All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Tuesday, 5 June 2012

Arber Zeka, si ndryshoi jeta e 24-vjecarit nga Prishtina...

Arber Zeka: Surprizat pas fitores se cmimit dhe ofertat per pune

Si ndryshoi jeta e 24-vjecarit nga Prishtina pasi rrembeu 85 milione ne “BB5”

Arbri eshte i pari kosovar qe fiton “Big Brother” ne pese vite edicione te ketij “realit show” ne Shqiperi. Ne aventuren 100-ditore te kesaj gare per 100 milione, ai fitoi 85 milione pasi hyri me vonese ne loje. Nga pese finalistet e mbetur, nga 25 banoret qe moren pjese ne konkurrim, ai fitoi kete sfide duke bere realitet endrren e tij te hershme per te blere nje shtepi per prinderit. Arber eshte lindur e rritur ne Prishtine, ku ka banuar ne 8 lagje te ndryshme, duke qene se familja e tij vazhdimisht nderronte shtepi me qira, pasi nuk e kishin nje te tyren.

Ne biografine e tij ne faqen zyrtare te “Big Brother Albania” shkruhej se Zeka ka bere nje jete aktive me plot aventura, mbushur me momente te lumtura e te veshtira. I diplomuar ne degen e Ekonomikut ne Universitetin e Biznesit dhe Teknologjise ne Prishtine, per nje periudhe te shkurter ka punuar ne administraten shteterore ne Entin e Statistikave te Kosoves. Ndersa tashme nis nje jete e re per Arber Zeken. Ne kete interviste si fitues i “BB5”, ai flet per marrredheniet me Liamin e Gerten, parate dhe jeten qe do te beje tani e tutje.

Nga finalistet e BB5 u diskutua se fitorja ndahej mes Liamit dhe Ermalit. Pse fitoi Arbri?
Pyetje ngacmuese vertet. E une them fitoi Arber, se mbase ka qene me i miri aty brenda ne loje. Mendoj se kam dhene maksimumin ne BB5, dhe e kam pasur nje bindje te plote qe do jem fitues qe para se te isha pjese e lojes. Fjalet se fitorja ndahej mes Liamit dhe Ermalit i kam degjuar mes banoreve ne shtepi, por te them te drejten nuk me kane penguar aspak per te ndryshuar bindjen dhe besimin qe kisha ne vetvete. Ne nje menyre e kam ditur qe emri im eshte perfolur si emri potencial kryesor qe do fitonte BB5, dhe ia dola ashtu sic e kisha menduar. Nuk me kane trembur dhe as me kane bere pesimist komentet e te tjereve aty brenda.

Ke pasur mbeshtetje shume te madhe nga Prishtina. Ishte nje perkrahje per ty si person, apo thjesht si perfaqesues i Prishtines?
Ka pasur nga Kosova te tjere konkurrente dhe une di qe nuk jane perkrahur. Kjo me ben te mendoj se mbase kane pare dicka tjeter tek une. Une pervecse kam perfaqesuar veten, kam perfaqesuar dhe te rinjte shqiptare. Jam djale i hapur, sportiv, me edukate te vecante dhe i komunikueshem, dhe keto cilesi me kane bere simpatik ne syte e publikut, i cili me mbeshteti dhe me votoi.

Cfare mendon se kane rezervuar per ty ne Prishtine, pasi ti je i pari nga Kosova qe fitove BB?
Kam degjuar qe eshte festuar fitorja ime me pankarta dhe me brohoritje ne qytet, njesoj si te festohej Viti i Ri. Dhe kjo me ben te ndihem krenar per vendin ku jam rritur dhe qe i kam shume borxhe. Po kuptoj qe dhe ne Shqiperi me duan dhe me respektojne e kjo me ka bere te ndihem shume krenar.

I ke marre ofertat e para per pune, cfare propozimi interesant te eshte bere deri tani?
Patjeter qe kam marre shume oferta ne telefon, pasi gjithe javen pas “BBB” e kalova ne Tirane. Ofertat per pune kane qene te menjehershme, sic eshte propozimi nga nje kompani telefonike e njohur ne Prishtine.

Tanime mund te quhesh milioner. Cfare do te besh me 85 milionet e fituar ne kete gare?
E kam theksuar dhe me pare qe me ato para do te blej nje shtepi per prinderit. Kjo ka qene endrra ime, dhe ndihem shume i lumtur qe munda ta bej realitet.

Rikthehemi serish te loja. Brenda shtepise u krijua nje afeksion me Gerten. Cfare ndodhi ne realitet mes ju te dyve?
Gerten e kam mike shume te mire, eshte vajze shume e mire, por ne bashke thjesht dalim pime kafe. Ne gazeta u komentuan shume disa shkembime puthjesh mes nesh, por ju siguroj qe mbeti vetem aty dhe ne realitet s’do kete asgje me shume, dhe do mbetemi vetem shoke.

Pse vetem shoke, pelqimi qe ti pohove se kishe per Gerten ishte thjesht per loje?
Une dhe Gerta ishim ne nominim, dhe une pohova se nuk u merzita per daljen e Gertes pasi shpetova vete. Kjo deshmoi edhe faktin se mes nesh nuk kishte ndjenje, por thjesht nje simpati. Them se tashme s’do kete asgje me shume pasi ajo cfare u pa ne loje nuk ishte nje “ndenje”, por thjesht nje afeksion i krijuar ne loje dhe asgje me shume.

Gjate qendrimit tend ne loje, vellai yt eshte shprehur per gazetat se ti je nje djale aventurier me femrat. Eshte e vertete?
Mbase po, eshte e vertete, edhe pse nuk mund te jap pergjigje te prere per kete fakt. Nuk me pelqen t’i meshoj kesaj te vertete, pasi jo pa qellim jam treguar edhe vete i rezervuar ne loje. Di te them vetem qe hyra “single” ne loje, dola “single” dhe vazhdoj te jem “single”.

Tashme qe je bere i njohur, do jesh me i predispozuar te vazhdosh me aventura me femrat, apo te krijosh nje lidhje serioze?
Duke pare e duke bere. Dhe kete e them pasi une te krijoj nje lidhje stabel, duhet te linde nje ndjenje e forte me pare. Nese do me ndodhe kjo, atehere pse jo?!

Tani qe loja ka mbaruar, ne jeten reale me cilet banore do vazhdosh miqesine?
I vleresoj te gjithe banoret, ndersa per miqesi te ngushte vecoj Erionin, qe eshte banori qe e dua me shume, e kam si vellain tim ne Tirane. Po ashtu miqesi do vazhdoj me Ermalin, Francesken Gracianon.

Po me Liamin, si do te vazhdoje komunikimi? Ju lidhet miqesi brenda shtepise, por fitorja jote duket se i ka ftohur gjerat…
Eshte e kuptueshme se kemi qene te dy shume prane fitores, dhe une e kuptoj mire Liamin ne kete pike. Gjithsesi, une e vleresoj shume si djale, dhe mendoj se do e vazhdojme miqesine qe lindi brenda shtepise. Te pakten nga ana ime jam i hapur 100 per qind per vazhdimin e shoqerise sone. /panorama plus/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Arben Zeka: Surprises after winning the award and job offers

How changed the lives of 24-year-old from Pristina after hijacked 85 million in "Bb5"

Arbri Kosovo is the first to win "Big Brother" in five years' editions of the "Real Show" in Albania. 100-day adventure in the competition for 100 million, he won 85 million after entering the game late. Of the five remaining finalists, from 25 residents who participated in the competition, he won the challenge by making his dream a reality early to buy a home for parents. Arber was born and raised in Pristina, where he lived in 8 different neighborhoods, as his family home rental change constantly, because it had one of their own. In his biography on the official site of "Big Brother" Zeka has indicated that an active life full of adventure, filled with happy moments and difficult. I majored in Economics at the University branch of Business and Technology in Pristina, for a short period he worked in state administration in the Statistical Office of Kosovo. As already starts a new life for Arben Zeka. In this interview, as the winner of "Bb5", he talks about relations with the Gertën Liamin, money and life that will do from now on.From Bb5 finalists discussed the victory was shared between Liamit and meda. Why won Arbri?Question really exciting. And I say won Arber, that was probably the best inside the game. I think I provide maximum Bb5, and I had a full conviction that it would be a winner before I was part of the game. Words that victory was shared between Liamit and meda I heard among residents in the home, but I really did not deter me at all to change my belief and faith in themselves. In a way I knew that my name was rumored as a potential key name will win Bb5, and it went just as I thought. I was not scared and neither did most pessimistic comments of others inside.Have had tremendous support from Pristina. It was a support for you as a person, or simply as representatives of Pristina?There were other competitors from Kosovo and I know that are not supported. This makes me think that maybe they saw something else to me. I've represented myself but, I represent and Albanian youth. I am open guy, sports, special education and communicative, and these qualities have made the most charming in the eyes of the public who supported and voted.What do they have reserved for you in Pristina, since you are the first from Kosovo that prevailed BB?I heard that my victory is celebrated with banners and cheers in the city, like the celebrated New Year. And it makes me feel proud about where I grew up and that I have many debts. I understand that Albania and love me and respect me and it made me feel very proud.I have received offers of money for what is interesting proposal made so far?Sure I got many offers on the phone, because all week after the "BBB" and I went to Tirana. Job offers have been immediate, as is proposed by a telephone company known in Pristina.Can already be called a millionaire. What do you do with 85 million won in this race?I noted earlier that the money would buy a house for parents. This has been my dream, and I am very pleased to be able to make reality.Turn back to the game. Inside the house was created with a Gertën affection. What actually happened between you two?Gertën have a very good friend, is very good girl, but we just go have a coffee together. The papers were couched kiss some more exchanges between us, but I assure you that was just there and in reality does not have anything more, and would just remain friends.Why just friends, you consent to Gertën pohove that church was just about the game?Gerta and I were in nomination, and I was not bored pohova for Gertës appearance as himself escaped. This proved the fact that between us there was no sense, but simply a liking. I guess it does not already have anything more after what we saw in the game was not a "feeling of," but merely an affection of creating the game and nothing more.During your stay in the game, your brother said to the newspapers that you are an adventurous guy with women. Is it true?Yes, it is true, although we can not give final answers to this fact. I do not like to lean this truth, because I'm not unintentionally reserved showed itself in the game. I only know of entries "single" in the game, I went "single" and continue to be "single".Now that you have become known, will be more likely to continue the adventure with women, or to create a serious relationship?By first doing. And I say this because I set up a stable, should bear a strong sense earlier. If this happens more, then why not?Now that the game is over, in real life with people who will continue the friendship?I appreciate all the people, while close friendship disjoint Erion, who is a resident who want more, I like my brother in Tirana. Also meda friendship will continue, Francesca Gracianon.Yes Liamin, as communication will continue? You make friends at home, but your victory seems to have cooled things ...It is understood that we were both very close to victory, and I well understand Liamin at this point. Anyway, I appreciate very much like a boy, and I think that will continue the friendship that was born inside the house. At least on my unlocked 100 per cent for the continuation of our society. / Panorama plus /]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online