All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Monday, 2 January 2012

Top 50 Kenget me te Mira ne Shqipe 2011/Albaniac

TOP 50 Kenget me te mira ne Shqipe 2011

Keto jane 50 videokenget me te mira ne Shqipe! Pesedhjete! Vite me pare ne lumturoheshim nese 50 video ishin realizuar gjate gjithe vitit,ndersa tani na duhet te perzgjedhim 50 me te mirat! Kjo tregon sesa kane ndryshuar kohet e sesa perpara ka ecur biznesi muzikor shqiptar. Perzgjedhja nuk ishte e lehte dhe na u desh ti riktheheshim vitit qe nga fillimi, ndaj dhe nga Top25 klasifikimi une perfundoi ne Top50, megjithate shpresojme dhe themi se kemi bere nje perzgjedhje te drejte.

Si i perzgjodhem videokenget:

1- Se pari pyetem veten se cilat nga kenget e ketij viti na vini ndermend per momentin. Kjo tregon se dhe cilat ishin kenget qe kemi degjuar e fiksuar me shume gjate ketij viti ne media.
2- Verejtem ne Albaniac, YouTube dhe Facebook se cilat kenge ishin shperndare dhe degjuar me se tepermi gjate vitit
3- Vleresuam kengen, tekstin dhe interpretimin muzikor.
4- Vleresuam videon, perputhjen e saj me kengen, interpretimin e kengetareve dhe realizimin e saj.
5- Asnje bakshish nuk u pranua ne kete klasifikim lol

TOP 10
Videot me te mira ne Shqipe 2011/Albaniac

1-Flori Mumajesi - Tallava
Gati domatet? Me gjauani! Hahahahaha! E di qe shume lexues nuk do perputhen me mendimin tim, por e verteta eshte se Tallavaja ishte kenga e vitit. Pervec faktit se degjohej e kendohej kudo ( dhe nga snobistat qe bejne sikur...pfff) nuk mund ta mohoni se sa here qe e degjoni diku filloni te levizni ne karrig ku jeni ulur e ne mendje jeni duke kenduar TA LLA VA! Arsyeja tjeter qe na beri te perzgjedhim kete kenge, ka te bej dhe me faktin se kudo qe kemi qene ne festa dhe eshte luajtur "Tallava" njerzit e kendojne me te madhe. Gjithashtu mos harroni se Flori vuri disi ne rrezik karrieren e tij me kete kenge, pasi te gjithe e dime sesa "e vlersuar" eshte tallavaja ne Shqipe, por ai ja arriti ta shnderronte ne hit DHE (po e them me ze te ulet shume te ulet kete) e beri tallavane te duket cool!

2-TDS - Dea
TDS (The Dark Side) jane nje grup i ri, por me "Dea" na hyne direkt ne zemer.Nje tekst fantastik dhe nder te paktet qe perputhet me realitetin shqiptar,shoqeruar nga nje ritem dhe nje video perfekte!

3-Elvana Gjata - Afer dhe Larg
Ky ishte viti i Elvanes! Cdo kenge qe ajo solli ne skene u shnderrua ne hit shoqeruar me video te realizuar ne menyre fantastike."Afer dhe larg" hiti me i madh i kesaj vere, ishte njekohesisht dhe nje prej 10 kengeve me te mira ne Shqipe.

4-Lyrical Son - Pse t'fola
Me te paren here qe e degjuam kete kenge, menduam se ishte nje prej krijimeve me te mira te vitit dhe nuk e kishim gabim. Lyrical Son ka zbuluar shpirtin e tij ne keto vargje,gje e cila nuk ndodh shpesh ne muzike dhe si rrjedhoje "Pse t'fola" eshte nje prej kengeve me te cilat ne do rikujtojme 2011.

5-Gjira-Dite e re nafak e re
Teksa jemi bombarduar me kengetaret tona qe kendojne kenge dance dhe pop "Dite e re nafak e re " e Gjires jo vetem qe na befasoi ,por dhe na dha shpresa se shume te tjera do ndjekin shembullin e saj e te guxojne ne muzike e jo thjesht te sjellin cfare eshte me e trendit per momentin.

6-Besa -Kaloresi i nates
Kenga eshte e vitit te shkuar,por videoklipi u publikua ne fillim te ketij viti, ndaj dhe ne nuk mund ta linim jashte klasifikimit. "Kaloresi i nates" eshte nje prej videove me te realizuara dhe me te vecanta ne Shqipe,ndersa kenga tashme eshte vlersuar si nga fansat po ashtu dhe nga profesionistet.

7-Genta Ismajli dhe Dj Dalool - Guximi
Une e kam thene,Genta sjell me te miren e saj kur degjon te tjeret dhe ky bashkepunim me Dj Dalool e provon kete. Kenga,videoja festive,ritmi gjithcka super ne nje prej kengeve me ritmike te vitit.

8-Dafina Zeqiri - Supernova
Dafina, nje prej kengetareve me popullore ne vend perpak sa desh qendroi jashte kajes se klasifikimit,por ishte videokenga e saj me e fundit "Supernova" e cila e pozicionon ne vendin e 8. Mendimin tone e mbeshtet dhe "Hollyeood Reporter" i cili gjate nje shkrimi per kenget e fundit me te mira ne Europe perzgjodhi Dafinen si perfaqsuese te muzikes Shqipe.

9-Adelina Ismajli dhe Faudel - I love You More
Pas nje pritje pak te gjate, me ne fund fansat e Adelines arriten te shikojne frutin e punes se kengetares gjate gjithe vitit te qendrimit te saj ne France. Rezultati? Nje bashkepunim me nje prej artisteve me te njohur ne France - Faudel dhe nje sukses qe ashtu sic parashikohej, po i kalon kufijte.

10-Flori, Albatrit Muciqi, Noga - Tegila Vava
Prape Flori? Jo mo jo e ka shok ky kete s'ka mundesi! Vallaj shok e kam! Hahahahhahahahaha! Si mund ta linim jashte dhjetshes "Tegila Vava" kur kjo kenge theu rekordet e shikueshmerise ne YouTube ne diten e pare te publikimit te saj duke u vendosur ne toplisten e videove me te shikuara te javes ne YouTube ...ne rang boteror!!! Tani me thoni, une isha ai qe klikova me mijra here? Jo, ju ishit! Epo!

TOP 50
Kenget me te mira ne Shqipe 2011/Albaniac

1-Flori Mumajesi - Tallava
2-TDS - Dea
3-Elvana Gjata - Afer dhe Larg
4-Lyrical Son - Pse t'fola
5-Gjira-Dite e re nafak e re
6-Besa -Kaloresi i nates
7-Genta Ismajli dhe Dj Dalool - Guximi
8-Dafina Zeqiri - Supernova
9-Adelina Ismajli dhe Faudel - I love You More
10-Flori, Albatrit Muciqi, Noga - Tegila Vava
11-Elvana Gjata -Kudo qe jam
12-Mentor Hazizi- Engjell
13-Nrg Band - Rina
14-Eni Koci dhe Noizy - So Hot
15-Samanta Karavello - Larg
16-Soni - Nen lekuren tende
17-Skillz - 1 million
18-Tuna - Dyshemeja
19-Jonida Maliqi - Nje ore
20-Zanfina Ismajli - Ti pa mu nuk mundesh
21-Nora dhe MC Kresha - As ni zo
22-Vesa Luma - Ti po don
23-Leonora Jakupi - Illuzion
24-BabaStars-High
25-Xhensila- Dikush te do
26-Elvana Gjata - Me ty
27-Mc Qoppa ft Arben dhe Bledi Emine-m
28-Elita 5 - Nuk jam diktator
29-Kaos-I Like It
30-Blero dhe Cekic, Astrit Stafa - Dance
31-Xhensila Myrtezaj - Engjelli im
32-Dafina Rexhepi dhe Kaos - Party and Bullshit
33-Erik dhe Banda - Premtimi
34-Dj Flow dhe Mc Kresha - Boni Zhurme
35-Blero - Summer Love
36-Vjollca - Holla at Me
37-Stresi ft. Pakufijt ft. Many ft. Samy - Bad Boys in Town
38-Ermal Fejzullahu dhe Nora Istrefi - Une e di
39-Adelina Tahiri- Mjaft
40-Arta Bajrami- E pafat
41-Alban Skenderaj - Mirsevjen ne shpirtin tim
42-Teuta Kurti - Perendo pa lindur
43-Gjira-Cka po don me t'knu zemer
44-Dafina Zeqiri - Dangerously in Love
45-Seven Saraqi - Secret Love
46-Antre dhe Gena - Binte shi
47-Besa - Always on My Mind
48-Jehona Sopi - Kete vere
49-Genta Ismajli - Pa ty
50-Capital T dhe Nrg Band - Veq asaj
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
TOP 50 best songs in Albanian 2011

These are the 50 best videokëngët in Albanian! Fifty! Years ago we lumturoheshim if 50 video were conducted throughout the year, and now we have to select the top 50! It shows how times have changed and how far has the Albanian music business. Selection was not easy and we had to riktheheshim year from the beginning, to and from Top25 Top50 classification I finished, however, hope and say that we made a right choice.

As videokëngët awarded:

1 - First we asked ourselves what the songs of this year we intend to pick the moment. This shows that and what were the songs that we hear more fixed in the media this year.
2 - observed in Albaniac, YouTube and Facebook which were distributed and songs heard mostly during
3 - evaluated song, text and musical interpretation.
4 - evaluated the video, its compliance with the song, interpretation and implementation of its singers.
5 - No tip was not accepted in this classification lol


TOP 10
Best videos in Albanian 2011/Albaniac

1-Flory Mumajesi - Tallava
About tomatoes? On gjauani! Hahahahaha! I know that many readers will not match my opinion, but the truth is that Tallavaja was the song of the year. Besides the fact that heard the sung everywhere (and by feigning snobistat ... pfff) can not deny that whenever you listen to start to move somewhere where you're sitting in the chair of the mind are singing TA LLA VA! Another reason that made us select this song has to do with the fact that wherever they have been on holiday and play "tallava" people of the great singing. Also remember that Flory pointed somewhat at risk his career with this song, as we all know how the "assessed" is tallavaja in Albanian, but he has managed to transform the hit AND (I say in a low voice too low it) made it look cool tallavanë!

2-TDS - Dea
TDS (The Dark Side) are a young group, but with "Dea" went straight to us fantastic and zemër.Një text that matches one of the few Albanian reality, accompanied by a swing and a perfect video!

3-Linkin Park - Near and Far
This was the year of Elvanës! Every song that she brought on stage became associated with the video hit in order to realize fantastic. "Near and far" the biggest hit this summer, was simultaneously one of the 10 best songs in Albanian.

4-Lyrical Son - Why t'fola
With the first time heard this song, thought it was one of the best creations of the year and there were wrong. Lyrical Son revealed his soul in these verses, which often happens in music and thus "Why t'fola" is one of the songs with which we will remember 2011.

5-bays-day new new nafak
As we are bombarded with our singers to sing and dance pop song "New Day nafak the new" Gjirës not only surprised us but gave us hope that many others will follow her example of the music must not simply bring what is the trend for the moment.

6-Night Knight Portal
The song is the last year, but the video clip was released earlier this year, and therefore we can not leave out the classification. "Knight of the Night" video is one of the most accomplished and most specific in Albanian, while the song has already been assessed as the fans as well as by professionals.

7-Wiley and DJ Dalool - Courage
I said, Genta brings her best when listening to others and this collaboration with DJ Dalool proves this. The song, video festive, the pace of everything in a super rhythmic songs of the year.

8-Dafina - Supernova
Laurel, one of the most popular singers in the country had stood outside yourselves as kajës of classification, but was videokënga its latest "Supernova" which deploys in place of 8. Supports our view and the "Hollywood Reporter" which in a recent article about songs of the best in Europe Laurels selected as representative of Albanian music.

9-Adelina Ismaili and Faudel - I Love You More
After a few long waiting, fans finally managed to watch the fruit Adelina work of the singer during her year's stay in France. The result? A collaboration with one of the most famous artists in France - Faudel and a success as expected, are exceeding the limits.

10-Flory, Albatrit Muçiqi, NOGA - Vava Tegila
Flori again? No mo no shock that this has no chance! I Vallaj friend! Hahahahhahahahaha! How can I leave out dhjetshes "Tegila Vava" when it broke into song in YouTube viewership records on the first day of its publication toplistën being located in the most viewed video on YouTube of the week ... at a global level! Now tell me, I was the one who Klikov thousands of times? No, you did! Well!

TOP 50
Best songs in Albanian 2011/Albaniac

1-Flory Mumajesi - Tallava
2-TDS - Dea
3-Linkin Park - Near and Far
4-Lyrical Son - Why t'fola
5-bays-day new new nafak
6-Night Knight Portal
7-Wiley and DJ Dalool - Courage
8-Dafina - Supernova
9-Adelina Ismaili and Faudel - I Love You More
10-Flory, Albatrit Muçiqi, NOGA - Vava Tegila
11-Linkin Park-Wherever I am
12-Mentor-Angel Hazizi
13-Nrg Band - Rina
14-Eni Koci: News - So Hot
15-Samanta Karavello - Away
16-Nicki - Under your skin
17-Skillz - 1 million
18-Tuna - Flooring
19-Jonida Lewis - One hour
20-Adelina Ismaili - I just do not see no
21-Nora and MC Kresha - As ni zo
22-Vesa Luma - You are don
23-Cheryl Cole - Illuzion
24-BabaStars-High
25-Xhensila-One will
26-Linkin Park - With you
Comments on this 27-ft Bledi Arben and Emine-m
Elite 28-5 - I am not a dictator
29-Chaos-I Like It
30-Blero and Hammer, Astrit Stafa - Dance
31-Xhensila Myrtezaj - My Angel
32-Dafina Rexhepi and Chaos - Party and Bullshit
33-Eric and Banda - The Promise
34-Dj and Mc Kresha Flow - Boni Noise
35-Blero - Summer Love
36-Vjollca - Holla at Me
Stress 37-ft. Ft infinite. Many Ft. Samy - Bad Boys in Town
38-Ermal Fejzullahu and Nora Jones - I know
39-Adelina Tahiri-Plenty
40-Golden-The unfortunate Bajrami
41-Timbaland - Hello in my soul
42-Teuta Kurti - sets unborn
43-bays-What is your heart wants to t'knu
44-Dafina - Dangerously in Love
45-Seven Saraqi - Secret Love
46-Antre and Gena - rain
47-Besa - Always on My Mind
48-David Guetta - This summer
49-Wiley - Without you
50-Capital T and Nrg Band - Veq that
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online