All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Monday, 7 November 2011

Blerta, Motra e Aurela Gaces Behet Kengetare...

Motra e Aurela Gace behet kengetare

Ajo e ka vendosur. Jo se nuk e ka bere kete gje me pare, por kete here vjen si profesioniste. Pas nje eksperience te gjate si kercimtare ne Amerike, Blerta Gace, motra e kengetares Aurela Gace sjell nje kenge, duke u paraqitur ne kete menyre para publikut shqiptar si kengetare. E vendosur tashme prej 10 vitesh ne Amerike, Blerta e ka konsideruar veten te gatshme per te bashkepunuar me profesionist dhe ne kete menyre t’i futet seriozisht rruges se muzikes, e pse jo, ajo e ka edhe ne gjak!.

E kontaktuar nga gazeta, ajo eshte shume e lumtur per kete projekt te ri. “Doja te kompletohesha. Ti nderthurja aktrimin, kercimin dhe kendimin. Talenti per kenge nuk me ka munguar. Ju futa punes seriozisht dhe sot ka ardhur dita ta paraqes kete pune”-tregon Blerta. Per te ky eshte momenti i duhur per te hyre ne kete treg, ne te cilin synon te prek jo vetem ate shqiptar, por edhe amerikan, ku vajza vlonjate prej vitesh jeton. Kenga eshte e rrymes “World pop”. Eshte nje kompozim i Darko Dimitrov, teksti nga Marin Janco, dhe ne violine Perparim Zeqiraj. Titullohet “Je ti” dhe do te publikohet ne dy versione, shqip edhe anglisht.

E ajo nuk nguron te jete modeste duke u shprehur se: “Doja qe kjo kenge te ishte sa me e vertete dhe te me perfaqesonte mua si artiste. Une e shikoj veten si kercimtare fillimisht, interpretuese dhe pastaj kengetare. Synimi fillimisht ka qene te sillja nje rryme te re ne muziken shqiptare dhe te kem mundesine te ndaj dashurine qe kam per muziken me audiencen. Nuk mendoj se ka gezim me te madh sesa kur jep dashuri”. Nuk na mbetet gje tjeter vecese te presim shume pak dite, e te degjojme nje ze tjeter te familjes Gace.

Kush eshte Blerta
Ajo zbuloi talentin e saj per te kenduar dhe kercyer qe kur ishte 5 vjec, por vetem pas disa vjetesh vendosi te zevendesonte kepucet e saj te vallezimit, ne kembim te librave te shkolles dhe mendoi nje dite te ndiqte shkollen per Drejtesi. Disa vjet me vone ajo nuk refuzoi t’i pergjigjej thirrjes se performueses dhe filloi te dilte nga shkolla e saj me heret per te marre pjese ne provat e motres se saj me te madhe ne Akademine e Arteve Dramatike ne Tirane. Me vone ajo u be e para balerine profesioniste shqiptare e belly dance, duke fituar respektin e nje arti qe eshte njohur me veshtiresi ne kohe. Duke u larguar nga Shqiperia ne moshen 15-vjecare, Blerta u transferua ne Shtetet e Bashkuara dhe pas disa vitesh ne Nee York City, ku morri trainim dhe studim ne Nee York Film Academy dhe ne legjendaren shkolle teatri muzikor Neighborhood Playhouse School of the Theatre. /shekulli/nentor 2011/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Sister of Aurela Gace becomes singer

It has set. No he has not done this before, but this time comes as professionals. After a long experience as a dancer in America, Blerta Gaçe, sister of singer Aurela Gaçe brings a song, appearing in public in this way the Albanian singer. Located already 10 years in America, Blerta has considered himself ready to cooperate with professional and in this way to seriously enter the path of music, and why not, she has blood!.

The contacted by the newspaper, she is very happy about this new project. "I wanted to kompletohesha. You combination acting, dancing and singing. Talent for song has not been forthcoming. You made an earnest and work day has come today to present this work "shows Blerta. For this is the right moment to enter this market, which aims to affect not only the Albanians, but the U.S., where the girl lives Vlora years. The current song is "World Pop." It is a composition of Darko Dimitrov, Marin text by Janco, and the violin Zeqiraj progress. Titled "thou" and will be published in two versions, Albanian and English.

And she is reluctant to be modest by stating that: "I wanted this song to be as true and the most represented me as an artist. I see myself as a dancer first, and then interpretive singer. The goal initially was to bring a new trend in Albanian music and have the opportunity to share my love for music with the audience. I do not think there is great joy than when you give love. " There remains nothing but whistling we expect very few days, to hear another voice Gaçe family.


Who is Blerta
She discovered her talent for singing and dancing since she was 5 years old, but only after several years decided to replace her shoes to dance in exchange for school books and thought one day to attend school for Justice. Some years later she refused to answer the call of performueses and started her out of school early to attend her sister's evidence greater at the Academy of Dramatic Arts in Tirana. Later she became the first Albanian professional belly dancer dance, earning the respect of an art that is hardly known at the time. Moving away from Albania at the age of 15-year-old, Blerta moved to the United States after several years in New York City, which received training and study in the New York Film Academy and musical theater school in the legendary Neighborhood Playhouse School of the Theatre.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online