All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Monday, 7 October 2013

Arbana Osmani, ne forme per te prezantuar "E Diell"

Arbana Osmani
Arbana: Ja pse nuk do te kete sivjet “Big Brother”

Ne kete vit te peste qe nga edicioni i pare i programit “E diell” ne “Top Channel”, moderatorja e njohur, Arbana Osmani, i rikthehet ketij formati me pese ore transmetim ne ekran. Pas nje viti pauze, kete sezon te ri televiziv, “E Diell” do te vije krejtesisht e ristrukturuar, nderkohe qe ende nuk behet e ditur data e sakte e se dieles se pare. Arbana do te moderoje ne pese oret e “E diell”, ne transmetimin qe do te zgjase nga ora 14:00 deri ne oren 19:30. Ne kete maratone te te dielave ajo te do te kete per partnere dy miqte e saj me te ngushte, Xhemi Shehun dhe Ledion Licon, te cilet do te kene rubrikat e tyre. Kesaj here autoresine e programit e ka marre persiper autori i formatit te njohur italian prej shume vitesh “Domenika in”, Luigi de Filippis. Me nje eksperience te gjate ne shume programe te tjera ne ekranin e “Rai-t”, ai po pergatit kete spektakel surprizues, se bashku me drejtorin e fotografise, qe eshte po ashtu italian. “E diell” do te realizohet ne studiot e reja te “Top Channel” me teknologjine me te fundit “hi tech”. Sipas burimeve tona, pika me e forte e programit do te jeta atmosfera ne grup. Autoret po realizojne nje format me logjiken se ajo qe i duhet publikut te te dielave, pervec debatit, muzikes, intervistave, lojerave etj., te cilat jane tradicionale, eshte dhe te qenet si nje familje, ku secili “protagonist” ne program do te kete rolin e tij.


Po ashtu ne kete edicion te “E diell” pritet qe te ftuarit te jene te huaj, personalitete te njohur, fama e te cileve ka kapercyer kufijte e vendeve ku jetojne. Ne program jane planifikuar te perfshihen te gjitha target grupet shoqerore, me idene per te sjelle mbi te gjitha nje te diel zbavitese, kete dite pushimi per te gjithe. Per sa u perket moderatoreve, Arbana do te prezantoje ne studio gjate gjithe kohes, ndersa Xhemit dhe Ledionit do t’u duhet te dalin nga kornizat e prezantuesve per te provuar edhe kengen e kercimin. Programi eshte konceptuar si nje komunikim nderaktiv me batuta, humor dhe lirshmeri, gje qe tre prezantuesit do e bejne me qejf, pasi kalojne shume kohe jashte ekranit bashke dhe e njohin mire njeri-tjetrin. Deri tani kjo treshe prezantuesish eshte komentuar si simpatike ne rrjetet sociale, dhe thuhet se do te vijne ne forme per sa u perket dhe linjave. Ledioni u shfaq te premten ne mbremje me disa kilograme me pak ne ekran, si moderator i “The Voice Albania 3”, prezantim qe do e beje paralelisht me “E Diell”. Ndersa Arbana dhe Xhemi kete sezon do te jene te angazhuara vetem me “E diell”.

Arbana: “Big Brother” do te rikthehet shume ndryshe

Ne fillim te 2009, Arbana hoqi dore nga programi “E Diell” per edicionin e dyte te “Big Brother”, ndersa kete vit nuk do e shohim ne “Big Brother”, por ne “E diell”. Ajo i njoftoi fansat e saj disa dite me pare ne rrjetin social Instagram. Edhe pse prezantuesja e njohur nuk pranoi te jape asnje deklarate personale per te rejat ne “E diell”, pohoi se: “Big Brother” do te marre pushim per nje vit dhe do te rivije shume ndryshe vitin tjeter”. Produksioni ka menduar te sjelle keshtu nje rifreskim te formatit, qe per gjashte edicione ka qene nder me te ndjekurit dhe me populloret ne ekranin shqiptar. Shume personazhe qe kane dale nga ky “reality show” jane bere te njohur, kane fituar vemendjen e audiences ne pak kohe. “Big Brother” kete vere mbylli edicionin e gjashte dhe shpalli fitues Anaid Kalotin.

Read more at: Panorama Plus
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Arbana Osman : That's why this year there will be no " Big Brother "

In this fifth year since the first edition of the " The Sun" in " Top Channel " , known moderator , Arbana Osman , the format returns to the screen broadcast five hours . After a year break , the new television season , " The Sun" will come completely restructured , while not yet made ​​known the exact date of the first Sunday . Arbana will moderate in five hours of " The Sun" , the transmission will last from 14:00 until 19:30 . In this marathon on Sunday she will have to partner her two friends closer , Jamie Ledion Shehu and Lico , who will have their columns . This time, the authorship of the program has taken the author of famous Italian format for many years " Domenik in. " Luigi De Filippis . With a long experience in many other programs to screen " RAI " , he is preparing the surprising spectacle , along with director of photography , who is also Italian . " The Sun" will be realized in the new studios " Top Channel " with the latest technology " hi-tech " . According to our sources , the strong point of the program to life the atmosphere in the group . Authors are implementing a format that what logic should the public on Sundays , except for the debate , music , interviews , games etc. . , Which are traditional , and is being like a family , where each " protagonist " in the program will this role. Also in this edition of " The Sun" is expected to be foreign guests , famous personalities , whose fame has transcended the boundaries of where they live. The program is planned to include all target social groups , with the idea to bring over all a fun Sunday , the day of rest . As for moderators , Arbana studio will present all the time , while Jamie and Ledioni will have to come from within the presenters to test the dance song . The program is designed as an interactive communication with jokes , humor and fluidity , which three presenters will gladly do , after spending a lot of time off the screen together and know each other well . So far this trio as charming prezantuesish commented on social networks , and will reportedly come in the form of terms and links . Ledioni appeared on Friday evening with a few kilos less on screen as moderator of " The Voice Albania 3 " , which will make presentation in parallel with " The Sun" . While Jamie Arbana and this season will be engaged only with " The Sun" .

Arbana : " Big Brother " will return many different
In early 2009 , Arbana dropped from the program " The Sun" for the second edition of " Big Brother " , and this year will not see the " Big Brother " , but in " The Sun" . She told her fans a few days ago on the social network Instagram . Although known presenter refused to give any personal statement to date on " The Sun" , claimed that " Big Brother " will take off for a year and will rivijë very different next year . " Production is supposed to bring a refreshed format so that for six editions has been among the most popular minded and Albanian screen . Many characters that have emerged from this " reality show " have become known , have gained attention of audiences in awhile . " Big Brother " this summer and finished sixth edition ANAID Kalotin winner announced . ]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online