All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Elza Marku. Show all posts
Showing posts with label Elza Marku. Show all posts

Thursday, 18 March 2010

Elza Marku Behet Nuse ne Dubai!

Elza Marku DubaiElza behet nuse ne Dubai!

Perfaqesuesja e Kosoves ne Top Model of the World dhe ne Miss Earth, Elza Marku eshte bere nuse perkohesisht gjate nje sfilate qe kete jave eshte mbajtur ne Dubai.

Bukuroshja gjakovare, ne nje interviste per Express Roze, me pare kishte thene se eshte singel dhe se ka deshire qe te punoje me shume ne karrieren e saj.

Sfilata me veshje te nuserise qe u mbajt ne Dubai ishte kreacion i disenjatorit te modes Deepak Ramrakhiani, kurse Elza u paraqit ne kuader te “Creations Fashion Week 2010”. /gazeta express/mars 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Elza becomes bride in Dubai

Representative of Kosovo in the Top Model of the World and Miss Earth, Elza Mark has become a bride sfilate temporarily during this week that is held in Dubai.

Beauty gjakovare, in an interview to Express Pink, had earlier said that there is singel and desire to work more in her career.

Sfilata dress to nuserise held in Dubai was kreacion of Ramrakhiani Deepak disenjatorit fashion, and Elza was presented in the framework of "Creations Fashion Week 2010".
]]

Monday, 6 April 2009

Elza Marku e Shtata ne Top Model of The World 2009

Elza Marku
/photo public domain/

Kosova fiton vendin e shtate ne Top Model of the World

Perfaqesuesja e Kosoves ne Top Model of the World, Elza Marku, prezantoi Kosoven denjesisht me nje sukses te larte, duke arritur te hyje ne Top 15, e renditur e 7 (shtata) bazuar ne votat e jurise, gjate finales se spektaklit, mbajtur ne Berlin me 4 prill 2009.

Ne finalen e Top Model of the World, Elza Marku eshte prezantuar mes 65 shteteve te tjera, me tri lloj veshjesh, nder to edhe me fustan solemn, te pergatitur nga shtepia e modes “Menakon”.

Fituese e titullit Top Model of the World ishte perfaqesuesja nga Brazili, nderkaq shoqeruesja e pare ishte SHBA dhe e dyta Bullgaria.

Pjesemarrja e Kosoves ne kete eveniment nderkombetar eshte mundesuar per here te trete nga “Agnesa Vuthaj Association”, nderkaq kete radhe eshte perkrahur financiarisht nga Play 4 Win. /telegrafi/06.04.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Kosovo wins seventh place in the Top Model of the World

Representatives of Kosovo in the Top Model of the World, Elza Marku, Kosovo worthily presented with a high success, reaching to enter the Top 15, ranked the 7 (seven) based on the votes of the jury, during the final spectacle, held in Berlin on 4 April 2009.

In the finals of Top Model of the World, Mark Elza is introduced between the other 65 states, with three kinds of clothing, honor them with solemn dress, prepared by the house of modes "Menakon.

Top Model winner of the title of the World had representatives from Brazil, while accompanying the U.S. was first and the second Bulgaria.

Kosovo's participation in this international event is available for the third time from "Agnesa Vuthaj Association", and this time is supported financially by Play Win 4.
]]

Wednesday, 1 April 2009

Elza Marku Perfaqeson Kosoven ne "Top Model of the World 2009"

Elza Marku
/photo armend caushi/

Elza Marku: Endrra ime po behet realitet!

Dyert e bukurise kosovare, qe te jene pjese e skenave te spektakleve boterore, tashme jane hapur. Pothuajse ne secilin eveniment te bukurise, ne mesin e vajzave nga gjithe bota, gjenden edhe vajzat kosovare. Vajza e radhes qe ka fatin ta paraqes Kosoven ne nje spektakel te rendesishem ne bote, sic eshte “Top model of the World 2009”, eshte Elza Marku nga Gjakova. Bukuroshja kosovare shpreson se shtetin tone do ta perfaqesoje me bukuri, krenari dhe dinjitet. Bukuroshja nga Gjakova, Elza Marku ne nje konkurs te hapur nga agjencioni “Agnesa Vuthaj Associacion” eshte perzgjedhur qe ta perfaqesoje Kosoven ne njerin nga spektaklet me te njohura boterore “Top model of the World 2009” finalja e se ciles do te mbahet me daten 4 prill ne Berlin te Gjermanise.

Elza, ka nje pervoje te gjate ne konkurset e bukurise ku shpesh here eshte shperblyer edhe me cmimet e para. “Kam marre pjese ne “Miss Univers Kosova 2008”, ne te cilin jam shperblyer me cmimin percjellesja e dyte, ne “Miss Shqiperia 2008” kam fituar cmimin “Miss Eleganca” ne “Ford Super Model Kosova 2008”, gjithashtu edhe ne shume sfilata te tjera ne Shqiperi dhe Kosove”, tregon ajo per gazeten tone e cila eshte e treta vajze me radhe qe merr pjese ne kete spektakel te bukurise ndersa, eshte vajza e pare qe perfaqeson Kosoven si shtet te pavarur dhe sovrane. Perzgjedhjen e saj nga agjencioni i “Agnesa Vuthaj Associacion” qe njeheresh mban te drejten e dergimin e perfaqesuese kosovare ne kete spektakel, Elza thote se ka pritur me shume kenaqesi. “Pos permasave, paraqitjes dhe pervojes skenike, kerkohej edhe njohja e gjuhes angleze si dhe te jete nje vajze e edukuar e cila do ta prezantoj sa me mire Kosoven. Meqe me kane perzgjedhur mua, mendoj qe i kam plotesuar edhe keto kritere”, shprehet ajo duke qeshur. Per Elzen ky eshte konkursi me i rendesishem ne karrieren e saj dhe beson se ky spektakel do te ia hap dyert edhe per konkurse te tjera ne skenat boterore. Ajo asnje here nuk e ka menduar qe keto gjera kaq te bukura t’i vijne ne nje moshe kaq te re. “E kam menduar shume here, mirepo nuk kam menduar qe do te me ndodh kaq shpejt, ngase jam shume e re ne moshe. Megjithate, jam shume me e lumtur qe ndodhi tani, dhe sic duket endrrat e mia kane filluar te behen realitet”, shprehet bukuroshja 17 vjecare.


/express live, ktv, 25.03.09/

Qe nga momenti kur ka marr ftesen qe ajo do ta perfaqesoj Kosoven ne kete spektakel nderkombetar, Elza ka filluar pergatitjet ne menyre qe ta perfaqesoje vendin tone sa me mire. Tash merret me ushtrime qe te jete ne forme sa me te mire si dhe nderkohe ka realizuar edhe disa fotografi nga fotografi Shkelzen Rexha. Elza ka shume besim ne vetvete qe Kosoven do ta perfaqesoje me dinjitet dhe krenari. “Pervec me bukuri do ta perfaqesoj edhe me mencuri. Mendoj qe bukuria pa mencuri nuk ka shije. Po ashtu ne spektakle te tilla kerkohet edhe sjellja e mire per te cilen do te mundohem te jam maksimumin si dhe do t’i tregoj te gjithe botes per vlerat dhe kulturen kosovare”, thote ajo duke shtuar se pretendimet e saj qe juria e ketij spektakli ta vleresoje, do te ishte per bukurine natyrale dhe personalitetin qe ajo ka.

Elza Marku falenderon familjen e saj per mbeshtetje si dhe agjencionin “Agnesa Vuthaj Associacion” per mundesine e dhene qe ajo te shfaqe bukurine dhe talentin ne skenat nderkombetare. Shpreson qe Kosova te ndihet krenare per perfaqesimin e saj ne kete spektakel.

Biografia
Elza Marku eshte 17 vjecare nga Gjakova. Eshte e gjate 1.75 cm, ndersa peshon 52 kg. Vijon mesimet ne klasen e 11-te te shkolles se mesme “Gjon Nikolle Kazazi” ne Gjakove. Permasat trupore te saj jane 84 – 60 – 91. Hobi i saj eshte leximi dhe muzika, ndersa modelja e pelqyer eshte Adriana Lima. Elza veten e pershkruan si person te qete, te sinqerte dhe shume e shoqerueshme. Qellimet e saj per te ardhmen jane te perfundoje shkollen me rezultat te shkelqyeshem dhe, nderkohe, te merret edhe me modelim. /tung/01.04.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: elsa
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Elza Mark: My dream is becoming reality!

Doors to beauty of Kosovo to be part of the scenes shows the world, are already open. Almost every event in beauty, in the midst of girls from all over the world, girls are also in Kosovo. Daughter who is destined to turn Kosovo into a present spektakel important in the world, as "Top Model of the World 2009" is Elza Marku from Gjakova. Beauty hopes that Kosovo will represent our country with glory, pride and dignity. Beauty from Gjakova, Elza Mark in a competition to open the agency "Agnesa Vuthaj Associacion" has been selected to represent Kosovo in one of the known world shows "Top Model of the World 2009" finals which will be held to date 4 April in Berlin, Germany.

Elza has a long experience in the competition of beauty where time is often off the price of money. "I participated in" Miss universe 2008 Kosovo ", in which I'm off to watch the second price in the" Miss Albania 2008 "I won" Miss Elegance "in the Ford Super Model 2008 Kosovo", as well as in many sfilata Other in Albania and Kosovo ", it shows for our newspaper which is the third time with the girl who takes part in this beauty while spektakel, is the daughter of first representing Kosovo as independent and sovereign state. Selecting from the agency "Agnesa Vuthaj Associacion" which also holds the right of sending the Kosovo representative in this spektakel, Elza says has hosted more pleasure. "Apart from size, appearance and scenic experience, the required knowledge of English language and be an educated girl and which will introduce best Kosovo. Since selecting me to have, I think that I also met these criteria, "she says laughing. Elzen for this competition is more important in her career and believes that this will be his spektakel opens doors for other competitions in the world scenes. She has not any here think that these things so beautiful to come in an age so young. "I thought many times, but I do not think that will happen with so quickly, because I am very new age. However, I am very happy that happened now, and apparently my dreams are starting to become reality, "says Beauty 17 years.

Since the moment when it will receive invitation to represent Kosovo in the international spektakel, Elza has begun preparations in order to represent our country as well. Now deal with the exercises to be in form as well and while there are also some photos from files Shkelzen Rexha. Elza has more confidence that Kosovo would represent with dignity and pride. "Besides the beauty will also represent wisely. I think that there is no beauty without wisdom taste. Also in shows such behavior requires the good for which I will try the best and will tell the whole world for the values and culture in Kosovo, "she says, adding that her claims that the jury of this spektakli to evaluate, would be for natural beauty and personality it has.

Elza Mark thanks her family for support and Agency "Agnesa Vuthaj Associacion" for the possibility of giving it beauty and talent to appear in international scenes. Hopes that Kosovo feels proud to represent her in this spektakel.

Biography
Elza Mark is 17 years from Gjakova. It is 1.75 cm long, and weighs 52 kg. Following classes in the 11-class secondary school "John Nikolle Kazazi" in Gjakove. Its physical dimensions are 84 - 60 - 91. Her hobby is reading and music, while the favored model is Adriana Lima. Elza describes himself as quiet, sincere and very shoqerueshme. Its goals for the future are to be completed by the school and the excellent result, while, to deal with modeling.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online