All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Friday, 12 March 2010

Kaltrina Selimi Deshiron Te Behet Nuse!

Kaltrina Selimi by Veton Osmani
/photo veton osmani/

Kaltrina Selimi: “Kam shume deshire te behem nuse”

Ne nje interviste per revisten ‘Shqip’ kengetarja kosovare flet per planet dhe endrrat e ketij fillim viti. Me sa duket ajo qe do ndryshoje gjerat per Kaltrinen, kengetaren e cilter dhe te embel, eshte statusi i ri qe do te marre. Fejesa me Dritonin, te dashurin e saj eshte edhe surpriza qe vjen per fansat kudo. Me deshiren per t’u bere nuse ajo rrefehet sinqerisht mbi veten dhe te dashurin e saj

Kengetarja e njohur nga Kosova Kaltrina Selimi ka permbyllur me sukses vitin 2009. Disa kenge te realizuara, videoklipe apo emocione te marra si nga publiku shqiptar edhe ai kosovar. Cmime ne festivale dhe kurorezimin e lidhjes se saj me te dashurin Dritonin.. Ajo njihet si vajze shume miqesore, modeste dhe e dashur per te gjithe.. dhe kete pozitivitet mundohet ta reflektoje kudo. Sukseset dhe famen thote se e ka nga publiku… Ne vazhdim tregon per jeten e saj private angazhimet ne muzike dhe planet per te ardhmen…

Kenga juaj ne festivalin “Kenga Magjike” eshte shperblyer si balada me e mire. Si u ndiet ju me kete rast dhe a u ndate e kenaqur me cmimin?

Po eshte e vertete se kenga ime e fundit ditelindja, u shperblye nga juria e festivalit si balada me e mire e ketij festivali, dhe normalisht qe u kenaqa shume me cmimin qe me dha juria e festivalit.

Si u pritet nga publiku shqiptar?

Une kengen e kam prezantuar ne javen e IV tek e ‘Diela shqiptare’, dhe kur u riktheva ne pallatin e kongreseveper naten gjysmefinale te Kenges Magjike, u prita jashtezakonisht mire nga publiku shqiptar dhe e vura re se kenga kishte depertuar thelle ne zemrat e publikut dhe ky fakt me ka bere shume te lumtur.

Me ke keni bashkepunuar ne realizimin e kesaj kenge?

Kengen e ka kompozuar, orkestruar dhe tekstin e ka bere kompozitori dhe bashkepunetori im shume i mire Florian Mumajesi. Mendoj se ka qene nje kenge e realizuar mjaft mire dhe per kete gje e falenderoj shume.

Kenga ka nje tekst mjaft prekes. I dedikohet dikujt ne vecanti?

(qesh) Eshte e vertete se ka nje tekst shume prekes dhe te thurur shume mire. Por, per kete gje nese i dedikohet dikujt ne vecanti me mire ta pyesni Florian i cili ka shkruar tekstin e kenges. Mendoj se tek ai eshte pergjigjja..

Cila do te jete kenga e radhes?

Ne fakt nuk kam akoma nje kenge te re por, patjeter deri para sezonit veror do te kem patjeter nje kenge edhe nje klip te ri.

A duhet doemos qe nje kenge te kete videoklip qe te jete e suksesshme?

Jo. Nuk mendoj doemos qe nje kenge te jete e suksesshme duhet te kete videoklip. Normalisht videoklipi eshte nje ndihmese apo shtyse qe ta drejtoj kengen drejt nje suksesi apo nje reklamimi me te madh te kenges, dhe ne ditet e sotme eshte ne mode qe kenget vizualizohen. Por kur kenga eshte e bukur ajo mbetet e bukur edhe pa videoklip.

Keni menduar per ndonje bashkepunim me ndonje kengetar nga Shqiperia?

Nese e keni fjalen per duet, jo se kam menduar edhe pse kam pas ftesa te shumta per bashkepunim ne duet, por une s’kam qene e gatshme per nje gje te tille. Por kjo nuk do te thote qe ne nje te ardhme te afert nuk do kete ndonje bashkepunim.

Muzika do te jete profesioni yt, apo thjesht pasion?

Deri me tani edhe deri kur te me doje publiku do te jete profesioni im dhe ne te njejten kohe eshte edhe pasioni im me i madh.

Prej kujt e keni mbeshtetjen me te madhe?

Mbeshtetjen me te madhe e kam nga familja ime e cila me ndihmon shume e ne vecanti nga vellai im i cili eshte edhe menaxheri im dhe gjendet cdo hap me mua. E gjithsesi edhe publikun qe e kam mbeshtetjen dhe motivin kryesor per ta vazhduar kengen.

Kaltrina Selimi dhe Driton StubllaSa e rendesishme eshte dashuria ne jeten tende?

Dashuria si ne jeten e cdo njeriu ashtu edhe timen eshte nje gje shume e madhe per mua, pa te jeta ime do ishte e manget. Jam shume e lumtur qe e kam gjetur…

Na tregoni si ka qene takimi i pare me Dritonin (Stublla)?

E mbaj mend shume mire. Takimi ndodhi ne Ulqin deri sa une isha per pushimet verore. Vazhduan takimet, deri me 4 shtator kur me rastin e ditelindjes si dhurate mora unazen e fejeses.

Cila eshte gjeja qe iu terhoqi tek ai?

Ka pasur shume gjera por me shume besoj se me ka terhequr inteligjenca dhe ciltersia e tij.

Keni planifikuar dasmen? Dhe si e imagjinoni ate?

Kam shume deshire te behem nuse (qesh) por dasmen akoma se kemi planifikuar. Te pakten nuk kemi caktuar ndonje date kur do te behet. Te them te drejten nuk dua ta imagjinoj, dua ta perjetoj ate kur te vije dita. Dua ta shijoj atehere kur te behem nuse dhe pjese e asaj ngjarjeje te shenjte.

Sa rendesi i kushtoni pamjes tuaj?

Si cdo femer edhe une i kushtoj mjaft rendesi pamjes sime. Mendoj se eshte obligim qe nje femer te kete kujdes per pamjen e saj.

Po veshjes?

Edhe veshja ze nje vend mjaft te rendesishem ne sirtarin tim. Une si person publik medoemos duhet te kem kujdes te vecante si per pamjen per veshjen dhe gjera te tjera…

Cila eshte gjeja qe vlereson me shume tek vetja?

Mendoj se Durimin. Eshte gjeja qe e vleresoj me shume.

Cfare iu nervozon?

Padrejtesia. Padyshim eshte nje gje qe me ben te ndihem keq qofte kur me ndodh mua apo dikujt tjeter qe e njoh.

Karakterizoheni si tip shume miqesor. Te ka zhgenjyer ndonjehere miqesia?

Ne fakt ashtu me thone rrethi dhe shoqeria ime jam shume miqesore. Por fatkeqesisht me ka ndodh te zhgenjehem…

Keni ndonje enderr te parealizuar?

Njeriu tere jeten e tij sa te jetoje enderron per gjera te ndryshme, eshte e pamundur te plotesohen te gjitha ato. Por e rendesishme eshte qe deshirat me te medha me jane plotesuar.

Si e kaloni kohen e lire?

Kohen e lire kur nuk kam ndonje angazhim rreth muzikes e kaloj: me Familjen time, shoqerine, lexoj dicka dhe ne mbremje shoh ndonje film.

Me cfare po merreni aktualisht?

Aktualisht, jam duke pushuar pak pas gjithe asaj pune njevjecare, keto dite do jem ne Londer tek i fejuari per pushime, dhe pastaj me pret puna perseri ku do te realizoj disa projekte te reja.

Cilat jane planet me te aferta per sa i perket muzikes?

Patjeter do te jem duke realizuar nje kenge te re bashke me videoklip. Do te kem edhe surpriza te reja qe do te vijne per publikun por qe nuk po i zbuloj tani. /fjolla sinani/shqip/mars 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Kaltrina Selimi: "I have more desire to become brides"

In an interview for the magazine 'new' singer Kosovo speaks of plans and dreams of early this year. Apparently what will change things for Kaltrinen, singer of the guileless and sweet, is the new status that will take. Engagement with dritoni, her boyfriend is also surprises coming for fans everywhere. With a desire to become genuinely bride confessor it on himself and her boyfriend

Known singer from Kosovo Kaltrina Selimi has concluded successfully in 2009. Some songs of realized, clips or emotions received by the public as he Kosovar Albanian. Awards at festivals and crowning of its connection with dritoni boyfriend .. It is known as a very friendly girl, modest and loving for all .. and tries to reflect this pozitivitet everywhere. Successes and fame says he has public shows ... In addition to her private life musical commitments and plans for the future ...

Your song at festival song Magic "was awarded as the best balada. How did you feel with this case and au ndate satisfied with the price?

It is true that my last song birth day, was awarded by the jury of the festival as the best balada this festival, and normally more price was pleased that the jury gave the festival.

As was expected from the Albanian public?

Song I have presented a week of IV to the 'Albanian Sunday', and when the palace was riktheva night semifinals kongreseveper Song Magic, was received extremely well by the Albanian public and noticed that the song had penetrated deep into the hearts of the public and this fact has made me very happy.

With you have collaborated in the realization of this song?

Kengen has composed, orchestrated and text composer and has done very well my partner Florian Mumajesi. I think that was a very good song and realized this thing thank many.

Re has a very touching article. I dedicated to someone in particular?

(laughs) It's true that there is a very touching article and very well woven. But, for this if someone is dedicated especially Florian better ask who wrote the text of the song. I think he is to answer ..

What will be the next song?

In fact I have not even a new song but, of course until the summer season will certainly have a song and a new clip.

A course that a song must have video to be successful?

No. I do not think necessarily that a song to be successful should have video. Normally video clip is an ancillary or push that song to lead to a success or a great advertising with lyrics, and nowadays is that songs vizualizohen mode. But when the song is beautiful it remains beautiful even without video.

Have you thought about any collaboration with any singer from Albania?

If you mean duet, not that I thought even though I had numerous invitations for cooperation in duet, but I have been ready for such a thing. But this does not mean that in a near future will not be any cooperation.

Music will be your profession, or just passionate?

So far up when the public would want to be my profession and at the same time my passion is even greater.

From whom did you most support?

The most support I have from my family which in particular helps many of us from my brother who is also my manager and is with me every step. And certainly the public that I support and the main motive to continue the song.

How important is love in your life?

Love as the life of every man as well as my own is a great thing for me, without my life would be deficient. I am very happy that I found ...

Tell us how was the first meeting with dritoni (Stublla)?

And I remember very well. The meeting took place in Ulcinj until I was on summer vacation. Meetings continued until 4 September when the occasion of the birthday as a gift I received the engagement ring.

What is the thing that was attracted to him?

There were many more things but I believe that has attracted his intelligence and ciltersia.

Have you planned wedding? And as you imagine it?

I have more desire to become a bride (laughs) but still we have planned wedding. At least we have not set any dates when it will be set. To say the right do not want to imagine, I want to experience it when the day come. Then when I want to enjoy and become part of her bride holy event.

The importance of viewing your pay?

As every woman I pay my appearance very important. I think it is an obligation that a woman take care for its appearance.

I dress?

The voice wearing a very important place in my sirtarin. I as a public person necessarily have to have special care as to look for clothes and other things ...

What is the thing that assesses more to yourself?

I think patience. Find that the rate is more.

What was nervozon?

Injustice. Undoubtedly it is one thing that makes me feel bad if when I or someone else happens to know.

Karakterizoheni as more friendly tip. The friendship has ever disappointed?

We actually say so with my friends circle and I am very friendly. But unfortunately with zhgenjehem happened to ...

Have you any unfulfilled dream?

Man his entire life dreaming of how to live for different things, it is impossible to meet all of them. But important is that the greatest desires are fulfilled.

How pass your free time?

Free time when I have not any commitment about music draw: with my family, society, read something and see any film evening.

Dealing with what is currently?

Currently, I am a little rest after all that work year, these days will be in London to the husband for vacation, and then expects to work again which will realize some new projects.

What are the plans to close regarding music?

I will definitely accomplishing a new song together with the video. Will also have new surprises to come for the public but that is not reveal now.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online