All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Keshtjella Pepshi. Show all posts
Showing posts with label Keshtjella Pepshi. Show all posts

Wednesday, 20 June 2012

Ku jane sot shqiptaret me te bukura te "Miss Universe"...Ja ku jane sot shqiptaret me te bukura te “Miss Universe”

Qysh nga viti 2002 Shqiperia ka marre pjese ne garen e bukurise ne “Miss Universe”. Ndersa Kosova filloi te kishte perfaqesueset e saj si shtet vetem ne vitin 2008. Disa prej tyre kane arritur te shijojne famen pertej kufijve nga ky kompeticion, si Angela Martini apo Marigona Dragusha. Me poshte do te gjeni te gjitha bukuroshet qe na kane perfaqesuar nder vite si dhe jeten e tyre aktuale.


Friday, 18 June 2010

Keshtjella Pepshi Me Optimizem Drejt Las Vegasit!

“I pelqen t’i ndihmoje njerezit”

Pas suksesit te Marigona Dragushes ne “Miss Universe 2009”, ne kete eveniment pritet te marre pjese Keshtjella Pepshi. Bukuroshja kosovare, e cila jeton ne Zvicer, flet per planet e saj dhe synimet qe deshiron t’i arrije ne “Miss Universe”.

Sapo ka marre kuroren e me te bukures se Kosoves, nderkaq ne Las Vegas do te perpiqet te fitoje kuroren e me te bukures se botes, madje duke arritur suksese me te medha se Marigona Dragusha. Kjo eshte “Miss Kosova Universe 2010” Keshtjella Pepshi, e cila flet per studimet, dashurine, planet dhe per suksesin e arritur ne Miss Universe Kosova 2010.

Roze: Fillimisht, cila eshte CV-ja e Keshtjella Pepshit
Pepshi: Po, jam Keshtjella Pepshi nga Peja, kurse jetoj bashke me familjen time ne Zvicer qe shume vite.

Roze: Na tregoni me cfare merret Keshtjella dhe cilat jane planet e ardhshme?
Pepshi: Une jam studente e dermatologjise. Ishte deshira ime qe te studioj kete drejtim, sepse me pelqen qe t’u ndihmoj njerezve ta kene nje lekure te shendoshe. Kurse sa i perket planit tim ne te ardhmen, do te mundohem qe t’i perfundoj studimet, pa marre parasysh se do te kem ndoshta me pak kohe sesa me pare. Sapo kam fituar cmimin e Miss Universe Kosova, pra me pret nje sfide para vetes, e per te cilen duhet pune intensive, sepse e ndiej obligim shpirteror qe ta prezantoj sa me denjesisht shtetin tone te dashur Republiken e Kosoves, shtetin me te ri ne bote, kurse ne anen tjeter shtetin me te vjeter me kulture te lashte ne Ballkan e Evrope. Andaj, eshte heret t’ ju japi nje pergjigje definitive ne kete pyetje, sepse, sic ju thash, une tani kam disa plane ne te ardhmen.

Roze: Ju do te perfaqesoni Kosoven. Si ju ben te ndiheni ky fakt?
Pepshi: Po, vertet me date e 30 maj te vitit 2010, une mora cmimin e Miss Universe Kosova 2010 qe ishte i organizuar me shume korrektesi dhe seriozitet te madh nga zoteri Agron Selimi dhe zonja Mina Selimi, te cilet kane dhene gjithe potencialin e vet qe mbremja e Gala Shoe Miss Univers Kosova ne Sheshin 21 te jete sa me i suksesshem. Vlen te theksohet se na kane ofruar respekt dhe dashuri te mjaftueshme, sikur te na kishin femijet e vet, sidomos zonja e nderuar Mina Selimi, e cila zevendesonte mungesen e nenave tona gjate qendrimit tone atje ne Hotel Kalaja ne Vushtrri. Ta fitosh kete cmim, pra te identifikohesh si bukuroshja e vendit, vertet eshte nje ndjenje e mire, ndjehesh krenare dhe e lumtur. Kete nuk do ta thosha vetem une, por do ta thoshte secila vashe qe do ta fitonte kete cmim, per shtetin e Republikes se Kosoves, i cili eshte cmim me karakter shteteror qe do ta prezantoj shtetin tim Republiken e Kosoves ne Miss Universe qe do te organizohet ne Las Vegas . Une jam fascinuar kur kam pare ne Kosove mjaft vasha te bukura, sepse Kosova njihet si shtet me djem dhe vasha shume te bukura, andaj edhe ia vlen qe te ndjehem shume e gezuar e lumtur dhe krenare per kete.

Roze: Sa mendoni qe do ta keni te veshtire te merreni me kete profesion?
Pepshi: Po, cdo profesion ka veshtiresite e veta, por ky eshte nje profesion qe do me shume pune, pra pune intensive. Une e them keshtu, ani pse ende nuk jam futur ne brendine e tij, por shpresoj se do ia dal, sepse e kam dashur qe ne femijeri dhe kjo tash mua me jep motiv qe te eci perpara, sepse pa veshtiresi dhe mund asnje profesion nuk mund te pervetesohet.

Roze: Per ju me shume ka vlere bukuria apo mencuria?
Pepshi: Per mua bukuria ka vlerat e veta, pra pamjen e bukur fizike. Por, mencuria ia shton edhe me teper bukurine fizike njeriut. Pra, bukuria dhe mencuria jane dy komponente qe njeriun e bejne te lumtur.

Roze: Si e sheh veten pas 10 viteve?
Pepshi: Per kete pyetje eshte veshtire te jap nje parashikim, sepse eshte shume heret. Une mendoj se duhet te them keshtu, njeriu duhet ta ndjeje dhe t’i gezohet te sotmes dhe te prese me deshire te nesermen per sukseset e reja qe do vine. Kurse pas 10 viteve, mendoj se askush nuk mund ta jape nje parashikim, se cfare do ndodhe dhe si e sheh veten. Pra, me se miri eshte qe t’i gezohem cdo dite kur zgjohem shendosh dhe mund te punojme per te nesermen.

Roze: A jeni e dashuruar? Dhe si e kupton ti dashurine
Pepshi: Sa i perket kesaj pyetjeje, une nuk jam ende e dashuruar, por dashuria per mua eshte e shenjte. Pra, e dua shume mamin dhe vellane. Keta per mua jane drita e jetes, kurse dashuria qe do lind ne te ardhmen, edhe ajo e ka vendin e vet. Por, njehere une do t’i futem profesionit tim dhe do te punoj me perkushtim te madh. /anzotika kelmendi/gazeta express/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

"I like helping people"

Following the success of Marigona Dragushes the "Miss Universe 2009", in this event are expected to participate Pepshi castle. Beauty Kosovo, who lives in Switzerland, speaks about its plans and goals that we want to achieve the "Miss Universe".

Once received the crown of the bukures of Kosovo, while in Las Vegas will try to win the crown of the bukures the world, with even greater success than Marigona Dragusha. This is "Miss Universe Kosova 2010" Pepshi castle, which speaks for the university, love, plans and achieve success in the Miss Universe 2010.

Pink: First, what is the CV of the Keshtjella Pepshit?
Pepshi: Yes, I Pepshi castle from Peja, and live together with my family in Switzerland that many years.

Pink: Tell us what deals with the castle and what are future plans?
Pepshi: I am a student of Dermatology. It was my desire to study this area, because I like to help people to have a healthy skin. But my plan regarding the future, will try to finish their studies, regardless of whether I have probably less time than before. Once I won the Miss Universe, so the hosts a first challenge yourself, and for which intensive work, because I feel that spiritual obligation to introduce how to worthily of our beloved country the Republic of Kosova, the new country in the world , while the other side of the old country with ancient culture in the Balkans and Europe. Therefore, it is too early t 'give you a definitive answer to this question, because, as I told you, I now have some plans in the future.

Pink: You will represent Kosovo. Makes you feel like this fact?
Pepshi: Yes, really dated May 30, 2010, I received the prize of Miss Universe 2010 which was organized with very great seriousness and correctness of Mr and Mrs Mina Selimi Agron Selimi, who have given all its potential Shoe Gala that evening of Miss Universe in 21 Square be as successful. It's worth mentioning that we have provided sufficient respect and love, like us had his children, especially the honorable Ms. Mina Selimi, which replace the lack of Our mothers during our stay there in the Castle hotel in Vushtrri. To win this award, so to login as Beauty and the country is a really good feeling, feel proud and happy. I say this not only me, but will say that each girl will win this award, the state of the Republic of Kosovo, which is state character award that will introduce my country Republic of Kosovo in Miss Universe to be held in Las Vegas. I'm fascinated when I have seen in Kosovo very beautiful maidens, because Kosovo is recognized as a state with boys and very beautiful maidens, and so worth it to feel very happy and glad and proud of it.

Pink: What would you think that is difficult to deal with this profession?
Pepshi: Well, every profession has its own difficulties, but this is a profession to be more work, so work intensive. I say so, even though I am not yet inserted inside it, but I hope it will come off, because I've loved since childhood and now it gives me reason to walk forward, because without difficulty and no occupation can not can be absorbed.

Pink: For you are worth more beauty or sage?
Pepshi: For me, beauty has its values, so beautiful physical appearance. But, he adds sage and more human physical beauty. So, beauty and sage are two components that make the man happy.

Pink: How do you see yourself in 10 years?
Pepshi: For this question is difficult to give a prediction, because it is too early. I think it should say so, one needs to feel and be pleased to host today and tomorrow with the desire for new successes that will come. But after 10 years, I think nobody can give a prediction, what will happen and how you see yourself. So it is best to be glad every day when I wake up healthy and can work for tomorrow.

Pink: Are you in love? And as you understand love?
Pepshi: Regarding this question, I am still in love, but love for me is sacred. So much I love my mom and brother. These to me are the light of life, but love to be born in the future, it too has its place. But once I sink to my profession and will work with great dedication.
]]

Sunday, 30 May 2010

Miss Universe Kosova 2010 - Keshtjella Pepshi


/photo beat baschung/

Keshtjella Pepshi nga Zvicra - Miss Kosova 2010

Juria profesionale e "Miss Kosova - 2010" e perbere nga Fadil Berisha, William Wolker, Marigona Dragusha, Njomza Rozhaja, Mina Selimi dhe Blerim Hoxha... per Miss Kosova sivjet zgjodhen te rene nga Zvicra (me origjine nga Juniku) Keshtjella Pepshi e cila do te jete kandidate nga Kosova per "Miss Universe 2010". Keshtjella pas fitores per "Miss Kosova" ka pershendetur familjen e saj, jurine profesionale dhe kombetaren...

Sot (me 29.05.2010) ne Prishtine u mbajt evenimenti i seleksionimit te "Miss Kosova - 2010" me karakter shteteror ku u ndoq nga personalitete vendore, nga mediume te shumta nacionale dhe qindra pjesemarres nga Kosova dhe trojet tona etnike shqiptare. Kandidatet per Miss Kosova prezentuan vajzat me te bukura shqiptare jo vetem nga Kosova por edhe nga vendet perendimore qe kishin ardhur te venin ne test fatin dhe bukurine e tyre. Megjithese, sipas drejtuesit te ketij evenimenti "Miss Kosova" z.Agron Selimi "konkurrenca ishte mjaft e madhe, por bukuria dhe sharmi i Keshtjelles beri qe juria profesionale dhe publiku te percaktohet pa dilema per Keshtjella Pepshin si Miss Kosova 2010".

Keshtjella Pepshi (21 vjeqare ) nga Berni i Zvicres eshte studente dhe jeton me prinderit dhe familjen e saj ne Bern te Zvicres qe 20 vjet. Fituesja e kurores per "Miss Kosova 2010" i ka deklaruar kombetares "Bota sot" se "jam e kenaqur per kete vleresim nga juria profesionale dhe publiku im shqiptar. Zgjedhja ime ne Miss Kosova eshte merite natyrisht e imja , por edhe e nenes sime dhe mbare familjes qe me kane perkrahur. Ketu nuk do te mundem t'mos e permendja edhe perkrahjen e plote te kombetares "Bota sot" e cila me ka ngritur ne kete sukses qe m'u nda mua sonte ketu ne Prishtine.."

Per fitoren e Keshtjelles, nena e saj znj.Zize Pepshi, kryetare e LDD-se ne Zvicer ashtu e emocionuar dhe i deklaroi kombetares "Bota sot" se "zgjedhja e sontme e vajzes sime per Miss Kosova este nje fitore dhe sukses jo vetem i Keshtjelles apo familjes sone Pepshi, por edhe i Kosoves dhe miqve tane ne Zvicer. Une nga zemra do ta kisha falenderuar sidomos gazeten kombetare "Bota Sot" e cila ka perkrahur dhe ka ndjekur vazhdimisht aktivitetin e Keshtjelles nga kandidimi dhe suksesi, fitorja e saj ne Miss Bern 2010 e deri tek fitorja e sontme ne Miss Kosova 2010 e cila neser do te prezentoj shtetin tone ne Miss Univers ..."

Keshtjella nga kjo mbremje u ndate me dy gezime, nje per shkak se u zgjodh bukuroshja e Kosoves, por edhe ajo se neser do te prezentoje bukurine shqiptare, respektivisht Republiken e Kosoves ne Miss Univers 2010. Vetem pak dite para se Keshtjella te zgjidhet Miss Kosova 2010 gazeta "Bota sot" kishte shkruar shkrimin me titull "Bukuria zvicerane dhe shqiptare ne Bern mahniti publikun boteror" e cila kishte korrur sukses ne Miss Berna 2010 ne mesin e bukurosheve boterore qe jetojne dhe veprojne ne Zvicer. /bota sot/maj 2010/

Shpallja e Miss Universe Kosova 2010 RTV21 - Coronation


Miss Universe Kosovo 2010 - Bikini Walk


Miss Universe Kosovo 2010 - Evening Gown Walk


Miss Universe Kosovo 2010 - Awards

- - - - - - - - - -
20 kandidatet per Miss Universe Kosova 2010:
01. Naxhije Statovci
02. Keshtjella Pepshi (Miss Universe)
03. Albulena Beqiri (2nd runner up)
04. Blerta Kastrati (Miss Press)
05. Anita Berila
06. Florentina Shala
07. Valmira Sylejmani
08. Marigona Matoshi
09. Albulena Grajqevci (1st runner up)
10. Diona Shala
11. Fjolla Daci
12. Shqipe Mahmutaj
13. Qendresa Muqolli
14. Ilirjana Rrustaj
15. Pranvera Provliu
16. Albulena Berisha
17. Agnesa Gashi (Miss Photogenic)
18. Xhylie Nura (Miss Internet)
19. Violeta Gashi
20. Yllka Spahia


- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Keshtjella Pepshi from Switzerland - Miss Kosova 2010

Professional jury of "Miss Kosovo - 2010" composed by Fadil Berisha, William Wolker, Marigona Dragusha, Njomza Rozaje, Mina Selimi and Blerim Hoxha ... Miss Kosova selected for this year dropped from Switzerland (originating from Junik) Pepshi Keshtjella which will be the candidate from Kosovo for "Miss Universe 2010. Keshtjella after winning the "Miss Kosova" has welcomed her family, professional and national jurine ...

Today (to 05/29/2010) event was held in Pristina selection of "Miss Kosovo - 2010" of state character which was attended by local dignitaries, many from national media and hundreds of participants from Kosovo's ethnic Albanian and our lands. Presented candidates for Miss Kosova Albanian beautiful girls not only Kosovo but also from western countries who came to mounting test their luck and beauty. Although, according to leaders of this event "Miss Kosovo" z.Agron Selimi "competition was quite large, but the beauty and charm that made the Keshtjella a professional jury and the public to determine without ambiguities the Keshtjella Pepshi as Miss Universe Kosovo 2010.

Pepshi Keshtjella (21 years) from the Swiss Bernie is a student and lives with her parents and family to Switzerland in Bern to 20 years. The winner of the Crown for "Miss Kosova 2010 'declared national" world today "that" I am happy for this assessment by a professional jury and my Albanian public. My choice in Miss Kosovo is of course merit of mine, but my mother and throughout the family to have supported. Here there can be mentioned t'mos full support of national "world today" which has raised in this success that I was splitting me tonight here in Pristina .. "

The victory of Keshtjella, her mother znj.Zize Pepshi, president of the LDD in Switzerland so excited and said the national paper "The world today" that "choice for my daughter tonight Miss Kosovo Este a victory and success not only of Pepshi Keshtjella or our family, but also Kosovo and our friends in Switzerland. I had the heart to thank especially the national newspaper "Bota Sot" who has consistently supported and followed the activities of Keshtjella from running and success of its victory in Miss Bern 2010 to tonights victory in the Miss Kosova 2010 that tomorrow will present our country in Miss Universe ... "

Keshtjella ended this evening with two joy, because one was elected the beauty of Kosovo, but also that tomorrow it will present the Albanian beauty, namely the Republic of Kosovo in Miss Universe 2010. Only a few days before Keshtjella in 2010 elected Miss Kosovo newspaper "Bota Sot" was written article titled "Beauty in Bern Swiss and Albanian public mahniti world" which had won the Miss Bern 2010 success among the lovely world to live and act in Switzerland.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online