All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Ilire Vinca. Show all posts
Showing posts with label Ilire Vinca. Show all posts

Tuesday, 5 May 2009

Flash News 5 Maj 2009

Alba Vip Flash News
Alba Vip Flash News 5 Maj 2009

LEONORA JAKUPI LANSON KLIPIN E RI
Leonora sapo ka lansuar ne internet videoklipin e saj me te ri "Ky eshte fundi". Klipi eshte realizuar ne Maqedoni nga produksioni Fabrika. Kenga eshte komponuar nga Ocko me tekst te Avni Qahilit.

NRG BAND DHE "NINA" ESHTE "TOP SONG" E JAVES NE TOPRTK
Top lista muzikore e RTK-s e njohur si "Top RTK" ka rifilluar ne muajin Prill dhe emetohet cdo te hene. Konkurrentet e kesaj jave ishin: 1. Elvana Gjata "Nuk jane me"; 2. NRG Band "Nina"; 3. Ilir (Elia Zaharia) "Confession"; 4. Rron KRZ "Celesi" dhe 5. Blero ft.Dafina & F-Kay "La Vida Loca". Grupi NRG Band fituan me 31 vota, ndersa Elvana ne vendin e dyte me 27 vota dhe Grupi "Ilir" ne vendin e trete me 17 vota, mbesin ne loje si propozime per javen e ardhshme ku shikuesit kane mundesi t'i rivotojne ne nje konkurrence te re. /rtk/

NORA ISTREFI E DHENE PAS FAMILJES
Kengetarja jone e njohur Nora Istrefi preferon qe festat t’i kaloje me familje, duke shetitur neper vende te ndryshme. Mirepo, sa i perket festes se fundit - 1 Majit, ku pati te reshura te shiut, Nora thote se gjate paradites ka qendruar me familje, ndersa ne mbremje ka pasur angazhimet e saj muzikore. “Zakonisht pelqej qe per festa te qendroj me familje, duke vizituar ndonje vend te bukur me ambient te hapur. Edhe per 1 Maj, meqe nuk ishte dite e mire, nuk kam dale askund. Por ne mbremje kam pasur angazhime me mbremje muzikore ne Viti. Natyrisht qe pjesen dermuese te festave ne estrada e kalojme me angazhime muzikore, andaj nuk jemi shume te lire per festa”, shprehet Nora per “Kosova Sot”. Jemi mesuar qe Noren ta shohim me kenge dhe videoklipe mjaft te mira. Po ashtu gjate ketij sezoni ajo do te pergatite edhe shume befasi per adhuruesit e saj, te cilat do t’i zbuloje me kohe. /kosova sot/

BLERO FLET PER ADOLESHENCEN E TIJ
“Kohen e adoleshences e kujtoj si nje kohe kur fillova t’i kuptoj gjerat dhe mendoja se dija shume. Ne fakt, eshte nje kohe kur fillon t?i kuptosh gjerat. Ka qene nje kohe, kur kam qene shume me shume energjik dhe nuk lodhesha kurre. Kisha dy gjera ne jeten time dhe ato ishin muzika dhe futbolli, te cilat i deshiroja me se shumti”, ka thene Blero. /kosova sot/

AKTORJA ILIRE VINCA SHPERBLEHET NE FIER
Ne edicionin e tete te festivalit nderkombetar “Apollon 2009”, aktorja kosovare, Ilire Vinca, eshte shperblyer me cmimin “Apolloni i argjendte”, per aktoren me te mire joprotagoniste per interpretimin e saj ne shfaqjen “Dejzilend”, me regji te Agon Myftarit te Teatrit Kombetar te Kosoves. Juria e festivalit ka dhene edhe dy cmime te tjera. Cmimin per aktorin joprotagonist i eshte dhene aktorit italian, Nikola del Buono, per interpretimin e tij ne shfaqjen “Virgjili dhe dashuria” te trupes se Mantoves. Ndersa aktorja Tinka Kurti ka marre cmimin e karrieres per interpretimin e dados ne pjesen “Filumena Marturano”, me regji te Albert Minges. Juria gjykoi se per cmimin “Apolloni i arte” nuk kishte kreativitete qe te perligjnin kerkesat e festivalit. Edicioni i tete i festivalit te aktrimit “Apollon 2009”, u cel mbremjen e 27 prillit ne teatrin “Bylis” te qytetit te Fierit dhe perfundoi mbremjen e 2 majit. /kosova sot/

ARTA DOBROSHI DHE "HESHTJA E LORNES" ME 6 MAJ NE PRISHTINE
Te merkuren, me 6 maj, ne Kinemane ABC ne Prishtine do te jepet premiera e filmit te njohur evropian “Heshtja e Lornes” nga Jean- Pierre dhe Luc Dardenne. Ne kete film aktron edhe aktorja e njohur kosovare Arta Dobroshi, e cila fale ketij filmi ka bere fame nderkombetare dhe tani njihet kudo. Ky film ka fituar cmimin e skenarit me te mire ne Festivalin e Kanes ne vitin 2008. /kosova sot/

BUBULINA KRASNIQI DYFISH E DASHURUAR
Bubulina Krasniqi eshte dyfish e dashuruar. Ajo, pervec te dashurit te saj, qe e do shume, eshte e dashuruar edhe pas garderobes. Ndonese ende ben pjese tek kengetaret qe posa ka nisur te beje hapat e pare ne muzike, ajo vleresohet per dukjen e saj. Eshte e dashuruar pas veshjeve dhe jo me kot. Per te veshja nuk eshte vetem shprehje personaliteti. Veshjet e Bubulina Krasniqit jane nje album plot shije, ngjyra, vlera dhe stile. “Veshja per mendimin tim paraqet njefare pasqyrimi te jashtem, por edhe material ne te njejten kohe te personalitetit, fineses dhe shijeve te njeriut”, shprehet ajo, duke shtuar se edhe ne jeten e perditshme ka shume kujdes se cfare zgjedh te vesh. Nderkaq, kur behet fjale per paraqitje skenike, apo edhe ne ndonje mbremje solemne, ajo vret mendjen shume me shume per zgjedhjet qe ben. “Veshja per mua patjeter duhet te jete e pershtatshme, ne ate menyre sa une te ndihem rehat ne te dhe kjo eshte gjeja me e rendesishme”, shprehet ajo, duke shtuar se duhet te jete nje veshje e mire dhe me stil, e kombinuar me kreativitet qe te duket bukur. /bota sot/

XHIM PRESHEVA PERFAQESON ZVICREN
Xhelal Memeti i njohur me nofken Xhim Presheva do ta perfaqesoje Zvicren ne festivalin nderkombetar te muzikes pop/rok ne Bullgari, njofton agjencia e lajmeve INA. "Me 8, 9 dhe 10 maj, do te jem ne Bullgari per te perfaqesuar shtetin shume mik te kombit tone Zvicren dhe shkoj me respekt te vecante dhe u jem shume mirenjohes, qe me kane zgjedhur mua qe te perfaqesoj kete shtet dhe shihet qarte dhe eshte shembull edhe per te tjeret, e kam fjalen per ato shtete qe nuk kane tradite te demokracise dhe shihet qarte pra, se Zvicra me jep mua mundesine", eshte shprehur Presheva. /telegrafi/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:


Leonora Jakupi launches new clip
Leonora has just launched on the Internet videoklipin its new "This is the end." Klipi was made in Macedonia by Fabrika production.

NRG bands and "Nina" is "TOP Song" week TOPRTK IN
Top list of music RTK s known as "Top RTK" has resumed in April and every emetohet Monday. The competition this week were: 1. Elvana During "There are" 2. NRG Band "Nina; 3rd Ilir (Safir Zaharia) "Confession"; 4. Liver KRZ "key" and the 5th Blero ft.Dafina & F-Kay "La Vida loca". NRG Band won the group with 31 votes, while Elvana in second place with 27 votes and Group "Illyrian" in third place with 17 votes, as the proposals remain in play for next week, where viewers have the opportunity to rivotojne in a competition new. / RTK /

Nora Istrefi E cognoscente Family
Our well-known singer Nora Istrefi prefers to exceed the holidays with family, with different countries throughout shetitur. However, regarding the recent holiday - May 1, where there was a reshura the rain, says that during paradites Nora has stayed with family while in the evening had its musical commitments. "I usually like to stay for holidays with families, visiting a place with beautiful open environment. For May 1, since it was not the best day, I have not brought anywhere. But that evening I had commitments with musical evenings in Year. Course that the majority of the spend the holidays in burlesque musical commitments, so we are not very large for holidays, "says Nora for the" Kosova Sot ". Noren we learn that we see with songs and video clips very good. Also during this season it will be prepared for even more surprises adhuruesit her, which will in time to reveal. / Kosova Sot /

Blero ADOLESHENCEN WORKSHEET FOR HIS
"Time of adoleshences the recall as a time when things started to understand and know more than I thought. In fact, it is a time when to start? Understanding of things. There was a time when I was much more energetic and not lodhesha ever. Two large churches in my life and they were music and football, which is like most, "said Blero. / Kosova Sot /

Actors Ilir Vinca rewarded in Fier
In the eight edition of international festival "Apollon 2009, actress Kosovo Ilir Vinca, is off the price" Apollo silver, for joprotagoniste the best actress for her interpretation of the performance "Dejzilend", directed to the Agon Myftari National Theater of Kosovo. The jury of the festival has provided the other two prices. Joprotagonist actor award was given italian actor Nikola del Buono, for the interpretation of his performance in "Virgjili and love" to trupes that Mantoves. While actress Tinka Kurti has the career price for dados in the interpretation of "Filumena Marturano," directed by Albert Minges. The jury gjykoi the price for "Apollo of the arts" had not kreativitete to perligjnin requirements of the festival. Eight edition of the festival aktrimit "Apollon 2009, was the evening of 27 April cel in theater" Bylis "the city of Fier and ended the evening of May 2. / Kosova Sot /

Arta DOBROSHI and "The Silence LORNES" 6 May IN PRISTINA
Wednesday, May 6 with, at the ABC cinema in Pristina will be known to movie premieres European Lornes the Silence "by Jean-Pierre and Luc Dardenne. In this film aktron the actress Arta Dobroshi recognized Kosovo, which thanks to this film has made international fame and recognition everywhere now. This film has won the best scenario we Kanes Festival in 2008. / Kosova Sot /

Bubulina Krasniqi twice in love
Krasniqi Bubulina is double the love. It except to love her, that would amount, is love even after garderobes. Although still is part of the singers who has once begun to make the first steps in music, it is estimated for its appearance. It is love after clothing and not vain. For clothes is not only an expression personality. The clothes are a Krasniqi Bubulina album full of flavor, color, values and styles. "Clothes for my opinion represents some external reflex, but also material in the same time, personality, tastes and fineses human," she says, adding even in everyday life is very carefully chooses what to hear. Meanwhile, when it comes to scenic presentation, or even in a solemn evening, it kills many more ideas for making the election. "Clothes for me must be appropriate, in such a way as I feel comfortable in and this is the most important thing," she says, adding that it should be a good dress and style, combined with creativity that seems nice. / world today /

Jim Presheva representing Switzerland
Xhelal Memeti known nicknamed Jim Presheva will represent Switzerland in the International Festival of pop / rock in Bulgaria, reports news agency INA. "With the 8, 9 and 10 May, will be in Bulgaria to represent the more friend to go to Switzerland and our nation with respect to special and I was very grateful, that have chosen me to represent this state and can be seen clearly and is an example for others, I am talking about those states that have no tradition of democracy and is therefore clear, that gives me the opportunity to Switzerland ", is expressed Presheva. / telegraph /
]]

Monday, 20 April 2009

Ilire Vinca, Per Zemer, "Relax" RTV21

Ilire Vinca ne emisionin "Relax" RTV21, 19.04.09

Aktorja e mirenjohur kosovare, Ilire Vinca, per rubriken "Per zemer" ne kuader te emisionit "Relax" te RTV21, ka shpalosur 5 gjerat me te vecanta qe ajo i ka per zemer.

Pjesa 1


Pjesa 2

- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online