All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Monday, 20 May 2013

Agnesa Vuthaj: Cfare mendoj per meshkujt shqiptare?...

Agnesa Vuthaj: Kosova ka djem te bukur, Shqiperia “gentleman”

Eshte cilesuar nga mediat si Miss-i me i bukur, me inteligjente dhe me e komentuar nder vite. E gjithe kjo e ka nje “sekret”. Sukseset profesionale, origjinaliteti dhe pasioni per punen… jane disa nga pikat e forta te personalitetit te Agnesa Vuthajt, qe duket se jane reflektuar dhe e kane bere ate me te dashur per publikun shqiptar. E njohur me se shumti si “Miss Kosova 2003” dhe me pas si “Miss Albania 2005", ne Shqiperi Agnesa do te mbahet mend gjate edhe per pjesemarrjen ne spektaklin “Dancing with the stars”. Nuk e ka nderprere asnjehere marredhenien me te bukuren, sot madje ajo e ka mision me vete lidhjen me te, duke organizuar çdo vit spektakle bukurie nen firmen e saj. Por, sa e ka ndihmuar Agnesen kurora e Miss-it per te çare ne jete, a ka dhe cilet jane avantazhet dhe disavantazhet e te qenurit e bukur? Eshte ndjere ndonjehere e paragjykuar, si e ka shfrytezuar bukurine e saj, jeta private, opinioni i saj per te bukuren ne teresi dhe meshkujt shqiptare… te gjitha keto bukuroshja nga Kosova na i zbulon me poshte ne nje bisede te sinqerte.


Kur ka qene hera e fundit qe keni vizituar Shqiperine Agnesa?

Paska kaluar goxha kohe (qesh). Ne nentor, ne 20-vjetorin e “Miss Albania” isha per here te fundit ne Tirane.

Pas pjesemarrjes suaj ne spektaklin “Dancing with the stars”, si ka qene jeta profesionale e Agneses?

Pergjithesisht mire, pa vallezim, por me shume aktivitete te tjera te botes se spektaklit, organizime, evente, fotosesione, xhirime, reklama, pjesemarrje, prezantime, ne Kosove, Shqiperi, por edhe jashte. Tani jam e angazhuar ne nje projekt ne Dubai. Behet fjale per nje “Ekspozite” dhe “Fashion Show”, ku do te prezantohen dizajner nga e gjithe bota. Jam ndermjetesuese per te mundesuar edhe pjesemarrjen e dizajnereve shqiptare.

Po ajo private?

Jeten time private do e perkufizoja me dy fjale, te qete dhe te lumtur.

Duke qene vete personazh publik mund te na thoni opinionin tuaj, pse shfaqen te rezervuar sa i takon jetes private personazhet publike?

Nuk mendoj qe shfaqen gjithmone te rezervuar. Ndonjehere, thjeshte duhet me shume kohe per ndryshimet e bera ne jete.

Nese nuk eshte e komplikuar, por e zakonshme si e njerezve te thjeshte pse e kane kaq te veshtire te flasin per te personazhet? Po ju?

Edhe njerezit e thjeshte, apo personat jo publike nuk eshte se flasin, apo tregojne çdo gje, qofte edhe ne shoqeri, madje une mendoj qe personat publike jane shume me te hapur per jeten e tyre, sesa te tjeret. Une konsideroj qe kam qene mjafte e hapur per jeten time ne pergjithesi, gjithmone kam dhene pergjigje te sinqerta ne pyetjet qe me jane bere.

Mund ta themi me plot goje qe ndryshe nga bukuroshet e tjera kosovare, hijeshia juaj i ka rezistuar kohes dhe cilesoheni si nje nder Miss-et me te lakuara mediatikisht. Ka nje sekret per kete, çfare mendoni se ju ben te veçante dhe kaq te dashur per publikun shqiptar dhe kosovar?

Mendoj se publiku ka vleresuar origjinalitetin tim, derisa pasioni e perkushtimi per punet qe bej me mban aktive ne media.

Sa e ka ndihmuar kurora e Miss-it Agnesen dhe sa e lidhur jeni me te bukuren ne teresi si koncept?

Kurora me ka ndihmuar shume, ishte çelesi qe une te jem kjo qe jam sot, perndryshe do te isha ne nje profesion krejt tjeter. Une jam e lidhur me konceptin e se bukures ne pergjithesi, jo vetem me konceptin e bukurise femerore, apo fizike. E bukura eshte vlere dhe mundohem ta gjej ne gjithçka qe me rrethon.

Ka avantazhe te qenurit e bukur Agnesa?

Per profesionin tim, sigurisht qe ka.

Po disavantazhe, cilat jane ato?

Disavantazh per te bukuren mund te jene vetem paragjykimet, por qe nuk kane ndonje efekt real.

Femer e forte, apo e ndjeshme, si e cilesoni veten?

Qe te dyja njekohesisht.

Ambiciet tuaja deri ku shkojne?

Asnjehere nuk e kam konsideruar veten shume ambicioze, ambiciet i zhvilloj krahas punes qe bej, sukseseve qe arrij.

Perveç angazhimit tuaj si producente e spektakleve te bukurise, ju keni marre pjese edhe ne dy filma. A eshte aktrimi nje tjeter ambicie e juaja?

E pelqej aktrimin, por nuk eshte ambicie e imja. Ne filmat qe kam luajtur, thjeshte kam pranuar ftesen e ofruar dhe jam ndjere shume mire.

Po politika?

Njehere per nje here jo. Ndjehem shume mire me punen qe kam.

Opinioni i nje Miss-i si ju per aktualitetin politik ne Kosove?

No comment.

Qe nje femer te jete e suksesshme profesionalisht, çfare cilesish duhet te zoteroje?

Duhet ta doje profesionin e saj dhe te jete e disiplinuar dhe e perkushtuar per karrieren e saj. Me vullnet dhe pune zoterohet çdo profesion dhe arrihet deri tek suksesi.

A paragjykohet nje Miss dhe sa ndikojne tek ju opinionet e te tjereve?

Ka pasur raste qe jam ndjere e paragjykuar, sepse mbaja kuroren e Miss-it, por mua nuk me shqetesojne opinionet e paragjykuesve.

Miqte. Ka shume miq Agnesa dhe sa kohe shpenzoni me ta?

Kam shume miq dhe gjej gjithmone kohe per miqte e mi te afert.

Nje mik i mire shihet ne…?

Koha e deshmon nje mik te mire.

Sakrificat me te medha qe u eshte dashur te beni per diçka qe e keni dashur fort, qofte dhe ne emer te profesionit?

Nuk kujtoj te kem bere ndonje sakrifice te madhe per t’u cekur, gjithçka ka rrjedhur shume natyrshem tek une, si ne profesion, ashtu edhe ne jeten private.

Fotografia, apo pasarela (sfilatat), ke doni me shume?

I dua qe te dyja. E kam te veshtire t’i ndaj, por fotografia per mua eshte me e lehte, sepse fotot realizohen me me qetesi, me nje ekip te tere qe merren me modelen, nderkohe prapaskenat e pasarelave jane shume hektike.

Udhetimet, jane nje pasion i juaji? Vendi me i bukur qe keni vizituar?

Une kam udhetuar shume, kryesisht per pune, por mund te them qe i adhuroj udhetimet. Do veçoja Azine si destinacionin tim te preferuar, sepse ato vende me bejne te ndjehem jashtezakonisht mire.

Nje Miss nga Peja. A jane po kaq te bukura sa ty vajzat pejane? Po meshkujt?

Para pak ditesh isha ne Peje, ulur nje kafeteri buze rruges dhe pashe shume djem te bukur, duke kaluar e nxituar dhe per nje çast mendova qe meshkujt pejane do ua marrin mandatin vajzave te bukura pejane. Ndersa vajzat e Pejes dhe te rajonit te Dukagjinit kane qene te njohura per bukurine e tyre gjithmone edhe pa u shpallur une “Miss Peja” dhe besoj qe do te jene gjithmone, sepse eshte nje natyre mahnitese qe ndikon ne bukurine e secilit.

Shqiperia, apo Kosova, kush i ka meshkujt me te pashem?

Mendoj qe Kosova i ka djemte me te pashem, por djemte e Shqiperise jane me “gentlemen”.

Ndryshon rinia shqiptare nga ajo e Kosoves, ku, si?

Si rinia e Kosoves, ashtu edhe ajo e Shqiperise eshte duke u shnderruar ne nje rini europiane. Nuk mendoj qe mund te verehet me ndonje dallim te madh mes rinise kosovare e shqiptare prej asaj te botes se integruar.

A kane “frike” nga femrat e suksesshme meshkujt?

Meshkujt e kane te veshtire t’i perballojne femrat e suksesshme. Duhet te jete i guximshem, vizionar dhe i suksesshem nje mashkull per te pasur ne krah nje femer te bukur dhe te suksesshme.

Si e shpenzon kohen e lire Agnesa dhe a e frekuentoni jeten e nates?

Me pelqen te udhetoj, te lexoj, te kaloj kohe me miket e mia. Nuk jam adhuruese e jetes se nates, e frekuentoj shume rralle.

Read more at: Koha Jone
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Agnes Vuthaj: nice guys Kosovo, Albania "gentleman"

Was named by the media as the Miss-beautiful, intelligent and commented over the years. All this has a "secret". Professional success, originality and passion for work ... are some of the strengths of personality Vuthajt Agnes, who are apparently reflected and made him dear to the Albanian public. Known mostly as "Miss Kosovo 2003" and later as "Miss Albania 2005", in Albania Agnes will be remembered during the spectacle of participation in "Dancing with the Stars." There has never interrupted relationship with the splendid Today, it even has its own mission to link with, and shows organized every year under the signature of its beauty. But it has helped Agnesen's crown for Miss rift in life, and there are advantages and disadvantages which of being beautiful? It felt sometimes biased, as has exploited its beauty, privacy, her opinion to splendid in its entirety and Albanian men ... all this beauty reveals to us from Kosovo following the conversation honest.

When was the last time you visited Albania Agnes?

Paska spent a lot of time (laughs). In November, the 20th anniversary of "Miss Albania" was for the last time in Tirana.

After your participation in the spectacle "Dancing with the Stars", as has been Agneses professional life?

Generally good, free dance, but with many other activities that show world, organizations, events, fotosesione, photos, advertisements, participation, presentations, Kosovo, Albania, but also abroad. Now I am involved in a project in Dubai. It is about an "exhibition" and "Fashion Show", which will be presented designers from around the world. I am a facilitator of the participation of Albanian designers.

Yes it private?

My private life will delineate the two words, calm and happy.

Being public character itself can tell us your opinion, why show the tank in terms of public private life characters?

I do not think that always appear reserved. Sometimes, simply need more time for changes to be made.

If it is not complicated, but common as the common people why have so difficult to talk about the characters? If you?

Even ordinary people, not the public or persons not to talk, or show everything, even in society, and I think that public figures are very open with their lives than others. I think I have been quite open about my life in general, I always give honest answers to the questions were made.

You can say confidently that unlike the other beauties of Kosovo, Your grace has resisted time and qualify as one of Miss knock-offs with press coverage. There is a secret to this, what do you think makes you so special and dear to Albanian and Kosovar public?

I think the audience has appreciated my authenticity, passion and commitment until you do for work with the media keeps active.

As the crown of Miss helped Agnesen's about you and how most splendid concept as a whole?

Crown helped with was key for me to be that I am today, otherwise I would be in a completely different profession. I am associated with the concept of beauty in general, not only the concept of feminine beauty, or physical. The beauty is worth and we try to find everything that surrounds me.

There are advantages to being beautiful Agnes?

For my profession, certainly there.

Yes disadvantages, what are they?

Disadvantage to bukuren can only be prejudice, but who do not have any real effect.

Strong woman, or sensitive, as the set itself?

Since both simultaneously.

Your ambitions go far?

I never considered myself very ambitious, develop ambitions to do besides work, you achieve success.

Besides your involvement as producer of spectacles of beauty, you have participated in two movies. Is another acting ambition of yours?

And enjoy acting, but it is not my ambition. In movies you've played, I simply accepted the invitation offered and I felt very good.

But politics?

Once on a time not. I feel very well with the work that I have.

An opinion of how you Miss-political developments in Kosovo for?

No comment.

Since a woman to be successful professionally, what qualities must own?

Must love her profession and be disciplined and dedicated to her career. And will work with any profession owned and to achieve success.

A prejudiced as a Miss and you affect the opinions of others?

There were times that I felt biased, because I held the crown of Miss-ment, but not to disturb me paragjykuesve opinions.

Friends. Agnes and has more friends than spend time with them?

I have many friends and always find time for my closest friends.

A good friend is seen in ...?

Time proves a good friend.

The greatest sacrifices that they had to do to something that you love hard, and if the name of the profession?

I do not remember any of the great sacrifice to be mentioned, everything is flowing more naturally to me, as in the profession, as well as private life.

Photography, or footbridges (sfilatat), you want more?

I want you both. I find it difficult to share, but for me photography is easier, because the pictures made with calmly, with an entire team involved with model, while behind the scenes of footbridges are very hectic.

Journeys, are a passion of yours? The most beautiful place you have visited?

I have traveled many, mainly for work, but I can say that I adore traveling. Asia as a destination will mention my favorite, because those countries do to feel extremely well.

A Miss from Peja. A are equally beautiful as you Pejane girls? Yes Men?

Before few days I was in Peja, cut a roadside cafeteria and saw many beautiful boys, passing and rushed for a moment I thought that men would use their mandate Pejane beautiful girls Pejane. While girls and Peja Dukagjin region have been known for their beauty and not always found me "Miss Peja" and I believe you will always be, because it is a wonderful nature that affects the beauty of each.

Albania or Kosovo, who has the most handsome men?

I think that Kosovo has the handsome boys, but boys of Albania are "gentlemen".

Albanian youth differs from that of Kosovo, where, how?

As the youth of Kosovo, Albania and it is being turned into a European youth. I do not think that can be seen with any great distinction between the Kosovo Albanian youth of the world that integrated.

Do you have "fear" of successful women men?

Men find it difficult to cope with successful women. Must be bold, visionary and successful to have a male in the arm a woman beautiful and successful.

As Agnes spends leisure time and night life do you attend?

I love to travel, to read, to spend my time with Mike. I'm not fan of night life, and rarely attend. ]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online