All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Fadil Dini. Show all posts
Showing posts with label Fadil Dini. Show all posts

Sunday, 7 March 2010

Fadil Dini: Qendrimit i Kam Premtuar 4 Mije Euro!

Fadil Dini, Fitore e Merituar

Fadil Dini Shpija e Kosoves 1“Kosova Sot”: Gjate 14 javesh qendrimi ne “Shpi” keni bere nje loje korrekte. Na tregoni cka keni mesuar nga kjo pervoje?

Fadili: Shume gjera kane ndodhur ne ate shtepi, saqe nuk di nga t’ia nis. Dua te flas shkurt, por qarte, e jo si dikush qe flet pa kuptuar asnje. Ka qene nje pervoje e jetes, kam mesuar shume gjera aty, si te pershtatem me mosha te ndryshme, si me ato 18 vjecare, 20, 25, 30 e 31 vjecare. Ky ka qene nje test i jetes, ku eshte dashur ta shoh veten sa a mund te pershtatem me ta. Pastaj kam dashur ta shoh veten se deri ku mund te arrij dhe sa mund te pershtatem me banoret e tjere.

Meti, me stil dominues

“Kosova Sot”: Zakonisht mysafiret e “Shpise”, kur ju kane nominuar kane thene se e nominojme Fadilin, se eshte kandidat i forte. Cka nuk kane mundur te zbulojne nga ju mysafiret e “Shpise”?

Fadili: Ne fillim kur kam hyre ne “Shpi”, kam degjuar dy fjale nga dy persona. Arjeta kur me ka pare ne sy, ose kur kam bere ndonje gjest ka thene “keto jane shenjat e para te kiametit ne “Shpi”, kurse Sasa ka thene se Fadili eshte “dardhe me bisht”, kurse banoret e tjere javen e pare kane thene “kete e largojme shume shpejt prej ketu, sepse nuk mundet te beje asgje”. Javen e pare kam qene shume pak aktiv, kurse javen e dyte nuk kam dashur vete te tregoj dicka nga vetja, sepse vetem kam blere, se si sillen banoret e tjere. Sa kam qene jashte krejt tri here e kam shikuar “Shpine”, dhe heren e trete m’u ka ndalur rryma. Nuk i kam shikuar per arsye se nuk e kam ditur se do te hyja ne “Shpij”, vetem kur me kane thirrur ne telefon organizatoret dhe kam hyre ne “Shpi”, dhe prej ketu ka nisur historia ime ne “Shpi”. Ata dy veta qe i permenda me lart e kane qelluar se kush eshte Fadili. Nuk kane mundur te ma zbulojne sekretin se cfare loje bej. Ne fakt une nuk kam bere loje, sepse njeriu nje loje mundet ta beje nje jave, nuk mundet per tre muaj me radhe te beje loje. Ajo qe me ka mbajtur deri ne fund eshte se une kam pasur pervoje te madhe ne jete dhe kam pasur bindje se do te vij deri ne finale, sepse do te me perkrahte publiku. Nuk kam pasur ndonje ane qe duhet te me zbulojne. Loja ime ka qene e paster. Mbase dikujt i ka penguar dhe ka thene se une s’ka bere gje tjeter, pos disa roleve si Caplini etj., por une kam bere shume gjera, kur t’i krahasosh disa qe vetem kane bertitur e asgje tjeter.

“Kosova Sot”: Te gjithe mysafiret e tjere e kane pasur frike Metin. Por, ju si duket nuk i jeni frikesuar Metit?

Fadili: Ne fillim nuk e kam kuptuar lojen e askujt. Meti e ka pasur nje stil interesant te lojes, ate te dominuesit ndaj te tjereve. Por, kur e kam pare se ai kacafytet me cdo njeri, kam thene cfare njeriu eshte ky. Ne fillim ia nisi te me thote gjithcka, shpesh ia beje vetes pyeten “O Zot ky njeri nuk eshte i vetedijshem se me ke po flet”, por ishte fillimi, dhe nuk doja t’i tregoja se kush eshte Fadili dhe cka jam ne gjendje te bej. Por, menyra se si ka luajtur ai, ka qene shume e rende per mua, sepse ai ka qene kundershtari im me i madh. Arsyeja qe u merzita kur u perjashtua ai eshte se pse nuk arrita t’i tregoj atij se kush eshte Fadili. Por, kur ka hyre heren e dyte jam gezuar shume. I kam treguar se kush jam une, mirepo edhe ai kishte marre informata per mua, dhe tani kishte nje opinion ndryshe per mua. I kam thene Metit, se me mua mund te ngrihesh shume. Pastaj me Metin kemi bere shume gjera interesante ne “Shpi”, duke nisur nga Carli Caplini. Meti ka qene njeriu i vetem qe kam mundur te bej shume gjera te mira, sepse nuk ka qene xheloz, sikur te tjeret.

Fadil Dini“Kosova Sot”: Ju dolet fitues i realiti shou “Shpija”. E keni pritur qe te dilni fitues me nje diference kaq te madhe ndaj Qendrimit?

Fadili: Kam pritur nje finale krejt ndryshe. E kam pritur qe ne finale do te jete Beni, Qendrimi, une dhe njera nga dy vajzat, por kjo nuk ndodhi, sepse ashtu vendosi publiku. Une ne asnje moment nuk kam dyshuar ne aftesite e mia, dhe e kam ditur se kam publik, i cili nuk do te me zhgenjeje asnjehere. Ne fakt “Shpija”, ka qene nje realiti shou, se ciles i eshte dashur nje njeri per te bere shou, dhe ne kete aspekt une kam qene pak me lart se te tjeret. E perseris edhe nje here kurre nuk kam dyshuar ne aftesite e mia, prandaj edhe kjo me ka bere qe te shpallem fitues i “Shpise”.

Falenderim publikut

“Kosova Sot”: Tash u be nje jave qe “Shpija” ka perfunduar. Cka ka ndryshuar Fadili, nga ai qe ke qene me heret?

Fadili: Edhe para se te hyja ne “Shpi”, me kane njohur shume njerez, te mos behem si Musa qe thoshte njoh 700 mije njerez, por une i kam njohur 700 veta qe kane pasur mjaft ndikim. Kur, isha ne “Shpi”, i thosha vetes sa pak po fle, por tash kur jam jashte e shoh se fle edhe me pak. Kam shume telefonata nga gjitha vendet e botes, si Amerike, Australi etj., te cilet me kane derguar edhe dhurata te ndryshme. Kam shume adhurues qe vijne edhe ne shtepine time te me shohin, qe do te thote se ata me kane dashur dhe e kane pelqyer lojen time. Nganjehere me vjen keq prej disa simpatizanteve te mi qe nuk mund t’ju pergjigjem ne telefon, per shkak te angazhimeve te shumta. Dua t’i falenderoj shume publikun, sepse pikerisht eshte ai qe me solli deri ketu, pra me sms-et e tyre u shpalla fitues.

“Kosova Sot”: Ju ka ofruar dikush ndonje pune?

Fadil DiniFadili: Sa kam qene brenda kam thene se nuk e dua jeten e programuar. Por, nese me ofrohet ndonje pune e mire, nuk do ta refuzoja. Mirepo, tash jam duke planifikuar te bej nje grup, ku tre do te jene te “Shpise” se Kosoves dhe dy te tjere. Do te bejme programe te ndryshme, si do ta luajme Caplinin 2, 3, 4, 5, dhe do ta mesoni se kush eshte Fadili. Nuk do te ndalem se punuari, dua t’i shperblej te gjithe ata qe me kane perkrahur.

“Kosova Sot”: A do te thote kjo se muziken do ta lini anash?

Fadili: Muziken e kam pasion. E kam edhe studion time. Une kam bere muzike per shume kengetare te njohur, por nuk kam luftuar kurre per emer.

“Kosova Sot”: Mund te na tregoni se cilit kengetar te njohur i keni bere kenge?

Fadili: Shume kengetare, duke nisur prej Sabri Fejzullahut e teposhte. Tash ne te ardhmen do ta shihni se kush eshte Fadili dhe cka eshte ne gjendje te beje ai.

“Kosova Sot”: Sa ka investuar familja juaj duke derguar sms ne finalen?

Fadili: Eshte e vertete qe familja ime ka dhene per mua 340-350 euro per sms, kurse per shumat qe flitet aspak nuk eshte e vertete. Publiku eshte ai qe ma ka dhene fitoren, te cilit i jap falenderues gjithe jeten.

“Kosova Sot”: Sa para do t’ia jepni Qendrimit?

Fadili: Qendrimit i kam premtuar se do t’ia jap 4 mije euro sapo t’i marre parate. Qendrimi me pelqen, sepse eshte njeri i drejte dhe ne “Shpi” ka bere nje loje shume te mire dhe korrekte. Po ashtu edhe disa banoreve tjere do t’u jap nga nje shume. /b.zyberi/kosova sot/mars 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Victory deserved

"Kosova Sot": During the 14 weeks stay in the "leads" have done a fair game. Tell us what you learn from this experience?

Fadil: Many things have happened in that house, that I do not know of him left. I want to talk in February, but clearly, not as someone who speaks without any understanding. It was a life experience, I learn much there, as to conform with different ages, as those 18 years, 20, 25, 30 and 31 years. This has been a test of life, where is had to see himself as a can of humor with them. Then I wanted to see myself up where you can get and how much can fit in with other residents.

Meti, the dominant style

"Kosova Sot": Usually, guests of "shpis" when you have nominated have said that nominojme Fadil, that is strong. What could not you guests uncover the "shpis"?

Fadil: At first when I entered the "leads", I heard two words from two people. Arjeta when the eye has seen, or made any gesture when I said "these are the first signs of kiametit in" leads ", while Sasa said that Fadil is" pear-shaped with tail ", while other residents have the first week said "this and remove very quickly from here, because we can not do anything". First week I was much less active, but not the second week I had to tell them something by yourself, because I just bought, that behave as other residents. As I was out all three times I've looked "back", and the third time has stopped me electricity. I did not watch because I did not know that will enter the "sharpen", only when the organizers have called on the phone and I entered the "leads", and from here my story started in "leads". They mentioned two people who have shot up who is Fadil. I have failed to uncover the secret that what game do. In fact I have not made the game, because man can make a game a week, can not for the three months to make the game. It was with held until the end is that I have had great experience in life and I had confidence that the will come up in the final, because the public will to support. I have not had any side to be with uncover. My game was clean. Perhaps someone has hampered and said that I never done nothing, but some roles as Caplini etc., But I have done many things, when we compare some of the shouting that only have nothing.

"Kosova Sot": All the other guests have been afraid Metin. But apparently you're not scared Metin?

Fadil: At first I did not understand the game of anyone. Meti had an interesting style of game, that of dominuesit to others. But, when I have seen that he kacafytet with any man, I said what this man is. At first he began to say everything, do it yourself often asked "Oh God this man is not aware that you are speaking", but was beginning, and did not want to tell who is what I Fadil and able to do. But, the way he played, has been very hard for me, because he has been great with my opponent. The reason that I was bored when he was expelled is not why I came to tell him who is Fadil. But, when has entered the second time I am very happy. I've shown me who I am, but he had received information about me, and now had a different opinion about me. Metin I said that to me may be more. Metin And with many interesting things we have done in the "leads", starting from Carli Caplini. Meti has been the only man I could do many things better, because it was jealous, like the others.

"Kosova Sot": You go out realiti winning show "leads". You are expected to leave the winner with a margin so great to stay?

Fadil: I expected a different finale. I expected that the final will be the Children, Stay, I and one of two girls, but this did not happen, because as the public decided. I at no time have no suspects in my abilities, and I know that the public have, that will not ever fail. In fact "leads", has been a realiti show, which has had to make a man show, and in this respect I was a little higher than others. Repeat once again I never suspected in my skills, so this made me to be declared the winner of "shpis.

Thanks public

"Kosova Sot": Now it became a week that "leads" has been completed. What has changed Fadil, from which have been earlier?

Fadil: Even before we enter the "leads" to have known many people, not to become recognized as Musa said that 700 thousand people, but I have known that 700 people have been very influential. When I was in the "leads" of say to yourself how little sleep, but now when I see that sleep outside even less. I have many calls from all over the world, as America, Australia etc.., Who have sent various gifts. I have even more fans coming to my house to see, which means that they want and to enjoy my game. Sometimes with some regret that my sympathetic can not on the phone to answer, due to numerous commitments. I want to thank them very public, because what exactly is he who brought up here, so with their sms-et was declared the winner.

"Kosova Sot": You have offered someone a job?

Fadil: How I was inside I said that I did not programmed life. But if offered a good job, would not refused. However, now I'm planning to make a group, where three would be "shpis" of Kosovo and two others. Will undertake various programs, how would you play Caplinin 2, 3, 4, 5, and will learn who is Fadil. That will not stop working, I want to repay all those who have supported me.

"Kosova Sot": Does this mean that music will leave aside?

Fadil: my music passion. I have also my studio. I have done music for many of the famous singer, but I've never fought for the name.

"Kosova Sot": You can tell us which famous singer to have made songs?

Fadil: Many singer, starting from the down Sabri Fejzullahu. Now in the future will see who is Fadil and what is able to do it.

"Kosova Sot": How has your family invested in the final sending sms?

Fadil: It's true that my family has given to me 340-350 euros per sms, and for amounts that talk is not true at all. The public is he who has given me victory, which give all life thankful.

"Kosova Sot": How much money will I have to stay?

Fadil: stay I promised to give 4 thousand euros just to get money. Stay with like, because it is the right man and the "leads" has made a very good game and correct. Also some others will give residents from a more.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online