All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Saturday, 13 June 2009

Interviste: Valeza Bajra

Vali Bajra
/photo public domain/

INTERVISTE: VALEZA BAJRA
‘Vishu vishu shpejt’, KENGE ME TEME DASHURIE

Sapo ka nxjerr ne treg kengen dhe videoklipin “Vishu vishu shpejt”, muziken dhe tekstin e se ciles e kane realizuar Aida Baraku dhe Armend Rexhepagiqi.“Eshte nje kenge qe trajton teme dashurie, nje tekst mjaft i bukur”, ka thene Valeza

Valeza Bajra eshte kengetarja tashme mjaft e njohur, e cila po ben buje me kenget dhe videoklipet e saj te njepasnjeshme. Vali se fundi eshte paraqitur me kengen me te re “Vishu vishu shpejt”, e cila para disa diteve eshte lansuar ne treg dhe po transmetohet mjaft shume neper televizionet tona. Kesaj kenge ia ka realizuar edhe videoklipin. Per kete projekt dhe shume te tjera, Valeza Bajra flet ne intervisten per “Kosova Sot”.

“Kosova Sot”: Dicka rreth projektit me te ri?
Valeza Bajra: Sapo e kam nxjerr ne treg kengen “Vishu vishu shpejt”, muziken dhe tekstin e se ciles e kane realizuar Aida Baraku dhe Armend Rexhepagiqi. Eshte nje kenge qe trajton teme dashurie, nje tekst mjaft i bukur.

“Kosova Sot”: Kenges ia keni realizuar edhe videoklipin, sa jeni e kenaqur?
Valeza Bajra: Videoklipin e kenges e kam punuar me produksionin “Pixels”. Sikurse kengen, ashtu edhe klipin e kam punuar shpejt, afer nje muaji te dyja. Kenga dhe klipi jane punuar ashtu sic kam menduar une, pra jam mjaft e kenaqur me punen e bere. E vecanta e klipit eshte stili. Dicka e re ne tregun tone. Nje stil qe e kam krijuar me ndihmen e bashkepunetoreve. Arta dhe Kaci jane perkujdesur per dukjen time ne spot. Jam shume e kenaqur me kengen dhe klipin, sepse ka dale ashtu sic e kam paramenduar.

“Kosova Sot”: Koheve te fundit skena eshte mbushur me kengetare te shumte, mbase edhe per shkak te fitimit te madh. Eshte e mundur qe edhe ju ta keni filluar kete profesion per kete qellim?
Valeza Bajra: Eshte e vertete se ne tregun tone muzikor dominojne emra te shumte te kengetareve te rinj, e qe mendoj se pjesa dermuese e tyre i kane hyre ketij drejtimi vetem per te fituar materialisht. Mirepo, kjo tek une nuk qendron. Une nuk e kam filluar kengen per te fituar, mirepo e kam filluar ngase e dua me gjithe shpirt.

“Kosova Sot”: Keni pasur veshtiresi per te depertuar?
Valeza Bajra: Per te arritur deri ketu ku jam sot, padyshim se kam kaluar neper faza mjaft te veshtira, te cilat i kam tejkaluar me kohe. Mirepo, nje ndihme te madhe e kam nga familja, e cila me qendron gjithnje prane. Tani me kalimin e kohes nuk kam veshtiresi per te depertuar, vlen te ceket lidhja e kontrates sime trevjecare me produksionin “Max Production” ne Tirane. Se fundi kam pasur disa suksese ne Shqiperi, ku kam qene mysafire ne shume emisione.

Vali Bajra

“Kosova Sot”: Cfare lloj zhanri kultivoni?
Valeza Bajra: Me pare e kam kultivuar zhanrin e kenges popullore, te cilin e kultivoj edhe sot. Mirepo, kete kenge qe e kam lansuar tani eshte e zhanrit R&B, nje zhaner qe me pelqen shume. T’ju them te drejten jam nje nder kengetaret e rralla qe mund te interpretoj ne shume rryma muzikore. Gjate karrieres sime, te cilen e kam nisur me kengen popullore, kam kenduar hip-hop, tekno, zbavitese, R&B…

“Kosova Sot”: Pervec kenges, merreni me dicka tjeter?
Valeza Bajra: Jo, nuk merrem me asgje tjeter. Jam e lidhur vetem per kengen dhe nuk me terheq per t’u marre me ndonje profesion tjeter. Por, shpresoj qe te nis studimet, ndoshta per aktrim, sepse edhe aktrimi me shkon mjaft. Andaj, pervec kenges, deshiroj te merrem edhe me aktrim.

“Kosova Sot”: Si e kaloni kohen e lire, jeni e dashuruar?
Valeza Bajra: Kohen e lire zakonisht e kaloj me shoqeri. Ndersa, sa i perket jetes sentimentale, ende nuk jam e dashuruar. Tani kam 23 vjet dhe besoj se ende eshte heret per te vendosur. Mirepo, cdo gje vjen me kohe dhe besoj edhe dashuria.

“Kosova Sot”: Ndonje plan per te ardhmen?
Valeza Bajra: Tash kam nisur bashkepunimet me krijuesit e Shqiperise, se shpejti do te lansoj nje kenge te re, te pergatitur nga Glodis, ndersa klipin do ta punoj me “Max Production”. Tani kam nisur edhe mbremjet muzikore brenda dhe jashte vendit dhe shpresoj te kaloj sa me mire me adhuruesit e mi. Pastaj, kam ne plan nje bashkepunim te ri me nje repist kosovar, mirepo nuk dua ta zbuloj tani. Do te realizojme nje kenge R&B, qe besoj se do t’u pelqeje te gjitheve. /k.bajrami/kosova sot/13.06.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: valza vali
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

INTERVIEW: BAJRA Valeza
'Get dressed soon', the topic Love song

Once the song has been out in the market and videoklipin "Vishu vishu soon, music and text which have conducted Aida Baraku and Armend Rexhepagiqi." Is a song dealing with love theme, a very beautiful text, "said Valeza

Bajra wavelet is already very well known singer, who is making fuss with her songs and video clips successive. Vali is finally presented with the new song "Vishu vishu soon", which was launched a few days in the market and are transmitted through very many of our television. Kenge this has also videoklipin. For this project and many other wavelet Bajra speaks in interview for the "Kosova Sot".

"Kosova Sot": Something about a new project?
Wavelet Bajra: Once I out in the market song "Vishu vishu soon, music and text which have conducted Aida Baraku and Armend Rexhepagiqi. It is a song dealing with love theme, a very nice article.

"Kosova Sot": Song Contest videoklipin we have also, as you pleased?
Wavelet Bajra: Videoklipin the song I've worked with production "pixels." As song and klipin I work quickly, both near a month. Kenga klipi and are working as I thought I, so I am very satisfied with the work done. Separate is klipit style. Something new in our market. A style that I created with the help of collaborators. Kacin are golden and care for my appearance in the spot. I am very satisfied with song and klipin, because it brought as I deliberate.

"Kosova Sot": Recent scene is filled with singer to many, perhaps even because of huge profits. It is possible that even you have started this profession for this purpose?
Wavelet Bajra: It is true that we market our music names to dominate many young singers, and who think that the majority of them have entered this direction only to gain materially. However, I do not lies in this. I'm not the song I started to win, but I started because the whole spirit of love.

"Kosova Sot": Have you had difficulties to infiltrate?
Wavelet Bajra: To reach here where I am today, certainly that I passed through very difficult phases, which have exceeded the time. However, a great help to my family, which lies in the ever. Now over time I have no difficulties to infiltrate, is to note the connection of my three-year contract with the production "Max Production" in Tirana. Finally I had some success in Albania, where I was guest in many emissions.

"Kosova Sot": What kind zhanri kultivoni?
Wavelet Bajra: The first I grew zhanrin of popular song, which the farm today. However, this was kenge've launched now is zhanrit R & B, a genre that loves. The right to say I am one of the rare singers who can perform in many musical electricity. During my career, which I started with the popular song, I sing hip-hop, techno, entertainment, R & B ...

"Kosova Sot": In addition to song, you deal with something else?
Wavelet Bajra: No deal with nothing. I am only connected with the song and not withdraw to deal with any other profession. But, hope begins to study, perhaps for aktrim, because even with aktrimi goes enough. Therefore, besides song, I want to deal with aktrim.

"Kosova Sot": How switch leisure, you love?
Wavelet Bajra: leisure usually draw with society. While terms of the sentimental life, yet I am not enamored. Now 23 years and I believe it is still early to decide. However, everything comes with time and believe the love.

"Kosova Sot": Any plans for the future?
Wavelet Bajra: Now I have started collaboration with the creators of Albania, will soon be a song lansoj new, prepared by Glodis while klipin will work with "Max Production. Now I have started within the musical evenings and abroad and hope to ram as well with my adhuruesit. Then, I plan a new collaboration with a repist Kosovo, but do not want to ferret out now. Will carry a song R & B, who believe that all will enjoy.
]]

Friday, 12 June 2009

Violeta Kukaj Flet Per Progresin ne Kosove!

Si e vlereson estrada progresin ne Kosove, dhjete vjet pas luftes?
Violete Kukaj: Derdhnim lot gezimi per diten e clirimit dhe lot hidherimi per ata qe rane e nuk e priten ate dite

Violeta Kukaj Photo by Vedat XhymshitiSi te gjithe shqiptaret edhe une kete dite e kam perjetuar me shume emocion. Te degjosh se u clirua Prishtina, Kosova, ishte momenti me i mire i jetes sime. Ishte pikerisht ajo dite qe e kuptuam qe jemi te lire. Ishte nje ndjenje e perzier, kishim edhe gezim edhe vaj. Me kujtohet, isha me familjen dhe kemi qare shume dhe ai vaj nuk ishte vetem vaj gezimi, por edhe vaj i dhembjes per gjithe ato qe i perjetuam, per gjithe ata deshmore qe u flijuan per ate dite dhe nuk e priten, dhe per te gjithe ata qytetaret te pafajshem qe u vrane. Edhe sot kur flas per ate dite e perjetoj po ate emocion te cilin ate dite nuk kam dite as se si ta shprehi. Sot, por edhe cdo here tjeter mendoj se ajo ndjenje do te percillet. Me 12 qershor isha ne Tetove. Lajmin e kam marre atje dhe pas nje apo dy ditesh, nuk me kujtohet saktesisht, jemi kthyer ne Kosove. E kujtoj qe derisa kemi ardhur ne Prishtine ka qene nje moment shume i gjate. E sot kur e shikojme Kosoven dhe gjerat qe kane ndodhur prej dites se clirimit, mendoj se ka perparuar shume. Gradualisht gjerat po vine ne vend, ndonese po t’i shohim edhe gjerat negative ka mjaft shume. Por, une jam nje njeri shume optimist ne pergjithesi dhe mundohem mos t’i shoh ato anet negative. Gjithsesi, mendoj se gjerat po shkojne mire dhe mbare, dhe shpresoj se do behet edhe me mire. /melihate gashi/infopress/12.06.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

How burlesque evaluates progress in Kosovo, ten years after the war?

Violeta Kukaj: Derdhnim lot for the day of joy and tears of sorrow liberation for those who fell and did not expected that day

As all Albanians even this day I've experienced more emotion. Hear that clirua Pristina, Kosovo, was the best moment of my life. It was exactly what day was that we kuptuam free. It was a mixed feeling, and had even Gezim oil. With the recall, I was crying with the family and have more oil and oil was not only joy but also of oil dhembjes for all those perjetuam, martyr for all those who flijuan for that day and not expected, and for all those innocent citizens who were killed. Even today, when talking to that day's experience is the emotion that day no day nor how to habit. Today, as well as any other here think that sentiment will be forwarded. On June 12th I was in Tetove. I received the news there, and after one or two days, not to remember exactly, we're back in Kosovo. And remember that until we arrived in Pristina have been a moment too long. And when you look at Kosovo today and things that have happened from the day of liberation, I think that is more advanced. Gradually things are come to the country, although if you see the negative things there are a lot more. But, I am a very optimistic person in general and try not to see those negative sides. However, I think things are going well wide, and I hope it will become even better.
]]

Vullnet Sefaja Flet Per Progresin ne Kosove!

Si e vlereson estrada progresin ne Kosove, dhjete vjet pas luftes?
Vullnet Sefaja: Me pak pune mund te kete me shume perparim

Vullnet SefajaDiten e clirimit te Kosoves e kujtoj si nje dite shume te madhe per ne. Mund te them mos na rafte me harru. Une ate kohe isha ne kampin “Stankovec” ne Maqedoni ku kam punuar dhe diten e clirimit e kujtoj me nje emocion te vecante. Ka qene nje gezim i madh dhe qe te gjithe njerezit kane dashur te kthehen po ate dite e njeri prej tyre kam qene edhe une. E gjithe ate ndjenje te asaj kohe dhe gjithe ate gezim e kam perjetuar edhe me mire pas nje jave kur edhe jam kthyer ne Kosove. Ne shqiptaret zakonisht jemi punetore shume te medhenj edhe mendoj se ndryshime qe nga ajo kohe ka, por jo te mira. Kur them jo te mira, e kam parasysh qe shteti nuk i ka rregulluar disa gjera per ne si individe dhe keshtu ne te gjitha keto investime dhe keto ndertime, ata eshte dashur t’iu dalin krahesh pak edhe qytetareve. Mund te behet edhe me mire, sepse mendoj se te ne me pak pune mund te shihen ndryshimet dhe perparimet. Jemi vend i vogel. /melihate gashi/infopress/12.06.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: marigona
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

How burlesque evaluates progress in Kosovo, ten years after the war?
Will Sefaja: With a little work can have more progress

Day of Liberation of Kosovo remember as a very big day for us. You can tell us not forgot the shelves. I that time I was in camp "Stankovec" in Macedonia, where I worked day and the liberation of the mind with a particular emotion. There has been a great Gezim and that all people have wanted to return the same day of each of them I've been well. The whole feeling of it all the time and it Gezim've experienced even better after a week when I returned to Kosovo. We Albanians are usually much larger labor also think that changes since that time there, but not good. When I say not good, I do not mind that the state has arranged for some things we as individuals and thus in all these investments and these buildings, they had little to stem the arm citizens. Could become even better, because I think we can work with few changes and see progress. We are small country.
]]

Ilir Shaqiri Flet Per Progresin ne Kosove!

Si e vlereson estrada progresin ne Kosove, dhjete vjet pas luftes?
Ilir Shaqiri: I cmoj ata qe Kosoven po e ndertojne ashtu sic e meriton

Ilir ShaqiriMe 12 qershor jam kthyer ne Prishtine me nje mikun tim nga Struga. Ballafaqimi i pare me Prishtinen, atebote me dha nje ndjesi jo te mire. Me eshte dhimbsur qyteti nga gjithe ajo zymtesi qe mbreteronte brenda tij. Nuk e shihja ate Prishtinen e bukur qe isha mesuar ta shihja, ne rrethanat qe kemi jetuar. Megjithate, te nesermen pame shume kamione me paramilitare dhe militare serbe teksa largoheshin nga Kosova, dhe frymonim me lirshem.

Prishtina ishte pa rryme, pa uje, dhe te them te drejten, ndonese ishin ditet e clirimit, nuk e ndjeja shume ate ndjenjen e gezimit.

Tash, kur e kujtoj ate kohe, dhe bej krahasime, meqe kam nje kujtese shume te forte per keto gjera, e shoh se Kosova po ece shume mire perpara. Sot kur po bisedojme dhe ndodhemi ne Drenice prane shtabit te pergjithshem te Ushtrise Clirimtare te Kosoves, i cili eshte tani nje muze qe eshte rregulluar mrekullueshem, dhe prane kam djalin e komandantit legjendar Adem Jasharit, Lulzimin, pastaj kryetarin e Komunes se Skenderajt, Sami Lushtakun dhe regjisorin Isa Qosjen, s’kemi si te mos ndjehemi mire. Erdhem rruges se asfaltuar e perderisa para dhjete vjetesh udhetonim fshehurazi, maleve, rrugeve me gropa e te paasfaltuara, sot ndjehem shume, shume i lumtur dhe i cmoj per gjithe ate pune qe kane bere dhe qe Kosoven po e ndertojne ashtu sic e meriton. /melihate gashi/infopress/12.06.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

How burlesque evaluates progress in Kosovo, ten years after the war?

Ilir Shaqiri: I appreciate that they are build Kosovo as worthwhile

On June 12 I'm back in Pristina with a friend from my Struga. Dealing first with Pristina, with atebote gave a feeling not good. Is sympathetic to the city from all the sadness that mbreteronte within it. Do not see what Pristina nice to see that I learn, the circumstances in which we live. However, the next day we saw many trucks with the Serbian military and paramilitary as fleeing from Kosovo, and with frymonim freely.

Pristina was without electricity, without water, and say the right, although the days of liberation, not many felt that sense of joy.

Now, when you remember that time, and do comparisons, since I have a very strong memory about these things, see that Kosovo is very well before ECE. Today is when we talk and we are Drenica the General Staff of the Kosovo Liberation Army, who is now a museum that is regulated wonderful, and my son the legendary commander Adem Jashari, Lulzimin, then chairman of the municipality of Skenderaj, Sami Lushtaku Isa Qosjen and director, as s'kemi not feel good. Paved road that came while the first ten years udhetonim secretly, mountains, roads with potholes and paasfaltuara, today I feel very, very happy and appreciate all the work that they have made and that Kosovo is build as worthwhile.
]]

Lindita Hakaj Flet Per Progresin ne Kosove!

Si e vlereson estrada progresin ne Kosove, dhjete vjet pas luftes?
Lindita Hakaj: Grisem biletat per Amerike per te mbetur ne Kosove

Lindita HakajDymbedhjete qershori i vitit 1999 ka qene dita kur une bashke me familjen jemi kthyer ne Kosove. Ka qene nje dite shume e madhe per ne dhe gezimi me i madh te cilin e kam pasur ndonjehere. Ne ora 12:00 kemi pasur te udhetojme per Amerike dhe qe te pese biletat qe i kemi pasur i kemi grise dhe ndjenja te cilen e kemi perjetuar ne momentin qe kemi hyre ne Kosove, nuk pershkruhet kurrsesi. Kjo mbetet e paharruar per ne. Eshte nje ndjenje shume, shume e mire. Per kete e falenderoj Zotin qe na ka dhene mundesine te kthehemi ne vendin tone. Nuk kam pergatitur ndonje kenge pikerisht per kete dite, per arsyeje se ne per keto data dhe per keto festa interpretojme kenge me filarmonine e Kosoves dhe keshtu jemi direkt pjesemarres ne keto dite te shenuara dhe keshtu e festojme me kenge nga zhanri i muzikes klasike. Sot, pas dhjete vjetesh, kur e krahasojme Kosoven me vendet tjera te cilat kane perjetuar lufte sikur ne, mendoj se Kosova ka perparuar bukur shume. Cdo dite mund te perballemi me ankesa te ndryshme per papunesi apo gjera tjera, por mendoj se kjo eshte normale kur kihen parasysh gjerat ne te cilat kemi kaluar. Por, gjithsesi, mendoj se jemi ne perparim e siper per cdo gje krahas vendeve tjera qe kane perjetuar luftera. Une jam e kenaqur me kete qe eshte arritur dhe besoj se do te vazhdoje keshtu. /melihate gashi/infopress/12.06.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

How burlesque evaluates progress in Kosovo, ten years after the war?
Lindita Hakaj: torn tickets for America to remain in Kosovo

Twelve June 1999 was the day when I together with the family we returned to Kosovo. There has been a very big day for us and with great joy that I've ever had. 12:00 pm We have had to travel to America and to the five tickets that we have and delete the feeling which we experienced when we entered Kosovo, will not described. This remains unforgotten for us. Sentiment is a very, very good. For this and thank the Lord who has given us the opportunity to turn in our country. I have not prepared any kenge precisely for this day, for the reason that for these dates for these holidays and to interpret kenge Philharmonic Kosovo and thus are direct participants in these days and so marked by the party from kenge zhanri of classical music. Today, after ten years, when comparing Kosovo with other countries which have experienced war like we think it has advanced very beautiful. Every day you can face different appeal for unemployment or other things, but I think this is normal when the things we keep in mind that we have passed. But anyway, I think we are in progress for the above in addition to everything that other countries have experienced wars. I'm pleased with this has been achieved and I believe that will continue so.
]]

Tuesday, 9 June 2009

Dafina Zeqiri TV Reklame per TEB

Dafina Zeqiri ne TV Publicitet per banken TEB

Entermedia lets the sun shine with Zero Pozitive Publicis and TEB Bank !
TEB Starcard TV Ad featuring Dafina Zeqiri.

Agency: Zero Pozitive Publicis
Video: Entermedia
Audio: Ilir TolajDafina Zeqiri Reklama TEB
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: duffy'e vipat ne reklama
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

]]

Sunday, 7 June 2009

Eni Koci Merr Cmim Ne "Netet e Klipit Shqiptar" Dhe...

Eni Koci
/photo public domain, bluetooth/

Cmenduria e Eni Kocit pas fitimit te cmimit
Motra e Greta Kocit merr cmimin ‘Klipi me i mire debutues’ ne “Netet e Klipit”

Tashme pak nga pak po shperthen edhe ajo ne labir inthet e bukura qe ofron muzika. Pak kohe me pare doli ne stacionet muzikore klipi i saj i pare, i cili beri per vete shume shikues. Eshte fjala per Eni Kocin, motren e kengetares Greta Koci, e cila edhe ajo ka deshire dhe pasion muziken.

CMIMI

Ne spektaklin, njeheresh edhe konkursin “Netet e Klipit Shqiptar”, Eni eshte rreshtuar bashke me kengetaret me te njohur duke konkurruar me klipin e saj te pare. Dhe menjehere beri per vete nje prej cmimeve, e me konkretisht klipin me te mire debutues “Shprese kerkoj nga ti”. Eshte ndjere shume e lumtur per fitimin e ketij cmimi, ndersa kritiket e kane vleresuar mjaft. Klipi i Enit ka qene ne paraden e klipeve me te mira nga Shqiperia, Kosova dhe Maqedonia, ku dhe vete kengetarja e re eshte ndjere e perkedhelur.

CMENDURIA PAS CMIMIT

Mbremja e madhe e ndarjes se cmimeve ne “Netet e Klipit Shqiptar” i ka dhuruar shume emocione, lumturi dhe kenaqesi Enit. Nje dite me pas, bashke me familjen, ajo ka udhetuar ne Shiroke, ku ka kaluar disa momente relaksi atje. E ndersa te gjithe po shijonin nje kafe te qete buze liqenit, Eni cohet nga tavolina dhe vetem pas pak momentesh ajo terheq vemendjen e te gjitheve, duke u futur ne liqen me gjithe rroba e duke u lare per disa minuta me radhe. Ka shkaktuar shume te qeshura, por njeheresh edhe shume habi, ky gjest “capken” i Enit, qe ne fakt i ka bere per vete te gjithe. Eni eshte vetem 14 vjec dhe suksesi ne muzike ne kete moshe i ka lindur shume heret. Ajo vazhdon studimet ne Institutin Arsimor “Wilson”, ne perfundim te klases se shtate. Kengen e ka nisur qe ne moshen 7-vjecare dhe rezultatet e para i dha ne moshen 10- vjecare, ku fitoi cmimin e dyte ne Festivalin Kombetar per Femije me kengen “Dhoma me Lodra”. Pak muaj me pare, Eni ka marre pjese ne koncertin e saj te pare para publikut shqiptar ne Athine te Greqise.


MARREDHENIA ME GRETEN

Bashke pervecse dy motra, jane si dy pika uji. Kalojne shume kohe bashke dhe Greta shume shpesh eshte shprehur se ne shtepi kane nje dhome te tyren, e cila mund te quhet si shtepi brenda shtepise. Flasin bashke, kendojne bashke, zbaviten po bashke. Greta po e ndihmon mjaft te motren ne vijimin e nje karriere te gjate muzikore, ashtu sikurse edhe ajo vete e nisi pak vite me pare, duke u shnderruar tashme ne nje yll muzikor. Greta dhe Eni, ne mars te ketij viti kane realizuar edhe nje kenge bashke, e cila titullohet: “Ne bejme dem”. Xhirimet e klipit te kenges kane perfunduar ne 13 maj dhe klipi pritet te promovohet ne te gjitha kanalet televizive muzikore shqiptare. /gazeta shqiptare/06.06.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Eni Koci mad after winning the Prize
Sister takes Greta Koci price 'Klipi best debutant' in "nights of Klipit"

Now little by little even if it erupts in labir inthet that offers beautiful music. Short time ago appeared in music stations klipi her first, which made for itself many viewers. It comes to Eni Koci, sister of singer Greta Koci, which she has desire and passion music.

PRICE

We spektaklin, once the competition "nights of Klipit Albanian", Eni is listed together with the known singers competing with its first klipin. And immediately paid for itself one of the prices, and specifically with the best debutant klipin "hope you ask." It felt very happy for the price of this acquisition, as critics have appreciated enough. Klipi entity has been in the parade of the best clips from Albania, Kosovo and Macedonia, where, and singer himself has felt the new pet.

Mad POST PRICE

Evening of great division in the price "of nights Klipit Albanian" has donated many emotions, happiness and pleasure entity. A day later, together with the family, she has traveled to Shiroka, which has spent several moments relaksi there. And while all is calm, enjoy a coffee lips Lake, Eni taken from the tables and only a few moments after the draw the attention of all, being introduced into the lake with all the clothes being washed for several minutes with time. Has caused much mirth, but also even more surprising, this gesture "naughty" the entity, which in fact has done for them all. Eni is only 14 years and success in this age of music was born too early. She continues studies in Educational Institute "Wilson", at the end of seventh grade. Song has started at age 7-years and the first results gave the age of 10 - year where we won the second National Festival for children with song "House of Toys." Few months ago, Eni has participated in the concert of her first public Albanian in Athens, Greece.

Relationship with GRETEN

Together except two sisters, as are two water points. Exceed more time together and Greta is expressed more often than at home have a room of their own, which can be called as a home within the house. Talking together, sing together, but together zbaviten. Greta is helping a lot of following in the sister of a long musical career, as she also launched its own a few years ago, by now becoming a music star. Greta and Eni, in March of this year also have a song together, which is titled: "We do neat." Filming of klipit song contest ended in May 13 and is expected to promote klipi in all Albanian music television channels.
]]

Shpati & Aferdita: S'ka Martese, Sa u Fejuam!

Shpat Kasapi & Aferdita Dreshaj
/photo bluetooth/

Shpat Kasapi & Aferdita Dreshaj Shpat Kasapi & Aferdita Dreshaj


SHPATI & AFERDITA:
S’KA MARTESE, SA U FEJUAM
“Pritja gjigande qe me beri mamaja e Aferdites ne Amerike”

Kengetari maqedonas, ne Tirane per xhirimet e kenges se te fejuares se tij

AFERDITA: Mami im e ka njohur Shpatin per here te pare para nje viti. Kete here ishte ndryshe pasi kemi patur rastin te rrinim me gjate dhe me lirshem. Kemi kaluar dite shume te bukura packa se Shpati ka qene shume i zene edhe me koncertet. U ndjeva mire dhe me pelqente shume kur shihja mamane time qe bisedonte me aq kenaqesi me Shpatin dhe anasjelltas

SHPATI: Lidhja, me mire nuk behet. Po shkon vertet shume mire. Na ka mbetur ne mendje ceremonia e fejeses qe kemi bere. Ishte vertete shume e bukur. Para pak ditesh kemi ardhur nga Amerika. Ishim tek njerezit e Aferdites. Njekohesisht kjo kohe ishte edhe per koncerte qe kam zhvilluar. Kemi kaluar mjaft mire. Kemi qene ne Cikago, Detroit, Kanada ku takova edhe nenen e Aferdites

Mesuam qe te dy bashke ndodhen ne Tirane dhe nuk vonuam t’i kontaktonim per te biseduar paksa me ta dhe pse jo, t’iu rrefenim zhvillimet me te fundit rreth tyre. Shpat Kasapi dhe e fejuara e tij modelja dhe se fundmi kengetarja, Aferdita prej 3 ditesh ndodhen ne kryeqytetin Shqiptar per te realizuar xhirimet e klipit ‘Per ty dridhem’. Eshte kenga me e fundit e Aferdites ne te cilen ajo do te shfaqet me nje look krejt tjeter. Shume te lumtur bashke, te perkushtuar ndaj njeri-tjetrit, ata ne nje interviste per ‘Bluetooth’ tregojne per jeten ne cift, marredheniet mes tyre qe pas fejeses si dhe informacionet me te fundit ne karrieren muzikore. Ajo qe i ka mbetur ne mendje Shpatit, eshte nje pritje madheshtore qe nena e te fejuares se tij i ka bere kur ishte ne Amerike para pak ditesh, duke bere keshtu qe te familjarizohet me teper dhe gjerat te rrjedhin me lirshem, i ndodhur si ne nje familje te madhe. Rastesisht ju shohim te dyne ne Tirane.

Ku konsiston kjo vizite ne vendin tone?
Shpati: Gjendemi ne Tirane per te realizuar klipin e Aferdites. I kam ndenjur prane gjate xhirimeve. Kam asistuar ne to. Shesh xhirimi kemi patur se fundmi ambientet ne qender te kryeqytetit. Behet fjale per klipin ‘Per ty dridhem’, nje kenge e kompozuar nga Virusi dhe Nexhat Mujovi. Xhirimet kane dale shume te mira. Jemi shume te kenaqur deri tani me bashkepunimin qe kemi patur.

Ju shohim shume mire bashke. Si po shkon marredhenia juaj ne cift?
Shpati: Me mire nuk behet. Po shkon vertet shume mire. Na ka mbetur ne mendje ceremonia e fejeses qe kemi bere. Ishte vertete shume e bukur. Para pak ditesh kemi ardhur nga Amerika. Ishim tek njerezit e Aferdites. Njekohesisht kjo kohe ishte edhe per koncerte qe kam zhvilluar. Kemi kaluar mjaft mire. Kemi qene ne Cikago, Detroit, Kanada ku takova edhe nenen e Aferdites. Me kane bere nje pritje gjigande. Nje pritje shume e mire dhe e ngrohte qe me te vertete me ka lene pershtypje. Keshtu u njohem me mire dhe me gjeresisht. Po keshtu edhe Aferdita ka ndenjur ne Shkup tek une. Jam shume i lumtur.

Aferdita, si u ndjeve kur Shpati po qendronte ne shtepine tende ne Amerike?
Aferdita: Mami im e ka njohur Shpatin per here te pare para nje viti. Kete here ishte ndryshe pasi kemi patur rastin te rrinim me gjate dhe me lirshem. Kemi kaluar dite shume te bukura packa se Shpati ka qene shume i zene edhe me koncertet. U ndjeva mire dhe me pelqente shume kur shihja mamane time qe bisedonte me aq kenaqesi me Shpatin dhe anasjelltas. Ndersa tani jemi kthyer ne Tirane ku une po xhiroj klipin tim, qe ne fakt sapo e perfundova.

Si shfaqesh ne kete kenge?
Aferdita: Kenga me pelqen shume, eshte shume e bukur dhe e pershtatshme per mua. Ne kete kenge shfaqem me nje look tjeter. Kam bashkepunetore te mrekullueshem. Me kenaq kjo kenge dhe e kam kenduar me gjithe shpirt ndersa interpretoja ne xhirime. Gjej rastin te falenderoj Kacin dhe Arten grimierin dhe parukieren time..

Keni menduar per martese?
Shpati: Kemi tre vite qe jemi bashke dhe po perjetojme nje lidhje shume te bukur. Martesen ia leme kohes. Ende nuk kemi bere plane konkrete. E rendesishme eshte qe ne jemi shume mire bashke. Aferdita: Lidhja jone tashme eshte publike ndaj dhe cdo gje do behet publike dhe e miremenduar. Ne ende nuk kemi bere asnje plan sepse nuk ka shume qe kemi realizuar fejesen tone.- Karriera eshte ajo qe po na ha me teper kohe per momentin dhe qe te dy bashke punojme fort dhe pse jo mbeshtesim e ndihmojme edhe njeritjetrin.

Cfare te pelqen me teper tek Shpati?
Tek Shpati me pelqen shume sinqeriteti qe ka ndaj meje. Eshte shume i perkushtuar. Flet dhe bisedon me mua per cdo gje. E rendesisshme eshte qe e kuptojme njeri-tjetrin. Kjo ka te beje shume. Ndoshta ndikon edhe fakti qe jemi ne te njejten moshe. Shpati eshte vetem nje vit me i madh se une.

Po ty Shpati tek Aferdita?
Me pelqen pozitiviteti qe ka Aferdita. Embelsia qe e karakterizon. Gjendja shpirterore qe e shpreh shume dhe nuk e fsheh dot ndaj meje. Por normalisht edhe pamja dhe sjellja qe ka. Jane te gjitha c’ka me pelqejne tek e fejuara ime.

Cila eshte dita me e bukur qe keni kaluar?
Shpati: Cdo dite per ne eshte shume e bukur. I perjetojme te gjitha njesoj, me te njejten dashuri. Aferdita: Vec dites se fejeses qe eshte me e bukura per mua, kemi plot momente te tjera qe kalojme gjithmone, ne cdo dite, perderisa jemi bashke.

Kur do te largohesh per ne Amerike?
Aferdita: Sapo te nisemi nga Tirana do te shkojme menjehere ne Shkup per tek Shpati. Ndersa ne Amerike do te shkoj ne fund te Korrikut apo fillim te Gushtit. Nuk mund te rrime dot gjate larg njeri-tjetrit. Keto dite po jetojme bashke.

Ndonje kenge e re per ty Shpati?
Shpati: Edhe une sapo kam perfunduar nje klip te ri me nje reper nga Kosova. Eshte nje kenge shume e bukur. Paralelisht jam duke dhene edhe provime ne shkolle. Jam vertet shume i zene por i lumtur.

Jeni xheloze per njeri-tjetrin?
Shpati: Kuptohemi mire me njeri-tjetrin dhe nuk ka vend per xhelozi. Shkojme shume mire. Aferdita: Tani, ku ka dashuri, ka dhe xhelozi gjithsesi keto raste jane shume te rralla dhe s’para na ndodh te bejme debate te tilla.

Ku i keni planifikuar pushimet?
Shpati: Per pushime kemi planifikuar dicka por ende nuk kemi vendosur gje per shkak te planeve te shumta qe kemi. Por eshte e sigurt qe do te shkojme ose ne Dubai ose ne Egjipt. Jane pushimet e para qe do te kalojme bashke qe pas fejeses qekemi bere. /gazeta shqiptare/06.06.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: shpat kasapi aferdita dreshaj dresha
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Shpati & Aferdita
No marriage, we just got engaged

"Home to the giant that made the mother Aferdites in America"

Macedonian singer, Filming in Tirana for the song that his fiancee

Aphrodite: My Midwives has known slope for the first time a year before. This time was different because we had a chance to rrinim with long and flowing. We have passed very beautiful day Shpati pack that has been very busy with concerts. It felt good and like many see when my mother was so pleasure to talk with the slope and vice versa

Shpati: Relevance, not done better. Is really very well. We left the ceremony in mind fejeses we have made. It was really very beautiful. Before few days have come from America. Were the people to Aferdites. Simultaneously it was time for the concerts that I developed. We passed well. We were in Chicago, Detroit, Canada where he met the mother of Aferdites.

We learned that the two together are in Tirana and vonuam not contact them to talk a little with them and why not, to rrefenim the latest developments around them. Shpat Kasapi and betrothed his model and the singer recently, Aferdita of 3 days are in the Albanian capital to achieve the Shooting klipit 'For you blink. Kenga is with the last Aferdites in which she will appear with a completely different look. Very happy together, committed to each other, they in an interview for 'Bluetooth' shows life in pairs, the relationships between them that after fejeses information and the latest in music career. She was left in Shpati mind, is a great expectation that the mother of his fejuares that has made when he was in America a few days before, doing so to familjarizohet broader and more loosely with the flow, as occurred in the a large family. Dyne chance to see you in Tirana.

Where it consists visit in our country?
Shpati: Gjendemi in Tirana to achieve klipin of Aferdites. I sitting in the shooting. I assisted in them. Square Shooting that recently we have had facilities in the center of the capital. It is about klipin 'For you blink', a song composed by the virus and Nexhat Mujovi. Shooting turned out very good. We are very satisfied so far with the cooperation we have had.

You look very well together. How is your relationship in pairs?
Shpati: better not done. Is really very well. We left the ceremony in mind fejeses we have made. It was really very beautiful. Before few days have come from America. Were the people to Aferdites. Simultaneously it was time for the concerts that I developed. We passed well. We were in Chicago, Detroit, Canada where he met the mother of Aferdites. With have made a giant reception. A reception very good and warm that it really has left the impression. So, you were better and more widely. So are there sitting in Skopje Aferdita to me. I am very happy.

Aferdita, as was felt when Shpati are stay at home and effort in America?
Aferdita: Midwives recognized my Shpati for the first time a year before. This time was different because we had a chance to rrinim with long and flowing. We have passed very beautiful day Shpati pack that has been very busy with concerts. It felt good and like many see when my mother was so pleasure to talk with the slope and vice versa. While we are now back in Tirana where I shoot my klipin, which in fact just perfundova.

How do you show in this song?
Aferdita: loves the song, is very beautiful and suitable for me. In this song emerge with a different look. I have wonderful collaborators. With this feast of songs and I sing with all the ghost while interprets the remake. Find the opportunity to thank the Arts and Kacin grimierin and parukieren time ..

You thinking about marriage?
Shpati: our three years together and that we are experiencing a very beautiful connection. Leme time his marriage. Still have not made concrete plans. It is important that we are very well together. Aferdita: Our Connection to the public and is now everything will become public and miremenduar. We still have not made any plans because there is more we realized our fejesen .- career is what we eat is more time for the moment and the two together work hard and why not support and even help each other.

What more displeasing to Shpati?
Loves to Shpati with sincerity that against me. Is very dedicated. Speak and talk with me for everything. And that is rendesisshme understand each other. This has to do more. Maybe it affects the fact that we are the same age. Shpati is only a year of that I.

If you Shpati to Aferdita?
With pozitiviteti am having Aferdita. Dessert was characterized. Spiritual situation that many voices and not hide dot against me. But normally the appearance and behavior that. Are all what to like and my betrothed.

What is a nice day with you last?
Shpati: Every day for us is very nice. Experiencing all the same, with the same love. Aferdita: In addition to the day that engagement that is beautiful to me, we have plenty of other moments always pass, in every day, while we are together.

When will we leave for America?
Aferdita: Once the left from Tirana will go immediately in Skopje for the Shpati. While in America will go in late July or early August. Can not stay away from the dot at each other. These days are live together.

Any new song from you Shpati?
Shpati: I've just completed a klip with a new milestone from Kosovo. It is a song very beautiful. In parallel I am giving the exams at school. I am really very busy but happy.

Are you jealous of each other?
Shpati: We understand well each other and there is no room for jealousy. Going very well. Aferdita: Now, where there is love, there is jealousy, certainly is all these cases are very rare and occurs before us to do such debates.

Where you have planned holidays?
Shpati: The holidays have something planned but have not yet decided which because of the many plans we have. But it sure will go or in Dubai or Egypt. Holidays are the first that will spend together after that engagement we've done.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online