All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Wednesday, 23 June 2010

Shqipe Aliu, E Bukura e Kalifornise!


/photo public domain/

Shqipja, e bukura e Kalifornise

E bukur, bionde dhe e mbushur perplot vetebesim. Bukuroshja nga Kosova, Shqipe Aliu synon te marre kuroren e Miss Teen California, edhe pse thote se gara do te jete shume e nxehte.

Ajo ka vetem 17 vjet. Jeton ne San Diego te Kalifornise dhe beson qe do te jete me e bukura e ketij shteti amerikan. Shqipe Alia, e cila ka lindur ne Kosove, thote se do te perpiqet te fitoje kuroren e me te bukures ne garen qe do te organizohet ne Miss Teen California. E panjohur ne Kosove, por jo edhe ne SHBA, pasi qe mediet atje kane filluar te flasin per bionden e bukur nga Kosova.

Roze: Na tregoni me shume, kush eshte Shqipe Aliu?
Shqipe: Jam 17 vjece dhe jam duke garuar ne garen per Miss California Teen. Jam lindur ne Kosove dhe per momentin jetoj ne San Diego. Jam femija me i madh nga pese femijet e familjes time dhe jam nje model dhe mesim per ta. Besoj dhe kam respekt ndaj vetvetes. Kam vetebesim dhe perkushtim ne pune. Shpresoj te fitoj kuroren e me te bukures ne Miss Teen California. Qellimi im eshte te luaj nje rol pozitiv te te rinjte dhe adoleshentet, dhe t’ua bej me dije atyre se bukuria eshte te kesh zemer te mire, te jesh e mencur, e gatshme per te dhene gjithcka, dhe te kesh besim per te ndryshuar shume gjera.

Roze: Thate se keni filluar karrieren si modele. Kur ndodhi kjo gje?
Shqipe: Nuk do ta konsideroja veten si modele tani per tani, mirepo kam bere disa fotografi dhe menjehere kam marre disa oferta nga agjencite e modes per t’u bere pjese e tyre.

Roze: Cili eshte suksesi juaj me i madh deri tani?
Shqipe: Synimi im me i madh qe e kam arritur eshte se jam zgjedhur te jem njera prej garuesve ne evenimentin qe e organizon kompania Trump. Eshte sukses, sepse ne nje gare te ketille bukurie shkojne me mijera aplikacione nga te gjitha vajzat e Kalifornise. E konsideroj veten me fat qe jam zgjedhur per te marre pjese ne kete gare.

Roze: A besoni qe do e fitoni kuroren e me te bukures ne Kaliforni?
Shqipe: Cdo vajze eshte e bukur dhe ka mundesi qe te fitoje. Shpresoj qe t’a dal sa me mire ne kete gare. Mendoj se do t’ia dale shume mire dhe te prezantohem bukur e keshtu ka mundesi qe edhe te fitoj.Roze: Na flisni pak me shume per kete gare qe zhvillohet ne qytetin amerikan...
Shqipe: Gara mbahet me 21 nentor ne Palm Springs, ku garojne te gjithe garueset me te bukura te Kalifornise. Gjithsecila garuese do te vleresohet ne tri fusha: intervista, ne rroba banje dhe ne fustane mbremjeje. Kriteri kryesor perfshin karakterin, qendrimin, besimin dhe personalitetin.

Roze: Kush ju perkrah me se shumti ne karrieren tuaj?
Shqipe: Familja ime perfundimisht eshte perkrahesja e pare, pas shokeve dhe shoqeve te mia.

Roze: Cilat jane planet tuaja ne te ardhmen?
Shqipe: Planifikoj qe te shkoj ne kolegj pasi te perfundoj shkollen; megjithate ende nuk e di se cili do te jete profesioni im pasi qe ka shume mundesi, edhe pse e di qe do te kete nje te ardhme te ndritur.

Roze: Deshironi te shtoni dicka...
Shqipe: Po, faleminderit per intervisten. Jam shume e lumtur qe jap interviste per nje gazete shqiptare para gares ne Miss California Teen dhe ju siguroj se do e jap me te miren per te fituar. /mehdi abdullahu/gazeta express/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Shqipe, the Beauty from California
The beautiful, full size and full confidence. Beauty from Kosovo, Shqipe Aliu aims to take the crown of Miss Teen California, says that although the race will be very hot.

It is only 17 years. He lives in San Diego in California and believes that will be the beauty of this American state. Albanian Alia, who was born in Kosovo, says will try to win the crown of the bukures the race to be held in Miss Teen California. Unknown in Kosovo, but not in the U.S., after the media there are starting to talk about the beautiful bionden Kosovo.

Pink: Tell us more, who is Albanian Islam?
Albanian: I am 17 years old and am competing in the competition for Miss California Teen. I was born in Kosovo and currently live in San Diego. I am great with child of five children, my family and am a model and lesson for you. I believe and have respect for themselves. Have confidence and dedication to work. I hope to win the crown of Miss Teen California bukures. My goal is to play a positive role of youth and adolescents, and them make informed them that beauty is to have a good heart, being the smart, willing to give everything, and have the confidence to change many things.

Pink: That they have begun careers as models. When this thing happened?
Albanian: I will not consider themselves as models for now, but I made some pictures and I immediately received several offers from agencies modes to be part of them.

Pink: What is your biggest success to date?
Albanian: My big goal that I reached is that I am chosen to be one of the contestants in the event that the company organizes Trump. Success is because such a beauty contest go to all the thousands of applications from California girls. I consider myself lucky that I am selected to participate in this race.

Pink: Do you believe that will earn the crown of the bukures in California?
Albanian: Every girl is beautiful and has opportunities to win. I hope to get out as well in this race. I think it will succeed very well and nice prezantohem so it is possible that even the win.

Rosy: We talk a little more about this race that takes place in the American city ...
Albanian: Race held on November 21 in Palm Springs, where all competitors compete with the beauty of California. Gjithsecila competition will be evaluated in three areas: interview, swimsuit and in evening dress. The main criteria include character, attitude, confidence and personality.

Pink: Who supports mostly in your career?
Albanian: My family is supportive before finally, after friends and my friends.

Pink: What are your plans in the future?
Albanian: Plan to go to college after school to finish, however, still do not know what will be my profession because there are many opportunities, even though I know he will have a bright future.

Pink: you want to add something ...
Submitted: Yes, thanks for the interview. I am very happy to give a newspaper interview for the Albanian front in the Miss California race and I assure you that will give our best to win.
]]

Sevdai Radogoshi: Une Jam Legjende!


/photo telegrafi/

Sevdai Radogoshi: Kush luan me mua - bëhet i madh

Edhe kur është serioz njerëzit qeshen me të. Madje, edhe atëherë kur është i nervozuar dhe nuk është me humor. Ky është çmimi që duhet ta paguajë në jetë për humorin e tij në estradën kosovare. Sevdai Radogoshi, njeriu që 37 vjet gjendet në estradë dhe që ka krijuar Qumilin, Dikin, Gipën, Sylën, zojën Zyba, flet për jetën e tij, karrierën, për herë të parë për portalin tonë.

Kur takohesh me të dhe ai ia fillon dy-tri shakatë e para, ty të duket se është duke aktruar dhe të shkon mendja ta pyesësh se cili qenka ky personazh i ri i krijuar prej tij. Mirëpo, i tillë është ai, humorist i lindur që pa telashe mund të krijojë personazhe, secili më qesharak se tjetri. Sevdai Radogoshi, së pari ka filluar si valltar, në moshën 13-14 vjeçare. Më pas kishte qenë një kohë edhe boksier i kategorisë pendël. Kishte punuar edhe shitës në Mëhallë të Hudumit dhe kasap në thertoren "Agimi". Mirëpo, skeçet e para në estradë i kishte punuar në vitin 1973, për t'u popullarizuar në mesin e viteve tetëdhjetë me "Qumilin" e paharrueshëm.

Prej 1973 në skenë...
Deri në klasën e tretë kam menduar se jam budalla, meqë flisja mbrapshtë dhe njerëzit qeshnin me mua, kurse mësuesi më rrihte. Karrierën e fillova duke e imituar Mixhën Ramë, derisa një ditë mixha Ramë i vërtetë (Fitim Domi), më sugjeroi që për të pasur sukses të mos e imitoja.Për herë të parë në RTP më ka ftuar regjisori Xhemil Vraniqi më 1982. Kam luajtur një monolog të Ramiz Kelmendit, gjakovarin. Tekstin nga gjuha letrare e kam bërë në gjuhë të gjakovarit. Në një promovim të videokasetës në Pejë, Ramizi ka thënë se, Sevdaiu është “doktor i zemrave tona që shëron zemrat tona. Vetëm një tekst të Rifat Kukajt e kam realizuar më 1983 së bashku me Luan Dakën dhe Mixhën Ramë (Baca Kolë) për RTP-në.

Jeni ndër humoristët e paktë shqiptarë që keni luajtur disa role. Sa role i keni bërë deri më sot?
Kam 36 personazhe të mia. Por, kam krijuar personazhe edhe për të tjerët, si psh: Mojen, Zhylafetin, Lumen (Elida Shasivari), Zyra (Zyrafete Gashi), Moni, Hasani (Besim Dina), Haxhi Baba, Elezi (Ibrahim Krajkova), Bujari, Vineta, Noci (Bujar Bobani), baba Hoxhë (Aziz Saliuka), tota Namie, Mumira (Shqipe Hoxha), Shkokla (Arben Danceli), Flakrimi (Arben Lleshi), Fetije Qarallajka (Vjollca Rizvanolli), Zymernija (Shkumbin Radogoshi), etj. Qumilin e kam krijuar vet më 1983. Më 1986 Mustafë Halili, ish-redaktor më tha të bashkëpunoj me Lecin. Unë pa pëlqimin e tij e mora edhe Rasim Thaçin dhe e pagëzova me emrin Cimë, sepse Cima më ka pëlqye shumë si humorist dhe prapë e dua. Për këto vjet sa kam luajt, kam shkruar mbi 800 skeçe dhe 3 komedi. Nuk janë pak a...?
Ishte në një kohë shumë i shikuar emisioni “Treshi përsheshi”?
Me paraqitjen e Treshit-përsheshit (të cilin e pagëzoi Ibrahim Kadriu) kemi bërë revolucion në humorin kosovar. Deri atëherë në RTP humori është interpretuar në gjuhë letrare që e kanë shkruar skenaristët, ndërsa e kanë interpretuar aktorët e teatrit të Prishtinës, Gjakovës dhe Gjilanit. Ne jemi legjendë e humorit në Kosovë, me ne ka fillua humori. Skeçet e Treshit kanë qenë aq të fuqishme sa edhe sot shikohen me kënaqësi.

Pse e luan rolin e Zybasë dhe dadës Pucë?
Sepse s’ka aktore në Kosovë që mundet ta luajë atë rol bindshëm.

A ke pas kontakt me ndonjë aktor të madh? Si të kanë vlerësuar?
Po, jam takuar me aktorin e madh, të ndjerin Bekim Fehmiu. Kur më ka pa në videokasetë në rolin e Zybasë, nuk më ka njohur. Motra e tij i ka tregua se është Sevdaia dhe më vonë Bekimi në prani të Lecit, Cimës dhe Hivzi Krasniqit më ka thënë që këtë rol të femrës, asnjë aktore e Kosovës nuk mundet ta luajë. Bekimi e çmonte shumë rolin e Qumilit dhe më pat thënë “Peshku i madh nuk rritet në ujë të vogël”. Ne rrinim bashkë në Qafë (Prishtinë), në një piceri. Bekimi ka qenë edhe patriot i madh. Po ua japi vetëm një detaj: në vitin 1976, në Beograd, zhvillohej loja Vëllazërimi-Çupariqki. Bekimi me te birin Uliksin përcillnin takimin. Uliksi i vogël, në stadium mbante plisin në kokë... E ka dashur shumë popullin e vet.

Çfarë keni fituar gjatë këtyre vjetëve në skenë?
E kam fituar një grua që është shumë punëtore dhe konsultohem me të dhe m’i ka bërë 4 fëmijë (tre vajza e një djalë) që i dua shumë. Kjo është pasuria ime më e madhe.

Të kujtohet kur je martuar...
Jam martuar në moshën 21 vjeçare, më 1979 me Eljane Rokën. Më të isha njoftuar pesë vjet më parë, i shpreha dashuri, të cilën ajo nuk e kishte refuzuar. Atëherë më pranoi dhe kurrë më nuk më ka ç'pranuar. Më dhimbset e shkreta. A çohet jetë me mua?

Mirëpo, a e ka mashtruar gruan ndonjëherë?
I kam mashtruar dy kazerma të ushtrisë së "Jugosllavisë" e le më gruan. Hera e parë ishte më 1979, kisha qëndruar vetëm gjashtë ditë ushtar. Më lëshuan me diagnozën: mentalno deficita (mentalisht i ngecur). Herën e dytë, në Zagreb, ‘aktrova’ pak më gjatë se herën e parë. Pas një muaji qëndrim, më liruan me diagnozën e njëjtë të psikiatrit. Psikologët dhe psikiatrit ushtarakë i kishin ngritur duart dhe kishin bërë be se në tokë të dheut nuk mund të ekzistojë njeri psikikisht më i sëmurë se "pacienti" i tyre, hahaha. I tillë jam unë, rrezikoj, por punës gjithnjë i hyj seriozisht.

Keni dhënë shumë për humorin shqiptar. A keni lënë pasardhës që do të mund t’i ndiqte hapat tuaj në të ardhmen
Nuk ka pasardhës, humori nuk është pasuri që trashëgohet. Humoristi lind...

A të brengosë fakti që nuk e ke Akademinë e teatrit?
Hahhaa….gjenerata e parë e Teatrit Dodona kur kanë hy në edicion, kanë imituar Cimën dhe Lecin (monologët), por mua s’kanë mund dhe nuk munden askush. Sikur ta kisha Akademinë, talenti im kishte mbet me profesorë të Dodonës, të cilët s’kanë të bëjnë me humor.

E imagjinon dot veten të luash rol serioz?
Kam luajt në teatër më 1989 në komedinë “Teveqeli”, kam pas një rol episodik. Kur kam dalë në skenë, krejt salla ka qeshë. Pa qenë aktor, nuk mund të jesh humorist i suksesshëm, sepse duhet me i njohur lëvizjet skenike që m’i ka mësuar regjisori i komedisë dhe teatrit të Gjakovës, i madhi Hysen Binaku.

Kënd e çmoni prej humoristëve?
Agron Llakajn, disa humoristë të ‘Portokallisë’. Më pëlqen edhe Kabareja e RTV21. I çmoj edhe ata me të cilët paraqitet në skeçe me mua. Secili që luan me mua, luan mirë, se më ka mua afër, përfshirë edhe aktorët e Teatrit të Gjakovës, të cilët më 1979 më refuzuan për t'u punësuar.

Si ashtu?
Unë gjithnjë e kam ditur se do të jem artist i madh, por në atë audicion kam shkuar gabimisht, sepse ata në të vërtetë kishin kërkuar aktor më të dobët se ata. Tashti, herë pas herë i ftoj në kasetat e mia, por jo të gjithë se nuk kanë kualitet.

Çka mendon për Besim Dinën?
Çka kam menduar, e kam realizuar. Duke luajtur me mua është bërë Besim. Më herët nuk e ka njohur askush. Qysh osht, qashtu osht.

Po Stupcat?
Ishin 5, mbetën 4, ishin 4 mbetën 3...suksese në të ardhmen.

Në mesin e prodhimeve më të suksesshme televizive vendore është edhe Kafeneja jonë...
S’është edhe me rëndësi a më pëlqen mua, apo jo...Populli e ka mirëpritur.

Armond Morina?
Si fëmijë Lili e ka pas në klasë dhe më ka lutë me e marrë me luajt. Edhe nëna e tij e ndjerë më ka lutë me e marrë me luajt se krejt jetën është rritë me humorin tim. Dhe, kur është prezantuar para se me hy në Akademi, më ka imituar mua. Përndryshe është aktor i madh.

Kënga e do motivin, po humori?
Për të shkruar humor së pari duhet porosia, pastaj edukata dhe zbavitja. Mua më pëlqen humori pa fjalë banale. Edhe kur personazhi flet diçka banale, është edukata e personazhit, e jo e Sevdaisë.Cili është shembulli yt në jetë dhe pse?
Transformimi prej një personazhi në tjetrin. Çdo personazh imi dallon bindshëm prej tjetrit.

Si ndjeheni pas më shumë se tre dekadash punë? Jeni i kënaqur apo ju ka ngelur peng ndonjë gjë që s’e keni bërë?
Vitet ikin shpejt, shumë gjëra më kanë mbetur pa bërë...

Kush mundet të të zëvendësojë?
Askush. Unë, jam i lindur për humor. Të qëndrosh 37 vjet në skenë dhe gjithherë i pathyeshëm në toplistë - dëshmon se je legjendë.

Cili është budallëku më i madh që ke bërë në jetë?
Kam bërë shumë, s’po di cilin ta dalloj...hahahaa

A janë humoristët, njerëzit më seriozë, sepse kritiku, poeti Zhan Kokto, thotë se poetët janë gënjeshtarët më të mëdhenj që e thonë të vërtetën. A pajtoheni me këtë sintagmë?
Po, sepse e ka thëne Kokto.

A ju ka djegur ndonjëherë humori i pakripë, dmth, a keni pasur pasoja për batutat tua në adresa të caktuara?
Po, më ka djegur, vetëm lëkurën, hahaha....

Thuhet se humori është njëfarë relaksimi për njerëzit e stresuar. Po del se humoristët në mënyrë të tërthortë janë edhe psikologë...
Psikologë e shkuar psikologësh...

Sa i ndiqni emisionet humoristike që bëhen sot?
I shikoj dhe qeshem.

Pse qesh?
Sepse disa më dhimbsen se nuk dinë të bëjnë humor.

A ka traditë dhe perspektivë humori te ne, më duket se më shumë ka sarkazëm, më shumë njerëzit kritikohen sesa cyten të qeshin?
Para 20 vjetësh humori ka pasë perspektivë. Tashti, nuk ka, sepse humor po bëjnë njerëzit që s’kanë lidhje me humor...

U ndamë nga Sevdai Radogoshi, hareshëm, seriozisht dhe shumë miqësisht. /gazmend kajtazi/telegrafi/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Sevdai Radogoshi: Who plays with me - becomes great

Even when serious people laughed with him. Even when it is nervous and is not humorous. This is the price to be paid in life for his humor in Kosovo celebrities. Sevdai Radogoshi man who is 37 years in burlesque and created Qumilin, Dikin, Gipën, Sylën, Mary Zyban, talking about his own life, career, first on our portal.

When you meet with him and he starts two or three jokes before, you look it is going aktruar and mind to ask what is this new character created by it. However, such is he, mood born without trouble can create characters, each more ridiculous than the other. Sevdai Radogoshi, first started as a dancer at the age of 13-14 years. Then there was a time the boxer pendël category. Sales had also worked in the neighborhood butcher in thertoren Hudumit and "Dawn." However, before the variety show skit had worked in 1973, to be popular in the mid eighties with "Qumilin" and memorable.

From 1973 on stage ...
By third grade I think I'm stupid, because people speak evil laugh with me, and the teacher would beat me. Career began by imitating Mixhën Rame, Rame mixha until one day come true (Earn Domi) me to suggest that success is not the first time in imitoja.Për RTP has invited Parkour Vraniqi director in 1982. I played a monologue of Ramiz Kelmendi, gjakovarin. Text of literary language have made the language gjakovarit. In a promotion videokasetës in Pec, Ramizi has said, Sevdaiu is "doctor of our hearts to heal our hearts. Just a text Kukaj Rifat I realized in 1983 along with playing and Mixhën Dakën Rame (Baca Kole) for RTP-in.

Humoristët are among the few Albanians have played some role. What roles have you done so far?
I have 36 of my characters. But the characters I created for others, such as: Moje, Zhylafetin, lumen (Elida Shasivari), Office (Zyrafete Gashi), Moni, Hasani (Besim Dina), Hadji Baba, Elezi (Ibrahim Krajkova), Generosity, Vineta, Noci (Bujar Boban), father Hoxha (Aziz Saliuka) Tota reputation, Mumira (Hoxha Albanian) Shkokla (Arben Danceli) Flakrimi (Arben Lleshi) Fetije Qarallajka (Vjollca Rizvanolli) Zymernija (Shkumbin Radogoshi), etc..
I created his Qumilin 1983. 1986 Mustafë Halili, former editor told me to cooperate with Leci. Without his consent I took the Rasim Thaci and rope pagëzova named because Cima me pëlqye much as mood and love again. For these years as I played, I have written over 800 and three comedy skit. There are few a. ..?

It was in a lot of time watching the show "Treshi përsheshi?
By submitting Treshit-përsheshit (which is baptism Ibrahim Kadriu) humor have made revolution in Kosovo. Until then the RTP humor literary language has been interpreted to have written that the scriptwriters, and actors have interpreted the theater of Pristina, Gjakova and Gjilan. We are tales of humor in Kosovo, we started with humor. Sketch of Treshit have been as powerful as today looked forward.

Why play the role of Zybasë and dadës Pucë?
Because no actors in Kosovo can not play that role convincingly.

Are you after contact with any great actor? How do they assess?
Yes, I met the great actor, the late Blessing Fehmiu. When the video has no role in Zybasë, has not known. His sister has shown that it is Sevdaia and blessing later in the presence of Leci, and Hivzi Cimës Krasniqi told me that the role of women, no actress of Kosovo can not play. Blessing of çmonte many roles and Qumilin Saying "big fish do not grow in low water. We rrinim along the neck (Pristina), in a pizzeria. Blessing has been great patriot. But give them just a detail: in 1976, in Belgrade, held game-Çupariqki brotherhood. Uliksin blessing to his son follow the meeting. Uliksi small sod in the stadium carrying the head ... And many people wanted her.

What have you gained over the years on stage?
I won a woman who is working and consult with me and has four children (three girls and one boy) that I love you. This is my greatest asset.

Remember when you are married ...
I married at age 21 years, with Eljane Rokën 1979. Most were reported five years ago, I expressed love, which she had not refused. Then admitted and never has ç'pranuar. Feel for the poor. A life brought with me?

However, a woman has ever cheated?
I've cheated two army barracks "Yugoslavia" and let the woman.
The first time was in 1979, had only six days remaining soldier. Most diagnosed released: mentalno deficits (mentally stuck). The second time in Zagreb, 'aktrova' a little longer than the first time. After a month stay, released on the same psychiatrist diagnosis. Military psychologists and psychiatrist had raised his hands and had made oath that the earth and earth can not exist on psychologically sick man that the "patient" for them, hahaha. Such am I gamble, but always come work seriously.

Have given much to Albanian humor. Do you leave descendants who will be able to follow your steps into the future?
No seed, humor is not inherited property. Humoristi born ...

A fact that worries have not Academy theater?
Hahhaa. ... The first generation of theater at Dodona when they HY edition, have forged rope and Leci (monologue), but I feel no one can and can not. If the Academy had, my talent was left with Dodonës professors who do no humor.

The dot imagines himself to play a serious role?
I played in 1989 in the comedy drama "Teveqeli" I had an episodic role. When I emerged on the scene, all rooms have laugh. Without the actor, the mood could not be successful, it must recognized that the movement stage has taught me comedy and theater director of Djakovica, the largest Binaku Hysen.

The angle of humoristëve çmoni?
Agron Llakaj, some mood of 'Portokallise'. I like the Kabareja of RTV21.
I appreciate those with whom appear in the skit with me. Everyone who plays with me, plays well, that has me close, including Gjakova Theatre actors, who in 1979 refused to work.

How so?
I've always known it would be great artist, but at the audition went in error, because they were actually looking weaker player than them. Now, from time to time to encourage my tapes, but not all that they have quality.

Know what you think about trust?
What I thought, I realized. Playing with me has been Trust. Previously has not recognized anyone. Since osht, qashtu osht.

Yes Stupcat?
There were five, were four, four were remaining third ... success in the future.

Among the products most successful local television is our touch ...
No important or even like me or not ... people have welcomed.

Armond Morina?
Lili has a child in the classroom and after bid has played with the handle. Even his mother has asked felt the deal with that whole life is played in step with my mood. And when it is presented before the HY in the Academy, I was imitating me. Otherwise great actor.

The theme song will is humor?
To write humor should first message, and then education and entertainment. I enjoy the humor without words banal. Even when speaking something banal character, the character is Education, not Sevdaisë.

What is your example in life and why?
The transformation of one character to another. Each character convincingly distinguishes from another mine.

How do you feel after more than three decades of work? You are satisfied or remained hostages do not have any thing to do?
The years go fast, many things are left without me ...

Who can replace the?
Nobody. I am born for humor. Stay 37 years on stage and always hot in toplistë - shows that are legendary.

What is the biggest budallëku you do in life?
I do too, which I know s'po discern ... hahahaa

Humoristët Are people more seriously, because critic, poet Jean Kokto, says that poets are the biggest liars who tell the truth. Do you agree with this Syntagma?
But because of Kokto said.

Did you ever burn pakripë humor, ie, whether you had your mot consequences for specific addresses?
Yes, I am burning, skin only, hahaha ....

It is said that humor is a kind of relaxation for stressed people. But it appears that indirectly humoristët are psychologists ...
Last psychologists psychologists ...

As humorous follow emissions made today?
I see, and qeshem.

Why laugh?
For some dhimbsen do not know humor.

Is there a tradition of humor and perspective to us, it seems that there is more sarcasm, more people than cyten criticized them laugh?
20 years humor has had perspective. Now, no, because mood but do people who have no connection with the mood ...

Divided by Sevdai Radogoshi, joyful, serious and very friendly.
]]

Reklama e Ciljetes e Kopjuar!


Per nje moment mendova sa te shkathet jemi me reklama, por ja doli qe video spoti publicitar i "Birra Tirana" nuk na qenka nje ide origjinale. Eshte teresisht e kopjuar nga reklama e birres Bavaria (birre eshte apo jo!). Por, megjithate me nje gje mund te mburremi: Ciljeta na doli me e forte se ajo tjetra, se paku sa i perket numrit te gjoksit, he he!

Shiqo videon:

- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Beer Tirana vs Beer Bavaria Commercial
For a moment I thought how versatile are the ads, but managed to spot video advertisement of "Tirana Beer" Too us an original idea. Is completely copied from Bavaria beer ads (beer is is it not!). But, however the one thing you can boast: we came Ciljeta stronger than the other, at least in terms of size of breast, he he!
]]

Gerti Gjoni, Intervista "Infopress"


/photo public domain/

Interviste me kantautorin nga Shqiperia, Gerti Gjoni
Inspirimi im rrjedh nga gjithcka qe ndez ‘zjarrin’ muzikor brenda meje

Nese ne kete bote ndodhin gjerat per nje arsye, atehere arsyeja kryesore qe kengetari nga Shqiperia, Gerti Gjoni u lidhe me kengen, ishte se ai e donte ate. Dhe kush tjeter do te fl iste me mire per Gertin dhe kenget e tij, pervec kitares me te cilen u misherua qe ne femijeri, atehere kur edhe nisi te ekzekutonte notat magjike, si nje fi llim drejt botes se artit. E tani kur ne pentagramin e tij te punes jane renditur tri kenge te punuara nga vet ai, kantautori rrefen me endje per secilen note magjike qe shkroi, ndersa tregon njeheresh edhe per bashkepunimet me miqte e tij kengetare, jeten private e perditshmerine qe e karakterizon. Gerti, permes kesaj interviste dhene “Infopress”, tregon edhe per udhetimet drejt Kosoves, pasionet dhe shpirtin e tij prej komiku qe e konkretizon ne cdo moment

Infopress: Ndonese ndodheni ne fillim te karrieres muzikore, duket se tashme keni rreth vetes nje numer mjaft te madh fansash qe pelqejne krijimet qe ju beni. Cfare do te thote per ju ky fakt?
Gerti: Me behet jashtezakonisht zemra mal, kur degjoj qe ekzistojne dashamires te muzikes sime. Mendoj qe eshte nje nga inkurajimet dhe pozitivitetet i cdo artisti ne pergjithesi! Per t’iu pergjigjur shkurt, ky fakt me inkurajon se tepermi, me gezon dhe me frymezon per ide dhe materiale akoma me te bukura se keto, me te cilat jam paraqitur deri tash.

Mezi pres t’i rikthehem Kosoves fantastike

Infopress: E keni menduar, apo e keni ne plan ndonje vizite drejt Kosoves?
Gerti: Absolutisht PO! Dhe nuk do te vonoje si vizite. Madje po e pres me shume endje. Nje nga koncertet e mia te para kane qene me grupin “Ilirjanet” ne Prishtine dhe ne Peje, keshtu qe mezi pres t’i rikthehem Kosoves fantastike.

Infopress: Nuk ishte vetem kenga me te cilen u prezantuat ne festivalin e vjetshem “Kenga Magjike”, ku u vleresuat si kantautori me i mire, por ju krijuat edhe kenge tjera te bukura. Zakonisht nga ku lind inspirimi yt?
Gerti: Po eshte e vertet! Une deri tani i jam paraqitur publikut shqiptar dhe diaspores me tri kenge. E para ka qene ne “Top Fest 6”, e titulluar “Me lejo te te them me fal”, e dyta ka qene kenga “Nje here ne jete une dashuroj”, me te cilen u paraqita ne festivalin “Kenga Magjike”, dhe u vleresova me cmimin kantautori me i mire! Dhe, se fundi, me kengen “Engjelli im”, u prezantova ne “Top Fest 7”, kenge kjo e cila u nominua per “Best Male”, dhe me te cilen perforcova ‘live’ ne fazen gjysmefi - nale. Inspirimi im rrjedh nga gjithcka qe mund te ndezi sadopak ate ‘zjarr’ muzikor qe fshihet brenda meje. Mund te jete nje vajze, nje rresht qe lexoj, nje poezi etj...Dhe e vetmja menyre me te cilen une shprehem eshte, te ulurit diku me kitaren time edhe te kompozuarit.

Se shpejti nje duet me Redon Makashin

Infopress: Se fundi, nje kenge qe tashme ka rrembyer kohe neper programet muzikore te televizioneve shqiptare, eshte kenga “Engjelli im”, kenge kjo me te cilen u ngjitet ne skenen e “Top Fest” dhe gjysmefinalen e tij. Na flisni pak per kete eksperience?
Gerti: Eksperienca ka qene fantastike. Mu be qejfi qe performova ‘live’ ne ate eveniment dhe i uroj festivaleve te tjera ne trojet shqiptare, fatin e ketij “Top fest-i”! Normale, qe cdo kengetar, kenaqesine e tij e gjen tek e kenduara ‘live’. Une kam gati 10 vjet qe jam aktiv me jeten e nates ne Tirane dhe jashte saj, keshtu qe sadisfaksioni ishte goxha i madh ne kete eveniment.

Infopress: Mendoni qe jeni vleresuar me noten e duhur ne festivalin e fundit?
Gerti: Jo! Mendoj qe nuk jam vleresuar sic duhet ne “Top Fest 7”, por ama respektoj jurine edhe votat e degjueseve te kengeve te “Top Fest 7”, dhe falenderoj organizatoret, per mundesine qe me dhane te performoja!

Infopress: Por, nuk eshte se nuk u vleresua e gjithe krijimtaria juaj ne kete festival. Ishte kenga e Mariza Ikonomit, kompozimin e se ciles muzike e keni bere ju. Si u ndjete per kete vleresim?
Gerti: Faktikisht, e vetmja gje qe ma hoqi ndopak ‘merzitjen’ time nga mospjesemarrja ne fi nalen e “Top Fest-it” ishte cmimi qe ju dha kenges sime, te interpretuar ne nje menyre fantastike nga Mariza! Me besoni, jam ndjere shume, shume i gezuar dhe i lumtur, pasi eshte hera e trete qe une i prezantohem publikut ne nje festival, dhe nder to kam dale me dy cmime, nje si kantautor dhe nje si kompozitor. Ky fakt i jep shume hov karrieres sime.

Infopress: Dihet qe sezoni i veres vleresohet si me frytdhenesi sa i perket krijimeve muzikore nga kengetare te ndryshem. Me cfare te rejash do te pasoje krijimtaria e Gertit?
Gerti: Ne fakt, eshte e vertet ajo qe thua! Une po pergatitem se fundmi, se bashku me Redon Makashin te bejme nje duet se bashku. Redi, gjithnje ka qene nje kengetar te cilin une e kam simpatizuar shume, keshtu qe do te jete kenaqesi, qe te pranoj te kendojme se bashku ne nje duet. Eshte nje kenge e kompozuar nga une dhe presim qe kenga te dali se shpejti edhe me nje klip. Plani tjeter vijon me “Kengen Magjike”. Kam deshire te marr pjese serish ne kete eveniment gjigant per mendimin tim. Ka qene nje festival, i cili me ka dhene shume, shume inkurajim dhe nje start te mrekullueshem ne karrieren time, dhe mbi te gjitha me vleresuan goxha mire.

Infopress: Keni menduar t’i beni nje klip kenges “Engjelli im”?
Gerti: Te them te drejten akoma jo... Me pelqen te transmetohet versioni ‘live’ i tij ne TV, por nuk perjashtohet mundesia e nje klipi te mundshem, pasi per mua ajo eshte nje kenge shume e vecante.

Infopress: Pervec si kantautor, si cfare tjeter vleresohet Gerti?
Gerti: Si nje njeri i qeshur, pozitiv dhe me teper humor!

Infopress: Por, kur dhe si ndodhi takimi i pare me kengen?
Gerti: Ne fakt, takimi im i pare me kengen ka ndodhur shume vjet me pare, qysh ne femijerine time. Vellai me ka mesuar hapat e para ne kitare, dhe pastaj kam vazhduar studimin tim vete si autodidakt. Pastaj kam kenduar ne kishe, si shume kengetare te tjere me emer ne Tirane. Aty kam pasur edhe eksperiencen e pare me te kenduarin ‘live’, pasi na duhej te kendonim cdo jave dhe te them te drejten kjo ka qene nje faze shume e rendesishme ne formimin tim si muzikant. Pastaj nje etape tjeter madhore, ka qene edhe prezantimi im me grupin “Ilirjanet”, i cili ka performuar dy here ne festivalin e “RTSH-se”, me kengetar Merland Kademin dhe Mariza Ikonomin. Aty kam qene kitarist i grupit. Pastaj, biznesi i muzikes ‘live’ ne pub-et e Tiranes mori hov, keshtu qe si shume kolege te tjere muzikante, ju bashkengjita edhe une performances ‘live’ neper pub-e dhe lokale te ndryshme.

Mundohem te qesh sa me shume dhe mbi te gjitha, t’i beje te tjeret te qeshin

Infopress: E ndjeni veten me fat?
Gerti: Shume!

Infopress: Sipas jush cka nuk duhet t’i mungoje nje kengetari te mirefillte?
Gerti: Pasioni!

Infopress: Ne kenge tingelloni shume melankolik, po ne jeten reale si jeni?
Gerti: Pak a shume. Po ne te vertet, shumica e artisteve, ne pergjithesi jane te ndjeshem dhe melankolik, por nuk do ta fusja veten tek ‘shume melankoliket’.

Infopress: Jeta larg muzikes e angazhimeve profesionale, si vazhdon per ju?
Gerti: Me te perditshmet dhe aventurat e saj.

Infopress: Po temperaturat e larta aktuale, te drejtojne drejt plazhit apo ne ndonje vend larg nga dielli?
Gerti: Faktikisht, une preferoj edhe plazhin edhe klimen malore. Por, me teper anoj nga kjo e dyta, pasi diellin e tepert nuk e preferoj shume.

Infopress: Me shume do te pelqeni nje mbremje ne nje koncert roku, nje mbremje ne mes miqsh apo nje mbremje romantike ne shoqeri te nje vajze, nese do te duhet te zgjidhni per mbremjen e radhes?
Gerti: Ne nje menyre absolute, do zgjidhja mbremjen romantike me nje vajze... Ku ka gje me te bukur!

Infopress: Dhe kur jemi tek vajzat, e keni takuar tashme te duhuren, apo jeni ne ‘kerkim’ te saj?
Gerti: ...akoma jo e duhura!

Infopress: Nese eksplorojme tek Facebook-u yt, dhe gjerat qe publikoni aty, duket te jeni mjaft i pasionuar ne barsoleta. Vleresoheni edhe ne rrethin shoqeror per te tille?
Gerti: Ha-ha-ha! Po...Ne fakt me pelqejne shume barsoletat. Kot nuk thone, qe e qeshura zgjat jeten, keshtu qe mundohem te qesh sa me shume dhe mbi te gjitha, t’i bej te tjeret te qeshin.

Infopress: Dicka per fund, qe do te donit te shtoni dhe ne nuk iu pyetem?
Gerti: Desha te falenderoj perzemersisht bashkepunetorin tim me te afert, Elvis Duron, i cili ka dhene nje ndihmese shume te madhe ne dy kenget e mia te fundit, madje tek kenga “Nje here ne jete une dashuroj”, pjesemarrese ne “Kenga Magjike” eshte edhe bashke-kompozitor. Dhe, se fundi, me ka gezuar shume intervista me gazeten tuaj. Eshte hera e pare qe jap nje interviste per nje gazete ne Kosove, keshtu qe ju falenderoj perzemersisht!

Rutina vazhdon te beje te veten

Infopress: Dhe aktualisht cilat jane angazhimet qe po perkufi zojne perditshmerine tuaj?
Gerti: Rutina vazhdon te beje te veten ne jeten time. Mundohem te angazhohem totalisht ne punet qe me rrethojne. Merrem me prova per muziken ‘live’, jap disa kurse private ne kitare, lexoj shume libra artistike, dhe me pelqen shume te kaloj kohe me shoqerine time te mrekullueshme, e cila me ka mbeshtetur shume ne performimet dhe ne muziken time! I falenderoj shume, shume! /melihate gashi/infopress/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Interview with kantautorin from Albania, Gerti John
My inspiration comes from everything that sparks 'Fire' music in me

If things happen in this world for a reason, then the main reason that singer from Albania, Gerti John was connect with the song, was that he loved it. And who else would be better for fl iste Gerti and his songs, except the guitar which was misherua since childhood, when the magic began to execute notes, as a fi world in order to use towards art. And now when we pentagramin his work are listed three of his songs he worked, kantautori rrefen to weave the magic that wrote each note, and shows once and for his collaboration with singer friends, private life that characterizes everyday. Gerti, through this interview given "Infopress", shows the journey towards Kosovo, his passions and spirit of komiku that at any moment konkretizon

Infopress: Although we are early musical career, it seems that now you have about yourself a very large number of fans who love the creations that you make. What will this actually mean for you?
Gerti: With become extremely mal heart when you hear there loved my music. I think that is one of encouragement and pozitivitetet of any artist in general! In response in February, the fact that most encourages, and inspires enjoys with ideas and materials for even more beautiful than these, with which I presented so far.

Kosovo can not wait to go back fantastic

Infopress: And you thought, or you plan any visit to Kosovo?
Gerti: Absolutely YES! And do not delay as the visit. Even if the wait more weaving. One of my first concerts with the group were "Ilirjana" in Pristina and Peja, so I look forward to back Kosovo's fantastic.

Infopress: There was only song which was presented at the festival last year's "Magic Song", which was rated as the best kantautori, but you also created other beautiful songs. Usually where there is your inspiration?
Gerti: Yes it is true! I'm now up to public Albanian diaspora with three songs. The first was in "Top Fest 6, titled" Let me tell the fly ", the second song was" a once in life I love you ", with which he presented in the festival" Magic Song ", and kantautori was honored with the best price! And, finally, with the song "My Angel" was prezantova "Top Fest 7", this song which was nominated for "Best Male" and with which perforcova 'live' phase gjysmefi - municipal. My inspiration comes from everything that it can somehow lit 'fire' music was hiding inside me. It may be a girl, a line that read, poetry, etc ... And the only way in which I express it is to ulurit somewhere with my kitaren also kompozuarit.

Soon a duet with Redon Makashi

Infopress: Finally, a song that already has blown through time television programs Albanian musical is the song "My Angel", songs with which it was sticky at the scene of the "Top Fest" and its municipal gjysmefi. Isni fl us a bit about this experience?
Gerti: The experience was fantastic. MU performova indulge that 'live' at that event and we hope other festivals Albanian lands, the fate of this "Top fest-i"! Normal, that every singer, finds his pleasure in singing 'live'. I have almost 10 years I am active night life in Tirana and beyond, so that was pretty big sadisfaksioni in this event.

Infopress: Think that you evaluate the appropriate grade at the festival last?
Gerti: No! I am not properly evaluate the "Top Fest 7", but Ama jurine respect the votes of the songs listeners' Top Fest 7 ", and I thank the organizers for the opportunity that I got to perform!

Infopress: But is not that it was awarded and all your creativity in this festival. Mariza was Ikonomi song, whose composing the music you've made. How did you feel about this assessment?
Gerti: Actually, the only thing that gave me a little 'merzitjen' from my non-participation in the municipal fi "Top Fest-it" was the price that you gave my song, be interpreted in a fantastic way of Marisa! Believe me, I felt very, very happy and glad, because it is the third time that I prezantohem public in a festival, and brought honor to have two prices, one as song writers and as a composer. This actually gives more momentum to my career.

Infopress: It is known that the summer season as frytdhenesi evaluated in terms of musical creativity by different singers. What will follow the rejash Gerti creativity?
Gerti: In fact, it is true what you say! I was recently study, together with Redon Makashi to do a duet together. Lee, always has been a singer whom I've simpatizuar more, so that would be fun, to accept the gjini together in a duet. It is a song composed by me and expect the song to emerge soon with a clip. Another plan follows the "Magic Song". I would like to take part again in this gigantic event to my opinion. There was a festival, which has provided many, many encouragement and a wonderful start in my career, and above all with pretty well appreciated.

Infopress: Did you think to make a clip song "My Angel"?
Gerti: To say the right still do not ... I like the broadcast version of 'live' his TV, but not excluded a possibility of potential clips, because for me it is a song very special.

Infopress: Besides as song writers, as estimated Gerti what else?
Gerti: As a gay man, and more positive mood!

Infopress: But when and how it happened the first meeting of the song?
Gerti: In fact, my first meeting with the song happened many years ago, since my childhood. Brother has learned his first steps in guitar, and then I continued my own research as autodidact. Then I sing in church, how many other singers named Tirana. There also have been the first experience with singing 'live', as we sang each week should be and the right to say it was a very important stage in my formation as musician. And one other adult stage, was also my introduction to the group "Ilirjana" who has performed twice at the festival of "Radio Station, that" with singer Mariza Merland Kademin and Ikonomi. There have been the group's guitarist. Then, the business of music 'live' in pub-mails of Tirana took off, so that as many colleagues and other musicians, you attach the performance I 'live' through the public and various local.

I try to laugh as much and above all, to make others to laugh

Infopress: The feel lucky?
Gerti: Too many!

Infopress: According to you what should not be missing a genuine singer?
Gerti: passion!

Infopress: We tingelloni more melancholy songs, but in real life, how are you?
Gerti: a little more. But in fact, most artists, in general are sensitive and melancholy, but it will not fusja themselves to 'very funky'.

Infopress: Life away from music and professional commitments, as goes for you?
Gerti: The daily and her adventures.

Infopress: high temperatures are present, the drive to the beach or in any place away from the sun?
Gerti: Actually, I prefer the beach and mountain climate. But more of this second bank, after excessive sun does not prefer more.

Infopress: More will enjoy an evening at a rock concert, an evening among friends or a romantic evening in the company of a girl, if we must choose the next evening?
Gerti: In an absolute way, the solution will be romantic evening with a girl ... Where is the beautiful thing!

Infopress: When are girls, have already met duhuren, or are in the 'search' to her?
Gerti: ... still not right!

Infopress: If you explore on your Facebook-being, and reveal things that it seems you are quite passionate in joke. Also assessed the social environment for such?
Gerti: Ha, ha, ha! Yes ... In fact like so much joke. Kot does not say that the laughter long life, so I try to laugh as much and above all, to make the others laugh.

Infopress Something to end, that would like to add and we had not asked him?
Gerti: happy I would like to thank my closest collaborator, Elvis patient, who has given a very large contribution in my two last songs, even to the song "Once I love in life, participating in" Song Magic ' is the co-composer. And, finally, with much enjoyed your interview with the newspaper. She was the first to give an interview for a newspaper in Kosovo, thank you so happy!

Routine continues to make itself

Infopress: And what are the efforts currently being perkufi nities to your everyday?
Gerti: routine continues to make my life itself. I try to engage fully in the work with the surrounding. Deal with the evidence for music 'live', gives private guitar courses, read many art books, and loves to spend time with my wonderful society, which has supported more in my music and performances! I thank you, too!
]]

Snoop Dogg Vjen ne Prishtine!

/photo getty images/

Snoop Dogg më 10 korrik në Prishtinë

Reperi i famshëm amerikan Snoop Dogg me 10 korrik do të performojë para publikut kosovar në stadiumin e kryeqytetit.

Ardhja e reperit mundësohet nga kompania “Z mobile”, ndërsa konfirmimi për ardhjen e tij tashmë është bërë në faqen zyrtare të kësaj kompanie.

“Për t’i treguar mirënjohje gjithë Kosovës për përkrahjen e dhënë, dhe që i ndihmoi të bëhet njëri prej sukseseve më të mëdha të biznesit në vend këtë vit”, Z mobile organizon koncertin e Snoop Dogg, më 10 korrik 2010, në stadiumin e Prishtinës”, thuhet në njoftimin e plasuar në faqen e kësaj kompanie.

Bëhet e ditur se bileta për hyrje në koncert do të jepet falas pas blerjes së një SIM kartele të “Z mobile”, me çmim prej 25 eurosh, e që ka 25 euro mbushje. /telegrafi/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Snoop Dogg in Pristina on July 10
Famous American benchmark with Snoop Dogg will perform on July 10 before the public in the stadium of the capital of Kosovo.
The arrival of the benchmark provided by company "Mr Mobile", as confirmation of his arrival has already been made to the official website of this company.

"To show gratitude for all the support given to Kosovo, and helped to become one of the greatest successes of business in the country this year, mobile hosts Z Snoop Dogg concert, on July 10, 2010, at Stadium Pristina, said in a notice placed on the website of this company.

It is known that access to concert tickets will be given free after the purchase of a SIM card to "Mr. Mobile", the price of 25 euros, which is 25 euros saturation.
]]

Kthjellu Mberrin ne MTV

/photo b.w./

Grupi “Kthjellu” mbërrin në MTV

Grupi kosovar “Kthjellu” debuton në MTV më këngën e tyre më të re “Tonight is your night”. Kënga është prezantuar në mbrëmjen e organizuar nga Mtv me temën “Join the fight to End Trafficking and Exploitation” (Bashkohu në luftën kundër trafikimit dhe shfrytëzimit) në Prishtinë. Kjo është hera e parë që kënga e një grupi shqiptar prezantohet në kanalin prestigjioz MTV. Kënga i dedikohet luftës kundër trafikimit dhe shfrytëzimit dhe do të pasojë grupet “Radiohead” dhe “The Killers” të cilët kontribuan në këtë fushatë kundër skllavërisë moderne .”Tonight is your Night” - quhet kënga me të cilën “Kthjellu” do të paraqiten për publikun e MTV-së dhe MTV EXIT në të gjithë botën. /b.w./qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Group "Kthjellu" arrives at MTV
Kosovo group "Kthjellu" on MTV debuton song on their new "Tonight is your night. The song is presented in the evening hosted by MTV on "Join the fight to End Trafficking and Exploitation" (Join the fight against trafficking and exploitation) in Pristina. This is the first time a song of the Albanian group presented the prestigious MTV channel. The song is dedicated to the fight against trafficking and exploitation and will follow the group "Radiohead" and "The Killers" who contributed to the campaign against modern slavery. "Tonight Is Your Night" - the song which is called "Kthjellu" will be presented for MTV audience and MTV EXIT worldwide.
]]

Tuna: Ne Shtrat Bej Shume Gjera!

/photo anabel/

Tuna: Në shtrat bëj shumë gjëra

Aktualisht është duke shijuar statusin e bashkëshortes, pasi ka vetëm pak muaj që i ka dhënë fund beqarisë së saj. Të qënit bashkëshorte nuk e pengon absolutisht këngëtaren e suksesshme, Tuna që paralelisht më të, të zhvillojë edhe karrierën e saj. Ndërkohë është duke punuar fort për materiale të reja muzikore, pasi shumë shpejt ka në plan të nxjerrë albumin e ri. Por, për suplementin “Bluetooth”, ne nje interviste, Tuna ka pranuar të na rrëfejë për të gjithë lexuesit marrëdhënien që ka me shtratin si shumë detaje të tjera... E pyetur nëse preferon të flejë me pizhama, të brendshme apo lakuriq, Runa shprehet se me raste i bën të dyja. “Preferoj të fle me të brendshme ose lakuriq, (qesh), ka raste edhe kur fle me rroba për variacion.”. Kurse pyetjes se cfarë bën tjetër në shtrat: ha lexon, sheh TV apo…?, Tuna nuk heziton ti përgjigjet “Eh, janë shumë gjëra që bëhen...” Këngëtarja pranon të ndajë edhe shqetësimin që ka patur kohë më parë me pagjumësinë. “Ishte një periudhë kur isha insomniak i vërtetë dhe si pasojë më qëllonte të merrja ilaçe për gjumë, por fillova të bëhem e varur dhe nuk e bëj më”. /b.w./bluetooth/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Tuna: In bed I do many things
Is currently enjoying the status of the wife, having only a few months has beqarisë its end. Being wife absolutely does not prevent a successful singer, which parallel the Tuna, and develop her career. Meanwhile is working hard on new music material, as soon plans to release a new album. However, the supplement "Bluetooth", in an interview, Tuna has agreed to confess to all of us readers that the relationship with bedrock as other details ... Asked if you prefer to sleep with pajamas, underwear or naked, runa says that makes the two cases. "I prefer to sleep in underwear or naked, (laughs), there are times when sleep with clothes for a change.". But what makes the other question to bed: eat read, see TV or ...?, Tuna does not hesitate to respond "Eh, there are many things that made ..." The singer admits to share the concern that had long ago with pagjumësinë. "It was a period when I was real insomniak and consequently on the shooting takes medication for sleep, but I started to become dependent and did not do more."
]]

Tuesday, 22 June 2010

Edona Llalloshi Lanson Albumin e 8-te Me Radhe!


/photo avni selmani/

Edona Llalloshi lanson albumin e tete me radhe
Tejkalova cdo mine qe hasa pergjate rruges profesionale

“Ka me shume se tri jave qe puna rreth albumit ka perfunduar, ndersa prisnim qe distributoret ne Zvicer ta shumezonin dhe editonin ate. Ka nje jave qe albumi eshte ne treg dhe, ndonese ndodhemi vetem ne fillimet e tij, jam e kenaqur me gjithe punen qe eshte bere dhe pritjen e tij nga fansat dhe publiku im”, keshtu thekson mes tjerash, gjate nje bisede per “Infopress”, kengetarja Edona Llalloshi, ndersa rrefen edhe per bashkepunetoret e saj ne kete krijim

E angazhuar plotesisht rreth krijimit te saj te radhes, kengetarja Edona Llalloshi tashme ka finalizuar punen rreth albumit me te ri te titulluar “Dilema”. Dhe tani kur ditet shenojne nje jave te tere qe nga lansimi i albumit ne treg, kengetarja shpreh kenaqesine e saj per nje fillim te mbare te ketij projekti. “Ka me shume se tri jave qe puna rreth albumit ka perfunduar, ndersa prisnim shumezimin e CDve qe behej ne Zvicer, ne menyre qe ta editonim ate me editoret nga Kosova. Ka nje jave qe albumi eshte ne treg dhe, ndonese ndodhemi vetem ne fillimet e tij, jam e kenaqur me gjithe punen qe eshte bere dhe pritjen e tij nga fansat dhe publiku im”, keshtu thekson mes tjerash, gjate nje bisede per “Infopress”, kengetarja Edona Llalloshi, ndersa rrefen edhe per bashkepunetoret e saj ne kete krijim.

Dua qe kur te krijoj dicka me te vertete t’ia vleje ajo

“Ka tri vjet qe nuk kam edituar album. Dhe te ju them te drejten edhe kete vit isha ne dileme te lasoja nje album apo jo, sepse per te realizuar nje album duhet nje perkushtim shume i madh. Dua qe kur te nxjerr dicka ne treg, te dale me dicka qe vertet ia vlen dhe pelqehet nga njerezit. Mendoj qe cdo dy apo tre muaj mund te krijosh nje album, apo ne dy apo tre jave te lansosh nje klip a kenge te re, por nuk e di sa ia vlen nje gje e tille. Kam deshire qe kur te realizoj dicka, me te vertete t’ia vleje ajo. Edhe rreth ketij krijimi kam bashkepunuar me kompozitore te ndryshem, si me ata nga Maqedonia, si me ata nga Kosova. Doja qe ky krijim te jete sa me profesional, sepse vetem keshtu dua te me vleresohet puna ime”, shton Edona, teksa tregon edhe per pershtypjet e para pas lansimit te albumit dhe komentet e familjareve dhe miqve te saj. “Me te vertete jam ndare shume, shume e kenaqur. Ne kete album ka kenge jashtezakonisht te mira, e qe nuk do te mund ta vecoja ndonjeren”.

Pervec albumit, kengetarja ka dite qe ka lansuar edhe klipin e saj me te ri, klip ky i cili i ka paraprire albumit “Dilema”. Per filmimet dhe skenarin ne kete klip kishte nje nderthurje idesh te kengetares, babait dhe vellait te saj, ide keto te cilat nuk qene te veshtira te filmohen nga syri i kameres. “Gjithmone skenarin per klipet e mia e bej une ne bashkepunim me babane tim dhe Milotin. Me pas idete tona i bartim tek njerezit pergjegjes te produksioneve muzikore. Klipin e kenges “Romanca” e kemi realizuar ne Maqedoni te produksioni “Fabrika”. Me ata kam bashkepunuar edhe ne disa klipe te meparshme. Me ka pelqyer puna qe ata bejne dhe jane te perkushtuar, te degjueshem e me e rendesishmja eshte se e kuptojne cfare do nje kengetar. E pervec kesaj, ne klip sigurisht qe eshte edhe Miloti, por edhe nje bashkepunetor imi shume i mire, e qe njeheresh eshte edhe kompozitori i kenges “Romanca”, Shpeta. Aty shihet edhe Besniku, i cili eshte valltari ne kete klip. E sa i perket dukjes sime, jane kujdesur si gjithnje Fjolla&Sebi. Ndersa per fotot eshte kujdesur fotografi Avni Selmani”, tregon ajo. Albumi permban gjithsej nente kenge, ndersa pervec klipit te fundit, kengetarja meton qe pas pushimeve dhe angazhimeve qe do t’i kete ne qytetin e Durresit gjate gjithe veres, do te dale edhe me ndonje klip te dyte.

Ne “Parajsa”, per te pesten here

Dhe tani kur ka perfunduar punet rreth albumit, Edona nuk e ka problem te vazhdoje me krijimet e radhes dhe angazhimet muzikore ne plazhin e Durresit. “Keto dite do te udhetoj drejt Durresit, ku do te qendroj per gjate gjithe sezonit te veres. Isha para disa ditesh atje dhe e pashe qe ka mjaft turiste. Do te jem gjate gjithe sezonit ne “Parajsa” aty ku kam qene edhe per kater vjet me radhe, ndersa angazhimin tim do ta filloj me 4 ose 5 korrik. Terasa ku une performoj eshte nje terase shume e mire. Ia vlen te shkosh dhe gjithcka eshte ‘live’. Ka njerez te moshave te ndryshme. Aty vijne nga femijet e moshes njevjecare e deri te ai plaku me plis, e qe mua me gezon me se shumti”, rrefen kengetarja.Publiku me ka perkrahur ne menyren me te mire

Dhe tani kur karriera e saj permbledh rreth vetes plot 24 vjet, kengetarja e vlereson veten me shume fat. “Kam pas fatin qe jam takuar me skenen e kengen. E meritat me te medha per karrieren time, pa dyshim, qe i takojne babait tim, Rrahman Llalloshi, i cili me ka qendruar gjithnje perkrah. Ai ishte menaxher edhe i shume kengetareve tjere, dhe e njeh kete pune shume mire. Por, e verteta eshte se kur ndalem dhe mendoj per gjithe kete kohe, shoh nje rruge me shume mina e qe ne cdo moment me duhej te kem kujdes e te mos bie ne ndonjeren nga ato. Nje sakrifice shume e madhe, por pas cdo suksesi e sheh qe ia vlen, e kjo te inspiron per krijime tjera”, tregon Edona.

E per t’i qendruar publikut gjithnje e fresket, e qete e me buzeqeshje, sigurisht qe nuk eshte e lehte, duke pas parasysh qe ne jete ka edhe shume gjera tjera te cilat nuk te shmangin pa te prekur si njeri. Por, sipas Edones, publiku eshte kritiku me i madh i secilit kengetar, por edhe perkrahesi me i madh ne cdo gje. “Kam pasur fat qe kam pasur nje publiku shume te mire. Publiku ka qene ai qe gjithnje me ka shtyr te sjell dicka te re, te prezantoj kenge e albume kengesh, e qe gjithnje me ka perkrahur ne menyren me te mire. Jam munduar qe edhe une t’i prezantohem publikut ne menyren me te mire dhe ta di pse dola ne skene”, thekson kengetarja.

Ndersa, atehere kur angazhimet rreth muzikes jane me te pakta, kengetarja gjen kohe edhe per daljet me miqte e saj, por edhe per familjen, por jeta e nates thote se nuk eshte e preferuara e saj. “Kam nje jete shume normale, gati si secili qytetar i Kosoves. Kam miqte e mi, kam shoqerine time. Do ta permendja Miranda Hashanin, kolegen time me te cilen thuajse cdo dite jemi bashke per kafe. Fatmiresisht, kam prinderit, vellane, kam tri motra, kam nje familje shume te madhe. Asnje minute nuk humbi kohe, por cdo here qe jam me larg angazhimeve profesionale jam me njerezit e mi. Madje shpesh kur duam te rrime me shoqet, me shume zgjedhim nje mbremje te shtepia e ndonjeres. Kjo ndoshta sepse ngopem me mbremjet e mia muzikore e mbremjet jashte”, tregon per fund Edona.

Vleresimi nga familja i domosdoshem per krijimet e mia

“Kam nje fat shume te madh, pasi qe familja ime asnjehere nuk ma ben rrafsh, sa i perket krijimeve muzikore dhe sukseseve qe mund te pasojne. Asnjehere nuk me kane thene se ti je cika jone dhe je me e mira ne bote. Te ne nuk eshte ai raport, madje mund te them se nese ndokujt ia ben rrafsh, atehere ate e ke fundosur. Pas cdo prezantimi, i cili mund te mos jete ne rregull, ne ulemi dhe e shtjellojme. Dhe kur e mora klipin e fundit, i prisja reagimet e babit, pasi qe ai eshte edhe menaxheri im qe nga fillimi ne karriere. Dhe kur ai me thote keq, e di qe eshte keq, por edhe kur me thote se eshte mire, atehere gjithcka eshte ne rregull, sepse asnjehere nuk ma ben rrafsh. Dhe per klipin e fundit kam marre komentet me te mira te mundshme dhe jo vetem nga familja, por edhe nga miqte e fansat e mi. Kjo me ka bere te ndjehem shume, shume mire” /melihate gashi/infopress/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Edona Llalloshi launches her eight album in a row

I overcame every mine I came accross along my professional journey

"There are more than three weeks to work on the album is finished, and expect that distributors in Switzerland and edit it to multiply. There is a week that the album is in the market and, although we are only in its infancy, I am satisfied with all the work that is done, and his reception from fans and my audience, "so states, among other things, during a conversation about" Infopress , Love and peace among singers, as well rrefen for its associates in this creation

Fully committed to the creation of her next, Love and peace among the singer already has finalized work on the new album titled "Dilemma." And now when the days write a whole week since the market launch of the album, the singer expresses its satisfaction to a good start this project. 'Has more than three weeks to work on the album is finished, while multiplying the CDve expected to become in Switzerland, in order to editonim it with editors from Kosovo. There is a week that the album is in the market and, although we are only in its infancy, I am satisfied with all the work that is done, and his reception by fans and my audience, "so states, among other things, during a conversation about" Infopress , Love and peace among singers, as well rrefen for her in this creation.

I want that when you create something really worth it to

"There are three years that I have not edited album. And you say the right well this year I was in a dilemma of lariat album or not, because to achieve an album to a very large commitment. When I want something off the market, come up with something really worthwhile and favor from people. I think that every two or three months can create an album, or in two or three weeks of lansosh a new clips or songs, but do not know how it goes something like this. I like that when you realize something, to really apply it. And about the establishment have cooperated with different composers, such as those from Macedonia, as well as those from Kosovo. I wanted to be making this as professional, because only so I want to with my work evaluated, "added Miss, as he shows for revisions after the launch of the album and the comments of her family and friends. "I've been really divided very, very happy. This album is extremely good song, and who can not be singled out any. "

Besides the album, the singer has days klipin has launched its new, the clips which is prepended Album "Dilemma". For this scenario footage and clips have a combination of ideas and singer, her father and brother, that these ideas were not difficult to filmohen camera eye. "Forever My scenario for the clips I do in collaboration with my father and Milotin. Then carry our ideas to the people in charge of musical production. Klipin song "Romance" in Macedonia have realized the production "factory". They've also collaborated with some of the previous clips. I liked the work they do and are committed, manageable and most importantly is that they will understand what a singer. And besides this, the clips of course that is also Milot, but also a very good my collaborator, and who is also the composer of the song "Romance", Shpeta. It can be seen Besniku, who is dancer in this clip. The terms of my appearance, they always look like Fjolla & SEBI. While the pictures look photo Avni Selmani is, it shows. The album contains nine songs total, and besides last klipit, singer claims that after the holidays and commitments that will have in the city of Durres during the summer, will appear with any second clips.

In "Paradise", for the fifth time

And now when it has completed work on the album, Love and no problem to continue with the next creations and musical commitments on the beach at Durres. "These days, will travel to Durres, where he will stay on throughout the summer season. I was a few days there and saw that there are plenty of tourists. I will be throughout the season in "Paradise" where I was also for four years, and my commitment to begin with 4 or 5 July. Terrace where I perform is a very good terrace. It is worth to go and everything is 'live'. There are people of different ages. It come from children up to age one year old lumpy it, and who enjoys me the most, "rrefen singer.

The public has supported the best way

And now when her career includes over 24 years full of himself, singer considers himself more fortunate. "I'm following the fate that met the scene of the song. The great merit of my career, without doubt, that meet my father Llalloshi Rahman, who has always stayed supports. He was also manager of many other singers, and know this work very well. But the truth is that when you stop and think about all this time, see a path with many pounds of that at any moment with the need to have careful and not fall in any of them. A very big sacrifice, but then sees that the success of any worth, and that inspires the creations of others, shows Miss.

And for the public to always stay fresh, cool and with the smile, of course it is not easy, having in mind that in life there are many other things that did not avoid without touching a man. But, according Edones, the public is with great critic of each singer, but also big supporters in everything. "I was lucky that I had a very good audience. The public has always been that he has pushed to bring something new to introduce songs and albums song, which has always supported the best way. I also tried to prezantohem public in the best way and I know why I went on stage, "said the singer.

Instead, if the commitments about music are scarce, the singer also finds time for the exits with her friends, but also for the family, but says that the night life is not her favorite. "I have a very normal life, almost like every citizen of Kosovo. I have my friends, I have my society. I'll mention Miranda Hashani my kolegen which are together almost every day for coffee. Fortunately, I have parents, brother, I have three sisters, I have a very big family. Not lost one minute of time, but every time I'm away from professional commitments with my people. And often when we want to stay with friends, choose a more evening of any home. This is probably because of my evenings have enough musical evenings abroad, shows the late Miss.

Evaluation of the family's necessary for my creations

"I have a very large fortune, as my family makes me never flat, regarding the musical creativity and success that could follow. Never to have said that you are our Cika and are the best in the world. To us he is no relation, I can say that even if someone makes it flat, then what have sunken. After each presentation, which may not be ok, we sit and shtjellojme. And when I got klipin last, the expected reactions of father, because he is the manager from the beginning in my career. And when he says sorry, I know that is bad, but when it says it is good, then everything is OK, because I never makes flat. And last klipin comments I have received the best possible, not only from family, friends and also my fans. This has made it feel very, very good.
]]

Monday, 21 June 2010

Parashqevi Simaku Ndahet Nga Burri?

/photo public domain, parashqevi simaku me te birin/

Parashqevi Simaku ndahet nga burri?

Prej vitesh nuk jeton më në Shqipëri dhe tashmë atdheu për të është kthyer në një mall të vërtetë. Ka krijuar një tjetër jetë atje, një të përditshme krejt ndryshe. Disa vite më parë, të gjithë e kujtojmë rikthimin në skenën shqiptare të Parashqevi Simakut. U prezantua me një partner, jo vetëm në profesion por edhe në jetë, i fejuari që më pas u bë dhe bashkëshorti i saj, martesë nga e cila Parashqevia ka një djalë.

E teksa i hedh një vështrim profilit të saj në “Facebook”, vihen re foto të Parashqevisë me djalin e saj, të cilin në të gjitha fotot e shtrëngon fort, po kështu edhe foto me familjarë të tjerë, foto ndër vite të cilat këngëtarja i ruan në formën e nostalgjisë. Shumë foto i përkasin edhe momenteve me miqtë, si për shembull një foto me mikun e saj Antonio Athanas, foto me një regjisor amerikano-shqiptar, si dhe foto me zotin Pirro Milkani, Mirush Kabashi, Samir Kumbaro ambasadorin shqiptar në Uashington, Fatos Tarifa me bashkëshorten e tij.

E ajo që është për t’u habitur mbetet fakti që në asnjë foto Parashqevia nuk shfaqet me të shoqin. Mos ndoshta kjo do të thotë se në statusin e këngëtares së famshme shqiptare ka ndryshime kohëve të fundit? Një krisje në marrëdhënie, apo ndarje mes tyre?

Nga këngëtarja nuk vjen asnjë konfirmim i tillë, ama shumë burime pranë saj bëjnë të ditur se çifti është ndarë./bluetooth/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Parashqevi Simaku separated from husband?

For years no longer living in the U.S. and now is homeland to become a real commodity. Has created another life there, a completely different day. Several years ago, we commemorate the return of all Albanian scene Parashqevi Simaku. It was introduced with a partner, not only in profession but in life, husband later became her husband and, from that marriage has a son Parashqevia.

And while it takes a look at her profile on "Facebook" noted Parashqevisë picture with her son, whom all tightly clutching photos, and so are other family photos, photos in years that the singer reserves in the form of nostalgia. More pictures of the moments belonging to friends, such as a picture of her friend Antonio Athanas, a picture with the Albanian American filmmaker, and photos with Mr. Pirro Milkani, Mirush Kabashi, Samir Kumbaro Albanian ambassador in Washington, Fatos Tarifa with his wife.

But what remains surprising is the fact that there is no picture displayed Parashqevia with her husband. Do it probably means that the status of the Albanian famous singer's recent changes? A flaw in the relationship, or split between them?

Singer does not come from any such confirmation, sources close to her many Ama to know that the couple separated.
]]

Miriam Cani: Albani Dashuria Ime e Perjetshme!

/photo public domain/

Miriam Cani: Me Albanin kam gjetur dashurine e perjetshme

Kengetarja shqiptare me fame boterore rrefen sukseset profesionale, bashkejetesen me Albanin dhe ambiciet e radhes ne film

Eshte larguar nga Shqiperia qe ne moshen 5-vjecare, por as largesia dhe as angazhimet e shumta si kengetare atje nuk e kane bere qe ta harroje vendin e saj te lindjes. Vizitat ne Shqiperi tashme jane bere te shpeshta per te, pasi nuk eshte vetem toka e saj qe e therret, por edhe dashuria, ajo... me e pastra e shpirtit. Per Miriam Canin eksperimentet ne boten e artit nuk kane fund. Momentalisht ajo eshte e angazhuar ne nje film dhe lidhur me kete projekt ajo shpjegon se eshte nje nder ambiciet qe po e ve ne jete. Gjate intervistes se meposhtme, pervec anes profesionale Miriami na flet edhe per marredhenien e saj me kengetarin Alban Skenderaj. Por, se per cfare behet fjale konkretisht, mesojeni me poshte:

Pervec muzikes, cilat jane ambiciet e radhes per Miriamin?
Momentalisht se bashku me menaxherin tim jemi duke eksperimentuar ne boten e artit gjerman. Domethene vazhdoj te merrem me muzike, por duke bere kenge te reja per disa projekte te ndryshme si per shembull, muzike filmi per disa oferta qe na kane ardhur per filma dhe telenovela gjermane. Por, dua te angazhohem edhe ne drejtimin e filmit. Aktrimi ka qene dicka qe e kam pasur pasion qe femije dhe tashme mendoj qe ka ardhur koha te eksploroj pak edhe ne kete bote tjeter te artit. Dua te bej nje kurs intensiv tek nje nga shkollat me te mira ne Gjermani. Gjithashtu kam menduar edhe per nje kurs ne nje shkolle te famshme ne New York rreth muajit shtator, keshtu qe jane disa gjerat paralel duke u zhvilluar.

Jetoni ne Gjermani prej disa vitesh. Edhe pse keni qene shume e vogel, a ndjenit ndonje veshtiresi ne pershtatjen e ambientit atje?
Nuk mund te them se ka qene e veshtire, sepse kam qene 5 vjec kur kam ardhur ne Gjermani dhe jam ambientuar shume shpejt (sic do bente cdo femije ne kete moshe).

Sa ndryshe e shikoje veten nga te tjeret ne nje vend te huaj?
Jo dhe aq, sepse jam rritur me kete kulture dhe e ndjej sikur te ishte e imja. Mbi te gjitha ne Gjermani ka shume te huaj, qe do te thote te jesh i huaj ketu nuk eshte dicka qe te ben te ndjehesh ndryshe.

Shikohen me paragjykim shqiptaret?
Varet. Sigurisht ka njerez qe i shikojne shqiptaret me paragjykim, por une eksperiencat e mia i kam bere, keshtu qe njerezit ketu gjykohen, sipas karakterit dhe jetes se tyre. Nese je i rregullt dhe zbaton ligjin ketu jeton i qete dhe nese punon dhe je i afte, mund te arrish cdo gje sikur te ishe gjerman.

Ndjeni mall per vendin tuaj dhe kur ju kaplon malli jeni nga ato tipa qe beni gati valixhet per te ardhur ketu?
Sigurisht qe po,sepse eshte atdheu im. Malli me merr me shume per njerezit e familjes qe jetojne ne Shqiperi, por edhe per ushqimin. Vdes per ushqimin e detit ne Shqiperi, s’e ka asnje vend i botes me te mire se ne Shqiperi, por duhet te kuptojme dicka se e shkuara dhe e ardhmja ime do jete ne Gjermani. Une do jem gjithmone e lidhur me Shqiperine, si ne anen shpirterore, ashtu edhe ne anen profesionale. Por here pas here e vizitoj, e sidomos kur bej ndonje projekt atje. Eshte nje emocion tjeter ai qe ndjen atje, sesa emocioni qe mund te ndjesh ketu ne Gjermani. Cdo gje ne Shqiperi eshte me emocionuese dhe me e “ngrohte”.

Kenga qe ju ka dhene me shume fame dhe pse?
Ne Gjermani mendoj qe cdo kenge qe kam nxjerre me grupin ka qene nje hap perpara dhe nje sukses ne karrieren time, ndersa ne Shqiperi nuk e di, nuk mund ta konkretizoj.

Ndjesia juaj kur kendoni?
Eshte nje bote e tere qe e ndjej brenda meje kur kendoj. Per mua muzika ka lidhjen me te forte me shpirtin, kur i ndjen gjerat qe thua. Kur kendon nuk kenaq vetem publikun, por edhe veten tende.

A eshte muzika nje mjet i mire per te fituar Miriam?
Sigurisht qe po, per cdo artist ne bote. Thjesht ke fatin qe te fitosh para me ate qe adhuron te besh (te kendosh).Tani varet, sesa kompromise ben per te fituar edhe me shume. Ka artiste ne bote qe ne te vertete nuk jane artiste dhe bejne cdo lloj gjeje per te fituar para. Pastaj ka te tjere qe jane “unik” dhe bejne vetem ate qe adhurojne dhe ndjejne te bejne. Domethene vetem ate lloj rryme muzike dhe shume pak e kane fatin, qe pikerisht ajo gje i ben edhe me te suksesshem dhe te vecante, sepse nese ti si artist nuk ndjen ate qe ben, si mund te pretendosh qe ate ta ndjej publiku.

Ju vete beni muzike per te jetuar, apo jetoni per te bere muzike?
Per faktin, qe bota e artit eshte e vetmja gje qe une i perkushtohem 100%, do te thote qe edhe duhet te ushqehem me kete pune. Por, gjithsesi do te thosha qe jetoj per te bere muzike. Gjerat e tjera vijne me pas (qesh).

Duke iu referuar lidhjes tuaj me Albanin mund te na thoni cfare eshte dashuria per ju?
Cdo gje fillon dhe mbaron me dashurine. Eshte gjeja me e madhe ne jete. Dashuria me jep forcen per gjithcka qe bej ne jeten time. Forcen edhe lumturine, sigurine, qe cdo gje mund te ndodhe ne jete, por nese ke dashurine prane ndjehesh shume me e sigurt.

Si po shkon marredhenia juaj?
Eshte thjeshte perfekt. Jemi te lumtur dhe lidhja jone po forcohet cdo dite edhe me shume. Kemi gjetur lumturine e perjetshme tek njeri-tjetri, ne cdo aspekt. Cdo fjale tjeter do ishte e tepert. Ne bashkejetojme dhe punojme bashke.

Ne jeten e perditshme, cilat jane provat e dashurise qe beni per njeri-tjetrin?
Varet cfare jete ben. Cdo gje te vogel qe ben mund ta shohesh, si prove, por ne aspektin pozitiv, qe mos te harrosh te falenderosh tjetrin per cdo gje qe ben per ty.

Mendoni se duhen mbajtur disa sekrete te vogla per vete, ne menyre qe mos te prishet ekuilibri i nje raporti shume te mire?
Eksperiencat ne jete tregojne shume qarte qe nuk ka gje me te mire se sinqeriteti dhe per raportin, por edhe per veten tende. Jane strese te panevojshme qe ia heq vetes.

Sa e rendesishme eshte per ju ruajtja e individualitetit ne nje raport dhe sa e dobishme eshte te kesh individualitet brenda marredhenies?
E mira eshte qe te dy njerezit te mbeten vetvetja, sepse perndryshe s’do jene kurre 100% te lumtur. Por, mire eshte edhe te dish te besh kompromis, ashtu sic kerkon ta besh edhe vete.

Duke qene se ju tashme keni krijuar nje lidhje te konsoliduar, a eshte martesa ne planet tuaja te aferta?
Perpara kemi per te realizuar disa gjera te tjera shume te rendesishme, qe i kemi bere plan per te ardhmen, pastaj gjerat e tjera vijne natyrshem (qesh).

Pasionet e Miriamit?
Te kendoj, te kercej, te pikturoj, te lexoj, te notoj dhe te gatuaj (qesh).

Libri i fundit qe keni lexuar?
“Mit dir an meiner seite” nga Nicholas Sparks.

Cilat jane anet me te forta dhe me te dobeta te karakterit tuaj?
Me te fortat? Vullneti, di te pershtatem, di te bashkepunoj me njerez, di te degjoj dhe te punoj pa fund (qesh). Me te dobetat. Ndonjehere s’kam shume durim. Emocionohem shpejt, sidomos kur behet fjale per njerezit qe i dua. Ndonjehere jam kokeforte, kur jam e bindur per dicka.

Shprehja me domethenese qe keni lexuar?
Cfare mbjell edhe korr.

Miqte tuaj VIP?
Miqte me te mire qe kam nuk jane VIP. Jane miqte qe i kam patur qe para shume vitesh. Ata jane te vertetet. /vilma kerciku/game over/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Miriam Cani: With Alban I found eternal love

Albanian singer of world fame tells about her professional successes, co-life with Albani and next ambitions in film

It left Albania at age 5 years, but neither distance nor the numerous commitments as singers out there do not have to forget her place of birth. Visits Albania already have become frequent, as there is only land that calls her, but love it ... with the pure soul. Miriam Cani For experiments in the art world did not end. Currently she is engaged in a film and on this project explains it is one that is a widow ambitions in life. In the following interview, besides the professional side Miriam speaks to us of her relationship with singer neva. But for what it comes specifically mesojeni follows:

Besides music, what are the ambitions for Miriam next?
We together with my manager in the world are experimenting German art. Therefore continue to engage with music, but making new songs for several different projects such as film music for several proposals that have come to us for movies and soap opera in German. But we want to engage in film direction. Acting was something that I had the passion that children and now I think that it is time to explore less well in this other world of art. I want to do an intensive course at one of the best schools in Germany. I also thought for a course at a famous school of New York around September, so some things are developing parallel.

Live in Germany for years. Even if you have been too small, do you feel any difficulty adapting to the environment there?
I can not say that there was difficult, because I was five years old when I arrived in Germany and am ambientuar very quickly (as would make every child in this age).

See themselves as different from the others in a foreign country?
Not so, because I grew up with this culture and I feel as if it was mine. Above all in Germany has more foreign, which means to be alien here is not something that makes you feel differently.

Albanians are viewed with prejudice?
Depends. Of course there are people who look Albanians with prejudice, but my experiences I have done, so that people here are judged according to their character and life. If you are regular and the law applies here and quiet lives and works if you are able, you can achieve anything if I were German.

Feel good about your country and when you're kaplon miss those types that make suitcases ready to come here?
Certainly yes, because it is my homeland. Longing to get people more about family living in Albania, but also for food. Dies for sea food in Albania do not have any place in the world better than in Albania, but need to understand something of the past and my future will be in Germany. I will always be associated with Albania, as the spiritual side, as well as the professional side. But occasionally I visit, especially when I do any project there. It is an emotion that he feels there other than that you can feel the emotion here in Germany. Albania Everything is exciting and the "hot".

The song that gave you more fame and why?
In Germany I think that every song that I photographed the group was a step forward and a success in my career, while in Albania do not know, can not materialize.

Sing when your feeling?
It is a whole world that I feel inside me when to sing. For me music has a strong link with the soul feels when you say things. When sing only satisfy the public, but also yourself.

Is music a good tool to win Miriam?
Of course, that is, for every artist in the world. Just have to make before the fate of worship to do what (the kendosh). Now up, rather than making compromises to win even more. There are artists in the world that we really do not have any artist and to find money. Then there are others that are "unique" and do only what they feel and do worship. Ie only what kind of stream of music and have very little luck, that's exactly what makes something successful and even more special, because if you like what artist does not feel like that it can claim to feel the public.

You make music for them live, or live to make music?
The fact that the art world is the only thing that I perkushtohem 100%, meaning that even have to eat with this work. But anyway I would say that I live to make music. Other things come later (laughing).

In reference to your connection with Alban can tell us what is love for you?
Everything begins and ends with love. It is the greatest thing in life. Love gives me strength to do everything in my life. Strength and happiness, safety, everything that happens in life, but if you feel love at very safe.

How is your relationship?
It is simply perfect. We're happy and our relationship was strengthened even more every day.

We find the eternal happiness to each other, in every aspect. Every other word would be excessive. We bashkejetojme and work together.

In everyday life, which are evidence of the corresponding love for each other?
Depends on what makes life. Every little thing that makes you can see, as evidence, but in positive terms, not to forget to thank each other for everything that makes for you.

Consider that some secrets should be kept small for them, so as not to break the equilibrium of a very good report?
Experiences in life show very clearly that there is nothing better than sincerity and report, but also for yourself. Jane unnecessary stress that I remove myself.

How important is for you maintain individuality in a report and how useful it is to have individuality in relationship?
The good is that two people remain themselves, because otherwise you will not ever be 100% happy. But even better is to know to make a compromise, as it requires them to do well.

Since you have already created a connection to consolidate, a marriage is close to your plans?
Before we have to achieve some other things more important that we have made plans for the future, then other things come naturally (laughs).

Passions of Miriam?
To sing, to dance, to paint, to read, to swim and to cook (laughs).

The last book you've read?
"Tales dir an meiner Seite" by Nicholas Sparks.

What are the strong sides and weak your character?

The strongest? The will, I know of humor, work with people I know, I know to listen and to work without end (laughs). With weak. Sometimes I have more patience. Emocionohem quickly, especially when it comes to people like that. Sometimes I'm stubborn when I am convinced about something.

Significant expression that you read?
What plant and harvest.

VIP your friends?
Best friends I have are not VIP. There are friends that I had that several years ago. They are true.
]]

Sunday, 20 June 2010

Elida Kryeziu Me Kenge R&B

Elida Kryeziu me këngë R&B

Së fundmi, Elida Kryeziu ka lansuar videoklipin e këngës “Aspirin”, të cilën e ka realizuar në duet me këngëtarin Meriton Ademi, e që është i një zhanri ndryshe nga ç’jemi mësuar ta dëgjojmë Elidën.

“Këngën e re ‘Aspirin’ me videoklip e kam realizuar me DJ Cimin, në bashkëpunim me reperin Meriton Ademi. Oferta për bashkëpunim më erdhi papritur, sepse unë kam qenë e ftuar prej DJ Cimit për të realizuar një këngë ndryshe nga që janë mësuar të më shohin adhuruesit”, ka thënë Elida në një intervistë për Kosova Sot.

Këngëtarja është e vetëdijshme se stili R&B ka pasur shumë suksese, dhe thotë se iniciator për këtë projekt ka qenë DJ Cimi me pretendime që ajo ta tregojë veten edhe në këtë zhanër. /kosova sot/telegrafi/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Elida Kryeziu with R & B song
Finally, Elida Kryeziu has launched video of the song "aspirin", which has performed in duet with singer Adam deserves, which is unlike a Genre ç'jemi Elidën learned to listen.

"The new song 'aspirin' by video I made with DJ cimi, in cooperation with the benchmark Meriton Ademi. The offer of cooperation came on suddenly, because I was invited by DJ cimi to perform a song other than that are used to see more fans, "said Elida in an interview for Kosova Sot.

Singer is aware that R & B style has had many successes, and says the initiator of this project was cimi DJ claims that it can show itself in this genre.
]]

Alban Skenderaj Promovin Klipin "Si Me Pare"

“Si më parë”

“Si më parë” është kënga më e re e kantautorit Alban Skënderaj. Një single i ri me një videoklip “ndryshe”, siç e përkufizoi vetë ai, në mbrëmjen e promovimit.

“Në radhë të parë është një fjalë që më erdhi këndshëm. Të gjithë e pyesin veten nëse gjithçka do të kthehej si më parë. Ideja është se të ardhmen mund ta ndërtosh edhe me atë: si më parë”, është shprehur Skënderaj.

“Si më parë” është e fokusuar në një histori dashurie, por sipas autorit, kjo frazë lë hapësirë për interpretime të lira për gjithkënd. Muzika është e gjinisë pop-rock, një miks mes melankolisë dhe forcës së mjaftueshme për të përcjellë mesazhet që mbart dhe me nota identifikuese të kantautorit Skënderaj.

“Muzika jam unë. Jam emancipuar shumë muzikalisht dhe jam munduar të bëj gjëra shumë të reja, ndryshe nga ç’kam bërë më parë. Por kjo këngë mbetet Albani”, theksoi Skënderaj.

Klipi i këngës është xhiruar në Gjermani nga të rinj gjermanë, që aktrojnë në ambiente mes Mynihut dhe Ausburgut, me një përqëndrim të veçantë në një teatër të ’800-ës. Sipas kantautorit, një interpretim i një shfaqjeje të veçantë me mesazhe nga më të ndryshmet, të cilat përcillen më mënyra nga më të ndryshmet.

“Si më parë” ka një version edhe në italisht, me perspektivën për t’u lançuar më pas në tregun fqinj. Ndërkohë ajo do të transmetohet në të gjitha kanalet muzikore vendase. /t.ch./qershor 2010/

Kronika televizive

- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

"As before"

"As before" is the newest song kantautorit Alban Skenderaj. A new single with a video "otherwise", as he defined himself on the evening of the promotion.

"The first is a word that was funny. We all ask ourselves if everything would be back as before. The idea is that the future can also Building it: as before ", said Skenderaj.

"As before" is focused on a love story, but according to the author, this text leaves room for interpretation for anyone free. Music is sex, pop-rock, a mix between melankolisë and force sufficient to convey the messages they carry and the identification mark kantautorit Skenderaj.

"Music I am. I am very musically emancipated and I tried to do many new things, unlike Why should done before. But this song remains Alban, Skenderaj said.

Clips of the song was filmed in Germany by the young German, who aktrojnë environments Ausburgut between Munich and, with a particular focus in a theater of '800-enemy. According kantautorit, an interpretation of a particular performance of the different messages, which followed on from the different ways.

"As before" has a version in Italian, with the prospect to be launched later in the neighboring market. While it will be broadcast on all local music channels.
]]

Adelina Tahiri Provokon!

Adelina Tahiri Provokon!

Kenget e saj jane gjithmone pikante dhe kjo, me teper per nga menyra e performimit. Vec kesaj, kengetarja gjithmone mendon per nje veshje joshese dhe me mjaft shije, sa elegante aq edhe seksi.

Ne klipin e saj me te fundit kengetarja kosovare Adelina Tahiri, shfaqet teresisht nje femer joshese, ndersa te gjithe fansat e saj theksin e vendosin tek nje trup me linja perfekte.

E duke ditur pikerisht kete pike te dobet tek vetja e saj, Adelina nxjerr sa me ne pah trupin ne klip, duke u shtrire ne cdo pjese te skenes se xhirimeve, me pantallona shume te ngushta dhe sandale per te cilat sic mesojme, ka shpenzuar jo pak para. /bluetooth/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
p.s. Videoklipet e fundit te Adelines jane "Nuk jam penduar" dhe "Manipulator", ndersa se fundmi ka triumfuar ne festivalin muzikor "Celesi Muzikor 2010" ne duet me F-Kay.
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Adelina Tahiri provokes!

Her songs are always spicy and it, more to the way of performance. In addition, the singer always think of a dress with plenty of flavor and seductive, elegant as well as sex.

We klipin its last singer Adelina Tahiri Kosovo, occurs entirely a seductive woman, while all her fans put emphasis on a body with perfect lines.

And knowing precisely this weak point to her ego, Adelina out as highlights in the clip body being extended in any part of the shooting scene, with very tight pants and sandals for which, as we learn, has not spent before.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online