All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Wednesday, 8 August 2012

Armina Mevlani, shalqi e qershi!...

Armina MevlaniArmina, shalqi e qershi!

Armina Mevlani, raportet e saj me ushqimin. Nuk eshte ende nje amvise e mire, por ato qe gatuan, i qan, dhe jane... makaronat. I pelqejne shume krudot e detit, spagetit dhe konsumon shume... shalqi e qershi. Gjeja qe nuk e ha kurre? Spinaqi!

Kur vendosim bashke, ushqimin dhe nje ikone bukurie duam te dime me shume se si shkojne ne paqe keto te dyja bashke. Armina Mevlani, ish-miss dhe nje nga vajzat me te bukura te Tiranes, tregon sot per fundjaven e “Shekullit”, marredhenien e saj me ate qe e ben me te lumtur, ushqimin.

Sigurisht, nje nga bazat e kultures ne ushqyerjen saj e kane prinderit. Armina nuk ka vetem fatin qe ka babane, njeri te ekranit, Arben Mevlanin, por, nga ana tjeter, ka dhe fatin qe ka nje nene koreografe, Mimozen. Te dy keta kane sjelle ne jete nje vajze qe ka dashuri per televizionin, moden, revistat dhe perkujdesje maksimale per turpin. Sot, ajo na rrefen, marredhenien me ushqyerjen, alkoolin dhe sekretin e te pasurit nje fizik te bukur edhe duke ngrene. Armina ju tregon...


Armina, cili eshte raporti juaj me mengjesin, cili eshte mengjesi juaj ne ushqim?

Mengjesi me pelqen te jete i lehte, ndoshta drithera me qumesht dhe nje gote leng i fresket.

Na tregoni pak per ushqyerjen tuaj ne femijeri, si ka qene ne raport me ate sot?Patjeter, qe e ushqyera ime sot, me ate te femijerise ka ndryshuar shume. Atehere, si cdo femije me pelqenin dhe gjerat e gatshme, pak te demshme per shendetin, por mami im kujdesej edhe qe te konsumoja ushqimet e duhura, megjithese nuk mund t’i shmangia picat, sanduicet apo patatinat. Sot kujdesem vete pasi e kam kuptuar rendesine e ushqimit dhe mundohem te ha gjera te fresketa dhe te shendetshme.

Cfare nuk hanit kur ishit femije, por qe tani keni ndryshuar mendje?

Kur isha femije, nuk me pelqenin shume gjellerat ne shtepi, por sot jane gjeja qe me pelqen me shume.

Na trego, hani me shume ne shtepi apo restorante?

Koha nuk me lejon te ha shume ne shtepi, ndaj ne pushimin e punes ha ne ndonje restorant, por kur shkoj ne shtepi e shijoj shume.

Keni mbajtur ndonjehere diete per te ruajtur linjat?

Nuk kam mbajtur asnjehere diete dhe s’e besoj se do te mbaj. Per mua sekreti eshte te hash pak dhe shpesh, te shmangesh darkat e renda dhe te besh sport.

Cfare marredhenie keni me embelsirat?

Embelsirat me pelqejne vetem disa te caktuara, ndaj nuk eshte se i ha shpesh.

Po me pijet, alkoolin?

Alkooli me pelqen, por edhe sot i kam vene nje kufi. Dikur ne adoleshence pija me shume, ndersa tani ka kufij dhe vetem ne raste te vecanta mund ta kaloj kufirin. Gjithmone, nese e di, qe alkooli eshte i cilesise jo te keqe.

Kur ka qene rasti i fundit kur jeni dehur?

Rasti fundit qe jam dehur? Mmmm, ndoshta veres qe kaloi ne pushime me shoqerine.

Cdokush ka nje ushqim qe nuk e ha, ju keni nje te tille, cila eshte ajo gje qe nuk e keni ngrene asnjehere?

Fatkeqesisht, nuk me pelqen spinaqi fare dhe pse e ha me raste, me zor...

Konsumoni fruta, cfare me shume?

Fruta, patjeter, konsumoj, por me pelqejne me shume ne forme lengu te shtrydhur, te fresket.

Na rendit disa gjellera, fruta, perime qe keni me shume perzemer?

Ushqime qe pelqej, ka shume. Do te vecoja krudot e detit, spagetit dhe mund te them edhe qe jam nje mishngrenese e mire. Per fruta, me pelqen te ha shume shalqi dhe qershi.

Ju vete, cfare raporti keni me gatimin?

Mund te them qe, akoma nuk jam nje amvise e mire, por gjerat qe di t’i gatuaj, i di shume mire. Avash avash, po mesoj te behem edhe me e mire.

Cfare dini te gatuani me mire, na tregoni receten tuaj?

Me mire di te gatuaj makaronat. Jane nje art me vete sado te thjeshta duken. Une kujdesem qe te jene te mira dhe salca te jete e vecante, sepse ajo i jep shijen. Gjithmone, salcen e gatuaj vec ne nje tigan te vecante dhe me pas e gatuaj edhe me makaronat, ne po kete tigan. Zakonisht perdor salce domatesh, te shoqeruar me perime dhe hudhra.

Cila eshte koha me e gjate qe keni ndenjur ne kuzhine?

Koha me e gjate eshte kur mami me meson gjera te reja.

Eshte ambienti i kuzhines, nje ambient relaksi per ju?

Patjeter qe eshte vend relaksi, por nuk eshte me i preferuari (qesh).

Cila eshte gjeja qe ha me shume nga ‘duart” e mamit?

Gjeja qe ha me shume dhe gjithmone me ka pelqyer nga mami jane specat e mbushur.

Nga ajo cfare dini, a duhet te jemi te kujdesshem ne ushqim, cili duhet te jete raporti i njeriut me ushqyerjen?

Mendoj se, ushqimi eshte nje nder gjerat me te rendesishme per shendetin tone. Yndyrerat e teperta duhen shmangur dhe duhet ditur mire se cili ushqim na pershtatet me organizmin dhe sesi reagon trupi ndaj ushqimeve te caktuara.

Thuhet se ushqimi eshte nder kenaqesite me te medha, ja keni privuar vetes ndonjehere kete kenaqesi, vetem per mos te vendosur disa kile me shume?

Une ushqimin e adhuroj dhe ia di shume vleren. Nuk e kam privuar veten per ceshtje kilesh. E kam privuar nga ushqimet qe me bejne dem dhe i preferoj shume nga ana tjeter.

Na tregoni pak per aktivitetet tuaja te momentit, si po shkon revista, pushimet, keni ndonje plan pas pushimeve?

Per momentin po kaloj pushime me familjen ne jug te Shqiperise, me pas nisem per ne Spanje me shoqerine. Sapo te kthehem, do t’i futem punes dhe patjeter qe vjeshta vjen me plane te reja.

Bukuria sipas Armines

“Per mua e bukura eshte e domosdoshme, por nuk quaj te bukur thjesht pamjen fizike, pasi ajo rrezohet shpejt, nese mungon karakteri, zgjuarsia, kultura, menyra e te folurit, por edhe stili. Kompleksi i te gjitha ketyre quhet e bukur… mund te duket e paarritshme, por une thjesht them qe eshte e rralle. Nga ana tjeter pamja eshte mjaftueshmerisht e rendesishme, sidomos tek nje femer dhe sidomos, nese ke te besh me ekranin. Mua me ka ndihmuar, por nuk eshte e mjaftueshme, sepse krahas pamjes te duhet edhe nje karakter i forte per t’ia dale mbane, jo vetem ne ekran, por kudo, normalisht, s’duhet te mungoje dhe aftesia. Lufta drejt majave eshte ajo qe na mbush zemren, keshtu qe duhet te perdorim cdo arme qe kemi”.

E bukur = e famshme?

“Absolutisht jo, te qenit e famshme vjen si pasoje e shume gjerave… mund te kesh aftesi qe te bejne te famshme, mund te kesh ane jopozitive qe te bejne te famshme, ka plot raste te tilla, mund te jesh nje artist i talentuar, etj. Nese do te na bente te famshme vetem te qenit te bukur, ajo fame do te zgjaste shume, shume pak”.

Emri: Armina Mevlani,
Datelindja: 6 qershor, 1991
Cmimet: Miss Albania ne vitin 2009 dhe perfaqesuese e Shqiperise ne “Miss Eorld”
Studimet: Filozofi ne Universitetin e Tiranes
Angazhimi aktual: Drejtoreshe e nje reviste te permuajshme.

/entela resuli/shekulli/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Arminia, watermelon and cherries!

Arminia Mevlani, its relations with the food. There is still a good housekeeper, but those cooks, crying, and are ... pasta. I like very crude seafood, spaghetti and consumes very ... watermelon and cherry. The thing that does not eat it? Spinach!

When put together, food and a beauty icon we want to know more about how we go in peace these two together. Arminia Mevlani, former miss and one of the most beautiful girls of Tirana, today show weekend "Century", its relationship to what makes me happy, food.

Of course, one of the foundations of its culture in fostering parents. Arminia not just luck that my father, man of the screen, Arben Mevlanin, but, on the other hand, there is the fate that has a mother, choreographer, Mimozën. Both men have brought into being a girl who has love for television, fashion, magazines and maximum care for shame. Today, she tells us, the relationship with nutrition, alcohol and the secret of having a beautiful and natural eating. Arminia tells you ...

Arminia, what is your relationship with breakfast, which is your breakfast food?

Breakfast I like to be easy, maybe cereal with milk and a glass of fresh juice.

Tell us about your nutrition in childhood, as has been compared with that today? Course, that my cherished today, that of childhood has changed dramatically. Then, as any child I liked and things ready, less harmful to health, but my mom even cared to consume the right foods, although they can not avoid pizza, sandwiches and potato chips. Today as I watch people understand the importance of food and try to eat things fresh and healthy.

What do not eat when you were a child, but now you have changed your mind?

When I was a kid, I never much liked the food at home, but today is the thing that I like more.

Tell us, eat more at home or in restaurants?

Time does not allow me to eat more at home, work breaks to eat at any restaurant, but when I go home and enjoy more.

Have you ever held the diet to maintain the lines?

I have never diet and do not believe it will keep. For me the secret is to eat little and often, to avoid heavy dinners and doing sports.

What relationship you have with dessert?

Just like sweets certain to eat is not that often.

Yes the drinks, alcohol?

Alcohol I like, but today I put a limit. Once teens drink more, and now no limits and only in exceptional cases can cross the border. Always, if you know that alcohol is not a bad quality.

When was the last occasion when you're drunk?

Recent case that I'm drunk? Mmmm, maybe summer holidays spent in the society.

Everyone has a food that does not eat, you have one, what is that thing that you have not ever eaten?

Unfortunately, I do not like spinach at all and why eat at times, barely ...

Eat fruit, what more?

Fruit, of course, consume, but like most in the form of squeezed juice, fresh.

We order a few dishes, fruits, vegetables that you are very loving?

Fancy foods, there are many. I would point to the sea crude, spaghetti and can say that I am a good carnivorous. For fruits, I like to eat more watermelon and cherry.

You yourself, what report you to cooking?

I can say that I'm still not a good housekeeper, but the things I know to cook, knows very well. Slowly slowly, I also learn to become better.

Know what to cook better, tell us your prescription?

Better know to cook pasta. Are an art in itself, no matter how simple they seem. I cater to be good and sauces to be special, because it gives the flavor. Always cook salcën but in a separate pan and then cook the pasta in same skillet. I usually use tomato sauce, accompanied with vegetables and garlic.

What is the longest time you've sat in the kitchen?

Longer time is when mom teaches me new things.

Is surrounding the kitchen, a relaxing environment for you?

Definitely is a relaxing, but not the favorite (laughs).

What is the thing that eats more of 'hands' of the midwife?

The thing that always eats more and more liked by the midwives are stuffed peppers.

From what you know, should be wary of the food, which should be the ratio of human to nutrition?

I think food is one of the most important for our health. Excess fat should be avoided and good knowing what food suits us with the organization and how the body reacts to certain foods.

It is said that the food is among the greatest pleasures, sometimes've deprived yourself this pleasure, not only set a few pounds more?

I adore food and knows his value. I do not deprive yourself kilesh issues. I deprived of the foods that harm and much prefer the other.

Tell us about your current activities, how are you going magazines, vacations, have a plan after the holidays?

Currently I spend holidays with family in southern Albania, then go to Spain with friends. Once back, will drive into work and definitely autumn comes with new plans.

Beauty by Arminës

"For me the beauty is necessary, but not simply call beautiful physical appearance, as it falls quickly, if lacking in character, intelligence, culture, way of speaking, but also style. Compound all of these is called beautiful ... may seem unattainable, but I just say that is rare. On the other hand the picture is sufficiently important, especially to a woman and especially if you have to do with the screen. I helped, but not sufficient, because in addition to the appearance of a strong character to succeed, not only on the screen, but where, normally, should not miss and ability. Fight to the yeast's what fills the heart, so we should use every weapon we have. "

Beautiful = famous?

"Absolutely not, being famous is the result of many things ... can you have the ability to make you famous, can have side jopozitive to make you famous, there are plenty of such cases may be a talented artist, etc.. If you will make us famous just being beautiful, she fame would last much, much less ".

Name: Arminia Mevlani,
Birthdate: June 6, 1991
Prices: Miss Albania in 2009 and the representative of Albania in the "Miss World"
Studies: Philosophy at the University of Tirana
Current Engagement: Director of a monthly magazine.

/ Entela rasul / century / ]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online