All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Albert Kuzhnini. Show all posts
Showing posts with label Albert Kuzhnini. Show all posts

Wednesday, 12 February 2014

‘Markis Juwelier’ i shqiptarit në Zvicër

   Nga Maksim Gjokaj

Duhet të krenohemi kur dëgjojmë për personazhë të tillë sic është shqiptari me origjinë nga Prizreni por që jeton prej shumë vitesh në Zvicër dhe që tregton ora dhe stolitë të ndryshme dhe ato që i krijon vetë e që janë unikate.

Quhet Albert Kuzhnini dhe e ne e takojmë pikërisht në dyqanin e tij në Wil SG dhe me insistimin tonë duam të marrin disa informacione për të. Mësojmë se këtë punë që ai e ka edhe vetë zvicranët nuk mund të kenë shumë guxim ta prekin, e këtë biznes ai e ka nisur që nga viti 2002.

Dihet se Zvicëranët me këtë profesion mburren në gjithë botën dhe janë padiskutim të parët, dhe duke e vlerësuar këtë fenomen të tyre, djaloshin nga Prizreni e ka fascionuar kjo punë që është 100 përqind vetëm luks dhe ka të bëjë me njërëzit e luksit, ku dhe kostaja e gjërave nuk pyetet se kualiteti është pikë e parë.

Ndërsa e takojmë në dyqanin e tij që ndodhet në një rrugë kryesore të Wilit me plot myshteri. Klientët e tij janë njerëz të bisnezit e që i blejnë gjësende të cmuara, atë e njohin Albertin dhe cilësisë që punës së tij dhe i drejtohen shpesh dyqanit të tij ‘Markis Juwelier’.

Nuk ka pranuar kurrë që të flasë dhe të rrëhehet për media të tjerë, por me këmbënglujen tonë ai tregon se në moshën e re ka pasur dëshirë modën, ka qenë sportist, ndërsa sot me këtë punë që po bën ua ka prekur zemrën zviceranëve, ndërsa Markis bën dicka më ndryshe prej atyre bisnezeve që jemi mësuar të dëgjojmë për shqiptarët në diapsorë, ndërsa ky emër është i njohur shumë edhe nga emrat më të mëdhenj të estradës shqiptare.

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online