All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Edona Maloku. Show all posts
Showing posts with label Edona Maloku. Show all posts

Saturday, 18 April 2009

Edona Maloku, Percjellesja e Pare ne "Miss Universe Kosova 2009"

Edona Maloku Miss Universe Kosova 2009
/photo art motion/

INTERVISTE: EDONA MALOKU, PERCJELLESJA E PARE NE “MISS UNIVERSE KOSOVA 2009”

‘SUEDEZJA’ SHPERBLEHET NE KOSOVE

“Per here te pare mora pjese ne nje gare te madhe bukurie, sic eshte “Miss Universe Kosova 2009”, dhe u shperbleva me cmimin e dyte”, ka thene Edona

Edona Maloku eshte vajza qe u kurorezua me cmimin “Percjellesja e Pare e Miss Universe Kosova 2009”, dhe ajo per te marre pjese ne kete gare bukurie kishte ardhur nga Suedia ne te cilin vend ka shume vjet qe jeton. Edona ne Suedi ka arritur te kete nje njohje te mire si modele e suksesshme, ndersa deshire e saj eshte qe edhe ne Kosove te behet e njohur. Ajo ndjehet e lumtur qe per here te pare ne Kosove po merr nje titull, per te cilen thote se eshte shume i vecuar per te. Rreth pjesemarrjes se saj ne kete gare dhe me gjere flet per “Kosoven Sot”.

CMIMI SI DHURATE

“Kosova Sot”: Keni ardhur nga Suedia per te marre pjese ne “Miss Univers Kosova 2009”. Cfare ju shtyri te merrni pjese?
Edona Maloku: Per here te pare mora pjese ne nje gare te madhe bukurie, sic eshte “Miss Universe Kosova 2009”, dhe u shperbleva me cmimin e dyte. Arsyeja perse erdha nga Suedia per te marre pjese ne kete gare ne Kosove ishte organizimi i mire nga Shtepia e modes “Art Motion”, ku fillimisht me ka pelqyer ekipi dhe realizimi i spektaklit. Por, nje shtytje me dha edhe familja, e cila me ndihmoi ne kete vendimmarrje.

Edona Maloku
/photo art motion, rtv21/

“Kosova Sot”: Tani jeni “Percjellesja e pare e Miss Univers Kosova 2009”, si ndjeheni?
Edona Maloku: T’ju them te drejten, ky cmim me erdhi si dhurate per te cilen nuk kam menduar shume. Natyrisht se te kesh cmimin e dyte ne “Miss Univers Kosova 2009” eshte nje ndjenje e vecante. Jam shume e lumtur per kete cmim dhe per kete i falenderoj te gjithe e posacerisht jurine.

“Kosova Sot”: E keni pritur kete cmim?
Edona Maloku: Ne realitet, nuk e prisja cmimin, madje as qe me ka shkuar mendja. Nuk kam ardhur nga Suedia per te rrembyer cmime te medha, por e deshi fati dhe u shperbleva. Ishte nje konkurrence e madhe dhe ishte veshtire per jurine, sepse te gjitha vajzat konkurruese kane qene te bukura, keshtu qe ishte e veshtire te dallosh me te bukuren.

E THJESHTE DHE E SINQERTE

“Kosova Sot”: Mendoni se e keni merituar cmimin?
Edona Maloku: Besoj se po, perderisa juria me ka dhene kete cmim.

Edona Maloku

“Kosova Sot”: Tani jeni mis, cfare ka ndryshuar ky titull tek ju?
Edona Maloku: Mendoj se nuk ka ndikuar asgje te personaliteti im ky titull. Vazhdoj te jem po ajo vajza e thjeshte, e sinqerte dhe e shoqerueshme. Edhe pse jam bere mis nuk me eshte rritur mendja.

“Kosova Sot”: Eshte hera e pare qe merrni pjese ne nje gare te tille?
Edona Maloku: Ne “Miss Univers Kosova” eshte hera e pare qe marre pjese. Ndersa me modelim merrem tashme tre vjet. Ne Suedi kam marre pjese ne shume sfilata bukurie, kam qene pjese e shume kompanive.

“Kosova Sot”: Eshte me lehte te ushtroni profesionin ne Suedi apo ne Kosove?
Edona Maloku: Ne realitet, ne Suedi ke me shume aktivitete per kete profesion, mirepo fama arrihet me ngadale. Ndersa ketu ne Kosove eshte me lehte dhe brenda nje kohe te shkurter mund te arrish shume. Por, kuptohet qe modelizmi ketu nuk ka shume perspektiv, andaj kjo dallon nga vendet e tjera.

“Kosova Sot”: Mendoni qe karrieren ta ushtroni edhe ne Kosove?
Edona Maloku: Po, besoj qe nje dite do te vije koha te kontribuoj per vendin tim, Kosoven. Mendjen e kam qe nje dite te kthehem per te jetuar ne Kosove. Por, nese do te isha kthyer ne Kosove do te me pelqente te punoja edhe si menaxhere.

MENAXHERJA E ARDHSHME

“Kosova Sot”: Me cfare merreni jashte modelimit?
Edona Maloku: Kam te kryer shkollen e mesme te mjekesise, kam punuar si infermiere. Kam punuar edhe si menaxhere e disa butiqeve ne Suedi, ndersa tani jam e perkushtuar me shume me modelim.

“Kosova Sot”: Si e kaloni kohen e lire?
Edona Maloku: Kohen e lire zakonisht e kaloj me shoqe, degjoj muzike etj.

“Kosova Sot”: Jeni e dashuruar?
Edona Maloku: Jo, nuk jam e dashuruar, besoj se ende jam e re dhe ka kohe per dashuri.

“Kosova Sot”: Merresh me ndonje aktivitet te lire sportiv?
Edona Maloku: Merrem me fitnes, ndonjehere kur kam kohe te lire.

Edona Maloku

“Kosova Sot”: Cilin ushqim preferoni me shume?
Edona Maloku: Nga ushqimet me shume preferoj llazanjen. Ndersa pija qe me pelqen me shume eshte xhusi.

“Kosova Sot”: Pasionet tuaja?
Edona Maloku: Hobi im eshte shetitja, me pelqen te shetis neper vende te ndryshme te botes, si SHBA, Spanje.

PLANET

“Kosova Sot”: Ndonje plan per te ardhmen?
Edona Maloku: Plane kam shume, por shpresoj qe me kohe t’i realizoj. Shpresoj qe sukseset e mia te nisin edhe ketu ne Kosove.

“Kosova Sot”: Ndonje mesazh per fund?
Edona Maloku: Te kemi vetebesim dhe te arrijme ate qe e pretendojme.
/kastriote bajrami/kosova sot/18.04.09/

LETERNJOFTIMI:
Emri: Edona
Mbiemri: Maloku
Vendbanimi: Suedi
Mosha: 22- vjecare
Pesha: 57 kg
Gjatesia: 1.72 cm
Ngj. e syve: e kalter
Ngj. e flokeve: e verdhe
Horoskopi: Virgjereshe
Hobi: Modelizmi dhe Fitnesi
- - - - - - - - - - - - - - - -
p.s. Disa pergjigje te Edones jane teper identike me ato te Marigones shih intervista. Ndoshta Kastriotja e "Kosova Sot" mund te na shpegoj ishte kjo nje interviste reale apo fiktive me Edonen?
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

INTERVIEW: Edona Maloku, 1st Runner Up in "Miss Universe KOSOVO 2009"
'Swedish' rewarded IN KOSOVO

"For the first time I participated in a race of great beauty, as" Miss universe 2009 Kosovo ", and was rewarded with second prize," said Edona

Edona Maloku is the daughter who was crowned with the price "1st Runner Up Miss Universe Kosova 2009", and to participate in this race beauty had come from Sweden in which the country has many years to live. Edona in Sweden has managed to have a better recognition as successful models, and its desire is that in Kosovo to become known. She felt happy that for the first time in Kosovo is a headline, which says it is too isolated to. About her participation in this race and wider speaks for "Kosova Sot".

PRICE AS GIFT

"Kosova Sot": You come from Sweden to participate in "Miss Kosova 2009 universe." What you shtyri to participate?
Edona Maloku: For the first time I participated in a race of great beauty, as "Miss universe 2009 Kosovo", and was rewarded with second prize. The reason why I came from Sweden to participate in this race in Kosovo was well organized by House of modes "Motion Art", where initially liked the team and realizing spektaklit. But given a push with the family, which helped with this decision.

"Kosova Sot": Now you "1st Runner UP Miss Universe Kosovo 2009", as you feel?
Edona Maloku: you say the right, with the price came as a gift for which I do not think more. Of course, the cash price in the second "Miss universe 2009 Kosovo" is a special feeling. I am very happy for this price for this and thank all of the particularly jurine.

"Kosova Sot": You have waited this price?
Edona Maloku: In reality, not the expected price, even that has gone mind. I did not come from Sweden for kidnapped big prices, but the fate of loved and rewarded. It was a great competition and it was difficult for jurine, because all the girls competing have been beautiful, so it was difficult to dallosh with bukuren.

Simple and sincere

"Kosova Sot": Think about the price you deserved?
Edona Maloku: I believe that yes, while the jury has given this prize.

"Kosova Sot": Now you mis, what has changed the title to you?
Edona Maloku: I think that there is nothing affected my personality this title. Remain, it is the daughter of simple, sincere and shoqerueshme. Although I do not mis the mind is increased.

"Kosova Sot": is the first time participate in such a race?
Edona Maloku: In "Miss universe Kosovo" is the first time participated. While modeling deal with already three years. In Sweden, I participated in many sfilata beauty, I have been part of many companies.

"Kosova Sot": It is easier to exercise the profession in Sweden or in Kosovo?
Edona Maloku: In fact, in Sweden have more activities for this occupation, but achieved fame slowly. While here in Kosovo is easy and within a short time, can achieve more. But understand that there is more here modelizmi perspective, so it differs from other countries.

"Kosova Sot": Remember that career to exercise in Kosovo?
Edona Maloku: Yes, I believe that one day will come the time to contribute to my country, Kosovo. Mind that one day I have to go back to live in Kosovo. But, if I will return to Kosovo would like to work as a manager.

Next Manager

"Kosova Sot": What modeling get out?
Edona Maloku: I have carried out secondary medical school, I worked as a nurse. I worked as a manager of some butiqeve in Sweden, and now I am more dedicated to modeling.

"Kosova Sot": How switch leisure?
Edona Maloku: leisure usually draw with friends, listen to music etc..

"Kosova Sot": You're the love?
Edona Maloku: No, I am not enamored, I believe that I am still young and has time for love.

"Kosova Sot": any activity dealing with free sports?
Edona Maloku: keep fitnes, sometimes when I have free time.

"Kosova Sot": What food would you prefer more?
Edona Maloku: From prefer foods with more llazanjen. Pija am While that is more xhusi.

"Kosova Sot": Your Passions?
Edona Maloku: My hobby is travelling, likes to wander through the different countries of the world, like USA, Spain.

PLANS

"Kosova Sot": Any plans for the future?
Edona Maloku: I have many plans, but hope that in time to come. I hope that my success to the launch here in Kosovo.

"Kosova Sot": Any message for the end?
Edona Maloku: we achieve self-sufficiency and what they claim.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online