All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Dafina Neziri. Show all posts
Showing posts with label Dafina Neziri. Show all posts

Saturday, 15 May 2010

Dafina Neziri Realizon Endrren!


/photo urbangraphics (petrit zeka)/

Dafina, realizon endrren...

E bukur? Sigurisht qe po. Sharmante? Padyshim. Po keshtu mund te thuhet per elegancen, qendrimin, shijen, menyren e te folurit, ecjen... e shumecka tjeter...Eshte kjo, Dafina Neziri.

Ka “braktisur” Gjermanine dhe eshte zgjedhur percjellese e pare e “Miss Gjilani 2010”. Ajo, tashti, eshte duke vijuar mesimet ne gjimnazin “Universum” ne Prishtine, per te vazhduar pastaj studimet ne Universitetin Amerikan te Kosoves (AUK) ne Prishtine.

Komplimente per pamjen! Duhet thene po dukesh serish e vecante...
Faleminderit per komplimentet... Me vjen mire qe jam pelqyer.

Me thuaj gjithcka qe di per veten tende..
Jam Dafina, 18 vjece. Me pelqen shume muzika, piano, vallezimi dhe fusha e modes. Duke qene e bindur per aftesite e mia, vendosa te merrja pjese ne “Miss Gjilani” dhe ja ku jam! Ishte nje eksperience e bukur. Nuk me pelqen ta lavderoj veten, por mos pretendoni as qe ta shaj… (Qesh) Jam e thjeshte dhe e cilter. Besoj se kaq mjafton. Sa e veshtire qenka te flasesh per veten!

“Miss Gjilani 2010” ishte pjesemarrja jote e pare?
Kam pasur deshire te marr pjese edhe ne evenimente te tjera, por me pengonte pesha. Me t’u kthyer ne Kosove, mora ftesen, dhe, humba disa kilograme... Si here e pare qe ishte, mendoj se ia dola mbane.

Eshte kjo ajo qe ke dashur gjithmone?
Gjithmone kam enderruar te marr pjese ne nje “Miss” dhe te shperblehem. Tani qe endrra ime u realizua, pervec fushes se modes une dua te vazhdoj edhe te studioj...

Te pelqen te jesh ne qender te vemendjes?
Te qenit ne qender te vemendjes ka edhe te mirat, edhe te keqijat e veta. E mira eshte se je bere dikushi dhe e keqja eshte se nuk ndihesh gjithnje mire, pasi ka njerez qe te ngacmojne, flasin dhe nuk mund te jesh po aq praktike dhe e lirshme sa me pare.

Kush e ka meriten per pamjen tende? Pervec prinderve, kuptohet…
Pervec prinderve, nga te cilet kam marre tiparet me te bukura, merite ka edhe “Saimi Fashion”, ne Gjilan. Por, edhe kujdesi dhe koha qe harxhoj per veten. Me pelqen te jem gjithmone ne forme.

Cfare ka ndryshuar ne jeten tende tani qe te njohin?
Nuk kam ndryshuar shume, sepse dal ashtu sic e ndjej veten me mire. Diten jam me e thjeshte, me sportive...ne mbremje kujdesem shume per dukjen time. Kur te njohin duhet te jesh gjithnje ne forme te perkryer, per te respektuar publikun e me pas, veten.(Qesh)

Mendon se duhet te jesh domosdoshmerisht e bukur per te qene modele?
Jo, ka femra qe nuk jane te bukura dhe te terheqin.

Sa vajza te kane pare shtrember deri tani?
(Qesh) Per fat te mire, vajzat ishin te gjitha te mira, jo si neper sfilatat e tjera ku edhe te shohin shtrember. Ishin edhe goxha te dashura! Por, edhe une, jam nje vajze e cilter dhe shume e shoqerueshme me krejt vajzat.

Gjate kohes qe po beje fotot me Veton Osmanin dhe Petrit Zeken, vume re qe s’kishe piken e ndrojtjes. Dukej sikur kishe nje jete qe merreshe me kete pune…
Jo, jam tip qe pershtatem ne cdo lloj vendi. Normalisht, ne fillim do te jem pak e ndrojtur, por kjo eshte ajo qe kam zgjedhur, tani eshte puna ime dhe duhet ta bej sa me mire.

Ke do te doje te kishe mik apo mikeshe ne boten e artit?
Eshte e veshtire te kesh miq, por besoj se mikeshe me te mire se veten nuk do te kem.

Cdo te thote te jetosh jashte vendit tend?
Nuk e di, sepse une kam ikur e vogel dhe jam mesuar me jeten atje. Me pelqen shume jeta atje. Kam familjen, shoqerine time.

E dashuruar?
Jo, hahah. Per momentin, jam e dhene vetem per studime dhe ta bej punen e modeles...per dashuri nuk po gjej kohe...

Me fol pak per ndjenjat. Je tip qe fal apo merr dashuri?
Jam tip qe fal dashuri. Jam shume e bute, e afrueshme.

Ke marre ndonjehere guximin t’i propozosh ti e para nje djali?
Nuk me pelqen te jem une e para qe e marr iniciativen. Femra duhet te jete
femer.

Si duhet te jete nje mashkull qe te te beje per vete?
Mjafton te jete njeri, ne te gjitha kuptimet, te me pershtatet dhe te respektoje punen time.

Cili eshte njeriu me i rendesishem ne jeten tende?
Nuk eshte nje. Jane prinderit e mi, halla dhe axha qe kujdesen shume per mua ketu ne Kosove ..., pa harruar edhe te gjithe miqte e mi, qe sigurisht jane shume te rendesishem. Ne vecanti, nje mikeshe timen qe e kam takuar ne Kosove dhe qe me perkrah shume.

Planet me te aferta?
Te pranohem ne Universitetin Amerikan ne Kosove dhe te bej karriere. /gazmend kajtazi/telegrafi/maj 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Dafina, realizes dream ...
Beautiful? Certainly yes. Charming? Obviously. But so can be said for elegance, attitude, taste, manner of speaking, walking ... The next lot ... is this, Dafina Neziri.
Interview: Gazmend Kajtazi

Has "abandoned" and Germany is the first choice of accompanying Miss Gjilan 2010. She now is being attended classes in high school "Universum" in Pristina, then continue studies at American University in Kosovo (AUK) in Pristina.

Compliments for the look! It should be said again is a special look ...
Thanks for the compliments ... I'm good that I liked.

Call me everything you know for yourself ..
Dafina am 18 years old. I like music, piano, dancing and field modes. Being confident about my skills, I decided to take part in "Miss Gjilan" and here I am! It was a beautiful experience. I am not to praise myself, but do not pretend that I shout ... (laughs) I'm simple and straightforward. I believe so enough. How Too difficult to talk about myself!

"Miss Gjilan 2010" was your first participation?
I had no desire to take part in other events, but prevent the weight. Upon returning to Kosovo, I took the invitation, and I missed a few kilos ...
How was the first time, I think it came holds.

Is this what you've always wanted?
Dreamland I always take part in a "Miss" and shperblehem. Now that my dream was realized, besides the field of fashion I want to continue to study ...

Do you like being in the spotlight?
Being in the spotlight is also good, and its evil. The best is that you become someone and the worst is not always feel good, because there are people that Brother, speak and can not be as practical and loose as soon as possible.

Who is credited with your appearance? Besides the parents, of course ...
Apart from parents, from whom I received the most beautiful features, has merit "Saimi Fashion" in. But the care and time to spend on themselves. I love to be always in shape.

What has changed in your life now to know?
I have not changed greatly, as out as I feel myself better. I'm with the simple, to watch sports in the evening ... more about my appearance. When you know you must be always in perfect form, to respect the public and then, themselves. (Laughs)

Do you think it should necessarily be nice to be models?
No, there are women who are beautiful and not withdraw.

How many girls have seen so far awry?
(Laughs) Luckily, the girls were all good, not as through other sfilatat where to look awry. They were also pretty dear! But even I, am a straight girl and very sociable with all girls.

During the time that is make pictures and Petrit Zeken Veton Osmani, noted that had no point of ndrojtjes. It seemed like I had a life that dealing with this work ...
No, I'm that type of humor in any country. Normally, we will start to be less coy, but this is what I chose, now it is my job and must do much better.

You will take the church friend or girlfriend in the world of art?
It is difficult to have friends, but I believe that the best girlfriend that I myself would not.

Means to live outside your country?
I do not know, because I've gone small and I used to be there. I like the life there. I have family, my society.

The Lovers?
No, hahah. Currently, I am given only for study and work to make modeles ... for love not find time ...

With a little talk about feelings. You're the type who gets forgive or love?
I love that type of Fly. I am very soft, the afrueshme.

You ever get the courage to be the first propozosh a boy?
There I am to be the first to take the initiative. Women should be
woman.

How to be a man to do for themselves?
Just be a man, in all sense, the fit and respect my work.

What is the most important man in your life?
There is one. Are my parents, aunt and uncle who care more about me here in Kosovo ..., without forgetting also to all my friends, who of course are very important. In particular, a girlfriend of mine who I met in Kosovo and that with more supports.

Plans to close?
To pass the American University in Kosovo and to make career.
]]

Tuesday, 12 January 2010

Dafina Neziri, E Dyta Me e Bukura ne Miss Gjilani 2010

Posa u rikthye në Kosovë iu hapen dyert e sukseseve

Intervistë me Dafina Nezirin, përcjellësja e parë e Miss Gjilanit 2010

Unë kam ardhur nga Gjermania në Kosovë dhe kam marr pjesë në Miss Gjilani 2010. Shpresoja se do ta fitoja ndonjë çmim dhe qëllimit ia arrita dhe fitova çmimin përcjellësja e parë Miss Gjilani 2010 dhe jam shumë e gëzuar që u shpalla vajza e dytë më e bukur e Gjilanit. Kjo për mua ka domethënie të madhe që të vazhdoi karrierën në mesin e bukurosheve. Ky çmim më inkurajon edhe më shumë drejt sukseseve të reja.

Pas shtatëmbëdhjetë vjetësh të qëndrimit në Gjermani, vendosi që të rikthehet në vendin e saj në Kosovë për të studiuar. Me të ardhur në vendlindje, siç duket tetëmbëdhjetë vjeçares Dafina Nezirit nga Gjilani iu hapën dyert e sukseseve. Ajo pos që vazhdon të ndjek shkollimin në gjimnaz, konkurroi edhe në spektaklin e bukurisë Miss Gjilani 2010 ku edhe fitoi titullin e bukuroshes e dytë të këtij qyteti, çmimin Përcjellësja e parë e Miss Gjilanit 2010. Biondina gjilanase që gati tërë jetën e kaloi në Getingen të Shtutgartit përsëri majën e sukseseve e arrit në Kosovë ku edhe mendon të vazhdoi karrierën e saj krahas studimeve. Ajo në një intervistë ekskluzive për gazetën “Bota sot” ajo tregon jetës sukseseve dhe sfidave të saj.

“Bota sot”: Keni marr pjesë në spektaklin e bukurisë Miss Gjilani 2010 ku edhe fituat çmimin e dytë si vajza më e bukur, a keni menduar se do të fitoni këtë epitet?

Dafina Neziri: Unë kam ardhur nga Gjermania në Kosovë dhe kam marr pjesë në Miss Gjilani 2010. Shpresoja se do ta fitoja ndonjë çmim dhe qëllimit ia arrita dhe fitova çmimin përcjellësja e parë Miss Gjilani 2010 dhe jam shumë e gëzuar që u shpalla vajza e dytë më e bukur e Gjilanit. Kjo për mua ka domethënie të madhe që të vazhdoi karrierën në mesin e bukurosheve. Ky çmim më inkurajon edhe më shumë drejt sukseseve të reja.

“Bota sot”: Cila ishte ideja e ardhjes suaj pas shtatëmbëdhjetë vjetësh në Kosovë nga Gjermania?

Dafina Neziri: E “braktisa” Gjermanin për të kryer studimet në vendin tim dhe tash jam duke vijuar mësimet në gjimnazin Univerzum në Prishtinë dhe pasi të kryej këtë vit do të vazhdoi studimet në Universitetin Amerikan të Kosovës (AUK) në Prishtinë dhe besoj se do të arrij të pranohem.

“Bota sot”: Çfarë planesh keni tash pos shkollimit, do të vazhdoni të merrni me spektakle bukurie dhe modelizëm apo çfarë?

Dafina Neziri: Po sigurisht mendoj që krahas studimeve të vazhdoi me këtë profesion dhe të marr pjesë në spektakle të ndryshme bukurie. Ideja ime është që të merrem edhe me muzikë, sepse kam talent dhe shpresoj se do të bëjë edhe ndonjë këngë dhe video klip. Merrem njëkohësisht edhe me muzikë dhe shumë mirë di të këndoj edhe me piano dhe këtë e kam mësuar nga babai dhe halla ime.

“Bota sot”: Në mesin e nëntëmbëdhjetë bukurosheve u zgjodhët e dyta kishit emocione kur juria shpallte rezultatet, apo ishe e bindur se do të fitonit ndonjërin nga titullin e bukurosheve?

Dafina Neziri: Isha e bindur se do të fitoja ndonjë shpërblim në këtë spektakël, në fillim kisha pak emocione, por më vonë publiku më dha shumë shumë komplimente me duartrokitje dhe fishkëllima dhe besova se do të shpallem edhe njëra nga vajzat më të bukura të Gjilanit. Nuk e kishim të vështirë gjatë përgatitjeve dhe gjatë tërë kohës jemi kënaqur?

“Bota sot”: Kush ju inspiroi që të konkurroni në spektaklin e bukurisë Miss Gjilani 2010?

Dafina Neziri: Edhe më herët jam marr me aktivitete të tilla: si sfilita mode, foto profesionale dhe duke iu falënderuar familjes dhe miqve të mi, vendosa që të marr pjesë në këtë spektakël dhe që edhe ia arrita suksesit, duke u marr kurorën e bukuroshes së dytë të qytetit. Po ashtu falënderoi edhe Meriton Sejdiun, drejtorin e Agjencionit të Modës dhe Marketingut Gjilani Fashion për organizimin e këtij spektakli në mënyrë madhështore.

“Bota sot”: Tashmë jeni larg familjes me të vetmen arsye shkollimin, ju pëlqen vendlindja, njerëzit dhe mjedisi këtu?

Dafina Neziri: Siç e thash edhe më parë, unë kam ardhur për studime në Kosovë, ndërsa në Gjermani kam familjen. Është pak vështirë të qëndrosh larg familjes, por kam edhe një pjesë të familjes edhe këtu dhe posaçërisht hallën time, e cila më përkrah shumë. Por mendoj se edhe përkundër disa probleme të vazhdoi shkollimin këtu. Shpejt kam arritur të adaptohem në rrethin këtu dhe më pëlqen gjithçka këtu në Kosovë ku ka gjëra shumë të mira dhe këtu po kënaqem me njerëzit që janë shumë të mirë.

“Bota sot”: A do të ktheheni në Gjermani pasi të kryeni studimet apo do të qëndroni këtu?

Dafina Neziri: Mendoi se do të qëndroi në Kosovë dhe të vazhdoi jetën këtu, sepse këtu më pëlqen më shumë, por mund të ndodh që pasi të kryej studimet edhe të shkoj, por më shumë besoj se do të jetoj në Kosovë dhe ti përkushtohem karrierës që kam nisur dhe studimeve./besim toska/bota sot/janar 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Once she returned to Kosovo's success opened doors
Interview: Besim Toska
Interview with Dafina Neziri, accompanying the first Miss Gjilan 2010
I came from Germany to Kosovo and I take part in Miss Gjilan 2010. Hopes to win a prize and it reached the goal and won first prize Miss redirect Gjilan 2010 and am very happy to announce the second daughter of the most beautiful of Gnjilane. It to me has great significance to the continued career among lovely. This award encourages me even more towards new successes.

After seventeen years of residence in Germany, decided to return to her country to study in Kosovo. Upon coming home, it seems that eighteen-year-old Dafina Neziri from Gnjilane were opened the doors of success. Except that it continues to pursue education in college, competed in the spectacle of beauty Miss Gjilan 2010 where won the second of this beautiful city, the first prize of Miss Tracking Gjilan 2010. Gjilan Biondina who spent almost all life on Getingen of Stuttgart again reached the pinnacle of success in Kosovo, where he intends to continue her career in addition to the studies. It is in an exclusive interview to newspaper "Bota Sot" it shows life's successes and its challenges.

"The world today": Did you participate in beauty spectacle of Miss Gjilan 2010 where earned second prize as the most beautiful girl, do you think will win this epithet?

Dafina Neziri: I come from Germany to Kosovo and I take part in Miss Gjilan 2010. Hopes to win a prize and it reached the goal and won first prize Miss redirect Gjilan 2010 and am very happy to announce the second daughter of the most beautiful of Gnjilane. That to me has great significance to continued career among lovely. This award encourages me even more towards new successes.

"The world today": What was the idea of your arrival after seventeen years in Kosovo from Germany?

Dafina Neziri: The "abandoned" to Germany to study in my country and now am Univerzum attend high school in Pristina and after this year will perform continued studies at American University in Kosovo (AUK) in Pristina and I believe it will is difficult to pass.

"The world today": What are your plans now, but education will continue to get shows and modelizëm beauty or what?

Dafina Neziri: I certainly think that in addition to continued studies with the profession and to participate in various shows beauty. My idea is to engage with music, because I have talent and hope it will also make a song and video clips. Simultaneously deal with the music and sing very well know the piano well and this I learned from father my aunt.

"The world today": Among the nineteen were chosen second lovely emotion when the jury had declared the results, or were confident it would win any of the lovely title?

Dafina Neziri: I was confident it would win any award in the showmanship, had little emotion at first, but later gave the audience a lot more compliments with applause and hissing and trusted it would be declared one of the most beautiful girls in Gjilan . There had difficulty in preparation and during the time we think?

"The world today": Who inspired you to compete in the spectacle of beauty Miss Gjilan 2010

Dafina Neziri: Even before I take such activities as: sfilita mode, professional photo and thanks to my family and friends, I decided to take part in the showmanship and even reached his success, doing beautiful crown second city. Also thanked the Meriton Sejdiu, director of the Agency and Fashion Fashion Marketing Gjilan for organizing this show so great.

"The world today": Now you're away from family the only reason school, you like home, people and environment here?

Dafina Neziri: As I said before, I have come to study in Kosovo, while in Germany I have family. It's a little hard to stay away from family, but also have a family here and especially my Hallen, which supports much. But I think that despite some problems continued education here. Soon I reached the district adaptohem here and I like everything here in Kosovo where a lot of good things and there is delight to people who are very good.

"The world today": A return to Germany after carrying out studies or stay here?

Dafina Neziri: Thought it would be spent in Kosovo and continued life here, because here I like more, but can happen as well as perform studies to go, but many believe it will live in Kosovo and career përkushtohem I started and studies.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online