All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Sunday, 29 May 2011

Armina Mevlani, Intervista Standard - Maj 2011

photo credit: Armand Sallabanda
Armina Mevlani: Nje Miss ne gjueti te “VIP”-ave

Bukuroshja me tipare mesdhetare qe mban emrin e vecante, Armina, eshte vetem 20 vjece, por ka prekur sakaq suksesin, fale zgjedhjeve te mencura qe ka bere ne jete... E bija e nje prej moderatoreve me te njohur ne vend - Arben Mevlanit - eshte zgjedhur ne vitin 2009, jo vetem si perfaqesuesja e Shqiperise ne “Miss World 2009”, por studion per politike dhe nderkohe ka nisur te merret seriozisht me gazetari. Aktualisht, eshte kryeredaktore e revistes se re ne tregun shqiptar, “Harmony”. A thua valle ka hyre ne kete rruge fale inkurajimit, njohjeve dhe mbeshtetjeve te te atit?! “Babai im me ka ndihmuar si keshillues ne punen time, por nuk ka nderhyre ne gjerat qe zgjedh te bej. Ai respekton vendimet e mia. Mamaja dhe babai im qe ne femijeri me kane edukuar me nje dashuri per artin dhe me ambicie per te luftuar per ate qe dua”, - shpjegon ajo, duke na shuar keshtu cdo dyshim.

Normalisht, shkollimi per Filozofi dhe drejtimi per Politike i studimeve te saj e ndihmojne per oratorine, kontaktin me dijen, ndersa kurora i ka dhene mundesine te ndeshet me shume personazhe VIP nga bota e shoubizit dhe me tej, me te cilet tanime bashkepunon dhe pse jo, i “shfrytezon” per shkrime profil apo kopertina. E pyetur nga “Standard” se a kane “frike” meshkujt nga femrat seksi dhe te realizuara, personazhi yne thote: “Meshkujt ketu, pavaresisht se kete femer mund ta vleresojne, ne vetvete ata kane frike ta kene ne krah, pasi kerkojne te jene ata dominues dhe te paret ne marredhenie. Mua nuk me vjen keq pasi e di se ai person qe do te jete ne krahun tim do te jete personi qe do dije te me vleresoje dhe do t’i duhen shume prova per te kaluar perpara”. Keshtu pra, nga nje mama koreografe dhe baba spiker, Armina ka ditur te marre gjenet me te mira...

Armina, pershendetje! Si kane kaluar keto dite per ty? Me angazhime te reja... apo jo?

Keta dy muaj ne fakt kane qene shume te ngarkuar, duke qene se revista “Harmony” sapo ka dale ne treg, jeta tashme ka marre nje tjeter rrjedhe per mua, por gjithsesi eshte nje kenaqesi dhe pavaresisht se koha ime eshte shume e mbushur, ndihem e lumtur qe po bej dicka qe me pelqen me te vertete.

Nga “Miss Bota 2009”, pas nje skrivanie zyre. Si te duket ky ndryshim dhe deri tani, nga 1 ne 10, c’note do t’i vije vetes?

Nuk me duket ndonje ndryshim i madh, duke qene se edhe tek "Miss World" ne trajnoheshim per te tilla pune si revista, pasarela etj. Me duket se po qendroj brenda kesaj bote. Nuk me pelqen ta vleresoj une veten dhe t'i ve nje note, me pelqen me shume kur te tjeret me vendosin nje note mua.

Fakti qe jeni vajza e spikerit Arben Mevlani, sa ju ka ndihmuar per te arritur ketu ku jeni dhe sidomos, per t’iu futur botes se gazetarise? A eshte ai keshilluesi yt me i mire?

Babai im me ka ndihmuar si keshillues ne punen time, por nuk ka nderhyre ne gjerat qe zgjedh te bej. Ai respekton vendimet e mia, thjesht mamaja dhe babai im qe ne femijeri me kane edukuar me nje dashuri per artin dhe me ambicie per te luftuar per ate qe dua.

Ne fakt, sic kemi vene re, ti nuk e ke “konsumuar” shume imazhin tend, me reklama, dalje te shumta televizive etj. Ka qene kjo nje strategji e miremenduar?

Une mundesite dhe ofertat qe me erdhen pas Miss-it, nuk i quaj konsum. Konsum quhet kur ndodhesh ne vende te pamenduara dhe ne menyre te shpeshte. Une kam marre pjese aty ku per mua ka pasur interes dhe ku dalja ime ne ekran ka pasur benefit per mua dhe ashtu edhe ka ndodhur.

Nuk te ka intriguar bota e bukur e baletit, duke qene se mamaja jote, Mimoza, eshte koreografe?

Absolutisht qe po! Bota e baletit me ka intriguar qe e vogel kur ndiqja cdo shfaqje te mamase sime dhe madje edhe tani qe jam e rritur e dashuroj baletin dhe madje edhe vete kam marre pjese ne "Gjimnastrada Boterore", si dhe kam akoma plane te ngjashme ne kete drejtim.

Ti ne fakt vazhdon studimet per Filozofi, me drejtim Politiken. Ke menduar ta ushtrosh kete profesion apo ke synim politiken, sikurse je shprehur edhe vete?

Vete shkolla qe une ndjek eshte deri diku politike, pra ne mesojme rreth politikes dhe menyrat e te berit politike. Filozofia me ndihmon ne oratori dhe ne zhvillim te dijes, duke qene se kemi neper duar libra nga filozofe te mbare botes. Une mendoj se eshte me mire t'i le gjerat te rrjedhin, pasi edhe pse me pelqen politika, ketu ne Shqiperi me duket sikur po te besh politike, duhet patjeter te caktosh "krahun" te cilin do mbeshtesesh dhe shpresoj shume qe kjo gje te ndryshoje.

Shpesh, per vajzat e bukura si ti, ekzistojne paragjykime te tipit, “vajzat e bukura nuk jane te zgjuara, te lexuara etj.”, nisur nga vemendja dhe kujdesi qe femrat e bukura i kushtojne vetes. Ti cfare do t’u thoshe ketyre personave?

Mua vete asnjehere nuk me ka pelqyer t’i paragjykoj njerezit dhe me cudisin personat qe nxjerrin perfundime te tilla sic edhe lartpermendet ju, pra "e bukura nuk eshte e zgjuar". Une mendoj qe kur e bukura nuk ka brenda gjerat e tjera, nuk ka me vlere, dhe u them atyre se ka mjaft shembuj femrash te bukura, me karakter dhe teper te zgjuara.

Cfare eshte e bukur per Arminen?

E permenda edhe pak me siper se e bukura eshte komplekse, pra bukuria humbet nese brenda nuk ka menyrat e te sjellit, zgjuarsine dhe karakterin. Nese keto ndodhen te gjitha tek nje njeri, atehere quhet "i bukur", prandaj thuhet se e bukura eshte e rralle.

Cmimi qe ke marre ne “Miss World 2009”, “Best look”, te karakterizon mjaft mire, si nje femer jo vetem joshese, por edhe shume e kuruar. Sa kohe, kujdes e para i kushton vetes? Po per trupin si kujdesesh?

Te kurohesh, per mua do te thote te vleresosh vetveten dhe mendoj se cdokush duhet ta beje. Une i kushtoj vemendje te vecante flokeve, thonjve, trajtoj fytyren dhe trupin me kremra dhe sa here kam kohe frekuentoj edhe palestren.

Mode - media - politike. Ne kete trinom, ku e gjen veten me mire?

Veten me mire e gjej tek rruga qe kam nisur, qe mendoj se deri diku i perfshin te treja elementet e ketij trinomi.

Si i “gjuan” personazhet e kopertines, c’karakteristika duhet te kene ata?

Personazhet e kopertines duhet te jene njerez te arritur, qe kane cfare te percjellin tek lexuesit dhe normalisht te ngjallin interes tek ata. Mendoj se ajo cfare kemi zgjedhur te pakten per 2 muajt e pare, ka qene zgjedhje shume e mire.

Nje femer e bukur, seksi dhe e veterealizuar, a eshte sfiduese per meshkujt, sidomos ata shqiptare? Ty vete si te ka rezultuar deri me tani?

Kjo eshte nje pyetje me vend. Meshkujt ketu, pavaresisht se kete femer mund ta vleresojne, ne vetvete ata kane frike ta kene ne krah, pasi kerkojne te jene ata dominues dhe te paret ne marredhenie. Mua nuk me vjen keq pasi e di se ai person qe do te jete ne krahun tim do te jete personi qe do dije te me vleresoje dhe do t’i duhen shume prova per te kaluar perpara (Hahaha).

Duam per fund, te na shuash dy kuriozitete. E para, kush ta ka vene kete emer te bukur dhe cfare domethenie ka ai dhe se dyti, a ka nje mashkull special ne jeten tende?

Keto kuriozitete mund t’i shuaj, patjeter. Emrin ma ka vene babai im dhe eshte nje bashkim emrash i familjes sime. Sa per pyetjen e dyte, ne jeten time deri tani nuk kam njohur akoma nje mashkull qe te jete vertet special e qe te me beje te dashurohem me te./fjoralba shahaj/standard/maj 2011/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Arminia Mevlani: a miss in hunt for "VIP" s

Beauty with Mediterranean features named after the special, Armine, is only 20 years old, but has immediately affected the success, thanks to wise choices it has made in life ... The daughter of one of the moderators known in the country - Arben Mevlanit - was elected in 2009, not only as representatives of Albania in Miss World 2009 ", but while studying policy and has begun to deal seriously with the journalist. Currently, it is the new editor of the magazine in the Albanian market, "Harmony." Do you think dance has entered in this way thanks to encouragement, recognition and support of his father? "My father has helped with my work as advisory, but not interfere in things that chooses to do. He respects my decisions. My mother and father in childhood to have bred with a love for art and ambition to fight for what you want "- she explains, so shoot us any doubt. Normally, the education for Philosophy and Political direction for her studies oratorine assist, contact with the knowledge, while the crown has provided the opportunity to meet with many characters from the world of shoubizit VIP and beyond, which already cooperates with and why not , the "uses" for writing page or cover. Asked by "Standard" that have a "fear" male and female-derived sex, our character says: "Men here, despite that this woman can appreciate, we are afraid they themselves have in hand, as seeking to be those dominant and first in the relationship. I do not regret because I know that person will be at my side will be the person who will be to assess knowledge and will need more evidence to pass forward. " So, from a choreographer mum and dad announcer, Armine knew to take the best genes ...

Armine, greetings! How have spent these days for you? With new commitments ... or not?

These two months have actually been the charge, given that the magazine "Harmony" has just come on the market, life has already received another run for me, but is a fun and despite my time is very full, I feel happy to do something that is really like.

From "Miss World 2009" after a skrivanie office. How to look this change and so far, from 1 to 10, c'note will come yourself?

There seems little difference, since even the "Miss World" in trajnoheshim for such work as magazines, etc. footbridge. It seems that I stay in this world. I am not to appreciate myself and put a note, I like more when others put a note with me.

The fact that you are the daughter of Speaker Arben Mevlani, how you helped to achieve here where you are and especially, to introduce the world of journalism? Your Consultant Is he the best?

My father has helped with my work as advisory, but not interfere in things that chooses to do. He respects my decisions, just my mother and father in childhood to have bred with a love for art and ambition to fight for what I want.

In fact, as we have noticed, you have not "consumed" more your image, with ads, numerous TV output, etc.. Was this a well thought out strategy?

I was with possibilities and offers came after Miss-it, do not call consumption. Consumption is when happened at thoughtless and so frequent. I have attended where there has been interest for me and where my exit on the screen has had benefit for me and also occurred.

There has intrigued the beautiful world of ballet, given that your mother, Mimoza, is the choreographer?

Absolutely yes! The world of ballet has intrigued that small when I was reporting to my mother every show and even now that I'm grown I love ballet and even myself have participated in "World Gjimnastrada" and I still similar plans in this direction .

You actually still studying philosophy, directed policy. You thought to exercise this profession or have you view politics, as you expressed them?

The schools that I follow is somewhat political, so we learn about politics and ways of doing politics. Philosophy to help in oratory and knowledge development, given that we have books by philosophers through his hands around the world. I think it is better to let things out, because even though I like politics, here in Albania to seem to do is political, must assign "arm" which will support and hope that this thing change.

Often, for beautiful girls like you, there are open-minded type, "beautiful girls are not smart, read, etc.." Launched by the attention and care that women devote themselves beautiful. What would you say to these people?

Never myself have always loved to prejudge people and to draw conclusions cudisin persons such as the lartpermendet you so "the beautiful is not smart." I think that when there is beautiful inside other things, no worth, and tell them that there are many examples of female beauty, character and incredibly smart.

What is nice for Arminen?

I mentioned just above that is pretty complex, so if it loses the beauty within no ways to bring, wisdom and character. If these are all to a man, then called "beautiful", so said the fine is rare.

The price that you receive the "Miss World 2009", "Best look", the very well characterized as a woman not only attractive but also very cure. How long, first pays attention to yourself? But for the body as carefully?

Be treated, for me means to assess themselves and think everyone should do. I pay special attention to hair, nails, treat the face and body lotions and every time I attend the gym time.

Mode - media - political. In this trinomial, where he finds himself better?

Find themselves better to the way that I did, that think that somehow includes all three elements of this trinomi.

As the "throws" the characters of the cover, c'karakteristika should have them?

Cover characters should be people to achieve, they have to follow what readers and normally attract them. I think that what we choose at least two months ago, has been very good choice.

A beautiful woman, sex and veterealizuar is it challenging for men, especially those Albanian? You yourself as resulted so far?

This is a pertinent question. Men here, despite that this woman can appreciate, we are afraid they themselves have in hand, as they seek to be dominant and first in the relationship. I do not regret because I know that person will be at my side will be the person who will be to assess knowledge and will need more evidence to overcome before the (Hahaha).

We want to end, we extinguish the two lions. First, whoever has put this beautiful name and what he has meant so and secondly, is there a special man in your life?

These lions can erase, definitely. Has put my name and my father is a union of my family names. As to the second question, in my life I've not known a man yet to be really special and to make me fall in love with te.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online