All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Thursday, 24 February 2011

Capital T, Intervista Telegrafi Shkurt 2011


/photo public domain/

Capital T: "Ti je ma e mira"

‘Ti je ma e mira, Ti je ma e mira” eshte refreni qe degjohej se fundmi rrugeve te Kosoves, gjithe aty ku qendron dhe jeton rinia. Vajzat e kane enderr, jo vetem kengen dhe tematiken e hitit, por edhe vet protagonistin. Capital T eshte shnderruar vertet ne nje yll, nje yll i ri i cili vazhdimisht po shkelqen ne qiellin e skenes muzikore kosovare…
Intervistoi: Arnolld Korenica

Trim Ademi, i njohur si Capital T eshte nje prej repereve te gjenerates se re ne skenen muzikore kosovare. Kenga e pare e tij besohet te jete “Shopping”, ndersa rrugetimi i tij drejt majes ka vazhduar edhe tutje me shume videoklipe dhe hite. Nuk ka edituar asnje album te plote, por ka lansuar kenge ‘single’ te cilat jane shnderruar ne hite te kohes.

Capital T…nga ky emer artistik?
Capital T: Fjala ‘Capital’ ka disa kuptime si pasuri, kryesor etj, ndersa ‘T’ eshte iniciali nga emri im i vertete .

Sigurisht se ke shume fansa dhe natyrisht se shume mund edhe te cuditen me menyren se si depertove ne skene… na flisni pak per fillimin e karrieres tuaj?
Capital T: Po une muziken e kam dashur gjithmone dhe kam filluar te merrem me te ne nje moshe shume te re … normal cdo fillim i ka veshtiresite e veta mirepo nese punon gjithcka arrihet, besoj se kam punuar shume dhe e meritoj suksesin …

Cfare lidhjesh keni me Besnikun e grupit 2Po2? Nese jane te verteta zerat se ju jeni nipi i tij, a mund te thuhet se ai ishte inspirim dhe ‘udherrefyesi’ juaj drejt kesaj, si i thoni ju reperet ‘loje’?
Capital T: Po Besniku i 2po2 eshte daja im dhe njeriu qe me ka shtyre te eci me muziken - ‘udherrefyes’, ‘inspirim’ te gjitha nga pak.

Shoping’…sigurisht se kur permendet shopingu, te gjitheve u kujtohet kenga hit e cila ta hapi rrugen drejt fames. Nga te erdhi inspirimi per kete hit dhe nga burimi per nje tekst aq te fuqishem, i cili se bashku me ritmin ishte hit i diskotekave?
Capital T: Po ajo eshte kenga e pare me videoklip...eshte ne bashkepunim me Besnikun. Ka qene ideja e Besnikut per ate kenge. Tekstin e kemi shkruar secili pjeset e tona. Ka qene nje kenge shume e suksesshme dhe nje lansim shume i mire i imi ne muzike.

Me pas vjen nje pushim i juaji dhe sigurisht kjo per shkak te angazhimeve ne shkolle. Me qe po flasim per shkollen, ndalemi pak ketu. Na flisni pak per jeten tuaj prej adoleshenti, e cila sigurisht e influencuar nga karriera juaj, ndryshoi prej moshatareve tuaj, apo jo?
Capital T: Koha kur une isha ne shkolle te mesme ka qene koha e arte, apo ta quaj ndryshe si periudha nder me te mirat e jetes, me shume kujtime te pa harrushme. Natyrisht une kam qene i ri dhe suksesi e gjithqka tjeter ka ndikuar qe ajo kohe te jete magjike per mua. Edhe pse jam marre me muzike, shkollen nuk e kam lene anash asnjehere.

Kur veshin dhe syrin e te rinjve e kaplon nje heshtje, per ta vjen embelsira. Si erdhi deri tek kenga “Supersweet” dhe nga ideja per ate klip unik?
Capital T: Po nje fjale e urte thote: “Te gjitha dyert hapen kur e gjen celesin”, d.m.th kur sjell ate qe ka munguar. Edhe Supersweet ka qene diqka shume e vecante ne ate kohe. Si stili i kenges, ashtu edhe videoklipi, ideja ka qene e perbashket me produksionin Entermedia.

Ne nderkohe, Capital T shnderrohet ne yll absolut te te rinjve kosovare…megjithate, perkunder sukseseve ti nuk pate te ndalur. U verejt nje ndryshim ne stil – kenge per dashuri, pse?
Capital T: Po thashe edhe me heret se une gjithnje mundohem te sjelli dicka qe mungon. Perderisa shumica e artisteve kane dashur te tregojne ne nje menyre tjeter dashurine, une e kam spjeguar ne menyren time. Pra, ndryshimet gjithmone jane te mira...te pakten per mua keshtu ka qene…

“Rrenci”, “Ti je Ma e Mira” dhe “U Bo Von” behen hitet e juaja te ardhshme. Ku e keni gjetur inspirimin per keto kenge te cilat, te jem i sinqerte jane mjaft reale per realitetin ne te cilin jeton rinia kosovare, e para se gjithash plot emocion?
Capital T: Inspirim nga jeta e perditshme, nga shoqeria nga ngjarje te ndryshme qe kane ndodhur perreth meje…jane reale, per ate arsye kane qene edhe lehte te pranushme nga njerezit. Besoj se per ate arsye edhe kane qene te suksesshme …

Kenget tuaja jane te shoqeruara me klipe te jashtezakonshme dhe ide te ndryshme e para se gjithash unike. Kush jane ‘fajtoret’ per keto videoprojekte, cilat produksione?
Capital T: Po une kam punuar me shume produksione, me shume me ato vendore, por klipet e fundit i kam punuar me produksionin IMAGINE te cilet i kam miq shume te mire.

A kane te bejne keto kenge me tematike ‘dashurie’ dicka me jeten tuaj private?
Capital T: Po sic thashe edhe me heret une inspirimin e marr nga jeta private, nga njerezit qe me rrethojne dhe mundohem qe te sjelli dicka sa me reale!

Tekstet me siguri se i shkruani vet, por na flisni pak per ‘beatat’ e ketyre kengeve, kush merret me melodite dhe ritmet e hiteve tuaja?
Capital T: Po une punoj me producente te ndryshem, por shumicen e kengeve te mia i kam punuar me mikun tim te mire Don.Arbas! Megjithate, une bashkepunoj edhe me KiccoBeatz e shume, e shume te tjere.

Cfare mendon per repin kosovar ne pergjithesi, a ndjen konkurrence nga shume repere tjere te ‘labelave’ tjere?
Capital T: Repi shqiptar ka ecur shume perpara si nga cilesia ashtu edhe nga artistet qe jane per t’u pasur lakmi. Une nuk ndjej konkurrence, ndoshta pse jam ndryshe prej te tjereve, por mendoj se te gjithe e kane stilin e tyre, dhe jane te mire secili ne stilin e tyre.

Gjithmone dukesh i perkryer ne skene, me nje stil te vecante veshjeje. Per stilin tend te veshjes kush eshte pergjegjes dhe cfare u rekomandoni fansave tuaj?
Capital T: Une nuk i kushtoj edhe shume rendesi veshjes. Kam deshire te dukem paster dhe thjeshte, ajo eshte me rendesi. Per veshjen perkujdesem personalisht. Fansave u them te vishen ashtu si ndihen me se miri.

Ndersa per grimin dhe floket neper videoklipe?
Capital T: Grim nuk perdori, ndersa floket i kam normale, s’kam nevoje per kurrfare intervenimi.

Nese do t’iu ofrohej mundesia per te bashkepunuar me ndonje prej repereve te famshem amerikane, ke do ta zgjedhnit, pasi ju shoh shume te ngjashem me reperin Jay-Z?
Capital T: Hmmmmm ka shume qe me pelqejne. Ne fakt, nuk e di ke do ta kisha zgjedhur, por...se shpejti do te kete befasi ne kete aspekt.

Cila eshte femra juaj ideale dhe a jeni i dashuruar? Kerkoj sinqeritet per t’ua shuar kurreshtjen shume vajzave…
Capital T: Duhet shume fjale per ta pershkruar femren ideale. Sa i perket pyetjes a jam i dashuruar... jo, nuk jam i dashuruar.

Cfare mund te presim ne te ardhmen nga karriera e Capital T? Ndonje projekt muzikor, ke ne plan ndonje album?
Capital T: Kam ne plan albumin. Se shpejti do te zbulohet data e lansimit dhe informacionet tjera, ndersa ne fund te muajit do te lansoj videoklipin e ri. Kenga quhet ‘’Make A Wish’’.

Pse u keni qendruar larg albumeve?
Capital T: Sepse nuk ka ardhur ende koha e duhur per ta lansuar nje album. Une kam deshire qe kur te lansohet albumi, te jete te pakten 80 % si dua une.

A e ke menduar ndonjehere ndonje koncert madheshtor ne Stadiumin e Qytetit te Prishtines?
Capital T: Paj... ne stadium jo, mirepo kam menduar dhe besoj se do te realizohet ne nje te ardhme te afert - koncerti i pare i imi ne Prishtine.

Nje fjale per fansat tuaj…
Capital T: Nje falenderim teper te madh per perkrahjen…nje dashuri shume te madhe per te gjithe fansat e vertete t’Capo`s. /arnolld korenica/telegrafi/shkurt 2011/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google: Capital T: "You are my best"

'You are my best, You're my best "is the refrain heard recently that the roads of Kosovo, where all the lies and lives youth. Girls have the dream, not only the theme song and hit it, and the protagonist. Capital T really has become a star, a new star who is constantly shining in the skies of Kosovo's musical scene ...
Interview: Arnolld Korenica

Trim Ademi, known as T Capital is one of the new generation milestone in the music scene in Kosovo. His first song is believed to be "Shopping", and his journey of summit has continued to further more video clips and hits. There is no full album edited, but the song has launched 'single' which have become hits of the time.

Capital T ... by the name of art?
Capital T: The word 'Capital' has several meanings such as wealth, leading, etc., while 'T' is iniciali by my real name.

Of course you have many fans and of course that many may even wonder to how depertove on stage ... we talk a bit about starting your career?
Capital T: Yes I have always loved music and I started to deal with in a very young age ... normal every start has its difficulties but if everything works achieved, I believe that I have worked hard and deserve success ...

What is your relationship with the group Faithful 2PO2? If the rumors are true that you're his nephew, can be said that he was an inspiration and 'guide' Your toward this, as you say milestone 'game'?
Capital T: But the 2po2 Faithful is my uncle and the man that has pushed to proceed with the music - 'guidelines', 'inspiration' all by little.

'Shopping' ... certainly when mentioned shopping, everyone remember the hit song which opened the path to fame. Inspiration came from for this hit and the source for a text so powerful, that it was hit along with the rhythm of disco?
Capital T: Yes it is the first song with the video ... is in collaboration with the Faithful. Faithful idea was for that song. Text we write each of our parts. There was a very successful song and a very good launching of mine in music.

Then comes a break of yours and of course it due to commitments at school. With Speaking of school, pause here. We talk a bit about your life of teenager, who certainly influenced by your career, changed by your peers, right?
Capital T: Time when I was in high school was the golden time, or otherwise as to call one the best periods of life, more memories without harrushme. Naturally I was young and the success of everything else has been that it be the magic time for me. Even though I am taking the conservatory, the school did not ever left out.

When the ear and the eye of youth kaplon a pause, for it comes the dessert. Both came to the song "Supersweet" and unique idea for that video?
Capital T: But a proverb says: "All doors open when it finds key", ie when bringing what has been lacking. Even Supersweet was something very special at that time. As the style of the song, just the video clip, the idea has been shared with production Entermedia.

Meanwhile, Capital T converted to absolute star of Kosovar youth ... however, despite the successes you have not got to stop. Noted a change in style - songs about love, why?
Capital T: Yes I said earlier that I always try to bring something that is missing. While most artists have had to show love in a different way, I have explained in my way. So, changes are always good ... at least for me so was ...

"Rrenci", "You're the Best Ma" and "U Bo Von" become your future hits. Where do you find inspiration for these songs that, to be honest are quite realistic about the reality in which youth live in Kosovo, first of all, full of emotion?
Capital T: Inspiration from everyday life, from society by various events that have happened around me ... are real, for that reason were also easier to acceptable by people. I believe that for that reason also have been successful ...

Your songs are accompanied by extraordinary clips and different ideas and above all unique. Who are the 'culprits' for these videoprojekte, which productions?
Capital T: Yes I have worked with many productions, with more local ones, but the last clips I've worked with production Imagine I have friends who are very good.

Do you have to do these songs with the theme 'love' something with your private life?
Capital T: Yes, as I said earlier the inspiration I received from private life, from people with the surrounding and try to bring something as real as possible!

Textbooks probably write his own, but we talk a bit about 'beat' of these songs, who deals with melodies and rhythms of your hits?
Capital T: Yes I work with different producers, but most of my songs I worked with my good friend Don.Arbas! However, I KiccoBeatz cooperate with the many, many others.

What do you think about Kosovo Repin in general, a milestone feels competition from many other 'label' other?
Capital T: Albanian Repin has moved forward as well as by the quality of the artists who are to be considered gluttony. I do not feel competition, probably why I am different from others, but I think all have their own style, and are well each in their own style.

Always look perfect on stage, with a particular style of dress. For your style of dress who is responsible and what were your fans recommend?
Capital T: I do not pay even more important dress. I would like to look clean and simple, it is important. To look after personal attire. Tell fans to dress as they feel the best.

As for make up and hair clips through?
Capital T: Grim did not use, and I have normal hair, I have no need for any intervention.

If you will be offered the opportunity to collaborate with any of the famous American milestone, you will choose, because you look so similar to rapper Jay-Z?
Capital T: Hmmmmm there are many who like me. In fact, do not know you would have chosen, but ... soon there will be no surprise in this regard.

What is your ideal woman and are you in love? Ask them honestly to extinguish curiosity more girls ...
Capital T: You have many words to describe the ideal woman. Regarding the question whether I am in love ... No, I am in love.

What you can expect in the future of the careers of Capital T? Any musical project, we have planned an album?
Capital T: I plan album. Coming soon will be revealed the launch date and other information, while at the end of the month will launch new video clip. The song is called''Make a Wish''.

Why did you stay away from albums?
Capital T: Because there is no right time yet come for them launch an album. I wish that when they launched the album, be at least 80% as I want.

Have you ever considered any stadium concert in the city of Pristina?
Capital T: Well ... in the stadium not, but I think and believe it will be realized in a near future - my first concert in Pristina.

A word for your fans ...
Capital T: A very big thanks for support ... a very great love for all true fans t'Capo `s.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online