All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Saturday, 18 April 2009

Big Brother Albania 2: Nata e Njembedhjete (11), Spektakli!

BIG BROTHER ALBANIA 2, NATA E NJEMBEDHJETE (11), SPEKTAKLI

#1
- Ani ne studio, intervista
- Klip, Permbledhja Javore
- Diskutim lidhur me denimin


#2
- Urime ditelindjen Agonit
- Klip dhe diskutim ne lidhje me te preferuarit e banoreve, dikur dhe tani!
- Zhuljeta dhe Mesida debat me Arjonin. Mesida jep mendimin se lidhja Arjon - Anjeza eshte e llogaritur dhe jo e sinqerte ndersa Arjoni ia kthen "Nuk e prisja kete nga ti, Mesi!"
- Pavlini debaton me Adin ne lidhje me paktin e deshtuar qe kishin pasur ata ne lidhje me nominimet.
- Bjordi: "Qetsori eshte i mire se eshte i keq"


#3
- Opinionistet pyesin te nominuarit. Banoret te irrituar me kualitetin e pyetjeve
- Surprize per ciftin e "Big Brother". Nje film i shkurter per ciftin e dashuruar Arjon-Anjeza!


#4
- Filmi i shkurter Arjon-Anjeza (vazhdim)
- Arjoni takon motren e Anjezes
- Anjeza takon motren e Arjonit
- Vjen zarfi me emrin e te eliminuarit
- Arbana komunikon se Qetsori dhe Arjoni vazhdojne lojen


#5
- Aida dhe Adela kalojne ne tunel (dore per dore, e pabesueshme por e vertete) duke pritur lajmin se kush eshte i eliminuari i javes.
- Arbana komunikon se Aida eshte personi i eliminuar i radhes
- Opinionistet japin mendimin per daljen e Aides
- Fillojne kandidaturat me nje menyre te vecante nga herat tjera


#6
- Vazhdojne kandidaturat
- Surpriza per mamane e Bjordit, znj. Antoneta. Lexohet letra e Bjordit nga ditari i tij, drejtuar mamase, ku ai kerkon ndihmen e saj ne lidhje me Adelen.


#7
- Vazhdon surpriza per Antoneten. Antoneta i jep pergjigjen Bjordit. Antoneta: "Adela e ka fituar Big Brother...!"
- Aida vjen ne studio


#8
- Aida ne studio (vazhdim)
- Vazhdojne kandidaturat
- Vellai madh ka zgjedhur tre persona per proven e radhes: Qetsorin, Junen dhe Mimozen


#9
- Klip, Prova e javes, mbushja e pishines.
- Qetsori, Juna dhe Mimoza te zgjedhur per fazen e fundit te proves, aftesia ne zhytje. Te zgjedhurit duhet qelluar pershkrimin e ish banorit (qe ben Arbana) dhe duke u zhytur ne pishine duhet nxerrur objektin qe i perket ketij personi. Prova kalon!
- Vellai i madh ka vendosur qe kryefamiljar per kete jave te jete Adi
- Vazhdojne kandidaturat


#10
- Arbana komunikon se te nominuarit e kesaj jave jane: Juna, Arjoni, Ari dhe Qetsori
- Vellai i madh suprizon banoret duke iu dhene mundesine qe pas spektaklit te bejne tatuazhe sipas deshires


- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

]]

Big Brother Albania 2: Ari, Arjoni, Juna dhe Qetsori te Nominuar!

BIG BROTHER ALBANIA 2, DITA 71, NATA E NJEMBEDHJETE (11), SPEKTAKLI, TE NOMINUARIT

Big Brother Albania 2 Te Nominuarit 10

Te nominuarit:

ARJAN BAKALLI
ARJON MUCA
JUNIDA KULE
QETSOR FERUNAJ

Nga te gjithe rrjetet e telefonise celulare ne Shqiperi e Kosove

Per te VOTUAR Arjanin, dergoni: BB ARJAN ne 15191
Per te VOTUAR Arjonin, dergoni: BB ARJON ne 15191
Per te VOTUAR Junen, dergoni: BB JUNA ne 15191
Per te VOTUAR Qetsorin, dergoni: BB QETSOR ne 15191

Nga Shqiperia, mesazhi kushton 100 leke + TVSH. Nga Kosova, 80 cent + TVSH.

KUSH NOMINOI KE?

QETSORI: ADI, ELTONI
ARJONI: ADI, ARI
BJORDI: QETSORI, ARJONI
ARI: ARJONI, JUNA
ELTONI: ADELA, ARI
MIMOZA: JUNA, ARJONI
ADI: QETSORI, ARJONI
JUNA: QETSORI, ADELA
ANJEZA: MIMOZA, ARI
ADELA: JUNA, ARJONI

RENDITJA PERFUNDIMTARE

ARJONI (5)
ARI(3)
JUNA (3)
QETSORI (3)
ADELA (2)
ADI (2)
ELTONI (1)
MIMOZA (1)

- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

]]

Big Brother Albania 2: Antoneta "Adela e Ka Fituar Big Brother!"

Antoneta Mamaja Bjordit
/photo top channel/

Antoneta:“Adela e ka fituar Big Brother!”
18/04/09 22:34

Zakonisht jane banoret brenda shtepise qe marrin surpriza, por kete here “Big Brother” ka vendosur qe te jete nje person nga publiku qe ta marre ate. Ajo ishte Znj. Antoneta mamaja e Bjordit. Bjordi me ane te ditarit i ka bere nje kerkese per ta ndihmuar ne lidhjen e tij me Adelajden ,duke u bazuar nga besimi qe ka ai per nenen e tij. Ajo i ka ofruar te gjithe mbeshtetjen e saj dhe i ka shprehur se do e ndihmoje per te ndryshuar ate mentalitet qe eshte rrenjosur tek Adelajda, dhe personat qe mendojne si ajo. Arbana e ka pyetur per mendimin e saj ne lidhje me Adelajden. Ajo ka thene:-“Per mua Adela e ka fituar Big Brother!”

Bjordi dhe znj Antoneta

- - - - - - - - - - - - - - - -
LETRA E BJORDIT

E dashur mami,

Para se gjithash, te them qe me mungon shume, dhe ti e di kete. Te mendoj cdo dite e shpresoj qe ti te jesh krenare per mua. Me fal nese ndonjehere bej ndonje gaf, por e di se ti me kupton. Te shkruaj pasi kam nevoje per ndihmen tende, e di qe vetem ti me cilesite e tua diplomatike, mund te me ndihmosh. Ceshtja eshte delikate. E di qe po me ndjek nga dita ne dite ne kete aventuren time ketu brenda. Dhe sigurisht qe tani e ke kuptuar qe nje pjese e rendesishme e kesaj aventure per mua eshte Adela. Une ne keto dy muaj jam angazhuar ta ndihmoj Adelen te ndryshoj per mire jeten e saj, duke provuar qe t'i c'rrenjose komplekset dhe friken qe nje mentalitet, te cilin ti e njeh shume me mire se une, eshte mbjelle ne koken e saj. Per te bere kete gje, kam kthyer ne thesar mesimet e tua, mesimet e vizionin qe ti ke per jeten dhe provova t'i perdore ato me se miri per ta ndihmuar kete vajze e cila tani ka zene nje vend te vecante ne zemren time. Por, fatkeqesisht, kjo bote me te cilen une kam te beje, eshte me e forte se une dhe entuziazmi me te cilin une jetoj jeten, e me te cilin une i bej gjerat qe dua, nuk me mjafton per te luftuar mentalitetet te cilat gjejne strehim ne zemrat e njerezve edhe pse ata mund te jene shume te mire.

Sot, kerkoj ndihmen tende! Kam nevoje per ndihmen tende jashte kesaj shtepie, ku une nuk mund te bej asgje. Duhet te flasish me prinderit e Adeles, duhet t'u besh te kuptojne se cfare po ndodh. Duhet t'u besh te kuptojne, ashtu sic ti di te besh dhe t'u perkujtosh faktin se kur jeta jetohet ne dashuri, ajo mund te jete vetem nje jete e bukur. Per Adelen opinioni i prinderve eshte shume i rendesishem. Kjo eshte arsyeja qe ajo nuk ndjehet e lire te jetoj kete eksperience ne menyren me te mire te mundshme dhe ti, jam i sigurte qe, e kupton shume mire se kjo gje eshte nje mekat.

Mami, beje me te miren tende. Kam besim tek ti!

Te adhuroj dhe me mungon cdo dite e me shume! Pershendetje te gjithe!
Te perqafoj e puth forte! Je unike!

Bjordi

- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Antoneta: "Adel has won Big Brother!"
18/04/09 22:34

Usually people are within the Station take surprises, but this time "Big Brother" has decided to be a person from the public to take it. She was Mrs. Antoneta mother of Bjordit. Bjordi by journal has made a request to assist them in connection with his Adelajden, relying by faith that he has for his mother. It has offered all its support and has indicated it will help to change that mentality that is rooted in Adelajda, and people who think it. Arbana has asked for its opinion regarding Adelajden. She has said: - "For me Adel has won Big Brother!"

Bjordi's letter

Dear mum,

Above all, to say that many lack, and you know this. To think that every day and hope you to be proud of me. I'm sorry if you ever do any gaf, but you know that with understanding. To write because I need help and effort, you know that only with the requirements of your diplomatic, can help with. The issue is delicate. I know you are pursuing with every day in this adventure with my here. And of course now that you understand that an important part of this adventure for me is Adel. In these two months I am committed to help Adelen to change her life for good, trying to c'rrenjose complexes and that a fear mentality, which you know very well that I, is planted in the head her. To do that, I turned to treasure your lessons, lessons that you have the vision to life and tried to use them best to help this girl who is now busy in a special place my heart. But, unfortunately, this world with which I have to do is stronger than I and enthusiasm with which I live life, and which I do the things you want, with not enough to fight mentalitetet find that accommodation in the hearts of people even though they can be very good.

Today, request help and effort! I need help and effort outside this House, where I can not do nothing. Should flasish with parents of Adeles, should do to understand what is happening. Need to do to understand, as you know and do to the fact that when life perkujtosh live in love, it can only be a beautiful life. For Adelen opinion of parents is very important. This is why it does not feel free to live this experience in the best way possible and I am sure that you understand very well that this is a sin.

Mum, make the best effort. I trust you!

To worship and missing every day and more! Pershendetje all!
Embrace and kiss forte! You are unique!

Bjordi
]]

Big Brother Albania 2: AIDA TROKA ELIMINOHET!

BIG BROTHER ALBANIA 2, NATA E NJEMBEDHJETE (11), SPEKTAKLI

AIDA TROKA ELIMINOHET!

Aida Troka
/photo top channel/

Big Brother ka kominikuar se publiku ka vendosur qe (me 56% te votave) banori qe duhet te le menjehere shtepine, duke humbur perfundimisht mundesine per te fituar 70,000 euro eshte AIDA TROKA!

- - - - - - - - - - - - - - - -
P.S. Si u votua tek AlbaVipNews.blogspot.com

AIDA 942 (38%)
ADELA 656 (26%)
QETSORI 578 (23%)
ARJONI 279 (11%)

TOTAL VOTA: 2455

- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

]]

Big Brother Albania 2: Surprize Per Ciftin e "Big Brother"

Arjoni dhe Anjeza Big Brother Albania 2
/photo top channel/

Surprize per ciftin e “Big Brother”
18/04/09 21:43

Gjate spektaklit “Big Brother” kishte pergatitur nje surprize per dy nga banoret por , kjo surprize i perfshiu te gjithe banoret. Ato kane mundur te ndjekin nje film te shkurter “Arjoni me Anjezen”. Lidhja e tyre eshte ndjekur me shume vemendje nga publiku ,por jo vetem. Motra e Anjezes ka dashur te flase me Arjonin. Ajo e ka pyetur nese ndjenja eshte e vertete, apo eshte thjesht per spektakel. Ai ka deklaruar qe ndjenja qe ka ai per Anjezen eshte e vertete. Ajo i ka shprehur mbeshtetjen per lidhjen e tyre. Anjeza eshte emocionuar shume kur ka pare nga monitori takimin e Arjonit me te motren. Nje tjeter person qe ka dashur te flase per lidhjen e tyre ishte dhe motra e Arjonit e cila i ka dhene mbeshtetjen. Arjoni eshte perlotur nderkohe qe ka pare takimin e Anjezes me te motren.

Anjeza dhe Arjoni Anjeza dhe Arjoni Arjoni dh e Anjeza Arjoni dhe Anjeza

- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: arion muca muqaj mucaj
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Surprise for the couple of "Big Brother"
18/04/09 21:43

During spektaklit "Big Brother" had prepared a surprise for two of the residents, but it included a surprise of all residents. They could follow a short film "Arjoni with Anjezen. Linking them is followed more attention from the public, but not only. Anjezes sister wanted to talk to Arjonin. She asked if the feeling is true, or is just for spektakel. He stated that he has feelings for Anjezen is true. She has voiced support for their relationship. Anjeza is very emocionuar when the monitor is first meeting with Arjonit sister. Another person wanted to talk about their connection was and sister Arjonit which provided support. Arjoni is tearful while the first meeting of the sister Anjezes.
]]

Arjan Konomi, Opinionisti i Big Brother, Intervista

Arjan Konomi
/photo shekulli etc/

Arjan Konomi: Do te ftoja nje nate per darke Republiken

Arjan Konomi, opinionisti i Big Brother-it, flet per personazhet e shtepise, per hyrjet e reja, per Adelen dhe Bjordin, etj.

Arjani eshte nje gazetar me eksperience tashme. Karriera e tij ka nisur ne Itali, pasi eshte diplomuar atje per Shkenca Politike. Ka punuar disa vjet ne nje nga revistat gjeopolitike me te mira ne treg, "Limes" (botimi intelektual i se perditshmes "La Repubblica"). Ka patur, gjithashtu, nje eksperience televizive ne "RAI", ne nje panel pas edicionit te lajmeve, ku ishte perfaqesues i revistes "Limes" per ceshtjet e NATO-s, qendrimin e Italise, si dhe per problemet e rajonit, e vecanerisht te Kosoves. "Me Kosoven kam nje lidhje shpirterore, ne kuptimin e gjere te fjales", - na thote gjate bisedes. "Kam shkuar per here te pare ne kohen kur ishin serbet dhe i kisha vene vetes qellim te zbuloja dicka rreth UCK-se. Ishte prill i vitit 1998. Kam qendruar per me teper se dy jave ne te tera zonat e Kosoves, duke u hequr si italian. Pas shume ditesh me kembe, ne Likoshan, Llaushe, Rezalle, etj., te Drenices, arrita ne Komanden e UCK-se te asaj zone. Ajo cfare shkrova me pas ne Itali, ishte nje raport i situates, thelbi i se ciles perbente idene qe, UCK-ja do te behej ne nje kohe shume te shkurter shume popullore, nuk ishte islamiste apo marksiste, si thuhej, dhe se ne taktikat e saj nuk do te perdore akte terrorizmi, ku qendronte edhe frika me e madhe e perendimoreve. Kane qene emocione te jashtezakonshme e te paperseritshme".

Arjani ka qene edhe keshilltar i ish-Presidentit Moisiu. "Shpesh, kur isha ne bisedime qe nuk beheshin publike, me politikane te medhenj te globit apo kryetare shtetesh, ne situata krejtesisht normale (me nje kafe perpara), me bente t'i thosha vetes "u bone ti"... - tregon me te qeshur.

Aktualisht, Arjani eshte drejtor i revistes "SHQIP". "Revista eshte pasioni im, shume me perpara se te mendoja te behesha gazetar. Une e konsideroj revisten nje realizim edhe artistik", - thote ai.

Kesaj here, Arjanin e ftuam ne SH2, si analist te emisionit Big Brother. Eshte personi qe qeteson "ujerat" aty. Eshte perzgjedhur nga organizatoret per te qendruar ne kolltukun e bardhe, ne rolin e analistit. Ndryshe nga kolegu i tij, mundohet qe te cdo banor te evidentoje me teper anet pozitive, por jo vetem.... Analizon probleme apo te meta, po perseri nuk te godet asnjehere me gure, po me pambuk.

Arjan, publiku ju shikon tashme cdo jave ne "Top Channel", ne pozicionin e analistit te Big Brother-it. Cdo te thote ky status?
Ne fillim, kur me propozuan per kete pozicion, natyrisht qe u ndjeva i vleresuar, aq me teper qe BB-ja me dergoi nje leter, ku ishte shkruar se me kishin zgjedhur aty duke vleresuar shpirtin analitik e pervojen profesionale. Natyrisht, kisha edhe friken e emocioneve. Ishte nje pergjegjesi e madhe, duke menduar audiencen e jashtezakonshme qe ka ky format tek ne. Por, me kalimin e javeve kuptova sesa interesante eshte te diskutosh mbi marredheniet e disa te rinjve dhe jetet e tyre brenda nje shtepie te shkeputur nga bota e jashtme dhe nga informacioni, te zbulosh jo vetem mentalitetin dhe formimin e tyre, ndikimet sociale te ambientit ku ata kane jetuar, por edhe si personalitete dhe karaktere, formimin e tyre nepermjet menyres se te debatuarit e te shprehurit, e, sidomos, te kuptosh, nga ajo cfare ata shprehin, se cili eshte botekuptimi i moshave te ndashme ne lidhje me shume argumente.

Arjan Konomi

Cila eshte domethenia e kolltukut te bardhe qe qendroni i ulur ju, ndryshe nga kolegu juaj, qe mban ngjyre te zeze?
Pavaresisht se jemi te dy opinioniste, kemi, ne njefare menyre, role te ndryshme. Virusi eshte nje ish-kandidat per te hyre ne shtepine e banoreve dhe eshte aty per shprehur "padrejtesine" qe ishte bere. Une jam ne pozicion me analitik e perpiqem te nxjerr ne pah cilesite pozitive te banoreve, karakteret e tyre, marredheniet qe ata krijojne dhe pse veprojne ne nje menyre apo ne nje tjeter, por edhe t'i kritikoj per gabime. Njerezit jane shume te ndjeshem nga ato cfare thuhen ne spektakel, por duhet te kuptojne se edhe te gabosh ne dicka, eshte njerezore e, si te gjithe, edhe ata mund te gabojne. Problemi nuk qendron ne faktin nese gabon, por qe mos te besh te njejtin gabim dy here.

Je i kenaqur qe, jave pas jave, po njeh njerez dhe karaktere te ndryshme? Cfare do te thote per ju kjo lloj eksperience?
Padyshim! E thashe qe fillim te intervistes. Eshte eksperience e re per mua dhe vetem kjo mjafton te me kenaqe. Pervec kesaj, te analizosh e te flasesh mbi veprimet e njerezve, marredheniet qe krijojne, mendimet qe ata japin, mentalitetin qe trashegojne, formimin e tyre, si dhe cilesite qe shfaqin, eshte me te vertete interesante. Shpesh me duken si nje laborator i mbyllur, qe vezhgohet ne cdo detaj, ne cdo gjest e ne cdo fjale.

Ke ndonje banor qe e ke me shume per zemer?
Tani me jane bere si njerez qe i njoh prej kohesh. Nuk kam ndonje banor ne menyre te vecante per zemer, por keta qe kane mbetur, nga te paret qe kane hyre, i kam te gjithe per zemer, pavaresisht se per arsye te ndryshme, qe lidhen ne personalitetin dhe karakterin e tyre, e pse jo dhe per sensin e humorit.

Po te kishe mundesi te ftoje nje nga banoret per darke, ke do te zgjidhje?
Do t'i ftoja te gjithe dhe besoj do ta bej ne perfundim te sezonit. Por, nese duhej te zgjidhja vetem nje, do te ftoja Republiken. Me ka lene shume mbresa personaliteti i saj, sinqeriteti dhe menyra per te qene e drejtperdrejte, por me ka mbetur edhe me mendje kur BB-ja i beri nje surprize dhe e coi ne restorant, ajo u shpreh se per te ishte hera e pare. Jane disa detaje qe ne, te zene nga punet e perditshme, nuk i mendojme qe ekzistojne dhe gabojme.

Ju keni mendimin qe kete reality show ta fitoje personi i mire, i sjellshem dhe qe nuk debaton dhe nuk "shan" e i do te gjithe apo ai qe di t'u mbijetoje situatave dhe te perballet me cdo lloj debati?
Une mendoj qe ta fitoje personi me interesant, qe do te thote, mos te jete vetem i mire dhe i sjellshem, por te dije te mbijetoje, te perballet, por edhe edukata duhet. Nuk po them te jete patjeter me kulture. Gjithashtu, do doja te fitonte ai person qe do dije t'i shfrytezoje parate e cmimit sa me mire per veten e tij.

Si e imagjinoni modelin qe duhet te prodhojne keta lloj programesh?
Keta programe konsiderohen nga shume si argetuese, por nuk eshte e vertete. Pavaresisht se argetimi mbetet nje shtylle e forte e ketij formati, ai te ben te reflektosh per shoqerine, per probleme te ndryshme sociale dhe mesazhet qe mund te dergohen te publiku, jane nga me te shumtat, ndoshta si asnje format tjeter televiziv. Ju e keni vene re se shume nga keto prekin dhe vete banoret e jo vetem duke folur per to, por edhe duke i trajtuar me kujdes e me largpamesi mund te percillen qarte. Aty eshte vete jeta me te mirat dhe problemet e saj; dikush qe e ka braktisur babai, nje tjeter nuk takon femijet, nje ka humbur prinderit, apo nuk ka njohur nenen, dikush tjeter ka frike nga prinderit, apo pret femijen qe t'i linde. Do te ishte e mjaftueshme vetem sikur publiku te "detyrohej" te mendonte ne lidhje me to.

Adela-Bjordi? Nje ndjenje e paster, e pafajshme

Na perkufizoni me nje fjale percaktimin tuaj per secilin banor brenda ne shtepi...
Tashme nuk e bej dot vetem me nje fjale.

Arjan Konomi

Cfare mendimi keni per Adelen? Ne momentin e daljes nga shtepia, cfare e pret jashte?
Mendoj, me siguri, se presin vetem gjera te bukura dhe ia uroj shume.

Nga ana tjeter, si e gjykoni marredhenien e saj me Bjordin?
Nje ndjenje e bukur, e paster dhe e pafajshme, ashtu si eshte e pafajshme mosha qe ata kane.

Futja e banoreve te rinj ne shtepi, cfare ka sjelle aty brenda, do te kete zhvillime te reja?
I dha nje intensitet te ri frymes qe ishte aty brenda dhe kjo me teper per faktin e numrit tre. Kjo i "tronditi" banoret e vjeter dhe i detyroi te rifillonin edhe njehere nga e para.

Pse javet e fundit ka mosperputhje mes votimit SMS dhe votimeve online?
Ne edicionin online te "Shekulli"-t, artikujt mbi personazhet e Big Brother-it jane nder me te komentuarit. Por, javet e fundit, sidomos pas daljes nga shtepia te Dritanit dhe Anit, lexuesit tane online ndihen te habitur. Disa prej tyre mendojne se daljet e fundit nuk perputhem me deshirat e publikut. Nje fakt bie ne sy. Deri ne daljen e Lirites, rezultatet e SMS-ve perputheshin me rezultatet e Internetit. Ne daljet pas saj, ky raport nuk ekziston me, madje ne rastin e Dritanit, votimi ne Internet, thoshte krejtesisht te kunderten: pra ai jo vetem nuk duhet te dilte, por ishte nga me te votuarit si i preferuar.

E pyetem Arjanin rreth kesaj situate te javeve te fundit.

Arjan, jave pas jave, gjate eliminimeve behet nje pyetje nga lexuesit tane, ne faqen online: Si ka mundesi qe nuk korrespondon rezultati i votimeve me SMS me ate te votimeve online? Si e shpjegoni ju kete!?
Kjo eshte nje pyetje me vend. Dhe besoj qe jane disa arsye te thjeshta.

E para, sepse vendi yne nuk eshte nje vend ku teknologjia e Internetit eshte shume e perhapur. Pervec Tiranes, edhe ne qytete te medha te vendit, nuk ka sherbim familjar Interneti dhe perdorimi i tij eshte teper minimal. Nderkohe qe, telefonia celulare eshte shume e perhapur. Imagjinoni qe ne Burrel, apo ne Lazarat, por edhe ne Kavaje apo ne Pogradec, apo dhe ne Vlore, qe eshte qyteti nga une vij, sesa njerez mund te votojne ne Internet. Shume pak, nderkohe qe keto jane zonat qe votojne me shume me SMS. Votimi me Internet ne Shqiperi mund te jete shume larg reales, gje qe do te ishte me e sakte per vende teknologjikisht te zhvilluara, si Amerika Veriore apo Evropa e Veriut.

E dyta, faqet online ne gjuhen shqipe, vizitohen ne shumicen derrmuese nga shqiptare te diaspores ose emigrante qe jetojne jashte vendit, te cilet nuk mund te nisin SMS.

E treta, votimi ne nje reality show si Big Brother, eshte emotiv, qe do te thote qe ndikohesh nga nje situate e caktuar ne nje moment te caktuar, kur sheh transmetimin dhe atehere kerkon menjehere te votosh dhe me SMS kete e ben ne nje kohe shume te shkurter dhe shume te shpejte, sesa te shkosh te hapesh Internetin, te gjesh faqen, e te tjera kerkesa qe te kerkojne te jesh me i ngeshem.

E katerta, ne Internet nuk mund te votosh lehte, por duhet te regjistrohesh ne forum, te ndjekesh nje sere rregullash, te mbushesh kode, te hapesh e-mail-in, etj., gje qe e ben te komplikuar si proces, a te them te drejten edhe une kur provova ta beja, pas disa minutash qe nuk e kuptoja cfare gaboja, hoqa dore.

E pesta, target grupi qe voton. Edhe pse eshte nje show i ndjekur nga tere publiku, ata qe e perjetojne me shume jane familjaret, grate dhe te moshuarit, nje target grup qe nuk ka kontakte ne Internetin.

Dhe e fundit, sepse ata qe duan realisht te ndikojne me votat, nuk votojne online, por dergojne SMS, sepse e dine qe kjo eshte menyra e vetme per ta mbajtur banorin e tyre te preferuar ne shtepi, apo per te larguar ate me te padeshiruarin. /entela resuli/shekulli/18.04.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: arian arjani ariani
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Arjan Konomi: Would invite one night Republika for a dinner

Arjan Konomi, opinionist of Big Brother it, talking characters for the house, the new entry, for Adelen and Bjordin, etc..

Arjani is a journalist with experience already. His career has begun in Italy, as is a graduate of Political Science there. Worked several years in a geopolitical magazines from the best in the market, "Limes" (intellectual publication of the daily "La Repubblica"). There was also an experience in television "RAI" in a panel after the news edition, which was representative of the magazine "Limes" on the NATO position of Italy, as well as problems of the region, and especially Kosovo. "With Kosovo have a spiritual connection, in the broad sense of the word," - tells us in conversation. "I went for the first time at the time were Serbs, and had put itself reveals something about the purpose of the KLA. It was in April of 1998. I stayed for more than two weeks in all areas of Kosovo, by removing as italian. After many days on foot, we Likoshan, Llaushe, Rezalle, etc.., in Drenica, arrived in command of the KLA in the area. She wrote what later in Italy, was a situation report, the core of the which represents the idea that, KLA would be made in a very short time very popular, was not Islamist or Marxist, as saying, and tactics that we will not use acts of terrorism, which stood as the biggest fear present. have been the extraordinary emotions of paperseritshme.

Arjani was also Advisor to the former President Moisiu. "Often, when I was in talks not made public, the larger the globe politician or head of state, the situation completely normal (with a coffee before), to make them say to yourself" was bone you "... - shows with laughter.

Currently, Arjani is director of the magazine "SHQIP". "The magazine is my passion, much thought before to become a journalist. I consider a realization Magazine and artistic", - he says.

This time, we invited Arjanin of SH2, the analyst as emission Big Brother. Is a person who qeteson "water" there. Has been selected by the organizers to stay in the kolltukun white, in the role of analyst. Unlike his colleague, try to every resident of evidentoje more positive sides, but not only .... Analyzes the problems or shortcomings, but never again not to crack a stone, but with cotton.

Arjan, the public already sees you every week in "Top Channel", in the position of the analyst's Big Brother. Each mean this status?
At the beginning, when nominated for this position, of course, that was felt appreciated, the more that the WB has sent a letter, which was written that they had chosen to evaluate analytical spirit of professional experience. Of course, I also fear the emotions. It was a great responsibility, considering the audience is extraordinary that this format to us. But over the weeks realized how interesting it is to discuss the relations of some young people and their lives within a home to break from the outside world and from information, to discover not only the mentality and the formation of their social impacts where the environment they lived, but also as personalities and characters, through the formation of their way to the debating of expression, and, especially, to understand from it what they express, which is botekuptimi of age in relation to ndashme more arguments.

What is the Meaning of kolltukut white that you stay seated, unlike your colleague, who holds the color black?
Notwithstanding that we are both opinioniste, we have, in some way, different roles. The virus is a former candidate to enter the home and the residents for voicing there is "injustice" that was made. I'm in the position of analytical try to highlight the positive requirements of the inhabitants, their characters, build relationships and why they act in one way or another, but also to criticize the mistakes. People are very sensitive from what they said in spektakel, but must realize that even in the gabosh something is human, like everyone, they can gabojne. The problem lies in the fact if not gabon, but not to make the same mistake twice.

Are you satisfied that, week after week, people are recognizing characters and different? What does it mean for you this kind of experience?
Undoubtedly! And I was beginning the interview. It is a new experience for me and it only enough to satisfy with. In addition, analizosh to talk about the actions of the people that create the relationships, thoughts that they give, the mentality that inherit, their formation, and demonstrate that the requirements, is really interesting. Often appear as a closed lab, was monitored in every detail, in every gesture and in every word.

You have a resident that you love more?
Now have people that know how long. I do not have any resident so special love, but these have remained, from the first to have entered, I love everyone, regardless of that for various reasons, related to their personality and character, and why not and sense of humor.

If I had the opportunity to invite people for a dinner, you will be solution?
Would invite all and I believe will do at the end of the season. But if only one had a solution, will invite Republic. Has left many with the impression of her personality, sincerity and ways to be direct, but has remained with the mind when the WB made a surprise and led to the restaurant, she said that was for the first time. Are some details that we take the chore, do not think that exist and gabojme.

You thought that this reality show to win the best, discreet and not debating and not "shan" Ei or will all that he knows to survive situations and face any kind of debate?
I think that to win the interesting person, which means not only be good and polite, but the knowledge to survive, to cope, but also need education. Not be definitely say with culture. Also, would like to win that person will suggest to use the money best price for himself.

Imagine how the model that should produce these types of programs?
These programs are considered by many as entertainment, but is not true. Notwithstanding that entertainment remains a strong pillar of this format, it makes the reflektosh society, for various social problems and the messages can be sent to the public, are the most, as perhaps no other form of television. You have noticed that many of these affect them and residents of not only speaking for them, but also to treat with care and foresight can be clearly followed. It is life itself with good and its problems; someone who has abandoned the father, another not entitled children, has lost a parent, or has no known mother, someone else has fear from parents, or child who expects to arise. Would be sufficient only if the public "forced" to think about them.

Adel-Bjordi? A sense of clean, innocent

Perkufizoni a word with us your definition for each resident within the home ...
Now do not dot with one word.

What opinion do you have for Adelen? Upon exit from the house, what's waiting outside?
I think, certainly, they expect only pretties and wish him much.

On the other hand, as the judge of its relationship with Bjordin?
A sense of beautiful, clean and innocent, as is the age that they are innocent.

The introduction of new residents at home, what has brought it inside, there will be new developments?
Gave a new spirit of heaviness that was there and within this more for the fact the number three. This "shocked" Older people and forced to resume again from scratch.

Why recent weeks has discrepancy between voting and SMS voting online?
In the online edition of the "century"-t, articles on characters of Big Brother's are among the most komentuarit. But last week, especially after coming home from the Dritanit and Anita, our online readers to feel surprised. Some of them think that the recent exits not conform with the wishes of the public. A noticeable fact. Until the emergence of Lirites results SMS-ve perputheshin with the Internet. We exits after her, this report does not exist with, even in the case of Dritanit, Internet voting, saying quite the opposite: not only so he should not appear, but was from the votuarit as preferred.

But asked about this situation to Arjanin weeks.

Arjan, week after week, during the elimination becomes a question from our readers, the online site: How it is possible that no corresponding result of voting by SMS with that of voting online? How you explain this?
This is a question to the country. And I believe that some reasons are simple.

First, because our country is not a country where Internet technology is very widespread. In addition to Tirana, also in major cities of the country, there is no Internet service family and its use is very minimal. While, mobile phones is very widespread. Imagine that in Burrel, or Lazar, but we Kavaje or in Pogradec, or in Vlore, which is the city I come from, how people can vote in the Internet. Very little, while these are areas that vote more with SMS. Voting by Internet in Albania may be far away reales, which would be correct for the technologically developed countries such as North America or Northern Europe.

Second, the online pages in Albanian language, we visited the vast majority of the Albanian diaspora or migrant living abroad, who can not start SMS.

Third, the vote in a reality show like Big Brother is emotiv, which means that is influenced by a certain situation in a certain moment, when the transmission and then see immediately wants to vote by SMS and this makes us a time very short and very fast, than to go to the open Internet, to find the page, the other application to seek to be the downbeat.

Fourth, the Internet can not vote easily, but must register in the forum, attend a series of rules, codes file, open the e-mail in, etc.., Which makes it a complicated process, to a them the right even when I tried to beja, after several minutes that do not understand what gabon, hoqa hand.

The fifth, target group that votes. Although the show is followed by the entire audience, the experience that they are more family members, women and elderly, a target group that has no contacts in the Internet.

And last, because they really want to affect the votes, do not vote online, but send SMS, because the know that this is the only way to keep their favorite resident at home, or to leave out the unwanted one.
]]

Big Brother Albania 2: Dita 71, Permbledhje!

BIG BROTHER ALBANIA 2, DITA 71, PERMBLEDHJE!

Mengjes
18/04/09 11:00

Banoret jane zgjuar jo shume aktiv kete mengjes. Ata ankohen se kane dhimbje muskujsh nga sforcoja per mbushjen e pishines per proven e javes. Ata zgjojne njeri-tjetrin dhe dalin ne kopesht per te pire kafen e mengjesit. Banoret kendojne kenget e vena ne sfond. Ata bejne biseda te pergjithshme si dhe per realizimin e proves se javes. Anjeza mendon se pjesen e fundit te proves do ta zhvillojne gjate spektaklit.

“Tani filloi loja”
18/04/09 12:10

Arjoni dhe Sori bisedojne per mbremjen. Sori ia uron vetes qe te jete ende ne shtepi. Ai thote se kjo eshte nje katershe e forte dhe mendon se tani filloi loja e vertete. Sori tregon se nuk e mendonte qe do te rrinte kaq gjate ketu, duke e quajtur thyerje rekordi ne baze te llogaritjeve te veta. Edhe Arjoni e mendon keshtu per veten e tij. Ai thote se pavaresisht kesaj, eshte vertete e veshtire qe pasi ke percjelle nente banore nga shtepia, te te percjellin nente te tjere kur je shume afer fundit, per kater jave. Sori ia kthen se kjo eshte loja e cila sa vjen behet me interesante dhe me personale, ku te gjithe mendojne se nuk e meritojne te largohen. Ai i jep zemer vetes dhe Arjonit se gjera me te bukura kane per t’u ndodhur ne vazhdim, kurdo qe te dalin. Ai mendon se nuk duhet ta perjetojne shume emocionalisht faktin qe do dalin edhe pse eshte e veshtire dhe ndonjehere e padrejte. Sipas Arjonit, me te veshtire do ta kene tani, sesa po te dilnin ne fillim.

“Ti ke nje bote te madhe”
18/04/09 12:37

Arjoni dhe Anjeza qendrojne afer njeri-tjetrit ne dhome. Ata puthen e perqafohen dhe i kushtojne njeri-tjetrit fjale dashurie. Arjoni e puth dhe i thote se sot mund te jete dita e fundit bashke. Ai shprehet se do donte te mbyllte syte per nje moment e te shihte nese te nesermen do te ndodhej serish me te apo jo. Anjeza e qeteson dhe i thote se nuk ka per te dale sepse ajo ndjen nje siguri te tille, madje se nuk do te jete as i nominuar gjate javes tjeter. Ajo i kerkon qe te mos merzitet se ne te kundert do te merzitej edhe ajo, pasi mezi po e mban veten. Ata vazhdojne te dhurojne puthje dhe perqafime. Anjeza i jep kurajo duke i thene se ai ka ende per te dhene ne shtepi. Arjoni e pyet se cfare shikon ajo tek ai dhe Anjeza i pergjigjet se ai ka nje bote te madhe qe te tjeret nuk e kane. Arjoni mendon se tek ajo ndikon ndjenja, por Anjeza thote me bindje se eshte ashtu dhe se keto mendime i ka patur edhe me pare. Ajo mendon se shtepise i duhet fryne e re, mendime te reja. Sipas saj, edhe publiku do nje njeri qe ka vizion per te ardhmen e jo nje njeri qe ka mbaruar e nuk ka se cfare te jape me.

“Nuk jam e lumtur”
18/04/09 13:17

Adela ankohet se eshte shume e lodhur nga prova dhe se i dhembin muskujt. Bjordi e kritikon duke e pyetur se perse ajo nuk thote asnjehere qe jam e lumtur. Adela i pergjigjet se nuk eshte, por edhe kur mund te jete e lumtur, nuk e thote. Ajo shton se kur te jete e lumtur vertete, do ta thoje, por Bjordi dyshon per kete gje. Adela thote se do ta thoje, por ka mundesi qe te mos kete asnje afer qe ta degjoje. Bjordi fillon te kendoje dhe Adela i kerkon qe te pushoje sepse nuk i pelqen. Ai ia kthen se ajo ka shume pretendime, mjaft kete e mjaft ate dhe i thote se ajo e sheh boten te zeze, pa ngjyra. Ajo i thote se nuk eshte e vertete ajo qe thote ai, por vecse nuk i pelqen ajo qe ai kendon. “Do flasim per ate qe do ti?”- e pyet Bjordi. “Jo, ate qe duam te dy bashke.”- i pergjigjet ajo. “Epo une dua te kendoj”- ia kthen ai.

“Te hapsha deren!”
18/04/09 13:31

Sori i kerkon Anjezes se nese del kete mbremje, te permbushi fjalen qe i kane dhene njeri-tjetrit: t’i hape deren kur ai te dale. Anjeza i thote se do ta mbaje fjalen, por vetem ne rastin nese ajo e ka nominuar dhe ai del, ne te kundert nuk ia hap deren. Sori i kerkon qe te mos i marre fare parasysh keto sepse nuk kane asnje rendesi, ajo t’ia hape deren e t’i thote shprehjen e tyre “te hapsha deren”. Anjeza pranon dhe thote qe ai ka per ta marre vesh se cili e ka nominuar kur te dale, por Sori ia kthen se atij nuk i intereson aspak kjo gje. Ata urojne qe te mos i lene ne dhome, me vete si heren e kaluar, por te jene bashke ne momentin e dhenies se vendimit.

“Do kete te papritura sonte”
18/04/09 13:45

Arjoni mendon se sonte ne mbremje do te eleminohen serish dy banore duke u nisur nga koha e shkurter qe u ka ngelur per te qendruar ne shtepi. Edhe Eltoni mendon ashtu sepse ne kater jave duhet te dalin shtate banore qe te ngelen kater ne finale. Ai shprehet se do t’i pergatise rrobat per cdo te papritur qe mund te ndodhe. Arjoni i thote se tek banoret ne shtepi, ai ka lene pershtypje te mira dhe mendon se te njejtat pershtypje duhet te kete lene edhe per publikun dhe ndaj i thote se nuk eshte e nevojshme kjo gje. Arjoni thote se te pakten ai per vete e sheh keshtu. Eltoni tregon se ka nje pershtypje se kete mbremje do te jene te gjithe ne nominim te pakten per pak caste. Arjoni mendon se ai eshte votimi me i sakte, sepse del ai qe publiku mendon realisht se cili nuk i duhet shtepise dhe nese do t’i duhej te dilte, do te dilte me qejf.

Adi:“Jane te gjithe lojtar te forte!”
18/04/09 14:20

Duke qene se eshte e shtune banoret kane diskutuar per daljen nga shtepia. Mimoza pyet Adin:-“Kush mendon qe do dale sot?” Sipas tij do provohet rezistenca e dysheve, dhe thote qe fansat e Bjordit do mbrojne Adelen, dhe ato te Anjezes Arjonin. Nese kjo rezulton efektive atehere sipas tij dy presonat qe do rrezikojne per te dale do jene Qetsori dhe Aida. Ai shton se per shkak te situatave qe jane krijuar mendon qe faktikisht do dale Adelajda dhe Aida. Adelajda shpreson qe mos te jete ajo banori qe duhet te largohet. Adi thote:-“Tani jane te gjithe lojtare te forte!”

“Kuptova sa i vogel eshte Bjordi!”
18/04/09 14:48

Arjon dhe Anjeza duke pastruar dhomen diskutojne per banoret. Arjoni e pyet nese ajo ka arritur t`i kuptoje disa gjera duke i pare me me qetesi ato. Ajo i thote qe ka ndryshuar mendim per banoret. Anjeza degjon zerin e Adelajdes dhe fillon komenton per te. Menyra e saj e te komunikuarit me banoret eshte e lodhshme sipas saj. Anjeza thote qe me ardhjen e banoreve te rinj duket disniveli midis tyre. Arjoni eshte dakort me te dhe shton:-“Kur erdhen tre te rinjte e kam kuptuar sa i vogel eshte Bjordi!”

Loja veshtiresohet nga emocionet !”
18/04/09 15:52

Ari diskuton me Qetsorin ne lidhje me spetaklin duke e pyetur nese ndjente emocione. Qetsori i thote qe ka patur emocione shume here qe do dilte , por tashme eshte mesuar me kete gje. Ari i thote qe e ndjen kur vjen momenti per te dale, dhe merr si shembull Tanin per te cilin thote qe e ndjeu. Qetsori thote:-“Emocionet me te medha qe mund te dilja kane qene diten e pare kur na lane jashte!” Ai vazhdon diskuton per perjetimin e emocioneve gjate nominimet, dhe nuk e mohon faktin qe ne nominimin e pare ka ndjere shume emocion. Qetsori thote:-“Per mua loja eshte bere e veshtire me emocionet e mia, dhe jo me lojen letu!”

“Nje skuader ben lojen, tjetra golin!”
18/04/09 16:41

Arjoni, Aida, Qetsori dhe Anjeza qendrojne ne kopesht duke diskutuar per banoret. Qetsori mendon qe ka disa banore qe e meritonin te dilnin para Pavlinit. Qetsori kujton Mesiden dhe thote qe per te ishte nje lojtare e forte. Ai shton:-“Une Mesit do ia kisha friken, po te kishte hyre qe ne fillim!” Qetsori fillon diskuton per banoret e rinj ne lidhje me te vjetrit duke e krahasuar me nje ndeshje futbolli. Ai thote:-“Nje skuader ben lojen e bukur, por skuadra tjeter ben golin dhe fiton kampionatin!” Aida mendon qe kete jave eshte mire te dalin shume persona ne nominim. Arjoni thote qe ai e ka te sigurt qe dhe nese shpeton per te dale, ai serisht do nominohet. Aida thote me shaka:-“Dhe une po shpetova me ngel hatri nese nuk me nominojne!”

“Na duket sikur do dalim te katert!”
18/04/09 17:55

Arjoni dhe Adelajda ndersa bejne gati valixhet fillojne diskutojne. Arjoni mendon qe ato te dy jane te pozicionuar ndersa Adin e shikon qe kerkon te jete i mire me te gjithe dhe kjo e ka bere qe te jete ende ne shtepi dhe te mos nominohet shume here. Ajo i thote qe nuk e ben dot nje sjellje te tille. Arjoni thote:-“Na duket sikur do ikim te katert!” Ai thote qe ndihet shume i emocionuar per kete nominim. Adelajda i thote:-“Ne ne shtepine tone do shkojme , nuk e kuptoj pse emocionohemi kaq shume!” Ai i thote qe kjo vjen per shkak te konkurences qe ekziston midis njerezve. Sipas saj nje arsye eshte dhe fakti qe kane njerez brenda ne shtepi qe i duan. Arjoni mendon qe sfida e tyre qendron ne lidhje me publikun. Ai diskuton per nominimet dhe thote qe duhet te nominojne banoret e rinj dhe shton:-“Ketu kam dike qe e dua dhe me do, ndersa te tjeret jane te gjithe lojtare!”

“Cfare e do finalen pa leke!”
18/04/09 18:49

Banoret kujtojne nga “Big Brother1” rastin e Astritit qe nuk kishte njohur nusen e tij. Qetsori pyet Adin per Astritin nese kishte femije, por ai i pergjigjet qe kete gje nuk e dinte. Qetsori shton:-“Kam hallin tim, se ai shkoi ne finale , por nuk fitoi!” Adi i thote qe rasti i tij ishte shume i ngjashem me ate te Astritit. Ari e pyet Qetsorin nese do preferonte te dilte ne finale, apo te dilte sonte. Ai i thote qe do preferonte alternativen e dyte, dhe shton:-“Cfare e do finalen pa leke!” Ari i thote qe nese del Qetsori, secili duhet te gatuaj individualisht. Qetsori kujton Erjolen e cila ishte nje nga banoret qe gatuante me shume ne shtepi. Adi thote:-“E keqe eshte qe te sillesh mire, dhe te nominojne!” Qetsori shprehet qe i kishte ardhur keq kur dolen Pavlini dhe Ani.

Aida:“Ne kemi luftuar!”
18/04/09 20:01

Aida, Arjoni dhe Eltoni duke qendruar ne shtrat diskutojne per daljen nga shtepia. Aida mendon qe eshte e pakuptimte dalja e tyre, dhe thote:-“ Ne kemi luftuar, se kemi patur nje mentalitet qe na mori frymen!” Arjoni i thote:-“Na ‘asgjesuan’ moj Aide!” Ajo e kundershton. Eltoni shprehet qe eshte e sikletshme te rrish prane dy personave qe dhe per disa ore mund te jene ne shtepi. Arjoni i thote qe nuk do ikin te dy, por vetem nje person , dhe nese jane me fat mund te qendrojne ato te dy.

Arjoni:“S`e prisja nga ty Mesi!”
18/04/09 21:14

Banoret nje dite pas hyrjes ne shtepine e Big Borther jane shprehur me nje votim te fshehte per te preferuarin e tyre. Ato ishin pershtypjet e para te tyre dhe me kalimin e kohes per disa prej tyre keto pershtypje jane kthyer ne bindje , ndersa per disa te tjere kane ndryshuar totalisht. Per kete “Big Brother” i vendosi ne nje perballje banoret me te eleminuarit. Nje nga perballjet qe la pershtypje tek njeri prej banoreve ishte ajo e Arjonit me Mesiden. Ajo i thote per lidhjen e tij me Anjezen qe ishte e llogaritur. Ai eshte shprehur:-“Nese do ishte keshtu do e kisha bere me ty! Nuk e prisja nga ty Mesida!” Bjordi kishte shkruar qe preferenca e tij ishte Qetsori. Arbana e ka pyetur nese ai kishte ende i te njejtit mendim per Qetsorin. Bjordi thote:-“Eshte i mire se eshte i keq!”

Surprize per cftin e “Big Brother”
18/04/09 21:43

Gjate spetaklit “Big Brother” kishte pergatitur nje surprize per dy nga banoret por , kjo surprize i perfshiu te gjithe banoret. Ato kane mundur te ndjekin nje film te shkurter “Arjoni me Anjezen”. Lidhja e tyre eshte ndjekur me shume vemendje nga publiku ,por jo vetem. Motra e Anjezes ka dashur te flase me Arjonin. Ajo e ka pyetur nese ndjenja eshte e vertete, apo eshte thjesht per spetakel. Ai ka deklaruar qe ndjenja qe ka ai per Anjezen eshte e vertete. Ajo i ka shprehur mbeshtetjen per lidhjen e tyre. Anjeza eshte emocionuar shume kur ka pare nga monitori takimin e Arjonit me te motren. Nje tjeter person qe ka dashur te flase per lidhjen e tyre ishte dhe motra e Arjonit e cila i ka dhene mbeshtetjen. Arjoni eshte perlotur nderkohe qe ka pare takimin e Anjezes me te motren.

Aida del nga shtepia
18/04/09 22:03

Kater te nominuarit ishin Adelajda, Qetsori, Arjoni dhe Aida. Banoret e pare qe shpetuan qe te dilnin nga shtepia ishin Arjoni dhe Qetsori. Arbana gjate spetaklit i ka pyetur se pse mendonin qe publiku kishte vendosur qe ato te qendronin ende ne shtepi. Qetsori ndihej i emocionuar dhe thjesht ka falenderuar personat qe e kane votuar. Arjoni ka thene:-“Mendoj se me shpetuan per te pare nese lidhja eshte reale apo fallcitet! Adelajda dhe Aida jane pershendetur me banoret dhe vendimin se kush do qendroje brenda e kane marre ne nje nga ambientet e shtepise , tek dhoma e tynelit. Publiku vendosi qe banori qe duhej te largohej nga shtepia duke hequr dore nga cmimi prej 70mije eurosh te ishte Aida. Dalja e saj eshte shoqeruar me momente emocionuese mes Adelajdes dhe Aides.

Antoneta:“Adela e ka fituar Big Brother!”
18/04/09 22:34

Zakonisht jane banoret brenda shtepise qe marrin surpriza, por kete here “Big Brother” ka vendosur qe te jete nje person nga publiku qe ta marre ate. Ajo ishte Znj. Antoneta mamaja e Bjordit. Bjordi me ane te ditarit i ka bere nje kerkese per ta ndihmuar ne lidhjen e tij me Adelajden ,duke u bazuar nga besimi qe ka ai per nenen e tij. Ajo i ka ofruar te gjithe mbeshtetjen e saj dhe i ka shprehur se do e ndihmoje per te ndryshuar ate mentalitet qe eshte rrenjosur tek Adelajda, dhe personat qe mendojne si ajo. Arbana e ka pyetur per mendimin e saj ne lidhje me Adelajden. Ajo ka thene:-“Per mua Adela e ka fituar Big Brother!”

Prova e javes
18/04/09 23:04

Per te permbushur fazen e fundit te proves se javes “Big Brother” ka perzgjedhur Mimozen, Qetsori dhe Junen per realizimin e saj. Ato duhet te tregonin aftesine e tyre ne zhytje. Ne pishine gjendeshin disa objekte qe u perkisnin, apo kishin te benin me banoret qe kane lene shtepine e “Big Brother”. Ato duhej te degjonin pershkrimin te bere nga Arbana, te gjenin emrin e banorit dhe me pas te objektin qe i perkiste banorit ne fjale.Ato e kane fituar proven pasi kane gjetur objektet qe i perkisnin, Republikes, Agonit dhe Dritanit. Nga prova e javes eshte pare personi qe ishte impenjuar me shume per te. Adi u perzgjodh nisur nga kjo si kryefamiljari i shtepise per javen ne vijim.

Kandidim i vecante
18/04/09 23:30

Kandidimet e javes ishin ne nje menyre te vecante. Banoret duhej te thonin emrat e dy personave qe deshironin te nominonin pa dhene arsye. Me ane te nje sfere magjike e cila ndricohej vetem nen nje tension trupor te caktuar u percaktua se cili nga banoret duhej t`ia thonte arsyet perballe personave qe kandidonte. Personat te cilet u perballen ishin Qetsori dhe Juna. Personat qe dolen ne kandidim ishin Ari, Juna, Qetsori dhe Arjoni.

Banoret bejne tatuazhe
19/04/09 00:00

Big Brother u ka dhene banoreve te shtepise me te famshme ne Shqiperi, mundesine per te bere tatuazhet, per te cilat flisnin aq shume. Ata kane diskutuar gjate se cfare tatuazhi te zgjidhnin e ne c’pjese te trupit ta “aplikonin”. Pergjate gjithe nates, ata kane bere me rradhe, secili tatuazhin e vet. “Sa keq qe nuk ishte dhe Aida!”- ka thene Qetsori- Ajo kishte shume qejf ta bente nje!”. Mengjesi i se Dieles i ka gjetur banoret me nje tjeter kujtim nga kjo eksperience, kesaj here, ne trupin e tyre.

Adi ben tatuazh
19/04/09 00:00

I pari nga banoret qe ka bere tatuazh, ka qene Adi. Ai ka zgjedhur te tatuoje ne trupin e tij inicialet BBL, “Big Brother Loku”. Fillimisht ai ka dashur ta shkruaje me shkronja kineze, por me pas ka zgjedhur nje prej sugjerimeve te specialisteve qe Vellai i Madh kishte futur ne shtepi, per kete qellim. Ne fakt, ky nuk ishte tatuazhi i pare i Adit. Ne trupin e tij ai, ashtu si nje pjese e banoreve, ai ka edhe ta tuazhe te tjere.

Tatuazhi i Mimozes
19/04/09 00:30

Pas Adit, rradha per te bere tatuazh, ka qene e Mimozes. Qetesori e ka pyetur nese do ta bente te perkohshem atpo te perhershem dhe ajo ka thene se kishte zgjedhur ta bente te perhershem. Ajo ka qene e sigurte ne zgjedhjen e tatuazhit qe do te bente, por e pasigurte per vendin. Fillimisht, Mimoza ka zgjedhur ta beje ne krahun e djathte, por specialistja i ka keshilluar te majtin. Anjeza i ka thene te mendohej mire, sepse ajo vet ishte penduar qe e kishte bere ne krah. Edhe Qetsori i tha te njejten gje. Ai i sugjeroi se me mire do te ishte ta bente nga pas, ne shpatullen e majte. Vendi qe perfundimisht Mimoza zgjodhi te bente tatuazhin, edhe nen keshillen e specialisteve, per shkak te formes se tij, ishte ne pjesen e pasme te shpatulles se djathte.

“S’po me del llogaria!”
19/04/09 01:25

Adelajda i ka thene Arjanit se nuk i dukej shume mire dhe e ka pyetur cfare kishte. “Absolutisht asgje!” – i eshte pergjigjur ai dhe ka shtuar se perkundrazi, ndihej shume i qete sepse cdo gje qe mendonte e kishte shprehur. “Une sot e gjej kush me ka nominuar, - ka thene me pas ai, -por s’po me del llogaria!” Adelajda i ka thene se ajo nuk e kishte nominuar. Ai ka thene se i interesonte vetem nese e kishte nominuar Mimoza dhe perderisa ajo nuk e kishte bere, per te tjeret s’donte t’ia dinte. “Te tjeret jane te lutur te moe nominojne!- ka shtuar ai, pasi i nevojitetj kjo per te nxitur perkrahesit apo fansat e vet, jashte shtepise se Big Brother.

“Junen do ta nominoja gjithsesi!”
19/04/09 01:30

Duke diskutuar per nominimet, Arjani i ka thene Adelajdes se i pelqente qe ajo kishte shpetuar kete jave. “Nuk e prisja!” – i ka thene Adelajda. Ata kane diskutuar edhe per Junen, per te cilen Arjani mendonte se ishte merzitur me te ngaqe Bjordi duhet t’i kishte treguar se Arjani e kishte nominuar. Adela i ka thene se edhe ajo e kishte nominuar, por me te nuk ishte merzitur sepse edhe Juna kishte bere te njejten gje kundrejt saj. “Une do ta nominoja gjithsesi, - ka thene Adelajda, - sepse e shoh qe nuk i pelqej!”

S’ka rendesi kush me nominon!”
19/04/09 01:35

Per mua nuk ka fare rendesi se kush me nominon!” – ka thene Juna, duke biseduar me Arjanin, Eltonin dhe Adin. Sipas saj, kjo ishte nje gje qe nje dite do te ndodhte patjeter, keshtu qe ajo nuk donte ta vriste mendjen per kete. “Une nuk e marr si personale nominimin!” – ka thene Juna. Arjani i ka thene se ai e kishte nominuar, madje mund t’ia thonte edhe arsyen. Keshtu, ai i ka kujtuar Junes momentin kur ajo i kishte thene se nese ai do te vazhdonte me fjalorin qe perdorte, ata nuk do t’i flisnin me. “Ka qene dhe Toni, - i tha ai, -dhe te tha jo “ne”, por “ti”! Dhe ishte e tepert, shume e tepert!”.

“Me erdhi keq qe iku Aida!”
19/04/09 01:40

Eltoni eshte shprehur se ndjente keqardhje per largimin e Aides nga shtepia e Big Brother. “Me erdhi shume keq qe iku Aida!”- i ka thene ai Arit, Junes dhe Adit. Edhe Ari ka thene te njejten gje, ndersa Adi eshte shprehur se ndjehej mire qe nuk e kishte nominuar keto dy heret e fundit, se ndryshe mund te ndihej paksa fajtor. Sipas Eltonit, te vjen keq per kedo qe del, por kur krijon edhe nje lidhje me te forte sesa me banoret e tjere, atehere keqardhja qe ndjen, eshte detyrimisht me e madhe.

Tatuazhet jane pjese e personalitetit!
19/04/09 01:42

Arjani ka thene se ai nuk donte te bente nje tatuazh me inicialet e Big Brother. “Nuk po ndjej ndonje perkatesi!” – ka thene ai. Sipas Arit, nje tatuazh, ishte dicka shume e rendesishme, per te cilen duhet te mendoheshe mire para se ta beje, pasi ishte dicka qe nuk c’behej me. Vec kesaj ai i kishte tre te tjere ne trupin a tij. Me pas Ari ka shtuar se nuk mund te tatuonte inicialet e Big Brother, kur nuk e dinte fare se cfare shije mund t’i linte ne fund kjo eksperience, apo cfare ndikimi mund te kishte ne jeten e tij. Juna i tha se ne kete rast, ai mund te zgjidhte te bente nje tatuazh te perkohshem, qe per 20 dite fshihej, gje qe Arit iu duk e volitshme. “Atehere po e bej!” – tha ai.

“Dua t’ju vij ne dasem!”
19/04/09 01:45

Ne dhomen e akuariumit, ku banoret benin tatuazhet, Qetsori i ka ngacmuar serish Bjordin dhe Adelen, duke i pyetur nese ishin puthur apo jo dhe kjo i fundit i ka thene se edhe sikur ta benin, atij nuk do t’ia tregonin. “C’na ka gjetur!” ka thene ajo. Ne vijim, Qetsori u ka thene se kishte shume qejf te vinte ne dasmen e tyre. “Pse, kam luajtur mendsh une te martohem me Bjordin! – i ka thene atij Adela me shaka, -Je ne terezi ti apo jo?”.

“Ti je nje femer shume e paster!”
19/04/09 02:00

“Me vjen keq qe nuk arrij ta shpreh ate qe ndjej!” – ka thene Anjeza, duke biseduar me banoret e tjere. Ajo i eshte referuar faktit qe ndjenjat e saj per Arjonin ishin vene ne dyshim. Sipas Arit, ajo, qe e dinte cfare kishte bere gjate javes dhe qe duhet t’i kishte pritur keto pyetje, duhet te kishtemenduar sesi t’u pergjigjej. Gjithmone sipas tij, do te kishte qene me mire qe ajo te kishte thene se ndjente nje afeksion, nje terheqje, pasi “Dashuri’ ishte fjale e madhe. “Keshtu do t’ua kishe mbyllur gojen te gjitheve!” – i ka thene ai. “Ti je shume femer e paster!”- i ka thene Adi Anjezes. Ai e ka keshilluar ate qe te mos ngarkohej kaq shume emocionalisht. Anjeza ka thene se te pakten, sot do te flinte e qete, sepse e kishte kuptuar sesi e shihte kete situate motra dhe e ema e saj, qe per te ishin dy njerezit me te rendesishem te jetes se saj. “Nuk e njoha!” – tha ajo per motren kater vjet me te madhe se ajo e me pas shtoi se mendonte se do t’i vinte dikush tjeter. Ndjenjen e qetesise dhe lehtesimit qe i kishte dhuruar ardhja dhe fjalet e se motres, ajo i ka diskutuar me pas edhe me Adelajde. “Edhe sikur mos te kishte ardhur, - i ka thene ajo, -ti mendo vetem faktin qe ju keni njeri-tjetrin dhe mos i llogarit te tjerat.

“Nuk u pergjigje mire!”
19/04/09 02:10

Adi dhe Ari e kane kritikuar Arjonin, per pergjigjet qe ai kishte dhene gjate spektaklit, ne lidhje me pyetjet qe i ishin bere per lidhjen e tij me Anjezen. Arjoni ka thene se ai mendonte se duhet te ishte i qarte me Anjezen, kjo ishte sipas tij me e rendesishme, e jo me te tjeret. Ai ka thene se nuk mund te thoshte ishte dashuri apo jo, madje as ai, as Anjeza, nuk e kishin permendur kurre kete fjale. Anjeza ka pohuar te njejten gje. Per Arin, kjo qe thoshte Arjoni, nuk ishte fort e drejte sepse ata ishin nje spektakel live e ne nje reality 24-oresh. Arjoni ka thene se Anjeza e njihte terheqjen qe ai kishte ndaj saj apo emocionet qe ndanin bashke dhe kaq per te mjaftonte. Ai ka shtuar se gjithsesi, edhe Anjeza vet, e dinte qe ishte ne nje loje. “As une s’kam njeqind perqind besim tek ajo dhe as ajo tek mua!” – ka thene ai. Anjeza ka thene seata prandaj ndiheshin te qete, se ia kishin thene gjerat hapur njeri-tjetrit dhe e dinin cfare mendonte secili. Me pas Arjoni ka shtuar se ndjenjat e tij per Anjezen ishin te medha dhe nuk i kishte pelqyer qe ishte komentuar se kishte kaluar sa tek njera, tek tjetra.

“S’e dija qe benit nga keto gjera!”
19/04/09 02:10

“Nuk dija qe ju benit nga keto gjera,” – i ka thene Adelajda Qetsorit, ne lidhje me paktin qe kishin bere ai, Pavlini dhe Adi per te mos nominuar njeri-tjetrin, pakt qe Adi e kishte prishur, - por avash-avash, do te zbulohen te gjitha!”. Pakti mes tre djemve u zbulua gjate spektaklit te se shtunes, pikerisht nga pyetja qe Pavlini i beri Adit. Ai i kerkoi ketij te fundit arsyen pse e kishte prishur marreveshjen, ndersa Qetsori reagoi i habitur, pasi nuk e dinte qe Adi kishte vepruar keshtu. Ne fakt edhe nominimet qe ata i bene njeri-tjetrit, kishin kete motivacion. Gjithsesi Qetsorit, nuk i ka ardhur aspak mire nga fjalet e Adelajdes. Ai i ka thene asaj se ishte pikerisht ajo qe po luante me fort nga gjithe te tjeret. “Puna ime ajo!”- i eshte pergjigjur Adelajda. “Por po do te gerricesh me mua, - i ka thene ai, - gerricemi neser, jo sot!”.

“E prisja nominimin!”
19/04/09 02:25

Arjani, duke biseduar me Eltonin dhe Bjordin ka thene se e priste nominimin. Edhe Eltoni eshte shprehur po ashtu, qe e priste qe Arjani do te nominohej. Bjordi ka thene se per mendimin e tij, nominimi ishte vleresim, dhe se banoret nominonin ata, te cileve ua kishin friken. Sipas tij, duhej pare edhe ana publicitare e kesaj gjeje, pasi nese ishe i nominuar, do te komentoheshe me shume. Arjani ka thene se edhe atij i pelqente kjo, pasi ai ishte banor i ri dhe ndoshta nuk ishte aq i njohur, keshtu qe ky ishte momenti qe te behej. Vec kesaj, ai ka shtuar se me ne fund ajo qe i kishin thene Arjoni dhe Qetsori, me ne fund kishte ndodhur. “Me kane thene uro te mos biesh ne nominim me ne, - ka treguar ai, -tani ndodhi dhe une jam i kenaqur!”.

Moza: “Nuk mendoj se duhen!”
19/04/09 02:30

“Une nuk mendoj qe Bjordi e do Adelen apo qe Adela e do Bjordin!”- ka thene Mimoza, duke biseduar me Anjezen dhe Adelajden. Sipas saj ata do t’i kuptojne ndjenjat e tyre, nese jane te verteta ose jo, vetem kur te dalin nga shtepia e Big Brother. Anjeza ka thene se ishte mese e kuptueshme, qe kur te ishin jashte do te ndjeheshin ndryshe. Ne lidhje me marredhenien mes Bjordit e Adeles, ajo ka thene se per Bjordin dallohej qarte qe ndjente dicka, ndersa per Adelen ishte ne dileme. “Ai ben shume per ty, - i ka thene ajo, kurse ti nuk ben te njejten gje!”. Adelajda eshte shprehur e sigurte per dashurine e tij ndaj saj, duke sjelle si prove fjalet qe ai i kishte thene te emes gjate spektaklit. Vellai i madh u ka mundesuar nje bisede Bjordit dhe mamase se tij, gjate se ciles ai i ka pohuar se e donte Adelen. Kete gje Bjordi ia ka treguar edhe asaj. “Bjordi po mos ta ndjente, nuk do ta thoshte kurre!” – i ka thene ajo Anjezes. Edhe Anjeza edhe Adelajda kane thene se s’mund te flitej per dashuri, pasi sipas Adeles, neser-pasneser, ata do te dalin qe ketu dhe do te shkojne secili ne shtepine e vet. Ajo ka shtuar se gjithsesi, ajo Bjordin e donte fort. Ndersa Anjeza ka thene se ndihej shume mire me Arjonin, por nuk mund te thoshte qe kjo ishte dashuri.

“E dija bebe, doli shejtan!”
19/04/09 02:35

Qetsori e ka pyetur Arin nese Mimozen e pelqente vetem nga ana e jashtme, apo edhe nga dicka tjeter. Ari ka thene se ai tek nje femer vleresonte sinqeritetin dhe Mimoza i dukej shume e pasinqerte. “Tani, po zbuloj qe qenka goxha e zgjuar!” – ka thene ai duke shtuar se mungesa e sinqeritetit mund te justifikohej fare mire me kete dhe me menyren qe ajo kishte zgjedhur per te luajtur. “Ca kohe e mendoja bebe, por tani na doli shejtan!”- thene Ari. Edhe Qetsori ka thene se kishte vene re zgjuarsine e saj dhe e kishte respektuar. “Ti je inteligjente kur luan, kur nuk luan je pasive!” – i ka thene Mimozes ai dhe ka shtuar se ky kishte qene motivacioni qe kishte dhene kur kishte nominuar Mimozen. Mimoza i ka thene se para dy ditesh i kishte thene se e kishte nominuar per tjeter arsye. Sipas Qetsorit, ai ne vend te saj, ne moshen e saj, do te kishte luajtur ndryshe. Ai ka thene se nje mundesi si kjo e saj, qe te ishte 20 vjec dhe te ishte ne Big Brother, ishte nje rast i paperseritshem. “Kjo jete qe ben ti, eshte jeta ime!” – i ka thene ai duke sqaruar se i takonte atij qe ishte i martuar dhe me femije, qe te sillej ashtu dhe jo asaj. “Por nese ti e ndjen keshtu, vazhdo!” – ka thene Qetsori. “Ajo nuk e ndjen keshtu, por keshtu i duhet!” – ka thene Arjani.

“Eshte normale te puthesh!”
19/04/09 02:40

"Nje qe te do, t’i fal gabimet!”- i ka thene Qetsori Mimozes. Diskutimi ka lindur ne lidhje me faktin qe Mimoza kishte deklaruar se s’kishte puthur asnje mashkull, kur ne te vertete ishte puthur me Polin. Ajo e ka justifikuar fshehjen e ketij fakti me karakterin e saj te forte dhe ate qe asaj nuk i pelqen t’i tregoje keto gjera. Qetsori i ka thene se nuk kishte bere asgje te keqe. Sipas tij ishte mese normale te puthje dike qe te pelqente. Ai ka shtuar edhe se Poli nuk do te merzitej as sikur ajo te puthte dike tjeter.

“Ti ke ndryshuar shume!”
19/04/09 02:50

“Ti po ndryshon dita –dites!” – i ka thene Mimoza Arit. Sipas saj ai nuk ishte aspak si ne fillim, por kishte ndryshuar dhe shume madje. Ajo ka shtuar se nuk i pelqente aspak fakti qe ai i thoshte mashtruese, kur ajo kishte biseduar me te me shume se me kedo dhe ia kishte shpjeguar si ishin gjerat. Sipas Mimozes kjo ishte nje sjellje prej femije. “Une them kur me genjeve njehere, mund te me genjesh perseri!” – i ka thene ai.

“S’eshte koha per ndjenja!”
19/04/09 02:35

Arjoni, Adelajda, Bjordi dhe nje pjese e banoreve te tjere kane diskutuar jashte, ne oborrin e shtepise, ne lidhje me nominimet qe kishin bere, arsyet qe kishin dhene, momente te ndryshme gjate spektaklit apo lojen qe po behej brenda shtepise. Sipas Arjonit, ne kete pike qe kishte ardhur loja, nuk kishte me vend per ndjenja, por per veprime te llogaritura me kujdes, qe si qellim kishin qendrimin sa me gjate brenda shtepise. Sipas Adeles kishte akoma kohe per kete dhe ne piken qe ndodheshin nuk mund te benin ende llogari te sakta. “Ti afer tani ke vetem Bjordin, - i ka thene Arjoni Adelajdes, - Adin dhe Mimozen i ke miq, por ne fakt i ke konkurente!”

“Aida ishte shume e lodhur”
19/04/09 03:45

Sipas Junes, Aida ishte lodhur dhe kjo ishte mese normale, sipas mendimit te saj, pasi Aida kishte qene shume here e nominuar. Ajo i ka dhene te drejte Arjonit, qe kishte thene se vetem pergatitja e valixheve te lodhte aq sa s’e merrje dot me mend. Junida i ka shprehur keto, ne bisede me Eltonin, ne dhomen e gjumit. Eltoni, nga ana e tij ka thene se i vinte shume keq qe Aida nuk e shijoi dot sic duhej qendrimin ne shtepi dhe nje arsye per kete ishte pikerisht fakti i te qenit shume here e nominuar.
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Morning
18/04/09 11:00

Residents are not very active awake this morning. They complain that they have pain muskujsh from sforcoja for filling pishines test for the week. They zgjojne each other and appear in the garden for the morning coffee. People sing kenge set in the background. They make the conversation general and for the realization of the test week. Anjeza thinks the last part of testing will develop during spektaklit.

"Now began the game"
18/04/09 12:10

Sorin Arjoni and talk for the evening. Sorin then congratulates himself to be still at home. He says this is one of four strong and believes that now the real game began. Sorin shows not think that will stay here so long, calling fracture on the basis of record of its calculations. And so for Arjoni thinks of himself. He says that despite this, it is really difficult because you have delivered nine inhabitants of the house, and nine others to follow when you are very close to last for four weeks. Sorin turn this game is that it comes with the set of interesting and personal, where everyone does not think that deserve to be removed. He gives himself heart and Arjonit the beautiful things that have happened to us going to arise anytime. He thinks that should not experience more emotionally fact that will emerge, although it is difficult and sometimes unfair. According Arjonit, more difficult to have now, how are we beginning to emerge.

"You have a great life"
18/04/09 12:37

Arjoni and Anjeza stay near each other in the room. They puthen and cost of perqafohen each other words of love. Arjoni the kiss and says that today may be the last day together. He says it would like to close the eyes for a moment and see if the next day will be the ndodhej again or not. Anjeza of qeteson and says it has to come out because she feels such a certainty, even that would not even be nominated during the next week. It requires that not bored that we otherwise would merzitej it too, as is barely holding itself. They continue to donate kiss and cuddle. Anjeza gives courage saying that he still has to make at home. Arjoni and asks what she sees to Anjeza and he replies that he has a great world that others have not. Arjoni thinks it affects the emotions, but Anjeza says with conviction is that these thoughts and has been the first. She thinks Station blew the new needs, new ideas. According to her, the public will a man who has vision for the future and not a man who has finished and what not to provide.

"I'm not happy"
18/04/09 13:17

Adel complains that it is very tired from the evidence and that the tooth muscles. Criticizes the Bjordi by asking why it does not mean that I'm never happy. Adel replies that it is not, but when you can be happy, not mean. She adds that when be really happy, to say, but Bjordi suspect for this. Adel says he would say, but there was no possibility of any close to hear. Bjordi starts singing and Adel requires that the stop because it likes. He turns it more claims, this quite a lot of it and says she sees the world in black, without color. She says it is not true that he says, but nevertheless do not like what he kendon. "I'll talk about what will?" - And asks Bjordi. "No, what you want the two together." - She replies. "Well I want to sing" - turn it.

"The hapsha door!"
18/04/09 13:31

Sorin urges that if del Anjezes this evening, to meet the word that have given each other: to open the door when he be brought. Anjeza says will keep the word, but only in case if she is nominated and he del, we do not otherwise opens the door. Sorin's wants do not take into account at all, because these have no importance, it says to open the door et'i express their "hapsha the door." Anjeza and admits that he has learned to take what has nominated when be brought, but Sorin turn that he is not interested at all this. Congratulate them to not leave the room, with him as last time, but to be together when issuing the decision.

"I'll have to snap tonight"
18/04/09 13:45

Arjoni thinks tonight will be eliminated in the evening again two inhabitants given the short time that remained was to stay at home. Even Eltoni think so because we have four weeks to appear seven residents to remain in the final four. He says that will prepare clothes for every unexpected can happen. Arjoni says to people at home, he has left good impression and thinks the same impression should be left for the public and to say that is not needed it. Arjoni says at least he sees it for themselves. Eltoni shows that there is an impression that this evening will be all the nomination at least for a few moments. Arjoni thinks he is voting with accurate, because it was del public thinks it does not really need and if the Station would have to emerge, it will come up with humor.

Aad: "are all strong player!
18/04/09 14:20

Being that it is Saturday to discuss residents have access from home. Mimoza Adin asks: - "Who would think that brought today?" It would prove resistance doubles, and that the fans will Bjordit protect Adelen, and they Anjezes Arjonin. If this results in effective two presonat then he will risk to come out will be Qetsori and Aida. He added that due to situations that are created will actually thinks that brought Adelajda and Aida. Adelajda hopes that it not be a resident to be removed. Aad says: - "Now all the players are strong!"

"Realized how small is Bjordi!
18/04/09 14:48

Arjon and clean room by Anjeza discuss people. Arjoni and asks if she has reached `t understand some of the first things to cool them. She says that thinking has changed for residents. Anjeza hears the voice of Adelajdes and begins to comments. Its way of komunikuarit with people is hard under her. Anjeza says that with the arrival of new residents seem disniveli between them. Arjoni is agreed to and adds: - "When I came three young people have understood how small is Bjordi!

Game hampered by emotions! "
18/04/09 15:52

Ari discusses with Qetsorin regarding spetaklin Asked if he felt the emotions. Qetsori says that there have been many emotions that will emerge here, but now is learn this. Ari says that feels when it comes time to exit, and take as an example now to say which was felt. Qetsori says: - "Emotions largest dilja that may have been the first day when we left out!" He continues to discuss experiencing emotions during the nominations, and not deny the fact that the nomination of the first felt more emotion. Qetsori says: - "For me the game has become difficult with my emotions, and not playing letu!

"A team makes the game, another goal!
18/04/09 16:41

Arjoni, Aida, Qetsori and Anjeza stay in discussing garden for residents. Qetsori thinks that some of the residents who deserve to come first Pavlinit. Qetsori recalls Mesiden and says to be a strong player. He adds: - "I fear the middle would have made if you had entered at the beginning!" Qetsori start discussing for young people with regard to the elderly compared to a football match. He says: - "A team makes the game beautiful, but the team makes another goal and win the championship!" Aida thinks that this week has brought many good people in the nomination. Arjoni says he is sure if he survives, and to appear, he will again nominohet. Aida tells the joke: - "And I fail to Saved hatri if not with nominojne!

"We would seem to come up fourth!
18/04/09 17:55

Arjoni and Adelajda while doing almost begin discussing Saratoga. Arjoni thinks they both are positioned as Adin sees that wants to be good with all of this has to be still at home and not nominohet more here. She says that does not conduct such a dot. Arjoni says: - "We would seem to go fourth!" He says that feels very emocionuar for this nomination. Adelajda says: - "We will go in our home, do not understand why emocionohemi so much!" He says this is due to the competition that exists between people. According to her, and one reason is the fact that they have people inside that they want at home. Arjoni thinks that the challenge lies in their connection with the public. He discusses the nominations and that should nominojne young people and adds: - "Here I want someone who will, and, while the others are all players!"

"What will the final without leke!
18/04/09 18:49

People remember the "Big Brother1" Astritit case that had not known his bride. Adin for Qetsori asks if Astritin had children, but he replies that this did not know. Qetsori adds: - "I have my plight, he went to the finals, but did not win!" Aad says that his case was very similar to that of Astritit. Ari Qetsorin ask if the would prefer to appear in the final, or come up tonight. He says that would prefer the second option, and adds: - "What will the final without leke!" Ari says if the del Qetsori, each must do individually. Qetsori recalls Erjolen which was one of the residents who gatuante more at home. Aad says: - "The evil is to behave well, and nominojne! Qetsori says that when he had pity and took Pavlini Ani.

Aida: "We fight!"
18/04/09 20:01

Aida, Arjoni and staying in bed Eltoni discuss the emergence of the home. Aida thinks that is nonsense of their exit, and says: - "We fight, we have had a mentality that we got spirit!" Arjoni says: - "We 'fruitless' Moj Eide!" She opposes. Eltoni says that is sikletshme to rrish the two people who for several hours and can be at home. Arjoni says that will not go to two, but only one person, and if you are lucky they can stay two.

Arjoni: "S` The Messiah expected by you! "
18/04/09 21:14

Residents one day after entry to the home of Big Borther are expressed with a secret ballot for their preferuarin. They were the first revisions to them and with time for some of these impressions are returned in obedience, while some others have changed totally. For this "Big Brother" placed in a perballje residents with eleminuarit. One of perballjet the impression left on one of the residents was that of Arjonit with Mesiden. She says the relationship with his Anjezen it was calculated. It is expressed: - "If it would be had with you! Not expected from you Mesida! Bjordi had written that his preference was Qetsori. Arbana and asked if he still had the same opinion for Qetsorin. Bjordi says: - "It is good that is bad!"

Cftin surprise to the "Big Brother"
18/04/09 21:43

During spetaklit "Big Brother" had prepared a surprise for two of the residents, but it included a surprise of all residents. They could follow a short film "Arjoni with Anjezen. Linking them is followed more attention from the public, but not only. Anjezes sister wanted to talk to Arjonin. She asked if the feeling is true, or is just for spetakel. He stated that he has feelings for Anjezen is true. She has voiced support for their relationship. Anjeza is very emocionuar when the monitor is first meeting with Arjonit sister. Another person wanted to talk about their connection was and sister Arjonit which provided support. Arjoni is moist while the first meeting of the sister Anjezes.

Aida comes from home
18/04/09 22:03

Four nominees were Adelajda, Qetsori, Arjoni and Aida. People who survived the first to emerge from the house were Arjoni and Qetsori. Arbana during spetaklit has questioned why he felt the public had decided that they still stay at home. Qetsori feel the emocionuar and just thanking the people who voted. Arjoni said: - "I think that the rescued to see if the link is real or fallcitet! Aida Adelajda and have been welcomed by residents and the decision on who will stay home and have a Station of environments, to the House of tynelit. The public decided that the resident had to leave the house by lifting up the price of the euro was 70mije Aida. Its appearance is accompanied by thrilling moments between Adelajdes and Aides.

Antoneta: "Adel has won Big Brother!"
18/04/09 22:34

Usually people are within the Station take surprises, but this time "Big Brother" has decided to be a person from the public to take it. She was Mrs. Antoneta mother of Bjordit. Bjordi by journal has made a request to assist them in connection with his Adelajden, relying by faith that he has for his mother. It has offered all its support and has indicated it will help to change that mentality that is rooted in Adelajda, and people who think it. Arbana has asked for its opinion regarding Adelajden. She has said: - "For me Adel has won Big Brother!"

Proof of the week
18/04/09 23:04

To fulfill the last phase of the test week "Big Brother" has selected Mimozen, Qetsori and June for its realization. They must show their ability in diving. We found some items that tank belonged, or had to do with people that have left the home of "Big Brother". They should listen to descriptions made by Arbana, to find the name of the inhabitant and then to object that belonged inhabitant fjale.Ato we have obtained evidence after finding objects that have belonged to, the Republic, and Dritanit agony. From the evidence before the week is the person who was more to impenjuar. Aad was selected as a head start in this house for the following week.

Kandidim special
18/04/09 23:30

Kandidimet the week were in a special way. Residents have to say the names of two people who want to nominonin without giving reasons. By a sphere of magic which ndricohej only under a certain bodily tension was determined by what people said it should be why people who run front. Persons who were facing Qetsori and Juna. Those that emerged in kandidim were Ari, Juna, Qetsori and Arjoni.

People do tattoo
19/04/09 00:00

Big Brother has provided residents of the house with the famous in Albania, the possibility to make tattoo, for which so many speak. They have discussed during tatuazhi to choose what we c'pjese the body to "apply". Throughout the night, they have time, each of its tatuazhin. "What a pity that was not and Aida!" - Has said Qetsori-She had to make a more accommodating. " Sunday's Breakfast has found residents with another reminder of this experience, this time in their body.

Aad makes tattoo
19/04/09 00:00

The first was made by residents tattoo, was Aad. He has chosen to tatuoje in his body initials BBL, "Big Brother Loku. Initially, he wanted to write with Chinese characters, but then chose one of the suggestions of specialists that Big Brother has entered the house, for this purpose. In fact, this was not tatuazhi first Adit. In his body he, as a part of the inhabitants, he also has to tuazhe others.

Tatuazhi of Mimozes
19/04/09 00:30

After Adit, turn to make tattoo, was Mimozes. Qetesori and asked if would make permanent a temporary atpo and has said that she had chosen to make permanent. She was safe in choosing tatuazhit that would do, but uncertain for the country. Initially, Mimoza has chosen to make in the right side, but the specialist has advised of the Left. Anjeza has meant saying good, because it was his regrets that he had done in arm. Qetsori also told the same thing. He suggested that better would be to do the following, in the left shoulder. Country Mimoza eventually chose to do tatuazhin, under the advice of specialists, because of its shape, was in the back of the right scapular.

"S'po account with del!"
19/04/09 01:25

Adelajda has told Arjanit that does not seem very well and asked what had. "Absolutely nothing!" - Has responded and he added that instead, feel very calm because everything you thought was expressed. "I find today with who has nominated - after he has said, but s'po with del-account! Adelajda has said that she had not nominated. He has said that only if interesonte was nominated Mimoza and while she had not done, for others to know s'donte. "Others are praying to Moe nominojne! - Has added he, after this nevojitetj to promote its supporters or fans, outside the Big Brother house.

"June will nominate all!
19/04/09 01:30

Discussing nominations, Arjani has told Adelajdes it like it had survived this week. "It's expected!" - Has told Adelajda. They have discussed for June, which Arjani thought he was upset because the Bjordi should have shown that Arjani was nominated. Adel has also said that she had nominated, but was not upset because of the Juna had done the same thing against her. "I will nominate all, - has said Adelajda - because they do not look like!"

No matter who to nominate!
19/04/09 01:35

For me there is nothing important about who to nominate! "- Has said Juna, by talking to Arjanin, Eltonin and Adin. According to her, this was something one day will definitely occur, so that she does not like to kill for this view. "I do not get as personal nomination!" - Has said Juna. Arjani has said that he had nominated, even said the reason may. Thus, he has Junes remember when she had said if he will continue to use that vocabulary, they would not have talked with. "Tony has been and - he said,-and said no" we ", but" you "! And was excessive, very excessive. "

"With that came bad fled Aida!"
19/04/09 01:40

Eltoni felt regret is expressed that the departure Aides from the Big Brother house. "With that came more bad fled Aida" - he said the gold, Junes and Adit. And Ari has said the same, while indicating that Aad is felt best that had not nominated last time these two, otherwise it may feel slightly guilty. According Eltonit, sorry to anyone for Del, but when it creates a stronger connection than residents of other, then keqardhja feels that is necessarily the biggest.

Tattoo are part of personality!
19/04/09 01:42

Arjani has said he does not want to make a tattoo with the initials of Big Brother. "I can not feel any belonging" - he said. According to gold, a tattoo was something very important, which should be good mendoheshe before you do, as something that was not c'behej with. In addition he had three others in his body are. Then added that Ari can not initials tatuonte Big Brother, when did not know quite what flavor can finally leave this experience, or what the impact could have in his life. Juna said that in this case, he may choose to make a temporary tattoo, which hid for 20 days, which appeared the gold was affordable. "Then we do" - he said.

"I want to come in wedding party!
19/04/09 01:45

In the room the aquarium, where people benin tattoo, Qetsori has again harassed Bjordin and Adelen by asking whether or not the kiss and it's last has said that even if you do, it will not show. "C'na found!" She said. In addition, Qetsori was told it had more humor to come to their dasmen. "Why, I've played mad wed Bjordin! - Adel had told him in jest, in Je-sorts them or not? ".

"You are a woman very clear!
19/04/09 02:00

"I regret that fail to express what you feel!" - Has said Anjeza, by talking to other people. It is referred to the fact that her feelings were for Arjonin doubt. Under the gold, she knew that what was done during the week and should have expected that these questions should kishtemenduar how to respond. Always according to him, it would be better that she had said that felt a afeksion, a withdrawal, because "Love 'was the word great. "So I will have closed mouths of all!" - He has told. "You are very clear and female!" - Has told Anjezes Aad. He has advised it was not so much emotionally charged. Anjeza has said that at least today flinte will be calm, because he understood how this situation sees sister and her mother, who for two people was more important than her life. "I do not know!" - She said the sister of the great four years that she then added that he thought would put someone else. Sense of calm and ease that had donated the words of the arrival and sister, she has discussed the following with Adelajde. "Even though not had come, - has told it, you think, only the fact that you have each other and do not count the others.

"There was good response!
19/04/09 02:10

Aad and Ari have criticized Arjonin for the answers he had given during spektaklit, in relation to questions that were done for his connection with Anjezen. Arjoni has said that he thought it should be clear with Anjezen, according to him it was more important, and not with others. He has said he can not say it was love or not, even he, nor Anjeza, had not ever mentioned this word. Anjeza has claimed the same. For gold, it was said Arjoni was not hard right because they were a spektakel live in a reality of 24-hours. Arjoni has said Anjeza recognize the attraction that he or her emotions together and shared so that to suffice. He added that nevertheless, even its Anjeza, knew it was a game. "Neither do I I hundred percent confidence in it, nor it to me" - he said. Anjeza said seata so ndiheshin calm, that it had told each other things open and know what everyone thought. Arjoni then added that his feelings for Anjezen were large and did not enjoy it was commented that it had spent on each, to another.

"I do not know from doing these things!"
19/04/09 02:10

"Not knowing that you make from these things," - has told Adelajda Qetsorit, in relation to the pact he had made, and Aad Pavlini not nominated to each other, Aad pact that had broken - but slowly will be detected all. " The pact between the three boys were discovered during Saturday's spektaklit, precisely the question that Pavlini made Adit. He asked why the latter had broken the agreement, while Qetsori reacted surprised, because he knew not that Aad had acted so. In fact, the nominations that they did each other, had this motivacion. However Qetsorit not no good has come from the words of Adelajdes. He said that was exactly what is playing hard with all the others. "My work it!" - Has responded Adelajda. "But is to rip with me, - he has told, - gerricemi tomorrow, not today."

The expected nomination! "
19/04/09 02:25

Arjani, talking with Eltonin and Bjordin has said he expects the nomination. Even Eltoni is also expressed that the expected Arjani will nominohej. Bjordi has said that for his opinion, was the nomination evaluation, and that they nominonin residents, who had made fear. According to him, had even seen the publicity of this find, as wast if nominated, will komentoheshe more. Arjani has said he also liked it because he was a resident of new and perhaps was not as well known, so this was the moment to become. In addition, he added that in the end she had been told that Arjoni and Qetsori, we finally had happened. "With uro not have said we biesh nomination with us - he has shown, happened, and now I am happy."

Moza: "I do not think it should be!"
19/04/09 02:30

"I do not think that will Bjordi Adel Adelen or that will Bjordin!" - Has said Mimoza, by talking to Anjezen and Adelajden. According to her they will understand their feelings, if they are real or not, only when you emerge from the Big Brother house. Anjeza has said mese was understandable that when they were abroad will feel differently. Regarding the relationship between Bjordit of Adeles, she has said for Bjordin dallohej clearly felt something, and for Adelen was in dilemma. "It is more about you, - has told it, and you is not the same." Adelajda is sure to express his love to her, bringing the words as evidence that he had told emes during spektaklit. Brother has enabled a great conversation Bjordit and his mamase, during which he has claimed that the wanted Adelen. This Bjordi has shown that well. "I felt Bjordi is not, will not mean ever!" - Has told it Anjezes. Even Anjeza also Adelajda said they can not be spoken for love, according Adeles after, tomorrow, day after tomorrow, they will appear here and you will go home each in its own. She added that however, it's like Bjordin strongly. While Anjeza has said that the Arjonin feel very well, but can not be said that this was love.

"I know babies came villain!"
19/04/09 02:35

Qetsori and asked if Mimozen of gold just like from the outside, or from something else. Ari said he has to evaluate a woman's sincerity and Mimoza seemed very insincere. "Now, if the ferret was qenka pretty clever!" - He said, adding that lack of sincerity can justifikohej very well with this and the way she had chosen to play. "Some time I thought of babies, but now we came brat!" - Ari thene. Even Qetsori has said it had noted zgjuarsine and had her followed. "You are intelligent when it plays when plays are not passive" - he has told Mimozes and added that this had been the motivation that had given when he nominated Mimozen. Mimoza has said that two days before had told it was nominated for another reason. According Qetsorit, he instead of her, her age, would have played differently. He has said that an opportunity like this its that was 20 years old and was in Big Brother, was a case paperseritshem. "This life that makes you, is my life!" - Has told it to clarify that belonged to him who was married and with children, to sillej and what not. "But if you feel so, go!" - Has said Qetsori. "It feels so, but we must!" - Has said Arjani.

"It is normal to kiss!"
19/04/09 02:40

"One that will, to forgive mistakes!" - Has told Qetsori Mimozes. Discussion has arisen concerning the fact that Mimoza had stated that s'kishte kiss any male, when in fact it was the kiss Poli. It has justified this fact by hiding her strong character and that it prefers not to show these things. Qetsori has said he had not done nothing wrong. mese It was normal to kiss someone you like. He added that Poli merzitej would not even if it puthte someone else.

"You have changed a lot!
19/04/09 02:50

"You are changing the day-day!" - Has told Mimoza gold. According to her he was not at all like in the beginning, but had changed and even more. She added that not at all like the fact that he said fraudulent, when she had talked with more than with anyone and we had explained how things were. According Mimozes this was a behavior of children. "I say when genjeve once may genjesh with again!" - He has told.

"Time for none sense!
19/04/09 02:35

Arjoni, Adelajda, Bjordi part of residents and others have discussed outside in the courtyard of the house in relation to nominations that were made, reasons that were given, at different moments spektaklit or game that is being done within the house. According Arjonit, at this point that the game had come, with no room for sentiment, but for action carefully calculated to that end as long as they stay inside the house. According Adeles was still time for this and that in point ndodheshin can not yet account benin accurate. "You have only now near Bjordin, - has told Arjoni Adelajdes - Adin and Mimozen have friends, but in fact you competitive?

"Aida was very tired"
19/04/09 03:45

According Junes, Aida was tired and it was normal mese, in the opinion of her, as Aida had been here the nominee. It has given the right Arjonit, who had said only prepare the luggage lodhte enough to hold merrje dot guess. Junida has expressed these in conversation with Eltonin, sleeping in the room. Eltoni, for his part has said that he was very bad Aida not enjoyed dot should stay at home as a reason for this was precisely the fact of being nominated the most times.
]]

Edona Maloku, Percjellesja e Pare ne "Miss Universe Kosova 2009"

Edona Maloku Miss Universe Kosova 2009
/photo art motion/

INTERVISTE: EDONA MALOKU, PERCJELLESJA E PARE NE “MISS UNIVERSE KOSOVA 2009”

‘SUEDEZJA’ SHPERBLEHET NE KOSOVE

“Per here te pare mora pjese ne nje gare te madhe bukurie, sic eshte “Miss Universe Kosova 2009”, dhe u shperbleva me cmimin e dyte”, ka thene Edona

Edona Maloku eshte vajza qe u kurorezua me cmimin “Percjellesja e Pare e Miss Universe Kosova 2009”, dhe ajo per te marre pjese ne kete gare bukurie kishte ardhur nga Suedia ne te cilin vend ka shume vjet qe jeton. Edona ne Suedi ka arritur te kete nje njohje te mire si modele e suksesshme, ndersa deshire e saj eshte qe edhe ne Kosove te behet e njohur. Ajo ndjehet e lumtur qe per here te pare ne Kosove po merr nje titull, per te cilen thote se eshte shume i vecuar per te. Rreth pjesemarrjes se saj ne kete gare dhe me gjere flet per “Kosoven Sot”.

CMIMI SI DHURATE

“Kosova Sot”: Keni ardhur nga Suedia per te marre pjese ne “Miss Univers Kosova 2009”. Cfare ju shtyri te merrni pjese?
Edona Maloku: Per here te pare mora pjese ne nje gare te madhe bukurie, sic eshte “Miss Universe Kosova 2009”, dhe u shperbleva me cmimin e dyte. Arsyeja perse erdha nga Suedia per te marre pjese ne kete gare ne Kosove ishte organizimi i mire nga Shtepia e modes “Art Motion”, ku fillimisht me ka pelqyer ekipi dhe realizimi i spektaklit. Por, nje shtytje me dha edhe familja, e cila me ndihmoi ne kete vendimmarrje.

Edona Maloku
/photo art motion, rtv21/

“Kosova Sot”: Tani jeni “Percjellesja e pare e Miss Univers Kosova 2009”, si ndjeheni?
Edona Maloku: T’ju them te drejten, ky cmim me erdhi si dhurate per te cilen nuk kam menduar shume. Natyrisht se te kesh cmimin e dyte ne “Miss Univers Kosova 2009” eshte nje ndjenje e vecante. Jam shume e lumtur per kete cmim dhe per kete i falenderoj te gjithe e posacerisht jurine.

“Kosova Sot”: E keni pritur kete cmim?
Edona Maloku: Ne realitet, nuk e prisja cmimin, madje as qe me ka shkuar mendja. Nuk kam ardhur nga Suedia per te rrembyer cmime te medha, por e deshi fati dhe u shperbleva. Ishte nje konkurrence e madhe dhe ishte veshtire per jurine, sepse te gjitha vajzat konkurruese kane qene te bukura, keshtu qe ishte e veshtire te dallosh me te bukuren.

E THJESHTE DHE E SINQERTE

“Kosova Sot”: Mendoni se e keni merituar cmimin?
Edona Maloku: Besoj se po, perderisa juria me ka dhene kete cmim.

Edona Maloku

“Kosova Sot”: Tani jeni mis, cfare ka ndryshuar ky titull tek ju?
Edona Maloku: Mendoj se nuk ka ndikuar asgje te personaliteti im ky titull. Vazhdoj te jem po ajo vajza e thjeshte, e sinqerte dhe e shoqerueshme. Edhe pse jam bere mis nuk me eshte rritur mendja.

“Kosova Sot”: Eshte hera e pare qe merrni pjese ne nje gare te tille?
Edona Maloku: Ne “Miss Univers Kosova” eshte hera e pare qe marre pjese. Ndersa me modelim merrem tashme tre vjet. Ne Suedi kam marre pjese ne shume sfilata bukurie, kam qene pjese e shume kompanive.

“Kosova Sot”: Eshte me lehte te ushtroni profesionin ne Suedi apo ne Kosove?
Edona Maloku: Ne realitet, ne Suedi ke me shume aktivitete per kete profesion, mirepo fama arrihet me ngadale. Ndersa ketu ne Kosove eshte me lehte dhe brenda nje kohe te shkurter mund te arrish shume. Por, kuptohet qe modelizmi ketu nuk ka shume perspektiv, andaj kjo dallon nga vendet e tjera.

“Kosova Sot”: Mendoni qe karrieren ta ushtroni edhe ne Kosove?
Edona Maloku: Po, besoj qe nje dite do te vije koha te kontribuoj per vendin tim, Kosoven. Mendjen e kam qe nje dite te kthehem per te jetuar ne Kosove. Por, nese do te isha kthyer ne Kosove do te me pelqente te punoja edhe si menaxhere.

MENAXHERJA E ARDHSHME

“Kosova Sot”: Me cfare merreni jashte modelimit?
Edona Maloku: Kam te kryer shkollen e mesme te mjekesise, kam punuar si infermiere. Kam punuar edhe si menaxhere e disa butiqeve ne Suedi, ndersa tani jam e perkushtuar me shume me modelim.

“Kosova Sot”: Si e kaloni kohen e lire?
Edona Maloku: Kohen e lire zakonisht e kaloj me shoqe, degjoj muzike etj.

“Kosova Sot”: Jeni e dashuruar?
Edona Maloku: Jo, nuk jam e dashuruar, besoj se ende jam e re dhe ka kohe per dashuri.

“Kosova Sot”: Merresh me ndonje aktivitet te lire sportiv?
Edona Maloku: Merrem me fitnes, ndonjehere kur kam kohe te lire.

Edona Maloku

“Kosova Sot”: Cilin ushqim preferoni me shume?
Edona Maloku: Nga ushqimet me shume preferoj llazanjen. Ndersa pija qe me pelqen me shume eshte xhusi.

“Kosova Sot”: Pasionet tuaja?
Edona Maloku: Hobi im eshte shetitja, me pelqen te shetis neper vende te ndryshme te botes, si SHBA, Spanje.

PLANET

“Kosova Sot”: Ndonje plan per te ardhmen?
Edona Maloku: Plane kam shume, por shpresoj qe me kohe t’i realizoj. Shpresoj qe sukseset e mia te nisin edhe ketu ne Kosove.

“Kosova Sot”: Ndonje mesazh per fund?
Edona Maloku: Te kemi vetebesim dhe te arrijme ate qe e pretendojme.
/kastriote bajrami/kosova sot/18.04.09/

LETERNJOFTIMI:
Emri: Edona
Mbiemri: Maloku
Vendbanimi: Suedi
Mosha: 22- vjecare
Pesha: 57 kg
Gjatesia: 1.72 cm
Ngj. e syve: e kalter
Ngj. e flokeve: e verdhe
Horoskopi: Virgjereshe
Hobi: Modelizmi dhe Fitnesi
- - - - - - - - - - - - - - - -
p.s. Disa pergjigje te Edones jane teper identike me ato te Marigones shih intervista. Ndoshta Kastriotja e "Kosova Sot" mund te na shpegoj ishte kjo nje interviste reale apo fiktive me Edonen?
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

INTERVIEW: Edona Maloku, 1st Runner Up in "Miss Universe KOSOVO 2009"
'Swedish' rewarded IN KOSOVO

"For the first time I participated in a race of great beauty, as" Miss universe 2009 Kosovo ", and was rewarded with second prize," said Edona

Edona Maloku is the daughter who was crowned with the price "1st Runner Up Miss Universe Kosova 2009", and to participate in this race beauty had come from Sweden in which the country has many years to live. Edona in Sweden has managed to have a better recognition as successful models, and its desire is that in Kosovo to become known. She felt happy that for the first time in Kosovo is a headline, which says it is too isolated to. About her participation in this race and wider speaks for "Kosova Sot".

PRICE AS GIFT

"Kosova Sot": You come from Sweden to participate in "Miss Kosova 2009 universe." What you shtyri to participate?
Edona Maloku: For the first time I participated in a race of great beauty, as "Miss universe 2009 Kosovo", and was rewarded with second prize. The reason why I came from Sweden to participate in this race in Kosovo was well organized by House of modes "Motion Art", where initially liked the team and realizing spektaklit. But given a push with the family, which helped with this decision.

"Kosova Sot": Now you "1st Runner UP Miss Universe Kosovo 2009", as you feel?
Edona Maloku: you say the right, with the price came as a gift for which I do not think more. Of course, the cash price in the second "Miss universe 2009 Kosovo" is a special feeling. I am very happy for this price for this and thank all of the particularly jurine.

"Kosova Sot": You have waited this price?
Edona Maloku: In reality, not the expected price, even that has gone mind. I did not come from Sweden for kidnapped big prices, but the fate of loved and rewarded. It was a great competition and it was difficult for jurine, because all the girls competing have been beautiful, so it was difficult to dallosh with bukuren.

Simple and sincere

"Kosova Sot": Think about the price you deserved?
Edona Maloku: I believe that yes, while the jury has given this prize.

"Kosova Sot": Now you mis, what has changed the title to you?
Edona Maloku: I think that there is nothing affected my personality this title. Remain, it is the daughter of simple, sincere and shoqerueshme. Although I do not mis the mind is increased.

"Kosova Sot": is the first time participate in such a race?
Edona Maloku: In "Miss universe Kosovo" is the first time participated. While modeling deal with already three years. In Sweden, I participated in many sfilata beauty, I have been part of many companies.

"Kosova Sot": It is easier to exercise the profession in Sweden or in Kosovo?
Edona Maloku: In fact, in Sweden have more activities for this occupation, but achieved fame slowly. While here in Kosovo is easy and within a short time, can achieve more. But understand that there is more here modelizmi perspective, so it differs from other countries.

"Kosova Sot": Remember that career to exercise in Kosovo?
Edona Maloku: Yes, I believe that one day will come the time to contribute to my country, Kosovo. Mind that one day I have to go back to live in Kosovo. But, if I will return to Kosovo would like to work as a manager.

Next Manager

"Kosova Sot": What modeling get out?
Edona Maloku: I have carried out secondary medical school, I worked as a nurse. I worked as a manager of some butiqeve in Sweden, and now I am more dedicated to modeling.

"Kosova Sot": How switch leisure?
Edona Maloku: leisure usually draw with friends, listen to music etc..

"Kosova Sot": You're the love?
Edona Maloku: No, I am not enamored, I believe that I am still young and has time for love.

"Kosova Sot": any activity dealing with free sports?
Edona Maloku: keep fitnes, sometimes when I have free time.

"Kosova Sot": What food would you prefer more?
Edona Maloku: From prefer foods with more llazanjen. Pija am While that is more xhusi.

"Kosova Sot": Your Passions?
Edona Maloku: My hobby is travelling, likes to wander through the different countries of the world, like USA, Spain.

PLANS

"Kosova Sot": Any plans for the future?
Edona Maloku: I have many plans, but hope that in time to come. I hope that my success to the launch here in Kosovo.

"Kosova Sot": Any message for the end?
Edona Maloku: we achieve self-sufficiency and what they claim.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online