All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Wednesday, 8 August 2012

Adelina Emini, ekonomistja qe e ka pasion muziken...

Adelina Emini

Me ritmin e Adelina Eminit

Adelina Emini lirisht mund te thuhet se e ka pushtuar jeten muzikore tek ne me albumin e ri “Tipsy”. Ky album perfshin 12 kenge , te cilat kane terhequr vemendjen e degjuesve qofte per tekstet e tyre, por edhe pamjen dhe paraqitjen dinjitoze, te vecante, e pse jo edhe ekstravagances.

Kenget e saja, sikur permbledhin nje moto: Jeta pa dashuri dhe muzike eshte nje hic i madh. Po cka don ne te vertete Adelina Emini? Ndiqni intervisten qe na dha ketyre diteve per portalin tone.

Adelina, mund te na flisni dicka konkrete rreth albumit tuaj te ri “TIPSY”. Pse ky titull?
E kam titulluar keshtu, sepse kjo kenge ka marre shume vleresime. “Tipsy” eshte nje nga kenget e albumit dhe si kenge dhe si videoklip eshte pritur mjaft mire, ka marre dy cmime kryesore, si dueti me i mire ne “Zhurma show” dhe ne “Videofest”, cmimi i publikut dhe keto cmime per mua ishin shume te rendesishme. Kjo eshte arsyeja qe bashke me Genci Prelvukajn vendosem ta titullojme “Tipsy”. Pikerisht esenca ka qene qe te jete nje titull jo i zakonshem, dicka qe nuk eshte degjuar shume me pare. Mendoj qe nuk kemi gabuar, sepse ky titulli i kenges eshte duke u perfolur shume.

Poashtu edhe kenga tjeter e albumit, e realizuar me videoklip “Behu burre”, eshte mirepritur mjaft mire. Pse burri, duhet te behet, burre?!
Per shkak qe te tregoje qe ne jeten e tij e ka dhe nje tjeter dhe se ajo tjetra, ka bere qe as lulet te mos kene me arome, dhe mbremjet te jene pa shije, madje edhe acaruese. Paburreria e dikujt krijon plage, thyen zemra, gota, gris fustane, fsheh realitetin, krijon nervoze, dhe gjithcka tjeter (jo burrerore). Dhe, kjo ishte permbajtja e kenges.

Megjithate, ju e dini cka doni. Ne kengen “Dua” thua: “Me vjen nganjehere te them me qindra e mijera here te dua, te kam si oaze, strehim e shpetim o shpirti im…?”
Kenga ka nje ngrohtesi dhe eshte e mbushur plot jete e dashuri, i kendohet lokalit te vjeter, malit, diellit, qiellit, jetes, buzeqeshjes, buzeve, oazes, shpirtit…

A ka dicka personale ne tekstet tuaja?
Tekstet e kengeve te mia nuk kane te bejne asgje me jeten time private, mirepo jane te shkruara duke u bazuar ne ate qe ju ka ndodhur njerezve, dhe mu per kete e zgjojne kersherine e degjuesve. Une, nuk i shkruaj tekstet e kengeve, por kam besim tek tekstshkruesit. Detyra e artit eshte qe te shpalos plaget e te tjereve, te percoje mesazh dhe te sheroje shpirtra e pasione te ndezura.

A eshte muzika nje pasion qe sot eshte, neser zevendesohet me nje tjeter?
Me muziken jam lidhur qe e vogel. Ajo per mua eshte pasion, eshte qetesim i shpirtit tim, por nuk e di sa mund ta zevendesoje nje pasion tjeter.

Si i sheh kenget e tua, profesionale apo ka gjithmone me mire?
Ne pergjithesi jam shume kritike ndaj vetes. Gjithnje ka vend per me mire. Jam e sigurt ne profesionalizmin e bashkepunetoreve te mi, sepse u besoj emrave, tek te cilet jam ofruar.

Ju po arrini suksese si ne muzike e gjithashtu edhe ne fushen e ekonomise. Madje se shpejti do te filloni edhe doktoraturen apo jo?
Une gjithmone e kam cekur qe kendimin e kam pasion, mirepo fushen e ekonomise e kam profesion. Kam realizuar edhe magjistraturen dhe me besoni, eshte nje ndjenje e mrekullueshme, kur realizon ate per te cilen ke punuar prej vitesh. Nuk eshte aspak e lehte qe te kesh edhe nje karriere te suksesshme ne muzike edhe te mbarosh studimet me rezultate te larta, sepse kerkon kohe dhe perkushtim, por qe jam munduar paralelisht te punoj per te dyja.Po punoj ne profesionin tim, pikerisht per arsyen se kam investuar shume, andaj edhe dua te zhvillohem edhe me shume ne fushen e ekonomise dhe te filloj edhe me doktoraturen.

Keni nje fizik per tu admiruar, nje paraqitje te embel, e sidomos shquheni per pamjen tuaj te lezetshme, e sidomos per floket e arta qe kallin zemrat e perflakura?
Eshte dhunti e natyres qe m’i ka fale keto tipare e sa i perket kacurrelave te mia, ato e identifikojne natyralitetin tim.

Cili do te ishte versioni zyrtar i statusit tend shpirteror, keshtu kureshtaret mund te vene shpirtin ne paqe..
Per jeten time private do te tregohesha gjithmone e rezervuar dhe nuk do te doja asnjehere qe te zinte vend para jetes sime artistike per te cilen punoj dhe jap po aq dashuri.

Dashuria e madhe, e fuqishme ka ardhur?
Jo ende, po e pres...

Cila eshte strategjia jote per te terhequr vemendjen e meshkujve?
I besoj spontanitetit , jam shume origjinale, nuk perdori asnje strategji.

Ke caste te lumtura?
Po, casti eshte me i forte sesa perjetesia. Perpiqem te jetoj me shume kete kohe te shkurter sesa te jem ne nje vije te drejte lineare pa ulje-ngritjet e domosdoshme te nje jete.

Tingulli me i bukur?
Zilja e telefonit qe me sjell zerin e memes dhe zhurma kur eci mbi gjethet e thata.

Tingulli qe urren?
Telefoni pas ores 23

Te jep idene e nje njeriu te urte, nderkohe qe artistet jane shume ekspresive?
Nga natyra jam e qete dhe si e tille veproj me nje maturi te madhe.

Keni ndonje virtyt per te cilin ndjeheni fatlume?
Jam shume krenare me veten time, sepse di te fal edhe atehere kur te tjeret gabojne shume ne raport me mua…

Kujdesesh shume per pamjen, veshjen, aksesoret dhe a do te ishte i njejti kujdes nese nuk do ishe Adelina e skenes?
Besoj qe skena nuk eshte ajo qe ma imponon kujdesin ndaj vetvetes. Kam deshire qe gjithmone, ne cdo moment, te dukem e fresket, pavaresisht a jam Adelina e skenes, apo jo.

Behesh pishman per zgjedhjet e tua apo s’e kthen kurre koken pas?
Zakonisht jam shume e vendosur ne gjerat qe dua t’i bej, dhe kur e dicka bej, pastaj nuk pendohem.

Si do ta fitoje vemendjen e atyre qe mund te te harrojne; publik, miq apo te njohur qofshin?
S’e kisha menduar ndonjehere. Ndoshta ne marredheniet me njerezit, mund te ishte nje ftese per takim, per t’i kujtuar te gjithe kohen e bukur qe kemi kaluar bashke, ndersa nese do isha harruar ne publik, e do te doja te kthehesha. Do te zgjidhja dicka qe ta bej te bukur nje kenge, nje klip apo nje pjesemarrje dinjitoze ne ndonje festival. /gazmend kajtazi/telegrafi/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
With the pace of Adelina Emini

Adelina Emini can freely say that the musical life has taken us to the new album "Tipsy". This album includes 12 songs, which have attracted the attention of listeners whether their texts, but also appearance and dignified appearance, special, and why not extravagance.

Its songs, like summarizing a motto: Life without love and music is nothing great. But what actually do Adelina Emini? Follow the interview that gave us these days to our portal.

Adelina, can we talk anything concrete about your new album "TIPSY". Why this title?
I called so, because this song has received many appreciations. "Tipsy" is one of the songs from the album and song and video is well received, has received two major awards as the best duo in "Noise show" and "Videofest" public price and those prices for me were very important. This is why with Severe Prelvukajn decided to titullojmë "Tipsy". Very essence has been to be an unusual title, something that is not heard much before. I have not mistaken, because the title of the song is being talked about much.

Also another song on the album, performed with video "Be a man" is well welcome. Why man should be, man?
Due to demonstrate that his life has and another and another it has made no more flowers have no fragrance, and evenings to be tasteless, even irritating. Paburrëria someone creates wounds, heart break, cups, torn dresses, veils reality, creates nervous, and everything else (not manly). And, it was the content of the song.

However, you know what you want. In the song "I" say "I'm sometimes hundreds of thousands of times I like, I like oasis, refuge and rescue my soul ...?"
The song has a warmth and life is full of love, singing the old facility, mountain, sun, sky, life, smile, lips, oazës, soul ... Is there something personal in your texts?
My song lyrics have nothing to do with my private life, but are written based on what happened to you people, and therefore rouse the curiosity of listeners. I do not write song lyrics, but I trust tekstshkruesit. The task of art is to reveal the wounds of others, to convey a message and heal souls of heated passions.

Is music a passion that today is, tomorrow is replaced with another?
With music I am bound to small. It to me is passion, my soul is calm, but do not know how you can replace one another passionately.

How do you see your songs, professional or not always better?
Overall I am very critical of yourself. More room for better. I am confident in the professionalism of my associates, for I believe names, to whom I offer.

You are achieve success in music as well as in economics. Even soon will begin the PhD or not?
I have always stated that I am passionate singing, but the economic field I vocation. I made a master and believe me, it's a wonderful feeling when it realizes that you have worked for years. There is no easy to have a successful career in music even to finish their studies with high scores, because it requires time and dedication, but I tried to work in parallel to both.
I'm working in my profession, precisely for the reason that I invested a lot, therefore I want to expand even more in the economy and start with a physical doktoraturënKeni to be admired, a sweet appearance, especially out distinguished for your appearance cool, especially for the golden hair that hearts inflamed ear?
It is a gift of nature that has given me these features as far as my curly, they identify my natyralitetin.

What would be the official version of your spiritual status, so the curious can put soul in peace ..
For my private life will always tregohesha reserved and will not ever like him to take place before my artistic life for which I work and give as much love.

Love the big, powerful has come?
Not yet, I am waiting ...

What is your strategy to attract the attention of men?
I believe spontaneity, I'm very original, not use any strategy.

You have moments of happiness?
Yes, the moment is stronger than eternity. I try to live more than this short time to be in a linear straight line without the necessary ups and downs of a life.

The most beautiful sound?
The phone that brings the voice of the parent and the noise when walking on dry leaves.

Hates the sound?
Telephone after 23 hrs

Gives an idea of ​​a wise man, while artists are more expressive?
By nature I am calm and as such act with great prudence.
Have any virtue to which you feel lucky?
I am very proud of myself, because I know how to forgive others even when they make mistakes too in relation to care much for me ... look, dress, accessories and will be the same care if there were Adelina scene?
I believe that scene is not what my care imposes itself. I want to always, in every moment, to look cool, whether I'm Adelina scene or not.

Becoming regret your choices or hold back never look back?
Usually I'm pretty set on the things that I want to do, and when I do something, then do not repent.

How will win the attention of those who could forget, the public, whether friends or familiar?
I had ever thought. Perhaps in relationships with people, can be an invitation for a meeting, to remember all the nice time we spent together, as if it was forgotten in public, would like to go back. Would choose something to embellish a song, a clip or a dignified participation in a festival. / Cheer Advertise / telegraph / ]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online