All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Alketa Pireva. Show all posts
Showing posts with label Alketa Pireva. Show all posts

Saturday, 18 August 2012

Alketa Pireva, trimeresha e UCK-se, ne sfilatat e Londres...

Alketa Pireva, trimeresha e UCK-se, ne sfilatat e Londres

Alketa Pireva portretizon traditen shqiptare ku vashat dhe burrneshat shqiptare ishin te pranishme ne lufterat clirimtare. Alketa Pireva ishte nje luftetare e denje ne betejen per clirimin e Kosoves ne kohet me te veshtira te saj.

Duke pare vizionin atdhetar patriotik te legjendarit Adem Jashari, 18 vjecarja Alketa Pireva u nis nga Londra per ne Kosove, me amanetin e tij mbi supe. Me 10 shkurt 1997 Alketa kapi armet dhe u bashkua me forcat e UCK-se, per nje qellim - Bashkimin Kombetar. Si luftetare femer trime ka fituar respektin nga bashkeluftetaret e komandes. Me trimerine e saj ka deshmuar dashurine dhe krenarine per kombin dhe nje Kosove te lire.

“Populli Shqiptar sot duhet t’i le percarjet ndaj njeri tjetrit. Ne vellazeni dhe te bashkuar mund te behemi nje komb. Bashkimi ben forcen dhe forca ben fuqine”, shprehet ish-luftetarja e UCK-se.

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online