All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Sunday, 18 December 2011

Bjordi Mezini: Une nuk kam FB zyrtar, i kane krijuar fansat...

Bjordi Mezini: Ciljeta me ka habitur!

Te gjithe e dine qe Bjordi Mezini ka pasur perhere enderr kinematografine, gje qe e ka artikuluar edhe kur mori pjese ne “Big Brother 2”. Ndonese nuk ka mbaruar nje shkolle arti, ai ia ka dale te realizoje nje pjese te kesaj ambicieje, sepse ka marre pjese ne filma, si dhe ka moderuar ne programin “Dancing with the stars”. Vetem para pak ditesh ai mbylli xhirimet e nje filmi shqiptaro-italian, ku luan nje rol protagonist perkrah kengetares Ciljeta Xhilaga, eksperience per te cilen flet ne intervisten per “standard”. Te pakten derisa i dashuri i Adelajda Xhamanit te gjeje terren per te tentuar me regjine, do te mjaftohet me ate qe i ofron realiteti…

Bjordi, a ishte e veshtire te interpretoje rolin e nje te semuri me autizem ne filmin “Floorless”?
Te interpretoja rolin e nje njeriu me probleme mendore ishte teper e veshtire. Shume pak aktore ne bote kane arritur ta bejne dicka te tille, si p.sh., Dustin Hoffman dhe Sean Penn. Jo vetem qe ata jane aktore te medhenj, por per te interpretuar personazhe te tilla kane kaluar kohe neper spitale per te studiuar ne detaje sjelljet e te semureve. Ndaj dhe interpretimet e tyre dalin te gjalla dhe te jashtezakonshme. Edhe une kam studiuar simptomat e nje personi autik dhe mendoj se kam krijuar nje “Bjordi autik”.

Si e more ftesen per te interpretuar ne kete film?
Regjisori i filmit, Jetmir Pjeternikaj, eshte i vetmi shok shqiptar qe une kam pasur ndonjehere ne Itali, jemi rritur bashke dhe te gjitha pasionet i kemi zhvilluar bashke. Ai mori mundimin te prodhonte kete film me forcat e veta, pra me financat e veta, normalisht qe do me jepte nje rol.

Sa je paguar?
Jam paguar simbolikisht, jemi shume shoke, jemi si vellezer, ndaj shuma nuk eshte shume e rendesishme.

Po Ciljeta si mundi te merrte pjese ne kete film?
Xheti – Jetmir Pjeternikaj, donte te fuste dicka te bukur nga Shqiperia, duke qene se eshte mjaft i lidhur me vendin e tij, i pelqeu Ciljeta, ajo eshte shume e bukur, apo jo? Iu duk si nje mama e denje, ndaj i dha kete rol.

Ti ke me shume pervoje se Ciljeta ne aktrim. Si t’u duk ajo si aktore?
Me cuditi, sepse nuk eshte e lehte te luash rolin qe pati Ciljeta. Skenat dramatike i ka interpretuar shkelqyeshem, ndaj une me te vertete jam rreqethur dhe ktheja koken e shihja me kuriozitet kur ajo aktronte ne setin e xhirimeve, sepse dukej gjithcka aq reale. E them me te vertete kete. Nuk eshte se kisha ndonje paragjykim ndaj saj, por kur ti profilizohesh si pune e saj- ne muzike, rralle ia del me aktrimin. Por Ciljeta ia doli shume mire. E dija qe kishte pasur edhe me pare eksperienca kinematografike, te them te drejten. Kurse une ne kete pervoje fitova nje miqesi shume te mire me Ciljeten. Xhirimet e mia dhe te Ciljetes zgjaten rreth nje muaj, duke xhiruar dite e nate. Kemi kaluar shume kohe bashke dhe me gjithe stafin jemi lidhur shume, jemi bere si nje familje e madhe pasi ishim me shume se 20 vite. Ndoshta Ciljeta e ka pasur paksa te veshtire pasi ishte e vetmja vajze, pervec skenaristes.

Ti u ndjeve si ne shtepi besoj?
Une isha ne shtepine time praktikisht, kemi xhiruar ne zonen ku une kam jetuar, ku kam miqte e mi, s’kam pasur asgje problem. U ndjeva shume mire.

E ke ndihmuar Cilin me gjuhen?
Them se nuk kishte shume nevoje per ndihme, por normal qe me disa fjale te vecanta kam dhene ndihmen time, aq me teper qe pozicioni ne ashensor ishte i tille qe gjendeshim shume afer. Plus pastaj qe ajo mesonte shume shpejt.

Shqipja per ty ka qene disi problem, apo jo?
Italishtja eshte gjuha ime e pare, kam qene vazhdimisht ne perpjekje per te mesuar sa me mire shqip, por them se avash-avash do ia dal. Ndoshta duhet te bej nje film ne shqip qe ta pervetesoj perfundimisht.

Ke frike mos perfundon ne faqet e shtypit roze nga dora e Adeljades, pasi ajo tanime eshte bere pjese e nje mediaje te tille?
Jo, jo, Adela e di shume mire qe kjo pjese nuk me pelqen.

Si e keni perjetuar ju te dy interesin e madh te mediave ndaj jush?
Une jam natyre qe nuk me pelqen te flas shume per veten time, ndaj e kam pasur shume te veshtire kete pjesen e gazetave. Duket si tangerllek, por e verteta eshte qe nuk me ka interesuar shume kjo pjese. Nga ana e saj, edhe Adela eshte shume e rezervuar, i mban fort intimitetet e veta. Na ka shqetesua ne fillim, sepse ishim te “virgjer”, sepse nuk e dinim sesi funksiononte kjo pjese me mediat, por tanime qe kane kaluar 2-3 vjet mund te them se jemi mesuar.

Je lexues i shtypit roze, sidomos atij te fundjaves?
Une jam lexues i faqeve te para, jo ne brendesi. Kuriozitet kam, por rralle lexoj artikuj. U hedh nje sy atyre qe blen Adela. Por ne fakt nuk jam tipi qe kam shume kuriozitet per jeten private te te tjereve, me teper kam kuriozitet per gjerat qe lidhen me mua personalisht, me punen time, te lexoj dicka per kinemane, te shoh nje film apo te mesoj te montoj. posted at albavipnews.blogspot.com. Kaloj shume kohe duke pare filma dhe duke mesuar teknikat e regjise. Pavaresisht kesaj, nuk eshte asgje e keqe te kesh kuriozitet. Une madje nuk kam edhe nje FB zyrtar, i kane krijuar fansat, te cilet i falenderoj. Facebook-un tim privat e kam te panjohur nga njerezit dhe e perdor vetem per te komunikuar me miqte e mi italiane. Kaq.

Cfare po lexon per momentin p.sh.?
Aktualisht po lexoj jeten e Steve Jobs, por ne pergjithesi jam i dhene pas klasikeve, sic eshte Hygo, Dostojevski etj.

Te terheq me shume aktrimi apo regjia, puna pas kamerave?
U be njefare kohe qe me pelqen me shume ideja qe te bej filma, se sa te shfaqem si protagonist ne to. Regjisura, produksioni, montazhi them se me terheqin me teper, ndonese qe femije kam enderruar te behesha aktor. Ne televizion me eshte dhene mundesia te punoj ne profile te tjera dhe kjo gje me ka pelqyer shume. Dalengadale, gjerat kane ndryshuar dhe sot kam te tjera ambicie, ambicie qe shkojne pertej aktrimit.

Se fundmi, cili eshte projekti i radhes?
Me siguri “Dancing with the stars”, te forumi. Nuk kemi ende gjera konkrete, por se shpejti gjithcka do te marre forme dhe ne mund te flasim me ne detaje. /fjoralba shahaj/standard/dhjetor 2011/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Bjordi Mezini: Çiljeta surprised me!

We all know that there was always Bjordi dream Mezini cinematography, which has also articulated when he took part in "Big Brother 2". Although not an art school is over, he has managed to realize a part of that ambition, because it has taken part in films, and has moderated the program "Dancing with the Stars". Few days before he closed the filming of an Albanian-Italian film, which plays a protagonist role alongside singer Beyonce, experience to speak in an interview that "standard". At least until the love of Beatrix Xhamanit find ground to try to director, will be content with what reality offers ...

Bjordi, was difficult to interpret the role of a patient with autism in the movie "Floorless"?
To interpret the role of a man with mental problems was incredibly hard. Very few players in the world have managed to do something like that, such as Dustin Hoffman and Sean Penn. Not only are they great players, but to interpret such characters have spent time in hospitals to study in detail the behavior of patients. Hence, their interpretations and live out tremendously. And I studied the symptoms of an autistic person and I think I created a "Bjordi autistic".

As more inviting to interpret in this film?
Film director, Jetmir Pjetërnikaj, Albanian is the only friend I've ever had in Italy, are grown together and all the passions have developed together. He took the trouble to produce this film on its own, so its finances, which would normally give me a role.

How much are you paid?
I am paid symbolically, are more friends, are like brothers, so the sum is not very important.

But how could Çiljeta take part in this film?
Xheti - Jetmir Pjetërnikaj wanted to introduce something beautiful out of Albania, being that it is linked to his country, Çiljeta liked, she is very beautiful, right? Mum seemed like a decent, so I offered this role.

You have more experience than Çiljeta in acting. How did it as actresses?
Surprised me, because it is not easy to play the role that had Çiljeta. Dramatic scenes has performed brilliantly, and I really am rrëqethur and turns his head with curiosity when I saw it act at the filming set, because everything seemed so real. Truly I say this. It's not that I had any prejudice against it, but when you profiled as her work-in music, the acting rarely succeeds. But Çiljeta very well managed. I knew that there had been earlier film experience, to be honest. On this experience and I won a very good friendship with Çiljetën. Shooting my Çiljetës and lasted about a month, day and night shoot. We spent more time together and all staff are highly related, are made as a big family because we were more than 20 years. Maybe Çiljeta had little harder because it was the only girl, besides skenaristes.

You feel like at home think?
I was practically in my house, we shoot in the area where I live, where I have my friends, I have had no problem. I felt very good.

Whom Do you help with the language?
I guess there was not much need for help, but normal that with some special words I have given to me, more so in the elevator position was such that many were to be found nearby. Plus then she learned very quickly.

Eagle for you has been somewhat a problem, right?
Italian is my first language, I was constantly trying to learn best slip, but say it will slowly come off. Maybe I should make a movie eventually slip to imbibe.

Fear not ends in pink print pages from Adeljadës hand, since it already has become a part of such mediaje?
No, no, Adela knows very well that this part do not like.

As you've experienced both great media interest to you?
I'm kind who do not like to talk much about myself, so I had very hard this part of the newspaper. Looks like tangërllëk, but the truth is that there are not very interested in this piece. For its part, the Adela is very shy, holds fast to its intimitetet. Has us worried at first because we were "virgin" because we did not know how this part of the media work, but now they have spent 2-3 years can say that we learned.

You drive the pink press, especially the weekend?
I am the first reader of pages, not inside. My curiosity, but rarely read the articles. U look who buys Adela. But actually I'm not the type that much curiosity about the private life of others, I have more curiosity about things related to me personally, with my work, read something about cinema, see a movie or to get a hook up. posted at albavipnews.blogspot.com. I spend more time watching movies and learning the techniques of directing. Despite this, there is nothing wrong with having curiosity. I do not even have an official BF, have created fans, who thank. Facebook I have my private and unknown by the people and only uses to communicate with my Italian friends. So.

What are you currently reading example?
Actually I read the life of Steve Jobs, but generally I am fond of classics, such as Hugo, Dostoevsky, etc..

To entice more acting or directing, the work behind the cameras?
For some time I became more like the idea to make movies than to appear as the protagonist in them. Regjisura, production, editing attract tell me more, though as a child I dreamed of becoming an actor. On television I was given the opportunity to work on other profiles and I liked it a lot. Slowly, things have changed and now I have other ambitions, ambitions that go beyond acting.

Finally, what is the next project?
Surely "Dancing with the Stars", the forum. Concrete things have not yet, but soon everything will take shape and we can talk in more detail.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online