All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Saturday, 6 February 2010

Big Brother Albania 3: XHIMI LARGOHET!

Vendimi: Xhimi largohet nga loja

Arbana pershendet te gjithe te ftuarit ashtu dhe publikun duke deklaruar keshtu fillimin e spektaklit te sotem. Ajo pershendet edhe Arianin, opinionistin me te cilin diskuton te rejat e kesaj jave. Opinionisti shprehet se kjo jave ka qene shume intensive, e mbushur me te papritura dhe ndodhi te bukura. Ariani mendon se kjo jave ka qene ndryshe nga sa pritej sepse kane ndodhur ngjarje te cilat mund te pritej te ndodhnin javet e fundit te ketij edicioni, nderkohe qe jane zhvilluar qe ne javen e dyte e ndoshta kjo nga konkurenca ndermjet banoreve.

Arbana komunikon per ngjarjen me te rendesishme te kesaj jave, largimin e Gjimit per ne spital pas nje gjendjeje te renduar shendetsore. Ajo pershendet banoret sepse deshiron qe kete gje ta ndaje dhe me ta dhe u tregon atyre per vendimin e Vellai te Madh ne lidhje me Gjimin. Ajo i komunikon banoreve se Gjimi eshte mire dhe per ta shfaqet nje klip ku tregohet ndihmesa e pare qe banoret i dhane atij. Ne klip tregohet shoqerimi i Gjimit per ne spital me ambulance dhe ndihma qe iu dha atje. Ne klip shfaqet edhe momenti ku Gjimit i dorezohet nje zarf ne te cilin eshte i shkruar vendimi i Vellait te Madh qe ai duhet te lere kete loje pergjysme, pas nje konsulte me mjeket te cilet kane vendosur qe atij i duhet nje pushim absolut per gjendjen shendetesore. Gjimi duket i merzitur per kete lajmerim, por e mirekupton ate. Ai, me ane te klipit u dergon nje mesazh banoreve ku i falenderon per ndihmen e pare qe i dhane. Ai thote se do t’i ndjeke deri ne fund, por i vjen keq qe nuk do te jete me pjese e kesaj aventure. Ai nuk harron te falenderoje edhe stafin e Big Brother dhe spitalor per ndihmen dhe shpejtesine per nderhyrjen. Edhe banoret nga ana e tyre i dergojne nje mesazh Gjimit e i thone se u mungon e se e duan fort. Ne studio eshte edhe motra e Gjimit e cila tregon se si e perjetoi kete situate.
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Decision: Gjimi away from the game

Arbana greets all guests and the public just stating the spectacle so start today. She greeted the Ariani, opinionistin with which discusses the news of the week. Opinionisti says this week has been very intense, filled with unexpected events and beautiful. Ariani thinks that this week has been different than was expected because the events have occurred which can be expected to occur the last week of this edition, while we are held the second week of this competition probably among the residents.

Arbana communicates to the most important event this week, removing Gjimit to hospital after a critical state of health. She greets residents because wants to share this with them and shows them for Big brother's decision regarding Gjimin. She communicates Gjimi residents that is good and it appears a clip showing the first contribution of residents gave him. We accompany the clips shown Gjimit to hospital with ambulance and assistance that was given there. In the clips shown Gjimit the moment where we delivered an envelope which is written decision LARGE brother he should leave this game in half, after a consultation with doctors who have decided that he has an absolute break for health situation . Gjimi seem upset about this story, but it mirekupton. He, through the clip sends a message of thanks for residents with the help of first gave. He says he will pursue to the end, but regretted that there will be more part of this adventure. He did not forget to thank the staff of Big Brother and the hospital for help and speed for intervention. Even residents from their Gjimit ei send a message say that lack of love that hard. The studio is also the sister of Gjimit which shows how experienced this situation.
]]

Shyhrete Behluli, Kenge Per Dashurine Mes Kosoves e Shqiperise

Shyhrete Behluli dhe Sinan Hoxha
/photo ktv/

Kenge per dashurine ndermjet Kosoves dhe Shqiperise

“Vete teksti i kenges flet per dashurine ne mes te Kosoves dhe Shqiperise dhe, pasi Sinani eshte nga Tirana, menduam qe efekti do te ishte me i madh. Kjo ishte nje iniciative e Sinanit per nje duet me mua, teksti na pelqeu shume dhe e realizuam”, ka thene Shyhretja

Jemi mesuar qe kengetaren Shyhrete Behluli ta shohim gjithnje ne duet me kengetarin Mahmut Ferati, mirepo tani se fundi ajo ka realizuar nje kenge duet me kengetarin nga Shqiperia Sinan Hoxha. Kenga “Kendoma kengen” ka nje muaj qe eshte nxjerre ne treg dhe, sipas Shyhretes, eshte duke u pelqyer shume ne publik. Si duket, edhe bashkepunimi me Sinanin po i sjell suksese sikur me Mahmutin. Per me shume rreth ketij bashkepunimi flet Shyhretja per “Kosova Sot”.

“Kosova Sot”: Zonja Shyhrete, tash se voni keni nxjerre ne treg kengen me te re “Kendoma kengen”. Cila eshte arsyeja qe kete kenge ta kendoni me Sinan Hoxhen e jo me Mahmut Feratin?
Shyhrete Behluli: Vete teksti i kenges flet per dashurine ne mes te Kosoves dhe Shqiperise dhe, pasi qe Sinani eshte nga Tirana, menduam qe efekti do te ishte me i madh. Kjo ishte nje iniciative e Sinanit per nje duet me mua, teksti na pelqeu shume dhe e realizuam.

Veper e Ilir Beranit

“Kosova Sot”: Tashme jemi mesuar t’ju shohim ne duet me Mahmut Feratin, a do te vazhdoni te kendoni me te apo e keni mbyllur bashkepunimin e suksesshem qe e keni pasur?
Shyhrete Behluli: Jo, nuk eshte mbyllur bashkepunimi, ne ende punojme se bashku, ashtu sic kemi punuar. Por duhet ditur qe kenga “Kendoma kengen” nuk do te ishe kjo qe eshte po ta kendoja me me te mirin kengetar nga Kosova dhe anasjelltas.

“Kosova Sot”: Kenga “Kendoma kengen” ka nje permbajtje pikelluese qe zgjon emocione, kush jane autoret e saj?
Shyhrete Behluli: Kjo eshte nje veper e perkryer e Ilir Beranit.

“Kosova Sot”: Sa jeni te kenaqur me plasimin e kesaj kenge ne mediet shqiptare dhe ne mesin e adhuruesve tuaj?
Shyhrete Behluli: Premiera e kenges ka qene ne “Perralle me tupan”, ku Valon Maloku i beri shume publicitet dhe me te vertete kishte te drejte, u degjua dhe vazhdon te degjohet shume neper radio dhe te them te drejten nuk e kam pritur te jete aq e dashur per publikun dhe mendoj qe nje kenge e tille duhej te ishte.

Kendimi ne mergate

“Kosova Sot”: Koheve te fundit po dominojne kenget tallava, cfare mendimi keni per ate muzike dhe a do te kendonit edhe ju kenge te tilla?
Shyhrete Behluli: Shume here u jam pergjigjur pyetjeve te tilla! Nuk kam se cfare te them.

“Kosova Sot”: A kendohet tallava, per perfitime materiale apo pse disa kengetare nuk dine te kendojne kenge te mirefillta shqipe?
Shyhrete Behluli: Mendoj se te dyja nga pak.

“Kosova Sot”: Shumica e kengetareve kendojne ne mergate, a shkojne ata per te kenaqur bashkatdhetaret tane atje apo edhe per perfitime te majme?
Shyhrete Behluli: Mund te them se edhe ketu eshte interesi i dyanshem.

“Kosova Sot”: Pse estrada jone nuk organizon ndonje koncert te madh, si para lufte, ku mblidhej nje numer i madh i popullates?
Shyhrete Behluli: Deri ne lufte kuptohet qe kemi qene te okupuar dhe nuk kemi pasur mundesi te shfaqim koncerte apo organizime te ngjashme. Mirepo, si duket keto jane bere te shpeshta dhe njerezit nuk e ndiejne mungesen per koncerte te medha.

Talente ka

“Kosova Sot”: Cfare mendoni per kengetaret e rinj, a ka talente per t’ju zevendesuar ju kur nje dite te largoheni nga estrada?
Shyhrete Behluli: Nese eshte fjala per kenget popullore, mund te kete talente, nese duan ta zhvillojne kete zhaner. Ndersa kengetaret nuk mund te kene zevendesim, sepse secili ka vecantite e veta.

“Kosova Sot”: Pse ne mesin e kengetareve ka aq shume xhelozi?
Shyhrete Behluli: Ka xhelozi sepse vetedija e tyre eshte shume e ulet.

“Kosova Sot”: Cfare mendoni per kengetaret qe kopjojne (vjedhin) kenge te huaja, e bejne kete pa dijen e tyre apo per perfitime materiale?
Shyhrete Behluli: Nuk eshte mire kjo, sepse atehere je kopje e dikujt, e kurre vetvetja. Sa i perket pyetjes a bejne me vetedije apo jo, mendoj se mund te jene te dyja.

“Kosova Sot”: A keni trashegimtare ne mesin e femijeve tuaj, a do te deshironit qe dikush nga ata te behet kengetar i mire?
Shyhrete Behluli: Prej femijeve te mi talentin per kengen e ka vajza Engjellusha, mirepo eshte ende heret te flas per ate sa i perket se cfare mund te behet kur te rritet.

“Kosova Sot”: A keni te shtoni edhe dicka per fund?
Shyhrete Behluli: Dua ta pershendes publikun tim. /k.bajrami/kosova sot/06.02.2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Song for love between Kosovo and Albania

"The text itself speaks of love songs between Kosovo and Albania and, as Sinan is from Tirana, thought that the effect would be great. This was an initiative of Sinani for a duet with me, we liked more text and realizuam "said Shyhrete

We learn that singer Shyhrete Behluli ever see in duet with singer Mahmut Ferati, but now that she has finally realized a duet song with singer from Albania Sinan Hoxha. Kenga "Kendoma song" is a month that was issued in the market and, according Shyhretes, is liked by many in public. Apparently, the cooperation with Sinan is to prosper as Mahmuti. For more about this cooperation Shyhrete speaks for "Kosova Sot".

"Kosova Sot": Ladies Shyhrete, now that you brought to the market recently with the new song "Kendoma song. Which is why this song to kendoni with Sinan Hoxha and not with Mahmut Ferati?
Shyhrete Behluli: text itself speaks of love songs between Kosovo and Albania and, after that Sinan is from Tirana, thought that the effect would be great. This was an initiative of Sinani for a duet with me, we liked more text and realizuam.

Work of Ilir Berani

"Kosova Sot": Now we learn to see in duet with Mahmut Ferati, will continue to kendoni with or have close cooperation that have been successful?
Shyhrete Behluli: No, not close cooperation, we still work together, as we worked. But to know that song "Kendoma song" would not wast it who is to kendo with the best singer from Kosovo and vice versa.

"Kosova Sot": Kenga "Kendoma song" is a harrowing content that conjures up emotions, who are its authors?
Shyhrete Behluli: This is a perfect work of the Ilir Berani.

"Kosova Sot": As you think about launching this song in Albanian media and among your lovers?
Shyhrete Behluli: The premiere of the song has been "Perralle with HQ, where Valon Maloku made more publicity and really had the right, was heard and still be heard more through radio and say right I did not expected to be so dear to the public and I think that such a song should be.

Reading in mergate

"Kosova Sot": recent songs dominate tallava are, what you thought about it a music and you will kendoni such songs?
Shyhrete Behluli: Many times was I answer such questions! I do not what to say.

"Kosova Sot": A kėndohet tallava, for material benefits or do not know why some sing singer song Albanian genuine?
Shyhrete Behluli: I think a bit of both.

"Kosova Sot": Most of the singers sing in mergate, whether they go to satisfy our countrymen there or for the benefit of fat?
Shyhrete Behluli: You can say that here is of mutual interest.

"Kosova Sot": Why not organize our estrada any major concert, as before the war, which meet a large number of population?
Shyhrete Behluli: Until the war means that we have been occupied and have not been able to show concerts or similar organizations. However, it seems these have become frequent and people do not feel the lack for large concerts.

Talents has

"Kosova Sot": What do you think for young singers, has a talent to be replaced when you leave a estrada day?
Shyhrete Behluli: If it comes to popular songs, may have talent, if they want to develop this genre. While the singers can not have replacement, because each has its own specifics.

"Kosova Sot": Why in the middle of singing has so much jealousy?
Shyhrete Behluli: There is jealousy because their consciousness is very low.

"Kosova Sot": What for singers to copy (steal) foreign songs, make this without their knowledge or for material benefits?
Shyhrete Behluli: It is good that, because then you copy someone, and never ourselves. Regarding the question whether consciously or not do, I think that can be both.

"Kosova Sot": Do you have a successor in the middle of your children, or would like someone from them to become good singer?
Shyhrete Behluli: Since my children have talent for song Engjellush girls, but it is still early to talk about it regarding what can be done when the rise.

"Kosova Sot": Do you have to add something to the end?
Shyhrete Behluli: I want to send greetings to my fans.
]]

Vajza Qe Seldi Do Eshte Jashte Shtepise!

Seldi Big Brother Albania 3
/photo shekulli etc/

Eugen Vorpsi: Vajza qe Seldi do vertete eshte jashte shtepise

Flet shoku i ngushte, Eugen Vorpsi: Jeta e Seldit jashte Big Brother, shoqeria dhe marredhenia me vajzat. Lidhja 2-vjecare dhe flirtet e vazhdueshme

Kush eshte dashuria e vertete e kengetarit te Big Brother?

Ai nuk e ka te veshtire te flase per Seldin dhe te tregoje detaje interesante nga jeta e tij. Eugen Vorpsi eshte shoku i ngushte i djaloshit pjesemarres ne Big Brother dhe e njeh ate me mire se cdo kush tjeter. Ne kete interviste, ai tregon pasionet e Seldit, menyren e jeteses dhe faktin qe i pelqen gjithmone te jete ne qender te vemendjes.

Ai tregon se Seldi po luan ne te dyja frontet, si me Domeniken ashtu dhe me Pamelen, por ne asnje menyre nuk cenon personalitetin dhe autoritetin e tyre. Por, gjithashtu, eshte ne natyren e tij qe te ngacmohet me vajzat dhe kete gje nuk e ben vetem per show, por kjo eshte sjellja e tij tipike edhe jashte.

Per sa i perket sjelljes se tij me Domeniken, ai nuk e beson se Seldi ka ndonje ndjenje dashurie per te, pasi, sipas Eugenit, eshte ende heret per te provuar dicka te tille. Ndersa nga ana tjeter, miku i Seldit na zbulon dicka interesante se ekziston nje vajze qe ai e do vertete dhe kjo eshte e vetmja, por qe nuk jeton ne Shqiperi dhe nuk eshte shqiptare.

Eugen, sa kohe u be qe njiheni me Seldin?

Seldin e njoh qe kur ishim shume te vegjel, sepse kemi dhe lidhje familjare, por 2 vitet e fundit kemi dale dhe kemi frekuentuar te njejtat vende dhe rreth shoqeror.

Ju si shoku i tij, na e pershkruani pak cfare tipi eshte Seldi?

Seldi eshte Seldi, vetem ai di te jete i tille, nuk merzitet kurre, nuk i mbetet hatri, nuk di te prishi ndonjehere qejf, gjate gjithe kohes e ka mendjen per te bere shaka e humor, pra Seldi eshte i barabarte me "Argetimin". Gjithashtu, Seldi, ai eshte dhe shume i dashur me te tjeret, dhe nje nga njerezit me te dashur dhe ne qender te vemendjes per te eshte e ema, per te cilen do bente gjithcka.

Cfare i pelqen me shume te beje?

Te kendoje dhe te ngacmoje vajzat. U bene rreth 4-5 vjet qe ai nuk krijon nje lidhje fikse, qe nga mbyllja e historise se tij te fundit 2-vjecare. Qe nga ai moment vendosi vetem te argetohej me jeten, femrat, por pa harruar dhe muziken, qe eshte pasion i tij. Seldi dhe pse pelqen te argetohet me vajzat eshte shume i komunikueshem dhe i sjellshem.

Kur e moret vesh, qe ai do hynte ne Big Brother?

Dy jave perpara se Big Brother te fillonte, ai ne menyre te vazhdueshme me fliste per te e me kerkonte ndonje keshille se si duhej te sillej dhe se si duhej te reagonte. Duhej te miqesohej apo jo qe ne fillim me te tjeret? Apo duhet ta merrte vetem si loje e ta shijonte ate? Kemi folur shume rreth ketij show e mendoj qe ai tashme i ka te qarta idete per te.

Gjate kesaj kohe qe e keni ndjekur, si ju duket sjellja e tij, ka ndryshuar ai nga Seldi qe eshte jashte?

Per aq hapesire sa me le puna e kam ndjekur e ne fakt pjesen me te madhe ne oret e vona ose permbledhjet. E shoh Seldin te njejtin me ate jashte. E njejta natyre. Gjithmone i qeshur, i afrueshem, i humorit dhe qejfit. Pa prishur qejf me asnje. A te mos harroj, dhe duke dashur ta perkedhelin. Me duket qe eshte ne rruge te drejte deri me tani, e mendoj qe do eci goxha po te vazhdoje ne kete rrjedhe loje.

Si e shikon sjelljen e tij me Domeniken?

Mendoj se po sillet mire me te, e duket qe kane gjetur tipin e pershtatshem per njeri-tjetrin. Te dy duan te luajne e po i pergjigjen me se miri lojes se ndersjellet. Por, mund te them qe tingellon bukur.

Mendoni se ai ndjen vertete per ate?

Nuk e besoj nje gje te tille, te pakten jo kaq shpejt, pasi e njoh mire natyren dhe tipin e tij. Per momentin them me bindje, jo.

Po ate me Pamelen?

Ai ka shume qejf te luaje e te ngacmohet me femrat, po kete mund te them dhe per Pamelen. Ai po luan ne te dyja frontet, por pa prekur interesat dhe pa i kundervene njera me tjetren. Ai e ka te qarte "teorine" sesi nje femer mund te behet xheloze dhe ne c'menyre.

Po ne raport me banoret e tjere, si e shikoni sjelljen e tij?

Seldi me tipin dhe natyren qe ka nuk mund te kete marredhenie te keqija me te tjeret. Ai di mire si t'i ndertoje e ruaj ato. Di ai se me ke i leverdis me shume te rrije dhe sesi t'i mbaje marredheniet.

E frekuenton Seldi jeten e nates...?

Jashte mase. Ai nuk mund ta konceptoje dot mosdaljen e argetimin deri ne oret e vona e kjo e pa diskutuar ne fundjave. Por, dhe gjate javes dilnim e atij i pelqen te eksploroje gjithmone ambiente te reja.

Cili eshte tipi i femrave qe ai pelqen?

Nuk eshte se ka ndonje tip te vecante femre, por femrat e "veshtira" e intrigojne dhe e ingranojne pak me shume dhe ai jepte maksimumin per t'i bere per vete. Por, vlen per t'u theksuar fakti qe ai gjithcka e ben me mase e nuk lejon njeri qe te mundohet ta uli ne asnje lloj menyre.

Ka Seldi nje vajze qe e pret jashte...?

Tamam, tamam jo, por ekziston nje vajze qe eshte nder te vetmet qe ai e do me te vertete, por ajo nuk eshte as Shqiptare dhe as nuk ndodhet ne Shqiperi. Ajo eshte ne dijeni qe Seldi eshte futur ne Big Brother dhe mendoj qe mundohet te kerkoje informacion e ta shohe ate.

Eshte komentuar ne median roze si nje djale qe i nderron shpesh te dashurat, sa e vertete eshte kjo?

Deri me tani Seldi ka pasur vetem nje lidhje serioze dhe qe nga ai moment nuk di te kete pasur ndonje vajze qe e ka bere realisht per vete, e per kete rrjedhimisht ka pasur shume flirte.

Cfare duhet te beje me mire Seldi deri tani?

Per momentin me duket goxha mire, por do te sugjeroja qe te njohe akoma me shume karakteret e personazheve brenda, te eksploroje per ta, ne aq sa ata japin.

Kush mendon se do te dale deri ne finale nga banoret?

Eshte shume shpejt per te folur per kete gje, pasi spektakli eshte ne hapat e para e do jete shume i gjate, por shpresoj dhe deshiroj qe Seldi te arrije deri ne finale.

Pse duhet ta fitoje Seldi Big Brotherin?

Se e meriton e po luan goxha drejt e paster deri me tani, por kete do ta tregoje koha. /entela resuli/shekulli/06.02.2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Eugen Vorpsi: girl that Seldi loves is really outside the home

Close Friend Speaks, Eugen Vorpsi: Life outside the Big Brother SELDI, society and relationship with girls. League 2-year and continued flirtet

Who is the real love singer of Big Brother?

It is difficult not to speak of SELDI and show interesting details from his life. Eugen Vorpsi is close friend of the boy and a participant in Big Brother knows that better than anyone else. In this interview, he shows SELDI passions, lifestyle and the fact that always likes to be in the spotlight.

Documentary shows that he is playing on both fronts, as well as Domeniken with Palmelen, but in no way violates their personality and authority. But, also, is in his nature to be bullied by girls and this makes not only for show, but this is his typical behavior abroad.

Regarding Domeniken his behavior, he believes that the Documentary has any sense of love for it, because, according Eugenit, is still too early to try something like this. While on the other hand, SELDI friend reveals something interesting that there is a girl that he will and this is true only, but that does not live in Albania and Albanian is not.

Eugen, as long as you became acquainted with SELDI?

SELDI know that when we were very small, and because we have family ties, but the last 2 years have come and have frequented the same places and some social.

You as his friend, we describe some of what type is Documentary?

Documentary Documentary is, only he knows to be so, not upset ever, there remains hatri, knows not to ever interfered fun, at all times has the mind to make jokes and humor, then Documentary is equal to "Entertainment" . Also, Documentary, and he is very loving with others, and one of the most beloved people and in the center of attention to is the mother, which will make everything.

What i like more to do?

Sing and harass girls. There were about 4-5 years that he does not create a fixed connection, that the closure of its history last 2 years. Since then decided only argetohej life, women, but without forgetting and music, which is his passion. Documentary and why I like to fun with the girls is very communicable and polite.

When he learned that he will enter the Big Brother?

Two weeks before Big Brother began, so he continued to speak to require any advice with how to behave should and how should react. Should be miqesohej or not we start with the others? Or should take the game to only as shijonte it? We talk more about this show and think that he already has clear ideas for.

During this time that have followed, as you think his behavior has changed from the Documentary that he is out?

For much space as I let the work we actually followed the most in the late hours or summaries. SELDI I see the same with out him. The same kind. Always smiling, communicative, of humor and fun. No broken with no soap. Do not forget, and wanted to perkedhelin. With looks that way is right so far, and I think that will continue are pretty walk in this game flow.

How do you see his behavior Domeniken?

I think that are performing well with, and seem to have found the appropriate type for each other. Both want to play and I respond with the best mutual game. But, may I say that sounds beautiful.

Think he really feels for him?

I do not believe such a thing, at least not so soon, as well know his nature and type. For the moment I say with certainty, no.

Yes it with Pamelen?

He has more reluctant to play the bullied by women, but this may say and Pamelen. He plays on both fronts, but without touching the interests and without the counter one another. He has clear "theory" of how a woman could become jealous and how.

But compared with other residents, as you see his behavior?

Documentary with the type and nature that there can not have bad relations with others. He knows better how to build and save them. He knows that you have the more convenient to stay and how to keep relations.

Documentary enroll night life ...?

Excessively. He could not conceive of entertainment dot mosdaljen until late hours of this without discussing the weekend. But during the week and dilnim of that always likes to explore new environments.

What is the type of women he likes?

It is not there any particular type of female, but women's "difficult" and intrigojne and ingranojne little more and he gave the maximum to make for themselves. But it is worth to stress the fact that he makes everything move does not allow anyone to try to cut in any way.

There Documentary a girl who receives outside ...?

Just, just no, but there is a girl who is one of only that he will really, but it is neither Albanian nor located in Albania. She is aware that inserting Documentary is Big Brother and I think that trying to seek information and to see it.

Commenting in the media is pink as a boy of change often love, how true is this?

Documentary Until now there has been only one serious about and from that moment have had no knowledge of any girl who has really done for them, and consequently this has been very flirte.

What should do far better Documentary?

For the moment looks pretty good, but would suggest that recognize characters even more characters within, to explore for them, in so far as they give.

Who thinks he will go to the finals by residents?

It is too soon to talk about this, because spectacle is the first steps will be very long, but I hope and I want to achieve Documentary final.

Why should win Big Brotherin Documentary?

That deserves and is playing pretty straight clean so far, but this time will show.
]]

Zbulohen Fotot e Domenikes Me Te Dashurin

Zbulohen fotot e Domenikes me te dashurin
Ja kush eshte djali qe i ka rrembyer zemren Domit jashte shtepise

Nderkohe qe po perjeton nje afrim te dukshem me Seldin, Domeniken e “Big Brother” nje tjeter dashuri e pret jashte. Gazeta “Tirana Observer” boton foto ekskluzive te Domenikes me te dashurin e saj. Miqte e perbashket te ciftit na bejne te ditur gjithashtu se edhe pse ne nje histori dashurie relativisht te re, Domenika me te dashurin e saj (Albanin) ka krijuar nje raport te konsoliduar me njeri-tjetrin. Domenika brenda ne shtepine e “Big Brother” eshte duke jetuar nje raport shume miqesor me Seldin, i cili ka shprehur me shume se nje here qe e pelqen vajzen vlonjate. Domenika po bashkejeton ne shtepi vec banoreve te tjere dhe me nenen e saj, Valentinen, e cila eshte nje tjeter konkurrente e spektaklit qe transmetohet ne “Top Channel”.

E ardhur nga Italia, Domenika ne asnje moment nuk e ka fshehur qe eshte nje vajze capkene. Duke pasur nje tip mjaft te shoqerueshem, ajo eshte duke kaluar nje histori miqesie me Seldin brenda shtepise. Banoret e tjeter te shtepise kane filluar te artikulojne se Domi dhe Seldi do te shkojne me larg se miqesia qe kane momentalisht. Por perpara se Domi te futej ne shtepi, perjetonte nje lidhje te qendrueshme me nje djale. Foto te Domenikes qe publikohen sot, tregojne qarte qe dashuria e ciftit nuk le per te dyshuar se dicka mes tyre nuk shkon mire.

Te gjithe shikuesit e “Big Brother” ne dy javet e para te ketij spektakli kane konstatuar nje afrim te ndjeshem mes Domenikes dhe Seldit. Edhe pse Domi po e paraqet si nje miqesi te mire, Seldi nuk ka nguruar te deklaroje publikisht se eshte i interesuar per Domin. Loja sapo ka nisur dhe historia e tyre do te jete edhe me interesante ne ditet ne vijim. Pikepyetjet e kesaj marredhenie jane nese Domi dhe Seldi do te rrine thjesht miq apo mes tyre do te kete nje histori dashurie? /tirana observer/06.02.2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Domenikes discovered photos of loved ones
See who's son was kidnapped outside the home Domi heart

While is experiencing a visible approach with SELDI, Domeniken of "Big Brother" another love waiting outside. Gazeta Tirana Observer publishes exclusive photos Domenikes with her boyfriend. Friends of the couple's joint make us also know that although a relatively new romance, Domenika with her boyfriend (Albani) has created a consolidated report with each other. Domenika inside the home of "Big Brother" is living a very friendly relation with SELDI, which has expressed more than once that vlonjate daughter likes. Domenika are already bashkejeton home residents and others with her mother, Valentinen, which is another competitive and spectacle that is broadcast in "Top Channel".

Coming from Italy, Domenika at no moment did not hide that is a girl Capkene. Having a very gregarious type, it is going through a history of friendship with SELDI within the home. Other residents of the house have begun to articulate that Domi and Documentary will go away from that friendship that they have currently. But before Domi to introduce home, experience a stable connection with a boy. Pictures Domenikes was published today, show clearly that the couple love to not let suspects that something is not going well between them.

All viewers of "Big Brother" in the first two weeks of this spectacle have found a sensible approach between Domenikes and SELDI. Although Domi is present as a good friendship, Documentary nguruar not declare publicly that Domi is interested. The game has just begun and their history will also be interesting in coming days. Question of whether this relationship are Domi and Documentary will stay just friends or between them will be a love story?
]]

Thursday, 4 February 2010

Alban Mehmeti Thelle Ne Dashuri Me Fjolla Svircen

Alban Mehmeti dhe Fjolla Svirca
/photo public domain/

Dashuria e Alban Mehmetit me Fjolla Svircen
Tek ajo cmoj gjithcka!

“Me Fjollen jemi takuar para me shume se nje viti. Jemi njohur nepermjet shoqerise, ndersa me kohe kemi filluar lidhjen tone. Tek ajo cmoj gjithcka, por do te vecoja vetem nje gje, ajo eshte shume njerezore dhe kjo me pelqen jashtezakonisht”, keshtu thekson, mes tjerash, per rubriken tone te perjavshme dedikuar dashurise, kengetari Alban Mehmeti, ndersa rrefen edhe shume detaje qe e bejne edhe me te plote dashurine e tij me vajzen qe e zgjodhi nje vit me pare si me te cmuaren e tij

Ani pse me perpara nuk kishte folur kaq haptazi per vajzen qe ia rrembeu zemren, kengetari Alban Mehmeti ka kohe qe shoqerohet me njeren. E ajo sic duket nuk e pati te veshtire ta beje per vete djalin nga Prishtina, me te cilin eshte bashke tash e me shume se nje vit. Nisi si nje shoqeri e paster, e cila per pak kohe u shnderrua ne nje dashuri po aq te paster dhe te shendoshe, per te dy. Jane cifti Alban Mehmeti dhe Fjolla Svirca, te cilet nuk rrine dot pa njeri-tjetrin. “Gjate gjithe kohes jemi ne kontakt, gjithe kohen shkembejme mesazhe, kudo qe jam une apo ajo”, keshtu nis rrefimin per dashurine e jetes se tij Albani, ndersa pershkruan me shume pasion cdo detaj qe e perkufizon personalitetin e Fjolles.

Njohja jone

“Me Fjollen jemi takuar para me shume se nje viti. Jemi njohur nepermjet shoqerise, ndersa me kohe kemi filluar lidhjen tone”, tregon Albani, ndersa pershkruan edhe momentet e para te takimit dhe gjerat qe ai i verejti fillimisht tek ajo, vajza e cilter, tani e dashura e tij. “Eshte shume normale qe gjeja e pare eshte pamja fizike, qe fillimisht ta terheqe vemendjen, pastaj pasi jemi shoqeruar me shume me ka pelqyer edhe ana tjeter, apo ajo ana njerezore e saj, qe mua me ka bere te ndihem i plote me te”. Lidhjen e tij me Fjollen, Albani e vlereson nje lidhje shume serioze. Madje, sipas tij, kete lidhje edhe me te plote e bene Fjolla, me te gjitha tiparet e mrekullueshme dhe njerezine e brendshme qe e karakterizon. “Tek ajo cmoj gjithcka dhe nuk ndaj dot asgje. Do te vecoja vetem nje gje, qe ajo eshte shume njerezore dhe kjo me pelqen jashtezakonisht”, tregon me krenari ai.

Koha prane njeri-tjetrit kalon sikur te cdo cift tjeter. Here-here mund te kete edhe mosmarreveshje per ndonje gje te caktuar, por e rendesishme, sipas kengetarit, eshte se asnjehere nuk ka dicka serioze qe do t’i lendonte ata. E qe kjo lidhje te funksionoje edhe me mire, e mundeson mirekuptimi i ndersjelle qe kane ata dy. “Si cdo cift, edhe ne ndonjehere kemi ndonje mosmarreveshje te vogel, por asnjehere dicka serioze. Dhe qe nje lidhje te funksionoje sa me mire gjithnje duhet te jene tolerante here njeri e here tjetri. Eshte pjese e lidhjes”, thekson ai, ndersa tregon se kur e ndjen nevojen per ta komplimentuar Fjollen, kete gje nuk heziton ta beje ne cdo moment. “Gjithsesi nuk pertoj ta komplimentoj kur eshte per t’u komplimentuar, dhe kjo ndodhe shpesh”.

Jam goxha xheloz

Cdo gje qe duam fort dhe e kemi aq shume per zemer, s’do mend se e ruajme me xhelozine me te madhe. E per ta ruajtur dashurine e tyre sa me fort, edhe Albani, por edhe Fjolla, shpesh dine te rrembehen edhe nga xhelozia. Por, ketu asnjehere nuk flitet per xhelozine e cila prish gjithcka. Ajo xhelozi qe cifti e ndjene eshte dashuri qe ploteson lidhjen e tyre. “Fjolla eshte xheloze, mirepo me mase te caktuar. Ajo ka kuptuar qe kjo eshte pjese e asaj qe une bej dhe me kupton. E kam fjalen per profesionin qe kam. Por, edhe une jam xheloz, goxha shume bile”, bene me dije Albani. Ani pse cdo dite qe kalon, Albani dine t’i deshmoje Fjolles dashurine qe e ka per te, nje menyre tjeter ishte edhe kenga qe ia dedikoi pikerisht asaj. “Kengen ‘Ti me Cmend’ ia kam dedikuar asaj, edhe ne fund te klipit mund ta shihni ne nje sekuence te shkurter”, bene me dije kengetari. E sa i perket planeve per te ardhmen e afert apo edhe per nje martese se shpejti, Albani pohon se jane pjese e bisedave te shpeshta, por ato plane dhe biseda nuk e sheh te udhes t’i flase tani per tani. “Per kete gje nuk do te flisja publikisht. Kemi planet tona, por mundohem qe ato te mbesin vetem tonat, deri sa t’u vije koha qe edhe ju t’i kuptoni. Edhe bisedat per martesen jane pjese te lidhjes”, rrefen per fund ai. /melihate gashi/infopress/01.02.2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Alban Mehmeti love with Fjolla Svircen
Appreciate everything she is!

"With Fjollen we have met more than a year. We are known through the company, while the time we started our relationship. To appreciate it everything, but will be singled out only one thing, it is very human and extremely like this with ", so stresses, among others, for our weekly column dedicated to love, singer Alban Mehmeti, while also relates many details that make even with his full love to the girl who chose a year ago as with his cmuaren

Even though the forward had not spoken so openly about his daughter was abducted heart, singer Alban Mehmeti has long associated with one. And she obviously was not difficult to do for yourself son from Pristina, which is together now more than a year. Began as a clean society, which for a while was converted into a love is so clean and sound, to two. Alban Mehmeti couple Jane and Cafe Svirca, who can not stay without each other. "At all times we are in touch, share messages all the time, wherever I am or what", so the story begins to love his life Albani, while more passionately describes every detail that defines personality Fjolles.

Our Recognition

"With Fjollen we have met more than a year. We are known through the company, while the time we started our relationship, shows Albani, while describing the moments before the meeting and pointed out things that he initially to it, downright daughter, now his girlfriend. "It is very normal that the first thing is physical appearance, originally to attract attention, then as we are associated with much liked the other hand, she or her human side, that has made me feel full with" . His connection Fjollen, Albani considers a more serious link. Furthermore, according to him, this full well about the bene Cafe, with all the wonderful features and internal njerezine that characterizes. "Tek it to appreciate everything and anything. Will be singled out only one thing that she is very human and extremely like this with ", he proudly shows.

Time passes close to each other as to any other pair. Here-here may have the odds for anything particular, but important, according to the singer, is never something that serious that will hurt them. And that is also related to better functioning, enables the mutual understanding that they have two. "As each pair, we have a dispute sometimes small, but never something serious. And that a connection to work better should always be tolerant man here next time. It is part of the connection, "he said, while showing that when it feels the need for complimenting Fjollen, so do not hesitate to at any time. "However no bones about it when komplimentoj is to be complimenting, and this happens often.

I'm pretty jealous

Everything was hard and we want so much for the heart, does not mind that the safeguard of the great jealousy. And for their love to save as much, even Alban, but the Cafe, often know the Abducted by jealousy. But never spoken here for the jealousy that destroys everything. The couple felt that jealousy is love that meets their connection. "Everything is jealous, but the measure. It is understood that this is part of what I do and understand. I refer to the profession that I have. But even I am jealous, pretty much even, did suggest Albani. Even though every day that passes, Albani Fjolles know to testify that there is love for, another way that song was dedicated exactly that. "Kengen 'distract you with' I have dedicated that, even at the end of clip you can see a short sequence, suggesting singer did. And regarding plans for the near future or even for a wedding soon, Albani claims that are part of the frequent conversations, but those plans and conversations do not see the path to speak right now. "For this thing will not speak publicly. We have our plans, but they try to remain only ours until time to come that you may understand. Even conversations about marriage are part of the connection ", relates to end it.
]]

Aktori Enver Petrovci Behet Kengetar!

Aktori i madh braktis aktrimin dhe behet kengetar

“Une mendoj se me kenge nuk do te kem fitim sikur kengetaret e tjere, perkundrazi vetem humbje do te em, sepse eshte investimi im personal. Une nuk e kam ndermend te kendoj ne dasma e koncerte, nuk ka para qe me shtyjne te kendoj ne keto, vetem eventualisht ne ndonje festival te Shqiperise, por, megjithate, nuk e kam si ambicie”, ka thene Enveri

Enver Petrovci eshte aktori i njohur dhe me nje bagazh te madh te krijimtarise se tij. Ate tani do ta shohim edhe si kengetar, meqe po e permbyll karrieren e tij ne aktrim. Enveri tani ka vendosur te merret me kenge, pasi shume vjet ne pare, gjegjesisht ne moshen 18 dhe 19-vjecare eshte marre me kete profesion, mirepo me shkuarjen e tij ne Beograd per studime ka nderprere kengen. Tani, me nderprerjen e aktiviteteve te tij ne aktrim, deshiron t’i rikthehet kenges. E pabesueshme qe ne kete moshe te shtyre ai ka vendosur te nise kete profesion, per te cilin thote se ka talent dhe energji te jashtezakonshme. Ne fakt, kengetaret cilesohen si kategori qe fitojne me se shumti mjete financiare, e qe shumekush mund te mendoje qe kjo e ka shtyre edhe aktorin tone te njohur te nise kengen, mirepo kete fakt ai e mohon duke thene se kenga nuk i sjell fitim, meqe nuk do te kendoje ne koncerte dhe ahengje te ndryshme gazmore, por kengen e ka nisur per ta permbushur deshiren e dikurshme te kohes se adoleshences se tij.

Vrasja e teatrit
“Ne vitet e rinise, ne moshen 18 dhe 19- vjecare kam kenduar si amator gati dy vjet. Se bashku me kater shoket e mi kemi formuar grupin e ashtuquajtur “New qorni bend”. Ka qene nje “qorni” aty qe na i ka blere instrumentet per te kenduar, andaj edhe grupin e kemi emeruar me kete emer. Une isha vokalist i grupit, kemi kenduar rreth dy vjet me radhe dhe pastaj e nderpreme per shkak se une shkova ne Beograd per te studiuar ne Akademine e Arteve. Ne Beograd qendrova shume dhe pas 19 vjeteve u ktheva ne Kosove. Ketu nuk e vazhdova kengen, sepse nuk e duroj mesataren ne art, ose dua qe te jem me i miri ose me i keqi, keshtu qe nuk mundja te jem i mire ne te dy profesionet. Tash, meqe nuk jam i angazhuar si aktor dhe regjisor, arti im dikur duhet te dale, e ne kete rast po shperthen me kompozime dhe me kendim. Kenga me ka rrjedhur vetvetiu nga deshperimi im qe jam i detyruar ta mbyll investimin tim jetesor qe kam bere ne ndertesen e Teatrit te Babes”, shprehet ai per “Kosova Sot”.
Per here te pare, Enveri do ta prezantoje kengen ne permbylljen zyrtare te teatrit gjate ketij muaji. “Ideja per ta prezantuar kengen ne publik ishte pikerisht ne diten e mbylljes zyrtare te teatrit dhe kenga i kushtohet teresisht teatrit tim. Tekstin dhe kompozimin e kenges e kam realizuar vete, ndersa orkestrimin e ka bere Riza Dolaku. E kam emeruar me qellim “Te vrane bukuri”, ngase klika e vrau bukurine, me bukuri nenkuptoj teatrin, dhe dihet se kush eshte klika qe e vrau teatrin tim, pra njerezit institucionale, te cilet kane pasur mundesi ta ndihmojne kete teater”, thote ai. Sipas Petrovcit, Teatri i Babes tani do te kaloje ne Teatrin Metropol te Tiranes dhe do ta kete premieren e pare me 20 shkurt.

Ne pergatitje te albumit
Enveri, sapo te nxjerre kengen qe treg, te cilen do ta shperndaje falas neper produksionet muzikore, do te realizoje edhe albumin, me 7 kenge te reja, ku secila kenge do te kete dicka nga jeta e tij. “Posa ta nxjerr kengen, do t’i perkushtohem albumit, ku pjesen derrmuese te kengeve i kam perfunduar. Albumi do t’i kete shtate kenge, edhe pse nuk jam profesionist i kenges, te gjitha kenget dalin nga zemra ime dhe te gjitha kane te bejne me jeten time private”, thote ai. Enveri ne kete album do te bashkepunoje me Valton Beqirin dhe Alfred Kacinarin. Nje kenge do t’ia kushtoj Kosoves, por duke mos perfshire politiken, njera do t’i kushtohet dashurise, njera dashurise se deshtuar, njera nenes, njera familjes. “Te gjitha kenget kane te bejne me jeten time private, kenget jane me zhanre te ndryshme si balada, zbavitese, nje kenge me melodi arbereshe. Kur del kenga nga zemra ime une nuk mendoj cfare zhanri eshte, sepse ajo del nga vetja ime, e me pas profesionistet e percaktojne ne zhanre. Une mendoj se ne kenge nuk do te kem fitim sikur kengetaret e tjere, perkundrazi vetem humbje do te kem sepse eshte investimi im personal. Dhe une nuk e kam ndermend te kendoj ne dasma e koncerte, nuk ka para qe me shtyjne te kendoj ne keto, vetem eventualisht ne ndonje festival te Shqiperise, por, megjithate, nuk e kam si ambicie”, shprehet ai. Enveri ka ne plan te realizoje edhe nje videoklip, te cilin do ta punoje ne Kosove me ndonje produksion vendor. Ne klip nuk do te shfaqet fytyra e Enverit, por vetem skena nga teatri. “Nuk dua te ekspozohem ne klip, dua qe te paraqiten skena nga teatri”, thote ai. /k.bajrami/kosova sot/04.02.2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Great Actor abandoned acting and becomea a singer

"I think the song would not have profit as other singers, contrary only loss will em, because it is my personal investment. I did not intend to sing at weddings and concerts, there is no money that the push to sing in the following, only eventually in any festival of Albania, but, nevertheless, I did not like ambition, "said Enver

Enver Petrovci is known actor and a big luggage of his creativity. Will see it now as singer, since if the enclosing his career in acting. Enveri now decided to deal with the song, after many years in the first, ie at the age of 18 and 19 years has been dealing with this profession, but with his going to Belgrade to study has interrupted the song. Now, with the termination of its activities in acting, wants to return to lyrics. The incredible that we extend this age he decided to start this profession, for whom say they have extraordinary talent and energy. In fact, qualify as singers to win the category that most financial assets, of which Many may think that this has prompted the actor to launch our known song, but he denies this fact saying that song does not bring profit, since not sing in different concerts and parties, jovial, but song has begun to fulfill the desire for the former time that his adolescence.

The killing of theater
"In the years of youth, at age 18 and 19 - year I like amateur singing nearly two years. Together with four of my friends have formed group called "New qorni band. There was a "qorni" there that has bought us instruments to sing, so we named the group with this name. I was the vocals of the group, we singing about two years and then nderpreme because I went to Belgrade to study at the Academy of Arts. We stood more and Belgrade after 19 years I returned to Kosovo. Here not the song continued, because the average bear art, or want to be the best or the worst, so can not be good in both professions. Now, since I am not engaged as an actor and director, my art must come up once, and in this case are breaks with compositions and singing. Was leaked song with itself by my despair that I am forced to close my vital investment I've made in building the Theater of Babes ", he says to" Kosova Sot ".
For the first time, Enveri song we will present the official closure of the theater this month. "The idea for the song to present in public was exactly the official closing day of theater and song is dedicated entirely to my theater. Text and composing own songs I realized, while orchestrating Dolaku Riza has done. I have appointed for the purpose of "The beauty killed" because click beauty killed, mean beautiful theater, and know who is the ring that killed my theater, so institutional people who have had opportunities to help this theater, "says it. According Petrovci, Babes Theater will now pass the Metropol Theater in Tirana and will have first premiere on 20 February.

In preparation Album
Enver, once produced song that market, which will distribute free through musical productions, will perform the album, with 7 new songs, each song will have something of his life. "Once it issues the song, will dedicate galleries, where the bulk of songs I've completed. The album will have seven songs, although I am not professional songs, all songs come from my heart and all regarding my private life, "he said. Enver in this album will collaborate with Valton Beqiri and Alfred Kacinarin. One song will cost to Kosovo, but not including politics, one will be devoted to love, love that one failed, one mother, one family. "All songs have to do with my private life, songs are different genres as balada, entertaining, a song with melody arbereshe. When the song comes from my heart I do not think what Genre it is, because it comes from myself, and then determine the genres professionals. I think the song would not have profit as other singers, contrary only loss will have because it is my personal investment. And I did not intend to sing at weddings and concerts, there is no money that the push to sing in the following, only eventually in any festival of Albania, but, nevertheless, I did not like ambition, "he says. Enveri plans to perform even a video, which will work in Kosovo with any local production. The clips will not appear Dia face, but only scenes from the theater. "I do not want to exposed the clips, I want to present scenes of theater," he said.
]]

Wednesday, 3 February 2010

Big Brother Albania 3: DITA 11, PERMBLEDHJA!

BIG BROTHER ALBANIA 3: DITA 11 (02.02.2010), PERMBLEDHJA!

PJESA 1


PJESA 2

- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

TEXT ]]

Tuesday, 2 February 2010

Flash News 2 Shkurt 2010

Alba Vip Flash News
Alba Vip Flash News 2 Shkurt 2010

Luan Bexheti kerkon nje nuse shqiptare
“Jetoj vetem ne Nju-Jork, por jam ende duke kerkuar dashurine e nje goce shqiptare”, keshtu ka pohuar gjate nje interviste per mediat shqiptare aktori shqiptar i njohur ne boten e artit ne Amerike, Luan Bexheti, duke shtuar se shpreson te martohet para se t’i mbushe te 60-tat. /infopress/

Genta bashkepunon serish me producent te huaj
Kengetarja Genta Ismaili ka realizuar perseri nje kenge ne gjuhen angleze e cila titullohet “Idolize”. Sipas Gentes kjo eshte fenomenale dhe mund te degjohet shume shpejte edhe per degjuesit shqiptare. Producenti i ri i kengetares eshte Boy Rekless dhe menaxheri i kengetares pritet qe te tregoj per krijimin e ri te saj. /bota sot/

Bleona Qereti shkel tapetin e ceremonise Grammy
Ka synuar Hollivudin dhe ambicien e saj e ka shprehur qarte ne media, sa here qe ka pasur rastin. Ndersa eshte duke pergatitur albumin e saj ne anglisht, si nje trampoline per te shkuar me pas ne MTV, sikurse ka pohuar edhe ne nje interviste per "KJ", Bleona mesohet te kete rrekur nje copez te endrres se saj. Bukuroshja ka qene pjesemarrese ne ndarjen e cmimeve Grammy, "Friends and Family Grammy" dhe ne "Pre-Grammy Galal & Salute to Industry Icons", zhvilluar ne Los Angeles...E veshur me nje fustan te zi te gjate, tejet klasik, qe i nxirrte ne pah gjithe hiret e saj, Bleona nuk ka qendruar pas yjeve te tjere, perkundrazi... /koha jone/
Bleona Qereti Grammys
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Luan Bexheti requires an Albanian bride
"I live only in New York, but I still love looking a goce Albanian, has claimed so during a media interview with Albanian Albanian actor known in the art world in America, Luan Bexheti, adding he hopes to marry before that to fill the 60. / Infopress /

Genta again cooperates with foreign producer
Singers UNIC has again conducted a song in English which is titled "Idolize". According Gentes this is phenomenal and can be heard even more rapid for Albanian listeners. Producer is the new singer and manager Rekless Boy singer is expected to show for her new creation. / world today /

PAF Qereti tapetin violates the Grammy ceremony
There targeted Hollywood and its ambition is expressed in the media, whenever there has been the case. While preparing her album in English, as a springboard to go with after MTV, as has also claimed in an interview for "KJ", PAF have taught rrekur a piece of her dream. Beauty has been participating in the sharing of price Grammy, "Friends and Family Grammy" and "Pre-Galal & Grammy Salute to Industry Icons", held in Los Angeles ... And wearing a long black dress, very classic, The issue that we highlight all its gifts, PAF has not settled after other stars, contrary ... / Our Time /
]]

Alban Nimani Largohet Nga "Asgje Sikur Dielli"

Asgje Sikur Diellli
/photo public domain/

Alban Nimani largohet nga Asgje Sikur Dielli

Rok – grupi i njohur “Asgje Sikur Dielli” ka njoftuar nepermes te nje komunikate per shtyp se kane nderruar solistin e grupit Alban Nimani duke sjell ne grup, solo kengetarin e ri, aktorin kosovare nga “Familja Moderne”, Kushtrim Hoxha.

Grupi ne komunikaten per shtyp ka shkruar edhe per biografine e Kushtrimit duke shtuar se ai ka te kryera Universitetin per aktrim ne North Caroline ne SHBA dhe deri me tani ka te luajtura disa role ne Teatrin Kombetar ne Prishtine si dhe disa role ne Teatrin e Qytetit ne Charlotte , North Carolina, SHBA.

Ndryshe, Kushtrimi eshte i njohur edhe si solo-kengetar i grupit “Gre3n” perderisa ka kenduar edhe ne disa mjuzikella ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes.

“Me ardhjen e Kushtrimit fillon nje etape e re e Asgje Sikur Diellit. Ardhja e Kushtrimit ne bend do te sjell nje freski, perderisa bendi do t’i mbetet besnik stilit dhe zhanrit te vet te muzikes duke vazhduar se shpejti edhe me risi te tjera si dhe albumin me te ri, per te cilin do te japim me shume detaje me vone,” thuhet ne komunikaten per shtyp te Asgje Sikur Dielli.

Asgje Sikur Dielli ka nxjerr ne treg deri tani dy albume, dhe kane marre pjese ne festivale te ndryshme kombetare e nderkombetare, ku edhe moren shperblime.

Asgje Sikur Dielli pervec ne Kosove, pritet qe se shpejti te jete prezent edhe ne Shqiperi dhe Maqedoni.

Kengetari i meparshem i Asgje Sikur Dielli, Alban Nimani, thuhet se pas kesaj do te vazhdoje te kendoje si solo artist. /gazeta express/01.02.2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Alban Nimani Leave Nothing as the Sun

Rok - known group "Nothing As the sun" has announced through a press release that the group have changed solistin Alban Nimani bringing in a group, the new solo singer, actor Kosovo by "Modern Family", Kushtrim Hoxha.

Group to press release has also written for the Kushtrimi biography, adding that he has committed the University for acting in North Carolina in the U.S. and so far has played several roles in the National Theater in Pristina as well as several roles in the City Theater in Charlotte, North Carolina, USA.

Alternatively, Kushtrimi is also known as a solo-singer group "Gre3n" While singing in some mjuzikella in the United States of America.

"With the advent of Kushtrimi begins a new stage Had Nothing Hill. Kushtrimi coming in band will bring a freshness, while the band will be true to his style and genre of music going soon with other innovation and the new album, for which will give more details later, "said the press release of the Sun Had Nothing.

If the sun has nothing on the market so far out two albums, and have participated in various national festivals and international, which also took prizes.

If nothing except sun in Kosovo, is expected to soon also be present in Albania and Macedonia.

The previous singer Had Nothing Sun, Alban Nimani, said that after this will continue to sing as a solo artist.
]]

Big Brother Albania 3: DITA 10, PERMBLEDHJA

BIG BROTHER ALBANIA 3: DITA 10(01.02.2010), PERMBLEDHJA

PJESA 1


PJESA 2

- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

]]

Monday, 1 February 2010

Blerim Destani, Intervista "Bota Sot"

Blerim Destani
/photo public domain/

Interviste me aktorin nga Tetova Blerim Destanin
Blerim Destani: Dashuria, shija e jetes

Karriera e tij ne kinema duket se po njeh kulmet e saj, por Blerim Destani, aktori i bukur, nuk mbetet pas as ne dashuri, ne intervisten e meposhtme rrefen jo vetem per djalin qe shohin ne ekran.

Eshte nje nder aktoret qe po njeh sukses te njepasnjeshem, jo vetem ne kinemane shqiptare, por edhe ate boterore, aktori nga Tetova, Blerim Destani flet ekskluzivisht per “Boten sot”, duke rrefyer per profesionin, jeten dhe dashurine. Aktor, jo thjesht i suksesshem, por edhe nje mashkull shume i bukur, qe jo rralle here eshte renditur ne top-listen e meshkujve shqiptare me te bukur.

Bota sot: Se pari, Blerim na tregoni se me se po merreni aktualisht?

Destani: Jam ne fazen e permbylljes se kontratave per dy vitet e ardhshme. Ky eshte angazhimi im kryesor ne fillim te ketij viti. Si dhe ne parapergatitje per filmat qe do xhiroj kete vit. Pas “Berlinales” ku do te prezantohet filmi belg “Dossie K”, ku une kam nje nga rolet kryesore do te vazhdoj distribuimi i filmit ne tregun gjerman. Une do jem i angazhuar edhe ne prezantimin e filmit.

Bota sot: U bete i famshem ne mbare opinionin shqiptar vecanerisht me filmin “Koha e kometes”, pervec fames cfare tjeter iu tha ky film?

Destani: “Koha e kometes” nxori ne pah perkushtimin tim ndaj punes, dhe kjo pune u vleresua si nga publiku ashtu edhe nga kritika. Me rolin e Shestanit une u imponova seriozisht si aktor me ambicie te qarta artistike. Ky film pervec fames, me caktoi edhe pergjegjesine time per projektet qe pasuan me pas. Keshtu qe duke e ndjekur ne radhe te pare kete pergjegjesi, ne biografine time artistike lista e projekteve nderkombetare ze vendin kryesor. “Koha e kometes” ishte projekti im i trete ndersa me tre dhjetor te vitit te kaluar une kisha premieren e filmit tim te tete ne Belgjike “Dossier K”.

Bota sot: Keni pasur bashkepunime me emra te medhenj te kinemase, qofte boterore qofte shqiptare, a do te veconit ketu nje emer?

Destani: Cdo bashkepunim sjell edhe miqesi te reja, dhe pikerisht keto jane gjeja qe me ben me shume te lumtur. Jam i kenaqur qe ne listen time te kolegeve dhe miqve ka emra te spikatur te kinematografise shqiptare dhe boterore. Nuk preferoj te permend emra pasi ne listen e miqve kam shume koleg me te cilet nuk kam bashkepunuar, dhe keto raporte per mua jane shume te cmuara. Ndersa sa i perket emrave te kinemase boterore, mund te them qe jam i privilegjuar qe kam pasur fatin te bashkepunoj me yje nga majat e kinematografise sic jane Robert Duvall, Bill Murray, Sissy Spacek, Rhona Mitra, Thomas Kretschmann, Koen de Boue, Werner De Smedt, Hilde De Baerdemaeker etj.

Bota sot: Perkrah kujt aktore femer do te donit te interpretonit?

Destani: Naomi Watts

Bota sot: Sa e lehte apo e veshtire eshte ta gjesh veten ne hapesirat kinematografike ne Maqedoni, pasi shpesh here artistet shqiptare menjanohen nga aktivitetet qe organizohen aty?

Destani: Per artistet shqiptare ne hapesiren kinematografike ne Maqedoni asnjehere nuk ka qene e lehte. Besoj qe tani duhet te kene ndryshuar pak gjerat. Per kete duhet vet artistet te jene me te organizuar dhe te konkurrojne me projekte te mirefillta, pasi projekti me vlere sot e ka me te lehte per te gjetur edhe partner nderkombetar. Asnje film ne Ballkan nuk mund te perfundohet pa ndihmen apo partneritetin me ndonje partner nderkombetar, mu per kete artistet duhet te krijojne vlera per te cilat do te jene te interesuar edhe partner nderkombetar.

Bota sot: Blerimi jashte profesionit si aktor, a keni hobi apo pasion tjeter gje?

Destani: Kuptohet qe kam hobi dhe pasione tjera nepermjet te cilave e rigjeneroj energjine time. Pasioni im kryesor eshte pikerisht profesioni im, me pas vijne makinat e mira. Pastaj... e bukura ne pergjithesi. Ajo me shton per cdo dite dashurine per jeten.

Bota sot: Jeni shfaqur edhe ne videoklipin e Sonit, a keni marre te tjera oferta?

Destani: Nuk kam pranuar oferta tjera.

Bota sot: Jetoni mes Tetoves dhe Gjermanise, sa e veshtire eshte per ju qe ta ndani “jeten” mes ketyre dy vendeve?

Destani: Koheve te fundit jetoj atje ku kam punen, dhe shikuar nga ky kontekst shume kohe kam qene edhe jashte Gjermanise, ndersa shume pak ne Tetove. Por, perhere e kam theksuar se vendlindja eshte dicka prej te ciles nuk mund te ndahesh edhe kur je larg saj. Nuk e shoh veten “te ndare mes “Gjermanise dhe Tetoves”, por disi te dy vendet i ndjej te bashkuara ne mua.

Bota sot: Kur ka ndodhur heren e fundit qe ju kane thene jeni tipik shqiptar?

Destani: Une perhere ndjehem se jam shqiptar, dhe ne asnje cast nuk e kam fshehur apo mohuar kete. Perkundrazi, krenohem kur me prezantojne si aktor shqiptar.

Bota sot: A e vizitoni shpesh Prishtinen?

Destani: Cdo vend, apo me sakte cdo qytet ne mua personifikohet me njerezit apo miqte e mi qe jetojne aty. Prishtina eshte nje prej qyteteve ku kam shume miq, dhe shpesh kur nuk kam mundesi ta vizitoj Prishtinen, neper mendime me kalojne pikerisht miqte e mi, qe Prishtinen e mbajne gjalle brenda meje. Kur kam mundesi me shume deshire e vizitoj Prishtinen.

Bota sot: E megjithate edhe Tirana nuk eshte larg per ju....

Destani: Kuptohet. Sot asnje skaj i botes nuk eshte larg. Nese ke motivin e duhur apo njeriun qe duhet ta takosh, gjithcka eshte afer.

Bota sot: A jeni i dashuruar?

Destani: Njeriu qe nuk eshte i dashuruar ai nuk mund te thote se e shijon jeten. Une kam ende shume dashuri brenda vetes dhe me pelqen shume qe ta shijoj jeten ne menyre maksimale.

Bota sot: Nese do ta perkufizonit dashurine si do ta quanit ate?

Destani: Gjendje feste, qe te jep shijen e te jetuarit.

Bota sot: Na tregoni ndonje rrefim te dashurise se hershme?

Destani: Vet emertimi si “dashuri te hershme” do te thote se te gjitha kane ndodhur ne nje kohe tjeter kur une kam qene ne tjeter moshe. Nuk dua t’i permend, pasi do te tregoja mos respekt ndaj atyre ndjenjave te mia. Dua te qendrojne ne mua ashtu sic kane ndodhur dhe me po te njejtin intensitet.

Bota sot: Se fundi, cilat jane projektet e ardhshme?

Destani: Jane shume. Kete vit kam kontrata per dy filma ne Gjermani, po ashtu edhe jashte Gjermanise. Por nuk dua te flas per to, tani. Me pelqen qe te flas pasi veprat do te perfundojne dhe do te prezantohen para publikut. Dua qe t’i shijoj emocionet per punen time bashke me publikun. /besa dodaj/bota sot/31.01.2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Blerim Destani: Love, flavor of life
Interview with actor from Tetovo Blerim Destani

His career in cinema seems to recognize its roofs, but Blerim Destani, beautiful actress, not left behind as we love the following interview relates not only to see on screen son.

It is an honor recognizes players who are successful consecutive, not only in Albanian cinema, but that world, actor from Tetovo, Blerim Destani speaks exclusively to "the world today", and confessed to the profession, life and love. Actor, not merely successful, but also a very nice man, who often times is listed in the top-list of Albanian men beautiful.

The world today: First, Blerim tell us that if you deal with presently?

Destani: phase I conclude contracts for the next two years. This is my primary commitment at the beginning of this year. As we prepare for films that will shoot this year. After "Berlinales" which will be presented to the Belgian film "Dossie K", where I have one of the main roles will continue distribution of the film in the German market. I will also be engaged in presenting the film.

The world today: we became famous around the Albanian opinion especially with the movie "Time of the Comet", what else besides fame was told this movie?

Destani: "Time of the Comet" brought out my commitment to work, and this work was assessed by the public as well as criticism. The role I was imponova Shestani seriously as an actor with artistic ambitions clear. This film besides fame, the appointed time and responsibility for projects that followed later. So, by following in the first place this responsibility, in my artistic biography list of top ranked international projects. "Time of the Comet" was my third project while three in December last year I had my film premiere of eight in Belgium "Dossier K".

The world today: You had Collaborations with big names of cinema, whether if the Albanian world, will specify a name here?

Destani: Each collaboration brought new friendships, and these are exactly the thing that makes me very happy. I am pleased that my list of colleagues and friends have names of prominent Albanian Cinematography and world. I prefer not to mention names because I have friends list of colleagues with whom I have collaborated, and these reports for me are very precious. While regarding the names of world cinema, can say that I am privileged to have been destined to cooperate with the peaks of Cinematography stars such as Robert Duvall, Bill Murray, Sissy Spacek, Rhona Mitra, Thomas Kretschmann, Koen de Boue, Werner De Smedt, Hilde De Baerdemaeker others.

The world today: Promote female actress who would like to interpret?

Destani: Naomi Watts

The world today: How easy or difficult is to find yourself in the cinema space in Macedonia as Albanian artists often avoid activities that are organized there?

Destani: For Albanian artists in cinema space in Macedonia has never been easy. I believe that now must have changed a few things. To this should be with his artists to organize and compete with real projects, as the project has value today easier to find the international partner. No film in the Balkans can not be completed without any help or partnerships with international partner, just for that artists should create value for which will also be interested international partner.

Bota Sot: Blerim outside the profession as an actor, a hobby or passion you have another thing?

Destani: It is understood that I have other hobbies and passions, through which the recuperate my energy. My main passion is exactly my profession, then come good cars. Then ... beautiful in general. It adds every day with love for life.

Bota Sot: You appeared in the video clip of Sonia, have you received other offers?

Destani: I have received other offers.

Bota Sot: Live between Tetovo and Germany, it is difficult for you to share "life" between these two countries?

Destani: recent live where I work, and watching this context have been even more time outside Germany, while very little in Tetovo. But I've always noted that birthplace is something from which you can not be separated even when you are away from her. I do not see myself "divided between" Germany and Tetovo ", but somehow I feel the two countries united in me.

Bota Sot: When has happened the last time you said you have a typical Albanian?

Destani: I always feel that I am Albanian, and at no moment did not hide or deny this. Instead, pride when present as Albanian actor.

The world today: Do you often visit Pristina?

Destani: Every country, or to correct any city in personifikohet me with my people or friends living there. Pristina is one of the cities where I have many friends, and often when I have opportunities to visit Pristina, thought to pass exactly through my friends, that Pristina keep alive within me. When I have more opportunities like the visit to Pristina.

The world today: Yet even Tirana is not far for you ....

Destani: Of course. Today no end of the world is not far. If you have the proper motive or that man must meet, everything is near.

The world today: Are you in love?

Destani: The man who is not loving it can not mean that relishes life. I have still more love within yourself and like many who enjoy life to the maximum so.

Bota Sot: Re: If you will love how would you call it?

Destani: Gjendje celebration, which gives the taste of living.

The world today: Tell us any account of early love?

Destani: His Denomination as "early love" means that all have occurred at any other time when I was in another age. I do not want to mention, as it will not show respect to them my feelings. I want to stay in me as have occurred with the same intensity.

The world today: Finally, what are future projects?

Destani: Jane more. This year I have contracts for two films in Germany, as well as outside Germany. But I do not want to talk to them now. With talk like that because the works will be completed and will be presented to the public. I would like to savor my excitement to work together with the public.
]]

Big Brother Albani 3: DITA 9, PERMBLEDHJA!

BIG BROTHER ALBANIA 3: DITA 9 (31.01.2010), PERMBLEDHJA

PJESA 1


PJESA 2

- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

]]

Sunday, 31 January 2010

Rona Nishliu, Mes Muzikes dhe Gazetarise

Rona Nishliu
/photo public domain/

RONA, MES MUZIKES DHE GAZETARISE

Intervista - Rona Nishliu, rrefen pasionin e saj per muziken dhe gazetarine. Rock-u dhe rinia kosovare

Ka spikatur si vajze “tip” qe ne daljet e saj te pare ne skene. Jo vetem per performancat e vecanta, por edhe per pamjen dhe floket teresisht te pakrahasueshme brenda territorit shqiptar. Ndersa zeri, qe eshte arme me e fort per nje kengetare, ajo e ka dhurate te natyres. Rona Nishliu eshte cilesuar si nje nder zerat me te mire te te rinjve. Pothuajse te gjitha prurjet e saj muzikore, kane edhe doren e saj qe ne ngjizje te materialit. Por, vajza kosovare nuk eshte vetem kengetare. Ajo per shume kohe ka bere edhe gazetaren. Madje, kujton me krenari intervisten e realizuar ne moshen 16 vjec me ishzedhenesin e Shtepise se Bardhe, James Rubin. Ndersa tani i eshte perkushtuar vetem muzikes dhe radios, dy nga pasionet e saj me te medha. Nishliu eshte bere e njohur ne spektaklin e “Etheve’.... Vazhdon te ruaje shoqerine me miqte e saj te hershem dhe i takon ata sa here qe ka ecejake Prishtine-Tirane. Por, ne festivalin e fundvitit ne kryeqytet dicka ndodhi per te. E regjistruar si nje nder pjesemarreset ne kete festival, ajo duket se nderroi mendje ne momentet e fundit, dhe kengen me autor Pirro Cakon, e kendoi vete Pirroja. E pyetur per kete fakt, Rona, nuk e pohon dicka te tille.

Rona, pjesemarrja juaj e fundit ne festivalet shqiptare ka qene “Kenga Magjike”, e kenaqur, si u ndjeve ne kete festival?
E arrire plotesisht ne qellimin tim.

Titulli i kenges; “Zonja vdekje” pse ky tekst, kishte nje mesazh te caktuar kenga?
Kete tekst e shkrova per te sheruar shpirtin tim dhe te gjithe atyre qe pesuan humbje te te dashurve!

Ju vete keni frike nga vdekja, apo ju ka ndodhur ndonjehere t’i keni kerkuar asaj nje, Pse?
Nuk kam frike nga vdekja, por kjo s’do te thote qe per tu treguar trimereshe e ftoj ne dyluftim ate! Me pelqen ta jetoj jeten dhe shpresoj qe te kem edhe shume e shume vite para vetes ne kete bote.

Karakterizoheni nga nje performance dhe pamje e vecante, cfare te frymezon per te qene e tille?
Jeta dhe cdo gje qe karakterizon ate! Pra, shume gjera me frymezojne per performancat e mia, duke filluar nga ato me te zakonshmet dhe me te parendesishmet, deri tek ato te komplikuarat dhe me qenesoret.

E ndjen veten ndryshe nga te tjeret?
Nuk e di se si mund ta ndjejne te tjeret veten, per te bere krahasimin per te cilin me pyesni!

Ne festivalin e Radio-Televizionit ne Tirane, ju hoqet dore nga konkurrimi ditet e fundit, pse?
Nuk me kujtohet te kem dhene nje prononcim per pjesemarrje ne Festivalin e Madh!

U perfol sikur patet kontradikta me Pirro Cakon, si jane marredheniet tuaja me ate tani?
Me kantautorin Pirro Cako kam raporte shume te mira dhe besoj ato do te mbeten te tilla gjithmone.

Ne pamje te pare duket sikur rinia kosovare eshte me e fokusuar nga muzika rok, pse vjen kjo?
Nuk do te pergjithesoj ne kete menyre, ndoshta ne raport me rinine e Shqiperise edhe mund te verehet nje tendence me e madhe e te rinjve te Kosoves ndaj rrymes muzikore rock, por kam pershtypjen qe rinia kosovare eshte mjaft e hapur dhe e informuar per shume rryma muzikore, qofte te se kaluares, qofte nga keto me aktuale, te cilat ne nje menyre ose ne nje tjeter mund te jene edhe influence e menyres se tyre te te jetuarit.

Pervecse kendoni, jeni edhe prezantuese ne nje radio apo jo, cfare te ben ta duash kaq shume radion?
Degjuesit dhe komunikimi me ta jane gjeja me e bukur dhe me e vlefshme, madje do te thoja shtytes kryesor per te vazhduar me kete pune.

Cfare trajton ne radio, sa mire e ndjen veten para mikrofonit?
Gjithmone showbiz boteror, si dhe tema te ndryshme me te ftuarit ne studio, si dhe me degjuesit permes mesazheve porosive. Me pelqen qe edhe mikrofoni i radios me ben te ndjehem vetvetja.

E ke menduar ndonjehere veten gazetare terreni dhe a do ta beje?
Une kam mbaruar studimet per Administrim Biznesi - Menaxhment prane Universitetit Amerikan ne Kosove, dhe gazetaria e moderimi jane zanate qe mi ka mesuar jeta ne periudha te caktuara kohore. E kam bere dikur punen e gazetares se terrenit dhe ka qene njera nga eksperiencat me te bukura te jetes sime, edhe pse ne nje moshe shume te re (pa mbushur 16). Kujtoj intervisten e shkurter me ish-zedhenesin e Shtepise se Bardhe, James Rubin, me perfaqesues te rendesishem te institucioneve te vendit dhe atyre internacionale, te cilat ndihmonin Kosoven e pas luftes ne vitet e para te rimekembjes. Kam punuar edhe gazetari hulumtuese dhe kjo ka qene sfera qe me ka pelqyer dhe permbushur me shume. Do te doja ta beja ne te ardhmen me shume kenaqesi!

Floket e tu jane pergjithesisht si vajzat afrikane, nuk te prishen floket duke i trajtuar ne ate lloj forme?
Sigurisht qe ne kete trajte floku im i vertete tanime eshte i shkaterruar, por pse ekzistojne gersheret?

Cila eshte gjeja me e bukur me te cilen jeni perballur keto dite?
Ditelindja e nenes sime (qesh).

Ju sjell te ardhura profesioni i kengetares?
Me sjell kenaqesi! Muzika eshte pasioni im dhe kjo nuk mund te paguhet me para.

Dijme qe Rona eshte e fejuar, na trego pak per djalin qe ke ne krah, cfare profesioni ka ai?
Nuk jam e fejuar akoma, por e lidhur me nje djale artist, i cili me ndihmon dhe motivon se bashku me familjen time per produktivitetin tim artistik. Madje, t’ju kujtoj qe videon e kenges “Shko pastro pas saj” e beri i dashuri im.

Rona Nishliu dhe Leopard Cana

Ku lindi kjo dashuri?
Ne vendin dhe momentin e duhur!

Ishte nje pelqim i ndersjellet apo dikush vuajti me shume?
U pelqyem pa kaluar neper fazen e vuajtjes.

Cfare ka te vecante ai djale qe eshte me ty?
Eshte me i vecanti per mua ne cdo aspekt!

Grindeni shpesh, dhe mund te na tregosh per cfare jeni grindur heren e fundit?
Nuk jemi asnjeri per nga natyra grindavece, natyrisht qe ndonjehere edhe mund te ndodhe, por kryesisht per cdo gje kuptohemi me dialog paqesor (qesh). /entela resuli/shekulli/31.10.2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Interviews - Rona Nishliu, recounts her passion for music and journalism. Rock-and the Kosovar youth

Rona, between music and Journalism

There are prominent as the girl "tip" that in its first exits the scene. Not only for special performances, but also for appearance and hair completely unparalleled within Albanian territory. While voice, which is stronger weapon for a singer, she has the gift of nature. Rona Nishliu was named as one of the best voices of youth. Almost all of her music feeds, have her hand was in gestation of the material. But Kosovo is not only the girl singer. She has made more time for the journalist. And, proudly recalls interview conducted at age 16 years with ishzedhenesin the White House, James Rubin. While now is the only dedicated music and radio, two of her passions large. Nishliu has become known in the spectacle of "fever'.... Continue to keep company with her friends earlier and they belong there whenever Shuttle Pristina, Tirana. But, in the year-end festival in the capital something to happen. Registered as one participating in this festival, it seems that changed his mind in the last moments, and the author Pirro Band song, and sang them Pirro. Asked about this fact, Rona, not something to such claims.

Rona, your last participation in the Albanian festivals has been "Magic song, happy, as I felt at this festival?
The fully achieved my purpose.

Title song, "Lady Death" because the text had a certain song message?
I wrote this text to heal my soul and all those who suffered loss of loved ones!

You have fear of death itself, or you happened to have requested that sometimes one, Why?
I am not afraid of death, but this does not mean that to be shown in the tourney invite trimereshe it! Me likes to live life and also hope to have many, many years before him in this world.

Karakterizoheni by a special performance and appearance, what inspires to be such?
Life and everything that characterizes it! So many things to inspire my performances, beginning with the most common and insignificant, to those complicated and essential.

Feel different from others?
I do not know how others may feel himself to make the comparison for which to ask!

The Radio-Television Festival in Tirana, you dropped from the competition last days, why?
I do not remember to have given a statement of participation in the Great Festival!

The slander if Pirro had contradictions with Band, as are your relations with him now?
With Pirro Cako kantautorin have very good reports and I believe they will always remain such.

At first sight it looks like Kosovo youth is the focus of rock music, why is this?
Will not generalize in this way, perhaps in relation to the youth of Albania can be seen as a major trend in young people of Kosovo to the current rock music, but I have the impression that Kosovo youth is very open and informed for many currents music, whether of the past, whether by following the current, which in one way or another may be the influence of their way of life.

Kendoni addition, we are also presenting a radio or not, what makes them so much love radio?
Listeners and communication with them are beautiful thing and worth, even I would say the main to continue with this work.

What deals in radio, as well feel before microphone?
Forever ShowBiz world, as well as various topics in studio guests and listeners through messages with messages. With the likes of radio microphone that also makes me feel ourselves.

And you ever considered himself a journalist ground and will do?
I have graduated for Business Administration - Management near American University in Kosovo, and journalism of moderation are crafts that my life has taught in certain periods of time. I once made the work of journalist that terrain and has been one of the most beautiful experiences of my life, although at a very young age (without full 16). Remember short interview with former White House spokesman, James Rubin, the most important representatives of the country's institutions and international, which help Kosovo since the war in the early years of recovery. I worked as a journalist and research areas that it has been liked and meet with more. I would like to do in the future with pleasure!

Your hair as girls are generally African, not to break down hair and treated in what form?
Of course we have the true shape my hair is already destroyed, but because there are scissors?

What is most beautiful with which you are facing these days?
Birthday of my mother (laughs).

You bring income singer profession?
Bring pleasure! Music is my passion and this can not be paid with money.

Know that Rona is engaged, tell us little about the boy that you have in hand, what profession is it?
I'm not engaged yet, but about a boy artist, which helps and motivates me together with my family for my artistic productivity. And, to remind you that the video's song "Go after her cleanse" my boyfriend made.

Where born this love?
In the right place and time!

It was a mutual consent or someone suffered more?
U pelqyem without going through the phase of suffering.

What is special he is with you boy?
It is of particular for me in every aspect!

Dispute often, and can tell us about what you are disputing Last?
There are none for the nature contentious, of course that can happen sometimes, but mainly everything is settled with peaceful dialogue (laughs).
]]

Flash News 31 Janar 2010

Alba Vip Flash News
Alba Vip Flash News 31 Janar 2010

Xhemi Shehu martohet ne vjeshte
Xhemi Shehu, 27 vjecarja, e cila e nisi karrieren si nje veline dhe qe aktualisht eshte bashkeprezantuese e spektaklit “E diell”, do t’i thote lamtumire beqarise per te kurorezuar lidhjen e saj disa vjecare me te fejuarin Visin. Nje histori e fshehur nga kamerat, por jo mes familjeve te dy te dashuruarve. Bluetooth ka zbuluar ne numrin e fundit se Xhemi do te kurorezoje martesen ne vjeshte. Nje dasme tradicionale shqiptare dhe ku Xhemi enderron te vishet vetem me nje fustan te bardhe, asnje fustan shoqerues, ashtu sic eshte dhe tradicionalja. Ai eshte Elvis Sula, administrator i nje shtypshkronje ne Tirane. /bluetooth/bota sot/

Vesa ndoqi ne stadium humbjen e Canes
Kengetarja Vesa Luma ka realizuar sikurse ishte parashikuar, viziten e saj ne Londer, ku edhe ka ndjekur nga afer ndeshjen e futbollistit ne mes skuadres se “Chelsea” dhe “Sunderland”, qe ka si kapiten fotbullistin e njohur nga Kosova Lorik Cana, kengetarja ka bere edhe fotografi me te. /bota sot/

Inva Mula pushton "Campoamor" me tingujt shqiptare
Sopranoja e njohur shqiptare rikthehet ne skenen e teatrit "Campoamor" te Asturias. Koncerti i saj recital me 27 janar eshte pritur me entuziazem nga publiku dhe mediat spanjolle. Sopranoja Inva Mula kishte zgjedhur qe ne kete recital te shumepritur per dashamiresit e saj ne Spanje te shoqerohej nga nje tjeter shqiptar, pianisti Genc Tukici. Mungesa e Mules ne stafin e interpreteve te "La Bohème"-es se Puccini-t ne sezonin e kaluar artistik ne operen e Oviedos, mediat spanjolle e quajten si borxh qe ajo i kishte publikut asturian. Prezenca e shqiptares ne rolin e Mimise ne kete opera, garantonte sukses te plote te pjeses. /bota sot/

Mihrije Braha tashme prezantuese
Kengetarja kosovare, Mihrije Braha pervecese sfidon vitet qe ka mbi shpine, ka vendosur te sfidoje edhe veten e saj. Ajo ka marre pergjegjesine e drejtimit te nje emisioni krejtesisht te sajin “Female”. /bota sot/

Genta heq fotot me Milotin ne Facebook
Kengetarja Genta Ismajli ka larguar nga profili i saj ne Facebook fotot me Milot Binakun. Para se ajo te ndahej, kishte lene per rreth nje muaj fotot me ish-te dashurin e saj, me te cilin edhe kishte bashkejetuar, por tani kengetarja i ka hequr ato. /bota sot/

Armend Rexhepagiqi vlereson tej mase te shoqen Aida
Ndonese ka mbushur 43 vjec, kantautori i njohur nga Kosova, Armend Rexhepagic, vijon te jete i njejti; me po ate stilin e vecante qe e kishte dikur, e me po ato floket e gjata. "Pervoja jetesore eshte pasuri shume me e madhe sesa nje fytyre pa rrudha. Vetem idiotet vazhdojne jeten duke mos e ndryshuar", pohon ai ne nje interviste per mediat kosovare (infopress), duke konfirmuar keshtu se ka nje bote shpirterore shume te ndjeshme. Ne fjalen e tij ai vlereson tej mase te shoqen, kantautoren Aida Baraku. "Aida eshte vete jeta ime, ajo eshte ashtu sic thote nje tekst i saj i ri, dore e mendafshit dhe baza e forte mbi te cilen une shkel. I pyetur se a eshte bere pishman per ndonje gje qe ka lene pas, ai pohon: Po, per shume gjera. "Pendohem per shume lendime qe u kam krijuar njerezve te mi te afert. Nuk i dua ata qe kurre nuk do te ndryshonin asgje, qe nuk pendohen per gabimet e se kaluares. Jane fraza mbrojtese per te krijuar alibi per veprime personale. Nuk jemi kompjutere, jemi njerez te gjithe te joperkryer, te gjithe tere jeten duke gabuar e mesuar", komenton ai mendimet e tij. Nderkaq, sa i perket anes profesionale, ai u shpreh se po punon intensivisht per "Top Festin", e me pas edhe per "Polifesti", "Kengen Magjike", si dhe per nje projekt televiziv, me ne fund. "Ndoshta edhe gjej kohe per nje kthim muzikor gjigant", tregon ne fund kantautori, duke qeshur. /koha jone/infopress/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Jamie Shehu to marry in autumn
Jamie Shehu, 27-year-old, who began his career as a veline and currently bashkeprezantuese the spectacle "The sun", will say farewell to beqarise crowned its affiliation several years with fiancé Visit. A hidden history of cameras, but not between families of two lovers. Bluetooth has found the last number that Jamie will crest in autumn marriage. A traditional Albanian wedding and where Jamie dreaming of dresses with one white dress, no dress associated, and as is traditional. He is Elvis Sula, manager of a printing house in Tirana. / bluetooth / world today /

Vesa attended the stadium Canes loss
Singers Vesa Luma has realized as projected, its visit to London, where he followed closely the soccer match between the team that "Chelsea" and "Sunderland", which is known as fotbullistin captain Lorik Cana Kosovo, singer has made the files with. / world today /

Inva Mula conquers "Campoamor" with Albanian sounds
Albanian soprano familiar scene returns to the theater "Campoamor" of Asturias. Her concert recital on January 27 is greeted with enthusiasm by the public and the Spanish media. Soprano Inva Mula had chosen that in this long-awaited recital for her lovers to Spain accompanied by another Albanian, Genc Tukiçi pianist. Lack of staff interpreters Mules in the "La Bohemia" Puccini-t es that last season in the Opera's artistic Oviedos, Spanish media named as a debt that she had asturian public. The presence of shqiptares in Mimise role in this opera, guarantee full success part. / world today /

Photos already presenting
Singers Kosovo Photos pervecese challenges is on back years, also has decided to challenge herself. It has taken the responsibility of management to a completely sajin show "Female". / world today /

Genta remove pictures of Milot and Facebook
Singers Genta Ismajli has left its Facebook profile pictures Binakun Milot. Before that it be divided, had left for about a month pictures with former her boyfriend, with whom also had cohabitate, but the singer has now removed them. / world today /

Armend Rexhepagiqi appreciates his wife extremely Aida
Although 43 years has filled, kantautori known from Kosovo, Armend Rexhepagic continues to be the same, with the same unique style that had once, and with the same long hair. "Experience is vital wealth more important than a face without wrinkles. Only idiots continue life without the change," he asserts in an interview for Kosovo media (Infopress), therefore confirming that there is a very significant spiritual world. In his speech, he appreciates his wife exceedingly, Aida kantautoren Barak. "Aida is my own life, she is as a text says its new hand of silk and strong basis on which I tread. The question of whether it was made compunction about anything that is left behind, he states: Yes, for many things. "regret for the many injuries that I have created my closest people. Not love those who never will change nothing, that does not repent for past mistakes. Jane phrase to create an alibi defense for personal actions. There are computers, are all of joperkryer people, all life by learning wrong ", he comments on his thoughts. Meanwhile, regarding professional Anes, he said that it is working intensively to" Top Festus "with after also for "Polifesti", "Kengen Magic", as well as a television project, finally. "Perhaps even find time for a musical giant return" shows the end kantautori, laughing.
]]

Mirsa Kerceli Me Klip dhe Stil te Ri

Mirsa Kerceli
/photo public domain/

Mirsa, ne videoklip me stil te ri


“Ne kete videoklip do te paraqitem me nje stil te ri dhe do te jete nje spot shume i ecante per adhuruesit e mi, shpresoj te korr suksese”, ka thene Mirsa

Kengetarja Mirsa Kerceli eshte kengetare energjike dhe e gatshme qe adhuruesve te saj t’u sjelle projekte te reja muzikore. Ajo se fundi eshte ne pergatitje te videoklipit me te ri, te cilin do ta nxjerre ne treg gjate ketyre diteve. Mirsa edhe kesaj radhe ka vendosur te bashkepunoje me produksionin “Video Art”, me te cilin do te realizoje nje videoklip kualitativ. Sa i perket jetes private, Mirsa ende nuk e ka takuar personin e endrrave te saj, per te cilin thote se duhet te jete i matur.

Pasioni i saj eshte kenga, pa te cilen nuk mund te jetoje. Per te gjitha risite ne jeten e saj dhe per te arriturat ne profesionin e saj flet Mirsa per te perditshmen “Kosova Sot”.

“Kosova Sot”: Jeni energjike ne kenge, prej nga e akumuloni forcen?
Mirsa Kerceli: Nga natyra jam tip energjik, madje jam e tille ne te gjitha sferat e jetes, sidomos ne profesionin tim, te cilin e dua shume.

Bashkepunimi

“Kosova Sot”: Se shpejti do te nxirrni ne treg nje videoklip te ri, cilat jane vecorite e ketij spoti?
Mirsa Kerceli: Ne kete videoklip do te paraqitem me nje stil te ri dhe do te jete nje spot shume i vecante per adhuruesit e mi, shpresoj te korr suksese.

“Kosova Sot”: Me ke jeni duke bashkepunuar ne kete projekt muzikor?
Mirsa Kerceli: Ne kete projekt jam duke bashkepunuar me produksionin “Video Art” nga Gjilani.

“Kosova Sot”: I jeni futur kenges per t’u bere e famshme, apo per ta rritur listen e madhe te kengetareve shqiptare?
Mirsa Kerceli: Mendoj se muzika dhe arti ne pergjithesi eshte dhunti nga Zoti dhe eshte gabim i madh te mos shfrytezohet ai talent i dhuruar nga natyra.

“Kosova Sot”: A i kontrolloni lehte emocionet tuaja?
Mirsa Kerceli: Nuk lejoj qe emocionet te ma udheheqin jeten, ngase dihet qe njerezit qe degjojne mendjen jeta per ta eshte komedi. Ndersa per ata qe degjojne emocionet jeta eshte tragjedi.

“Kosova Sot”: Cfare do te duhej te ishte i dashuri juaj, cilat karakteristika pelqeni te djemte?
Mirsa Kerceli: Te te gjithe njerezit e dua maturine, ne te gjitha sferat e jetes, sidomos te djemte.

“Kosova Sot”: Kush ju ben me se shumti nervoz ne familje?
Mirsa Kerceli: Jo, nuk e kam askend ne familje qe me ben nervoz, por, megjithate, eshte fare normale qe nganjehere nervozohem, mendoj se edhe kjo eshte pjese e jetes.

Pasioni me i madh

“Kosova Sot”: Cila eshte kengetarja juaj me e preferuar?
Mirsa Kerceli: Me se shumti e adhuroj kengetaren Anastasia.

“Kosova Sot”: Cili eshte libri i fundit qe keni lexuar?
Mirsa Kerceli: Se fundi kam lexuar librin “Tregimet Shqiptare dhe mendimi pozitiv”, nga Daut Demaku.

“Kosova Sot”: Cili eshte pasioni me i madh juaji?
Mirsa Kerceli: Pasioni me i madh imi eshte muzika, pa te cilen nuk mundem.

“Kosova Sot”: A shihni shpesh endrra?
Mirsa Kerceli: Jo, nuk shoh endrra shpesh.

“Kosova Sot”: A ju kujtohet endrra me e fundit qe e keni pare, ishte e mire apo e keqe?
Mirsa Kerceli: Me duket e mire ishte, edhe pse nuk me kujtohet teresisht. /k.bajrami/kosova sot/30.01.2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: kerqeli
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Mirsa, the stylish new video

"We will come across this video with a new style and will be a very ecante spot for my fans, hope to reap success," said Mirsa

Singers singer Mirsa Kerceli is energetic and ready to its worshipers to bring new musical projects. She finally is in preparation with new video clip, which will issue in the market during those days. Mirsa and this time has decided to work with the production "Video Art", with which will perform a quality video. As for private life, Mirsa has not met the person of her dreams, whom he says should be measured. Her passion is song, without which you can not live. For all its innovation in the life and achievements in the profession for her to speak Mirsa daily "Kosova Sot".

"Kosova Sot": You are energetic in the song, the accumulate from the force?
Mirsa Kerceli: By nature I am energetic type, but I such in all spheres of life, especially in my profession, whom I love more.

Collaboration

"Kosova Sot": Coming soon will be out in the market a new video, which are features of this spot?
Mirsa Kerceli: In this video will come across with a new style and will be a very special spot for my fans, hope to reap success.

"Kosova Sot": Who are you cooperating in this musical project?
Mirsa Kerceli: In this project I am collaborating with the production "Video Art" from Gjilan.

"Kosova Sot": The Cell logged in to become famous, or to increase the list of singers, most of the Albanian?
Mirsa Kerceli: I think music and art in general is a gift from God and is a great mistake not to use a talent given him by nature.

"Kosova Sot": Do you check your emotions easily?
Mirsa Kerceli: Do not allow emotions to lead my life, because they know that people who listen to my mind is life for comedy. As for those who hear the emotions life is tragedy.

"Kosova Sot": What should be your boyfriend, that features like the boys?
Mirsa Kerceli: To all people want maturity, in all walks of life, especially boys.

"Kosova Sot": Who makes you nervous mostly in the family?
Mirsa Kerceli: No, I did not anyone in the family that makes me nervous, but, nevertheless, is quite normal that sometimes nervozohem, I think that this is part of life.

With great passion

"Kosova Sot": What is your favorite singer?
Mirsa Kerceli: mostly worship singer Anastasia.

"Kosova Sot": What is the last book you read?
Mirsa Kerceli: Finally I read the book "Albanian stories and positive thinking", by Daut Demaku.

"Kosova Sot": Which is greater passion with yours?
Mirsa Kerceli: with great passion is my music, without which can not.

"Kosova Sot": Do you see often dream?
Mirsa Kerceli: No, do not dream often see.

"Kosova Sot": Do you remember the last dream with you first, it was good or bad?
Mirsa Kerceli: With good looks was, although not entirely remember.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online