All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label CIMA. Show all posts
Showing posts with label CIMA. Show all posts

Friday, 27 December 2013

Super mbrëmje për Vit të Ri në “Macumba”

Aty ku nata mbahet mend shumë gjatë, e aq më tepër kur është nata e fundit e vitit apo fillimi i një viti të ri.

Një nga diskotekat më të njohura shqiptare “Macumba” që ndodhet në Fribourg tu Zvicrës ka menduar tu sjellë netë super madhështore me artistët më të mirë shqiptarë për tu argëtuar në natën e ndërrimit të vitit me 31 dhjetor, ku për ju do të jenë humoristi i njohur Cima dhe këngëtarët Muharrem Ahmeti, Bekimi & Xheza.

Në natën e 1 janarit do të vijnë për ju artistët e njohur si i madhi Sabri Fejzullahu, Pandora dhe Bekimi dhe humoristët e njohur G5.

Por vazhdon festa e Vitit të Ri edhe gjatë 2 janarit ku kjo disko ka menduar të sjellë për të gjithë shqiptarët në Diasporë emrat e njohur të artistëve si: Mahmut Fehrati, Shyhrete Behluli si dhe humoristët G5.

Në të gjithë këto netë do tju argëtojnë edhe këngëtarët si : Liridoni & Vani, Ada & Arza & Sebastia. Pronari dhe organizatori i këtyre netëve  shumë i njohur për mbrëmjet madhështore Zairi ka menduar që shqiptarët të cilët kanë vendosur ta kalojnë Vitit e Ri ku po jetojnë në Diasporë të kënaqen në këto koncerte festive.

Deri tani për këto netë ka pasur shumë rezervime ku të gjithë shqiptarët duan të shkojnë aty në njërën nga këto netë vetëm në “Macumba”. /Maksim Gjokaj/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Super night for the New Year in " Macumba "

Wednesday, 24 February 2010

Rasim Thaqi CIMA Flet Per Vetura!

Rasim Thaqi CIMA
/photo public domain/

INTERVISTE ME HUMORISTIN RASIM THACI - CIMEN
Pa hajgare, jam SHOFER PROFESIONIST!

“Patente shoferi ne Kosove merret ne kafene. Nese dikush eshte i interesuar per patente shofer, i thone shko ne kafene se ata ta sjellin, pra sot leja e vozitjes merret shume lehte, po pate dike te njohshem ose nese jep para. Une jam vozites profesional dhe kur vozis ketu ma shume kujdesem per ata qe vijne nga ana e kundert e imja se sa per veten. Te ne eshte katastrofe vozitja”, shprehet Cima

“Kosova Sot”: Cilen veture e mbani mend nga femijeria juaj?

Cima: Ne femijeri nuk kam pasur veture, sepse kam jetuar ne nje katund, ne Drenice. Ne ate kohe me kane pelqyer veturat e tipit “Fiqa”.

“Kosova Sot”: Kur keni treguar interesimin me serioz per vetura?

Cima: Per veture kam qene i interesuar qe nga vegjelia, qe nga koha kur kam ardhur nga Drenica ne Prishtine. Kurse, ne klasen e tete shpesh ua “vidhja” veturen te afermve te mi, sepse gjithmone kam pasur dhunti per te vozitur.

“Kosova Sot”: Kontakti i pare me timonin kur ka qene?

Cima: Kontakti i pare ka qene me nje motor, me dy rrota. Ne ate kohe i thava disa brinje dhe kalova ne makinen me kater rrota, sepse ne motor ka pune shume me ekuilibrimin. Nderkaq, kontakti me mjetin me kater rrota ka qene nje muaj para se ta merrja patente shoferin. Ne kohen kur e kam marr patente shoferin eshte dashur shume pune dhe para se te hyja ne vozitje eshte dashur nje muaj i tere qe te ushtrosh vozitjen.

“Kosova Sot”: A keni patente shofer?

Cima: Patent shoferin e kam qe nga viti 1968.

“Kosova Sot”: Aktualisht, cfare veture vozisni?

Cima: Edhe para lufte, edhe tash, jam i pasionuar pas vetures “Reno 5”. Edhe pas luftes kam, po ashtu, “Reno 5”, e cila eshte e dyta, me e rendesishme se gruaja. E kam shok nje hoxhe, i cili sa here me sheh me kete veture me thote: “o Cime, me duket se edhe ne tabut kam me te vendos bashke me “Reno 5”.

“Kosova Sot”: Cfare veture do te donit te vozisni?

Cima: Do te doja te vozisja nje “Landrover”, xhip, te stilit anglez. Te jete me kilometrazh zero.

“Kosova Sot”: Cilin nga ngasesit boterore te veturave e adhuroni?

Cima: Nga skuadrat e pelqej “Meklarenin”, sepse eshte skuader qe ka vetura te mira dhe garon si njera nga skuadrat favorite ne garat me vetura. Kurse, nga ngasesit e adhuroj Shumaherin, sepse, me te vertete, eshte shume i forte dhe e nget makinen ne menyre te mrekullueshme.

“Kosova Sot”: A ndodh qe te vozisni edhe jashte vendit dhe ne cilin vend keni vozitur?

Cima: Jashte nuk kam pasur mundesine te dal me veture, sepse per toke nuk mundemi, per shkak se na duhen vizat. Per kete arsye nuk kam mundur te udhetoj ne ndonje shtet jashte Kosoves me veture. Por, kur kam qene ne Gjermani, kam vozitur nje “Passat”, te tipit te ri. Ishte nje kenaqesi te vozisesh nje veture te tille. Rruget ne Gjermani jane shume te mira. Kurse ne Itali kam vozitur deri 220 km/h, nderkaq nese ne Zvicer e tejkalon 200 km/h, ata te konsiderojne si njeri te cmendur.

“Kosova Sot”: Cilat vende i konsideroni me te pershtatshme per te vozitur dhe cilat me te rrezikshme?

Cima: Me te pershtatshme jane rruget e Italise, Gjermanise dhe Zvicres, kurse me te rrezikshme rruget e Turqise. Kur te vozisesh ne keto rruge duhet ta kesh me vete arkivolin!... Po ashtu, edhe rruget e Shqiperise jane te tmerrshme, sepse ne rruget e Shqiperise duhet te jesh i pergatitur shume mire dhe ta kesh me vete hoxhen, arkivolin dhe disa pare ne xhep per me te la hoxha ngase ata atje nuk i respektojne rregullat e komunikacionit.

“Kosova Sot”: Sa eshte shpejtesia me e larte, te cilen e keni arritur ndonjehere?

Cima: Deri tash kam vozitur deri 220 km/h dhe ate ne nje rruge te Italise.

“Kosova Sot”: Cfare nuk pelqeni te shoferet ne Kosove?

Cima: Se pari me vjen keq qe e them kete, patente shoferi ne Kosove merret ne kafene. Nese dikush eshte i interesuar per patente shofer i thone ‘shko ne kafene se ata ta sjellin patenten’. Pra, sot leja e vozitjes merret shume lehte, po pate dike te njohshem ose nese jep para. Une jam vozites profesional dhe kur vozis ketu me shume kujdesem per ata qe vijne nga ana e kundert, se sa per veten. Te ne eshte katastrofe vozitja.

“Kosova Sot”: A keni shpesh probleme ne trafik dhe sa ju ndihmon fama?

Cima: Policia me denon shume here, sepse e vozis veturen shume mire. Une jam nje tip qe hy ne te kuqe, pa e rrezikuar askend tjeter, por une i kuptoj gabimet e mia, prandaj gjendem ne vendin e pare sa i perket gjobave. /b.zyberi/kosova sot/24.02.2010/
- - - - - - - - - -
+tag: thaqi
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

INTERVIEW WITH HUMORIST RASIM THACI - CIMA
No Joke, I am a professional driver!

"Driver's license is taken in the cafe in Kosovo. If anyone is interested in a driver license, I say they go to cafes to bring, driving permit today so easily obtained, are recognizable goose or if someone gives money. I am a professional driver and when I paddle here cater more for those coming from the opposite side of mine than for himself. Our driving is catastrophe, "said Cima

"Kosova Sot": Which car remember from your childhood?

Rain: I've had no car in my childhood, because I lived in a village, in Drenica. At that time I fancied cars of type like Fiqa.

"Kosova Sot": When you showed serious interest in cars?

Cima: For car I was interested since I was little, since the time when I came from the Drenica in Pristina. But, in grade eight often I'd steal the car of my relatives, because I've always had flair for driving.

"Kosova Sot": first contact with the wheel when there was?

Cima: first contact was with a motorcycle, with two wheels. At that time the eye and I spent some thava car with four wheels, because the engine is working much offset. Meanwhile, contact with the vehicle with four wheels has been a month before taking the driver license. By the time I get the driver license has had a lot of work and enter before the stroke has had a whole month to practice drive.

"Kosova Sot": Do you have a driver license?

Rain: I have Patent driver since 1968.

"Kosova Sot": Actually, what car do you drive?

Cima: Even before the war, even now, I am passionate after vehicle "Renault 5". Even after the war I also "Renault 5", which is the second, more important than the woman. I associate an imam, who sees it here with this car says: "o Cime, to appear in the coffin that I put together with the" Renault 5 ".

"Kosova Sot": What car would you like to drive?

Rain: I would like to paddle a "Landrover, jeep, British style. To be with zero mileage.

"Kosova Sot": Which World Rider car of worship?

Cima: The teams like "Meklarenin", because it is team that has good cars and Garo as one of the favorite teams in racing cars. But, by riders Shumaherin worship, because, really, is very strong and is driving so wonderful.

"Kosova Sot": Do you also happen to drive abroad and in which country did you drive?

Cima: More Than I've never been able to get the car, because land can not, because we need visas. For this reason I could not travel in Kosovo with any country outside the car. But, when I was in Germany, I vozitur a "Passat", a new type. It was a pleasure to paddle such a car. Roads in Germany are very good. But in Italy I vozitur to 220 km / h, while in Switzerland if exceeds 200 km / h, they consider a man crazy.

"Kosova Sot": Which countries consider to be appropriate to that with driving and dangerous?

Cima: The most appropriate places are the streets of Italy, Germany and Switzerland, and the dangerous streets of Turkey. When the paddle in this way must have with them the coffin! ... Also, the roads are terrible Albania, because Albania's streets should be very well prepared and to have with them Hoxha, the coffin and some pocket for first with Hoxha left there because they do not respect traffic rules .

"Kosova Sot": What is the highest speed, which have been sometimes?

Rain: So far I vozitur to 220 km / h and that in a way to Italy.

"Kosova Sot": What Drivers do not like in Kosovo?

Rain: First I am sorry to say this, Kosovo driver license taken into cafes. If anyone is interested in driver's license say 'they go to cafes to bring the driver'. So, today driving permit obtained easily, are recognizable goose or if someone gives money. I am a professional driver and when the paddle here cater more for those coming from the opposite side, rather than for himself. Our disaster is driving.

"Kosova Sot": Do you often have problems in traffic and fame as you help?

Cima: Police with sentences many times, because the paddle very good car. I am a type that hy in red, without endangering anyone else, but I understand my mistakes, so turn up in the first place regarding fines.
]]

Saturday, 8 November 2008

Macumba Club: Korab Jetishi, Cima

Macumba Club 14 e 15 Nentor 2008
/photo macumba/

TE PREMTEN E TE SHTUNEN 14 & 15 NENTOR 2008
Aziz Murati, Bashkim Spahiu, Valbona, Hevzi Kumanova

TE SHTUNEN ME 15 NENTOR 2008
Korab Jetishi & Humoristi Cima

Hyrja deri 23h per femra falas!

MACUMBA CLUB FRIBOURG
MACUMBA CLUB
Rte de Tavel 17
Fribourg
Switzerland

Tel: 079 616 77 43
macumbaclub.ch
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com

Thursday, 30 October 2008

Sparta Club: Cima, Adelina Thaqi, Viola

Disco Sparta Cima Adelina Thaqi Viola
/photo disco sparta/

Te Shtunen me 1 Nentor 2008
Cima, Adelina Thaqi dhe Viola

Cdo te premte dhe shtune:
Orkestri Sparta, Fida, Xhevati, Vlora

Club Lounge Sparta
Netzenstrasse 4
CH - 4450 Sissach

tel.Senad: 076 702 81 55
tel.Duli: 076 378 59 67
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online