All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Saturday, 30 May 2009

Mihrije Braha Rremben Tri Cmime ne "Netet e Klipit Shqiptar 2009"

Mihrije Braha
/photo videoart/

Mihrie Braha flet per cmimet e rrembyera ne “Netet e klipit shqiptar”

Cmimet sjellin nje emocion me shume

“Interpretuesja me e mire”, “Produksioni me i mire” dhe “Cmimi i karrieres” jane cmimet qe Mihrie Braha i rrembeu ne festivalin mbarekombetar “Netet e klipit shqiptar”

Mihrie Braha eshte kengetarja qe arriti te rrembeje tri cmime ne festivalin tashme tradicional “Netet e klipit shqiptar”. Ajo u vleresua me cmimet “Interpretimi me i mire”, “Produksioni me i mire” dhe me “Cmimin e karrieres”. Mihria ndjehet shume e lumtur me keto cmime dhe per kete e falenderon jurine dhe te gjithe ata qe kontribuar per keto vleresime. Me shume rreth cmimeve flet per “Kosova Sot”.

“Kosova Sot”: Si e vleresoni pjesemarrjen ne festivalin mbarekombetar “Netet e klipit shqiptar?
Mihrie Braha: Pjesemarrja ime ne festivalin mbarekombetar “Netet e klipit shqiptar” ishte nje gje e bukur qe me ndodhi ketyre diteve. Cdo udhetim ne Shqiperi mua me sjell emocione, ndersa secili cmim ne ndonje festival eshte nje emocion me shume.

“Kosova Sot”: Si ndiheni me cmimet e rrembyera?
Mihrie Braha: Po arrita te shperblehem me disa cmime ne kete eveniment te bukur dhe profesional. Ishin cmimet “Interpretimi me i mire”, “Produksioni me i mire” dhe “ Cmimi i karrieres”. Klipi i kenges “Ti nuk je shtepia ime” eshte realizuar me produksionin “Video Art” ne Gjilan.

”Kosova Sot”: Keni menduar se do te fitoni?
Mihrie Braha: T’ju them te drejten, cdo here kur garoj, edhe pretendoj ndonje cmim dhe pse jo edhe te parin, ha ha ha. Me lejoni te tejkaloj pak modestine, por klipi ka qene shume i realizuar.

“Kosova Sot”: Mendoni se i merituat cmimet?
Mihrie Braha: Per kete eshte mire ta pyesni jurine!

”Kosova Sot”: Mendoni se juria beri perzgjedhjen e cmimeve ne menyre korrekte?
Mihrie Braha: Edhe nese une nuk pajtohem, kjo nuk do te thote se juria nuk ka perzgjedhur cmimet si duhet dhe kjo eshte shume bukur per faktin se juria duhet te jete shume autoktone, dhe kjo juri edhe ishte shume kompetente edhe shume autonome.

“Kosova Sot”: Me cfare jeni e angazhuar kohen e fundit?
Mihrie Braha: Se fundi jam duke pergatitur nje kenge te re, te bukur, por edhe shume gjera te tjera!

“Kosova Sot”: Cila eshte befasia e radhes qe do t’ua sillni adhuruesve?
Mihrie Braha: Do te jete nje kenge e bukur, nje balade e realizuar mrekullisht dhe nje videoklip. Ndersa te tjerat le te mbesin befasi per te ardhmen.

“Kosova Sot”: Perflitet se do te jeni pjese e televizionit “Boom TV’. Cila eshte e verteta? Do te keni ndonje emision tuajin, apo?
Mihrie Braha: Televizioni me i ri “Boom TV” do te hapet gjate ketyre diteve. Nuk e di, ndoshta do kem ndonje spektakel apo do te jem vetem afer Naimit, sepse ai eshte drejtor artistik tani per tani ne kete televizion.

“Kosova Sot”: Do te kishit nderruar profesionin e kenges me ndonje tjeter?
Mihrie Braha: Asnjehere dhe 1.000 jete po te kisha prape do ta zgjidhja kete profesion dhe kete jete.

“Kosova Sot”: Cilat jane planet per te ardhmen?
Mihrie Braha: Kam shume plane per te ardhmen, por ato jane ne formesim e siper dhe sigurisht shume shpejt do t’i shohim dhe do t’i ndjejme. /k.bajrami/kosova sot/29.05.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: mihrie mihria mihrija
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Braha Mihrie speaks for prices snatched in "nights of klipit Albanian"
Prices bring emotion to a more

"The best performers", "Production of the best" and "price career" prices that are swept in the Mihrie Braha nationwide festival "nights of klipit Albanian"

Braha is Mihrie singer who managed to wrest three awards at the festival are traditional "nights of klipit Albanian. It was rated with prices "best interpretation", "Production of the best" and "career award. Mihria feel very happy with these prices and for this the jurine and thanks all those who contributed to these assessments. More about the price speaks for "Kosova Sot".

"Kosova Sot": How do you evaluate participation in a nationwide festival "nights of klipit Albanian?
Mihrie Braha: My participation in a nationwide festival "nights of klipit Albanian" was a beautiful thing that happened these days. Every trip to Albania, I bring emotion, and each price is a festival in a more emotion.

"Kosova Sot": How do you feel the prices of kidnapped?
Mihrie Braha: Yes shperblehem arrived to some prices in the event of a nice and professional. Prices were the "best interpretation", "Production of the best" and "price career. Klipi the song "Thou art my home" is realized with production "Video Art" in Gjilan.

"Kosova Sot": you think would win?
Mihrie Braha: you say the right, run every time, even pretend any price, and why not the first, ha ha ha. Let me modestine outsail little, but klipi has been realized.

"Kosova Sot": Think about the merituat prices?
Mihrie Braha: For this is good to ask jurine!

"Kosova Sot": Think about the jury selection of prices paid in the correct manner?
Mihrie Braha: Even if I do not agree, this does not mean that the jury did not properly selecting prices and this is very beautiful for the fact that the jury should be very local, and this jury was also very competent and very autonomous.

"Kosova Sot": What are you committed the last time?
Mihrie Braha: Finally I am preparing a new songs, the beautiful, but also many other things!

"Kosova Sot": What is the cut that would bring order adhuruesve?
Mihrie Braha: kenge'll be a beautiful, wonderfully realized a saga and a video clip. While others leave to remain surprises for the future.

"Kosova Sot": Perflitet that you will be part of television "Boom TV '. What is the truth? Do you have any program, or?
Mihrie Braha: Television with a new "Boom TV" will be open during these days. I do not know, maybe I have a will or spektakel will only be near Naim, because he is currently artistic director of this television.

"Kosova Sot": would have changed the profession of any song to another?
Mihrie Braha: Never and 1000 are to be had back to this profession and this solution is.

"Kosova Sot": What are the plans for the future?
Mihrie Braha: I have many plans for the future, but they are certainly formesim the above and more will soon see and shall feel.
]]

Friday, 29 May 2009

Hekurani dhe Blinera Krasniqi Fitues te "Netet e Klipit Shqiptar 2009"

Hekuran e Blinera Krasniqi
/photo videoart/

“Netet e klipit shqiptar”, fitues Hekurani e Blinera

Kengetaret kosovare jane shume te suksesshem edhe ne Shqiperi. Pas suksesit te madh ne "Top fest 6", vjen edhe nje sukses i radhes. Kete here klipi i Hekuran Krasniqit dhe Blineres "Mos e le per pak", fitoi cmimin kryesor ne festivalin e videoklipeve "Netet e klipit shqiptar". Ne tete jave me radhe, ku cdo te shtune konkurruan artiste dhe studio te ndryshme muzikore me klipet e tyre nga Kosova, Shqiperia dhe Maqedonia, deri ne naten finale. Klipi "Mos e le per pak", interpretuar nga Hekuran Kransiqi dhe Blinera, fitoi cmimin kryesor, klipi me i mire ne te gjithe komponentet: kamera me e mire, interpretimi me i mire, regjia me e mire. Klipi "Mos e le per pak" eshte realizuar nga produksioni "Video Art" nga Gjilani. /b.z./kosova sot/29.05.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

"Nights of Albanian Clips", Hekurani and Blinera the winner

Singers Kosovo are very successful even in Albania. After the huge success of "Top fest 6", comes a regular success. This time the klipi Hekuran Krasniqi Blineres and "Do not let the few", won top video clips of the festival "nights of klipit Albanian. In eight weeks time, where every Saturday and competed artists studio with different musical Clips of them from Kosovo, Albania and Macedonia, to the final night. Klipi "Do not let the few", interpreted by Kransiqi and Hekuran Blinera, won the main award, klipi better in all components: the best cameras, the better interpretation, the best dress. Klipi "Do not let the little" production is carried out by "Video Art" from Gjilan.
]]

Tuesday, 26 May 2009

Rovena Stefa: Adoleshenca Ime!

Rovena Stefa
/photo public domain/

ROVENA STEFA FLET PER ADOLESHENCEN E SAJ
Peng i mbeti MBREMJA E MATURES

“Une besoj qe nje adoleshent eshte gjithmone njesoj, i gjalle, i hareshem dhe i hedhur ne natyre me endrra dhe shpresa te medha, kryenec dhe i ndjeshem. Mendoj se ndryshojne vetem kushtet dhe rrethanat ne te cilat piqet nje adoleshent”, ka thene Rovena

Rovena Stefa, kengetarja qe ka kaluar nje periudhe shume te mire adoleshente, thote se ato vite edhe ne ditet e sotme i kujton me nostalgji. Ajo ka qene nje nxenese e shkelqyer, kengen e ka pasur enderr si e vogel, keshtu qe gradualisht deshirat e saj u realizuan. Tani, ajo eshte nje kengetare e dashur dhe e adhuruar ne publik. Per me shume rreth adoleshences se saj flet per “Kosova Sot”.

”Kosova Sot”: Si e kujtoni kohen kur keni qene adoleshente?
Rovena Stefa: Kohen e adoleshencen e kujtoj me shume nostalgji, por thene te drejten, qe atehere une kam filluar te kendoj dhe kohes sime te lire i mungonin disa ore qe moshataret e mi i jetonin si adoleshente. Une kam qene dhe drejtuese e keshillit rinor ne shkollen e mesme, duke qene dhe lidere e shkolles kujtoj shume greva dhe protesta qe i kemi zhvilluar ne kerkim te permiresimit te kushteve te jeteses ne konviktin e shkolles se gjuheve te huaja. Kujtoj shume nga ajo kohe.

“Kosova Sot”: Sa jeni shoqeruar dhe me cilen shoqe apo shok keni qendruar me shume?
Rovena Stefa: Si te thashe edhe me pare, une kam jetuar ne konvikt dhe shoqeria ime ka qene e madhe. Me shume shoqe une jam lidhur tani perseri me ane te facebookut qe per mua eshte nje mrekulli e komunikimit dhe te gjithe, edhe pse te emigruar ne vende te ndryshme te botes, nuk e kane harruar adoleshencen e bukur qe kemi kaluar.

”Kosova Sot”: Atebote, ku e keni kaluar kohen e lire?
Rovena Stefa: Kishim shume mbremje rinore, ne te cilat vallezonim, gjithashtu dhe shume lojera sportive, si basketboll e volejboll.

“Kosova Sot”: Ku i keni kaluar pushimet?
Rovena Stefa: Cdo vere pothuajse kemi shkuar ne Vlore, ne plazhin e mrekullueshem te Vlores, dhe kemi qendruar gati 3 muaj vere aty. Mbaj mend se kemi mesuar te notojme mire! (qesh)

Rovena Stefa

“Kosova Sot”: Me cfare problemesh jeni ballafaquar ne ate moshe?
Rovena Stefa: Hmmm… ka pasur probleme te ndryshme, si p.sh., arritja e rezultateve te shkelqyera ne studime, pasi kam qene me e mira e klases… hehehe. Nderkohe qe problemet me te medha shfaqeshin ne perballjen e mentalitetit te te rinjve me brezat e vjeter, pasi dihet se ne ishim nje force e re ne zhvillim dhe me ide e mentalitet te ri dhe natyrshem qe do te kishim shume veshtiresi ne boten e “re”, por ende pa shtyllat e demokracise.

“Kosova Sot”: Si e keni paramenduar lidhjen ne dashuri?
Rovena Stefa: Nuk kam menduar te kisha nje lidhje dashurie ne ate kohe, sepse vemendjen e kam pasur te perqendruar ne shkolle dhe synimet e mia kane qene shume te qarta qe ne ate kohe e vite te hershme. Kam pasur deshire te behem artiste dhe e dija se nuk duhet asgje te me pengonte per te bere kete. Dhe ja ku jam sot, duke bere gjerat qe kam dashur te bej, duke qene ajo qe kam dashur te jem!

“Kosova Sot”: A keni menduar ne karrieren te cilen e keni arritur sot?
Rovena Stefa: Ne te vertete kam pasur shume deshire te merrem me art, por forma e tij ne koken time shfaqej si aktore filmi ose si balerine. Pastaj edhe baletin e kam pasur pasion te madh, por per fat te keq nuk m’u dha mundesia te merresha me te.

“Kosova Sot”: Cili ka qene momenti me i lumtur dhe me i hidhur qe e rikujtoni?
Rovena Stefa: Momenti me i bukur ka qene ai kur u kurorezova “Princeshe e Elbasanit”, pasi fitova vendin e pare ne konkursin e kenges qe u mbajt ate vit. Ishte nje kenaqesi dhe lumturi e madhe, ishte nje moment qe me dha stimul dhe motiv per te vazhduar me tej ne muzike. Pastaj ne fund te shkolles shpertheu lufta ne te gjithe Shqiperine, pra jemi ne vitin 1997, keshtu qe u detyruam te largohemi te gjithe nga shkolla duke mos e bere Mbremjen e Matures. E kujtoj me dhimbje kete cast, lotet ne syte e shoqeve te mia…nuk do ta harroj lehte.

“Kosova Sot”: Cilat jane dallimet e adoleshenteve te atehershem me keta te sotmit?
Rovena Stefa: Une besoj qe nje adoleshent eshte gjithmone njesoj, i gjalle, i hareshem dhe i hedhur ne natyre, me endrra dhe shpresa te medha, kryenec dhe i ndjeshem. Mendoj se ndryshojne vetem kushtet dhe rrethanat ne te cilat piqet nje adoleshent. /k.bajrami/kosova sot/26.05.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Rovena Stefa tells about her adolescence
The hostage remained evening prom

"I believe that a teenager is always same, alive, energetic and blissful in nature with the hope and dream big, proud and sensitive. I think the only change conditions and circumstances in which a mature teenager, "said Rovena

Rovena Stefa, singer who has spent a period of very good teenage, says those years, even today's recalls with nostalgia. It has been a student of the excellent, the song had a dream as a small, so we gradually realized her desires. Now, she is a songstress girlfriend and worship in public. For more about adoleshences that speaks for its "Kosova Sot".

"Kosova Sot": How do you remember the time when were teenage?
Rovena Stefa: Time adoleshencen the recall of more nostalgia, but telling the right, since I started singing and my free time is missing several hours of the coeval my living as a teenage. I was leading and the Youth Council in high school, as school leaders and remind many strikes and protests that have developed in search of improving the living conditions in the boarding school foreign language. Remember more from that time.

"Kosova Sot": How are you and accompanied by friends or friends which have remained more?
Rovena Stefa: How to tell even before I lived in my dorm and friends has been great. More friends I am now connected again by facebookut that for me is a miracle of communication and all, even though we migrated to different countries of the world, have not forgotten adoleshencen beautiful we spent.

"Kosova Sot": Atebote, where you have free time spent?
Rovena Stefa: youth had many evenings in which vallezonim, and also many sports Games, such as basketball and volleyball.

"Kosova Sot": Where did you last vacation?
Rovena Stefa: almost every summer we go to Vlore, in the wonderful beach of Vlora, and we stayed there almost 3 months of summer. Remember that we learn to notojme better! (laugh)

"Kosova Sot": What problems are you facing at that age?
Rovena Stefa: hmmm ... there have been various problems, eg, achieving excellent results in studies, because I was good with the class ... hehehe. While the biggest problems facing appearing in the mentality of young people with older generations, as it is known that we were a force in developing new ideas and the new mentality and that will naturally have more difficulties in the world of "new ", but still without the pillars of democracy.

"Kosova Sot": How do you deliberate on the link love?
Rovena Stefa: I have not thought about a love of the church at that time, because the attention I had concentrated in school and my intentions have been very clear that at that time of the early years. I've been reluctant to become artists and know that there should be nothing to prevent to do so. And where I am today is by making things that I want to do, being that I wanted it to be!

"Kosova Sot": Do you think the careers who have achieved today?
Rovena Stefa: We've really had more desire to engage in art, but his form in my head as shfaqej film actress or dancer. Ballet then I had a great passion, but Unfortunately I did not gave the opportunity to merresha.

"Kosova Sot": What was the happiest moment and bitter that rikujtoni?
Rovena Stefa: the moment was beautiful when he was kurorezova "Princess of Elbasan", as fitova first place in the song contest was held that year. It was a great pleasure and happiness, was a moment that provided a motive and incentive to continue beyond the music. Then at the end of the school fight broke out across Albania, so we are in 1997, so we were forced to leave all of the schools not making the evening of Matures. And remember with pain the moment, lots in the eyes of my wife ... will not forget easily.

"Kosova Sot": What are the differences then teenagers with these sotmit?
Rovena Stefa: I believe that a teenager is always same, alive, energetic and blissful in nature, with the hope and dream big, proud and sensitive. I think the only change conditions and circumstances in which a mature teenager.
]]

Sunday, 24 May 2009

Leonora Jakupi, Per Zemer, "Relax" RTV21

Leonora Jakupi ne emisionin "Relax", rubrika "Per Zemer", RTV21, 24.05.09

Pjesa 1


Pjesa 2

- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

]]

Kara Dioguardi vs "Bikini Girl", 8 me 2!

Kara DioGuardi tregon damarin shqiptar ne “American Idol”

Kara DioGuardi tregon damarin shqiptar ne “American Idol”, spektakli me i ndjekur ne Sh.B.A.

Ne kete gare mori pjese edhe nje vajze (Katrina Darrell) me nofken “Bikini Girl”, sepse u prezantua me rroba banje.

Si anetare e jurise, Kara e kritikoi per zgjedhjen e kenges dhe menyren e te kenduarit, nderkohe qe “Bikini girl” i pergjigjet se e kendoi kengen me mire se ajo. Kjo pergjigje e irritoi kompozitoren e njohur shqiptare, e cila ne ato momente beri dhe disa komente te padegjuara me pare nga ndonje anetar i jurise se “American Idol”.

Ky veprim per pak i kushtoi Kares me mospjesemarrje ne te, dhe ne serite e ardhshme ajo dha vleresime disi me te buta dhe thjesht…jo prej Kare.

Sidoqofte, “Bikini girl” fitoi nje cmim dhe u ftua te kendonte ne naten finale. Dhe ne momentin kur “Bikini girl” po kendonte ‘ligsht’ e veshur serish me rroba banje, ne skene befas shfaqet Kara, e cila e step vajzen konkurrente me zerin e saj, duke bere qe publiku te ngrihet ne kembe dhe ta duartrokase fort.

Me nje fjale, Kara i tregoi te shkretes qe jo vetem zerin e kishte super, por edhe trupin, kur ne nje moment shpertheu dhe u shfaq edhe ajo me bikini.Nderkohe, po sipas te njejtit burim, 72 per qind e shikuesve te emisionit informativ “Extra Extra”, nje nga me te ndjekurit ne Sh.B.A, menduan se Kara kishte trupin me te mire se “Bikini girl”.

Keshtu, shqiptarja mori hakun, ndersa organizatoret treguan se e gjithe kjo u be per bamiresi.

Ata kishin vene bast me Karen qe po te dilte ne skene me bikini, do t’i dhuronin nje shume te madhe parash nje organizate humanitare. /albaniac/bota sot/23.05.09/

VIDEO

- - - - - - - - - - - - - - - -
p.s. Ky lajm erdhi fillimisht nga albaniac.com dhe teksti eshte perpunuar pak nga e perditshmja "Bota sot".
- - - - - - - - - - - - - - - -

Kara DioGuardi Totally Destroys the "Bikini Girl"

Bikini Girl is back on "American Idol," as they reshow her audition clip as part of their run-down of screwed-up females who auditioned for the show this year.

She then comes out on stage live, busting out of her bikini of course, as Randy Jackson gives her a standing ovation and she kisses Ryan flush on the lips as he makes a joke about her, uh, recent endowments.

They let her sing, it's just horrid; you'd think she'd have practiced or something, I mean it's her biggest audience ever. Well, unless Donald Trump puts her on one of his shows.

Then Kara DioGuardi surprises her, comes out and takes over -- they hug and everything at first, but Kara totally destroys her and takes over the singing, it's pretty entertaining actually.

Whoah! And then Kara rips apart her dress, she's wearing a black bikini underneath! The audience goes wild. This is hilarious, Ryan says she did it for charity.


- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Kara DioGuardi damarin Albanian shows in "American Idol", with spektakli followed in Sh.BA

Took part in this race a girl (Katrina Darrell) nicknamed "bikini Girl" because it was introduced with the swimsuit.

As a member of the jury, carat criticized for the choice of song and way of singing, while "bikini girl" replies that sang the song better than that. This response of known Albanian irritoi kompozitoren, which in those moments and made some revisions to previously unheard by a member of the jury that "American Idol."

This action for less cost with non Kares in, and she gave the next series of evaluations of soft and somewhat ... not just from Karen.

However, "bikini girl" won an award and was invited to kendonte in the final night. And when "bikini girl" is kendonte 'ligsht' dressed again in swimsuit, scene suddenly appear in carat, which is competitive with the step daughter of her voice, prompting the public be established in Walking and strongly applaud.

In a word, showed the karat shkretes that not only had super voice, but also body, a moment when we broke and she also appeared with the bikini.

Meanwhile, is according to the same source, 72 percent of viewers of emission information "Extra Extra", one of the ndjekurit Sh.BA we think that the carat has the best body that "bikini girl".

Thus, Albanians took revenge, organizers showed that while all this was done for good.

They have put bet with Karen that if we come up with bikini scenes, will donate a large sum of money to a humanitarian organization.
]]

Ermal Fejzullahu, Kafja e Mengjesit, RTK

Ermal Fejzullahu ne Kafen e Mengjesit RTK


- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: kafja kafeja kafeneja mengjezit ariana cakolli arti fejzullai
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online