All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Leze Qena. Show all posts
Showing posts with label Leze Qena. Show all posts

Tuesday, 24 January 2012

Shpresa dhe Lezja sherbeti i mbremjes


Megjithese te moshuara, perplot energji dhe sharm

Aktorja e madhe kosovare Leza Cena së bashku me artisten e njohur të muzikës Shpresa Gashi kanë qenë sharmi i atmosferës së krijuar në mbrëmjen “Viti i Ri i Artistëve” që u mbajt të dielën e kaluar në hotelin Emeraldo në Prishtinë.

Madje mund të themi se nësë nuk do të ishin ato të dyja, nuk mund të kishte atmosferë të madhe kjo natë. Këngëtarja dhe aktorja megjithëse në moshë, kanë qenë të parat që dilnin dhe kërcenin dhe të parat që krijonin një ambinet me plot humor.

Një bravo e madhe për artistet ikona kosovare, dhe një mësim për të rejat e skenës shqiptare, që rrinin ulur, apo merreshin me thashetheme./Maksim Gjokaj/

- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Hope and Lezja shërbeti Evening

Leza great actress Cena Kosovo along with the popular music artist Hope Gashi have been the charm of the atmosphere created in the evening "Artists New Year" that was held last Sunday in Emeraldo hotel in Pristina. Might even say that if they were not both, can not have great atmosphere this night.

Wednesday, 3 March 2010

Aktorja Leze Qena Mbush 75 Vjet!

Leze Qena
/photo public domain/

Ministri Beqiri pergezon aktoren Leze Qena

Doajenia e skenes se teatrit dhe televizionit, Leze Qena, ka mbushur 75 vjet. Pervjetori i 75-te kete aktore e gjeti ne interpretim ne skenen e Teatrit Kombetar, ne shfaqjen “Macja mbi catine e nxehte”. Ne kete pervjetor aktorja Qena eshte pergezuar edhe nga vete ministri i Kultures, Valton Beqiri, te henen ne mbremje, pas reprizes se shfaqjes “Macja….”. Me kete rast, duke i dhuruar nje buqete me lule aktores, ministri Beqiri e ka pergezuar per kontributin e saj ne zhvillimin e Teatrit ne Kosoves, duke i shprehur falenderimin dhe mirenjohjen e thelle aktores Leze Qena per angazhimin e saj te gjate, me role te shumta, ne skenen teatrore kombetare.“Angazhimi juaj ne skenen e teatrit eshte nje thesar i cmuar per historikun e teatrit kosovar”, ka thene ministri Beqiri. Ndersa, drejtoresha e TKK-se, Burbuqe Berisha, ne emer te ketij teatri, ne kete 75-vjetor nderoi kontributin e aktores, duke ia dorezuar nje dhurate punim dore ne filigran. /l.v./kosova sot/mars 2010/
- - - - - - - - - -
p.s. Leze Qena ka lindur me 1 mars 1935 ne qytetin e bukur te Prizrenit.

- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Minister Beqiri congratulates actress Leze Qena
Doajenia the stage that theater and television, Leze Qena, has reached 75 years. 75th anniversary of this actress, found in the interpretation stage of the National Theater, the show "Cat on the hot roof. In this anniversary actress Qena is congratulated by Minister of Culture himself, Valton Beqiri, Monday evening, after reprizes that show "Cat ....". In this case, given a bouquet of flowers actress, Beqiri minister has praised for its contribution to the development of Theater in Kosovo, and expressed deep thanks and gratitude Leze Qena actress for her long commitment, with roles numerous national theater scene. "Your commitment theater scene is a precious treasure for the Kosovo theater history," said Minister Beqiri. Instead, director of TKK-that Burbuqe Berisha, in the name of this theater, this 75-honored annual contribution actress, while he submitted a hand in gift paper filigree. / l.v. / Kosova Sot / March 2010 /
- - - - - - - - - --
p.s. Leze Qena was born on 1 March 1935 in the beautiful city of Prizren.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online