All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Thursday, 10 February 2011

Miranda Hashani, Intervista Telegrafi Shkurt 2011

/photo public domain/

MIRANDA HASHANI: Kjo jam une...

Per disa vjet me radhe Miranda Hashani eshte bere padiskutim nje emer i pandare nga skena muzikore, madje me e zonja, me kembengulese dhe me e pelqyeshme. Ndaj e gjithe perpjekja e saj sillet ne deshiren per te bere dicka te rendesishme ne muzike.

Ajo eshte artiste ne cdo gje: ne menyren se si shprehet, si i perjeton gjerat, si vishet, si ecen, si buzeqesh. Sinqeriteti i saj na e ben intervisten edhe me reale, nje hapesire ku Miranda shpjegon aspektin e saj profesional, ashtu edhe ate sentimental.

Miranda, si po i kaloni keto dite?
Miranda Hashani: Per momentin me teper jam duke iu perkushtuar djalit. Eshte nje arsye shume e forte per te pushuar per nje kohe te shkurte nga kenga. Ai eshte tani shume i vogel dhe kerkon perkujdesje dhe vemendje me te madhe. Thone, femijet rriten shpejt, prandaj une dua ta perjetoj cdo cast prane tij, ta shikoj si po rritet dhe gjithashtu, nuk dua qe ai te ndjeje mungesen time per nje kohe.

Kur u lidhe me kengen?
Miranda Hashani: Kenga e pare ne karrieren time si femije eshte ne vitin 1984, me titull "Bora". Ndersa si e rritur ne vitin 1990 kenga "Ku ke besen".

Kush te ka thene i pari, se kendon bukur?
Miranda Hashani: I pari ka qene babi qe ka zbuluar talentin tim.

Po verejtjen e pare...?
Miranda Hashani: Verejtjen e pare e kam pasur nga arsimtarja e muzikes ne shkollen fillore.

Jeni munduar per te arritur ketu ku jeni?
Miranda Hashani: Vertet u be nje periudhe e gjate nga fillimi i karrieres. E kujtoj si dje. Nje fillim shume i veshtire, sepse gjithe kete rrugetim, ne bore, ne shi, ne trazira, net pa gjume, sakrifice, i kam bere vet dhe femer, mund ta merrni me mend se c’kam hequr. Por dashuria per kengen me jepte vullnet me te madh per te mos u ndalur, kam qare cdo pengese, kam punuar pa u ndalur qe sot te jem ketu ku jam, dhe suksesi nuk me ka munguar asnjehere duke iu falenderuar gjithmone publikut i cili ka perqafuar cdo kenge timen e me ka mbajtur gjalle ne skene per kaq vite.

A mund te na permendni disa prej kengeve tuaja, te cilave do te deshironit t'u riktheheshit vazhdimisht?
Miranda Hashani: "Mos me lini vet", "Eja me mengjesin", "Kudo me kend", "Me mungon", "Perse" etj.

Si e vogel, cilen kenge me se shumti e keni kenduar?
Miranda Hashani: Kur kam qene e vogel kam kenduar shume kenge, keshtu thone prinderit e mi, bile thone, asnjehere nuk kam pushuar se kenduari. Ndersa, me se shpeshti e kam kenduar nje kenge popullore "Tuj mi shku te kroni".

Mund te veconi dot kenget me te suksesshme nga gjithe kenget tuaja?
Miranda Hashani: Po, si p.sh. "E shtrenjta nene", "Endrra", "Ku ta dija", "Vaji i nuses", "Vetem ty kurre nuk tu luta", "Zoti nuk ta fale", "S'pata fat te jem me ty", "Te genjejne", etj.

Si e vleresoni faktin qe ne mediet tona po shohim te zgjerohet cdo dite me me teper mania per t’u identifikuar si “kengetare”?
Miranda Hashani: Shoqeria jone ka nevoje te edukohet shendosh, sidomos gjeneratat e reja qe po vijne e rriten. Me ardhjen e shume kengetareve te cilat shtyhen se cila do te zhvishet me shume se tjetra, ia kane humbur skenes shqiptare shkelqimin e dikurshem. Ketu me shume i fajesoj mediumet te cilat u japin teper hapesire per t’u eksponuar. Suksesi i ketyre kengetareve eshte momental, ato po vijne shpejt ne skene dhe kam mendimin qe do te zhduken shpejt. Se kuptoj si nuk kane turp! Na mungojne institucionet qe do merreshin me kete problem.

Per shume kengetare muzika eshte shnderruar nje biznes. Kendoni tallave, duke e ditur se tregu e kerkon?
Miranda Hashani: Asnjehere nuk do ta kendoj tallavane, sepse nuk u perket ky melos shqiptareve. Une jam shqiptare dhe e ruaj me xhelozine me te madhe artin e mirefillte te kombit tim dhe nuk e le ate ta mbuloje pluhuri i harreses.

Imponoheni nga producentet?
Miranda Hashani: Ende nuk kam patur nje rast te tille qe te me imponohet kenga. Nuk ia kisha lejuar vetes kurre nje gje te tille. Une gjithmone kam kenduar ate qe kam dashur dhe do te vazhdoj keshtu.

Tekstet tua kane mesazh, na thoni sinqerisht, se a ju ka ndodhur, qe te nderroni kanalin televiziv, kur keni pare ndonje kengetare kendon, sa per te thene se kendova?
Miranda Hashani: T’ua them te drejten, une gjithmone jam reale, me mijera here me ka ndodhur ta nderroj kanalin televiziv, e revoltuar. Kohet e fundit nuk po i shikoj keto kanale televizive ngase irritohem kur shoh gjithe ato kenge e sjellje banale te disa kengetareve tona, eshte nje tmerr. Dhe, i them vetes, o Zot, ndihmoju se e kane humbur rrugen. Sot ne skene nuk ka rregulla, kujt si i kujtohet fatkeqesisht. Fatkeqesia tjeter eshte qe nje mase e madhe e njerezve i percjellin me kenaqesi.

Keni kenduar muzike klasike, muzike te lehte dhe kenge popullore. Cilen rryme muzikore nuk do ta tradhtonit asnjehere?
Miranda Hashani: Ne te gjitha zhanret ndjehem mire, por me per zemer e kam populloren dhe qytetaren.

Ka patur periudha “komerciale”ne krijimtarine tende?
Miranda Hashani: Jo, sepse une nuk e kam lakmuar "komercialen", e kam dashur dhe kultivuar te mirefillten.

Me pervojen qe keni krijuar tashme , a eshte veshtire sot te krijosh ate qe e deshiron?
Miranda Hashani: Eshte shume veshtire te krijoj ate qe deshiroj, sepse ajo qe dua une te krijoj eshte vlere, ndersa momentalisht 90% e skenes eshte, antivlere.

Keni natyre sentimentale ne kenge. Po ne jete?
Miranda Hashani: Poashtu sentimentale edhe ne jete, e ndjeshme dhe emotive.

Cilat jane anet me te forta dhe me te dobeta te karakterit tuaj?
Miranda Hashani: Anet me te forta te karakterit tim jane qe jam luftetare, kembengulese dhe nuk dorezohem lehte, por revoltohem shpejt

Ju kane plotesuar deshirat qe i keni pasur qe kur keni qene e vogel?
Miranda Hashani: Definitivisht me ardhjen edhe te Donit, birit tim me te dashur ne bote, te gjitha deshirat e mia qe i kam enderruar me jane plotesuar.

Cfare do te donte te realizonte kete vit Miranda?
Miranda Hashani: Shpresoj se do t’ju sjell ndonje kenge te bukur adhuruesve te mi sikur gjithmone, sepse une nuk di ndryshe. /deshnim hebibi/telegrafi/shkurt 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Hashani Miranda: This is me ...

For several years Hashani Miranda has become a name indisputably inseparable from the music scene, even with the ladies, more insistent and more desirable. So the whole effort brought in its desire to do something important in music.

She is an artist in everything: in the way expressed, as experiencing things, like dresses, walks like, like smile. Her sincerity makes us real interview with, a space where Miranda explains its professional aspect, as well as that sentimental.

Miranda, both are facing these days?
Miranda Hashani: Currently I'm more devoted son said. It is a very strong reason to rest for a short time by the song. He is now very small and requires care and greater attention. Say, children grow quickly, so I want to experience every moment at his watch as we grow and also does not want him to miss for a long time.

When connecting with the song?
Miranda Hashani: The first song in my career as a child is in 1984, titled "Snow." While as adults in 1990 song "Where have faith".

Who first said, that beautiful singing?
Miranda Hashani: First was the father who has discovered my talent.

But the first warning ...?
Miranda Hashani: The first warning I had from music teachers in elementary school.

You tried to reach here where are you?
Hashani Miranda: Really became a long period from the beginning of career. I remember like yesterday. A very difficult start, because all this journey, in the snow, in rain, in turmoil, sleepless nights, sacrifice, I do own and female, can get What have I guess removed. But love the song to give greater willingness to avoid being stopped, I cried every obstacle, I worked without stopping, which I am here I am, and no success has ever been thanks to the public which has always embraced any of my songs has kept alive in the scene for many years.

Can you mention some of your songs, which would you like to turn back constantly?
Hashani Miranda: "Do not let her," Come to breakfast, "" Anywhere with whom "," I miss you, "Why." Etc.

As a small, mostly songs which you sing?
Hashani Miranda: When I was small I sing many songs, so my parents say, even say, I never stopped singing. Instead, most often I sing a popular song "My ARMY Feb to Travel."

You can not specify the most successful songs from all your songs?
Hashani Miranda: Yes, eg "The expensive articles," "Dreams," "Where I knew," the oil of the bride, "" Only to you never prayed, "God does not forgive them," S'pata luck be with you "," lie ", etc..

How would you rate the fact that in our media are looking to expand every day with more mania to be identified as "singer"?
Miranda Hashani: Our society needs to educate healthy, especially the younger generations that are coming and grow. With the advent of many singers that which will be driven off more than another, it has lost the old brilliance Albanian scene. Here more of the blame the media which give more space to be exposed. The success of these singers is current, they are coming soon on stage and I thought that would soon disappear. I understand how they have not ashamed! We lack the institutions that will deal with this problem.

For many music singer has become a business. Sing sawdust, knowing that the market requires?
Miranda Hashani: Never tallavane will not sing because it does not belong to Albanians Melos. I am Albanian and save with great jealousy the genuine art of my nation and do not let him bury the dust of forgetfulness.

Imponoheni by producers?
Miranda Hashani: Still have not had such a case to impose the song. I do not ever allow yourself such a thing. I've always sing what I loved and will continue so.

Your texts have a message, tell us honestly, if you happened to change the TV channel when you see any singer sing, how to say that kendova?
Hashani Miranda: the right to tell, I'm always real, thousands of times has happened to change the television channel, and revolted. Most recently is not because they see these TV channels chafe when I see all those banal song behavior of some our singers, is a horror. And, I say to myself, Lord, have lost ndihmoju that way. Today the scene has no rules, who as I remember, unfortunately. Another disaster is that a large mass of people follow with pleasure.

You sing classical music, light music and folk songs. Stream of music which will never betray them?

Hashani Miranda: We all feel good genres, but with the heart and I populloren qytetaren.

There have been periods of "commercial" in your creativity?
Hashani Miranda: No, because I have not coveted "komercialen" I loved and cultivated the mirefillten.

With the experience that you have already created, or is difficult today to recreate what he wants?
Hashani Miranda: It is very difficult to conceive what they want, because what I want to create is worth while currently 90% of the scene is, antivlere.

You sentimental nature in the songs. But in life?
Miranda Hashani: we also be sentimental, sensitive and emotional.

What are the respective strengths and weaknesses of your character?
Miranda Hashani: the respective strengths of my character that I have fighters, tenacious and not surrender easily, but soon rebel

You have desires that you had since you were little?
Hashani Miranda: Definitely with the arrival of Don, my son loved the world, all my desires that I dreamed to have been fulfilled.

What would you like to carry this year, Miranda?
Hashani Miranda: I hope that will bring some nice songs to my fans as always, because I do not know otherwise.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online