All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Thursday, 16 June 2011

Agnesa Vuthaj, Intervista Telegrafi Qershor 2011

Ne “vallezim” me gjuhen, mendjen dhe pasionin

Prej vitesh mbahet mend si e tille. Ka pak gjera qe mbeten te paprekshme per te. Vazhdon te cudise edhe me nje imazh tjeter. Kete here, Agnesa Vuthaj, me teper se e bukur ne pamje te jashtme, ndjen se bukuria dhe talenti i burojne nga shpirti.

Ne nje gare plot tension, ajo shuan kuriozitetin qe diten e pare te paraqitjes ne ‘Dancing with the Stars”. Nje shans i ri per te treguar sa vlen edhe si valltare. .E kemi pare te interpretoje jo pa perkushtim disiplina te veshtira ne kercim si quick step, charleston, jive, tango etj.

Agnesa behet imazh i ri i programit: portreti i adhuruar nga mijera teleshikues dhe shenjestra e re per spekulimet mediatike. Here pas here jane perhapur fjale per “princin” e Agneses, por asnjehere nuk kane arritur do t’ia mesojne emrin as gazetaret me “spekulative” qe merren me thashethemet e VIP-ave. Por, kohet e fundit, po shihet si shume e hareshme ne krahet e italianit Simeone. Agnesa thote se ai eshte vetem partner ne shoun televiziv “Dancing ….” por spekulimet mediatike nuk jane kenaqur me pergjigjet e Agneses.

Ne nuk kemi arritur t’ia hapim krejtesisht zemren e Agneses, por ajo na ka thene se do te vazhdoje beqarine e saj dhe se pas perfundimit te spektaklit, do te ndahet perfundimisht nga Simeone. Ta shohim e te presim. Por kur do ta shohim Agnesen nuse me duvak? Lexojeni intervisten, e thote vete Agnesa!

Po behen 8 vjet prej se jeni ngjitur ne skenen e bukurise shqiptare? Por edhe sot jeni e bukur dhe miss, si po ia arrin ta ruaje e ta mbaje gjalle bukurine Agnesa?
Une kam shkelur konkurset kosovare te bukurise per here te pare ne moshen 17-vjecare, per te vazhduar me pastaj edhe ne Shqiperi e me vone edhe ne spektaklet me te rendesishme te bukurise nderkombetare ne bote. Mund te them qe bukuria e vertete, vjen me kohe duke u shtuar dhe mbetet gjalle gjithmone, sepse, ne fakt, eshte bukuria e brendshme ajo qe e mban gjalle ate te jashtmen.

Ka zera qe thone se Agnesa po ben biznes te mire me bukurine e saj. Sa eshte e vertete kjo?
Une kam fituar shume nga imazhi im i krijuar me kohe, si miss, si modele nderkombetare, si prezantuese. Gjithashtu, sigurisht qe fitoj edhe nga puna ime si menaxhere e agjensionit si dhe producente e spektaklit ‘Miss Kosova’.

Cila ka qene pasuria e Agneses para se te kurorezoheni me titullin miss Kosova 2003 e sa peshon sot pasuria e Agneses?
Kur u kurorezova Miss Kosova 2003, isha akoma 17 vjece, nuk kisha pasuri timen, pervec asaj te prinderve te mi dhe nga fitimet qe beja me pune kreative krahas shkolles me OJQ dhe aktivitete te tjera rinore. Nderkaq, tani, mund te them qe fitoj mjaftueshem per te jetuar mire.

Iu pame se fundi ne spektaklin televiziv ‘Dancing With the Stars Albania”. Kush ju ftoi ne kete spektakel dhe prej nga deshira juaj qe te sprovoni veten ne fushen e vallezimit?
Mua me ftoi Vera Grabocka ne kete spektakel. E pranova ftesen sepse doja te provoja nje eksperience te re, te rikthehesha ne nje kompeticion pas shume vitesh, te mesoja te vallezoj dhe pervec tjerash, me pelqeu edhe ideja qe do te transferohesha ne Tirane per nje periudhe 4 mujore. Dhe, tani mendoj qe ka qene nje zgjedhje mese e duhur.

Cilat ishin emocionet e tua te para ne vallezim? Si ishte eksperienca me Simone?
Une nuk kisha vallezuar kurre me heret, madje as ne festa familjare. Emocionet e para ishin ndrojtja, por edhe deshira per te mesuar e qe me kohe, ndrojtja, filloi te harrohej nga oret e gjata te punes ne palester dhe ambicies per te bere cdo levizje perfekte. Simone ishte partneri ideal per mua per te ndare kete eksperience, sepse ishte shume kerkues dhe priste shume nga une. Ndonese kishim edhe probleme me gjuhen, une nuk flisja italisht, ai nuk fliste shqip apo anglisht, veshtiresite vetem shtoheshin. Por gjetem nje metode qe ne fund rezultoi e suksesshme, une fillova ta mesoja Simonen anglisht qe ai te me shpjegonte pastaj, ne detaje, edhe teorine e vallezimit, pervec levizjeve per te cilat gjuha nevojitej me pak.

Te ka ndodhur ndonjehere te humbasesh vemendjen apo kontrollin?
Gjate punes sigurisht qe ka pasur momente te veshtira, ndonje grindje apo mosmarreveshje, por qe ne profesionin e baletit konsiderohet normale. Mesova qe vallezimi eshte nje profesion qe kerkon shume perkushtim dhe koncentrim dhe nuk guxon ta humbasesh kontrollin apo vemendjen as per nje sekonde te vetme.

Publiku nuk ishte i kenaqur me eliminimin tuaj nga ‘Dancing...’. A mendoni se ju eshte bere padrejtesi?
Une jam perkushtuar shume qe te dal sa me bukur ne kercim dhe ne DWS. Ne pergjithesi jam shume e kenaqur qe paraqitja ime eshte vleresuar shume nga publiku, gjithashtu edhe nga juria per 11 jave. Edhepse nuk do doja te isha larguar, me pelqeu fakti qe u eliminova ne naten qe fillimisht kisha maksimumin e pikeve te mbledhura nga juria dhe publiku nga java e shkuar. Isha shume e pergatitur ne te 3 kercimet e asaj nate, nuk kisha minimumin e pikeve dhe u largova pa asnje verejtje nga juria.Kjo eshte nje gare dhe juria duhej te largonte njerin nga ne.

Me pare keni thene se “princi” juaj do te jete shqiptar. Por me partnerin tuaj italian Simone po “vallezoni” edhe pas spektaklit. Sa jane te verteta fjalet per nje lidhje intime tuajen me te?
Une qendroj pas asaj qe i dashuri im, preferoj, te jete shqiptar. Me Simonen, mund te them qe kemi qene partner ne skene, por nuk kemi menduar te jemi te tille edhe ne jete. Vijme dhe do kthehemi ne vende te ndryshme dhe asnjeri nga ne nuk e kishte menduar idene e nje lidhjes. Eshte diskutuar shume ne media, fansat tone te DWS kane dashur shume qe ne te lidhemi, por ne nuk kishim qellime te tilla. Porse, jemi miq shume te mire dhe kemi plane per bashkepunime tjera.

Perballe Ciljetes, a fitoi bukuria e Agneses apo sharmi i “gjoksit te fryre” te Ciljetes?
Ishim konkurrente me Ciljeten ne ‘Dancing with the Stars’ dhe ishte nje kompeticion qe parimisht duhej te vleresohej vallezimi, pertej bukurise apo sharmit.

Nje producent amerikan i ka bere nje oferte Agneses qe te aktroje nje rol me skena te nxehta. Deri ne cilen mase te skenave dhe deri ne cilen vlere monetare do te pranonit nje oferte te tille?
Une krahas puneve tjera qe kam bere, edhe kam aktruar ne dy filma, nje shqiptar dhe nje nderkombetar, por karriera ime nuk mendoj te jete aktrimi dhe besoj qe nuk do te isha joshur nga ideja e nje produksioni amerikan apo nga vlera monetare per skena te tilla.

Po i afroheni te 26-tave. Nese jo me Simonen, atehere me cilin princ do te ve kurore Agnesa dhe a do te jete ky viti i fundit i beqarise tuaj?
Kam edhe shume muaj deri me 26 dhe nuk e kam te paracaktuar vitin apo moshen kur do t’i jap fund beqarise. Mjafton te takoj personin e duhur dhe te jemi te gatshem te kurorezojme lidhjen tone.

Thuhet se bukuria eshte shume e rendesishme kur vendos te merresh me art. C’i duhet tjeter nje femre per t’u bere e suksesshme?
Zgjuarsi, talent dhe fat, e padyshim edhe disipline ne pune, sepse bukuria e vetme nuk te shpie ne sukses.

A mendon se duke levizur nga nje sfere ne tjetren ke arritur te jesh e perkryer ne te gjitha?
Mund te them qe kam bere levizjet e duhura ne kohen e duhur, por nuk kam nderruar drejtim. Jam munduar te eksploroj te gjitha anet e sferes qe kam zgjedhur per te njohur dhe zhvilluar sa me mire profesionin tim. Mendoj qe disiplina ne pune dhe perkushtimi i madh ne ate qe bej, me kane cuar ne suksese qe per te tjeret, mund te duken perfekte, por une kerkoj me shume nga vetja dhe dua te jap me teper se kaq.

Miss, show girl, menaxhere, producente...do te te shohim me vone ne ndonje rol tjeter?
Pas disa vitesh besoj qe po, sepse kam disa projekte ne periudha afatgjata. Ndersa, tani per tani, jam me shume e koncentruar ne profesionin tim si producente e spektakleve.

Keni ndonje model te cilin ju pelqen ta ndiqni ne karrieren tuaj te mevonshme?
Ekzistojne persona qe do doja ta kisha karrieren e tyre, por nuk mendoj qe nese ndjek karrieren e tjetrit, ajo eshte rruga e duhur drejt suksesit. Besoj ne projekte te reja, qe jane te nevojshme per kohen dhe vendin ku vepron. /gazmend kajtazi/telegrafi/qershor 2011/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
In "dance" with language, mind and passion

For years, remembered as such. There are few things that remain sacred to. Continues to amaze with an other image. This time, Agnes Vuthaj, more than beautiful in appearance, felt that beauty and talent flowing from the soul.

In a hectic race, it quenches the curiosity that first day of appearance on 'Dancing with the Stars. " A new chance to show it applies to dancers. . We have seen no commitment not to interpret the most difficult disciplines in dance as a quick step, Charleston, Jive, Tango, etc..

Agnesa becomes the new program image: Portrait of worship by thousands of viewers and new target for the media speculation. Here again are spreading the word for "prince" of Agneses, but would never have managed to learn the name nor the journalists to "speculative" to deal with rumors of VIP. But recently, being seen as a very joyous in the arms of Italian Simeone. Agnesa says he is only a partner in the TV reality show "Dancing ...." But media speculations are not satisfied with the answers Agneses.

We have not managed to completely open heart Agneses, but she said we would continue her single status and that after completion of the show, will eventually be shared by Simeone. The wait to see. But when will we see the bride Agnesen duvak? Read the interview, the mean itself Agnesa!

What made you 8 years of climbing on the stage of Albanian beauty? But today you are beautiful and miss, how are they managing to preserve the beauty Agnesa to keep alive?
I have violated the beauty contest Kosovo for the first time at age 17-years, to continue then in Albania and later on shows the most important international beauty in the world. I can say that true beauty comes with time being added and remains always alive, because, in fact, it is inner beauty that keeps it alive the inside.

There are rumors that say Agnesa is doing good business with its beauty. How true is this?
I have won many of my image is created with time, as a miss, as international models, as presenter. Also, certainly win from my job as manager of the agency and producer of the show 'Miss'.

What was wealth before kurorezoheni Agneses title as Miss Kosovo 2003 and today weighs Agneses property?
When was crowned Miss 2003, was still 17 years old, had no fortune of my own, except my parents and the profits you wanted to do creative work with NGOs in addition to school and other youth activities. Meanwhile, now I can say that I get enough to live well.

Finally we saw that was televised spectacle 'Dancing With the Stars Albania. " Who invited you to this spectacle, and from your desire to inflicting himself on the field of dance?
Vera Grabocka invited me to this spectacle. I accepted the invitation because I wanted to try a new experience, the rikthehesha in a competition after many years to learn to dance and others besides, I liked the idea that will transferohesha in Tirana for a 4 month period. And now I think that was a quite proper choice.

What were your emotions before we dance? How was the experience with Simone?
I had no dancing ever earlier, even at family celebrations. Ndrojtja first emotions were, but also the desire to learn that with time, ndrojtja began the long forgotten by the working hours at the gym and ambition to make every move perfect. Simone was the ideal partner for me to share this experience because it was very demanding and expect more from me. Although we had problems with language, I do not speak Italian, he did not speak Albanian or English, the difficulties only multiply. But I found a method that proved successful in the end, I began to learn English Simonen He could then explain, in detail, the theory of dance, movement except for that language needed less.

The ever happened to Losing attention or control?
Work certainly had difficult moments, any quarrel or dispute, but in the ballet profession is considered normal. I learned that dancing is a profession that requires more commitment and concentration and it should not lose control or attention even for a single second.

The public was not satisfied with your elimination from 'Dancing ...'. Do you think you have suffered injustice?
I am very committed to stand out as beautiful in dance and in DWS. Overall I am very pleased that my submission is highly appreciated by the public, also by the jury for 11 weeks. Although I would not like to leave, I liked the fact that were eliminated in the first night that I had collected maximum points from the jury and the audience from last week. I was so prepared in 3 jumps that night, I had a minimum of points and came away without any warning from juria.Kjo is a race and the jury had to remove one from us.

Previously you said "Prince," Your will be Albanian. But your partner is Italian Simone "dance" after the show. How many words are true for an intimate connection with yours?
I stand behind what my lover, prefer, to be Albanian. With Simonen, I can say that we have been partner in charge, but we did not think of are such as in life. Come and go in different places and none of us had not thought the idea of ​​a connection. Is discussed more in the media, fans have loved our DES more that we connect, but we had no such purposes. But, are very good friends and have plans for other collaborations.

Ciljetes front, won a beauty or charm Agneses "inflated chest" of Ciljetes?
Çiljetën we were competing with 'Dancing with the Stars' and was basically a competition that had to Assess dancing, beyond beauty or charm.

An American producer has made an offer to aktroje Agneses a role with the hottest scenes. To what extent do the scenes and to what monetary value would accept such an offer?
Along with other works I've done, and I played in two movies, an Albanian and an international, but I do not think my career to be acting and I believe that I will not be tempted by the idea of ​​an American production or monetary value for scenes such.

Are approaching the 26-abuses. Simonen If not, then with whom s crown prince will Agnesa and will be the last year of your Maiden?
I have many more months until 26 and I have the default year or age will end when the Maiden. Enough to meet the right person and are willing to crown our relationship.

It is said that beauty is very important when you decide to deal with art. Next a woman should be helped to become successful?
Ingenuity, talent and luck, of course the discipline at work, because the beauty of not only leads to success.

Do you think moving from one sphere to another have come to be perfect at all?
I can say that I made the right moves at the right time, but I have not changed direction. I tried to explore all sides of the sphere that have chosen to recognize and develop good as my profession. I think that discipline at work and great commitment in what I do, to have resulted in success for others, may seem perfect, but I ask more of myself and I want to give more than that.

Miss, show girl, manager, producer ... will see later in any other role?
After several years I believe that is because I have some long term projects. While, for now, I'm more concentrated on my profession as a producer of spectacles.

Do you have any model which you like to follow in your later career?
There are people who would like their career to church, but I do not think that if pursuing another career, it is the right path to success. I believe in new projects, which are necessary for the time and place where it operates.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online