All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Sunday, 18 December 2011

Milaim Zeka: Vajza ime nuk eshte Traktor t'ia jap apo mos jap dikujt...

Dafina Zeka eshte arsyeja e “ndarjes” Sinani-Seldi

Duket se pas nje deklarate qe Seldi Qalliu dha kur konkurroi ne “Kenga Magjike”, se fansat nuk e imagjinonin dot pa Sinanin ne skene, eshte paraprire nga nje “ndarje” ne bashkepunimin mes tyre. Edhe pse as njeri, as tjetri nuk pranojne te flasin ne lidhje me kete ceshtje, miq te tyre te afert kane pohuar se mosmarreveshjet kane nisur pasi Seldi beri publike lidhjen e tij me Dafina Zeken, vajzen bukuroshe nga Peja qe jeton ne Suedi. Nderkohe ne lidhje me kete ceshtje reagon babai i saj, nje personalitet shume i njohur ne Kosove, Milaim Zeka.

Jeni babai qe nderhyni ne punet e zemres se vajzes suaj, c’mund te thoni per lidhjen e saj te dashurise me Seldin Qalliun?
Ne fakt, per hir te se vertetes, vajzes i nderhyj vetem ne ceshtjen e studimeve.

Cfare studente eshte Dafina, cfare di si baba per jeten jashte shkolles?
Dafina eshte studente e shkelqyer ne degen e Inxhinierise ne Stolkolm dhe kjo me intereson per momentin. Une nuk preferoj te ngaterrohem me jeten e saj private, edhe pse nuk me ka ardhur aspak mire qe kam lexuar komente te paqena ne lidhje me ndonje prononcim timin per lidhjen e tyre deri tani. Kjo eshte hera e pare qe une flas ne lidhje me Seldin dhe vajzen time.

Milaim Zeka, babai Dafines
Dhe cfare di per lidhjen e vajzes suaj me Seldin?
Mua nuk me intereson asgje tjeter, pervec suksesit te saj ne shkolle. Per te tjerat ajo e di vete me mire, po ashtu dhe lidhjen e saj ajo e di vete.

Ne fakt u fol per fejese mes tyre, ti je dakord? E bejme pyetjen, pasi eshte folur se pasuria juaj ka joshur ne kete rast Seldin…
Vajza ime nuk eshte traktor, as makine e prishur qe une t’ia jap apo te mos ia jap dikujt. Te them te drejten, kurre ne jete nuk lexoj shtypin shqiptar per keto qe po me thoni, as televizion nuk shikoj, keshtu qe jam i qete ne kete drejtim.

Je nje gazetar me prestigj ne Kosove, si i ke pritur komentet e shumta ndersa vajza juaj komentohet ne kete rast per “love story” me nje kengetar te perfolur mjaft se fundi?
Po, cfare te besh, vetem te dal e te veproj sipas kanunit te Leke Dukagjinit… ndaj kam zgjedhur t’u qendroj larg komenteve te tilla per vajzen time.

Komentet: Seldi u josh nga pasuria e Dafines, dhe ndaj s’i duhet me Sinani
Por menjehere pas qarkullimit te lajmit se Sinani i jep duart Seldit, ishte hyrja ne jeten e tij te Dafines. Po ashtu u komentua se Seldi tashme nuk ka nevoje me per mbeshtetjen e Sinanit, perderisa ka vendosur te fejohet me nje vajze ne gjendje te mire ekonomike. Por Milaim Zeka, si nje gazetar ne profesion, natyrisht qe i di taktikat e nje interviste, ndaj eshte perpjekur te jete sa me i rezerveruar, duke komentuar pak ne lidhje me te gjitha komentet qe jane bere kohet e fundit. Natyrisht qe si nje gazetar me karriere ka pasur uljet e ngritjet edhe ne gjendjen ekonomike. Ai paguhet edhe nga qeveria suedeze per emisionet dhe projektet, qe i ben ne Kosove. Nderkohe qe ka pasur ne pronesi nje shtepi ne Breg te Diellit, por qe ia dogjen para 2-3 vitesh kur publikoi nje lajm per funksionimin e bankave. Ne ate banese, ai ka pasur dhe tekniken televizive qe ia ka dhuruar qeveria suedeze per te realizuar dokumentare. posted at albavipnews.blogspot.com. Nderkohe qe aludimet per pasurine e tij vijne, pasi Zeka bashkepunon shume me nje milioner nga Shkupi, i cili po tenton te ndertoje kullat binjake ne Prishtine. Te zyra e tij ne Shkup, ai ka dhe studion private, ku xhiron e monton emisionet qe i realizon si projekte te jashtme ne RTK.

KUSH ESHTE DAFINA
Dafina Zeka, nje vajze nga Peja por qe jeton ne Stockholm te Suedise, eshte vajza e gazetarit Milaim Zeka. Fillimisht u pane te shoqeroheshin me Seldin ne club-e, ndersa tashme e kane deklaruar hapur lidhjen e tyre. Lidhja e tyre u pa si serioze, pasi ajo postoi disa foto ne profilin e saj ne facebook, ku shfaqej me kusheriren dhe nenen e saj. Para dy muajsh, Dafina ka qene ne Shqiperi per ta vizituar Seldin, nje vizite qe Seldi ia ka kthyer shpesh ne Peje. Nuk dihet nese Sinani dhe Seldi do te shfaqen serish bashke, duke e ditur se ishte Sinani ai qe i hapi rrugen e koncerteve Seldit, koncerte mjaft fitimprurese. Sic njoftoi “Kosova Sot”, nje nga organizatoret e njohur te diaspores kishte organizuar dy mbremje madheshtore ne Malmo te Suedise. Ndersa per arsye qe nuk dihen, Sinani i ka kerkuar organizatorit te koncertit qe Seldi te largohet nga lista e te ftuarve dhe te mos kendoje, kurse Sinani ka qene i angazhuar ne nje tjeter mbremje se bashku me Dafina Zeqirin. /blerand rexhepi/panorama plus/dhjetor 2011/

- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Dafina Zeka is why the "separation" Sinan-SELDI

It seems that after a statement made when SELDI Qalliu competed in "Song Magic", that fans can not imagine the scene without Sinani, is preceded by a "division" in cooperation between them. Even though neither one nor the other refuse to talk about this issue, their close friends have claimed that differences have started after SELDI made public his relationship with Dafina Zeka, Peja lovely daughter who lives in Sweden. While regarding this matter reacts her father, a very famous personality in Kosovo, Milaim Zeka.

Are you the father to intervene in the affairs of the heart of your daughter, what can you say about her relationship with SELDI Qalliun love?
In fact, for the sake of truth, the girl only intervene in case studies.

What student is Dafina, knows as dad's life outside school?
Dafina is an excellent student in the Engineering Branch in Stolkolm and it interests me at the moment. I prefer not to mix with her private life, although there has been no good I read comments about any nonexistent in my statement about their relationship until now. This is the first time that I talk about the SELDI and my daughter.

And what I know about your daughter's relationship with SELDI?
I do not care about anything other than its success in school. For others it knows itself better, as well as its connection it knows itself.

In fact there was talk of engagement between them, you're OK? We do question, as it is spoken that your estate has attracted in this case SELDI ...
My daughter is not a tractor or car broken that I give or not to give someone. To be honest, never to be read not for the Albanian press to tell me, do not watch TV either, so I am quiet in this regard.

You are a prestigious journalist in Kosovo, as many have received comments and your daughter the opportunity to comment on the "love story" with a highly controversial singer recently?
Yes, what you do, just get out and to act according to the canon of Lek Dukagjin ... to have chosen to stay away from such comments about my daughter.

Comments: SELDI was attracted to Laurel property, and grievous to be more Sinan
But immediately after the circulation of news that gives hands SELDI Sinan, was entering his life to Laurel. It was also commented that SELDI now no longer needs the support of Sinan, while there decided to betrothal to a woman in good circumstances. But Milaim Zeka, as a journalist by profession, of course they know the tactics of an interview, so it is tried to be as rezerveruar, commenting less about all the comments made recently. Naturally career as a journalist has had its ups and downs in the economic situation. He also paid by the Swedish government programs and projects, making in Kosovo. While there had owned a home in the Sun Coast, but 2-3 years before it burned when it released a report on the functioning of banks. In the apartment, he has had and television technique that has bestowed the Swedish government to realize documentaries. posted at albavipnews.blogspot.com. While the allegations of his wealth comes after Zeka cooperates with a millionaire from Skopje, who is trying to build the Twin Towers in Pristina. In his office in Skopje, he and private studies, which assembles lap emissions that executes as external projects in RTK.

WHO IS DAFINA
Dafina Zeka, a girl from Peja but lives in Stockholm, Sweden, is the daughter of journalist Milaim Zeka. Initially were seen accompanied by SELDI in the club-and already have openly declared their relationship. Their romance was not as serious as it posted a few photos on her facebook profile, which appeared with her mother and cousin. Before two months, Dafina has been visited Albania to SELDI, a visit that SELDI has returned often in Pec. It is unknown whether SELDI Sinan and will appear again together, knowing that Sinan was the one who paved the way for SELDI concert, concerts quite profitable. As announced "Kosova Sot", one of the organizers recognized the Diaspora had organized two magnificent evening in Malmo, Sweden. As for reasons unknown, Sinan has asked the organizer of the concert that SELDI leave guestbook list and not to sing, and Sinan has been engaged in another evening together with Dafina.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online