All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Saturday, 6 June 2009

Dritani i Big Brother, Intervista, Shekulli

Dritan Shehaj Big Brother Albania 2
/photo shekulli/

INTERVISTA
Dritan Shehaj, cfare i dha Big Brotheri, politika dhe planet per martese

Dritani u spikat qe ne fillim si nje nga "djemte e mire" te sh tepise se Big brotherit, por nuk arriti te qendronte dot deri perfundim te kesaj aventure. Javen e nente, ai la shtepine. Eshte nje prej atyre qe u "rekrutua" me shpejtesi nga partite e vogla, te etura per vota duke shfrytezuar famen momentale te ketyre personazheve televizive. Ne nje interviste per Sh2- shin, Dritani na rrefen...

Dritan thuhet se nje nga vlerat qe ka Gjirokastra eshte ekonomizimi i parase.. Disa e quajne "kopraci".. Dritani eshte koprac?
Ka shume humor dhe barcaleta rreth kesaj ceshtje. Mirepo nje thenie thote se; 'Cakalli beri kurdin dhe ujku mori namin". Keshtu qe nuk mendoje se Gjirokastritet jane koprac. Ketu nuk duhet ngaterruar te qenit ekonomist i mire dhe te mendosh per familjen, te mos shperdorosh.

Ju kemi pare si nje ushtarak dhe admirues i saj, cfare lidhje keni me ushtrine?
Kam mbaruar shkollen e larte per drejtesi, me pas kam ndjekur kursin pas universitar ne universitetin ushtarak "Skenderbej".

Gjatesia juaj ka rene ne sy...sa i gjate jeni dhe ku ja ndihmuar apo lehtesuar pune kjo gje...?
(qesh) As me ka penguar dhe as me ka ndihmuar. Jam 1.99 centimetra. Gjeja me e bukur qe me ka ndodhur njehere ka qene kur doja te beja nje foto. Doja te beja nje foto nga koka te kembet dhe ai fotografi, shtyhu-shtyhu, deri ne fund tek muri dhe me tha; po ku do te fus une ty more (qesh).

Big Brotheri ju ka bere te famshem, si ndihet e fejuara juaj ng ky fakt, eshte ajo xheloze?
Mendoje se ajo ndihet me rehat se asnjehere. Sepse une nuk e kam fshehur kurre qe jam i lidhur dh se si jane raportet tona dhe per kete ajo ndihet shume mire.

Gjate qendrimit ne shtepine e Big Bratherit, keni pohuar se jeni i fejuar dhe ne asnje moment nuk e keni mohuar kete gje. Si jeni njohur me Even?
Po sigurisht dhe nuk kisha pse te veproja ndryshe. Se bashku jemi njohur ne shkolle. Kemi mbaruar te njejtin fakultet, ate te drejtesise. Kemi qene fillimisht shok dhe me pas shoqeria jone u ktheu ne dashuri me te cilen te dy u ndjeme shume mire.

Keni menduar per martesen?
Po e kemi menduar, por nuk jemi ende gati per kete. Duhet te veme ne vije disa pune dhe projekte me pas te shohim. Do jemi te dy qe do vendosim per menyren se si do e organizojme dasmen.

Disa prej jush i kemi pare edhe ne listat e kandidateve per deputete.. Ne kete kendveshtrim te ri te Dritanit prej politikani, si mendon, cfare i duhet me shume qytetit tend Gjirokastres?
Dihet plaga e shoqerise sone dhe e qyteteve ne Shqiperi. Asht sic e thote dhe programi i partise qe une perfaqesoje, ajo qe une do beje per kete qytet eshte, punesim, punesim, punesim. Njerezit jane te pa pune, kohet jane te veshtira dhe per ti kaluar te gjitha keto duhet pune.

Meqe jemi ketu, cfare eshte politika per Dritanin?
Politika ka marre shume perkufizime nga filozof te ndryshem, por mua me pelqen perkufizimi im; "Politika eshte arti i te drejtuarit, arti te negociuarit dhe arti i komunikimit me njerezit".

Ke nje moto tenden?
Po, motoja ime eshte: "Deshtimi nuk eshte kurre perfundimtar dhe suksesi nuk eshte kurre i qendrueshem, suksesi eshte nje udhetim, jo nje destinacion. /entela resuli/shekulli/06.06.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: big brother albania 2
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

INTERVIEW
Dritan Shehaj, what gave Big Brotheri, policies and plans for marriage

Dritani show was at the beginning as a "good boys" of the Big brotherit eg tepise, but failed to stay dot until the end of this adventure. Week nine, he left home. Is one of those who were "recruited" by the speed of the smaller parties, eager for votes by using the current fame of these television characters. In an interview for Sh2-track, Dritani us rrefen ...

Dritan reportedly one of the values that Gjirokastra is ekonomizimi Money .. Some call "kopraci" .. Dritani is stingy?
There are many humorous and barcaleta about this issue. However, a statement says; 'Jackal made kurdî and took Nami wolf. "So do not think that is stingy Gjirokastritet. Here there should garbled being good economist and think of family, not shperdorosh.

You've seen the military and as a fan of her, what about you with the army?
I finished high school for justice, then I attended a course at university after university military "Skenderbej.

Length has fallen in your eyes ... and how long you are or where it helped facilitate this work ...?
(laughing) As with prevented and nor has helped. I am 1.99 centimeters. Most beautiful that has happened once was when beja like the one picture. Beja like the one picture from head to feet and he files, shtyhu-shtyhu, until the end to the wall and said; is where I will bury you more (laughing).

Big Brotheri has made you famous, feels like your betrothed NG this fact, she is jealous?
Think that it never feels comfortable with. Because I have not ever hide that I am about how the f are our reports for this and it feels very well.

While in the Big Bratherit home, you said that you engaged in any moment and you have not denied this. Even as you know?
Yes, and certainly not why the church operates differently. Together we have known in school. We finished the same university, that of justice. We were friends first and then our friends were turned in love with both of whom were ndjeme very well.

You thinking about marriage?
But we thought, but we are not yet ready for this. Should put in some line of work and projects to look after. We will both will decide on how will organize dasmen.

Some of you have seen in the lists of candidates for deputies .. In this new view of Dritanit politician, feels like, what the city needs more your Gjirokastra?
Known wound of our society and cities in Albania. It says as the program and the party that I represent, that I will do it for this city is, employment, employment, employment. People are without work, are difficult and time you spent for all these should work.

Since we are here, what is politics for Dritanin?
The policy has many different definitions of the philosopher, but I like my definition; "Politics is the art of drejtuarit, negociuarit of art and art of communication with people."

Tent have a motto?
Yes, my motto is: "Failure is never final, and success is never sustainable, success is a journey not a destination.
]]

Wednesday, 3 June 2009

Adela, Kendon Live ne "Top Show"

Adela Xhamani - "O Moj Ti Me Sy Te Zi", Live ne "Top Show"


+tag: adelajda adelaida
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

]]

Pirro Cako: Nuk Dua Te Ndahem!

Pirro Cako
/photo public domain/

Pirro Cako refuzon divorcin ne gjykate: Nuk dua te ndahem!

Atehere kur pritej qe Pirro Cako t'i thoshte OK divorcit me bashkeshorten Inva Mula, pasi kohet e fundit eshte publikuar se sopranoja ka nje lidhje te re me nje biznesmen kosovar, ndodhi e kunderta: kengetari i muzikes se lehte kundershtoi dje para gjykates ndarjen, duke kerkuar vazhdimin e marteses se tyre.

Pasditen e djeshme, ne zyren e gjyqtares Elona Gjoka, qe ndodhej ne katin e dyte te Gjykates se Shkalles se Pare ne kryeqytet, ku po shqyrtohej kerkesa per ndarje martese te bere nga sopranoja Mula, avokatja e te paditurit Cako, ne fjalen e saj, kundershtoi ndarjen e ciftit. Gjate seances se djeshme, nuk kane munguar edhe debatet e tonet e larta te zerit mes perfaqesuesve ligjore te ciftit Mula-Cako.

Mbrojtesja ligjore e kengetarit Pirro, avokatja Olta Kotherja, ne fjalen e saj sqaroi ne fillim gjyqtaren Gjoka se kerkesa civile e dorezuar nga ana e pales paditese, pra e avokatit te Mules, nuk ka qene e plote. Sipas mbrojtjes, ne kete padi nuk ishte vendosur sakte arsyeja e kerkeses per ndarje ne diapozitivin e padise se dorezuar ne gjykate, duke argumentuar se, "te dy palet, Pirro Cako e Inva Mula, kane rene dakord qe te jetonin te ndare, dhe kjo gje nuk thuhej ne kerkesen e dorezuar per divorc", - ka nenvizuar avokatja Kotherja. Por, ky pretendim i avokates se kengetarit Cako eshte hedhur poshte nga ana e mbrojtesit te Inva Mules, avokat Sokol Como, i cili ka shpjeguar se "diapozitivi eshte shume i sakte dhe permban te gjitha arsyet e ndarjes".

Pas debateve per rregullim te kerkeses se dorezuar ne Gjykaten e Tiranes per divorc, gjyqtarja e ceshtjes Gjoka ka vendosur qe seanca te vazhdoje me deklarimet e pales paditese. Gjate fjales se tij, avokati Sokol Como ka shpjeguar se "Pirro kishte pasur kohe qe prej vitit 2007 qe te vendoste ne lidhje me divorcin e tij". Po ashtu, sipas mbrojtesit, "kusht per ndarjen ka qene pikerisht largesia mes tyre dhe mosfrekuentimi per nje kohe te gjate".

Keto argumente te avokatit te Mules, u hodhen poshte nga ana e avokates se kengetarit Cako, Kotherja. Kjo e fundit ka shpjeguar se "edhe pse jetonin te ndare prej disa kohesh, sopranoja dhe bashkeshorti i saj ishin takuar disa here". Dy raste jane permendur dje ne Gjykaten e Tiranes mbi takimet e zhvilluara mes ciftit ne prag divorci. "Takimi i pare ka qene percjellja e djalit te tyre, Anthony ne aeroport, nga ana e Pirros, pasi ai jeton me Inva Mulen ne France. Ndersa rasti i dyte, sipas avokates, ka qene ne datelindjen e se emes se Pirros, ku cifti ka ndenjur gjate gjithe kohes bashke", - ka shtuar avokatja Kotherja. Por, keto dy fakte per avokatin e Mules nuk perbenin asnje prove, pasi ne argumentet e dhena avokati Como ka shpjeguar se "gjithcka ka qene per nje formalitet nga ana e tyre, por jo se frekuentohen se bashku".

Pas ketyre debateve dhe sqarimeve, gjyqtarja Gjoka ka vendosur me kerkese te pales paditese, te shtyje seancen gjyqesore per ne daten 5 qershor, diten e premte, ne oren 15:00, per te degjuar pretendimet e kerkeses se ndarjes.

Sopranoja Inva Mula, disa jave me pare, ka paraqitur prane Gjykates se Shkalles se Pare kerkesen per ndarje martese me kengetarin Pirro Cako. Nga zhvillimet duket se do jete nje proces gjyqesor me shume te papritura. /flamur vezaj/shekulli/03.06.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Pirro Cako refuses divorce in court: I do not want to break up!

Expected that if Pirro Cako telling OK with wife divorcit Inva Mula, as has recently published that the soprano has a new connection with a Kosovar businessman, the opposite happened: the light music singer before the court yesterday rejected the partition, required by the continuation of their marriage.

Of yesterday afternoon, in the office of gjyqtares Elona Gjoka, who ndodhej in the second floor of the Court of first in the capital, where the application for review is made by marriage separation Mula soprano, lawyers for the defendants Cako, in her, rejected the separation of the couple. During the session yesterday, did not miss the debates of our senior legal representatives of the voice between the couple Mula-Cako.

Legal protection of the singer Pirro, Olta Kotherja lawyer, in her early gjyqtaren Gjoka we explained that the application of civil Pale submitted by the plaintiff, then the advocate of Mules, has not been full. According to the defense in this lawsuit was not determined precisely why the demand for separation in the lawsuit diapozitivin submitted in court, arguing that "both sides, Pirro Cako of Inva Mula, have agreed to live divided, and this which is not said in the application submitted for divorce "- has highlighted Kotherja lawyer. But this claim that the singer's lawyer Cako is thrown down by the defenders of Inva Mules, Sokol Como lawyer, who has explained that "diapozitivi is very accurate and contains all the reasons for separation."

After adjustment for debates request submitted to the Tirana Court for divorce, Judge Case Gjoka has decided to proceed with the hearing statements Pale plaintiff. During his speech, Sokol Como lawyer has explained that "Pirro had time since 2007, to decide in connection with his divorcin. Also, according to defense, "has been provided for the separation distance between them and exactly mosfrekuentimi for a long time."

These arguments to advocate the Mules, was rejected by the lawyer that the singer Cako, Kotherja. The latter has explained that "even though they live separate from some long-soprano and her husband had met several times." Two cases are mentioned yesterday the Court of Tirana on meetings held between the couple's Eve divorci. "The first meeting has been monitoring of their son, Anthony at the airport by the pyrrhic, since he lives in France with Inva Mulen. While the second case, according to the lawyer, has been datelindjen that the emes that pyrrhic, where the couple sitting there together at all times ", - has added Kotherja lawyer. But these two facts to the lawyer Mules not constitute any evidence, as in the arguments given Como lawyer has explained that "everything was a formality from their side, but not that frequented together.

After these debates and clarifications, Gjoka Judge has decided to request of a party plaintiff, to postpone the hearing for the court date June 5, the day Friday, at 15:00, to hear claims that the application partition.

Soprano Inva Mula, a few weeks ago, has submitted to the tribunal that the first request for marriage split with singer Pirro Cako. From developments seem to be a trial very unexpected.
]]

Tuesday, 2 June 2009

Vesa Luma: Adoleshenca Ime!

Vesa Luma
/photo public domain/

Vesa Luma flet per periudhen e rinise se saj
‘Cmendurite’ e adoleshences

Vesa Luma thote se ka pasur nje adoleshence te “cmendur”. Te gjithe sot e njohim ate si kengetare te famshme, por pak dine se Vesa ne adoleshencen e saj ka pasur nje grup muzikor te rokut, ku ajo nuk ka qene vokaliste, por ka lozur ne bateri. Pikerisht ne kete moshe ajo ka korrur suksese te medha

“Kosova Sot”: Si e kujtoni kohen e adoleshences?
Vesa Luma: Koha e adoleshences ka qene koha kur une kam marre vendime per shume gjera. Ne fakt ka qene koha te cilen e kam perjetuar me se shumti, duke qene se kam bere shume-shume gjera, te cilat tani kur i kujtoj habitem per guximin qe kam pasur. Megjithate, asnjehere nuk jam bere pishman, sepse kam qene thjesht nje adoleshente.

“Kosova Sot”: Sa jeni shoqeruar me shoket dhe shoqet. Keni ndonje shok apo shoqe me te cilet jeni shoqeruar me shume?
Vesa Luma: Duke qene se gjate asaj kohe kam hyre ne pune ne televizion, emisioni me te cilin une kam filluar te punoj me ka dhene mundesi te njoh shume njerez. Pothuajse gjate gjithe kohes kam qene e shoqeruar me njerez te ndryshem, dhe kjo me ka dhene shume mundesi te piqem edhe personalisht, por edhe profesionalisht. Me shume shoke me te cilet jam shoqeruar ate kohe, shoqerohem edhe tani.

“Kosova Sot”: Si adoleshente, ku e keni kaluar kohen e lire?
Vesa Luma: E mbaj mend shume mire qe kohen e lire e kam kaluar ne nje qender rinore, ku kishim mundesi te argetohemi me shume gjera. Ne ate kohe u be interneti. Po ashtu, kam pasur nje rok grup, ku une dhe 4 shoqet e klases sime kemi performuar ne mbremje te ndryshme dhe une nuk isha vokalistja e grupit, ashtu sic ndoshta e imagjinoni, por isha bateriste. Kjo ka qene vetem nje nga “cmendurite” e shumta qe mbaj si kujtim shume te bukur te asaj kohe.

“Kosova Sot”: Ku i keni kaluar pushimet?
Vesa Luma: Pushimet ate kohe i kam kaluar me familje, edhe pse kam punuar dhe kam fituar aq sa te mund te kaloj pushimet me shoqeri, pa e obliguar familjen per ndonje gje. Mirepo, kam respektuar vendimin e familjes qe perderisa isha ne nje moshe kritike (edhe pse mjaft e pjekur per moshen qe kisha), nuk duhej te rrezikoja te merrja nje vendim te tille, ku pasojat do te ishin te mundshme.

Te luftosh per ate qe do

“Kosova Sot”: Me cfare problemesh jeni ballafaquar?
Vesa Luma: Edhe pse gjenerata ime ka perjetuat kohen e luftes, tranzicionit, pervec problemeve te tilla, nuk jam ballafaquar me ndonje problem serioz, sic jane ballafaquar disa bashkemoshatare te mi. Ketu e kam fjalen per nje fenomen aktual, i cili lind kryesisht ne ate moshe, e qe eshte droga.E di qe ne ate moshe kjo me eshte dukur shume qesharake apo jo ‘’in’’, por me kalimin e kohes, duke pare ngecjen e tyre ne shume aspekte te jetes kam kuptuar qe ky eshte nje problem shume serioz per te cilin shoqeria duhet te jap maksimumin qe ta parandaloj.

Vesa Luma

“Kosova Sot”: Si e keni menduar ju nje lidhje dashurie ne ate moshe?
Vesa Luma: Definitivisht jo si tani qe e mendoj. Por, ka shume ngjashmeri. E rendesishme eshte qe ende mendoj se duhet te luftosh per ate qe e do, dhe qe dashuria eshte gjeja me e cmuar qe mund te ta dhuroj Zoti.

“Kosova Sot”: A keni menduar qe mund ta keni kaq fame, te cilen e keni sot?
Vesa Luma: Kam kenduar si femije dhe si femije kam pasur shume ambicie per artin ne pergjithesi, jo vetem per muzike, por gjate kohes se adoleshences kur kam filluar te mendoj me seriozisht per kete gje, nuk kam besuar qe do te kem aq force per te mbajtur nje status te ketille. Me vjen mire qe nuk kam pasur kohe te mendoj a do te jete veshtire apo lehte, sepse vete koha dhe puna me kane sjelle ne kete pozicion.

Krenare per guximin

“Kosova Sot”: Cili ka qene momenti me i lumtur e cili me i hidhur gjate asaj kohe?
Vesa Luma: Me besoni se ka pasur shume momente te lumtura. Ka qene koha e sukseseve te mia me te medha, por ne te njejten kohe nuk jam ndier komplet duke qene se ne ate kohe kam humbur edhe njeriun me te afert, babin tim. Por, une besoj se ai do te ndihej krenar per guximin dhe ambicien time per te arritur sukses.

“Kosova Sot”: Cilet jane dallimet e adoleshenteve te kohes suaj me keta te sotshmit?
Vesa Luma: Nuk besoj se do te ekzistoje ndonjehere dallimi ne mes adoleshenteve ne kohe, sepse kudo dhe me kedo qe kalohet ajo kohe, besoj se do te mbahet mend shume gjate. /b.zyberi/kosova sot/02.06.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Vesa Luma speaks for the period of her youth
'Madness' of adoleshences

Vesa Luma says the teens have a "madman." All know today as the famous singer to, but few know that in Vesa adoleshencen its had a group of Croatian rock music, where it has not been vokaliste, but we lozur batteries. It is in this age she has harvested a big success

"Kosova Sot": As time adoleshences remember?
Vesa Luma: adoleshences Time was when I decided to many things. In fact the time was that I experienced the most, being that I have made many, many things, which now remind wonder where the courage that I had. However, I never made compunction, because I was just a teenage.

"Kosova Sot": How are accompanied by friends and friends. You have any friends or friends with whom you are accompanied by many?
Vesa Luma: Being that during that time I enter a job in television, show with whom I started to work with has given many people can recognize. Almost at all times have been accompanied by different people, and this has provided many opportunities to grow personally and also professionally. More friends with whom I accompanied that time, the deal now.

"Kosova Sot": As a teenage, where you have free time spent?
Vesa Luma: And I remember very well that free time I spent in a youth center, where we can argetohemi more extensive. At that time was the Internet. Also, I had a rock group, where I and class 4 of my friends have to perform in the evening and I was not vokalistja group, as might imagine, but I bateriste. This was only a "cmendurite" to keep as many very beautiful memory of that time.

"Kosova Sot": Where did you last vacation?
Vesa Luma: Vacations that time I spent with family, even though I worked and I gained enough can transcend holidays with the company, without the obligatory family anything. However, I respect the decision of the family while I was in a critical age (although very ripe age for the church), the risks should not take such a decision, where the consequences would be possible.

To fight for what will

"Kosova Sot": What problems are you facing?
Vesa Luma: Even though my generation has perjetuat time of war, transition, except for such problems, I am not facing any serious problem, such as some bashkemoshatare to my face. Here's my current word for a phenomenon, which arises mainly in the same age, which is droga.E know that at that age this is very ridiculous effect or not''in'', but with time, the first impasse in their many aspects of life I understand that this is a very serious problem for which society must give the maximum to prevent.

"Kosova Sot": How have you thought about a love in that age?
Vesa Luma: definitely not now that I think. But there are many similarities. It is important you still think it should fight for what it will, and that love is the most precious that can give them God.

"Kosova Sot": Do you think that you can so fame, who have today?
Vesa Luma: I sing as children and how many children I had ambition for art in general, not only for music, but during the adoleshences when I started to think more seriously for this, I do not believe that will be enough force to obtain to maintain such a status. With that comes good I do not have time to think will be hard or easy, because its own time and work have brought to this position.

Proud of the courage

"Kosova Sot": What was the happiest moment in which the salt during that time?
Vesa Luma: With many believe there has been moments of happiness. Successes has been the time of my greatest, but at the same time I felt not complete as at that time I lost the man closest, my father. But I believe that he will feel proud for the courage and ambicien time to reach success.

"Kosova Sot": What are the differences with your teenagers time sotshmit these?
Vesa Luma: I do not believe that will ever exist in the gap between teenagers in time, because everywhere and anyone with time she passed, I believe that will be remembered very long.
]]

Sunday, 31 May 2009

Arbana Osmani, Intervista "Zeri i Amerikes"

Interviste me prezantuesen Arbana Osmani, Zeri i Amerikes, 31 Maj 2009

Jehona e suksesit te “reality show”-ut “Big brother” ne Shqiperi i kalon kufijte e vendit. Arbana Osmani, prezantuesja e “Big Brother Albania” shpjegon suksesin e ketij formati ne Top Channel, gjate nje interviste nga Nju Jorku dhene “Zerit te Amerikes”.

Osmani tha se ne Shqiperi, te dy edicionet kane percjelle mesazhe positive, mbi familjen e shendoshe dhe thyerjen e mentaliteteve, duke kane bere te kuptojme se ku ndodhet dhe cfare kerkon sot shoqeria shqiptare.

“Suksesi i ketij formati ka qene shume i madh jo vetem ne Shqiperi, por kudo ku ka shqiptar”, eshte shprehur Osmani.

“BB ne te dyja edicionet e tij ne Shqiperi ka percjelle mesazhe pozitive qe kane te bejne me familjen e shendoshe me thyerjen e mentalitetit. Ju keni kuptuar nga BB se cfare kerkojne te rinjte shqiptar sot”, shtoi ajo. /tch/


- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Echo the success of "reality show" "Big Brother" in Albania exceeds the limits of the country. Arbana Osmani, host of "Big Brother Albania" explains the success of this format in Top Channel, during an interview from New York, given "the Voice of America."

Osman said that in Albania, the two editions have conveyed positive messages on healthy family and violation of mentaliteteve, and have made to understand where and what requires Albanian society today.

"The success of this format has been very great, not only in Albania, but wherever there are Albanian, has expressed Osmani.

"BB in both its editions in Albania has delivered positive messages relating to the family by breaking the sound mentality. You understand what BB Albanian young people want today, "she added. / tch /
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online