All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Hysni Klinaku. Show all posts
Showing posts with label Hysni Klinaku. Show all posts

Thursday, 11 February 2010

Hysni Klinaku, Intervista "Bota Sot"

Hysni Klinaku
/photo public domain/

Festivalet jane klanore dhe nuk marr pjese me!
Interviste me kengetarin Hysni Klinaku

Kete zhaner qe e kendoi ndjehem mire ne te. Me gjithe se koha ne te cilen po jetojme, nuk po me lejon gjithmone te beje muziken qe une dua. Mua me gezon fakti se dalloi nga kengetaret tjere dhe se cdo artist i cdo lemi qe merret me art kur arrin te krijoj stilin e tij te vecante ne interpretim ai ia ka arritur qellimit, sepse ky edhe duhet te jete synim i cdo artisti.

“Bota Sot”:Jeni nje kengetar i njohur a e kishit te veshtire te arrini suksese?

Hysni Klinaku:Si cdo kengetar edhe une fillimin e kam pasur te veshtire, por vullnetin e madh. Megjithese fillimisht kurre nuk kam menduar se muzika do te me behet profesion, derisa kaluan vite dhe e kuptova se duhej te merresha seriozisht me te dhe vendosa ta studioi.

“Bota sot”:Si nisi karriera juaj artistike?

Hysni Klinaku:Po kam filluar ne shkollen fillore me arsimtarin Vehbi Vatovci, pastaj ne shoqerite kulturore artistike te qytetit te Obiliqit, me vone ne Shoqerite Aksionare te Prishtines e ne vitin 1992 u regjistrova ne fakultetin e arteve ne Prishtine ne drejtimin e Solo-kendimit.

“Bota sot”:Kendoni nje zhaner te vecante nga kengetaret tjere, pse zgjodhet kete zhaner?

Hysni Klinaku: Po une kete zhaner qe e kendoi ndjehem mire ne te. Me gjithe se koha ne te cilen po jetojme, nuk po me lejon gjithmone te beje muziken qe une dua. E me qene se ju me thoni se per kah zhanri dalloni nga kengetaret tjere mua me gezon ky fakt se cdo artist i cdo lemi qe merret me art kur arrin te krijoj stilin e tij te vecante ne interpretim ai ja ka arritur qellimit,sepse ky edhe duhet te jete synim i cdo artisti.

“Bota Sot”:Kohet e fundit keni mbajtur nje koncert solistik, na flisni me gjeresisht?

Hysni Klinaku: Po me 1 shkurt te ketij viti kam mbajtur nje koncert solistik, me vepra te kompozitoreve shqiptare, e kam mbajtur ne sallen e kuqe te pallatit te rinise ne Prishtine dhe kam qene i percjelle ne piano nga Misbah Kaqamaku. Per nje ore program kam kenduar kenget e Cesk Zadese, Rauf Dhomit. Limoz Dizdarit,Mendi Mengjiqit,Zef Qobes ,Mark Kaqinarit etj. Koncerti i mbajtur ne Prishtine njekohesisht ka qene provimi i trete ne studimet pos-diplomike ne fakultetin e Shkupit.

“Bota sot”: Cilat jane synimet tuaja gjate ketij viti dhe cfare risi do ti ofroni publikut tuaj?

Hysni Klinaku:Po kenget e ketij koncerti i kam incizuar dhe i kam permbledhur ne nje CD- te cilen mendoj ta editoj edhe per publikun e gjere. CD-ne e kam titulluar “Duke menduar per bukurine”, e me pastaj mendoj ta beje nje singell dhe do t’ia bashkangjes videoklipin. Gjate veres jam i prenotuar te kendoj neper mbremje te ndryshme.

“Bota sot”: Vitin qe shkoi keni pasur shume synime a ju ka mbetur dicka pa kryer e qe kishit pasur deshire ta realizoni?

Hysni Klinaku:Po kryesisht edhe ne jete jam nje realist..., nuk enderroj shume edhe nuk beje shume plane. Jam i kenaqur me vitin qe kaloi, kam edituar albumin “Merre kete dhurate” dhe kam realizuar dy videoklipe, kam dhene shume provime ne fakultetin e Shkupit.

“Bota sot”: Me cilat aktivitet tjera merreni pos kendimit?

Hysni Klinaku:Pos kendimit merrem nga pak edhe me orkestrime te kengeve te lehta dhe popullore dhe me incizimin e tyre, tere paraditen e kaloi ne studio duke punuar per kengetare te ndryshem, por edhe per vete.

“Bota sot”: Keni marr pjese ne shume koncerte, ahengje, e manifestimet tjera, ku e ndieni veten me mire?

Hysni Klinaku:Po kam marr pjese edhe ne koncerte edhe ne mbremje te ndryshme muzikore e sic e ceka ne pergjigjen paraprake edhe ne realizimin e kengeve ne studio,ne tri keto raste e ndjej veten mire, sepse mund te jap dicka nga vetja ime per publikun.

“Bota Sot: Cili ishte cmimi me i rendesishem ne karriere qe kini mare,dhe cili eshte ai i fundit?

Hysni Klinaku:Kam marr disa cmime ne festivalet tona si ne Akordet e Kosoves, Polifest, Zambakun e Prizrenit etj, por me kohe jam terhequr nga festivalet se nuk e kam gjetur veten ne keto festivale. Sepse organizimet e tyre jane klanore, kurse nga paraqitjet e mija neper koncerte kisha vecuar koncertin ne Tirane me Ansamblin e Kengeve dhe Valleve “Shota”, ku nga publiku tiranas jam kthyer te kendoi edhe kengen e trete.

“Bota Sot”:Si eshte harmonia e juaj familjare?

Hysni Klinaku:Po kam nje jete te rehatshme ne familje jetoj me gruan Bardhen dhe femijet Lumbardhen e Lironin, kryesisht kur nuk kendoi ne mbremje prej oreve te pasdites. Jam me ta dhe kujdesem qe harmonia ne familjen time te jete ne nivel, sepse eshte edhe celesi i suksesit per cdo kengetare.

“Bota sot”: Nje porosi per lexuesit e gazetes “Bota sot”

Hysni Klinaku:I pershendes lexuesit e gazetes “Bota Sot” duke iu uruar te kene shendet e gezime. Une do te mundohem edhe ne te ardhmen te beje ndonje kenge te bukur per publikun. /rukije berisha/bota sot/10.02.2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Festivals are clan and I do not participate!

Interview with singer Hysni Klinaku

This genre that I feel better sang it. With all that time in which I live, not to allow always make music that I want. Enjoys the fact that I spotted by other singers and that any artist of any fields that deal with art when reaches to create his unique style in the interpretation he has achieved the purpose, because this should be the aim of every artist.

"Bota Sot": Are you a singer had known ae difficult to reach success?

Hysni Klinaku: As any singer I've had to start hard, but great will. Although initially I never thought that the music will become a profession, and years passed until I realized there had to be merresha seriously and decided to studied.

"Bota Sot": What began your artistic career?

Hysni Klinaku: Yes I started with primary school teacher Vatovci Vehbi, then cultural artistic societies Obiliq city, later in Pristina of joint stock companies in 1992 were enrolled in the Faculty of Arts in Pristina in the direction of the solo-singing.

"Bota Sot": Sing a particular genre from other singers, Why did you choose this genre?

Hysni Klinaku: Yes I sang this genre that I feel good in it. With all that time in which I live, not to allow always make music that I want. And with was that you say to tell Genre towards me from other singers enjoys the fact that every artist of any fields that deal with art when reaches to create his unique style in the interpretation he has achieved the purpose, because this also should be the aim of every artist.

"Bota Sot": Recently you held a concert solistik, we speak more widely?

Hysni Klinaku: Yes on 1 February this year I held a concert solistik, Albanian composers works, I keep in the red room of the palace of youth in Pristina and have been forwarded to the piano by Misbah Kaqamaku. For an hour program of Česká I motet Zadese Rauf Dhomit. Limoz Dizdari, Mendi Mengjiqi, Zef Qobes, Mark Kaqinarit others. Concert held in Pristina at the same time was the third test than-graduate studies in the faculty of Skopje.

"Bota Sot": What are your goals this year and what innovations will offer your public?

Hysni Klinaku: What songs I recorded this concert and I summarized in a CD which I think it Editojn also to the general public. CD-we have titled "In thinking about the beauty", and then I make a singell and shall attach video clip. During the summer I am booked to sing through different evening.

"Bota Sot": last year you had more goals has remained a committed and that something had been reluctant to make?

Hysni Klinaku: But mainly we be ... I am a realist, not dream very much do not make plans. I'm happy with last year, I edited the album "Take this gift and I realized two clips, I have given many exams in the faculty of Skopje.

"Bota Sot": Dealing With which other activities besides singing?

Hysni Klinaku: Besides singing dabble with the orchestration of light and popular songs and recording their whole morning spent in the studio working on different singer, but also for themselves.

"Bota Sot": Did you take part in many concerts, parties, and other manifestations, where you feel better yourself?

Hysni Klinaku: Yes I also take part in concerts and in various musical evening as I mentioned in the previous answer in the realization of songs in the studio, in three of these cases feel good, because you can give something of myself to the public .

"Bota Sot: What was the price to be important in the career that mare, and what is it about?

Hysni Klinaku: I have some prices in our festivals as in Kosovo Dayton, Polifest, Zambaku Prizren etc, but with time I am attracted by the festivals that I did not find themselves in these festivals. For them are clan organizations, and from my appearances had singled through concerts concert in Tirana with the Songs and Dances Ensemble "Shota", where public Tirana's sang I returned to the third song.

"Bota Sot": How is your family harmony?

Hysni Klinaku: I have a comfortable life in the family live with his wife and children Lumbardhen of Bardhen acquit, mostly sang in the evening when the afternoon hours. I am with them and cater to the harmony in my family to be level, because it is the key to success for any singer.

"The world today": A message to readers of the newspaper "Bota Sot"

Hysni Klinaku: Hi readers of the newspaper "Bota Sot" and he wished to have health and joy. I will try in the future to make a beautiful song for the public.
]]

Thursday, 28 January 2010

Flash News 28 Janar 2010

Alba Vip Flash News
Alba Vip Flash News, 28 Janar 2010

Labinot Tahiri LABI ndihmon Shkodren
Kengetari i muzikes popullore dhe te muzikes “tallava” Labinot Tahiri – Labi ka thene keto dite se eshte duke mbajtur disa koncerte bamiresie per te ndihmuar qytetin e Shkodres, i cili perjetoj nje permbyetje te madhe para dy javeve. Megjithate, disa nga kritiket thone se kjo eshte edhe nje metode e mire qe disa kengetare te promovohen ne media. Megjithate, motivi ishte i mire. Koncerte per motive te ketilla Labi ka mbajtur ne Gjakove, Gjilan, Ferizaj dhe Kastriot. /gazeta express/

Hysni Klinaku, koncert solistik me veprat e kompozitoreve shqiptare
Hysni Klinaku me 1 shkurt ne Sallen e Kuqe te Pallatit te Rinise ne Prishtine do te mbaje koncert solistik me vepra te kompozitoreve shqiptare. Koncerti do te filloje ne oren 20:00 dhe do te jete i hapur per publikun pa bileta. Klinaku do te jete i shoqeruar ne piano nga Misbah Kacamaku. Ne koncert do te interpretohen 14 kenge te kompozitoreve shqiptare, si: Cesk Zadeja, Rauf Dhomi, Vangjel Nova, Limon Dizdari, Mandi Mengjiqi, Mark Kacinari etj. Publiku, qe do te jete i pranishem, do te kete mundesi qe ne kete koncert ta marre nje CD, sepse te gjitha keto kenge jane incizuar ne nje CD. /kosova sot/

Arjon Muca i BB2: “Enderroj te behem show man”
Arjon Muca drejt fames dhe suksesit. I cilesuar si nje nder djemte me te vecante te BB2, per stilin, edukaten, zgjuarsine dhe elegancen, ai ka fituar besim e autoreve qe te jete njeri prej prezantuesve te programit “Nje kenge per ty”. Pune qe Arjoni po e ben me seriozitet dhe perkushtim. Arjon Muca, 24 vjec, po provon eksperiencen e pare televizive si prezantues. Deshira e tij eshte te behet show man dhe eshte i vendosur t’ia arrij kesaj. /shqip/

- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Labinot Tahiri LABI helps Shkodra
Popular music singer and music "tallava" Labinot Tahiri - Labi said these days that is holding several charity concerts to help the city of Shkodra, who experience a great permbyetje two weeks. However, some critics say that this is also a good method that some singer promoted in the media. However, the motive was good. Concerts for such reasons Google has held in Djakovica, Gjilan, Ferizaj and Kastriot.

Hysni Klinaku, concert works of composers solistik Albanian
Hysni Klinaku February 1 red room Palace of Youth in Pristina will keep solistik concert with works of Albanian composers. The concert will start at 20:00 and will be open to the public without tickets. Klinaku will be accompanied on piano by Misbah Kacamaku. The concert will be interpreted 14 songs Albanian composers, such as Česká Zadeja Rauf Dhomi, Vangjel Nova, Lemon Dizdari, Mandi Mengjiqi, Mark Kacinari others. The public, who will be present, will be able to take this concert to a CD, because all these songs are recorded on a CD.

Arjon Muca of BB2: "dream to become a man show"
Arjon Muca towards fame and success. Described as one of the most special boys BB2, for style, edukaten, wisdom and elegance, he has the trust of authors to be one of prezantuesve program "A song for you. Working that makes Arjoni is seriously and dedication. Arjon Muca, 24 years old, trying first experience as a television presenter. His wish is to show man and is determined to achieve this.
]]

Wednesday, 12 November 2008

Hysni Klinaku: Edhe Une Valla e Pelqej Mercedesin!

Hysni Klinaku
/photo tec/

Interviste me Hysni Klinakun
Ka nderruar 5 vetura, i ka ngelur ne mendje ‘Lada’ e kuqe

Hysni Klinaku aktualisht vozit veturen “Mercedes E class”, 220 dizel, ndersa shpejtesia maksimale qe ka arritur deri me tash eshte 200 km ne ore

Hysni Klinaku pelqen te vozise vetura te tipit “Mercedes”. Deri me tash ka nderruar pese vetura, por ajo qe i ka ngelur ne mendje eshte vetura “Lada”. Nuk i pelqen shume rruget ne Kosove, per shkak se jane te ngushta. Thote se shoferet ne Kosove jane te mire, sepse vozisin ne rruge jo te nivelit te larte.

“Kosova Sot”: Si femije, kur e keni pare per here pare ndonje veture dhe cila ka qene ajo qe ju e mbani mend?
Hysni Klinaku: Vetura e pare qe e kam pare, e qe e mbaj mend edhe sot e kesaj dite ishte vetura e tipit “Fiat 1300”, e cila veture normalisht se ate kohe te bente pershtypje dhe ishte ne mode. Ate kohe une isha gjashtevjecar.

“Kosova Sot”: Kur keni filluar te interesoheni me shume per vetura?
Hysni Klinaku: Pikerisht nga mosha gjashtevjecare kam filluar te interesohem edhe per vetura dhe per tipa te ndryshem te tyre. Pastaj edhe ne ne familje (sa isha une i vogel) bleme nje veture te tipit “Fiat 124”. Me vone beme edhe nje “Zastava 101”, e keshtu me radhe.

Mercedesi i Hysniut kishe

“Kosova Sot”: Kur ka qene kontakti juaj i pare me timonin?
Hysni Klinaku: Ai “101-shi” ishte prone e vellait te madh, dhe diku ne moshen tetevjecare ia kam marre pa dijenine e tij. Keshtu, bashke me dy shoke te lagjes sime (une shofer), shkuam ne qytetin me te afert (Kastriot), pa menduar per ate cka mund te na ndodhte, por nuk ndodhi me e keqja, perpos disa qortimeve ne familje.

“Kosova Sot”: A keni patente-shofer?
Hysni Klinaku: Po. Patente-shofer posedoj qe nga viti 1996. Provimin e testit e kam dhane me te paren here, kurse vozitjen me te katerten here. Atehere ka qene shume veshtire per ta marre patente-shoferin, prandaj edhe kam hyre disa here ne vozitje.

“Kosova Sot”: Cfare veture vozisni?
Hysni Klinaku: Prej asaj kohe kur e kam marre patente-shoferin e deri me tash kam nderruar pese vetura, ndersa vetura e gjashte dhe te cilen e kam aktualisht eshte “Mercedes E class”, 220 dizel.

“Kosova Sot”: Cfare lloj veture preferoni te vozisni?
Hysni Klinaku: Deri me tash kjo eshte vetura me e mire qe kam pasur. “Mercedesi” me pelqen shume dhe ndihem shume mire ne te. Eshte veture shume e pershtatshme dhe shume e rehatshme.

“Kosova Sot”: Cila prej veturave qe keni pasur ju mbetet ne mendje?
Hysni Klinaku: Vetura qe me ka mbetur ne mendje eshte ajo qe e kam vozitur gjate luftes, “Laden” e kuqe.

“Kosova Sot”: Cilin nga ngasesit boterore te veturave preferoni?
Hysni Klinaku: T’iu them te drejten, une nga ngasesit e “Formula 1” e njoh vetem Shumaherin, kuptohet nga TV-ja.

Hysni Klinaku“Kosova Sot”: A ndodh te vozisni edhe jashte vendit dhe ne cilin vend keni vozitur?
Hysni Klinaku: Po kam vozitur ne Zvicer, Shqiperi dhe shume shpesh ne Maqedoni. Ne Maqedoni udhetoj cdo te shtune, sepse atje ndjek studimet postdiplomike.

“Kosova Sot”: Cilat vende i konsideroni me te pershtatshme per te vozitur dhe cilat me te rrezikshme?
Hysni Klinaku: Autostrada eshte me e lehte dhe me e lezetshme per te vozitur, kurse ne qytetet tona eshte shume veshtire te vozitesh i qete, sepse rruget jane shume te ngushta, mirepo ne rruge po punohet dhe shpresoj qe ne te ardhmen e afert keto rruge te permiresohen.

“Kosova Sot”: Sa eshte shpejtesia me e larte, te cilen e keni arritur ndonjehere?
Hysni Klinaku: Ne autostraden Shkup-Tetove kam vozitur 200 km ne ore. Kjo eshte shpejtesia me e madhe qe kam arritur ndonjehere. Nuk parapelqej te vozis shpejt, por e kam bere nje here per ta pare cka eshte shpejtesia.

“Kosova Sot”: A keni shpesh probleme me trafik dhe sa ju ndihmon fama ne trafik?
Hysni Klinaku: Deri me tani nuk kam pasur probleme ne trafik qe ia vlen te permenden. Fama pa dyshim se me ndihmon, jo vetem mua, por te gjithe atyre qe ate e kane.

“Kosova Sot”: Cfare nuk pelqeni te shoferet ne Kosove?
Hysni Klinaku: Eshte shume veshtire qe te vozitesh neper rruget tona te ngushta, dhe per kete deri me tash mendoj se ka shofere te mire. Une per vete gjithmone e respektoj kembesorin, gje qe te koleget shofere nganjehere e shoh qe nuk e bejne.

“Kosova Sot”: Sa aksidente keni pasur deri me tash dhe kush ka qene fajtor?
Hysni Klinaku: Fatmiresisht, aksident me faj timin nuk kam pasur. Ndersa, pikerisht duke respektuar kembesoret te Instituti Albanologjik, derisa isha i ndalur, ka ardhur nje veture dhe me ka goditur, por, fatmiresisht, ka pasur vetem deme materiale. Mirepo, e perjetova se aksidenti ne trafik eshte dicka shume e keqe. /besir zyberi/kosova sot/12.11.08/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online