All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Saturday, 27 June 2009

Edona Llalloshi: Gjithmone Mundohem Te Sjelle Risi!

Edona Llalloshi
/photo video art/

Gjithmone mundohem te sjell risi per adhuruesit

“Me Ilir Beranin realizova kengen e posa lansuar edhe me videoklip “Gjenerata”, per te cilen kam marre me dhjetera telefonata urimi, qe ne ditet e para te lansimit te saj”, thote Edona

Edona Llalloshi eshte kengetare qe pelqehet dhe adhurohet nga te gjithe. Edona ne cdo kenge dhe videoklip korr suksese. I ketille eshte edhe klipi i fundit “Gjenerata”, i cili ka zgjuar kersherine e publikut. Edona gjate ketij viti do te sjelle edhe shume befasi te tjera per adhuruesit. Per me shume rreth projekteve te saja ajo flet per “Kosova Sot”.

“Kosova Sot”: Mund te na flisni dicka rreth projekteve te fundit?
Edona Llalloshi: Jemi ne prag te aktiviteteve te shumta muzikore, qe do te jene pjese e sezonit te veres. Ne kete sezon preferohet per publikun e gjere nje album muzikor. Une vendosa qe se paku 2 apo 3 kenge t’i kem te reja. Keshtu qe, me kompozitorin Xhevdet Gashi realizova nje kenge, te ciles ia realizova edhe videoklipin para 2 muajve -“Thuaje me ze”, pastaj me Ilir Beranin realizova kengen e posa lansuar edhe me videoklip “Gjenerata”, per te cilen kam marre me dhjetera telefonata urime, qe ne ditet e para te lansimit te saj. Dhe, kam nje balade shume te bukur nga Afrim Macula, te ciles mendoj qe sa me shpejt t’ia realizoj videoklipin.

“Kosova Sot”: Sa kohe punuat ne kengen “Gjenerata”?
Edona Llalloshi: Rreth kenges dhe videoklipit “Gjenerata” eshte punuar perafersisht 2 muaj.

”Kosova Sot”: Ku e punuat videoklipin?
Edona Llalloshi: Videoklipi eshte prodhim vendor, sepse eshte punuar ne Kosove, nga produksioni “Video Art” ne Gjilan.

“Kosova Sot”: Do te jeni edhe kete vere ne plazhet e Durresit, pikerisht ne “Parajsa”?
Edona Llalloshi: Po, patjeter se do te jem ne “Parajsa”. Krahas adhuruesve te shumte te muzikes aty e pres edhe redaksine e juaj.

“Kosova Sot”: Sa i kushtoni rendesi dukjes?
Edona Llalloshi: Dukjes i kushtoj mjaft rendesi. Natyrisht se pervec paraqitjes se mire me kenge duhet te dukemi edhe bukur.

“Kosova Sot”: Cfare veshjesh preferoni me shume dhe nga ku furnizoheni?
Edona Llalloshi: Preferoj veshje sa me komode per mua, shpesh edhe sportive.

”Kosova Sot”: Nga perfitimet e juaja paguani tatim per shtet?
Edona Llalloshi: Jam e regjistruar me numer te biznesit dhe ne cdo 3 muaj, si cdo biznes tjeter, edhe une paguaj tatim.

”Kosova Sot”: Me cilet kengetare keni me shume shoqeri?
Edona Llalloshi: Pothuajse me te gjithe kam raporte te mira, por me se shpeshti takohem me Miranda Hashanin dhe Shkurte Fejzen.

“Kosova Sot”: Sa eshte muzika juaj komerciale?
Edona Llalloshi: Per te investuar duhet punuar, meqe punohet duhet edhe te fitohet dhe nese punen e shihni si komercializem, atehere edhe profesionet e tjera jane komerciale.

”Kosova Sot”: Si po ju ecin studimet?
Edona Llalloshi: Shume, shume mire.

”Kosova Sot”: Cila eshte ideja juaj per lumturine e vertete?
Edona Llalloshi: Dashuri dhe paqe ndermjet njerezve.

“Kosova Sot”: Cili eshte udhetimi juaj i preferuar?
Edona Llalloshi: Udhetimi im i preferuar eshte Kosove-Shqiperi.

”Kosova Sot”: Ku do t’ju pelqente te jetonit?
Edona Llalloshi: Aty edhe ku jetoj ne Prishtinen e bukur.

”Kosova Sot”: A do te kete ndonje risi tek ju?
Edona Llalloshi: Nese mendoni per muzike, gjithmone mundohem qe te sjell risi per adhuruesit e mi.

”Kosova Sot”: Cila eshte motoja juaj?
Edona Llalloshi: Paqe, dashuri dhe cdo gje qe sjell rreth saj, si ne familje ashtu edhe me gjere.

“Kosova Sot”: Cfare mesazhi do t’u jepni adhuruesve tuaj?
Edona Llalloshi: Vazhdoni te degjoni Edonen dhe kur te ju merzite degjojeni prape Edonen (qesh). Pershendetje per gjithe redaksine tuaj. /k.bajrami/kosova sot/27.06.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Always try to bring innovation to fans

"With Ilir Berani fulfilled song soon launch with video clip" generation ", for which I have received dozens of congratulatory phone calls, which in the early days of its launch," says Edona

Edona Llalloshi songstress who is adhurohet and favor from all. Edona kenge in every video clip and harvest success. Such is the klipi recent "generation", which has smart kersherine public. Edona this year will bring even more surprises for other adhuruesit. For more about her projects she speaks for the "Kosova Sot".

"Kosova Sot": can we talk something about the project last?
Edona Llalloshi: We are on the brink of numerous musical activities, which will be part of the summer season. In this season is preferable to the general public a musical album. I decided that at least 2 or 3 to obtain new kenge. Thus, the composer Xhevdet Gashi fulfilled a song, which it fulfilled the first 2 months videoklipin - "Say out loud", then fulfilled by Ilir Berani song soon launch with video clip "generation", for which I have received dozens of greeting calls, which in the early days of its launch. And I have a very beautiful saga of Macula approach, which I think that as soon as it come videoklipin.

"Kosova Sot": What is the song punuat "generation"?
Edona Llalloshi: Song About videoklipit and "generation" is working approximately 2 months.

"Kosova Sot": Where punuat videoklipin?
Edona Llalloshi: Videoklipi is local production, because it is working in Kosovo, from production "Video Art" in Gjilan.

"Kosova Sot": you will be well this summer in the beaches of Durres, in the "Paradise"?
Edona Llalloshi: Yes, definitely that will be in "Paradise." In addition to numerous adhuruesve music there's also cut your redaksine.

"Kosova Sot": How important dukjes cost?
Edona Llalloshi: Dukjes devote a lot of importance. Of course, besides presenting good with kenge dukemi also be nice.

"Kosova Sot": What modiste prefer more furnizoheni and from where?
Edona Llalloshi: I prefer to dress as comfortable for me, often sporting.

"Kosova Sot": From the benefits of paying taxes for your state?
Edona Llalloshi: I am registered with the number of business and in every 3 months, as any other business, I pay taxes.

"Kosova Sot": With songstress who have more company?
Edona Llalloshi: Almost all the reports I have good, but they frequently encounter and Miranda Hashani Short Fejzen.

"Kosova Sot": What is your commercial music?
Edona Llalloshi: to invest should work, since work must also be obtained if the work and see how komercializem, then the other professions are commercial.

"Kosova Sot": How are you walking studies?
Edona Llalloshi: very, very good.

"Kosova Sot": What is your idea for Happiness true?
Edona Llalloshi: Love and peace among people.

"Kosova Sot": What is your favorite tour?
Edona Llalloshi: My favorite tour is the Kosovo-Albania.

"Kosova Sot": Where would you like to live?
Edona Llalloshi: They live in Pristina, where the beautiful.

"Kosova Sot": Is there will be a novelty to you?
Edona Llalloshi: If you think the music, always try to bring innovation to adhuruesit my.

"Kosova Sot": What is your motto?
Edona Llalloshi: Peace, love and everything that brings about her family as well as wider.

"Kosova Sot": What message would you give to fans?
Edona Llalloshi: Continue to listen and when you Edonen bored Listen Edonen back (laughing). Greetings for all your staff.
]]

Sunday, 21 June 2009

Ramadan Krasniqi DANI, Intervista "VIP Press"

Ramadan Krasniqi DANI
/photo video art/

Interviste me Ramadan Krasniqin DANI
KUR KENDON DHE QAN ZEMRA...

Kengetari me melankolik dhe emotiv, por edhe kengetari i baladave, Ramadan Krasniqi-Dani, gjithsesi eshte nder kengetaret e rralle te estrades sone, qofte per stilin e tij te vecante, qendrimin ne skene, modestine, por edhe interpretimin e teksteve shume te fuqishme me elemente dhembshurie, emotive, perkushtuese dhe prekese.

"Moj katile", "Tradhtare", "Duro zemer", "Ndahet zemra", "Me 7 dry", "Ti qe fike shpirtin tim" jane vetem disa nga kenget qe prekin cdo zemer sado e ngurte qofte ajo. Por sic ndodh shpesh ne jete, jeta e ka edhe anen tjeter, ate te erreten. Ramadan Krasniqi-Danit, kohe me pare i eshte shkeputur nga kjo jete vetem fizikisht, bashkeshortja tij, duke e lene artistin te vetmuar dhe me vaj, por serish te mbushur me kenge, sepse per Danin - "Vaji i burrit", qenka kenga. Duke perfille kete postulat, ai ketyre diteve, bashkeshortes se tij, mikes se jetes, i ka kushtuar kengen "Jeta pa ty", qe sic del nga teksti dhe interpretimi, eshte nje jete e rende dhe teresisht ndryshe. Jeta, shpesh di te jete e padrejte dhe plot ironi, megjithate ajo mbetet enigme dhe ketu qendron madheshtia e saj. Kenga perkushtuese e Danit per miken e tij, beri qe ne ta zhvillojme kete bisede, natyrisht duke e kuptuar dhe falenderuar qe po ia trazojme ndjenjat dhe emocionet.

Dani, cka te themi, e ke pasur veshtire ne te dyja momentet: edhe kur e ke percjellur miken per ne boten e amshueshme, por edhe sigurisht, kur ia keni kushtuar baladen, do te thoshim emblematike "Jeta pa ty" qe eshte nje lament per te gjitha dhembjet?

Dani: Ne te dyja rastet e kam pasur veshtire, dhe vet titulli i kenges ‘Jeta pa TY’, mendoj se i shpjegon qarte ndjenjat e mia, te cilat ne kete rast i kam ndare me publikun, sepse mendoj se kenga eshte nje teme realitet per shume njerez.

Keni renkuar dhe keni theksuar se po ju mungon prezenca e saj kur e ‘pini kafen e mengjesit vetem’ dhe shfaqni nje proteste te heshtur ‘...se Vitin e Ri nuk do ta prisni bashke’. Kujt i drejtohet kjo proteste? Mos valle Zotit?

Dani: Jo, asnje here. Dani beson ne Zotin dhe cfaredo qe jeta i sjelle dikujt, duhet te pajtohet me te, sepse eshte ajo qe e ka caktuar Zoti. Nje pasionant i vargjeve te bukura me kujtohet se thote: ‘Nuk ka njerez te medhenj ne kete Bote, por ka sfida te medha, te cilat njerez te thjeshte sikur une dhe ti, i takojne dhe duhet te perballen me to’.

Ne popull ekziston thenia ngushelluese "Ka qene e shkruar nga Zoti" . A pajtohet njeriu lehte me kete thenie?

Dani: Jeton me dhembje, por duhet te pajtohet.

Ne nje proverb thuhet se pranvera i merr te bukurat...

Dani: Po dhe thuhet se Njerezit e mire, Zoti i do dhe i merr me heret per vete.

Kenga juaj ngerthen ne vete perkushtimin dhe apelin per tu mbajtur si burre edhe ne raste te renda?

Dani: E thashe, kenga e dedikohet gruas time, por ne kete kenge mendoje se gjejne forcen edhe shume zemra te tjera te thyera te publikut, te cilin e dua shume e qe pikerisht ata me dhane forcen qe t’i kthehem kenges prape. Normalisht sic e kam thene me pare, vajzat dhe djali kane qene ata qe e kane sjelle vendimin definitiv per te vazhduar me kengen.

Pse titujt e disa kengeve tuaja jane ne shikim te pare jane shume te rende. A kane adrese te caktuar keto kenge?

Dani: Asnje kenge ne jeten time, nuk ka pasur te beje me mua, pervec kenges ‘Jeta pa Ty’. Por pse jane te renda mendoje se si popull si komb jemi shume te paster, dhe kohe pas kohe na kane percjelle realitete te ndryshme emotive. Jane shume realitete qe ndonjehere e bejne kengen te rende, duke ja ruajtur realitetin apo te perditshmen.

Vleresoheni si "Bilbili i Kosoves", per te mos thene Pavaroti i Kosoves...

Ramadan Krasniqi DANIDani: Ndjehem mire, kur publiku thote keshtu…, epo me larguat pak nga tema, por ketu dua tua them, se kete epitet kete titull joformal, para pak vitesh ma ka shprehur, e madhja e zerit shqip, zonja e nderuar Nexhmie Pagarusha, te ciles i perulem me mikrofon. Nexha, eshte me te vertete institucion e muzikes. Eshte e madhe. I respektoje edhe koleget tjere. Per vete, nese jam Bilbili i Kosoves dhe Pavaroti i Kosoves, atehere i falenderohem Zotit, per zerin dhe publikut per perkrahjen.

Keni deklaruar se keni pezulluar koncertet per t’iu perkushtuar femijeve, te cilet kane nevoje per ngrohtesine tende. Cka keni nga femijet?

Dani: Jane 3 vajzat, Fjolina, Dona e Fjanda dhe djali im Andi. Jane keta kater margaritare qe kurorezuan jeten time te lumtur me te ndjeren gruan time, Eminen.

Nje kenge ia keni kushtuar edhe djalit "Andit", i cili ka ardhe ne kete jete pas disa vajzave. Ne kete kenge mes tjerash uroni qe ai te rritet me babe e nene. Si reflektohet kjo te Andi?

Dani: Andi po mbahet si burre. Eshte tip qe s’flet shume. Po i kalojme ditet bashke…

A do t'ju trashegoje dikush nga femijet ne rrugen tuaj dhe a do t'ia kishit preferuar ndonjerit "zanatin" tuaj?

Dani: Po, nese ata do te kishin deshire, por mendoj se muzika dhe kenga nuk shkon me zor. Ne kemi shume kengetare qe duan tua lene femijeve kengen por deshtojne. Andi e do futbollin, e ka pasion dhe le ta vazhdoje, une nuk ia prishi qejfin.

Pasi eshte ndare zemra, pasi jane keputur edhe fjalet, megjithate ju keni vendosur t’i thuani zemres: "Duro zemer". Shpresojme se do ta mundni dhembjen, lengaten dhe do ta mbyllni ate "Me 7 dry" per te na dhene edhe me tutje kenge te bukura dhe me permbajtje te hareshme.

Dani: Nese eshte kjo pyetja u fundit, dua t’u them se kjo eshte intervista qe me ka dhene force. PO, DANI do te te vazhdoje me kenge deri ne frymen e fundit ne kete Bote, deri atehere kur publiku mendon se DANI i duhet kenges. Edhe njeqind here po te lindja, ne preher te kenges do te vdisja. Faleminderit per kohen tuaj. Respekt. /gazmend kajtazi/vip press/telegrafi/21.06.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

WHEN a weeping heart sings

With melancholic singer and emotiv but singer saga, Ramadan Krasniqi-Dani, however, is among the singers rarely estrades our cake for his special style, stay at the scene, modestine, but the interpretation of texts with very strong elements of compassion, emotive, perkushtuese and touching.

"Moj katile", "traitress", "heart patient", "divided heart", "The lock 7", "You who turns off my soul" are only some of which touch every heart kenge however if it is solid. But as often happens in life, life has other hand, that of erreten. Ramadan Krasniqi-Dani, long ago it is disconnected from life just physically, his wife, leaving the lonely artist and oil, but again be filled with songs, because for Dani - "the oil man", qenka kenga. By consider this postulate, these days he, his wife, mikes life, has dedicated song "Life without you", as emerges from the text and interpretation, is a serious and be entirely different. Life often know to be unfair and full of irony, however, it remains the puzzle and here lies its greatness. Kenga perkushtuese of Dani for his Mycenaean, prompted us to develop this conversation, of course, by thanking and understand that it is trazojme feelings and emotions.

Dani, what say, have been difficult in both moments: when you follow in the Mycenaean world and amshueshme, but certainly when we have dedicated baladen will thoshim emblematike "Life without you" is a lament for all the pain?

Dani: We both cases have been difficult, and its title song 'Life without YOU', I think that explains my feelings clear, in this case which I share with the public, because I think that is a topic kenga reality for many people.

Renkuar you and you're stressing that its presence is absent when 'the morning only drink coffee' and a show of silent protest '... that the New Year would not expect together'. Who addresses this protest? Lord Do not dance?

Dani: No, no here. Dani believes in God and whatever life brings someone to agree with, because that is what the Lord has appointed. A passionate verses of the beautiful to remember that says: 'There are large people in this world, but there are major challenges, which the simple people like you and I, belong to and must face them'.

We consoling people saying there "has been written by God." A man light agree with this statement?

Dani: lives with pain, but must be reconciled.

We say that a proverb makes a beautiful spring ...

Dani: Yes, and reportedly the best people, and the Lord will take with them early on.

Kenga your own dedication and includes the appeal to be held as men in serious cases?

Dani: And I said, song dedicated to my wife, but we think that this kenge force also find many other broken hearts of the public, whom I love very precisely the force that gave them the song back to back. Normally, as I said before, daughters and son have been those who have brought the final decision to continue with the song.

Why do some titles of your songs are at first sight are very serious. Have the address given these kenge?

Dani: No kenge in my life, there have been no deals with me, except the song 'Life without You'. But why are serious as people think that as a nation we are very clear, and occasionally we have followed different emotive realities. Are many realities that occasionally makes a serious song, saved by the reality or daily.

Vleresoheni as "Bilbili Kosovo", if not Pavarotti Kosovo ...

Dani: I feel better, when the public says so ... Well, with little left of the topic, but here I want your say, that this informal epithet this headline, my first few years has indicated, the great voice of English, honored lady of Nexhmi Pagarusha, which descend to the microphone. Nexhat, really is an institution of music. It is great. I respect the other colleagues. For them, if I Bilbili Kosovo and Kosovo Pavarotti, then falenderohem of God, the Voice and the public to support.

You stated that you have suspended concerts dedicated to children who need warmth and effort. What have the children?

Dani: Jae 3 girls Fjolina, Dona of Fjanda and my son Andy. These four are the pearl kurorezuan my life to be happy with my wife ndjeren, Eminen.

We have a song dedicated to the son "Andy", who has come in this life after a few girls. In this kenge among others uroni it increases with daddy's articles. As reflected in this Andy?

Dani: Andy is being held as men. It is that type s'flet more. Is spend days together ...

Will someone take you by your children on the path and would have preferred to any "trade" your?

Dani: Yes, if they would like, but I think that music and kenga not going hard. We have many songstress who left your children song but fail. Andy loves football, has a passion and let them continue, I do not breached please.

Once the heart is divided, as the words are tired, however you decided to tell heart "heart patient". We hope they will able pain, lengaten and will close it "with lock 7" to give us even further and beautiful songs with content Të hareshme.

Dani: If this is the last question, I want to tell you that this is an interview that has given force. YES, Dani will continue with kenge up in the spirit of the last in this world, so if the public thinks that Dani needs song. And here is a hundred to the east, lapful song contest will vdisja. Thanks for your time. Respect.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online