All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Sunday, 23 December 2012

Festivali RTSH: Renditja e plote! [VIDEO]

Tashme lajmi kryesor eshte bere i ditur, Adrian Lulgjuraj dhe Bledar Sejko me kengen e tyre "Identitet", jane fitues te Festivalit te 51-te ne RTSH dhe do te perfaqesojne Shqiperine ne garen e Eurovisionit ne Malmo te Suedise. Ishte pikerisht fituesja e edicionit te kaluar, Rona Nishliu, qe prezantoi trofeun per fituesit e sivjetshem.

Adriani dhe Bledari ngadhenjyen ne nje lufte te afert me kengetaren Anjeza Shahini e cila perfundoi ne vendin e dyte dhe nuk arriti te realizoi endrren e saj te perfaqesoi per here te dyte Shqiperine, sic kishte bere me sukses ne vitin 2004, qe ishte njeherit viti debutues i Shqiperise ne Eurosong. Vendin e trete e fitoi kengetarja e re nga Kukesi, Hersi Matmuja me kengen "Kush ta dha kete emer", e cila, per ndryshim, vitin e kaluar nuk mori asnje pike me kengen e saj "Aty ku me le".

Vesa Luma, doli si me e zhgenjyera me asnje pike, nje gje qe ajo nuk hesitoi ta transmetoj permes facebookut te saj ku ajo mes tjerash tha se ky kompeticion per te doli te ishte i gabuar, apo i deshtuar, ndersa e cilesoi me shume si nje gare kompozitoresh. Megjithate, ajo falenderoi kompozitorin e saj Florent Boshnjaku per punen e tij perfekte.

Nuk ja vlen te spekulohet nese kenga fituese "Identitet" do te korr sukses apo jo ne Eurosong 2013, duke kujtuar qe ne shume raste kur mendonim se kishim kengen me te mire, ajo nuk arriti te dal as ne finale, ndersa vjet, "piskamat" e Rona Nishliut, sic u quajt atehere kenga e saj "Suus", solli suksesin me te madh te Shqiperise ndonjehere ne kete kompeticion europian. "Identitet" vlen te cilesohet si nje kenge qe ka energji pozitive dhe nese kjo energji vazhdon te percillet me sukses tek publiku, besojme se nuk do t'i mungoj edhe suksesi. Poashtu, mund te tingelloj ironike, por vertete sinqerisht shpresojme kenga te jete origjinale dhe jo e kopjuar.

Sidoqe te jete, ja ku kemi renditjen e plote te kengetareve ne Festivalin e 51-te ne RTSH:

1. Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko - "Identitet" (74 pike)
2. Anjeza Shahini - "Love" (62 pike)
3. Hersi Matmuja - "Kush ta dha kete emer" (48 pike)
4. Kejsi Tola - "S'jemi me atje" (42 pike)
5. Merland Kademi - "Ketu fillon parajsa" (40 pike)
6. Flaka Krelani - "Labirinti i zemres" (39 pike)
7. Rezarta Smaja - "Ti" (36 pike)
8. Bojken Lako - "Lot Jete Dashuri" (27 pike)
9. Rosela Gjylbegu - "Deshire" (11 pike)
10. Dr.Flori & Fabi - "Jam Ti" (11 pike)
11. Ardian Bujupi - "I c'mendur per ty" (10 pike)
12. Kelly - "Ylli im Polar" (3 pike)
13. Xheni & Enxhi Kumrija - "Arti i nje fundi" (2 pike)
14. Lynx - "Si ty askush" (1 pike)
15. Valon Shehu - "Nuk do te ndal" (0 pike)
16. Vesa Luma - "S'jam perfekt" (0 pike)
17. Selami Kolonja - "Ku je?" (0 pike)
18. Ani Cuedari - "Me ler nje enderr" (skualifikuar per plagjiature)

/Albavipnews/- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
ART Festival: Full ranking!

Now, the main news was made known, Adrian Lulgjuraj and Bledar Sejko with their song "Identity" are winners of the 51st Festival in ART and will represent Albania in the Eurovision contest in Malmo, Sweden. It was exactly the winner of the last edition, Rona Nishliu, who presented the trophy to the winners of this year.

Adrian and Bledar prevailed in a close war with singer Anjeza Shahini which finished in second place and failed to realized her dream of representing for the second time in Albania, as was successfully done in 2004, which was at the same time since debut Albania Eurosong. Third place earned the young singer from Kukes, Hersin Matmuja the song "Who gave you that name," which, for change, last year did not get any points with her song "Where le".

Luma dew came as disappointed with any point, one thing that she hesitoi not transmit through its Facebook where she among others, said that the competition turned out to be wrong, or failed, and considered by many as a composer competition, however, she thanked her composer Florent Boshnjaku for his work perfectly.

Not worthwhile to speculate whether the winning song "Identity" will succeed or not in Eurosong 2013, recalling that in many cases when we thought we had a good song, it did not even final, and years, "Howl" Rona Nishliu, as it was called then her song "Suus" brought Albania's greatest success ever in this European competition. "Identitet" it is worth to qualify as a song that has positive energy and if this energy continues to successfully forwarded to the public, we believe that success will not miss. Also, it may sound ironic, but really hope that the song to be original and not copied.

Therefore be, here you have full ranking of 51 th Festival singers in ART:

1. Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko - "Identity" (74 points)
2. Anjeza Shahin - "Love" (62 points)
3. Hersin Matmuja - "Who gave you that name" (48 points)
4. Casey Tola - "we are not there" (42 points)
5. Merland Kademi - "Here begins paradise" (40 points)
6. Flame Krelani - "Labyrinth of the heart" (39 points)
7. Rezarta Smaj - "You" (36 points)
8. Bojken Lako - "Tears Love Life" (27 points)
9. Rosela Gjylbegu - "Desire" (11 points)
10. Dr.Flori & Fabi - "I'm You" (11 points)
11. Ardian Bujupi - "I c'mendur for you" (10 points)
12. Kelly - "My Polar Star" (3 points)
13. Jenny & Enxhi Kumrija - "The Art of an end" (2 points)
14. Lynx - "As you no one" (1 point)
15. Valon Shehu - "I will not stop" (0 points)
16. Vesa Luma - "I'm not perfect" (0 points)
17. Selami column - "Where are you?" (0 points)
18. Ani Cuedari - "Me ler nje enderr" (disqualified for plagiarism)

/ Albavipnews / ]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online