All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Ester Hoxha. Show all posts
Showing posts with label Ester Hoxha. Show all posts

Monday, 8 February 2010

Ester Hoxha, 17 Vjecarja Ne Kerkim te Suksesit!

Ester Hoxha
/photo public domain/

Ne stacionin e Ester Hoxhes
17-vjecarja ne kerkim te suksesit

Ester Hoxha, eshte vetem 17 vjec, por qysh tani po perballet me suksesin. Nje vit me pare, pasi rrembeu trofeun e edicionit "Miremengjes Europe", jeta e saj do te merrte nje tjeter drejtim. Esteri nuk do te ishte me nje vajze e vogel. Do te perkushtohej per ore te tera ne kurset e solfezhit, pianos dhe kercimit. Por, me teper se asnjehere tjeter, pas lancimit te klipit te saj te ri, ajo nuk e mohon se skuqet kur ne rruge syte kurreshtare e identifikojne ate si nje personazh te muzikes.

Si e kujtoni momentin e pare, kur u ngjitet ne skene?

Kam qene shume e vogel vetem 5 vjec, fjalen emocion nuk e njihja akoma sepse isha shume e vogel dhe ashtu shume energjike u ngjita ne skene per te deputuar kengen "E dua muziken" nga kompozitori Miron Kotani, mbaj mend qe e kisha mendjen tek fustani mos ishte rrudhosur dhe nuk lija njeri te ma prekte. Kam shume mall per ato kohera, do doja t'i rikthehesha perseri.

Thuhet se artistet zbulohen duke kenduar ne dush, por me ju si ndodhi, kush ka qene zbuluesi i talentit?

Ajo qe me zbuloi per here te pare ka qene Violeta File e cila tashme fatkeqesisht nuk jeton me. Ishte ajo qe i tha babait tim qe Esteri ka ze melodioz, te bukur dhe i rekomandoi te filloja pianon nderkohe une akoma nuk i kisha mbushur 5 vjec dhe direkt kam filluar solfezhin, i cili u pasua menjehere me pianon te cilen e vazhdoj edhe ne ditet e sotme. U be tashme 8 vjet qe merrem me pianon rregullisht sepse nga mosha 6 vjec pata nje shkeputje per 4 vjet dhe e rinisa serish me profesore Nora Cashku.

Keni marre pjese ne edicionin e peste "Miremengjes Europe", ku edhe u shpallet fituese mes 3500 te rinjsh, si u perzgjodhet?

Me kishin folur me perpara per kete eveniment dhe po e prisja ate vit te fillonte sepse isha e bindur ne vetvete per pjesemarrjen time atje. Sapo konstatova qe gara po afrohej pergatita kenget qe do kendoja. Ishte nje konkurrence e madhe pasi nuk eshte e lehte te fitosh mes 300 te rinjsh dhe aq me teper qe ishin te fushave te ndryshme. Kur mora cmimin isha e emocionuar sepse nuk e prisja. Ishte eksperience e bukur.

Ne Salerno "lo, te e l'amore", u vleresua me dy cmime "Pergamena" dhe "Nota e Argjendte", patet oferta per tregun evropian?

Pata oferta nga kompozitore te ndryshem ne Itali, te cilet deshironin te me besonin krijimtarite e tyre. Kam pranuar kengen e nje kompozitori italian te cilen po e pergatis per te marre pjese ne nje festival qe zhvillohet ne Itali ne tetor.

Flitet se talenti juaj muzikor eshte dhunti e natyres, por pa mohuar edhe faktin se eshte pak e trasheguar, a eshte e vertete?

Ne rastin tim eshte thjesht dhunti e natyres dhe nuk eshte e trasheguar, mami im eshte marre dikur me violine po kjo nuk ka lidhje me vokalin keshtu qe mbetet dhunti e natyres.

"Stacioni i Dashurise" sapo eshte lancuar. Mund te na flisni pak per te dhe realizimin e klipit tuaj te pare?

Kenga "Stacion i dashurise" (kliko per video) eshte e krijuar komplet nga profesor Adrian Hila, i cili i ka bere te gjitha edhe tekstin, muziken dhe orkestrimin. I jam shume mirenjohese atij, sepse me coji ne ate nivel ku deshiroja dhe do ta vazhdoj bashkepunimin me te pasi kam ngelur shume e kenaqur dhe e falenderoj shume. Ndersa klipi eshte realizuar nga Aleksandri. E kisha enderruar me kohe dhe them se endrra u be realitet, pasi keshtu doja te dilja per here te pare e thjesht jo e ekzagjeruar. Doja qe klipi te kishte nje subjekt per ta thene me mire. Doja qe klipi i kesaj kenge te ishte nje film me metrazh te shkurter dhe kete gje e realizoi me se mire Aleksandri. Klipi u xhirua per 1 dite, ishte shume e lodhshme sepse do shume pune, organizim perfekt, gjithsesi ja dola mbane. Klipi transmetohet tek STV, drejtuesit e te cilit me ndihmuan ne realizimin e ketij klipi.

Cila eshte dhurata e pare qe moret pas shfaqjes se videoklipit?

Dhurata e pare ishte prape nje kenge (qesh), te cilen do e zbuloni ne "Top Fest". Nuk po flas shume se dua qe te mbetet surprize.

Jeni ende nje adoloshente, si e mbushni diten tuaj, cila eshte jeta jote mes muzikes dhe nje femije qe aspiron skenen?

Dita ime nis ne mengjes kur shkoj ne shkolle, ndersa pasditja eshte shume e ngarkuar me kurse, piano, kanto dhe kercimi latin, ndersa pjesen tjeter te dites e kaloj duke mesuar. Kur kam kohe te lire lexoj libra artistike te cilat me pelqejne shume, gjithashtu nje pjese te dites e kaloj dhe me mikeshen time me te mire, Nensin, me te cilen shkoje ne pishina dimerore dhe per vrap.

Si ju etiketojne prinderit nje femije kapricioz apo i qete?

Mendoj se si femije i pare qe jam kam pak nga te dyja, por anoj nga e dyta.

Mban ditar dhe cfare shkruhet ne te?

Jo nuk mbaj ditar. Mendoj se ditari eshte per njerezit e vetmuar, nuk e ndjej veten te tille, pastaj rolin e ditarit e luan shume mire mami im (qesh). Ajo di gjithcka per mua nuk i fsheh asgje dhe jam shume e lumtur qe e kam.

Nje adoleshent si Ester e ka kuptuar se pamja ka rol te rendesishem per karrieren, ka kujdesesh dhe cilet jane njerezit qe e kurojne imazhin tuaj?

Mendoj se pamja luan nje rol shume te rendesishem. Nuk eshte gjithcka por eshte nje plus shume i madh qe te hap shume porta ne fushen e artit. Imazhin tim nuk e kuron asnje, kujdesem vete, duke mos bere fare grim jeten e perditshme, mjafton nje rimel. Madje shoqet me thone perse nuk perdor Make Up, pasi tani me njohin por me pelqen keshtu si jam. Persa i perkt trupit kohet e fundit kam marre pak kile, megjithese nuk me shqeteson shume kjo gje, por do mundohem te bie ne peshe. Kur dal ne emisione apo festivale imazhin tim e kuron Olti Shulla.

Muzika eshte kthyer ne nje biznes, kush ju ndihmon financiarisht per te arritur qellimet tuaja?

Pervec babait me ndihmon dhe daja im, pasi bejne shume perpjekje qe te jem e suksesshme dhe u jam shume mirenjohese.

Qe nga momenti i pare qe dolet ne skene dhe u bere nje person publik, ndihesh ne siklet nga shikimet e miqve apo ne rruge?

Ndihem shume ne siklet, po nuk kam cfare te bej eshte mese normale, per derisa zgjodha kete rruge i kam marre parasysh te gjitha.

Cfare te ndalojne zakonisht prinderit te besh?

Prinderit nuk me ndalojne te bej asgje, sepse menyra sesi jam rritur dhe edukuar, ka bere qe te kene shume besim tek une.

/olsi kolami/gazeta shqiptare/06.02.2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

At Esther Hoxha station
17 year old girl in search of success

Esther Hoxha, is only 17 years old, but already is faced with success. A year ago, snatched the trophy after the edition "Miremengjes Europe", her life will take another direction. Esther would not be a small girl. Will devote himself for hours in courses solfezhit, piano and dance. But, more than ever, after the launching of its new clip, it does not deny that when we make red eyes kurreshtare way of identifying him as a character of music.

How do remember the first moment, when he passed on the scene?

I was very small only 5 years old, knew no word emotion because I was still very small and very energetic so I went up on stage to deputuar song "I love music" by composer Miron Kotani, remember that I had in mind gown was not wrinkled and not leave a man to touch me. I have many goods for those days, would like to rikthehesha again.

Reportedly discovered by artists singing in the shower, but you how it happened, who was the revealer of talent?

It was revealed for the first time has been already Violeta File which unfortunately does not live with. It was what my father said that Esther has melodious voice, beautiful and recommended to start piano while I still had not directly reached 5 years old and I started solfezhin, which was followed immediately with the piano which the days continue today. There was already 8 years to deal with the piano regularly since the age of 6 years had a break for 4 years and the youth again with Professor Nora Eight.

Have you participated in the fifth edition of "Miremengjes Europe", where 3500 was declared the winner between the young, as was selected?

With had spoken to before this event and is expected to begin that year because I was convinced itself for my participation there. Once that race is approaching konstatova songs that will prepare kendo. It was a great competition because it is not easy to earn between 300 to youngsters and the more that were different fields. When I got the price I was excited because I expected. It was beautiful experience.

In Salerno "lo, the e l'amore", was assessed with two prices, "Parchment" and "Silver grade, had bid for the European market?

I had offers from various composers in Italy, who wanted to believe their krijimtarite. I received a song which Italian composer is preparing to take part in a festival that takes place in Italy in October.

It is matter that your musical talent is the bounty of nature, but without denying the fact that little is inherited, is it true?

In my case is just the bounty of nature and is not inherited, my Mom is received once the bow is it not about vocals so that the bounty of nature remains.

"Station of Love" has just been launched. You can speak a little for us and the realization of your first clip?

Kenga "station of love" is completely created by Professor Adrian Hila, who has made all the text, music and orchestrating. I am very grateful to him, because carry them back to a level where it wants and will continue cooperation with after I left very happy and thank the many. While the clip is carried out by Alexander. I had the time and I dreamed that dream became reality, as so like to dilja for the first time not just exaggerated. I wanted to have a subject clip to say better. I wanted that clip of this song be a short feature and realized this thing with good Alexander. Klipi was xhirua for 1 day, was very very hard because it will work, perfect organization, however, came here holds. Clip broadcast on STV, with whose leaders helped in the realization of this clip.

What is the first gift of more after the show that video clip?

The first gift was behind a song (laughs), which will reveal in "Top Fest". I can not speak more than I want to remain a surprise.

You are still a adoloshente, as fill your day, what is your life between music and a child who aspires scene?

My day starts in the morning when I go to school, while the afternoon is very busy with courses, piano, Canton and latin dancing, while the rest of the day is spent being taught. When I have free time to read books like artistic that with many, also a part of the day is spent with my mikeshen better, Nancy, with which go in winter and run pools.

How you label a child's parents capricious or quiet?

I think that as the first child I'm a little from both, but from the second tilt.

It keeps a diary and what is written in?

No, keep a diary. I think the diary is for lonely people, feel no such, then the role of journal of my Mom plays very well (laughs). She knows everything about me did not hide nothing and am very happy that I have.

Esther as a teenager understand that appearance has an important role in career, there are people who care and who kurojne your image?

I think that appearance plays a very important role. It is not everything but is a very big plus to open more gates in the field of art. Not my image no cures, self care, to do makeup everyday life at all, just an eye shadow. Even friends say why not use the Make Up, as now know but like so as I am. With regard to body recently have got a little extra, though not a concern to many this thing, but will try to drop weight. When out in my image shows or festivals of cures Laver Shulla.

Music has become a business, who will help you financially to achieve your goals?

In addition to helping his father and my uncle, as do many efforts to be successful and I am grateful.

Since the first took to the stage and made a public person, we feel embarrassed by the eyes of friends or on the street?

I feel very uncomfortable, but I do not what to do is perfectly natural, for when I chose this way take account of all.

What to stop parents usually do?

Parents are not to stop to do nothing, because the way I grew up and educated, has made to acquire more confidence in me.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online