All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Saturday, 19 June 2010

Lorik Cana i Pasionuar Pas Arkeologjise Shqiptare!


/photo public domain/

Udhetimi (ne qiell) me LORIK CANEN

Ajo qe me beri pershtypje te madhe ishte perkushtimi deri ne dashuri i Lorikut per arkeologjine shqiptare. Dua t’i tregoj botes se shqiptaret jane autoktone dhe kane nje civilizim te lashte, shprehet Loriku, i cili me tregon tatuazhin, ku shihet mbrojtesja ilire e vizatuar!

Kam bere tridhjete vjet qe punoj gazetar dhe eshte hera e pare qe shkruaj per nje sportist (futbollist), ndonese jam adhurues i zjarrte i sportit, vecanerisht i futbollit profesionist. Mbase duhej pritur casti (mbreti i botes) dhe ai befas erdhi, gati padiktueshem dhe kur nuk e prisja.

Me rastisi te udhetoj ne nje kupe me futbollistin e kalibrit evropian, anetarin e rregullt te Sanderlendit te Anglise dhe te Kombetares sone, Lorik Cana. Derisa po udhetonim (ne qiell) me aeroplan, me behej se ne qiellin e trazuar po udhetoja me nje yll te qete dhe modest e fjalembel.

Gjate dyzet minutave rruge qiellore, biseduam per futbollin dhe shume tema interesante.

Modest, simpatik, i dashur dhe komunikativ, Lorik Cana tregon per hapat e pare ne futboll dhe suksesin e tij ne mase te madhe ia dedikon babait te tij, ish futbollistit te njohur te Prishtines, Agim Cana, por edhe nenes dhe dy motrave te tij, te cilat vazhdimisht i jane gjetur prane dhe e kane mbushur me vetebesim dhe siguri.

Mirepo, ajo qe me beri pershtypje te madhe ishte perkushtimi deri ne dashuri i Lorikut per arkeologjine shqiptare! Madje, Loriku theksoi se pas perfundimit te karrieres si futbollist do te merret intensivisht me arkeologji dhe nxori nga canta sportive librin e Avni K. Kepuskes "Qenesia e territorit dhe e kufijve etnike autoktone te Kosoves" (etnologjia e popullit shqiptar qe nga lashtesia iliro-dardane e Kosoves e deri ne ditet e sotme).

Dua t'i tregoj botes se shqiptaret jane autoktone dhe kane nje civilizim te lashte, shprehet Loriku (emrin ia ka vene xhaxhai, historiani i njohur, Prof. Zekeria Cana), i cili me tregon tatuazhin, ku shihet mbrojtesja ilire prej celiku. Per kete edhe Loriku m’u duk se ishte zemer celiku. Per te bere pak shaka ne qiell, iu drejtova Lorikut me keto fjale: "Lorik a po e sheh se ende jemi ne qiellin shume te trazur, te zbresin ne toke dhe pastaj bisedojme per nen­token, arkeologjine. Loriku, zemer celiku, si virtuoz qe eshte, tha se te gjithe do te perfundojme ne nentoke heret a vone dhe pastaj behemi vlere arkeologjike...

Biseduam edhe artin e futbollit, per shikuesit e shumte, fansat, parate, femrat dhe, Loriku per te gjitha kishte pergjigje konkrete.

I sakte dhe bindes, transparent dhe i cilter, Loriku tregonte se deshiron te martohet me nje shqiptare nga Kosova, se eshte i lumtur qe mbron ngjyrat e kombetares se Shqiperise, se eshte mjaft humanist, duke ndihmuar njerezit ne nevoje, se nuk eshte i ashper ne fushe, por eshte mbrojtes dhe detyra e tij eshte te pengoje, ndaloje kundershtarin, pastaj per planet si dhe per karrieren e filluar ne Paris Sen Zhermen, pastaj kalimi i tij ne Marseje dhe se fundi ne Sanderlend, duke u bere lojtari me i paguar shqiptar.

Loriku flet me admirim edhe per koleget e tij, pastaj per harmonine ne kombetaren e Shqiperise, per kohen e lire dhe per dashurine ndaj atdheut, Kosoves dhe familjes se tij. Ai, kujtoi edhe femijerine, ku, qysh ne moshen kater vjecare, kishte rrokullisur per here te pare topin ne tepihun e gjelber te stadiumit te Prishtines.

Per kete i jam mirenjohes babait, i cili me ka qendruar prane dhe me ka dhene vullnet, force, dashuri per lojen magjike, sikurse eshte futbolli. ‘Puno shume’, me thoshte babi se te (sh)paguhet dhe ashtu ndodhi. Punetori ia merr me zor...fatin...dhe per kete jam bindur shume here! Ne saje te familjes kam perballuar shume sfida gjate jetes sime.

Ne femijeri kam mesuar artin e te lexuarit dhe te shkruarit, por edhe faktin se duhet vete te arrish suksese. Gezohem kur i blej mamit dhurate, nuk arrij ta rezistoj kuzhinen tone tradicionale, pi shume uje, kam shume miq, e ngas shume veturen, jam pak inatcor, natyrisht pozitivisht, me pelqen filmi, Gladiatori, Tomi e Xheri.

Per cudi, aeroplani, ate dite kishte shume turbulenca dhe kjo Lorikut nuk i krijonte bezdi, meqe udhetimin me aeroplan e kishte, te thuash, perditshmeri, nderkohe qe une, te jem i sinqerte, nganjehere e humbja perqendrimin dhe fillin e bisedes.

Udhetimi ne qiell me nje yll te futbollit - Lorik Canen mbaroi. Zbritem ne Rinas, ku kembyem vizitkartat, kurse une u pershendeta dhe i urova fitore. /shaqir foniqi/telegrafi/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Travel (in the sky) with Lorik Cana
What made the biggest impression was the Lorik's commitment to love for albanian archeology. I want to show the world that Albanians are autochthonous and have an ancient civilization, says Loriku, who shows tatoo where protective Illyrian seen drawn!

I made thirty years that work is a journalist and was the first to write a sportsman (footballer), although I am ardent fans of the sport, especially professional football. Perhaps had expected instant (the king of the world) and he came suddenly, almost noteless and when not expected.

With rastisi travel to a compartment with the European Soccer player caliber, Sanderlendit regular member of England and our national, Lorik Cana. While being udhetonim (in heaven) by plane, the sky that we become troubled star is traveling with a calm and fair-spoken and modest.

During the forty minute ride from heaven, talked about football and more interesting topics.

Modest, charming, caring and communicative, Lorik Cana shows the first steps in football and his success in large measure owes it to his father, former Soccer known Prishtina, Agim Cana, but the mother and his two sisters , which are constantly found at and have full confidence and assurance.

However, what made the biggest impression was the commitment to love for archeology Lorikut Albanian! Furthermore, said that after completion Loriku career as a footballer will deal intensively with archeology and adopted by the sports book bags K. Avni Kepuskes "Qenesia the territory and the indigenous ethnic borders of Kosovo" (etnologjia the Albanian people from the coincidence of Kosova Illyrian-Dardans up nowadays).

I want to show the world that Albanians are indigenous, and have an ancient civilization, says Loriku (the name has put uncle, renowned historian, Prof.. Zekeria Cana), who shows tatuazhin, where protection is seen Illyrian of steel. For this seemed Loriku the heart was steel. To make a little joke in the sky, was aimed Lorikut with these words: "Lorik do you see that we are still very trazur sky, to descend to Earth and then talk about underground, archeology. Loriku, steel heart, as that virtuous is said that all will end in the underground and then sooner or later become valuable archaeological ...

We talked about the art of football, for numerous audiences, fans, money, women and all had Loriku for concrete answers.

The precise and convincing, transparent and straightforward, Loriku show he wants to marry an Albanian from Kosovo, that is happy to protect Albania's national colors, it is very humanist, helping people in need, that is not severe field, but is protective and its task is to disturb, stop the opponent, then the plans as well as career started in Paris Zhermen Sen, then his transfer to Marseille and finally to Sanderlend, becoming the player with a paid Albanian.

Loriku also speaks with admiration of his colleagues, then for national harmony in Albania, for leisure and for love of country, Kosovo and his family. He also recalled childhood, where, since the age of four years, had rolled the ball for the first time in tepihun green stadium of Pristina.

To this I am grateful father, who has remained close and has given the will, strength, love to play magic, as is football. 'Working hard', the father said that the (sh) and paid just happened. It gets hard worker ... fate ... and for this I am sure many here! Thanks to the family have faced many challenges during my life.

In childhood I learned the art of reading and writing, but the fact that they must achieve success themselves. Nice when you buy mom a gift, do not come to tolerate our traditional cuisine, drink more water, I have many friends, and drive more car, less inatcor am, of course positively, like the movie, Gladiator, Tommy's Xheri.

Surprisingly, the flight, that day and it was very turbulenca Lorikut not create inconvenience, since traveling by plane was, to say, every day, that while I, to be honest, sometimes lost concentration and traced the conversation.

Travel in the sky with a star in football - Lorik Cane atop ended. Sit in Rinas, where kembyem vizitkartat, while I was greeting and vetch victory.
]]

10 Emrat e Ri te Muzikes qe Premtojne!

Marseli dhe 10 emrat e brezit te ri te tregut muzikor shqiptar

Ne e dime qe eshte e veshtire te depertosh ne tregun muzikor sot, ndaj sa here qe shikojme ndonje talent te ri menjehere mundohemi t'i ndihmojme sadopak duke shkruar per ta ne faqet e "SH2".

Kete here vendosem te benim dicka me ndryshe dhe po i dedikojme shkrimin kryesor te suplementit tone; duke ju sjelle 10 prej emrave me te rinj te tregut muzikor shqiptar, te cilet, sipas stafit tone, do te jene perfaqesuesit e brezit te ri.

Te gjithe kane provuar qe dine te kendojne shume mire, bashkepunimet e para i kane kryer me disa prej emrave me te njohur te muzikes shqiptare e ne muajt e ardhshem secili prej tyre pritet te publikoje kenge dhe video te reja. Jeni gati? Nisja!

1 - MARSELI (Marsel Selita). Jane dashur vetem 30 sekonda (koha qe Marseli kendon ne "Origjinale" kengen e re te Aurela Gaces) qe njerezit te terhiqen dhe te bien ne dashuri me zerin e tij. Fale suksesit te "Origjinale", Marseli eshte padyshim zbulimi i kesaj vere dhe me nje hit te tille, zor se do t'i shpetoje vemendjes. Ne te ardhmen mesojme se ai do te vazhdoje bashkepunimin me Flori Mumajesin, cka besoj e dini mire se cfare do te thote... nje tjeter hit!

2 - ELITA ZIBERI. Mund te jete e bija e nje prej kengetareve me te njohur ne historine e muzikes moderne shqiptare (Arif Ziberi - Elita 5), por meriten per suksesin e arritur ne "Top Fest" se bashku me banden e saj "XXL" e ka teresisht te veten. Nje ze te mrekullueshem, perfekt per pop-rrok dhe nje shije muzikore mbreselenese, Elita padyshim do te jete nje prej artisteve me te suksesshme te viteve te ardhshme.

3 - VALON SHEHU. E keni pare tek "Star Akademi", "Kenga Magjike", "Top Fest" dhe pavaresisht se ka marre pjese ne keto evenimente kaq popullore ne Shqipe, cuditerisht ende nuk eshte bere emer shume i njohur per publikun. Per kete po ia veme fajin mungeses se nje kenge-hit, por jemi te sigurt qe kete vit gjithcka do te ndryshoje. Mendojme se Valoni eshte ende ne kerkim te nje muzike, ne te cilen te ndihet rehat dhe do rekomandonim qe t'i kushtonte disi vemendje repertorit te Nickelback (How You Remind Me, RockStar) apo te Daughtry (What About Now). Themi se do ishin perfekt per te!

4 - IRVA STEFA. Fale eksperiences se Rovena Stefes (motra e Irves) dhe nje menaxhimi te mire prej motres tjeter - Elises, Irva e ka rrugen e hapur drejt suksesit. Me debutimin e saj ne "TopFest", ajo tregoi se tashme ka vendosur t'i perkushtohet muzikes e shpesh here eshte pare ne turne me Rovenen. Kete vit ka ne plan te realizoje kenge te reja dhe nje videoklip qe pritet ta beje ate nje emer aq te njohur ne qarqet muzikore, po ashtu si dhe motren e saj.

5 - ENI KOCI. Nje tjeter moter, nje tjeter talent. Po ashtu si Irva dhe Enit nuk do t'i duhet shume te luftoje per te gjetur rrugen drejt skenes, pasi Greta Koci ka vite qe ka bere emer ne muziken shqiptare. Ajo tashme i ka dyert e hapura dhe e vetmja gje qe i mbetet te provoje eshte se ka aq talent sa ne nje te ardhme te distancoje veten nga hija e se motres. Levizja e ardhshme? Pas videokenges "Vij tek ti" e sigurt qe nje duet midis motrave do te ishte nje hit i vertete, nese jo ne muzike... patjeter ne promovim.

6 - SARENTINA CAKO (SARA). Ajo u eliminua nga "Star Akademi", por publikut iu ngulit ne mendje qe prej fillimit, jo vetem me zerin e saj, por dhe me sjelljen si "diva" prej te ciles dhe neve na beri per vete. Duke qene se prej vitesh na mbyten talentet e verteta dhe vajzat e mira, skenes shqiptare i nevojitet dicka ndryshe, dikush qe t'i thote gjerat sic jane, qofte dhe pa e kuptuar se po e ben kete. Sara eshte perfekte dhe ne mezi presim te dime se cila do jete levizja e saj e ardhshme!

7 - ADELINA BERISHA. Nese do miksonim Genta Ismajlin me Nora Istrefin dhe Dafina Zeqirin rezultati do ish... Adelina Berisha! Kengetarja eshte e vendosur qe te behet nje emer i njohur ne Estraden Shqiptare. Per kete ka publikuar disa videoklipe kete vit, si dhe ka publikuar nje duet me Stine. Videokenga e fundit "Party People" eshte hit ne Kosove dhe ne jemi te sigurt qe Adelina do qendroje ne skene per nje kohe te gjate.

8 - CAPITAL T. Ai mund te jete i ri ne moshe, por ka nje repertor te pasur me hite dhe ka bashkepunuar me shume emra te njohur te hip-hopit shqiptar. Ka treguar se jo vetem ka talent, por se eshte konkurrence serioze per te gjithe rreperat e tjere. Videokenga e tij "Supersweet" eshte klikuar mbi 700.000 here dhe per ne eshte padyshim rreperi me i mire ne Shqipe per momentin. Kete vit shpresojme qe te kaloje kufirin dhe te vizitoje Shqiperine, ku padyshim do te behet nje emer po aq i njohur sa dhe ne Kosove.

9 - DA GHOST. Nese ju nuk e keni degjuar ende kengen "Majt Djatht" ... gabim keni bere. Super! Pervecse i talentuar, Da Ghost ka dhe nje sens humori qe duket qarte jo vetem ne tekstin e kesaj kenge, por dhe ne ate te "Kceni Kr8". Ka bashkepunuar me Blero ne "Krejt Anash" dhe me Adelina Ismaili ne "Urdher i ri" (versioni origjinal)... a duhet me per te konfirmuar talentin e tij?

10 - Per te plotesuar dhjeteshen tone ne vendosem te benim dicka speciale. Kerkuam prej oresh ne YouTube, ne llogarite personaleve te shqiptareve ne mbare boten, te cilet deshirojne te behen kengetare. Pas shume kerkimesh, vendosem qe ne listen tone te vendosnim DONIKA ZEJNELIN, e cila banon ne Long Island te Nju Jorkut dhe nuk e ka idene fare se ne e kemi vendosur ne kete liste :). Ne te njejten kohe ne nuk dime shume per Doniken pervec faktit qe ajo ka nje ze shume te mire per r'n'b dhe shpresojme qe dikush ta ndihmoje per t'i realizuar endrren e saj ne te ardhmen. Ne na fitoi me interpretimin qe i ben "At Last" te Etta James dhe nese deshironi ta degjoni mjafton te kerkoni emrin e saj ne YouTube ose vizitoni www.RevistaAlbaniac.com /elbino/sh2/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Marseli and 10 names new generation of Albanian music market

We know that it is difficult to depertosh music market today, so whenever you look at any new talent immediately try to help somehow writing about them in the pages of "SH2".

This time we decided to do something different and are dedicate to supplement our main script, allowing you to bring 10 of the names of young Albanian music market, which, as our staff will be representative of a new generation.

All have proven that to sing very well know, the first collaboration have performed with some of the most recognized names in the Albanian music in the coming months each of them is expected to publish new song and video. Are you ready? Start!

1 - MARSELI. It took only 30 seconds (time to Marseli sings in "Original" new song Aurela Gaces) that people withdraw and fall in love with his voice. Thanks to the success of the "Original" is obviously Marseli discovery this summer and such a hit, it would hardly escape attention. In the future learn that he will continue the collaboration with gold Mumajesin, believe what you know best what to say ... another hit!

2 - Elite Ziberi. It could be the daughter of one of the most famous singers in the history of modern Albanian music (Arif Ziberi - Elita 5), but credit for the success achieved in "Top Fest" with her band "XXL" has completely themselves. A wonderful voice, perfect for pop-rock and an impressive musical taste, Elite will undoubtedly be one of the most successful artists in years to come.

3 - Valon Shehu. Have you seen the "Star Academy", "Magic Song", "Top Fest" and despite that has participated in these events so popular in Albanian, yet surprisingly there is no name more familiar to the public. For this is he put the blame lack of a song-hit, but we are confident that this year everything will change. Think about Shout to the Lord is still looking for a musical, in which to feel comfortable and somewhat rekomandonim to pay attention to repertoire of Nickelback (How You Remind Me, Rockstar) or Daughtry (What About Now). Say that would be perfect for!

4 - IRVA Stef. Thanks to experience Rovena Stefes (Irves sister) and a better management of the other sister - Elises, Irva has opened the way to success. With her debut in "TopFest, has already indicated that it decided to dedicated music here is often seen in tournament with Rovenen. This year we plan to realize there are new songs and a video that is expected to make it a name so well known in musical circles, as well as her sister.

5 - Eni Koci. Another sister, another talent. Also as Irva and entity will not have much to fight to find the path to the scenes as Greta Koci has years he has named the Albanian music. It already has opened doors and the only thing that remains to prove is that there is so much talent in the near future to distance themselves from the shadow of my. Next movement? After videokenges "I come to you" certainly did a duet between sisters would be a real hit, if not the music ... definitely in the promotion.

6 - SARENTINA Cako (SARA). She was eliminated from "Star Academy", but the public was to imbibe the beginning, not only with her voice, but the behavior as "Diva" by which and us paid for itself. Since many years we drown the real talent and good girls, Albanian scene needs something different, someone to say things such as, even without realizing he was doing this. Sara is hardly perfect, and we expect to know what will be its next movement!

7 - Adelina Berisha. If you miksonim with Nora Istrefi Genta and Dafina would result in ex ... Adelina Berisha! The singer is set to become a name known in Albanian celebrities. For this has produced several video clips this year, and has published a duet with the seasons. Videokenga last "Party People" is a hit in Kosovo and we are sure that Adelina will remain on stage for a long time.

8 - Capital T. He may be young in age, but has a rich repertoire of hits and has cooperated with many famous names in hip-Albanian Hopi. Has shown that not only has talent, but it is serious competition for all other rreperat. Videokenga his "Supersweet" is clicked over 700,000 times and for us is undoubtedly the best rreperi in Albanian for the moment. This year we hope to pass the border and visit Albania, which undoubtedly will be a familiar name as well as in Kosovo.

9 - DA GHOST. If you have not yet heard the song "Left Cheese" ... have done wrong. Super! Except the gifted, and Da Ghost has a sense of humor that seems clear not only in the text of this song, but we ate at "Kceni Kr8. Has collaborated with the Infinite "All side," and Adelina Ismaili in "New Order" (original version) ... a need to confirm his talent?

10 - To meet our ten decided to do something special. Looked at hours of YouTube, the personal accounts worldwide Albanians, who want to become singers. After much research, we decided that we establish our list Donika ZEJNELIN, which resides in Long Island, New York and has no idea at all that we have put in this list:). At the same time we do not know much about Doniken besides the fact that she has a very good voice for r'n'b and hope someone can help to realize her dream in the future. We won the interpretation that makes "At Last" to Etta James and if you want to listen enough to search her name on YouTube or visit www.RevistaAlbaniac.com
]]

Capital T: Viti 2010 Komplet i Imi!


/photo public domain/

Pasuri & Trim

Hej pershendetje! Ku jeni ne keto momente dhe me cfare jeni duke u marre?

Ne keto momente jam ne Prishtine tu u marr me projektet e reja qe do t'vijne s`shpejti.

Cfare fjale fshihet pas "T se madhe te shtypit" qe shoqeron Capital dhe si e moret kete emer?

T-ja e madhe e shtypit edhe inicialja e pare nga emri im i vertete perkthim i Kapital-Ti. Vlerat e mia per muzike dhe anasjelltas i kam perkufizuar si Capital ose pasuri e T ose Trimit.

Na tregoni pak si u futet ne rrugen e hip-hopit ...?

Me hip-hop jom rrit tu ngju e hip-hop jom msu me fol, besoj se mjafton...

Jeni shume i ri dhe keni bere emer ne qarqet e hip-hopit ne Kosove. Si mendoni mosha e re ka pasur me perparesi apo me veshtiresi per te arritur sukses?

Mosha e re per hip-hop shfaq veshtiresi, mirepo me pune i kam arritur te gjitha.

Po shikoja videon "Ku Jon Paret" ....nje tjeter video shume cool prej jush. Me pelqen sensi i humorit, por kot per kuriozitet desha me te pyt. Do tentoje ndonjehere te vidhje nje banke (fabula e videos ka te bej me nje tentatim vjedhjeje ne banke)? hahahha

Po, nese eshte nevoja.

Ne hip-hopin shqiptar ka pasur gjithmone shume prurje dhe talente te reja, te cilat fatkeqesisht ngjiten ne skene per disa vjet dhe pastaj humbin. Do ndodh e njejta gje dhe me juve apo Capital T eshte ketu per te qendruar pergjithmone?

Do mundohem te punoj sa me shume dhe ne t'vertete s'kam ndermend te ndalem. Shpresoj se do te qendroj pergjithmone...

Me duhet te them qe jeni nje interpretues shume i mire cka i ben dhe me te vecanta videot tuaja. Ju ka shkuar ne mendje te provoni dhe aktorin?

Mundohem qe ne klipet e mia te jepi maksimumin tim qe ato te duken sa me te vecanta. Sa i perket aktrimit, me pelqen por nuk e kam menduar ndonjehere, por nese dikush me ofron ndonje oferte interesante per ndonje film do pranoja me kenaqesi. :)

Don Arbas eshte nje nder producentet me te mire ne Kosove, si lindi bashkepunimi juaj me te (Don Arbas kane realizuar kengen "Supersweet" e cila eshte dhe hiti me i madh i Capital T)?

Bashkepunimi me Don Arbas lindi ne baze te respektit qe ne kishim per njeri-tjetrin si artist. Une e vleresoj lart punen qe ben ai ne studio dhe ai po ashtu e vlereson punen dhe kontributin qe une e jap ne muzike.

2009-ta ka qene nje vit shume i suksesshem per juve, po 2010 si po ju duket?

2009 ka qen vit i sukseseve per mu, por viti 2010 ka me kon komplet viti im.

Ashtu qofte! Faleminderit per intervisten, suksese te metejshme!

Nje falenderim teper i madh ju perket fansave t'muzikes sime, sepse jane ata qe m'bojn mu ni t'madh, jane ata qe m'shtyjne me punu sa ma shume... Faleminderit edhe juve kaloni mire! /elbino/sh2/qershor 2010/
- - - - - - - - - -
+tag: trim ademi
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Real Estate & Trim

Hey Hello! Where are we and what these moments are being taken?

In these moments I was in Pristina to take new projects that will t'vijne `s soon.

What words hide behind "the big T of the press" that accompanies the Capital and received this name?

T-biggest media has also the first initials of my real name translation Kapital-Ti. My values for music and vice versa I have defined as the T Capital assets or brave.

Tell us a bit like being introduced to the hip-Hopi way ...?

With hip-hop jom up to the hip-hop ngju jom MSU to talk, I believe that is enough ...

You are very young and have made name in hip-Hopi circles in Kosovo. How do the new age has been the priority or the difficulties to achieve success

New age for hip-hop shows difficulties, but I managed to work all.

But watching the video "Where Jon first" another video .... very cool of you. I like the sense of humor, but nothing like the sight of the pyt. Vidhje will ever attempt a bank (fable of videos has to do with a stolen tentatim the bank)? hahahha

Yes, if necessary.

In hip-Albanian Hopi always had more flow and new talents, which, unfortunately, climb on stage for several years and then lose. Do the same thing happens with you or T Capital is here to stay forever?

I'll try to work as much and we have no intend to dwell t'vertete. I hope you will stay forever ...

I have to say that the performers are a very good and what makes your videos special. You are going to try and tune the actor?

Try that in my clips to give my best that they seem as special. Regarding acting, I am but I did not ever, but if someone offers any interesting offer for any film will accept with pleasure. :)

Arbas Don is one of the best producers in Kosovo, as the father of your cooperation (Don Arbas have performed the song "Supersweet" which is the big smash hit with Capital T)?

Arbas collaboration with Don was born on the basis of respect we had for each other as artists. I appreciate the work that makes it up in the studio and he also appreciates the work and contribution that I give in music.

2009, it has been a very successful year for you, but if you look like in 2010?

2009 was a year of success for MU, but 2010 is my year with the complete cone.

As if! Thanks for the interview, further success!

A very big thank you regarding my t'muzikes fans, as are those who m'bojn mu ni t'madh, are those with punu m'shtyjne as ma More ... Thanks to you doing well!
]]

Labinot Tahiri Ndihmon Spitalin!

/photo infopress/

Labi dhuron nje autoambulance per spitalin

Autoambulanca e cila tash e tutje do te jete ne sherbim te Spitalit Rajonal te Ferizajt, eshte dhurate nga kengetari ferizajas Labinot Tahiri –Labi. Sipas kengetarit Labi, ideja per dhurimin e kesaj autoambulance ka ardhur pasi ky spital ka shpetuar jeten e prindit te tij. “Une para nje viti e kam pasur baben e semure, Islam Tahirin, ku pesoi nje infarkt masiv. Zoti dhe emergjenca e Ferizajt kane arritur ta kthejne ne jete dhe kjo ka qene ideja qe te vij nje dite dhe une ta shperblej kete spital”, ka thene Labi, duke shpresuar te mos kete raste te shpeshta per emergjencen.

Metushi: Nuk eshte hera e pare qe Labi ndihmon spitalin

Nga ana tjeter, drejtori i Spitalit Rajonal te Ferizajt, dr. Sylejman Metushi, ka thene se kjo dhurate ka qene me se e nevojshme per kete institucion shendetesor. Ai ka thene se kjo dhurate nuk eshte e para qe kengetari ferizajas i ben Spitalit Rajonal te Ferizajt.

“Me rastin e 15 qershorit Dites se shendetesise nga kengetari Labi kemi pranuar kete autoambulance. Kjo do te jete ne sherbim te spitalit. Kemi pasur probleme te vazhdueshme, kemi pasur vetem 2 autoambulanca, kjo sadopak do ta zbuse ate problem. Do te ndihemi me qete”, ka thene Metushi duke shtuar se tani do te jene me qete, perkunder faktit qe kane bashkepunim te shkelqyeshem me QKMF-ne dhe shpeshhere sherbehen me autoambulanca. “Kengetari edhe me heret ka sjelle 4 rregullatore te bocave te oksigjenit. Gjyshin e kishte te semure dhe kishim halle dhe ai na solli ato, dhe kjo eshte hera e pare qe po na vjen nje dhurate e tille si kjo”, ka thene Metushi.

Ndihmat vazhdojne

Tahiri ka thene se gjithmone do te mundohet qe ne menyra te ndryshme ta ndihmoje Spitalin Rajonal te Ferizajt, por edhe te gjithe ata qe kane nevoje per ndihme. “Une e kam ba kete per zemer tem dhe fale Zotit. Nuk do me thene kjo qe une jam shume i pasur ndoshta une jam me i varferi prej kengetareve. Edhe une pas luftes pak sa me ka dhane Zoti, jam mundu qe ta ndaj gjysmen e perqindjes t’ia kushtoj njerezve qe kane nevoje”, ka thene Labi. Vlera e kesaj autoambulance u be e ditur te jete rreth 5 mije euro. /vlora tocilla/infopress/qershor 2010/

Kronika

- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Labi donating an ambulance to hospital

Ambulance, which henceforth will be in the service of Ferizaj regional hospital, is a gift from the singer ferizajas Labinot Tahiri-Labi. According to singer Labi, the idea for donating this ambulance came after the hospital has saved the lives of his parents. "I have a year before dad was sick, Tahiri Islam, which suffered a massive heart attack. Mr. and emergency Ferizaj have managed to turn in life and this idea was to come one day and I can recoup this hospital, "said Labi, hoping not to be common for emergency cases.

Metushi: It is not the first time that helps hospital Labi

On the other hand, the director of Ferizaj regional hospital, dr. Sylejman Metushi, has said that this gift has been that the necessary health institution. He said that this gift is not money that makes the singer ferizajas Ferizaj regional hospital.

"During the June 15 Day of singer Labi health have received this ambulance. This service will be at the hospital. We had continuous problems, we had only two ambulance, that somehow the problem will soften it. Will feel the calm, "said Metushi adding it would now be more calm, despite the fact that they have excellent cooperation with QKMF-in and often served with the ambulance. "The singer brought fourth the early regulatory bocave of oxygen. Grandfather was sick and aunt and he had brought them, and this is the first time are coming to us such a gift like this, "said Metushi.

Benefits continue

Tahiri has always said that we would try different ways to help Ferizaj regional hospital, but all those who need help. "I've ba love this theme and thanks to God. This does not mean that I am very rich I am perhaps the poverty of the singers. Even after the war I have a little as the Lord gave, I tried to not to pay him half of the percentage of people that need, "said Labi. The value of this ambulance became known to be around five thousand euros.
]]

Ciljeta Xhilaga TV Reklame "Birra Tirana"

Ciljeta Xhilaga TV Publicitet per "Birra Tirana"

Chili ne reklamen e birres "Tirana" nen moton "A mund te me pish te teren". Ne pyetjen se cka nuk i pelqen tek ajo, Ciljeta ka thene per nje tabloid se ndoshta eshte gjoksi i saj XXL. Por, ja ku e keni ate ne kete video spot publicitar e veshur ne rroba banjo ne permasat e saja natyrale dhe ju gjykoni vet se sa ka te drejte Ciljeta te brengoset ne lidhje me kete "defekt" te saj. Perndryshe, thuhet se ky huazim i imazhit (lexo gjoksit) te saj per Kompanine e Birres "Tirana" i ka sjelle asaj nje cek te majm!

p.s. Austrian Times ka raportuar se fundmi se Bullgaret kane zbuluar nje birre me emrin "Bohza" qe rrite gjinjte e femrave. Aha... tash po kuptoj lidhjen mes gjoksit te Ciljetes dhe birres!- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:
Ciljeta Xhilaga TV advertising for "Tirana Beer"

Chili in the advertising of beer "Tirana" under the slogan "Can you drink me whole." We asked what she does not like to, Ciljeta is telling a tabloid that is probably her chest XXL. But here you spot it in this video advertisement of the bathroom dressed in clothes sizes its own natural and how you judge is entitled Ciljeta be concerned about this "fault" of her. Otherwise, it is said that the borrowing of the image (read chest) of her to beer company "Tirana" has brought her a fat tip!

p.s. Austrian Times reported recently that Bulgarians have discovered a beer named "Bohza" that enlarges women's breasts. Aha ... So, we understand now the link between Ciljetes breast and beer!
]]

Ylli Pango Fiton Gjyqin Kunder "Top Channel", 400 Mije Euro Demshperblim!


/photo public domain/

Ish-ministri Ylli Pango fiton gjyqin ndaj “Top Channel”

Gjykata e Tiranes ka vendosur qe ky televizion t’i paguaje ish-ministrit Pango nje gjobe prej 400 mije eurosh, si demshperblim per publikimin e te dhenave te pasakta, jo te verteta dhe te perfituara ne menyre te paligjshme.

Ceshtja qe mbante numrin 2669, nisi me 5 mars te vitit te shkuar pasi televizioni “Top Channel” transmetoi nje video, ku sipas autoreve, Pango si drejtues i MTKRS-se i kerkoi nje vajze favore personale, ne kembim te vendit te punes. Kjo histori e cilesuar si nje prej skandaleve me te medha, i kushtoi Ylli Pangos shkarkimin e menjehershem nga detyra e ministrit.

Menjehere pas kesaj, Pango i eshte drejtuar Gjykates se Tiranes me nje padi, objekti i se ciles ishte: “Deklarimi i pales se paditur, pergjegjese per shkaktim demi ndaj personit si rezultat i publikimit te te dhenave te pasakta, jo te verteta dhe te perfituara ne menyre te paligjshme, detyrimin e pales se paditur te mospublikoje ne te ardhmen artikuj, intervista apo komente ndaj pales paditese, te cilat ne menyre direkte apo indirekte te mund te demtojne personin e tij, si dhe demshperblim ne vleren e 1 milion eurove”.

Pas kesaj padie, trupi gjykues i perbere nga kryetari Agim Bendo, dhe anetaret Majlinda Doga e Bledar Abdullai, duke u bazuar ne nenet 8 dhe 10 te Konventes Evropiane te te Drejtave te Njeriut, ne Kushtetuten e Shqiperise dhe ne dispozitat e legjislacionit shqiptar, vendosen te shpallin fajtor televizionin “Top Channel”, i cili publikoi materialin e pavertete, e per pasoje kerkoi prej tij, qe te demshperbleje ish–ministrin Ylli Pango me 400 mije euro. /gazeta start/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
REAGIMI NGA TOP CHANNEL

Trishtimi i Pangos, 400 mijë euro

Gjyqtari Agim Bendo ka penalizuar gazetarinë investigative duke marrë në mbrojtje një nga rastet më flagrante të abuzimit me detyrën në administratën shtetërore, të dënuar në unison publikisht si nga opinioni dhe nga krerët më të lartë të shtetit dhe të politikës.

Gjyqtari Agim Bendo ka dhënë vendimin kundër emisionit Fiks Fare, duke i dhënë të drejtë padisë së ish ministrit Ylli Pango edhe pse nuk vërtetohet në asnjë moment se emisioni ka shkelur ligjin. Per nje ore rresht gjykatesi Bendo lexoi vendimin per ceshtjen “Pango”, duke penalizuar ne menyre absurde me 400 mije euro gjobe televizionin Top Channel dhe duke e cilesuar si shkelje te te drejtave te njeriut, te privatesise dhe demtimin emocional te ish ministrit Ylli Pango, skandalin qe denoncoi emisioni Fiks Fare, me shume se nje vit me pare.

Gjyqtari Bendo iu referua ne vendimin kryesisht pretendimeve te pales paditese, duke nenvizuar ne argumentim se, ish ministrit Ylli Pango i ishte shkaktuar tronditje shpirterore, ankth, trishtim, pervecse demtim moral i figures se ministrit dhe profesorit, sikurse e nenvizoi gjykatesi.

Pavaresisht profilit investigativ te emisionit Fiks Fare, gjykatesi Agim Bendo shkoi me tej dhe paragjykoi filmimet, qe sipas tij duhet te ishin marre ne dijenine e Ylli Pangos, sepse ai shfaqet ne keto filmime ne caste private. “Filmimet jane bere pa dijenine e tij. Ai shfaqet ne caste private ne shtepine tij me pizhame”, tha Bendo nder te tjera.

Ne cilesimin si fajtor te TCH, gjykatesi iu referua zotit Pango si individ, ndersa kur saktesoi masen e demshperblimit qe TCH duhet t’i paguaje Pangos, ne menyre absurde iu referua pervojes akademike te Pangos, profilit politik dhe postit te ministrit. Agim Bendo tha se pamjet filmike te transmetuara ishin pasoje e insistimeve te vazhdueshme dhe provokimeve te TCH.

Ne fakt, vendimi i gjykates perben nje rast te paprecedent kur pavaresisht se opinioni publik denoi veprimet e zotit Pango, duke e cilesuar si nje abuzim te paster me detyren, ndersa nje gjyqtar denon denoncuesin e ketij skandali. Pamjet filmike detyruan kryeministrin Berisha qe menjehere pas emisionit Fiks Fare te shkarkonte per kater minuta ministrin e atehershem te Turizmit, Kultures, Rinise dhe Sporteve, ndersa shkarkimi i tij ne Parlament u miratua pa asnje vote kunder dhe pa asnje abstenim.

Vetem dy here te tjera Kuvendi ka marre vendime ne unanimitet, ne rastin e votimit per Kosoven dhe ate per NATO-n. Madje, ne kohen kur skandali shpertheu, zera autoritare si ai i kryetares se Kuvendit, Jozefina Topalli nuk nguruan ta denojne me force veprimet e zotit Pango. Pas ketij vendimi, duke menduar se nje gjyqtar si Agim Bendo nuk perfaqeson drejtesine shqiptare, Top Channel do ti drejtohet Gjykates se Apelit per te vene ne vend drejtesine, e cila, ne shkallen e pare te gjyqesorit, ne nje rast po aq flagrant dhe te paprecedent sa ai i zotit Pango, rreshtohet ne krah te abuzimit me detyren te nje zyrtari te larte te qeverise. /top channel/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Former Minister Ylli Pango wins trial against "Top Channel"

Tirana Court has decided that this television to pay former Minister Pango a fine of 400 thousand euros as compensation for publication of inaccurate data, not the truth and to obtain illegally.

The issue that kept the number in 2669, launched March 5 last year after TV "Top Channel" broadcast a video, in which authors, Pango-MTKRS as head of a girl that asked personal favors, in exchange for job. This story described as one of the greatest scandals, the cost of immediate dismissal star Pangos minister from office.

Immediately after this, Pango are addressed by the Court of Tirana a plaint, the object of which was: "The declaration of party indicted, responsible for the infliction damage to person as a result of the publication of incorrect data, not the truth and to obtain illegally, forcing the party to mospublikoje indicted in future articles, interviews or comments to the party plaintiff, which directly or indirectly could harm his person, as well as compensation in the amount of one million euros.

Following this complaint, the court made Agim Bendo Chairman, and members of Bledar Abdullai Majlinda Dogan, based on Articles 8 and 10 of the European Convention of Human Rights, the Constitution of Albania and the Albanian legal provisions, set to declare guilty TV "Top Channel", which published false material, and consequently asked him, to indemnify the former Minister Ylli Pango with 400 thousand euros.

Reaction from Top Channel

Judge Agim Bendo investigative journalism has penalized the defense taking a more flagrant cases of abuse of office in the state administration, convicted in unison as the public and publicly by top leaders of state and politics.

Agim Bendo judge has given the verdict against emission Fiks Fare, giving right to the indictment of former Minister Ylli Pango, although not verified in any moment that the show has broken the law. For an hour Bendo line judge read the decision for "Pango" being penalized so absurd to 400 thousand euro fine television Top Channel and calling it a violation of human rights, of privacy and emotional damage to the former minister Ylli Pango, denounced the scandal that show Fiks Fare, more than a year ago.

Bendo judge referred the decision largely party plaintiff claims, underscoring the argument that the former Minister Ylli Pango was caused spiritual shock, anxiety, sadness, except for moral damage the image of the minister and professor, as the judge emphasized.

Despite the show's investigative profile Fiks Fare, Agim Bendo judge went further and paragjykoi footage, which according to him should have been taken in the knowledge of Pangos star, because he appears in these filmed in private moments. "Shots are done without the knowledge of him. It occurs in private moments at home with his pajamas, "said Bendo among others.

In setting the TCH as guilty, the judge referred to Mr. Pango as an individual, and when clarified the extent of damages that should pay Pangos TCH, so absurd referred Pangos academic experience, and political profile of the minister's office. Agim Bendo said film images were transmitted to the continued insistence result of provocations and the TCH.

In fact, the court's decision is an unprecedented case where regardless of public opinion condemned the actions of Mr. Pango, calling it a clear abuse of the task, while a judge sentences denoncuesin of this scandal. Film footage that forced Prime Minister Berisha Fiks Fare immediately after the show for four minutes to dismiss the then Minister of Tourism, Culture, Youth and Sports, and his dismissal of parliament was passed without any votes against and no abstention.

Only two other times to take decisions that the Assembly unanimously, in the case of voting for him for Kosovo and NATO. Furthermore, when the scandal broke, authoritative voices such as speaker of the Parliament, Jozefina Topalli nguruan not strongly condemn the actions of Mr. Pango. After this decision, thinking that a judge as not representing justice Agim Bendo Albanian Top Channel will be directed to the Court of Appeal justice put in place, which, in first instance the judiciary, a case is so flagrant and unprecedented as that of Mr. Pango, line up next to abuse the duty of a top government official.
]]

Friday, 18 June 2010

Mc Kresha, Reperi Kunder Repereve!

/photo public domain/

Mc Kresha, reperi kunder repereve

Dy kenge te njepasnjeshme te lansuara gjate ketyre muajve, e kane bere rep-kengetarin “Mc Kresha” me te kerkuarin ne ditet e fundit. Kenget e tij “Lej Flleshat” dhe bashkepunimi me anetarin e grupit “TDS”, “Dr Mic” me kengen “Lyrical WarFare” jane me te degjuarat ne radio dhe televizionet tona.

“Mc Kresha” emri i te cilit eshte Kreshnik Fazliu thote se eshte i kenaqur me suksesin e dy kengeve. “Lej Flleshat” eshte nje kenge qe eshte popullarizua ma shume sepse ka dal me heret ne internet, por edhe kjo tjetra eshte duke ecur shume mire. Kenga “Lej Flleshat” eshte punuar ne studion e Enis Presheves ndersa “Lyrical WarFare” ne studion e Genc Prelvukajt”, thote ai duke treguar me pas se si ka lindur bashkepunimi me “Dr Mic”.

“Me ‘Dr Mic’ jemi shoke qe moti, ndersa qe prej nje viti e kemi pasur ne mendje qe ta realizojme nje kenge te perbashket. Tash erdhi momenti dhe mendoj se eshte kohe e qelluar”, thote ai. Suksesi i dy kengeve te fundit e ka shtyre “Kreshen” te punoj edhe me shume per te sjell kenge dhe videoklipe te reja.

“Suksesi i ketyre kengeve eshte nje inspirim per mua qe te punoj edhe me shume per kenge te reja. Jam duke punuar albumin tim te pare i cili brenda nje muaji do te dal ne shitje, kurse do t’i kete afro 15 kenge”, theksoi ai duke thene se ne album do te kete edhe bashkepunime me kengetar te tjere por qe nuk ka deshire te tregoj emra para se albumi te del ne shitje..

Reperat tane nuk e shfaqin jeten reale te tyre

Kenga “Lej Flleshat” ka bere shume simpatizues per vete per shkak edhe te tematikes qe ka teksti i kenges. “Mc Kresha” me kete kenge kritikon kengetaret kosovare, e vecanerisht koleget e tij repera sepse sipas tij ne kenget e tyre nuk e shfaqin jeten reale qe e bejne ata, por paraqiten sikur te ishin duke jetuar ne Hollivud.

“Me kengen “Lej Flleshat” kam dashte me ju tregu te gjithe kengetareve se na nuk jemi ne Hollivud. Rap-i eshte nje rryme qe flet per jeten aktuale te atij vendi, e jo si reperat tane te cilet mundohen te tregojne se kane pare, se te gjithe jane ‘50 Cent’, e ne fakt nuk e kane ne xhep asnje cent. Paraqiten me vetura te bukura e me femra te llojllojshme. Kjo nuk eshte jeta reale e tyre. Kosova i ka ndoshta 3 mije kengetare, e prej tyre nuk i gjene as 50 qe kane kushte pak te mira dhe qe jetojne ne kushte evropiane. Per kete kam dashte me ju thene leni Flleshat (mashtrimet)”, ka thene ai.

“Mc Kresha” njihet per bashkepunimet e tij me “Dj Blunt” ft “Real 1” ne kengen “Klasic”, pastaj me Bleron & “Snoopa” ne kengen “Higher” e te tjera. /arben gjinaj/zeri/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Mc. Kresha, rapper against rappers

Two successive song launched during these months, have made rep-singer "Mc Kresha" most wanted in recent days. His songs "Lej Flleshat" and collaboration with Member of "TDS", "Mic Dr" with the song "Lyrical Warfare" are listen to our radio and television.

"Mc Kresha" whose name is Dato Fazliu says he is pleased with the success of two songs. "Lej Flleshat" is a song that is more because there popullarizua me out earlier in the internet, but this other one is running very well. The song "Lej Flleshat" is working in the studio while Enis Valley "Lyrical Warfare" in studio Prelvukaj Genc, "he says after telling how the collaboration was born with" Dr. Mic.

"The 'Dr. Mic' friends that are long, while that of a year we have had in mind that to accomplish a common song. Now came the moment and I think it is time shot, "he says. The success of the last two songs has been postponed "Kreshen" to work even harder to bring new songs and video clips.

"The success of these songs is an inspiration for me to work even more for new songs. I am working on my first album that within a month will get the sale, and will have about 15 songs ", he stressed, saying that the album will also be collaboration with other singer but not like names to show before the album is in sales ..

Our milestone not show their real life

The song "Lej Flleshat" has made many simpatizues for them because even the topics that has the text of the song. "Mc Kresha" with this song criticizes Kosovo singers, and especially his colleagues by his milestone because their songs do not show real life that makes them, but appear as if they were living in Hollywood.

"The song" Lej Flleshat "I love you with all the singers market that we're not in Hollywood. Rap-i is a stream of actual life that speaks to that country, not as our milestone which try to show that they have seen, that all are 50 Cent ', we actually do not have any cents in the pocket. Presented with beautiful cars with various women. This is not their real life. Kosovo has perhaps three thousand singers, and of them not even 50 genes that are less good condition living in European conditions. For this I love you saying leave Flleshat (fraud), "he said.

"Kresha Mc" is known for his collaboration with "Dj Blunt" ft "real one" in the song "Klasic, then Blero &" snoop "in the song" Higher "the other.
]]

Keshtjella Pepshi Me Optimizem Drejt Las Vegasit!

“I pelqen t’i ndihmoje njerezit”

Pas suksesit te Marigona Dragushes ne “Miss Universe 2009”, ne kete eveniment pritet te marre pjese Keshtjella Pepshi. Bukuroshja kosovare, e cila jeton ne Zvicer, flet per planet e saj dhe synimet qe deshiron t’i arrije ne “Miss Universe”.

Sapo ka marre kuroren e me te bukures se Kosoves, nderkaq ne Las Vegas do te perpiqet te fitoje kuroren e me te bukures se botes, madje duke arritur suksese me te medha se Marigona Dragusha. Kjo eshte “Miss Kosova Universe 2010” Keshtjella Pepshi, e cila flet per studimet, dashurine, planet dhe per suksesin e arritur ne Miss Universe Kosova 2010.

Roze: Fillimisht, cila eshte CV-ja e Keshtjella Pepshit
Pepshi: Po, jam Keshtjella Pepshi nga Peja, kurse jetoj bashke me familjen time ne Zvicer qe shume vite.

Roze: Na tregoni me cfare merret Keshtjella dhe cilat jane planet e ardhshme?
Pepshi: Une jam studente e dermatologjise. Ishte deshira ime qe te studioj kete drejtim, sepse me pelqen qe t’u ndihmoj njerezve ta kene nje lekure te shendoshe. Kurse sa i perket planit tim ne te ardhmen, do te mundohem qe t’i perfundoj studimet, pa marre parasysh se do te kem ndoshta me pak kohe sesa me pare. Sapo kam fituar cmimin e Miss Universe Kosova, pra me pret nje sfide para vetes, e per te cilen duhet pune intensive, sepse e ndiej obligim shpirteror qe ta prezantoj sa me denjesisht shtetin tone te dashur Republiken e Kosoves, shtetin me te ri ne bote, kurse ne anen tjeter shtetin me te vjeter me kulture te lashte ne Ballkan e Evrope. Andaj, eshte heret t’ ju japi nje pergjigje definitive ne kete pyetje, sepse, sic ju thash, une tani kam disa plane ne te ardhmen.

Roze: Ju do te perfaqesoni Kosoven. Si ju ben te ndiheni ky fakt?
Pepshi: Po, vertet me date e 30 maj te vitit 2010, une mora cmimin e Miss Universe Kosova 2010 qe ishte i organizuar me shume korrektesi dhe seriozitet te madh nga zoteri Agron Selimi dhe zonja Mina Selimi, te cilet kane dhene gjithe potencialin e vet qe mbremja e Gala Shoe Miss Univers Kosova ne Sheshin 21 te jete sa me i suksesshem. Vlen te theksohet se na kane ofruar respekt dhe dashuri te mjaftueshme, sikur te na kishin femijet e vet, sidomos zonja e nderuar Mina Selimi, e cila zevendesonte mungesen e nenave tona gjate qendrimit tone atje ne Hotel Kalaja ne Vushtrri. Ta fitosh kete cmim, pra te identifikohesh si bukuroshja e vendit, vertet eshte nje ndjenje e mire, ndjehesh krenare dhe e lumtur. Kete nuk do ta thosha vetem une, por do ta thoshte secila vashe qe do ta fitonte kete cmim, per shtetin e Republikes se Kosoves, i cili eshte cmim me karakter shteteror qe do ta prezantoj shtetin tim Republiken e Kosoves ne Miss Universe qe do te organizohet ne Las Vegas . Une jam fascinuar kur kam pare ne Kosove mjaft vasha te bukura, sepse Kosova njihet si shtet me djem dhe vasha shume te bukura, andaj edhe ia vlen qe te ndjehem shume e gezuar e lumtur dhe krenare per kete.

Roze: Sa mendoni qe do ta keni te veshtire te merreni me kete profesion?
Pepshi: Po, cdo profesion ka veshtiresite e veta, por ky eshte nje profesion qe do me shume pune, pra pune intensive. Une e them keshtu, ani pse ende nuk jam futur ne brendine e tij, por shpresoj se do ia dal, sepse e kam dashur qe ne femijeri dhe kjo tash mua me jep motiv qe te eci perpara, sepse pa veshtiresi dhe mund asnje profesion nuk mund te pervetesohet.

Roze: Per ju me shume ka vlere bukuria apo mencuria?
Pepshi: Per mua bukuria ka vlerat e veta, pra pamjen e bukur fizike. Por, mencuria ia shton edhe me teper bukurine fizike njeriut. Pra, bukuria dhe mencuria jane dy komponente qe njeriun e bejne te lumtur.

Roze: Si e sheh veten pas 10 viteve?
Pepshi: Per kete pyetje eshte veshtire te jap nje parashikim, sepse eshte shume heret. Une mendoj se duhet te them keshtu, njeriu duhet ta ndjeje dhe t’i gezohet te sotmes dhe te prese me deshire te nesermen per sukseset e reja qe do vine. Kurse pas 10 viteve, mendoj se askush nuk mund ta jape nje parashikim, se cfare do ndodhe dhe si e sheh veten. Pra, me se miri eshte qe t’i gezohem cdo dite kur zgjohem shendosh dhe mund te punojme per te nesermen.

Roze: A jeni e dashuruar? Dhe si e kupton ti dashurine
Pepshi: Sa i perket kesaj pyetjeje, une nuk jam ende e dashuruar, por dashuria per mua eshte e shenjte. Pra, e dua shume mamin dhe vellane. Keta per mua jane drita e jetes, kurse dashuria qe do lind ne te ardhmen, edhe ajo e ka vendin e vet. Por, njehere une do t’i futem profesionit tim dhe do te punoj me perkushtim te madh. /anzotika kelmendi/gazeta express/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

"I like helping people"

Following the success of Marigona Dragushes the "Miss Universe 2009", in this event are expected to participate Pepshi castle. Beauty Kosovo, who lives in Switzerland, speaks about its plans and goals that we want to achieve the "Miss Universe".

Once received the crown of the bukures of Kosovo, while in Las Vegas will try to win the crown of the bukures the world, with even greater success than Marigona Dragusha. This is "Miss Universe Kosova 2010" Pepshi castle, which speaks for the university, love, plans and achieve success in the Miss Universe 2010.

Pink: First, what is the CV of the Keshtjella Pepshit?
Pepshi: Yes, I Pepshi castle from Peja, and live together with my family in Switzerland that many years.

Pink: Tell us what deals with the castle and what are future plans?
Pepshi: I am a student of Dermatology. It was my desire to study this area, because I like to help people to have a healthy skin. But my plan regarding the future, will try to finish their studies, regardless of whether I have probably less time than before. Once I won the Miss Universe, so the hosts a first challenge yourself, and for which intensive work, because I feel that spiritual obligation to introduce how to worthily of our beloved country the Republic of Kosova, the new country in the world , while the other side of the old country with ancient culture in the Balkans and Europe. Therefore, it is too early t 'give you a definitive answer to this question, because, as I told you, I now have some plans in the future.

Pink: You will represent Kosovo. Makes you feel like this fact?
Pepshi: Yes, really dated May 30, 2010, I received the prize of Miss Universe 2010 which was organized with very great seriousness and correctness of Mr and Mrs Mina Selimi Agron Selimi, who have given all its potential Shoe Gala that evening of Miss Universe in 21 Square be as successful. It's worth mentioning that we have provided sufficient respect and love, like us had his children, especially the honorable Ms. Mina Selimi, which replace the lack of Our mothers during our stay there in the Castle hotel in Vushtrri. To win this award, so to login as Beauty and the country is a really good feeling, feel proud and happy. I say this not only me, but will say that each girl will win this award, the state of the Republic of Kosovo, which is state character award that will introduce my country Republic of Kosovo in Miss Universe to be held in Las Vegas. I'm fascinated when I have seen in Kosovo very beautiful maidens, because Kosovo is recognized as a state with boys and very beautiful maidens, and so worth it to feel very happy and glad and proud of it.

Pink: What would you think that is difficult to deal with this profession?
Pepshi: Well, every profession has its own difficulties, but this is a profession to be more work, so work intensive. I say so, even though I am not yet inserted inside it, but I hope it will come off, because I've loved since childhood and now it gives me reason to walk forward, because without difficulty and no occupation can not can be absorbed.

Pink: For you are worth more beauty or sage?
Pepshi: For me, beauty has its values, so beautiful physical appearance. But, he adds sage and more human physical beauty. So, beauty and sage are two components that make the man happy.

Pink: How do you see yourself in 10 years?
Pepshi: For this question is difficult to give a prediction, because it is too early. I think it should say so, one needs to feel and be pleased to host today and tomorrow with the desire for new successes that will come. But after 10 years, I think nobody can give a prediction, what will happen and how you see yourself. So it is best to be glad every day when I wake up healthy and can work for tomorrow.

Pink: Are you in love? And as you understand love?
Pepshi: Regarding this question, I am still in love, but love for me is sacred. So much I love my mom and brother. These to me are the light of life, but love to be born in the future, it too has its place. But once I sink to my profession and will work with great dedication.
]]

Thursday, 17 June 2010

Lumbardhi i Prizrenit Pret Hirin e Trupit te Bekim Fehmiut


/photo public domain/

Lumi Lumbardh pret hirin e trupit te Fehmiut

Hiri i trupit te pajete te aktorit te madh Bekim Fehmiu do te hidhet mbi lumin Lumbardh te Prizrenit, pas kremimit, amanet i lene nga vete aktori. Se do te behet kremimi i trupit te tij ka njoftuar edhe Milazim Salihu, drejtor i kinemase “ABC” ne Prishtine, njeheresh mik i ngushte i Bekim Fehmiut dhe ura lidhese mes Prishtines dhe Beogradit mbi organizimin e percjelljes se fundit te aktorit Fehmiu. Se si do te vendoset per organizimin dhe amanetin e Fehmiut, Salihu ka bere te ditur se jane duke pritur djalin e Fehmiut, Uliks Fehmiun, qe te vije nga Amerika dhe te sjelle letrat, ne te cilat fshihen deshirat e fundit te te atit.

“Sot ne mengjes arrin Uliksi dhe do te me njoftoje se si do te veprojme. Nderkohe, eshte themeluar nje keshill organizativ, i udhehequr nga Ministria e Kultures, Rinise dhe Sportit, qe do te merret me te gjitha detajet rreth ceremonise mortore. Akademia komemorative do te mbahet ne kinemane “ABC”, kjo eshte edhe kerkese e vete Bekim Fehmiut, mirepo data ne te cilen do te mbahet kjo akademi nuk dihet. Mirepo, ne te njejten dite presidenti i Republikes se Kosoves, Fatmir Sejdiu do te shpalle dite zie, sikurse qe do te prezantoje edhe Filarmonia Opera e Kosoves nje koncert perkujtues”, ka thene Salihu. Kurse per hedhjen e hirit te trupit te aktorit te madh Bekim Fehmiu, ne lumin Lumbardh te Prizrenit, Salihu ka thene se do te jete pa pranine e medieve dhe rrethit te gjere, pasi qe, kerkese e Bekim Fehmiut ka qene qe kjo deshire e fundit e tij te plotesohet vetem nga rrethi i ngushte familjar.

Milazim Salihu ka perseritur faktin se Bekim Fehmiun e ka pasur mik per 30 vjet, dhe se viteve te fundit, ai, ne kinemane “ABC”, i ka kaluar nga tre muaj vere. Ne kujtim te kesaj vizite Salihu kishte krijuar kendin e Bekim Fehmiut pikerisht ne kinemane “ABC”, duke e vendosur nje filxhan kafeje, nje gote uje dhe nje pako cigare. Ai po e imagjinonte se kjo kafe ishte e vete Bekim Fehmiut dhe prane kesaj kafeje ishte vendosur libri i zise, ne te cilin mund te shkruanin pershtypjet e tyre te gjithe ata qe deshirojne te pine kafe me legjenden e filmit: “Ky eshte kendi i Bekim Fehmiut, te gjithe ata qe done te pine kafe me te mund te ulen dhe te shkruajne kujtimet e tyre per te”, ka thene Salihu.

Si mik i mire i tij ai ka rrefyer per gazeten se Fehmiu ishte i zhgenjyer me Kosoven, me institucionet, me filmberesit. “Njerezit e ketushem nuk kane dashur te punojne me Bekim Fehmiun, iu kane frikesuar atij”, ka thene Salihu, duke shprehur keqardhje per kete fakt qe Bekim Fehmiu, ylli i kinematografise boterore iku pa punuar me njerezit e gjakut. Ne anen tjeter, per deklaraten ne medie se ai se fundit kishte pasur probleme psikike, Salihu e ka mohuar nje gje te tille, duke e arsyetuar me faktin se Fehmiut se fundi i ka vdekur nje vella dhe dy motra, gje qe ka ndikuar ne disponimin e tij. Mirepo, sipas tij, ai ishte tip pozitiv dhe sportiv dhe ne asnje menyre njeri me probleme psikike.

Nderkohe, pos ne kinemane “ABC”, qe eshte hapur libri i zise, ku mund te nenshkruhen te gjithe ata qe done, nje liber i njejte eshte hapur edhe para Teatrit Kombetar te Kosoves. Kete nisme, udheheqesit e TKK-se e kane quajtur “Ditet homazh per Bekim Fehmiun”, ku do te ndizen per shtate net me radhe nga 74 qirinj, qe simbolizojne vitet e Bekim Fehmiut, dhe sipas Burbuqe Berishes, drejtore e pergjithshme e Teatrit Kombetar te Kosoves ne foajene e TKK-se do te emetohen filmat e aktorit te ndjere Bekim Fehmiu.

Mirepo, prezantimin e filmave te Bekim Fehmiut, Milazim Salihu e sheh si ceshtje jo korrekte, pasi qe, sipas tij, “Kosovafilmi”, nuk posedon asnje film te aktorit te madh Bekim Fehmiu. Dhe per prezantimin e filmave te tij, paraprakisht duhet te kontraktohen kompanite me te cilat jane realizuar filmat, ose ne te kunderten do t’i nenshtrohen ne menyre institucionale formes se piraterise. /ardian pajaziti/zeri/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Djemte e aktorit Bekim Fehmiu, Uliksi (majtas) dhe Hedoni, teksa po shkonin ne morgun e varrezave te reja te Beogradit, ku se bashku me shume qytetare te Beogradit te moshave te ndryshme, artiste, e perfaqesues te jetes politike u ndane nga aktori i madh, Bekim Fehmiu, duke ia dhene lamtumiren e fundit. Kremimi i trupit te aktorit te madh do te behet gjate diteve te ardhshme, kurse pastaj urna me hirin trupit te tij do te niset per ne Kosove, per tu shperndare ne Lumbardhin e Prizrenit, sipas amanetit te tij. /gazeta express/(Foto: Blic)
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[
[ translation by google:

River Lumbardh expects grace body Fehmiu

Ashes of the lifeless body of a great actor will be cast Blessing Fehmiu River Lumbardh of Prizren, after cremations, testament left by the actor himself. That will be his body cremations has also announced Milazim Salihu, cinema director "ABC" in Pristina, once close friend and bridge Bekim Fehmiu between Pristina and Belgrade on the organization's latest tracking Fehmiu actor. How to set the organization and the Fehmiu Amaneti Salih has made it known that they are waiting Fehmiu son, Uliks Fehmiu, that come from America and bring the letters, in which deleted the last wishes of his father.

Today in the morning and will reach Uliksi to announce how they will operate. Meanwhile, a council was established organization, led by the Ministry of Culture, Youth and Sports, which will handle all the details about the ceremony remains. Commemorative Academy will be held in cinema "ABC", this is the Blessing Fehmiu application itself, but the date will be held this academy is not known. However, the same day the President of the Republic of Kosovo, Fatmir Sejdiu will be announced day of mourning, as that would present the Kosovo Philharmonic Opera a commemorative concert, "said Salihu. But for the grace of throwing large body of actor Bekim Fehmiu, the river Lumbardh of Prizren, Salih said it would be without the presence of the media and wider circle, after that, Bekim Fehmiu application that it was like last filled his only close family circle.

Milazim Salih has repeated the fact that Blessing had Fehmiu friend for 30 years, and in recent years, he, in cinema "ABC", has spent the three summer months. In memory of this visit Salihu had made precisely the angle of the cinema Fehmiu Blessing "ABC" by placing a cup of coffee, a glass of water and a packet of cigarettes. It is imagined that this coffee was self Bekim Fehmiu and coffee at this book of mourning was set, in which we can write their feedback to all those who want to drink coffee with film legend: "This is the angle of Blessing Fehmiu, all done to those who drink coffee could sit and write their memoirs, "said Salihu.

As his good friend rrefyer the newspaper he was disappointed that Fehmiu with Kosovo institutions, with the filmmakers. "People did not want the present to work with Bekim Fehmiu, were they scared him," said Salih, expressing regret for the fact that this Fehmiu Blessing, star of world cinematography work with people left without blood. Conversely, for the declaration in the last media that he had mental problems, Salih has denied such a thing, justified by the fact that Fehmiu died recently of a brother and two sisters, which has affected the mood his. However, according to him, he was positive and sporty type and in any way human mental problems.

Meanwhile, in the cinema than "ABC", which is an open book of mourning, which can be signed and all those that done, a book of the same is opened before the National Theatre of Kosovo. This initiative, leaders that have TKK-called "pay homage to Bekim Fehmiu days, where the fires for seven nights from 74th place candles, which symbolize Fehmiu Bekim years, according to Bud Berisha, director general of National Theatre Kosovo in the TKK-foajene will be issued to the late actor's films Fehmiu Blessing.

However, the presentation of films to Bekim Fehmiu, Salihu Milazim sees as issues not correct, since, according to him, "Kosovafilm" does not have any big movie actor Bekim Fehmiu. And for the presentation of his film, tentatively agreed to the companies with which movies are made, or otherwise subject to institutional shape so piracy. / Ardian Pajaziti / voice / June 2010 /
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Boys actor Bekim Fehmiu, Uliksi (left) and Hedoni, as he went to the cemetery morgun New Belgrade, which along with many Belgrade citizens of different ages, artists, and representatives of political life was split from actor great Fehmiu Blessing, by his final farewell. Cremations of the actor's body will be greater during the next days, after the grace urna his body will leave for Kosovo, to be distributed in Lumbardhi of Prizren, according to his Amaneti. (Photo: Blic)
]]

Jehona Bajrami: S'kalohet Dita Pa Telefon!


/photo public domain/

Jehona: E pamundur te kalohet dita pa telefon

Per moderatoren e emisionit “2-12” ne “KTV”, Jehona Bajramin, telefoni eshte nje nga gjerat me primare pa te cilen nuk mund ta kaloj diten. Ajo thote se ne ditet e sotme eshte e pamundur qe nje dite ta kalon pa telefon sepse eshte nje nga mjetet me te rendesishme te komunikimit. “Sot po te mos kisha telefon natyrisht se jetesa do te ishte shume me veshtire sepse gjithe e dime se sa i domosdoshem eshte ai, e sidomos kur ditet tona jane shume dinamike per secilin prej nesh”, thote ajo.

Puna dhe angazhimet e saj ditore e bejne qe te perdor telefonin pothuajse gjate tere dites. “Aktivitetet e mia ndonjehere jane edhe pa orare, keshtu qe telefoni me sherben per te aranzhuar punet qe kam gjate nje dite qofte rreth punes profesionale apo edhe ato te perditshmerise”, u shpreh Jehona duke shtuar se gjate kohes sa nuk eshte ne shtepi, me se shumti kontakton me nenen e saj. Prezantuesja Bajrami shprehet se nuk eshte e prire shume per te i nderruar telefonat, kjo ngase ne telefon ka shume numra te regjistruar dhe perton t’i barte ne telefon tjeter.

“Nuk jam e prire shume pas telefonave se me duket e merzitshme t’i bartesh te gjitha ato informacione, kontakte e shenime prej telefonit ne telefon. Kjo eshte pjesa e cila me ndal te bej pas tipave te reja te telefonave, por me pelqen qe mos te ngec edhe shume me teknologjine e re”, pohoi Jehona.

Aktualisht Jehona e mban nje telefon te tipit “Nokia 71”, ngjyre te bardhe dhe thote se e ka qe nga shkurti i vitit 2009, mirepo eshte e sterkenaqur me te. “Pervec, qe e perdori per telefonata e sms te ndryshem, ate po ashtu e perdori edhe per internet keshtu qe ne nje fare menyre e kam edhe laptop”, theksoi ajo. /arben gjinaj/zeri/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Jehona: Impossible to pass day without a phone

For the emission moderatoren "2-12" in "KTV" Jehona Bajrami, the phone is one of the primary things without which you can not spend the day. She says that nowadays it is impossible that a day passes without a phone because it is one of the most important means of communication. "Today I had the phone unless of course that life would be very difficult because all know how necessary it is, especially when our days are too dynamic for each of us," she says.

Her work and daily efforts to make phone use almost all day long. "My activities are sometimes even without schedules, so the phone serves to arrange the work on one day if I have some professional work or even everyday ones," said, adding that during the echo time as it is not at home, with the most contact with her mother. Presenter Bajrami says that is not inclined more to the changed cell, this is because the phone numbers is very lazy to register and transferred to another phone.

"I'm more inclined to look after the phone that the desert be transferred to all information, contacts and notes from phone to phone. This is the part that I do after quitting the new types of phones, but I am not to break down even more with new technology ", stated echo.

Currently holding a phone Jehona type "Nokia 71", white color and says it has since February of 2009, but is sterkenaqur with. "Besides, who use it for calls and sms different, it is also used for the internet so in a way I have the laptop," she said.
]]

Wednesday, 16 June 2010

Zanfina Ismajli: Ndjehem Mire ne Stilin e Ri!


/photo public domain/

Zanfina Ismaili ne pritje per kengen e radhes

“Po ndjehem shume me mire ne kete stil qe tani kam, se sa si kam qene ne te kaluaren. Kete vit jam ndier 100 per qind vetja. Madje kur dale ne nje kafene apo diskoteke, shoh shume vajza qe kane floket e prera si une apo ngjyren e njejte. Shpresoj te jem inspirim per vajzat edhe ne te ardhmen”, keshtu thekson mes tjerash, gjate nje bisede qe “Infopress” zhvilloi me te, kengetarja Zanfina Ismaili, teksa tregon per stilin e saj te ri, angazhimet rreth muzikes e tejkalimin e temperaturave te larta qe kane pershkuar vendin

Duket se kengetarja Zanfina Ismaili aktualisht eshte duke shijuar suksesin e kenges se saj te fundit “Je vetem ti”. E kenaqur me gjithcka qe krijoi muaj me pare, kengetarja thekson se, pervec qe ky ishte nje krijim te cilin e vlereson mjaft lart, edhe komentet e miqve te saj e kane lartesuar kengen e saj. “Komentet kane qene te gjitha pozitive, te gjitha ishin shume te mira. Kam qene shume e gezuar qe eshte pelqyer kenga. Ajo qe fillimisht ka rene ne sy ishte nderrimi i stilit, dhe per aq sa kam pare une, ky nderrim stili eshte mirepritur nga publiku. Madje ka qene inspirim per shume vajza, e shpresoj qe edhe kenga apo klipi i ardhshem te kene te njejtin hov apo sukses. Kjo do te me gezonte shume”, thekson kengetarja Zanfina Ismaili, teksa shton se kurre me perpara nuk eshte ndier me mire sa i perket dukjes se saj. “Po ndjehem shume me mire ne kete stil qe tani kam, se sa si kam qene ne te kaluaren. Kete vit jam ndier 100 per qind vetja. Madje kur dale ne nje kafene apo diskoteke, shoh shume vajza qe kane floket e prera si une apo ngjyren e njejte. Shpresoj te jem inspirim per vajzat edhe ne te ardhmen”.

Me shume se kurre, duhet te kujdesem se cfare do te kendoj

Por, krijimet e saj per kete vere nuk do te mbesin me kaq. Ndonese ende nuk eshte percaktuar per ndonje kenge, ajo eshte ne pergatitje per krijimet e radhes. “Mendoja qe per muajin korrik te perfundoje nje kenge e klipi te ri, por si duket kjo do te shtyhet per pak kohe, pasi qe kompozitoret me te cilet bashkepunoj jane shume te angazhuar rreth krijimeve per kengetare tjere, dhe po duhet te pres per pak kohe, kur ata te lirohen paksa. Shume kengetare i kane rezervuar ata shume me heret, qysh nga dimri, dhe tani po me duhet te pres. Por e verteta eshte se kam nje moment me te veshtire ne karriere, pasi qe nuk guxoj te marr gjithcka apo te kendoj secilen kenge qe me prezantohet. Duhet te jem e kujdesshme ne perzgjedhjen e kengeve”, pohon ajo, duke shtuar se “kam biseduar me disa kompozitore per projektin e radhes dhe te shohim. Gjithsesi jam ne pritje, pasi qe nuk dua t’i hyj askujt ne termin apo ne hak”.

Po mundohem disi t’i tejkaloj temperaturat e larta

Temperaturat e larta qe po pershkojne ketyre diteve, si duket e kane ‘mbyllur’ kengetaren ne shtepine e saj, aty ku cdohere gjen flladin e duhur, por as daljet e saj pasditeve nuk mungojne. “Te nxehtit e madh na ka kapluar pernjehere. Po mundohem qe ta tejkaloj disi. Paradite gjithmone jam ne shtepi, e pasdite ose dal me shoqe ose me familjen”, tregon Zanfina, teksa shton se edhe kampionati futbollistik mund te vleresohet si nje preference per te, ndonese deri me tash ka pasur mundesi te percjelle vetem dhjete minuta nga ndeshjet e zhvilluara tashme. “Deri tani nuk kam ndjekur ndonje ndeshje te kampionatit. Dhjete minuta te njeres nga ndeshjet i kam pare, por besoj qe keto dite kur te luaj ndonje ekip qe mua me pelqen do ta shikoj. Me pelqen Brazili dhe Portugalia! Shpresoj shume qe nese nuk do te fitojne ndonjera nga keto kampionatin, te pakten te shkojne ne finale”, shprehet per fund kengetarja. /melihate gashi/infopress/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Ismaili Zanfina waiting for the next song

"I feel much better in this style that I have now, rather than as I was in the past. This year I felt 100 percent ourselves. But when you come to a bar or disco, I see many girls that have hair cut like me or the same color. I hope to be inspiration for other girls in the future ", so states, among other things, during a conversation that" Infopress held with, singer Zanfina Ismaili, as it shows the new style, music and bridging engagement of high temperatures that have overwhelmed the country

It appears that the Ismaili Zanfina singer is currently enjoying the success of her last song "You're just you." Satisfied with everything that made months ago, the singer states that, except that this was a creation which highly appreciates the above, the comments of her friends have blessed her song. "The comments were all positive, all were very good. I was very happy that the song is favored. It was initially dropped in the eyes was change of style, and as I've seen, this change of style is welcome by the public. Has even been inspiration for many girls, and hoping that the next song or the clips have the same momentum or success. This will be very very happy with, "said singer Zanfina Ismaili, while adding that never before has not felt better in terms of its appearance. "I feel much better in this style that I have now, rather than as I was in the past. This year I felt 100 percent ourselves. But when you come to a cafe or disco, I see many girls that have hair cut like me or the same color. I hope to be inspiration for other girls in the future. "

More than ever, need to watch what to sing

But her creations for this summer will not remain so. Although not yet been set for any song, it is in preparation for the next creations. "I thought that for the month of July to finish a new song clips, but it seems it will be postponed for a while, after which the composers who are very committed to collaborate on creativity for other singers, and if I have to wait for a few time, when they released a little. Many singers have booked them much earlier, since the winter, and now I have to wait. But the truth is that I have a more difficult time in career after that dare not get everything or to sing each song to present. You must be careful in selecting the songs, "she asserts, adding that" I talked to several songwriter for the next project and see. Anyway I am waiting, because I do not want anyone to come to term or in revenge. "

But somehow try to exceed the high temperatures

High temperatures that are traversing these days, apparently have 'closed' singer in her home, where it gets cool right every time, but its output afternoon or not missing. "The great heat has gripped us all at once. I am trying to exceed them somehow. I am always at home before noon, and afternoon or get with friends or family, "explains Zanfina, while adding that the football tournament could be regarded as a preference for, although so far has been able to convey only ten minutes of matches already developed. "So far I have not followed any of the championship match. Ten minutes of either of the matches I've seen, but I believe that these days when you play any team that I like to watch. I like Brazil and Portugal! I hope that many will not win if any of these championships, at least go to the finals, "says the late singer.
]]

Flori Flirton me Modelen Gjelbrona Gashi!

Flori Mumajesi flirt me Gjelbrona Gashin

Kantautori Flori Mumajesi ka shpeshtuar flirtet me nje modele jo aq te njohur, por qe per Florin duket te jete nga me te bukurat. Pervec fotove te perbashketa qe kane vene ne Facebook, si Flori ashtu edhe Gjelbrona nuk kursejne fjalet e embla ne drejtim te njeri – tjetrit. Nen nje foto te perbashket, Flori i drejtohet modeles me keto fjale: “Ti je piano, melodi, vargje pa mbarim, je flutura qe nuk dua ta trembe kurre...Faleminderit zemer”. Ndersa Gjelbrona ia kthen: “Ooo ♥♥, je yll. S’ka perse, vec suksese te deshiroj nga zm ♥♥ loveeee”. Se fundmi, modelja ka postuar ne profilin e Florit ne Facebook nje foto te perbashket, e cila nuk do koment. /infopress/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Flori Mumajesi flirt with Gjelbrona Gashi

Flori Kantautori Mumajesi has frequent flirtet a not so well known models, but for Florin seems to be the most beautiful. Besides the common pictures that have put in Facebook, as well as gold Gjelbrona not save words fresh in terms of each - other. Under a common picture, gold is directed modeles with these words: "You are the piano, melody, verses without end, are the butterflies that do not want to scare my heart ever ... Thank you. While Gjelbrona turn: "ooo ♥ ♥ you're the star. Never mind, keep on successes like the PA ♥ ♥ loveeee. Lastly, the model is posted on the Facebook profile gold a common picture, which would not comment.
]]

Gentes i Mungon Tirana!

Genta Ismajli: Me Mungon Tirana!

Ndonese tregon se qendrimi i saj ne Tirane per tre muaj rresht ishte nje eksperience shume e mire, ajo ben me dije se atje ka krijuar edhe nje shoqeri te re. Perkunder ketij fakti, kengetarja Genta Ismajli nuk ka udhetuar drejt Tiranes qe nga pjesemarrja e saj ne spektaklin “Dancing with the stars Albania”. “Ne Tirane s’kam pasur kohe te shkoj, qe nga koha kur u ktheva nga “Dancing with the stars”. Po me mungon Tirana sepse krijova edhe shoqeri te re atje. Me pelqeu Shqiperia”, thekson per “Infopress” kengetarja, duke bere me dije se ne momentin e pare qe te kete mundesi, do te udhetoje drejt kryeqytetit shqiptar. “Pasi t’i perfundoj punet ketu do te shkoj nje jave te rri atje”, thekson per fund ajo. /infopress/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Genta Ismajli: I'm Missing Tirana!

Although her attitude shows in Tirana for three consecutive months was a very good experience, it does suggest that there has also created a new company. Despite this fact, the singer Genta has not traveled to Tirana from its participation in the spectacle of "Dancing with the Stars Albania. "In Tirana I have had time to go, since the time when I came back from" Dancing with the Stars. " But with the lack of Tirana since created a new company there. In like Albania, "said the" Infopress singer, suggesting that when the first of this option, will travel to the Albanian capital. "After finish the work here will go a week to hang out there," said to end it
]]

Edona Llalloshi, Intervista "Bon Bon" RTV21

Edona Llalloshi Mysafire ne emisionin "Bon bon" te RTV21

Pjesa 1


Pjesa 2

- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:
TEXT ]]

Arrestohet Kantautori Erion Korini

E fejuara e kengetarit Korini, tenton vetevrasjen pas dhunes

Policia prangosi dje ne mbremje kantautorin Erion Korini me akuzen e shkaktimit te vetevrasjes dhe plagosjes. Vajza 24- vjecare tentoi te vetevritej dje ne mbremje ne kryeqytet pasi dhunohej nga i fejuari i saj VIP

E fejuara e kengetarit Erion Korini, tenton te vrase veten duke u hedhur nga kati i katert i pallatit ku bashkejetonin, ne kushtet e tronditjes psiqike dhe depresionit. Hetuesit e zyres se vrasjeve, arrestojne kengetarin me akuzen e rrahjes, shkaktimit te vetevrasjes, si dhe te demtimeve te tjera te kryera me dashje.

Ngjarja ndodhi dje pasdite rreth ores 17:00, ne rrugen "Konferenca e Pezes", prane nje qendre tregtare, fare prane kryeqezimit me rrugen "Babe Rexha", ku banoret e kesaj lagjeje, kane pare ne katin e katert te pallatit nje vajze qe kishte dale ne ballkon dhe qe thuajse ishte bere gati te hidhej.

Kjo ishte e fejuara e kengetarit Erion Korini, M. S. (Marvina Stefa), 24 vjece, me te cilen mesohet se Korini, kishte disa muaj qe ishte lidhur dhe bashkejetonin ne pallatin qe ndodhet ne rrugen "Konferenca e Pezes".

Policia pas lajmerimit nga banoret qe kishin pare vajzen ne ballkon shmang ngjarjen, pas bashkebisedimit me te ndersa ne vendin e ngjarjes per te negociuar me vajzen mberriten edhe efektivet e njesise se negociimit te forcave te RENEA-s.

Blute e komisaritit nr.2 ne kryeqytet mberriten ne vendin e ngjarjes, ne pak minuta dhe menjehere keta te fundit, kerkuan edhe ndihmen e njesive te specializuara te RENEA-s, per te evituar nje vetevrasje te mundshme te 24 -vjecares nga Permeti.

Efektivet e policise se komisariatit nr.2, pas nje negociimi te shpejte, arriten te neutralizonin veprimin e vajzes dhe arriten ta bindin ate qe te mos kryente nje veprim qe do te demtonte ate.

Nje gje e tille u arrit pas me pak se 15 minutash bashkebisedim mes vajzes efektiveve te policise te cilet gjate komunikimit i kerkuan 24- vjecares te vleresonte me teper veten e saj dhe jeten.

Kur blute arriten te bindin vajzen te mos hidhej, nje grup specialistesh te komisariatit nr.2, mberriten ne banesen e saj dhe menjehere e shoqeruan vajzen ne spitalin ushtarak, per t'i dhene ndihmen nevojshme mjekesore, per shkak te tronditjes qe kishte pesuar.

Nga veprimet e para hetimore te kryera ne vendin e ngjarjes dhe nga deklarimi i marre te fejuares se kengetarit, policia ka ngritur dyshimin per ushtrim dhune nga i fejuari i saj, kengetari Korini. E demtuara, M. S, ka pretenduar se i fejuari i saj ne menyre te vazhdueshme, ushtronte dhune ndaj saj, ne menyre sistematike.

Nje fakt i tille sipas policise vihej re edhe ne shenjat qe kishte ne trup e demtuara e cila per kete shkak si dhe per shkak te tronditjes se shkaktuar u dergua ne spital.

Pas marrjes se deklarimit verbal te vajzes, policia shoqeroi ne ambientet e saj te fejuarin, kengetarin Korini.

Gjate marrjes se tij ne pyetje, Korini, 32 vjec, fillimisht refuzoi te kishte ushtruar dhune ndaj saj pavaresisht pretendimit te ngritur prej te demtuares. Por pasi ai eshte vene perballe fakteve dhe provave ka pranuar se ishte grindur me te dhe se kishte ushtruar dhune.

Hetuesit, deri dje ne mbremje vone, nuk kishin vendosur nese do te arrestonin kantautorin e njohur, por pas konstatimit te demtimeve dhe se vepra penale e shkaktimit te vetevrasjes ishte konsumuar ata i vune prangat atij, duke i komunikuar arrestimin. /dashamir bicaku/shekulli/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

The fiancée of the singer Korini, attempts suicide after violence

Police yesterday evening prangosi kantautorin Erion Korini charges of causing the suicide, and stabbing. Girls 24 - year tried to vetevritej yesterday evening in the capital after dhunohej by her husband VIP

The singer Erion Korini betrothed, tries to kill himself by jumping from the fourth floor of the palace where bashkejetonin, in terms of psychological shock and depression. Office homicide investigators, singer arrested for allegedly beating, causing the suicide, as well as other damage done by design.

The event occurred around 17:00 yesterday afternoon, the path "Conference of Peza, near a shopping center, very close to the road kryeqezimit" Babe Rexha, where residents of this neighborhood, we have seen the fourth floor of a palace girl had emerged in the balcony and that was almost done to shed.

This singer were betrothed Korini Erion, M. S, 24, learned that Korini which had some months that was related and bashkejetonin palace located in the path "of Peza Conference.

Police after the registration of residents who had previously avoided daughter in the story balcony after the conversation with us while the scene to negotiate with the daughter arrived and effective negotiation and forces unit that's fallen.

Blute of komisaritit No. 2 in the capital reached the spot, in a few minutes and immediately the latter, asked the help of specialized units fit-s, to avoid a possible suicide at 24-year-old from Permet.

Effective Police Station No. 2, after a quick negotiation, failed to neutralizonin girl action and failed to persuade him not to carry out an action that would harm it.

Such a thing was reached after less than 15 minutes of conversation between the girl who police effectively communicating asked the 24 - year-old to further evaluate and life itself.

When blute failed to convince the daughter not to shed, a group of specialists Station No. 2, arrived at her apartment and immediately accompanied the daughter in the military hospital, to provide necessary medical assistance, because of the shock she had suffered.

From the first investigative actions performed in the scene and taken to fejuares statement that the singer, has raised doubts about police violence from her husband, singer Korini. The damaged, M. S, has alleged that her husband constantly, exert violence against her, in a systematic way.

A fact such as the police put in new signs that were damaged in the body which for this reason and because of the shock that caused was taken to hospital.

After receiving the verbal declaration of the girl, police escorted her to the premises fiance, singer Korini.

During the making of his questions, Korini, 32 years old, had initially refused to exercise violence against her despite the allegations raised by the demtuares. But since he has been put opposite the facts and evidence was admitted that an argument with and he had exercised violence.

Investigators, until late yesterday evening, had not decided whether to arrest kantautorin known, but after a finding of criminal damage and the cause of suicide was seen handcuffs they consumed him, informing the arrest.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online