All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Friday, 26 September 2014

Yllka Raqi nga ‘Vija Models’ kërkohet nga fotografët e huaj

Është një yll  që me celësin e saj magjik po hap dyert drejt suksesit te modës, po ashtu me hapat e saj të sigurt ka filluar të korrë një sukses të madh në Kosove dhe Europë.

Fjala është për bukuroshen Yllka Raqi,  8 vjecarja e cila është pjesë e agjensionit të suksesshëm të modës në Kosovë ‘Vija Models’.

Bukuroshja e vogël pretendon me talentin dhe simpatinë e saj të arrijë pikat më të larta të modës, por ajo gjithmonë nuk harron të falenderojë për këtë familjen dhe menaxherin personal Franqesk Frokaj.

Ashtu si të gjithë fëmijët edhe Yllka ka një ëndërr, ajo dëshiron të bëhet një super modele e famshme botërore , ëndërr kjo që dita-ditës ka nisur të bëhet realitet.

Vetëm disa ditë më parë ne mësojmë se ajo ka realizuar një set fotografik me një fotograf shumë të njohur zviceran me emrin James, ndërsa fotot do të prezantohen në dy agjesione të mëdha të modës për fëmijë në Zvicër dhe në Francë. /Albavipnews/

- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Yllka Raqi the line 'Models' required by foreign photographers

It is a star that key has its magic is opening doors to success in fashion, as with its safe steps began to reap great success in Kosovo and Europe. Word is the beautiful blonde Yllka Raqi, 8-year-old who is part of the successful agency in Kosovo fashion line 'Models'.

Wednesday, 24 September 2014

Osmani Lulzim - GK ‘Muzika ime agresive dhe reale’

E njohin në muzikën që ai bën si GK, por emri i tij i vërtetë është Lulzim Osmani, sic na thonë me gjak Sllupcani dhe me shtëpi në Kumanovë, por jeton në Zurich të Zvicrës.

Ky është personazhi ynë i cili është një reper shumë i vecantë ku edhe më parë ka bërë rep në gjuhën shqipe dhe kishte të publikuar me anë të një shoku në një forum në internet 3 këngë, më vonë nisi të këndojë në gjuhën të zvicranëve dhe ka pasur një sukses të madh në disa projekte të mëdha duke qenë i pranishëm në skenat e huaja dhe nëpër media atje, por nuk është ndjerë shumë mirë ashtu sic ndjehet për të kënduar shqip.

Kur ne e pyesim se pse ka vendosur ti rikthehet repit në gjuhën shqipe, cila është aryseja ai ka këtë përgjigje: ‘ Mbas një kohe të gjatë dua ti kthehem repit shqip 100 %, kam vendosur me plas krejt estradën dhe me sjellë ‘Real Rap’ dhe prej tash po ju  tregoj që nuk kam me e mbajt gojën mbyll,  por kam me e shkrujt në flet  qka të më thojë zemra.

Këngë nuk kam të re ende, por kam shumë plane tash po më mungon një person që mi përfundon të gjithë punët e tjera (studio,beats,promo/ reklamat,spotet) e unë veq mikrofonin, një flet dhe një laps. Arsyeja që dua të bëj sërish rap shqip është shoqëria që më thonë që të këndoj përsëri dhe dua të sjell rapin shqip në të tjera shina që të formoj repin ashtu sic duhet të jetë’.

Një beat i bukur, realiteti dhe shprehjet e tij të vecanta është rryma e tij e preferuar, ndërsa temat e këngëve janë shumë reale që cdo person të identifiohet në të nëse  e dëgjon muzikën e këtij artisti.

Reperi GK na tregon edhe risitë e rrymës dhe muzikës së tij me anë të kësaj përgjigjeje : ‘Muzika  ime do të jetë agresive dhe reale (Muzikë për burra), por edhe beati do të bëjë që njerëzit të dëgjojnë muzikën time, duke u identifikuar me fjalët e mia, pasi jam njeri artist dhe do të jem shumë direkt në tekste dhe nuk pyes se kë e prek apo rëndon fjala ime, pasi unë e them se cka më thotë zemra dhe e duke u përshtatur bukur me beatin të gjithë do ta dëgjojnë’.

Nuk ka ende kontakte me producentë apo menaxherë që disa artistë shqiptarë dhe repera i kanë, se do të ishte shumë më ndryshe, madje nëse dikush nga këta të njohurit do ta përcjellin GK ai vetë ua garanton suksesin, por këngëtari nuk dëgjon shumë rep në gjuhën shqipe, ndërsa më së shumti dëgjon muzikën që është rritur dhe e ka shoqëruar në rrugë.

Lulzimi nuk ka dëshirë të flasë për jetën e tij private nëse është i lidhur apo jo, dhe duke qeshur na thotë vetëm kaq që krejt statusat i ka. Gjithmonë është shoqëria dhe njerëzit që e njohin të cilët e përkrahin dhe do të jetë ata të parët që do të gëzohen kur ta shohin se është rikthyer repit shqip GK.

Edhe ai si shumë artistë të tjerë nga obligimet e shumta nuk mund të kthehet për të jetuar në Kumanovë, por gjithmonë do të ketë kohë për të ardhur qoftë edhe me pushime më shpesh dhe në fund thotë që është i sigurt se disa do ta presin shumë mirë në kthimin e tij në repin shqiptar,  e disa të tjerë jo, ndërsa ka një apel të sigurt për ata që duan ta përkrahin një këngëtar që e bën muzikën me zemër le ti lajmërohen qoftë edhe në adresën e tij të FB, https://www.facebook.com/profile.php?id=100006262519432&fref=ts./Maksim Gjokaj/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Osmani Lulzim - GK 'My music and real aggressive'

Know the music he makes as CG, but his real name is Lulzim Osmani, as they say blood and Slupcane home in Kumanovo, but lives in Zurich, Switzerland. This is our character which is a very special milestone where previously made ​​in Albanian rap and was published by a friend in an online forum 3 songs later began to sing in the language of Swiss and was a great success in several major projects being present in foreign scenes and in the media there, but is not feeling very well as it feels to sing English.

When we ask why he has decided to return raps in Albanian language, which is the reason he he has the answer: 'After a long time I want to go back raps Classifieds 100%, I decided to crack all celebrities and bring' Real Rap 'and from now if I did not tell you to keep your mouth shut, but I have to speak with the shkrujt told me what the heart. I have no new songs yet, but I have many plans now being absent on a person who completes all my other work (studio, beats, promo / advertising spots) and I already microphone, a sheet and a pencil.

The reason I want to redo rap is society that say to sing again and want to bring in other Rapin slip rails to form rap as it should be. A nice beat, and his expressions reality special is his current favorite, while the themes of the songs are very real to each person if identifiohet listens to music of this artist.

GK rapper shows us the power and innovation of his music through this reply: 'My music will be aggressive and realistic (Music for Men), but also beatin will make people hear my music, being identified with my words, because I am an artist and a man will be more directly in texts and not ask about who touches or aggravates my word because I say what's on your heart and being framed beautifully with beatin everyone will hear '.

There is still contact with producers or managers and some artists have milestone, it would be very different, even if one of these acquaintances will follow GK he guarantees success, but the singer does not hear much rap language Albanian and mostly listens to music has increased and accompanied on the road. Lulzimi unwilling to talk about his private life if it is related or not, and laughing tells us only that the brand has status. Always is society and people who know who support them and be the first to rejoice when they see it slip back CG raps.

And he like many other artists from multiple obligations can not return to live in Kumanovo, but there will always be time to come even on holidays more often and finally says that is sure some will expect more well in his return to Albanian rap, some others not, while there is a certain appeal to those who want to support a singer who makes music from the heart, let's even announced in his address to FB, https: / /www.facebook.com/profile.php?id=100006262519432&fref=ts./Maksim Gjokaj /

Tuesday, 23 September 2014

Mergim Mjeku pas hitit ‘Pikë në zemër’, duet me Shpat Kasapin (Shiko Videon)

Ka vetëm pak kohë që ka sjellë një këngë të bukur me një videoklip shumë interesant me titull ‘Pikë në zemër’.

E kemi fjalën për artistin simpatik dhe me një zë shumë të vecantë Mergim Mjeku, i cili ka lindur në Gjermani dhe jeton në Hanover por me origjinë është nga Kosova.

Artisti i ri është shumë i kënaqur sesi publiku dhe adhuruesit e tij e kanë pritur shumë mirë këngën ‘Pikë në zemër’, ndërsa ai këndon që në moshën 5 vjecare, duke nisur me këngë folklorike me cifteli e më pas mori pjesë nëpër festivale të ndryshme në tërë Diasporën, ku ishte anëtar i Shoqërisë Kulturore Artistike ‘Abetarja’.

Por kur ne e pyesim këngëtarin se cfarë mendon familja për muzikën që ai bën dhe a këndon edhe në gjuhë të huaja, ai ka këtë përgjigje : ‘Në gjuhë të huaja po këndoj,  ndonjëherë vetëm për qef, por muzikën tonë shqipe e kam në shpirt. Unë e falenderoj shumë familjen time, babain dhe mamin, të cilët gjithmonë kanë qenë pranë meje dhe më kanë përkrahur jashtëzakonisht dhe vazhdojnë të më përkrahin’.

Mergimi me ëmbëlsi na tregon se muzikën shqipe e dëgjon shumë , pasi sic thotë ai jeton me muzikën e ndërsa nuk vecon ndonjë këngë si më të mirën shqiptare, pasi ka shumë këngë që i pëlqejnë.

Po a ka menduar djaloshi të ketë një duet me ndonjë femër këngëtare apo me ndonjë artist të njohur, ai na rrëfen kështu : ‘ Me ndonjë këngëtare shqiptare nuk e kam menduar, mirëpo kënga ime e ardhshme e cila së shpejti do të del në treg, do të jetë me mikun tim Shpat Kasapin’.

Ndërsa falë muzikës dhe mbrëmjeve ku ai është i ftuar e lidhin shumë me artistë të ndryshëm, por sërisht këtu do ta veconte si mik të mirë e shumë të respektuar këngëtarin Shpat Kasapi.

Betim Alihajdari, sjell baladën e bukur të vjeshtës (Video)


Ka goditur bukur me një super baladë në këtë fillim vjeshte. E kemi fjalën për këngëtarin nga Prishtina, Betim Alihajdari, i cili duket si emër i ri megjithëse ka vite që këndon, por tashmë po lakohen dhe shihet më shumë falë videoklipit të tij të ri ‘ Asaj’.

Betimi ka kënduar që i vogël madje kur ishte 12 vjec e sot është në përfundim të Fakultetin e Arteve në degën e Muzikës.

Por kur ne e pyësim artistin simpatik se pse më parë nuk ka pasur videoklipe ai ka këtë përgjigje: ‘Nuk do thoja se nuk kam dashur të mos publikojë videoklipe sepse unë kam edhe një këngë tjetër të realizuar me klip, këngën "Me fal" e cila atëherë u prit shumë mirë nga të gjithë. Dhe erdhi koha të kisha edhe këtë baladë ku i kam kushtuar më shumë rëndësi’.

Artisti është shumë i kënaqur më këngën e cila është realizuar në mënyrën më të mirë të mudshme, si edhe për klipin ka mbetur i kënaqur, por për shkak të titullit nuk ka asgjë personale për të, thjesht një tekst dashurie e krijuar nga mikj e tij Filloreta.

Por Betimi ku ishte gjatë verës me angazhime dhe ku këndoi ai na rrëfen kështu: ‘Po është e vertetë këtë verë kam qenë mjaft i angazhuar në dasma dhe ahengje tjera familjare. Jam mjaft i kënaqur sepse besoj se kam arritur që në ato ahengje ku këndova ishin shumë të kënaqur dhe kjo ishte dhe një kënaqesi shumë e madhe për mua.’

Këngëtari ka edhe një dëshirë që e mendon në të ardhmen të realizuar pse jo, të ketë një bashkëpunim me këngëtaren Leonora Jakupi, pasi sipas tij ajo i pëlqen qoftë nga zëri ehhe nga pamja, ndërsa përreth tij ndodhen miqtë artistë më të mirë që janë bendi që bashkëpunon me ta nëpër koncerte dhe dasmat.

Dhe këngëtari me zërin shumë të vecantë ka një apel për televizionet shqiptare, cili është ai, ja se cfarë thotë : ‘Për TV-të tona kam mendim dhe bashkëpunim shumë të mirë, vazhdimisht mi kanë transmetuar këngët dhe projektet e mia, por kisha apeluar që t’ju jepet hapësire më shumë artistëve te rinjë’.

Këngëtari i hitit ‘Asaj’ para fundvitit ka në plan edhe një këngë të re e kjo mësojmë se do të jetë ritmike e ku mendohet të dalë në muajin nëntor dhe padyshim se do të pritet mirë nga publiku shqiptar./Maksim Gjokaj/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Alihajdari oath, brings beautiful ballad autumn

Sunday, 21 September 2014

Agron Aliu sjell një tjetër hit, gati për programet e fundvitit (Video)

‘Jan jan kta sy’ kështu quhet kënga më e re e këngëtarit të njohur Agron Aliu të cilën e ka sjellë pak ditë më parë me anë të një klipi shumë interesant.

Kënga është punuar në studion e bashkëpunëtorit të tij të ngushtë Eroll Jakupi, ‘Eroll 5’ në Shkup me muzikë nga Rrahman Kryeziu dhe me tekst nga Sami Aliu, e video e realizuar nga ‘Arfiss Production’.

Klipi ka nisur të pëlqehet dhe të shikohet shumë në kanalin youtube duke treguar edhe një herë se artisti kumanovas por që jeton në Berlin, ka sjellë një tjetër hit në tregun muzikor shqiptar.

Por Goni ashtu sic e njohin të gjithë me këtë emër ka qenë mjaft i angazhuar nëpër dasmat shqiptare së bashku me grupin e tij’ Alba Trend’ në Kosovë e Maqedoni, ndërsa për mirëpritjen e tij ai falenderon shumë fansat dhe të gjithë artdashësit e muziëks së tij.

Këngëtari tashmë është duke u përgaditur për të qenë në programet festive të fundvitit, ku ka mjaft ftesa nga produksionet kryesore shqiptare dhe me siguri do të ketë ndonjë këngë të re e të bukur për programet e Vitit të Ri./Maksim Gjokaj/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Ali Agron brings another hit, ready to end programs

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online