All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Adrian Paci. Show all posts
Showing posts with label Adrian Paci. Show all posts

Monday, 16 January 2012

Artisti Shqiptar Adrian Paci mban Ekspozite ne Seattle te Amerikes [VIDEO]

Shqiptari Adrian Paci mban ekspozite ne Siatell (Seattle) te Amerikes

Artisti konteporan Adrian Paci kete jave ekspozon punimet e tij ne Siatell te Amerikes, duke u shoqeruar me vlersime maksimale. Kjo nuk eshte hera e pare qe punimet e tij ekspozohen ne Amerike, pasi me pare Paci ka ekspozuar dhe ne galerite e famshme MoMA apo Guggenheim ku eshte vlersuar me se shumti per punimet e tij ne performance dhe video, nderkohe qe gjithashtu ka realizuar shume pune ne pikture,skulpture e fotografi. I lindur ne Shkoder me 1969, Paci ka jetuar ne Shqiperi deri ne vitin 1997, ku ka perfunduar Akademine e Arteve te Bukura, e me pas ka dhene mesime te historise se artit ne Shkoder. Ne 1997 u largua per ne Milano te Italise ku aktivizohet dhe behet i njohur ne qarqet artistike, me punime te cilat shpesh here ne qender te tyre pasqyrojne jeten dhe traditen shqiptare te Pacit (si psh ne punimin "Turn On" apo "Apparizione" ku nje vajze kendon shqip shoqeruar nga te afermit e saj). Ai gjithashtu eshte nje nder artistet e pare shqiptar qe ka marre pjese ne "Biennale di Venezia" (1999), duke u pasuar me ekspozita ne Amerike, Itali, Gjermani, Zvicer, Australi, Angli, Suedi etj. Qe prej 2003 Paci jep leksione ne "Accademia Carrara di Belle Arti" ne Bergamo dhe "Universita IUAV" ne Venecie.

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online