All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Saturday, 26 May 2012

Top Fest 9, te kenaqurit dhe te pakenaqurit e festivalit...

Ja te kenaqurit & te pakenaqurit e Top Fest 9

Pak dite na ndajne nga finalja e edicionit te nente te festivalit te muzikes moderne shqiptare, Top Fest. Emra te njohur te njohur te muzikes shqiptare qe kane qene pjesemarres ne kete event, nuk jane kualifikuar ne finalen e madhe, e cila do te zhvillohet ne 3 qershor ne Pallatin e Kongreseve.Edhe kete vit nata finale eshte konceptuar si nje mbremje gala ku do te ndahen cmime per pjesemarresit ne kategori te ndryshme si dhe cmimi i madh, ai i festivalit qe zgjidhet zakonisht nga votat e publikut. Ronela Hajati, Orgesa Zaimi, Kejsi Tola , Laura Nezha, Ciljeta , grupi Lynx, Marsela Cibukaj, Laura Nezha , Enrika Derza etj nuk kane arritur te kualifikohen per te qene pjese e finales.Ne rrjetin social Facebook kengetare te ndryshem kane komentuar lidhur me mosperfshirjen e tyre ne kete event.

Kengetarja, Ronela Hajati ka publikuar nje status ku shkruan se: “Jam shume e lumtur t’iu njoftoj qe nuk jam ne finalen e Top Festit....Shikim te kendshem te perlave te tjera muzikore...”. Ky fakt duket se i ka merzitur fansat e saj, te cilet e konsideronin kengen “Nuk ka me kthim” te Hajatit, si fituese te ketij edicioni te nente. Shume ish-konkurrentet e “The Voice”, si Enrika Derza, motrat Kumrija, Drilon Shala etj nuk kane mundur te behen finalistet e ketij eventi. Ato qe kane mundur te kualifikohen kane qene Xheraldina Berisha dhe Marsela Cibukaj. Marsela ne fillim eshte shprehur se nuk ishte kualifikuar ne kete festival, por me pas ka nxjerr nje status ne Faqen zyrtare te sajen ne Facebook, ku thote se do te marr pjese ne Finale. “Nje keqkuptim i vogel nga ana ime. Me vjen keq. Kenga “Sipar”, ishte ne listen e finalisteve te Top Fest 9. Keshtu qe miq te dashur nga nje emocion ne tjetrin.... ju puth fort te gjitheve “, ka thene Marsela. Por bashkepunimi me Stresin duket se i ka sjelle fat ish-konkurrentes kosovare te “The Voice”, Xheraldina Berisha. Kenga “Lamtumire” eshte mirepritur deri tani nga publiku shqiptar. Pa fat kane rezultuar edhe emrat e njohur te muzikes se lehte shqiptare te cilet kane patur dhe me shume eksperience me skenen dhe muziken. Orgesa Zaimi, Laura Nezha dhe Kejsi Tola thone per THASH&THEM se per to nuk perbente surprize mosperfshirja ne finale.Nderkohe disa nga finalistet jane Elhaida Dani me kengen “S’je me”, Erik Lloshi me “Ajo eshte ajo”, grupi Burn, Jeta Faqolli dhe Kelly,grupi Na, kengetarja Xhensila Myrtezaj etj. “Jam shume e lumtur qe u kualifikova dhe qe do te jem pjese e ketij spektakli.Do te perpiqem te jap maksimumin”,- tha Myrtezaj per THASH&THEM. Pas nje mungese 6-vjecare ne skenat shqiptare kengetarja Julka, eshte rikthyer me nje kenge pop dance, ne skenen e Top Fest, e cila eshte pelqyer nga publiku duke e cuar ate direkt ne finale. Besa Kokedhima eshte nje tjeter finaliste e Top Fest.Ajo rikthehet pas edicionit te peste te ketij festivali, nga ku u shpall fituese e vendit te pare me kengen “Engjejt vrasin njesoj”.Kete here ajo vjen me kengen “Fishekzjarre”, nje kompozim ky i Florian Mumajesit. Nje tjeter kenge qe mban vulen e tij dhe finaliste eshte, “Mamica” e kengetarit,Klajd Haruni. Ajo merr pjese per here te pare ne kete festival dhe duket sikur ka “goditur” ne shenje. Behet fjale per kengetaren kosovare, Argjentina Ramosaj, e cila sjell baladen “Si shiu”. Nje tjeter kenge e komentuar dhe e cilesuar si nje nga pretendentet per te fituar cmimin e madh, eshte edhe “Udhetari”, i kengetarit Eugent Bushpepa. Top Fest edhe kete vit ndoqi te njejten procedure eleminimi si vitet e shkuara.Ne fazen e pare kengetaret bejne prezantimin e kenges se tyre,ku kendojne playback, ndersa ne fazen e dyte konkurrentet e perzgjedhur ne gjysemfinale kendojne live. Edhe kete vit drejtimi i eshte besuar motrave Luana dhe Marina Vjollces dhe moderatorit Ledion Lico, i cili iu eshte bashkuar qe ne gjysemfinale. /thashethem/shqiptarja/

Ja disa nga finalistet te Top Fest:

Julka- “Per mua je dashuri”
Besa- “Fishekzjarre”
Klajd Haruni –“Mamica”
Grupi Burn- “Njerez qe takoj cdo dite”
Argjentina Ramosaj –“Si shiu”
Stresi dhe Xheraldina- “Lamtumire”
Elhaida Dani – “S'je me”
Erik Lloshi – “Ajo eshte ajo”
Eugent Bushpepa –“Udhetari”
Grupi Na- “Jam zgjuar”
Xhensila Myrtezaj- “Edhe nje here”
Jeta Faqolli dhe Kelly-“ Vetem jeto”
Masela Cibukaj - “Sipar”

- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Here are dissatisfied satisfied & the TopFest 9

A few days away from the finals of the ninth edition of Albanian modern music festival, Top Fest. Familiar names known music groups that have participated in this event, are not qualified in the grand finale, which will be held on June 3 at the Palace this year Kongreseve.Edhe final night is conceived as an evening gala where prizes for participants separated into different categories and the grand prize, festival he usually chosen by public votes. Ronela Hayati, Orgesa Zaimi, Kejsi Tola, Laura Nezha, Çiljeta group Lynx, Marsela Çibukaj, Laura Nezha, Enrique Derza etc. have failed to qualify to be part of the social network Facebook finales.Në different singers have commented on the exclusion them in this event. Singer, Ronela Hayati has published a status that says that: "I am very happy to announce that I am not in the final Top Festus .... pleasant sight to other musical pearls ...". This fact seems to have upset her fans, who considered the song "There is no return" to the porch, as the winner of this edition of nine. Many former competitors "The Voice", as Enrique Derza, Kumrija sisters, Drilon Shala etc. have not been able to become finalists of this event. Those who qualify could have been Geraldine Berisha and Marcel Çibukaj. Marsela initially said he was not qualified in this festival, but later issued a status on the official website of the trademark on Facebook, which says it will participate in the Finale. "A small misunderstanding on my part. Sorry. The song "Sipar" was in the list of finalists to the Top Fest 9. So dear friends from one emotion to another .... kiss you all, "said Marsela. But cooperation with the stress seems to have brought luck former Kosovo competitor to "The Voice", Geraldine Berisha. The song "Goodbye" is welcome so far from the Albanian public. Unluckily resulted names of famous Albanian music easily and who had more experience and music scene. Orgesa Zaimi, Laura and Casey Nezha captioned & Tola say to say that for them was not a surprise exclusion in some of the finalists are finale.Ndërkohë Elhaida Dan song "more indo", Erik Lloshi with "What is it", the band Burn, Life Faqolli and Kelly, the group Na, etc. Myrtezaj Xhensila singer. "I am very happy to kualifikova and that will be part of this spektakli.Do try to do my best," - said the captioned Myrtezaj & THEM. After a 6-year absence in Albanian scenes Julka singer is back with a pop dance song, the scene of the Top Fest, which is liked by the public, bringing it directly to the final. Besa Kokëdhima is another finalist for the Top Fest.Ajo recovered after the fifth edition of this festival, where the winner of first place with the song "Angels kill alike." This time it comes with the song "Fireworks", a composition of this The Florian Mumajesit. Another song that bears his stamp and finalists is, "Mamica" the singer, Aaron Klajd. It participates for the first time in this festival and it looks like there are "hit" on the sign. Singer comes to Kosovo, Argentina Ramosaj, which brings the ballad "Like Rain". Another song comment and considered as one of the contenders to win the grand prize is the "passenger", the singer Eugent Bushpepa. Top Fest this year followed the same procedure as the years shkuara.Në elimination phase of the song the singers make their presentation, where sing playback, while the second phase selected competitors in semi sing live. Again this year entrusted the direction of Luana and sisters Marina and moderator Ledion Vjolca Lico, who was joined at the semifinals.

Here are some of the Top Fest finalists:

Julka, "To me you love"
Portal "Fireworks"
Klajd Aaron - "Mamica"
Burn-group "People I meet every day"
Argentina Ramosaj - "As the rain"
Stress and Geraldine, "Goodbye"
Elhaida Dani - "more indo"
Erik Lloshi - "What is it"
Eugent Bushpepa - "Traveler"
Group Na-"I'm awake"
Xhensila Myrtezaj-"Again"
Life Faqolli and Kelly "Just live"
MASEL Cibukaj - "Sipar" ]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online