All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Tuesday, 27 March 2012

Agron Llakaj: Projekti im i ri satiro-humoristik...

Agron Llakaj: Ju rrefej projektin tim te ri satiriko-humoristik

Jeton ne Tirane prej me shume se 16 vitesh, por ka vetem nje muaj qe ndihet sikur jeton ne kryeqytet. Gjithcka qe ka deshiruar, eshte nje apartament prane Liqenit Artificial te Tiranes, per te cilin thote se ka sakrifikuar shume. Ai eshte po aq capken dhe llafazan, pasi asgje nuk e ka mposhtur per te arritur deri ketu ku eshte, si nje nga prezantuesit me te mire shqiptare. Goni, sic e therrasin te gjithe, ben nje jete luksoze, por rrugetimi per te arritur deri ketu ka qene i veshtire dhe shpeshhere i dhimbshem.

I ke kaluar te 50-tat, ke nje familje te bukur, nje mbese, je i suksesshem. A eshte kjo gjithcka qe ke dashur ne jete?
Po shkoj per 52 vjec, endrrat e nje njeriu mbarojne kur Zoti t’i mbyll syte. Keshtu qe endrrat e mia jane akoma me te medha. Nese kisha enderr te kisha nje familje te bukur, sot Zoti me ka sjelle dhe nje mbese, por mbase do me sjelle dhe plot te tjere. Eshte nje kontradikte tek une ne keto moment, pasi jam gjysh por jo ne pamje. Nuk kam thinja dhe as rrudha. Megjithese do me pelqente te isha nje gjysh i thinjur me shume niper dhe mbesa.

Ne fakt, keshtu thone te gjithe gjysherit…
Jo, realisht jam bere gjysh shpejt, nuk para ka gjysher ne moshen 46-vjecare. Une perjetoj shpirtin e nje artisti dhe shpirti i tij nuk plaket kurre.

E permende mbesen, sa i lidhur je me te?
Sa i lidhur je me syte?

Kaq shume e do Adean?
Une femijet e mi i kam dashur shume dhe i dua, por ja qe dashuria per mbesen eshte shume me e madhe. Bota qe na ofron Adea, cuditerisht na ben mire te gjitheve. Behemi me njerezore.

Ku jeton Adea, a shihesh shpesh me te?
Adea ka zgjedhur te jetoje me gjyshin dhe gjyshen, pasi edhe ne shtepine e re ku kemi ardhur, ajo vete e quajti te sajen. Kur hyme ne shtepine e re, ajo tha: ‘’U sa e bukur shtepia e Adeas!”.

A kane lidhje me artin femijet?
Jo, vajza punon ne Kontrollin e Larte te Shtetit, si dhe pedagoge ne Fakultetin e Ekonomise, ndersa djali eshte zevendesprokuror ne Prokurorine e Pergjithshme.

Femrat ne pergjithesi e duan nje mashkull qe ben humor, por te jetosh shume vite me nje te tille duket pak e veshtire. Cfare thote bashkeshortja jote?
Konstandina ka qene pazgjithshmerisht pjese e gjithe kesaj levizjeje artistike. Te jesh gruaja e nje artisti, them se eshte e veshtire. Me Konstandinen kemi arritur ne ate pjekuri e siguri, saqe ajo e di se karriera e Agronit eshte pjese e investimit per familjen. Mendojme se bekimi me i madh qe na ka dhene Zoti, eshte familja. Ajo e ka ndier kete gje dhe e di se une jam i perkushtuar. Ne s’kemi qendruar bashke per hir te femijeve. Jeta jone ka qene e tille, sa secili duhet te ishte suport per tjetrin, megjithese Konstandines i ka rene barra me e madhe.

Por a te ka thene ndonjehere boll me me keto batuta, flasim seriozisht?
Konstandina eshte e vetmja qe nuk ben humor ne shtepine tone, por ajo ka qene pas meje ne te gjitha aktivitetet artistike dhe e njeh mjaft mire karakterin tim. E di qe, edhe kur zihemi, une vetem 5 minuta e kam flaken.

Mbani diete?
Une kam nje diete timen, ne mengjes preferoj nje gote qumesht dhe drithera, dikur edhe ndonje frut. Dreken preferoj ta ha ne shtepi, jo jashte.

Darken e eliminon?
Ne pergjithesi nuk ha ne darke, pervecse ne raste te vecanta, kur te kap fiksimi. Perndryshe, preferoj ta mbys me ndonje frut ose kos.

Ke thene dikur se do te shkruaje nje liber, e ke nisur?
Po, e kam nisur dhe nuk di se kur do ta mbaroj. Duke qene se nuk mund te shkruaj deri ne fund te jetes, e kam titulluar ‘’Jeta ime…deri tani…’’. Kam nisur te shkruaj per kujtimet nga shkolla fillore dhe ende nuk e kam perfunduar kete kapitull. Jane kujtimet qe me kalimin e kohes do harrohen, por une nuk dua t’i harroj.

Ndalemi tek projekti juaj i ri, mund te na zbulosh me shume detaje?
Projekti im i ri eshte satiriko-humoristik, ku une do te jem ne rolin e moderatorit dhe ate te humoristit. Do te jete me 3 pjese, e para do te konceptohet me lajme nga vendi e bota, por duke i ironizuar. E dyta do te kete ne fokus nje te ftuar special VIP, po ne pjesen e dyte do te kemi te ftuar aktore, me te cilet do te aktrojme bashke, ndersa ne pjesen e trete do te kemi te ftuar edhe personazhe te thjeshte, te cilet do te kene nje mundesi per te treguar talentin e tyre.

Audienca te do, kjo dihet, kur do shohim nje Agron tjeter?
E kam ndier nga shume njerez qe me pyesin se kur do bej humor. Une nuk nxitoj, dua qe te piqet mire ajo qe bej, te jete nje gje e mire dhe te shkoje gjate. /panorama plus/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Agron Llakaj: I'll tell you about my new project satiriko-humorous

Tirana lives of more than 16 years but has only a month it feels like living in the capital. Whatever is desired is an apartment near Tirana's artificial lake, which says it has sacrificed a lot. He is so naughty and talkative, as nothing has overcome to reach where it is, as one of the best presenters Albanians. Goni, as inviting all, makes a luxurious life, but the journey to get to here has been difficult and often painful.
I've passed the 50-Tat, have a beautiful family, a grandchild, you are successful. Is this everything you wanted in life?
I'm going for 52 years, dreams of one man to perish when God closes his eyes. So my dreams are even bigger. If I had a dream I had a beautiful family, today the Lord has brought me and a niece, but perhaps it will bring me and many others. Is is a contradiction to me at this moment, because I am a grandfather but not in sight. I do not grizzle and no wrinkles. Although I would liked a grizzled grandfather many grandchildren.
In fact, so say all grandparents ...
No, really I do grandpa soon, no money has grandparents at age 46-years. I experience the soul of an artist and his spirit never grows old.
And remember niece, how connected are you with?
How connected are you with your eyes?
Adea loves so much?
I my children I loved and love, but is that love for his niece is much greater. The world offers us Adea, surprisingly makes us all better. We become more human.
Where lives Adea, a commonly seen with?
Adea has chosen to live with his grandfather and grandmother, as well as new home where we arrived, she called the facility. When entering a new house, she said:'' It was as beautiful Adeas home. "
Do you have children about art?
No, the girl works in the High State Control, as well as lecturer at the Faculty of Economy, while the boy was deputy General Prosecutor's Office.
Women generally want a man that gets a laugh, but to live many years with one seems a little difficult. What does your wife?
Konstandina has been an insoluble part of all this artistic movement. Being the wife of an artist, I say it's difficult. With Konstandinën have reached the maturity of security, that she knows Agron career investment is part of the family. We think that the greatest blessing that God has given us, is the family. She felt it and know that I am committed. We have not been together for the sake of children. Our life has been such, that each should be support for other, although Konstandinës has dropped the biggest burden.
But enough has ever told me these mot, talk seriously?
Konstandina is the only one that does the humor in our house, but it has been after me all artistic activities and is very familiar with my character. I know that, even when zihemi, I only have 5 minutes of flame.
Keep your diet?
I have my own diet, prefer a morning glass of milk and cereal, some fruit even once. Prefer to eat lunch at home, not outside.
Eliminates dinner?
Generally do not eat at dinner, except in special cases when fixing catches. Otherwise, I prefer to kill any fruit or yogurt.
You once said he would write a book, you have started?
Yes, I started and did not know when to finish. Since I can not write until late in life, I've titled'' My Life ... so far ...''. I started to write about memories from elementary school and still have not finished this chapter. There are memories that over time will be forgotten, but I do not want to forget.
Just look at your new project, we may discover more details?
My new project is satiriko-humorous, where I will be in the role of moderator and the comedian. Will be 3 parts, the first will be conceived with news from the country of the world, but the ironic. The second will focus on a special VIP guests, is the second part we will have guest actors, with whom will aktrojmë together, while the third part will be invited to have simple characters who will have an opportunity to show their talent.
Audiences will, it is known, when we see one another Agron?
I felt by many people who ask me when I humor. I do not hurry, I want to mature well what I do, be a good thing and go long. / Panorama plus / ]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online