All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Friday, 22 June 2012

Silvana Brace: Endrra ime e parealizuar...

Silvana Brace/ Diva e televizionit te viteve ‘80

Irida Cami/Shqiptari i Italise

Silvana Brace, prezantuesja e njohur e televizionit shqiptar jeton ne Rimini. Rrefen ndryshimin 360 gradesh qe ka pesuar jeta e saj pas shkeputjes nga Shqiperia e nga ekrani i vogel, e “perpire” nga dashuri e familjes dhe vecanerisht nga Fatjoni i vogel, femija i saj i pare…

Ne vitet tetedhjete dhe nentedhjete Silvana Brace ka qene nje nga fytyrat me te njohura te televizionit shteteror. Fale elegances dhe tonit te saj te embel me te cilin drejtonte praktikisht te gjitha programet variete te TVSh-se, brenda nje kohe te shkurter ishte bere “zonja” e televizionit. E diplomuar ne Ekonomi ne Universitetin e Tiranes, e pasionuar me vallezimin, ne vitin 2004 vendos te ndjeke te shoqin ne Itali. “Nuk e pata te veshtire te vendosja mes Tiranes dhe Riminit, pasi isha shtatzene dhe kisha vendosur te mos punoja per disa kohe – tregon Silvana – Dhe Fatjoni lindi ne nje dite te bukur shtatori te 2004-es, ketu ne Rimini”. Per thuajse njezet vjet (kur televizioni publik impononte shume me teper ngurtesi se stili i harlisur i rrjeteve te sotme) kjo zonje e embel me floket e verdha mbushi shtepite e shqiptareve me buzeqeshjen e saj te ngrohte.

“Vitet e para kam pasur edhe veshtiresi me drejtuesit e televizionit, pikerisht sepse e konsideronin pamjen time ne skene teper perendimore dhe me kritikonin per buzeqeshjen time, te tepruar sipas tyre” kujton ajo. Silvana tregon qe ne fillimet e karrieres se saj kishte si model frymezimi Raffaella Carrà. “Carrà ka qene per mua vetem frymezim, pasi une nuk mund te vishesha apo te krihesha si ajo dhe as te kerceja si ajo: do te me kishin perzene menjehere”. Pas renies se regjimit, gjate viteve nentedhjete, megjithe kerkesat e majme nga televizionet private, Silvana vazhdoi te punonte ne televizionin shteteror: “Puna ne TVSh me ka dhene gjithnje nje kenaqesi te vecante. Eshte vendi ku u rrita. – thote ajo – Nuk jam materialiste dhe me ka mjaftuar dashuria e publikut, ngrohtesia e tij. Edhe renia e regjimit nuk me ka ndryshuar shume, me perjashtim te faktit qe tani vesh rroba me elegante, qe i kisha enderruar dhe qe me pare nuk mund t’i vishja ne skene”.

Ne vitin 2002 i mberriti ftesa nga shoqata “Amicizia” e Riminit per te prezantuar nje koncert ne Itali. “E pikerisht atehere u njoha me bashkeshortin tim te tanishem, Agron Ceken, qe eshte presidenti i shoqates ‘Amicizia’. Rame ne dashuri me shikim te pare”.

Por thirrja e skenes ishte e paperballueshme per Silvanen dhe shume shpejt u kthye te publiku i saj tashme i ri. Vertet nuk drejton me programe televizive, por prezanton spektakle ne te kater anet e botes ku ka shqiptare. Se fundi, ka prezantuar koncerte te organizuara nga shqiptaret ne ShBA, ne Angli, Vendet Skandinave, Belgjike, Zvicer, Gjermani dhe natyrisht ne Itali. “Edhe pse pa magjine e telekamerave, keto spektakle me dhurojne gjithnje kenaqesi e emocione te thella. “Kujtoj ende me emocion prezantimin e nje koncerti te madh kur trupat e NATO-s cliruan Kosoven. Ishte 1 gusht 1999, ne stadiumin e Prishtines kishte mese 50 000 spektatore qe ndoqen ate qe u quajt Koncerti i Fitores”.

Edhe sot e kesaj dite ne Shqiperi Silvana Bracen e njohin dhe e duan te gjithe. Shume rrjete televizive ritransmetojne edicione te vjetra festivalesh dhe programe te drejtuara prej saj. Eshte vertet nje star ne Shqiperi, praktikisht e panjohur ne Itali. “Per mua eshte dicka e re, ndryshe, por qe me pelqen. Jam nje shqiptare qe jeton ne Itali, dua te jem nje prej tyre, dhe jo nje “prezantuese vip”. C’vlere do te kishte kurrikulumi im ketu?”-

Ne te ardhmen e Silvanes eshte padyshim Italia: “E kam dashur gjithnje kete vend, ndaj edhe sikur te largohem nje dite prej ketej, do ta kem ne zemer, sepse tani eshte pjese e jetes sime”. Silvana ka akoma nje enderr te parealizuar, te interpretoje ne nje film. “Ku i dihet, ndoshta nje dite, ketu ne Itali…” /mapo/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Silvana Brace / Diva of the 80s television
Cami iris / Citra Italy
Silvana Brace, television presenter known Albanian lives in Rimini. 360 degrees difference relates to her life suffered after separation from Albania and from the small screen, the "swallowed" by the love of family and especially from small Fatjoni, her first child ...In the eighties and nineties Silvana Brace has been one of the most recognized faces state television. Thanks to its elegance and sweet tone with which virtually all programs operated variety of VAT within a short time had become "ladies" of television. Graduated in Economics at the University of Tirana, and passionate about dancing, in 2004 he decides to follow her husband in Italy. "I was not hard to decide between Tirana and Rimini, when I was pregnant and had decided not to work for some time - shows Silvana - And Fatjoni born on a beautiful September day of 2004-es, here in Rimini." For almost twenty years (when public television impose much more rigidity than the lush style of today's networks) this sweet lady with yellow hair turned Albanian homes with her warm smile."Years before I had difficulties with television executives, precisely because of my appearance on the scene considered too Western and criticized for my smile, by their excessive" she recalls. Silvana shows that in her early career was as a model of inspiration Raffaella Carr. "Carr has been an inspiration to me just because I can not dress or how she krihesha nor danced as it: we had to drive away". After the fall of the regime during the nineties, despite the hefty demands of private channels, Silvana continued to work on state television: "Work on VAT has always given a special pleasure. Is where I grew up. - She says - I am not materialistic and the public has sufficient love, his warmth. Even the fall of the regime has not changed much, except that now wears clothes more elegant, that I had dreamed and that previously could not wear on stage. "In 2002 the invitation arrived by "Amicizia" of Rimini to present a concert in Italy. "And just then I met my current husband, Agron Czechs, who is president of the association 'Amicizia'. Fell in love at first sight ".But the call of the scene was irresistible for Silvanën and soon returned to her audience already new. Surely no leads on television programs, but presents shows in the four corners of the world where there are Albanians. Finally, he presented concerts organized by the Albanians in the United States, England, Scandinavia, Belgium, Switzerland, Germany and of course in Italy. "Although without magic cameras, these shows are always fun donate deep emotions. "I remember with emotion still presenting a great concert when NATO troops liberated Kosovo. It was August 1, 1999, in Pristina stadium had more than 50 000 spectators who attended what was called the Victory Concert. "Even today in Albania Silvana Braçen know and love all. Many TV networks rebroadcast old editions of festivals and programs conducted by it. It is truly a star in Albania, virtually unknown in Italy. "For me it is something new, different, but they do like. I am an Albanian living in Italy, I want to be one of them, and not a "vip presenter." What would be my curriculum here? "-In the future is definitely Silvanës Italy: "I have always loved this place, so one day if I leave here, will I have in my heart because it is now part of my life." Silvana is still an unrealized dream, to star in a movie. "Where will know, maybe one day, here in Italy ..." / ]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online