All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Halil Gashi. Show all posts
Showing posts with label Halil Gashi. Show all posts

Sunday, 3 February 2013

Halili qe mahnit VIP-at boterore

 Personazhi ynë ka shumë për të thënë, pasi ai ka provuar dhe ia ka dalë në shumë ngjarje, falë talentit të tij për të vallëzuar, aktruar, por edhe simpatisë së tij.

Ky është Halil Gashi, i cili ka luajtur me regjisorët  e famshëm të Hollivudit, siç është Xhejms Kameron dhe Andrej Adamson.

Djaloshi me origjinë nga Kosova ka rrëfyer për “Kosova Sot” emocionin e tij, kur shikon se performanca e tij ndiqet nga njerëzit më të mëdhenj të botës VIP. Ndiqni rrëfimin e tij!

“Kosova Sot”: Sukses botëror i një kosovari në skenat prestigjioze, çfarë do të thotë?
Halil Gashi: Për mua ka rëndësi që të njihet Kosova dhe të forcohet imazhi shqiptar para botës. Ata, që më kanë njohur nga afër në Amerikë, Gjermani, Angli, kur mendojnë për Kosovën dhe njerëzit e saj, mendojnë për artin, kulturën, njerëz të dashur, të kujdesshëm, të zgjuar, sepse këto veti i kam shfaqur. Këtë përpiqem ta arrij, që të tregoj një imazh pozitiv për vendin, që të tjerët të vijnë ta vizitojnë Kosovën dhe ta njohin kulturën tonë më afër.

Monday, 3 May 2010

Halil Gashi, Kercimtari Shqiptar qe Adhurohet nga Yjet e Hollywood-it


/photo public domain/

Halil Gashi, kercimtari shqiptar qe adhurohet nga yjet e Hollywood-it

Ne jete ka bere akrobaci dhe fati ka qene me te. Halil Gashi tani eshte kercimtar i teatrit me te njohur ne bote “Circue du Soleil” ne Las Vegas. Perfomancat emocionuese, kercimet ne stilin e lire urban dhe sportet ekstreme terheqin mijera shikues cdo jave ne shfaqjen “Love The Beatles – show”, pjese e se ciles ai eshte. Prej nje viti cdo dite pasi mbaron shfaqjen pasionante, yje te Hollivood-it rendin ta takojne ne backstage se bashku me artistet e tjere te trupes. Gjithmone me grim te ekzagjeruar ne fytyre, pasi tiparet duhet t’i dalloje edhe shikuesi i 2000-te ne fund te salles, artisti nga Prishtina tregon se si ia ka arritur:

Cila ka qene karriera juaj ne Evrope, para se te mberrinit ne Las Vegas

Karriera qe nisa ne Evrope ishte shume e rendesishme qe une te mberrij ne “Cirque du soleil”. Kam marre pjese ne aktivitete te ndryshme, kam qene Dj, kam dhene mesime vallezimi, kam realizuar koreografi per video klipe, kam pozuar si fotomodel, si dhe kam qene imazh kompanish prestigjoze si: Levis, Guci, Adidas, Puma London Fashion week”, BBc, MTV Awards.

Dhe si mundet te hynit ne “Cirque du Soleil” pikerisht ne shfaqjen “Love-Beatles” shume e njohur ne gjithe boten?

Kam marre pjese ne nje audicion qe u organizua ne Paris ne vitin 2006, pasi per nje periudhe “Cirque de soleil” zhvillonte konkurse ne gjithe boten. Nga ky audicion u zgjodhem dhjete vete, nga 100 konkurrente, mes te cileve dhe une. Gjate ketyre viteve qe isha ne pritje kam punuar ne vende te ndryshme te Euvropes, kryesisht ne Angli deri sa mora ftesen e shumepritur ne prill te vitit te kaluar.

Jeni shqiptari i vetem qe kerceni ne kete shfaqje, si reagojne kur u flisni per origjinen?

Po, une jam i vetmi shqiptar ne Cirque mes artisteve nga gjithe bota si; Amerika, Kanadaja, Franca, Belgjika, Suedia. Shume prej tyre nuk kane degjuar fare per shqiptaret. Ata qe jane nga Evropa dine me shume, disa sillen mire e te tjere cuditshem. Por ne Las Vegas nuk ka shume rendesi nga cili vend vjen, pasi te gjithe jane te huaj te ardhur nga nje vend tjeter.

Cfare shfaqje eshte “Love Beatles”, ku ju performoni dhe cfare publiku ju ndjek?

“Love Beatles” eshte per te gjithe e jo vetem per ata qe u pelqen muzika e “Beatles”. Kjo eshte nje shfaqje e njohur ne te gjithe boten qe ka fituar vendin e pare prej tre vitesh me radhe dhe numeron cmime Grammy. Cdo jave kemi spektatore qe jane njerez te famshem; aktore, muzikante, sportiste qe vijne dhe na ndjekin si nostalgjike te muzikes se “beatles”-ave. Momenti me interesant eshte se pas shfaqjes ata vijne na takojne ne kercimaret, flasim gjate me njeri-tjetrin dhe bejme foto qe kerkojne t’i kene si kujtim.

A mund te na permendi disa emra VIP me te cilet jeni takuar ne backstage?

Jam takuar me Madonnen, Kylie Minogue, Jennifer Love Hewitt, “Aerosmith”, David Duchovn, “The X Files”, Pink, “Black Eyed Peas”, Ronaldinjo, etj. Ruaj kujtime me ta.

Ata ju kane takuar ju si VIP, cfare mendoni se ju ben te adhurueshem ne syte e tyre?

Ata mahniten nga kercimet akrobatike qe ne bejme, nje trupe afer 70 akrobate, aktore, dhe 16 kercimtare qe japim shfaqje 10 here ne jave. Dhe e gjithe kjo e realizuar me shume ndjenje e pasion. Shume prej tyre jane te thjeshte. Ata vijne me takojne si “star”, kane shume deshire te flasin me ne dhe kjo eshte shume impresionuese, kur mendoj se dikur ndoshta s’e kisha imagjinuar.

Keni lindur ne Kosove. Ruani lidhje me vendlindjen tuaj, i njihni artistet shqiptare?

Nga Kosova jam larguar gjate luftes se vitit 1992 ne Gjermani. E kam nisur kercimin si hobi ne vitet 1995 deri ne vitin 2002, me pas si profesion ne Angli ne ritmet street, breakdance, hip hop, etj. Pas kaq vitesh, ne Kosove shkoj vetem te takoj prinderit e mi qe jane rikthyer serish atje. Persa u perket artisteve, nuk me ka rene rasti te punoj me ta, pasi dhe nuk kam pasur interes te punoj si artist ne Prishtine.

Po vajzat shqiptare sa i njihni, bashkeshortja juaj do te jete nje shqiptare apo e huaj?

Bashkeshortja ime do te jete nje shqiptare, por deri tani ende nuk kam takuar nje te tille qe te me pelqeje pasi kam qene vertet shume i zene me pune.

Ne Shqiperi eshte duke u organizuar “Dancing with the stars”, si do e keshilloje nje personazh te njohur qe i hyn nje sfide kercimi?

Te jete vetvetja dhe mos te mundohen te imitojne askend. Nese me ftojne kam deshire te marr pjese si shikues apo juri.

Pas Las Vegasit, cfare planesh keni bere per karrieren?

Sapo te mbyll kontraten me teatrin ne Las Vegas, kam deshire t’i hyj botes se kinemase, duke provuar te depertoj ne Hollyvood. /klotilda harka/panorama plus/maj 2010


- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Halil Gashi, Albanian dancer who is worshiped by the stars of Hollywood

We made life and fate has been tumbling with. Halil Gashi dancer of the theater is now known in the world "Circue du Soleil" in Las Vegas. Perfomance exciting, free style dance in the urban and extreme sports attract thousands of viewers each week in the show "Love The Beatles - show, part of which he is. One year every day after the show ends passionate, it stars the Hollivood order to meet the artists backstage along with other Corps. Always be exaggerated in the face makeup, as must distinguish features of the viewer at the end of 2000 the room, the artist from Pristina shows how it has:

What has been your career in Europe, before you arrive in Las Vegas?

Career that I started in Europe was very important that I arrive in "Cirque du Soleil. I participated in various activities, I was DJ, I have taught dancing, I realized the video clips of choreography, I nominated as fotomodel and image have been prestigious companies such as levis, Gusija, Adidas, Puma London Fashion Week, BBC, MTV Awards.

And how can access the "Cirque du Soleil" show exactly the "Love-Beatles" more popular worldwide?

I participated in an audition that was held in Paris in 2006, after a period "Cirque de Soleil" hold competitions worldwide. From this audition Ten people were chosen from 100 competing, between whom and me. During these years that I was waiting I worked in different countries Euvropes, mainly in England until long-awaited invitation I received in April last year.

Albanian are the only dancing on this show, how react when they talk about the origins?

Yes, I am the only Albanian in the middle Cirque artists from all over the world, such as America, Canada, France, Belgium, Sweden. Many of them have heard nothing for the Albanians. Those who are from Europe know more, some of the other well behaved strange. But in Las Vegas has more importance that the country comes from, as all foreigners are coming from another country.

What show is "Beatles Love", where you perform and what audience you follow?

"Beatles Love" is for everyone, not just for those who like the music of "The Beatles". This show is a recognized worldwide that has won first place three years time, and enumerate the Grammy awards. Every week we spectatress who are famous people, actors, musicians, and sportswoman who come watch us as the music nostalgic "Beatles"-s. Moment after the show interesting is that they come to meet us in kercimaret, talking over each other and make pictures that need to have as a memento.

Can we mention some names VIP with whom we met you backstage?

I met Madonnen, Kylie Minogue, Jennifer Love Hewitt, "Aerosmith", David Duchovn, "The X Files" Pink, "Black Eyed Peas, Ronaldinjo, etc.. Save memories with them.

They have you as a VIP meet you, what makes you think that adorable in their eyes?

They are amazed by the acrobatic dance that we do, a near 70 acrobatic troop, actors, dancers and 16 to give the show 10 times a week. And all this made more sense of passion. Many of them are simple. They come to meet as a "star", have more desire to speak with us and this is very impressive, when you do not think that sometime maybe I imagined.

Have had in Kosovo. Take care about your country, the Albanian artists you know?

I left Kosovo during the 1992 war in Germany. I started dance as a hobby in the years 1995 until 2002, then as a profession in England in the street rhythms, Breakdance, hip hop, etc.. After so many years, in Kosovo go only to meet my parents who are back there again. As for the artists, has not dropped the case to work with them after and I never had interest to work as an artist in Pristina.

But as you know Albanian girls, your wife will be an Albanian or foreign?

My wife will be an Albanian, but so far still have not met one that favor because I was really very busy with work.

Albania is being organized "Dancing with the stars", how would advise a character known that dance becomes a challenge?

To be themselves and not try to imitate anyone. If I wanted to invite me to participate as viewers or jury.

After Las Vegasit, what career plans you have done?

Once the contract with the theater closed in Las Vegas, I would like to enter the world of cinema, attempting to break through Hollyvood.
]]

Thursday, 7 May 2009

Flash News 7 Maj 2009

Alba Vip Flash News
Alba Vip Flash News, 7 Maj 2009

Bubulina Krasniqi Ne Realizim Te Videoklipit Te Ri
“Besoj qe shpejt do te lansohet kenga, meqe puna ne te eshte perfunduar dhe tash pritet vetem titulli i kenges, prandaj do te nis menjehere xhirimin e videoklipit”, ka thene Bubulina. Tekstin e kenges e ka bere vet Bubulina ndersa kenga eshte komponuar nga Wirusi. /kosova sot/

Edita Sopjani Me Balade Te Re
Kengetarja Edita Sopjani para fansave te saj se shpejti do te jete me baladen “Tjeter kush”, te ciles shume shpejt do t’i realizoje edhe videoklipin. Pas videoklipit “Nuk me meriton”, Edita ka realizuar nje kenge te re, nje balade qe shume shpejt do te jete edhe me videoklip. Kenga titullohet “Tjeter kush”, muziken e se ciles e ka bere Valdet Sopjani, tekstin Arsim Bunjaku dhe eshte orkestruar nga Artan Kastrati. Edita, gjithashtu, beri te ditur se pas disa muajve do te kete edhe nje kenge tjeter, per te cilen shprehet se mendon qe do te kete shume sukses.

Halil Gashi Behet Pjesetar i Trupes "Cirque Du Soleil"
Halil Gashi eshte pjestari me i ri i trupes se njohur te "Cirque Du Soleil". Ai eshte nga Kosova dhe prej vitesh kercen me trupa te ndryshme ne Europe si dhe ka marre pjese ne shume reklama te firmave europiane si dhe ka qene nje prej modeleve ne reklamen e MTV per Euron, ku gjate kercimit ka formuar dhe simbolin e njohur shqiptar shqiponjen. /albaniac/

Kejsi Tola Kryen Me Sukses Proven e Pare Ne Eurovision 2009
Kejsi Tola kendoi dje per here te pare "Carry me in your dreams", ne skenen "Olimpiysky Arena" te Moskes. Ishte prova e pare zyrtare edhe per Sllovenine, Hungarine, Danimarken, Greqine, Moldavine, Ukrainen, Lituanine, Estonine dhe Holanden. Pas proves ka vijuar konferenca per shtyp, ku sipas faqes elektronike te "Eurovision Song Contest", ka qene kengetarja 17-vjecare ajo qe mbajti peshen e gjithe konferences se realizuar ne gjuhen angleze. Ne performacen e kenges shqiptare terheqin vemendjen gjerat e jashtme, takat e larta dhe akrobacite. /shekulli/

Arta Bajrami Dritherohet Kur Degjon Kenget e Saj
Arta Bajrami i degjon me shume emocione kenget e saj. Ajo tregon se si dritherohet kur degjon tingujt e muzikes se saj. Per te suksesi eshte nje nderthurje fati, aftesish dhe vullneti. Gjithmone me koken perpara dhe e nesermja per te eshte objektiv qe s'duhet te reshte kurre. E shkuara, per te, u perket diteve tashme te perfunduara. Fale talentit dhe vullnetit te madh per t'u marre me pasionin e saj me te madh ne jete, qe eshte muzika,ajo ka filluar tashme te jete nder emrat me te lakuar te skenes muzikore shqiptare. Por, Arta tregon se ka pasur ndihmen dhe vendosmerine e nje grupi te vogel shokesh, te cilet po ashtu kishin te njejten enderr. Dalja e saj e pare ne nje skene profesionale eshte shenuar ne skenen e Festivalit ne RTSH. E panjohur per shumicen e opinionit, pasi, pervec kengeve qe u shperblyen, te tjerat s'u emituan kurre dhe u harruan. Ajo, se bashku me grupin e saj, te quajtur ''Koha'', per here te pare qendruan para publikut shqiptar. Me heret kishte pasur ca paraqitje ne disa skena te vogla ne Kosove dhe kishte bere pak pervoje, por gjithsesi nuk kishin efektin e asaj ne kete festival. Kujton anen emocionale, mirepo duke qene grup, peshen e kritikes e bartnin prape si grup, pavaresisht per te mire apo per te keq. Nderkaq, tani per te eshte krejtesisht ndryshe. Barren e pergjegjesise e mban vete ajo, sikur shijon po vete suksesin e kengeve te saj. Ajo konsiderohet si nismetare e zhanrit R’n’B, pavaresisht se kohet e fundit po eksperimenton edhe me rryma te tjera muzikore. /bota sot/

Amarda Toska Dhe Shija e Saj Per Veshjen
Prezantuesja e njohur Amarda Toska, veshjes i kushton nje rendesi te vecante, jo vetem ne ekran, por edhe ne perditshmeri. Ka nje stil te saj te ndertuar dhe nuk preferon te eksperimentoje qe te dale jashte vetes, sepse “nuk do te isha une”, thote ajo. “Veshja perfaqeson individualitetin e njeriut, pjese nga karakteri i tij. Ne disa raste, ate pjese te karakterit qe shkon kunder asaj qe thote apo ben nje njeri, por veshja eshte me e drejtperdrejte dhe flet me shume”, shprehet ajo. Per sa u perket daljeve ne ekran, ajo i zgjedh veshjet bashke me kostumografen. Mendon qe duhet te jepet vleresimi nga te dyja palet, sepse shija e rafinuar artistike dhe te qenit komode ne skene, duhet te shkojne gjithmone se bashku. Ajo per cdo te diel eshte ikone e ekranit televiziv, pasi prezanton shoun humoristik “Portokalli”. /bota sot/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

BUBULINA realization KRASNIQI IN TO THE NEW VIDEOKLIP
"I believe that soon will launch the song, since the work is completed and is now only the title of the song, so will be immediately starts shooting videoklipit," said Bubulina. Text of the song has made its Bubulina while song is composed from Wirusi. / Kosova Sot /

Edit SOPJANI saga WITH NEW
Singer Edita Sopjani before its fans that will soon be baladen "Who Next", which will more quickly realize the videoklipin. After videoklipit "It deserves to," Edita has implemented a new songs, a saga that will be very soon with video clip. The song is titled "Who Next", whose music has made Valdet Sopjani, text Bunjaku Education and is orchestrated by Artan Kastrati. Edita also announced that after several months there will be a song and another, which says it believes that there will be more successful.

Halil Gashi is a member of TRUPES "CIRQUE DU SOLEIL"
Halil Gashi is the new member trupes recognize that the "Cirque Du Soleil." He is from Kosovo and leaping for years with various bodies in Europe and has participated in many European firms to advertising and was one of the models in advertising for MTV Euro, where the dance has formed and recognized symbol of Albanian shqiponjen . / albaniac /

Casey TOLA DOING Successfully testing the first Eurovision 2009
Tola Casey sang yesterday for the first time "to carry in your Dreams" scene in "Olimpiysky Arena" to Moscow. It was the first formal evidence for Slovenia, Hungary, Denmark, Greece, Moldova, Ukraine, Lithuania, Estonia and Holanden. After the test has attended press conference, where, according to the electronic page of "Eurovision Song Contest," singer was 17-years it was held that the weight of all the conference conducted in English. We Albanian song performacen attract the attention of foreign things, Taka and akrobacite high. / century /

Arta Bajrami DRITHEROHET When she hears Her song
Arta Bajrami listens more emotion Her song. It shows how dritherohet when he hears the sound of her music. For success is a combination of luck, skills and willingness. Always face forward and to morrow is s'duhet objective was to reshte ever. The past, for, in terms of days already completed. Thanks to great talent and will to deal with the passion of her life in the great, which is music, it has already begun to be honor with names lakuar to Albanian music scene. But Arta shows that there was help and determination of a small group of friends, who also had the same dream. Its first appearance in a scene is recorded in the professional scene in RTSH Festival. The unknown for the majority opinion, as, except that the songs were shperblyen, other s'u emituan ever and forgot. She, along with its group, called''Time''for the first time the public stood in Albanian. Earlier there had been some presentations in several small venues in Kosovo and had little experience, but had no effect on that at this festival. Annen recalls emotional, but was in a group, carry the weight of criticism back as a group, for whatever good or for bad. Meanwhile, for now is totally different. Burden of responsibility she holds them, are themselves as relishes the success of its songs. It is regarded as the initiator zhanrit R'n'B, despite the recently eksperimenton are also other electric musical. / world today /

Toska and AMARDA taste for clothes
Presenter known Amarda Toska clothing devotes a special importance, not only in screen, but we perditshmeri. There is a style of its building and prefers not to experiment that out yourself, because "I will not I," she says. "Clothes individualitetin represents the human part of his character. In some cases, that part of the character that goes against what a person says or does, but wearing it is speaking directly and more, "she says. Regarding the exit for the screen, she chooses clothes together with kostumografen. Thinks that should be given to evaluation by both sides, because the refined artistic taste, and being comfortable on stage, must always go together. It is for every day of the icon screen television, as presents comic show "orange". / world today /
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online