All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Tuesday, 17 July 2012

Fortesa Hoti: Muzika eshte pasioni im...


Kenga, ky emocion qe prek degjuesit

Kengetarja Fortesa Hoti, e cila ka nje karriere te pasur artistike, edhe pse eshte pjese e brezit te ri te kengetareve, ka sjelle para publikut kenge dhe karaktere nga me te ndryshmet per nje periudhe te shkurter kohore.

Pasioni qe ndjek Fortesen eshte muzika. Me tej, gjate kesaj interviste ajo na tregon me shume per jeten e saj artistike, cilat jane emocionet qe i fal skena dhe na zbulon dhe projektet ne vazhdim.

Fortesa, kur u lidhe me kengen?
Ne skene, per here te pare jam paraqitur ne nentor te vitit 1993, ku une isha dy vjece. Shume e vogel per t’i kujtuar me saktesi, por fale xhirimeve te babait, une edhe sot mund t’i shijoj e kujtoj te gjitha pjesemarrjet e mia neper koncerte e festivale. Do vecoja me shume udhetimet dhe lojerat me shoket dhe shoqet e mia ne Shkoder, Prishtine, Gjilan e shume vende te tjera ku mbaheshin festivalet.

Tash qe jeni larg Kosoves, cka studioni?
Per momentin jam ne Vjene, Austri. Studioj per Kendim ne Universitetin e muzikes dhe arteve figurative, e se shpejti do te jem edhe ne Universitetin e Vjenes per Shkencat Muzikore.

Kenget tuja cfare mesazhe sjellin?
Kenget, kryesisht jane me teme dashurie, kane mesazhe pozitive per jeten. Ne keto kenge, te tjeret mund te gjejne veten, sepse jane tematika te perditshme dhe shume aktuale. Une kendoj me shume zemer dhe shpresoj qe ky emocion t’i preke edhe degjuesit.

Eshte lehte t’i qendrosh besnike stilit tend?
Eshte e lehte, sepse kendoj dhe vishem gjithmone ne menyre qe une te ndjehem shume rehat, andaj nuk eshte e veshtire. Sa i perket muzikes, nuk kam ndonje stil te vecante, gjithcka varet prej disponimit tim dhe gjendjes emocionale ne castin kur une dua te bej kenge. E sa i perket dukjes time, e dua shume komoditetin, por kam deshire te percjell dhe moden.

Cfare te inspiron, c’te ben te lumtur?
Familja ime eshte burim i pashtershem i inspirimit dhe i dashurise. Pastaj, ka shume gjera qe me bejne te lumtur: shoqeria e mrekullueshme, muzika, leximi, udhetimet, etj.

Cfare mendon, sot a eshte bere gjithkush kengetar/e?
Nuk mund te them, qe gjithkush eshte bere kengetar, por ka shume kengetar. Nuk mund te jap vleresim mbi ta, por ndoshta do duhej te kishte ndonje filtrim per kenget dhe kengetaret neper festivalet dhe televizionet tona.

Videoklipi ‘Akull’’ vazhdon te pelqehet dhe degjohet me interes. Ku qendron sekreti i kesaj kenge?
Nuk e di nese mund ta quaj sekret, por gjithcka qe punohet me shume zemer, del mire. Neve na pelqeu qysh ne degjimin e demo versionit dhe e punuam me shume angazhim dhe dashuri. Shpetim Saraci ka bere pune te shkelqyer sa i perket melodise dhe aranzhimit. Gjithashtu edhe Dr. Flori me tekstin, qe u identifikua shume ne publikun shqiptar, ndersa klipi u realizua me shume kujdes dhe perkushtim nga produksioni ‘Pulla’. Ndoshta, perkushtimi dhe dashuria per muziken eshte sekreti i duhur per sukses.

Kur do te shohim me nje kenge duet?
Ndoshta me Vedat Ademin, me pelqen si kengetar, stili i tij, por gjithashtu edhe Vig Papa.

Kengetari/ja qe ti e pelqen?
Alica Keys dhe India Arie me pelqejne jashtezakonisht shume, i vecoj ne vokal dhe ne stil qe jane te mahnitshme. Nga kengetaret shqiptare, me pelqejne Eneida Tarifaj, Argjentina Ramosaj, Elvana Gjata, Vedat Ademi, e shume te tjere.

Cili film do te mbetet ne zemren tende pergjithmone?
Po me pelqen kjo pyetje. Ne kemi arkivin tone familjar me filmat e vjeter shqiptar; nga ata do te vecoja “Lulekuqet mbi mur”, ndersa nga filmat boterore, pelqej shume komedite, sidomos aty ku luan Adam Sandler.

E percillni moden?
Me pelqen ta ndjek moden, te jem ne hap me kohen. Kryesisht e ndjeke moden duke i takuar nje stili me elegant, me taka te larta si dhe shume aksesor per te cilat shpenzoj nje shume parash te konsiderueshme.

Hobi juaj?
Leximi, fitnesi dhe kryesisht sportet relaksuese.

Cilat jane angazhimet e pritshme per Fortesen?
Sic e thashe edhe me heret, jam ne bisedime per nje kenge te re dhe per nje videoklip. Nuk ka akoma dicka konkrete. /florim gashi/telegrafi/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
The song, the emotion that touches listeners

Hoti rock singer, which has a rich artistic career, though it is part of the new generation of singers, the song has brought to the public and with different characters from a short period of time.

Fortress passion is music that follows. Further, during this interview she tells us more about her artistic life, what are the emotions that the scene and reveals forgive and ongoing projects.

Fort, it was connected with the song?
On the stage, for the first time I stood in November 1993, where I was two years old. Too small to remember exactly, but thanks to the shooting of a father, I can still remember the taste of all of my participation in concerts and festivals. Will highlight more trips and games with friends and my friends in Shkodra, Pristina, Gnjilane and many other places where festivals were held.

Now that you're away Kosovo, what study?
I am currently in Vienna, Austria. Studied singing at the University of music and fine arts, and soon I will be at the Vienna University for Music Sciences.

Tuja what songs bring messages?
Songs, mainly with the theme of love, have positive messages about life. In these songs, others may find themselves, because they are everyday themes and more current. I sing with more heart and hope that this emotion to touch the listener.

It's easy to stay loyal to your style?
It's easy, because sing and always dressed so I feel very comfortable, so it is not difficult. As far as music, do not have any particular style, everything depends on my mood and emotional state at the time when I want to do songs. As for my appearance, I love comfort, but I wish to convey, and fashion.

What inspires, what makes you happy?
My family is the inexhaustible source of inspiration and love. Then, there are many things that make me happy: a wonderful society, music, reading, travel, etc..

What do you think, everyone today has become a singer / e?
I can not say that everyone is doing vocals, but there are many singers. I can not give rating on them, but probably will have to have any filtering for the songs and singers in our festivals and television.

The video 'Ice'' is still well liked and listened with interest. Where lies the secret of this song?
Do not know if you can call the secret, but all that work with more heart, does well. We liked since hearing the demo version and worked with commitment and love. Saraçi Rescue has done a superb job in terms of melody and arrangement. Also Dr. Gold text, which was identified more in the Albanian public, while the clip was conducted with great care and dedication from production 'Stamps'. Perhaps, dedication and love for music is the secret to success right.

When will we see a duet song?
Perhaps Adam Vedas, like the singer, his style, but also Vig Pope.

Singer / wife that you like?
Alicia Keys and India Arie to dislike extremely, the isolate on vocals and style are amazing. Albanian singers, like the Aeneid Tarifaj, Argentina Ramosaj, Linkin Park, the Vedas, Adam, and many others.

Which film will remain in your heart forever?
Yes I like this question. We have our family archive films of old Albanian, they will be singled out "Poppies on the wall", while the film world, like many comedies, especially where Adam Sandler plays.

The follow fashion?
I love to follow fashion, to be on the cutting edge. Largely follow the trend by meeting a more elegant style, with high heels and many accessories for which expend a considerable sum of money.

Your hobbies?
Reading, sports, fitness and mainly relaxing.

Commitments which are expected to Fortress?
As I said earlier, I am in talks for a new song and a video clip. There is still something concrete. / Florim gashi / telegraph / ]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online