All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Monday, 26 January 2015

Artisti i ri, Roni pak relaks në Brezovicë, më pas albumin

Mjaft simpatik dhe megjithëse shumë i ri, ka plot talent. Djaloshi nga Prishtina, këngëtari që njihet me emrin Roni në muzikë, por në vërtetë quhet Erion Ajro, ka kaluar disa ditë relaksi në bardhësinë e Brezovizës.

Ne mësojmë se ai tashmë është duke përgaditur një album të plotë me kompozitorët dhe tekstshkruesit më të mirë shqiptarë si Virusi, Albana Furtuna, Fatmir Muja dhe me produksionin “Emra Com”.

Deri tani Roni ka sjellë shumë këngë dhe hite për fëmijë e tashmë në album do të ketë edhe këngë me një zë më të pjekur dhe këngë për të rinjë.M.GJ.
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
New Artist, Roni little relaxation in Brezovica, then album

Quite charming and very young though, there are plenty of talent. The boy from Pristina, the singer known as Ronnie in music, but actually called Erion Ajro, spent several days relaxing in Brezovizës whiteness.

We learn that he is currently preparing a full album with composers and songwriter best Albanian as virus, Albana Storm, Fatmir Muja and production ".com names". So far Roni has brought many children's songs and hits already in the album will be the song with a more mature voice and songs to rinjë.M.GJ.

Tuesday, 20 January 2015

Avni Hadërgjonaj rikthehet më i fortë në muzikën shqiptare

Është rikthyer fort dhe bukur në muzikën shqiptare këngëtari i njohur Avni Hadërgjonaj, megjithëse jeta në Suedi i mori 15 vjet pa muzikë.

Për rikthimin e tij vendosi që kënga të ishte punuar nga Florent Boshnjaku dhe me tekst të Mithat Sadiku ndërsa klipin e bukur të kësaj këngë me titull ‘Edhe një rast’ e realizoi te produksioni ‘Max Production’.

Artisti me një zë shumë të vecantë rikthimin e tij në muzikë e quan jo rastësi pasi kurrë nuk ka menduar që ta lërë muzikën, por dallgët e jetës dhe largësia kanë ndikuar por edhe muzika jo e mirë që u kultivua këto kohë.

Avniu ka kaluar shumë mirë në festat e fundvitit ku ka qenë shumë i angazhuar në programet festive të Vitit të Ri si në TV Zico i ftuar në Radio Kosova, në RTV21 duke u promovuar por edhe kënduar këngë popullore qytetare, si dhe i ftuar në shumë TV të tjera por nuk ka pasur mundësi, pasi ka qenë larg Kosovës. Këngëtari ndjehet mirë në këtë rikthim edhe nga mikpritja që i është bërë nga ana e kolegëve.

Por a ka menduar artisti, i cili ka edhe profesionin e piktorit, ta lërë Suedinë dhe të rikthehet në Kosovë ai ka këtë përgjigje për ne : “Për rikthim nga Suedia të bëhem real kam menduar shumë por është pak e vështirë, puna, familja, fëmijët. Por s’ do të thotë se nuk do ndodh në të ardhmen. Arsyeja për rikthimi në Kosovë do ishte për të vetmin qëllim që fëmijët e mi të rriten në frymën, kulturën shqiptare’.

Avniu po mendon për një këngë të re në këtë fillimvit dhe ajo do të jetë në muzikën RnB. Ndërsa kur e pyesim se ka menduar për ndonjë bashkëpunim dhe me kë Avniu na rrëfen kështu : ‘Po edhe për një bashkëpunim kam menduar të kem në këngën tjetër, ku normal do përcillet me videoklip. Nuk do e bëj publike se me kë do jetë bashkëpunimi por shpresoj se do jetë një bashkëpunim që ja vlen”.

Friday, 16 January 2015

Rinor Ramizi, kampioni i ri në Thai Box

I lindur në vitin  1990 në Gjilan të Kosovës, ku si 5 vjecar me familjen e tij ka emigruar  në Zvicër për një jetë më të mirë.

Pasi ka kryer shkollën e mesme atje,  ai i është futur edhe sportit të tij të preferuar që është Thai box.

Për momentin jeton në Zvicër por për shkak të këtij sporti i duhet  shpesh që të udhëtojë nëpër vende të ndryshme të Europës.

''Dëshira e  madhe e imja ka qenë që të merem me këtë sport, që i vogël kam ndjekur  shumë nëpër televizione madje së bashku me prindërit ndiqja ndeshje të  tilla edhe në publik, e nga aty më lindi dëshira e madhe që edhe unë një  ditë të merem me këtë sport'', thekson në bisedën e tij kampioni i ri i Thaibox-it, Rinor Ramizi. ''Stërvitjet  zakonisht i bëj në Zurich por edhe në disa qytete gjermane, varësisht  nga ajo se ku më kërkojnë, është një pasioni i imi shumë i madh që të  merem me këtë sport luftarak.

një hap shumë i madh për mua që të  sfidoj veten me të tjerët por uroj që t'ia dal mbanë.

Përvec këtij  sporti unë jam shumë i kërkuar edhe në disa klube të mëdha gjermane, e  gjithandej nga prezantohem unë jam me ngjyrat kuq e zi sepse ndihem  krenar që jam shqiptarë'', shton më tej Rinori i cili krenarinë e tij si  shqiptarë e vërteton me faktin se në gjoks mban si tatto shqiponjën dy  krerëshe si simbol i gjithë shqiptarëve. Ky është vetëm fillimi për  Rinorin, e në të ardhmen pritet që të jetë një nga kampionët më të  mëdhej në këtë fushë./Albavipnews/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Rinor Ramiz, new champion in Thai Box

Born in 1990 in Gjilan, Kosovo, where as 5 years old his family emigrated to Switzerland for a better life. After he finished high school there, he was introduced to his favorite sport is Thai box. Currently living in Switzerland, but because of this sport must often travel through different European countries.

'' Fervent desire was to Merem with the sport, that small I've attended many through television even with the parents attend such matches the public, and from there arose the great desire that one day I the Merem with the sport, '' emphasizes in his talk the new champion's Thaibox, Youth Ramiz. '' I usually exercises in Zurich but also in several German cities, depending on where the call is a passion of mine too large to Merem with martial sport. It's a very big step for me to challenge myself with others, but I wish to go over.

Besides this sport I am very demanding in some major German clubs, the floats from prezantohem I'm with red and black colors because I feel proud that I am Albanian, '' adds Rinori which his pride as Albanians confirms the chest that holds the two-headed eagle tatto as a symbol of all Albanians. This is just the beginning for Rinori, the future is expected to be one of the biggest champions in this field. / Albavipnews /

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online