All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Tuesday, 25 May 2010

Eneida Tarifaj: Cmimi i Top Festit ne Momentin e Duhur te Karrieres

Eneida Tarifa: Me joshi te kenduarit ‘live’

E njohur prej vitesh per publikun, sidomos per perzgjedhjen e kengeve me tema te forta, kengetarja Eneida Tarifa, fituesja e edicionit te shtate te “Top Fest”, shprehet e gezuar per kete arritje. Cmimi i erdhi ne momentin e duhur te karrieres se saj artistike

Per Eneida Tarifen, interpretimi ne skenen e “Top Fest” ishte per here te pare. Per here te pare ishte edhe fitorja e nje cmimi te pare, ne nje festival kaq te rendesishem te muzikes moderne shqiptare per nje kengetare karriere si ajo. Kesaj here duket se kenga ishte ajo e duhura. “Me veten”, kompozuar nga Flori, e beri menjehere per vete publikun dhe kengetarja e ndjeu. Keshtu ndodhi edhe me ate vete. Ende nuk i besohet qe ka fituar cmimin e madh te “Top Fest 7”, por ka nje kohe per te gjitha. E njohur per interpretimet e saj te vecanta, per temat e zgjedhura me kujdes ne kenget qe ka sjelle per publikun nder vite, kesaj here Eneida ishte ne kerkim te nje kenge me te thjeshte e disi me ritmike. Bashkepunimi me Florin u vleresua suksesshem, ndersa Eneida mendon se pas me shume se dhjete vitesh ne skene, ky cmim ka ardhur ne momentin e duhur per karrieren saj si kengetare.

Fituese e cmimit te madh te “Top Fest 7”. Cfare perfaqeson per ty ky cmim?

Une kam marre cmime edhe me pare, edhe ne skena te huaja si ne Maqedoni, Mal te Zi, por ky eshte nje cmim shume i rendesishem per nga permasat e madheshtise qe perfaqesonte si festival. “Top Fest” eshte tashme nje festival i pervitshem, por kete vit me shume se cdo here tjeter ka qene i organizuar ne parametrat me te larte, perfshire ketu teknologjine, por sidomos te kenduarit ‘live’.

Cilat ishin ndjesite e para?

Nuk mund te pershkruhen me fjale. Gezim, befasi, emocione te mrekullueshme. Para se te vinte cmimi, mendova se ndoshta mund te mos vleresohesha ne asnje kategori dhe thjesht po prisja te vinte fundi, ku asnjehere nuk dihet c’ndodh. Por gezimi me i madh nuk ishin as leket, as emri qe mbante ky cmim. Cmimi me i madh ishte publiku i ngritur i gjithi ne kembe, qe kendonte kengen ne kor me mua dhe asnje nuk u largua deri ne fund. Kjo do te thote se cdo gje ka shkuar mire dhe kenga ka ngjitur te publiku.

A mendon se ky cmim erdhi ne momentin e duhur ne karrieren tende?

Absolutisht po. Nuk e kam kerkuar shume nje cmim te tille dhe nuk e kam pretenduar, sepse per mua ai duhet te jete mbi te gjitha tregues i nje pjekje te karrieres. Po e fitove qe ne fillim te karrieres do te thote qe nuk ke me se cfare te arrish dhe te besh. Ose duhet te mendosh qe te punosh jashte dhe te futesh ne tregun e huaj muzikor, gje qe nuk e mendoj, sepse e kam te ndertuar ketu jeten time. Nese do te depertoje muzika shqiptare jashte do te ndodhe vetem sepse ne do te rregullohemi ligjerisht dhe do hapen kufijte artistike te pakten.

Konkurron per here te pare ne “Top Fest”. Cili ishte motivi i forte qe te shtyu drejt ketij festivali?

Te kenduarit ‘live’ dhe vetem ‘live’. Nje festival me superpozim nuk do te thoshte asgje per mua. Dorian Gjoni mblodhi nje kast artistesh shume te mire dhe u prezantoi idene e “Top Channel” per realizimin e ketij edicioni ‘live’. Ky propozim na joshi vertet. Keshtu qe ne keto kushte me duhej qe te gjeja kengen dhe kompozitorin dhe sigurisht qe une zgjodha Florin, duke qene se edhe bashkepunimet e fundit i kam pasur me te. Kishte bere nje kenge rok qe perkonte shume mire edhe me shijet e mia muzikore te momentit, pasi kete vit jam marre me shume me kete rryme neper vendet qe kam punuar. Eshte nje rryme ne mode dhe rrofte roku, sepse ka qene nje periudhe e arte. Keshtu qe jam shume e kenaqur qe repertorit tim i shtohet edhe nje kenge shume e bukur. Para se te behesha gati per ne spektakel kam marre ne telefon Florin dhe i kam thene se cfaredo qe te ndodhe une e kam fituar cmimin. Ishte e gjithe audienca para nates finale, atmosfera qe me kenaqi shume, telefonata, mesazhet e perditshme per nje kenge qe ndihej si fituese, ishte mjaft madheshtore. Por une ndjenjen e fitores jam munduar ta largoj sic bej gjithmone per te mos u zhgenjyer ne fund.

Tregu i sotem muzikor eshte paksa i “coroditur”. E mendove ndonjehere se kjo kenge kishte elementet qe mund te conin drejt suksesit?

Kjo kenge me pelqente. Nuk e mendova gjate per te bere llogari te tipit qe mund te jem apo jo fituese. E nisem shume thjesht dhe natyrshem kete bashkepunim, sa here-here konkurrimin e perdornim si shaka. Doja nje kenge te thjeshte, sepse gjithmone kam pretenduar te bej kenge me tema te veshtira apo serioze, nderkohe qe edhe vete e kam kuptuar se njeriu lodhet ne nje moment. Pavaresisht se e dime shume mire qe kenget e veshtira jane ato qe mbesin gjithmone te kerkuara dhe behen hite te mevonshme te nje karakteri te vecante. Une kisha nevoje per nje kenge pak me te thjeshte, pak me te kapshme per veshin e me pozitive dhe kjo eshte nje kenge energjike.

Ndjeve konkurrence?

Sigurisht, prandaj edhe gezimi ishte i dyfishte. Kishte emra kengetaresh te njohur dhe kenge shume te mira. Deri ne fund mbizoteroi nje emocion i madh, per asnje moment nuk u mor vesh se kush mund te fitonte.

Ne “Top Fest” u ndane 10 cmime ne kategori te ndryshme. Ku e shihje veten te perfaqesuar?

Ndoshta mund te mendoja Cmimin e Internetit apo Cmimin si “Kenga me e Mire”. Gjithsesi duhej te ishte nje cmim qe te perfaqesonte publikun, sepse gjithe kohes me vinin mesazhe, me pergezonin per kengen dhe e kendonin. Ishte krijuar atmosfera e duhur per te ndier qe kjo kenge u kishte pelqyer.

Per here te pare protagoniste, si do ta perkufizoje “Top Fest”-in e ketij viti?

Eshte hera e pare qe une shikoj nje organizim ‘live’ kaq te bukur, kaq madheshtor, qe secili do te donte ta realizonte, por ja qe “Top Channel” e ka bere me se miri. “Top Fest”-i u ringrit me shume sukses dhe shpresoj qe te vazhdoje keshtu cdo vit tjeter. Kam marre nje dhurate mjaft te bukur lidhur me emrin e “Top Channel” dhe “Top Medias” dhe shpresoj qe edhe festivale te tjera ketej e tutje te jene ‘live’. Keshtu do te seleksionohen kengetaret e vertete, do te kemi muzike me te mire dhe do te luhet edhe me mire. /gazeta shqip/maj 2010/
- - - - - - - - - -
+tag: eneida tarifaj eneda tarifa
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Eneida Tarifa: live singing attracted me

Known for years for the public, especially for the selection of songs with strong themes, singer Eneida Tarifa, winner of the seventh edition of "Top Fest," says happy about this achievement. The price was right upon her artistic career

For Eneida fee, scene interpretation of "Top Fest" was for the first time. For the first time the victory was a first prize in a festival so important to modern Albanian music career as a singer. This time it seems that it was the right song. "By itself, composed of gold, and made immediately for the public and the singer himself felt. So what happened to him. Still do not believe that won the Grand Prix of the "Top Fest 7", but there is a time for all. Noted for her interpretations of particular, for carefully selected themes in the song that has brought honor to the public for years, this time Eneida was looking for a simple song of somewhat rhythmic. Florin collaboration was rated successful, while Eneida think that after more than ten years on stage, this award has come at the right moment for her career as a singer.

Major award of "Top Fest 7. What this award represents for you?

I've received awards before, even in foreign scenes in Macedonia, Montenegro, but this is a very important award for the dimensions of greatness as representing the festival. "Top Fest" is now an annual festival, but this year more than any other here has been organized at the highest settings, including technology, especially singing 'live'.

What were the senses of money?

Can not be described in words. Joy, surprise, a wonderful emotion. Before the price point, I thought that maybe can not vleresohesha in any category and simply expected to come late, which never happens is not known. But with great joy were neither money nor name to hold this award. Price was the largest set of public gjithi walking kendonte that song in choir with me and nobody stepped up to the end. This means that everything has gone well and the song has climbed to the public.

Do you think the price was right at the moment of your career?

Absolutely yes. I did not ask such a price more and have not claimed, because for me he should be on all indicators of a baking career. I have gotten is the beginning of the career does not mean that you have with what to do and achieve. Or should think that to work out and go into the foreign market music, which does not think, because I build my life here. If you break out of the Albanian music will happen only because we will rregullohemi legally and artistic borders opened at least.

Competing for the first time in "Top Fest. What was the motive that prompted strong to this festival?

Singing 'live' and only 'Live'. A festival with superpozim not meant anything to me. John Dorian caste artists brought a very good idea and presented the "Top Channel" for the realization of this edition of 'live'. This proposal really lured us. So in these conditions had to find the song and the composer and of course that I chose Florin, given that the last collaboration I had with her. Had made a rock song to coincide very well with my musical tastes moment, as this year I have received much electricity through countries that have worked. It is a stream in viva rock mode, because there was a golden period. So I am very pleased that my repertoire is added a very nice song. Before we become ready for I got the phone spektakel Florin and I said that whatever happens I've won. It was all the audience before the final night, the atmosphere was very satisfied with, calls, messages daily for a song that felt like the winner was quite impressive. But the feeling of victory I am trying to remove as always do to avoid being disappointed in the end.

Today's music market is somewhat "confusing". I thought that this song ever had elements that can lead to success?

This song like that. Not long thought to make account of the type that can be or not winning. The start off very simply and naturally this collaboration, as here, here and use those as a joke contest. I wanted a simple song, because I always pretended to do songs with difficult or serious subject, and while I understand them weary man in a moment. Although we know very well that the most difficult songs are those that remain always wanted and later become hits a special character. I had needed a simple little song, little more accessible to wear with it is a positive and energetic songs.

Felt competition?

Clearly, therefore, was double joy. There were names known singers and song very good. So we finally prevailed a great thrill for any time not know who got you can win.

"Top Fest" awards were divided in 10 different categories. Where do you see yourself represented?

Price may be thought of as the Internet or award "Best song". However should be a price to represent the public, for all times to come messages congratulating the song and sing. It was created right atmosphere to feel that this song had favored.

For the first time protagonists, how would you define "Top Fest" in this year?

She was the first organization that I see a 'live' so beautiful, so grand, that every one would like to implement, but that "Top Channel" has done best. "Top Fest" ringrit had more success and hope to continue like this every other year. I received a very nice gift on the name of the "Top Channel" and "Top Media" and hoping that other festivals from now on be 'live'. So will the real singers selected, we will have the best music and will play even better.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online