All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Donika Zejneli. Show all posts
Showing posts with label Donika Zejneli. Show all posts

Saturday, 19 June 2010

10 Emrat e Ri te Muzikes qe Premtojne!

Marseli dhe 10 emrat e brezit te ri te tregut muzikor shqiptar

Ne e dime qe eshte e veshtire te depertosh ne tregun muzikor sot, ndaj sa here qe shikojme ndonje talent te ri menjehere mundohemi t'i ndihmojme sadopak duke shkruar per ta ne faqet e "SH2".

Kete here vendosem te benim dicka me ndryshe dhe po i dedikojme shkrimin kryesor te suplementit tone; duke ju sjelle 10 prej emrave me te rinj te tregut muzikor shqiptar, te cilet, sipas stafit tone, do te jene perfaqesuesit e brezit te ri.

Te gjithe kane provuar qe dine te kendojne shume mire, bashkepunimet e para i kane kryer me disa prej emrave me te njohur te muzikes shqiptare e ne muajt e ardhshem secili prej tyre pritet te publikoje kenge dhe video te reja. Jeni gati? Nisja!

1 - MARSELI (Marsel Selita). Jane dashur vetem 30 sekonda (koha qe Marseli kendon ne "Origjinale" kengen e re te Aurela Gaces) qe njerezit te terhiqen dhe te bien ne dashuri me zerin e tij. Fale suksesit te "Origjinale", Marseli eshte padyshim zbulimi i kesaj vere dhe me nje hit te tille, zor se do t'i shpetoje vemendjes. Ne te ardhmen mesojme se ai do te vazhdoje bashkepunimin me Flori Mumajesin, cka besoj e dini mire se cfare do te thote... nje tjeter hit!

2 - ELITA ZIBERI. Mund te jete e bija e nje prej kengetareve me te njohur ne historine e muzikes moderne shqiptare (Arif Ziberi - Elita 5), por meriten per suksesin e arritur ne "Top Fest" se bashku me banden e saj "XXL" e ka teresisht te veten. Nje ze te mrekullueshem, perfekt per pop-rrok dhe nje shije muzikore mbreselenese, Elita padyshim do te jete nje prej artisteve me te suksesshme te viteve te ardhshme.

3 - VALON SHEHU. E keni pare tek "Star Akademi", "Kenga Magjike", "Top Fest" dhe pavaresisht se ka marre pjese ne keto evenimente kaq popullore ne Shqipe, cuditerisht ende nuk eshte bere emer shume i njohur per publikun. Per kete po ia veme fajin mungeses se nje kenge-hit, por jemi te sigurt qe kete vit gjithcka do te ndryshoje. Mendojme se Valoni eshte ende ne kerkim te nje muzike, ne te cilen te ndihet rehat dhe do rekomandonim qe t'i kushtonte disi vemendje repertorit te Nickelback (How You Remind Me, RockStar) apo te Daughtry (What About Now). Themi se do ishin perfekt per te!

4 - IRVA STEFA. Fale eksperiences se Rovena Stefes (motra e Irves) dhe nje menaxhimi te mire prej motres tjeter - Elises, Irva e ka rrugen e hapur drejt suksesit. Me debutimin e saj ne "TopFest", ajo tregoi se tashme ka vendosur t'i perkushtohet muzikes e shpesh here eshte pare ne turne me Rovenen. Kete vit ka ne plan te realizoje kenge te reja dhe nje videoklip qe pritet ta beje ate nje emer aq te njohur ne qarqet muzikore, po ashtu si dhe motren e saj.

5 - ENI KOCI. Nje tjeter moter, nje tjeter talent. Po ashtu si Irva dhe Enit nuk do t'i duhet shume te luftoje per te gjetur rrugen drejt skenes, pasi Greta Koci ka vite qe ka bere emer ne muziken shqiptare. Ajo tashme i ka dyert e hapura dhe e vetmja gje qe i mbetet te provoje eshte se ka aq talent sa ne nje te ardhme te distancoje veten nga hija e se motres. Levizja e ardhshme? Pas videokenges "Vij tek ti" e sigurt qe nje duet midis motrave do te ishte nje hit i vertete, nese jo ne muzike... patjeter ne promovim.

6 - SARENTINA CAKO (SARA). Ajo u eliminua nga "Star Akademi", por publikut iu ngulit ne mendje qe prej fillimit, jo vetem me zerin e saj, por dhe me sjelljen si "diva" prej te ciles dhe neve na beri per vete. Duke qene se prej vitesh na mbyten talentet e verteta dhe vajzat e mira, skenes shqiptare i nevojitet dicka ndryshe, dikush qe t'i thote gjerat sic jane, qofte dhe pa e kuptuar se po e ben kete. Sara eshte perfekte dhe ne mezi presim te dime se cila do jete levizja e saj e ardhshme!

7 - ADELINA BERISHA. Nese do miksonim Genta Ismajlin me Nora Istrefin dhe Dafina Zeqirin rezultati do ish... Adelina Berisha! Kengetarja eshte e vendosur qe te behet nje emer i njohur ne Estraden Shqiptare. Per kete ka publikuar disa videoklipe kete vit, si dhe ka publikuar nje duet me Stine. Videokenga e fundit "Party People" eshte hit ne Kosove dhe ne jemi te sigurt qe Adelina do qendroje ne skene per nje kohe te gjate.

8 - CAPITAL T. Ai mund te jete i ri ne moshe, por ka nje repertor te pasur me hite dhe ka bashkepunuar me shume emra te njohur te hip-hopit shqiptar. Ka treguar se jo vetem ka talent, por se eshte konkurrence serioze per te gjithe rreperat e tjere. Videokenga e tij "Supersweet" eshte klikuar mbi 700.000 here dhe per ne eshte padyshim rreperi me i mire ne Shqipe per momentin. Kete vit shpresojme qe te kaloje kufirin dhe te vizitoje Shqiperine, ku padyshim do te behet nje emer po aq i njohur sa dhe ne Kosove.

9 - DA GHOST. Nese ju nuk e keni degjuar ende kengen "Majt Djatht" ... gabim keni bere. Super! Pervecse i talentuar, Da Ghost ka dhe nje sens humori qe duket qarte jo vetem ne tekstin e kesaj kenge, por dhe ne ate te "Kceni Kr8". Ka bashkepunuar me Blero ne "Krejt Anash" dhe me Adelina Ismaili ne "Urdher i ri" (versioni origjinal)... a duhet me per te konfirmuar talentin e tij?

10 - Per te plotesuar dhjeteshen tone ne vendosem te benim dicka speciale. Kerkuam prej oresh ne YouTube, ne llogarite personaleve te shqiptareve ne mbare boten, te cilet deshirojne te behen kengetare. Pas shume kerkimesh, vendosem qe ne listen tone te vendosnim DONIKA ZEJNELIN, e cila banon ne Long Island te Nju Jorkut dhe nuk e ka idene fare se ne e kemi vendosur ne kete liste :). Ne te njejten kohe ne nuk dime shume per Doniken pervec faktit qe ajo ka nje ze shume te mire per r'n'b dhe shpresojme qe dikush ta ndihmoje per t'i realizuar endrren e saj ne te ardhmen. Ne na fitoi me interpretimin qe i ben "At Last" te Etta James dhe nese deshironi ta degjoni mjafton te kerkoni emrin e saj ne YouTube ose vizitoni www.RevistaAlbaniac.com /elbino/sh2/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Marseli and 10 names new generation of Albanian music market

We know that it is difficult to depertosh music market today, so whenever you look at any new talent immediately try to help somehow writing about them in the pages of "SH2".

This time we decided to do something different and are dedicate to supplement our main script, allowing you to bring 10 of the names of young Albanian music market, which, as our staff will be representative of a new generation.

All have proven that to sing very well know, the first collaboration have performed with some of the most recognized names in the Albanian music in the coming months each of them is expected to publish new song and video. Are you ready? Start!

1 - MARSELI. It took only 30 seconds (time to Marseli sings in "Original" new song Aurela Gaces) that people withdraw and fall in love with his voice. Thanks to the success of the "Original" is obviously Marseli discovery this summer and such a hit, it would hardly escape attention. In the future learn that he will continue the collaboration with gold Mumajesin, believe what you know best what to say ... another hit!

2 - Elite Ziberi. It could be the daughter of one of the most famous singers in the history of modern Albanian music (Arif Ziberi - Elita 5), but credit for the success achieved in "Top Fest" with her band "XXL" has completely themselves. A wonderful voice, perfect for pop-rock and an impressive musical taste, Elite will undoubtedly be one of the most successful artists in years to come.

3 - Valon Shehu. Have you seen the "Star Academy", "Magic Song", "Top Fest" and despite that has participated in these events so popular in Albanian, yet surprisingly there is no name more familiar to the public. For this is he put the blame lack of a song-hit, but we are confident that this year everything will change. Think about Shout to the Lord is still looking for a musical, in which to feel comfortable and somewhat rekomandonim to pay attention to repertoire of Nickelback (How You Remind Me, Rockstar) or Daughtry (What About Now). Say that would be perfect for!

4 - IRVA Stef. Thanks to experience Rovena Stefes (Irves sister) and a better management of the other sister - Elises, Irva has opened the way to success. With her debut in "TopFest, has already indicated that it decided to dedicated music here is often seen in tournament with Rovenen. This year we plan to realize there are new songs and a video that is expected to make it a name so well known in musical circles, as well as her sister.

5 - Eni Koci. Another sister, another talent. Also as Irva and entity will not have much to fight to find the path to the scenes as Greta Koci has years he has named the Albanian music. It already has opened doors and the only thing that remains to prove is that there is so much talent in the near future to distance themselves from the shadow of my. Next movement? After videokenges "I come to you" certainly did a duet between sisters would be a real hit, if not the music ... definitely in the promotion.

6 - SARENTINA Cako (SARA). She was eliminated from "Star Academy", but the public was to imbibe the beginning, not only with her voice, but the behavior as "Diva" by which and us paid for itself. Since many years we drown the real talent and good girls, Albanian scene needs something different, someone to say things such as, even without realizing he was doing this. Sara is hardly perfect, and we expect to know what will be its next movement!

7 - Adelina Berisha. If you miksonim with Nora Istrefi Genta and Dafina would result in ex ... Adelina Berisha! The singer is set to become a name known in Albanian celebrities. For this has produced several video clips this year, and has published a duet with the seasons. Videokenga last "Party People" is a hit in Kosovo and we are sure that Adelina will remain on stage for a long time.

8 - Capital T. He may be young in age, but has a rich repertoire of hits and has cooperated with many famous names in hip-Albanian Hopi. Has shown that not only has talent, but it is serious competition for all other rreperat. Videokenga his "Supersweet" is clicked over 700,000 times and for us is undoubtedly the best rreperi in Albanian for the moment. This year we hope to pass the border and visit Albania, which undoubtedly will be a familiar name as well as in Kosovo.

9 - DA GHOST. If you have not yet heard the song "Left Cheese" ... have done wrong. Super! Except the gifted, and Da Ghost has a sense of humor that seems clear not only in the text of this song, but we ate at "Kceni Kr8. Has collaborated with the Infinite "All side," and Adelina Ismaili in "New Order" (original version) ... a need to confirm his talent?

10 - To meet our ten decided to do something special. Looked at hours of YouTube, the personal accounts worldwide Albanians, who want to become singers. After much research, we decided that we establish our list Donika ZEJNELIN, which resides in Long Island, New York and has no idea at all that we have put in this list:). At the same time we do not know much about Doniken besides the fact that she has a very good voice for r'n'b and hope someone can help to realize her dream in the future. We won the interpretation that makes "At Last" to Etta James and if you want to listen enough to search her name on YouTube or visit www.RevistaAlbaniac.com
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online