All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Julia Sinanaj. Show all posts
Showing posts with label Julia Sinanaj. Show all posts

Friday, 10 February 2012

Rimi Beqiri, shqiptari qe synon televizionin dhe kinemane italiane...

“L’America” tjeter

Nje shqiptar ne teatrin e Romes. Ikja si emigrant dhe sprovat e para ne kinemane indipendente italiane. Paragjykimi, puna e dyfishte dhe studimet. Rolet ne teater dhe nje bashkepunim shqiptar i Rimi Beqirit

Per kumbare ka pasur filmat e kinemase indipendente. Sado qe deri pak vite te shkuara filma te llojit te tille, qe pervecse te panjohur, shiheshin edhe me skepticizem nga publiku, qofte edhe ai italian, per nje shqiptar kane qelluar te mbare. Rimi Beqiri eshte nje nga te shumtet emigrante qe 15 vjet pas ikjes nga Shqiperia rikthehet i gatshem per te rrefyer dicka me shume se historine e nje djaloshi qe ka lene shtepine per nje jete me te mire. Nuk ia ka arritur ende asaj fames qe shume syresh e enderrojne dhe as eshte shenuar ne historine e lavdishme te artit shqiptar te pertej kufijve, por edhe pa gje fare nuk eshte. Jeton ne Rome dhe eshte diplomuar aktor. Jeteshkrimin profesional e ka te mbushur me tituj filmash e sidomos me shfaqje teatri, per te cilin gjithashtu eshte shkolluar. Ka konkuruar ne festivale te rendesishem filmi, perfshire edhe ate te Venecias dhe keto dite eshte bashkuar me nje tjeter shqiptare per te ngjitur ne teatrin e Romes nje shfaqje.

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online