All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Arta Kallaba. Show all posts
Showing posts with label Arta Kallaba. Show all posts

Tuesday, 1 May 2012

Arta Kallaba, regjisorja e frymes se re...

Arta e (prapa)skenes sone!

Arta Kallaba, ose regjisorja e frymes se re ne lemin e regjise, nuk eshte e zhurmshme, ajo punon ne heshtje, por me shfaqjet e saja ben zhurme te madhe ne kuptimin pozitiv te fjales dhe pikerisht me shfaqjen, “Heshtje”, ajo u shqua ne manifestimin “Flaka e Janarit 2011”, manifestim ky tradicional qe mbahet ne nderim te Jusuf e Bardhosh Gervalles dhe Kadri Zekes.

E dale nga nje familje artistesh, kryesisht ne lemin e muzikes (babai i saj Izet Kallaba eshte kompozitor i njohur), Arta, qysh si e re e sprovoi veten ne shume fusha te artit, por duket se regjia e pushtoi te teren dhe ne kete fushe ka arritur suksese, sidomos me shfaqjet, “Lisistrata” nga Aristofani, ”Guxim per Vrasje” nga Lars Noren, “Heshtje” nga Refet Abazi, etj. Me keto shfaqje ajo tregoi seriozitet dhe afinitet, duke fituar edhe cmime te shumta. Po, cila eshte ne te vertete Arta Kallaba ne jete dhe cilat jane synimet e saja, por edhe preokupimet dhe veshtiresite, me te cilat po has ne fushen e saj-regjine?

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online