All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Friday, 31 December 2010

Dafina Zeqiri: Intervista Telegrafi Dhjetor 2010

/photo by arton humolli/

Dafina: "Meshkujt pa ne jane ZERO!"

DAFINA: "POM PELQEN"

Dafina Zeqiri eshte nga te rrallat artiste shqiptare qe ndan dy jete - ate te skenes, e cmendur, ekstravagante, provokuese, joshese, sensuale dhe jashte kutise se magjise qe eshte vajza e thjeshte, e historive te vogla njerezore. Por si duket, asgje nuk e vecon me mentalitetin e ndrojtur shqiptar, ndonese jeta e saj rrjedh nga Suedia, vendin e lirive sensuale.

Sinqeriteti i saj na e ben intervisten edhe me reale, nje hapesire ku Dafina shpjegon aspektin e saj profesional, ashtu edhe ate sentimental..

Dafina, keto dite, ne bashkepunim me reperin e grupit Skillz, Ledri Vules keni lansuar videoklipi i kenges “Pom pelqen”. Eshte nje videoklip i jashtezakonshem me imazhe dhe ide te pa pare ndonjehere ne videoteken e industrise muzikore kosovare... Na flisni pak per te...
...flas per vete, si kam qejf te dale te kenaqem, pastaj si e shoh nje ‘tip’, nje djale ne diskoteke...e keshtu me radhe.

Keni jete personale ne kenget tua?
Deri tani, jo... po ne te ardhmen, do te kem ndonje kenge.

Ju ne tregun muzikor keni krijuar nje “imazh” te mire. Cila eshte strategjia juaj per te rene me shume ne sy kundrejt kengetareve te tjere?
Vetem te jesh vetvetja. Jam e vetvetja, bej cka kam qejf (si ne veshje dhe ne kendim)...

Dihet se zemra juaj rrah vetem per publikun. cka eshte publiku per ju? Sigurisht ka raste kur publiku deshiron te ngjitet ne skene per te te perqafuar dhe per te te dhuruar lule? Cila eshte Dafina jashte skenes, si duket nje dite e rendomte e saj, nese ka dite bosh, ndonjehere?
Publiku per mua eshte gjithcka; ata me nxisin te punoj edhe me shume, ata mua me kane popullarizuar. Por, edhe une, kurre, nuk do t’i zhgenjej. Jashte skenes jam fare e thjeshte, madje kur kam ndonje dite bosh, deshiroj te shkoj ne fitness, shoqerohem me shoqerine time dhe familje...

Kur shikoheni ne pasqyre, cila eshte gjeja e pare qe e mendoni?
Si ta nis diten...

Nese bukuria vjen nga brenda, me cka duhet kultivuar bukurine e jashtme?
Me buzeqeshje dhe sjellje te mira me cdokend.

Cka mund te te beje te qeshesh e cka te qashe?
Gjerat e mira me bejne te qesh, ndersa te merzitshmet, me bejne te qaj.

Po te mund te nderroheshe me dike vetem per nje dite, cili do te ishte ai?
Ndonje kengetare e famshme boterore.

Cka nuk ua fal miqve, e cka meshkujve?
Tradhtine dhe genjeshtrat!

Cfare eshte statusi yt emocional?
E lumtur, jam.

Je nga ato femrat qe zgjedhin apo nga ato qe presin te jene te zgjedhura?
Une, pres qe te me zgjedhin te tjeret...

Cilat fjale duhet patjeter t’i thote mashkulli qe ti te mbetesh pa fjale?
Ah,... nuk e di.

Ne dashuri me shume e degjon zemren apo mendjen?
Te dyja!

I beson thenies se femra eshte me e bukur kur eshte e dashuruar?
Jo, se besoj qe ka kjo rendesi...

Perse eshte me mire te jesh femer sesa mashkull?
Hahaha, sepse pa ne, meshkujt jon 0.00!

Cilat karakteristika mashkullin e bejne frajer?
Kur eshte vetvetja, nuk ‘fryhet’.

C’eshte ajo qe kurre nuk do ta kuptosh te mashkulli?
Nganjehere, mendimet e tyre. Pse nuk jon aq te mencur sa ne femrat?

Ne cilen mase ndjek trendet e modes?
Sikurse muziken, poashtu edhe moden e percjelli shume ne TV, me pelqen te shikoj ‘fashion’.

Femrat kryesisht problemet e tyre i sherojne me shoping. Sa ndikon te humori yt blerja e gjerave te tilla?
Une e dua shopingun shume, sikur edhe cdo femer tjeter, besoj...por kete e bejne edhe meshkujt.

Mendon se femres gjithmone mungon ajo qe nuk e ka?
Po.

Cili stil i veshjes te pelqen me se shumti te meshkujt?
‘Funky’, por ‘classy’.

Meshkujt shpesh thone se kurre nuk do ta kuptojne perse femrat jane xheloze ndaj femrave te bukura, ne vend se te jene xheloze ndaj femrave te mencura. C’eshte ajo qe ti kurre nuk do ta kuptosh te gjinia me e forte?
Femrat nuk xhelozojne nese ndonje femer tjeter eshte shume te bukur! Por, ndoshta, xhelozojne kur i dashuri i tyre apo ndonje tjeter, qe ka femer, e shikon ate! Shumica e meshkujve nuk e shikojne sa e ashte femra e mencur, por a eshte seksi, ‘hot’, e bukur!

Cka ju shkon nder mend kur shihni mashkullin te perlotur, a ju eshte joshes apo refuzues?
Normal, mendoj njejte si kur qajne femra, poashtu edhe meshkujt refuzues! Varet se per cka qan.

Dini te pranoni fajin kur gaboni, kush kerkon falje i pari ne shoqerine tuaj?
Sigurisht qe di ta pranoj, sespe edhe une bej gabime. Te gjithe ne bejme nganjehere gabime. Une, poqese e bej gabimin ne shoqeri apo ne lidhje, kerkoj falje!

Cila eshte ajo qe me se veshtiri e ke mesuar ne jete dhe per jeten?
Qe te mos i besosh gjithkujt.

Me cilin sport merreni dhe me cilin sport do te deshironit te merreshit?
Une merrem me GYM, fitness... kur kam qene me e re, kam luajtur shume futboll dhe basketboll.

Cila eshte vetura me e preferuar per ju dhe cilen veture e vozisni?
Une bashke me Krenarin e vozitim nje BMW X6 per momentin. Ndonjehere ia vjedhi veturen, hahaa.

Cka deshironi me se shumti te beni kur jeni ne shtepi?
Te shikoj FOX LIFE dhe te pi caj te nxehte!

Cka ju mungon me se shumti kur jeni larg nga shtepia?
Shtrati im!

Arrini te ndani kohen per “wellness”, masazh...?
Vetem kur e detyroj Krenarin me zor, te me bej masazh, hhahah.

Si dukeni kur nuk gjendeni para kameres dhe fotoaparatit?
Me ‘trenerka’, pa grim.

Ku gjendet fshehtesia e pamjes suaj seksi, sa kujdes i kushton trupit dhe fytyres?
Kujdesem per veten, merrem me fitness, grimohem fare pak ne jeten e perditshme... me pelqen thjeshtesia.

Per cka do ta mbani mend vitin 2010 dhe cka deshiron te te ndodhe ne vitin 2011?
Do ta mbaj ne mendje Australine, suksesin tim ne Video Fest dhe koncertet e mrekullueshme qe i kam pasur! Edhe ne vitin 2011, besoj, qe do te me shoqerojne sukseset, hitet e reja, etj.

Ju pershendes te gjitheve, urime Vitin e Ri. /gazmend kajtazi/foto:arton humolli/telegrafi/dhjetor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google: Dafina is the rare artist that separates the two Albanian life - that of the scene, the crazy, extravagant, provocative, seductive, sensual and outside the magic box that is the daughter of simple, small human stories. But apparently, nothing separates the mentality of the Albanian shy, though her life comes from Sweden, land of sensual freedom.

Her sincerity makes us real interview with, a space where Dafina explains its professional aspect, as well as her sentimental ..

Amazing, these days, in collaboration with the group's rapper Skillz, Seal Ledri have launched video clip of the song "I love Pom." is an extraordinary video with images and ideas without ever seeing the music industry videoteken of Kosovo ... We talk a bit about the ...
... Speak for themselves, as I'd love to appear flatter, then as I see a 'tip', a guy in the disco ... and so on.

Personal life have your songs?
Until now, no ... is in the future, will have any songs.

You in the music market have created an "image" the best. What is your strategy to fall more in the eye against other singers?
Just being ourselves. I'm self, do what I like (as in clothing and singing) ...

It is known that your heart beat only for the public. what is the audience for you? Of course there are times when the public wants to move up on stage to embrace and to be given flowers? What is Amazing scene outside, apparently an ordinary day of it, if there are empty day, sometimes?
The audience is everything for me, they promote the work even more, they have me popular. But even I, ever, will not disappoint. Outside scene'm quite simple, even when I empty one day, I want to go to fitness, mingle with my society and family ...

When shikoheni in the mirror, which is the first thing you think?
As I left the day ...

If beauty comes from within, by which to cultivate external beauty?
With smiles and good manners with everyone.

what can make you laugh and weep what?
Good things make laugh, while the desert, make me cry.

If I can nderroheshe with someone just for one day, what would be the one?
Any world famous singer.

He not forgive what friends, what men?
Treachery and lies!

what is your emotional status?
Happy, I am.

Are those women who choose or by those who expect to be chosen?
I, I expect that to choose to others ...

What word should definitely be said that man can be left without words?
Ah, ... do not know.

We love to hear more of the heart or mind?
Both!

I believe the saying that a woman is beautiful when it is the love?
No, that believe that there is this important ...

Why is better to be female than male?
Hahaha, because without us, men jon 0:00!

What features do frajer male?
When is himself, not 'blown'.

What is it that will never understand the man?
Sometimes, their thoughts. Why does Jon so smart as we women?

To what extent follow fashion trends?
Like music, fashion as well as many follow on TV, I like to see 'fashion'.

Mainly women heal their problems with the shopping. How your mood affects buying such things?
I love shopping a lot, like every other woman, I believe ... but this also makes men.

Always thinks missing woman she was not there?
Yes.

What style of dress you like mostly to men?
'Funky', but 'Classy'.

Men often say they will never understand why women are jealous over women beautiful, rather than be jealous over women wise. What is it that you will never understand the stronger sex?
Women do not xhelozojne if any other woman is very beautiful! But, perhaps, xhelozojne when their love or any other that has female, sees it! Most men do not see how smart female bone, but is sex, 'hot', beautiful!

what moves you intend when you see the tearful man, did you is enticing or repulsive?
Normal, I think the same as when women cry, men as well as repulsive! Depends on what crying.

Know when to accept partial blame, who ask forgiveness first in your society?
Of course I know to admit, even I make mistakes sespe. All of us make mistakes sometimes. I, if the mistake we make or related companies, apologize!


What is it that difficult you have learned in life and for life?
To not trust everyone.

Dealing With which sport and which sport would you like to deal?
I deal with GYM, fitness ... when I was younger, I played more football and basketball.

What is the preferred vehicle for you and vozisni Which car?
I together with pride vozitim a BMW X6 for the moment. Sometimes he steal the car, haha.

mostly what you want to do when you're at home?
To watch FOX LIFE and drink hot tea!

what do you miss most, when you are away from home?
My bed!

Get to share time for "wellness" massage ...?
Only when the bully-gang pride, to the massage, hhahah.

As the strike when there are in front of the camera and fotoaparatit?
With 'trenerka', without makeup.

Where is the confidentiality of your view sex as much care body and face?
Cater for themselves, engage in fitness, grimohem little in everyday life ... I like simplicity.

What will you remember 2010 and what wants to happen in 2011?
I'll keep in mind Australia, my success in the Video Fest and wonderful concerts that I had! Even in 2011, I believe, that will accompany the successes, new hits, etc..

I greet all, congratulations on the New Year.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online