All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Liburneta Xhemajli. Show all posts
Showing posts with label Liburneta Xhemajli. Show all posts

Sunday, 25 April 2010

Liburneta Xhemajli, Bukuria Qe Flet!


/photo public domain, jovani/

Liburneta, bukuria qe flet

Nje vajze e vecante. Jo vetem me pamje, por edhe me ate qe ben, nje modele qe po ndjen shijen e te qenit ne qender te vemendjes.

Liburneta Xhemajli, me stilin dhe fotot e saj te guximshme eshte nje shembull domethenes i personalitetit femeror ne fushen e modelimit, eshte njekohesisht shume e ndergjegjshme dhe e sigurt per ate qe ben.

Cka ndryshoi ne jeten tuaj qe nga momenti kur u shpallet me e bukura e “Ford Super model of the World Kosova 2007?

Po, ka triumfuar prej se u perzgjodha si me e bukura nga Kosova dhe, poashtu me 2008 ne New York, nw “Ford's Supermodel of the World”.Mund te them se u kurorezova si njeri, eshte dicka qe te meson ne jete, fiton dicka prej saj, meson rret kulturave te tjera duke udhetuar neper bote dhe duke e pare ate, madje pjesen me te mire te saj. Nga pamja, mendoj se nuk kam ndryshuar, mencurisht jam zhvilluar me shume dhe, sigurisht ne profesionin e modeles kam fituar me shume eksperience.

Kush eshte me e rendesishme bukuria apo inteligjenca?

Mendoj se bukuria vjen me pas dhe kjo duket kur takohesh me njerez dhe i sheh ata tek flasin apo veprojne. Une mendoj se nje femer mund te jete e bukur dhe inteligjente gjithashtu, por gjeja me magjepse eshte te jesh e bukur brenda.

Mendon se duhet te jesh domosdoshmerisht e bukur per te qene modele?

Po, pasi qe ti po perfaqeson nje linje rrobash te bukura, atehere edhe modelja duhet te jete e bukur.

Cilat mendon se jane kriteret?

Te jete e bukur, e gjate dhe ta kete nje karakter te forte...

Cfare te josh me shume nga puna si modele, ideja e nje stadi tjeter financiar, vemendja e te tjereve apo kontaktet me persona te rendesishem?

Arsyeja pse merrem me kete profesion eshte se e dua shume, e cmoj kete fushe arti, por sigurisht qe edhe fama, kontaktet me persona te rendesishem, jane te lidhura tok me njera-tjerren. Kam konkurruar ne konkurse bukurie dhe pelqen te konkurroj e te takoj vajza te tjera. Mendoj se te ndihmon te rritesh e te behesh me e pjekur. Te jepet mundesia te permiresosh aftesite e komunikimit dhe te njohesh me mire jeten. Pervec kesaj, eshte edhe kenaqesi.

Te qenit modele, aktualisht nuk eshte se te siguron shume te ardhura. Te frikeson ky fakt?

Jo, aspak...

Mendoni qe nje modele duhet te kete nje menaxher, megjithese ketu tek ne eshte pak i larget si koncept?

Po, nje modele sigurisht qe duhet te kete menaxher, por ketu tek ne, besoj, qe s’te hyn shume ne pune, sepse aktivitetet mungojne.

Tashme qe u jane hapur dyert, duket se keni zgjedhur porten e Nju-Jorkut?

Patjeter se do te perpiqem qe te jem modele ne pistat e New Yorkut. Une kam qene atje disa here dhe me sukseset e mia synoj te pushtoj skenen.

Paraja, bukuria, pushteti, ndjenjat...kush vlen me shume?

Mendoj se lumturia. Per sa kohe ndihesh mire dhe e lumtur me veten tende te tjerat s’kane rendesi.

Te pelqen te ndjesh te gjitha veshtrimet drejtuar mbi ty? Ndodh te fshihesh nga njerezit e rruges?

Asnjehere, nuk bej perpjekje te dukshme per t’iu shmangur, i respektoj per cfaredo reagimi, me zor e pertyp verejtjen, por me ben me krah urimi i tyre.

Jeni nxenese e shkolles se mesme (XI), a keni dilema se kush do te jete vokacioni i juaj jetesor?

Po tani jam ne shkolle te mesme, ne Ferizaj, dhe, mendoj t’i vazhdoj studimet per gjuhe te huaja.

E keni privuar veten nga ndonje ushqim apo diete?

Jo, asnjehere s’kam mbajtur diete dhe se kam fare problem per ushqime, ha gjithe ushqimet qe me pelqejne...

Si eshte gjendja juaj shpirterore?

Shume e mire.

E dashuruar?

Momentalisht jam vetem.

Cila eshte dhurata me e bukur qe keni marre?

E kam nje loder lepurush, e ruaj me xhelozi, eshte gjeja me e cmuar, dhurata me e bukur. Ka vite qe e ruaj nga mami...

Po me e sikletshmja?

S’me kujtohet.

/gazmend kajtazi/telegrafi/prill 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Liburneta, beauty that speaks

A special girl. Not only view, but also what makes a model that is being sensed the taste of the spotlight.

Liburneta Xhemajli, with style and daring photos of her is a significant example of the female personality in the field of modeling, is simultaneously more aware and confident about what does.

What changed your life from the moment when it was announced by the beautiful Ford Super Model of the World Kosovo in 2007?

Yes, it has prevailed since that was selected as the most beautiful in Kosovo and also in 2008 in New York, NW Ford's supermodel of the World ". You can say that was kurorezova as man, is something that teaches us life, wins something from it, teaches rret other cultures by traveling around the world and seeing it, even the best part of it. By appearance, I think I have changed, mencurisht am developing more and, of course we have won modeles profession with more experience.

Who is the most important beauty or intelligence?

I think beauty comes later and it seems when people meet and see them to speak or act. I think that a woman can be beautiful and intelligent too, but charming thing is to be beautiful inside.

Do you think it should necessarily be nice to be models?

Yes, after that you are representing a beautiful clothing line, then the model must be beautiful.

What are the criteria thinks?

To be beautiful, tall and have a strong character ...

What to entice more of the work as models, the idea of a next stage financial attention of others or contacts with important people?

Why engage in this profession is that I love more, appreciate the field of art, but certainly the fame, contacts with important people, are connected together with one-tjerren. I compete in beauty contests and love to compete and to meet other girls. I think that helps grow to become mature. Permiresosh be the possibility of communication skills and be well acquainted with life. In addition, it is also fun.

Being models, is not currently provides more than the income. The fear this fact?

No, no ...

Consider that a model must have a manager, although we here is a little distant as a concept?

Yes, a course that models must have a manager, but here with us, I believe, becomes more featureless at work, because the activities are absent.

Now that the doors are open, seems to have chosen the Port of New York?

Will definitely try to be runway models in New York. I've been there several times and my successes tend to hog the scene.

Money, beauty, power, feelings ... who is more?

I think that happiness. For as long as you feel good and happy with yourself the rest have no importance.

Do you like to feel all views run over you? It happens to hide from people the road?

Never, do not attempt to avoid apparent, the respect for any reaction, with hardly a warning hum, but makes their side, congratulations.

Are high school student (XI), do you have the dilemma of who will be a vital component of your vocation?

But now I'm in high school, in Ferizaj, and I think to continue studying foreign languages.

You have deprived yourself of any food or diet?

No, I have never held that diet and have no problem for food, eat whole foods that i like ...

How is your spiritual condition?

Very good.

The Lovers?

Currently I am alone.

What beautiful gifts you received?

I have a toy leveret, save with jealousy, is the most precious, beautiful gifts. There are years that keep the mom ...

If the sikletshme?

Am not remembering.
]]

Monday, 4 May 2009

Liburneta Xhemajli, Po Ecen Rruges se Suksesit!

Liburneta Xhemajli New York
/photo public domain/

INTERVISTE: LIBURNETA XHEMAJLI
Me e bukura e spektaklit, sukses i enderruar

Liburneta vazhdon pjesemarrjet neper spektakle te ndryshme bukurie, si dhe prezanton koleksione te kompanive te medha vendore. Se fundmi, ajo ka prezantuar katalogun e qendres tregtare me te mire ne vend “City Park”

Liburneta Xhemajli eshte bukuroshja qe po arrin suksese ne karrieren e saj te modelimit. Suksesin e saj me te madh e ka pasur ne kurorezimin e cmimit te pare ne “Ford Super model of the World Kosova 2008”, ku arriti te vleresohet me e bukura e ketij spektakli. Liburneta qe atehere ka vazhduar pjesemarrjet neper spektakle te ndryshme bukurie, por pervec kesaj ajo po prezanton koleksione te kompanive te medha vendore. Se fundmi, ajo ka realizuar katalogun e qendres tregtare me te mire ne vend “City Park”, ku thote se ndihet e kenaqur me kete prezantim. Per me shume rreth punes se saj flet per “Kosova Sot”.

"Se fundi kam pasur shume oferta. Disa prej tyre i kam pranuar me shume kenaqesi, ndersa disa te tjera nuk i kam pranuar sepse nuk kisha kohe te mjaftueshme. Se fundi kam bere katalogun me qendren tregtare me te mire ne vend ‘City Park", ka thene Liburneta.

“Kosova Sot”: Na flisni dicka rreth projekteve te fundit qe jeni duke punuar?
Liburneta Xhemajli: Se fundi kam pasur shume oferta. Disa prej tyre i kam pranuar me shume kenaqesi, ndersa disa te tjera nuk i kam pranuar sepse nuk kisha kohe te mjaftueshme. Se fundi kam bere katalogun me qendren tregtare me te mire ne vend “City Park”.

“Kosova Sot”: Si po ju ecen modelimi?
Liburneta Xhemajli: Hapat e pare ne fushe te modelimit i fillova gati para 2 vjetesh dhe jam shume e kenaqur. Punet me shkojne shume mire dhe me mjaft suksese.

“Kosova Sot”: Mendoni se koheve te fundit fusha e modelimit po zhvillohet dukshem ne Kosove?
Liburneta Xhemajli: Eshte e vertete se modelimi, koheve te fundit, ne Kosove ka filluar te zhvillohet shume mire, krahasuar me vitet e kaluara.

“Kosova Sot”: Cfare mendoni per modelet ne Kosove?
Liburneta Xhemajli: Hmmm. Disa prej modeleve tona e kane zgjedhur profesionin e duhur, disa prej tyre duhet akoma te punojne per te arritur ne pasarelat e modes.

“Kosova Sot”: Cfare i nevojitet nje vajze per te qene modele?
Liburneta Xhemajli: Pervec gjatesise, e cila eshte primare ne modelim, nje vajze per te qene modele duhet ta kete bukurine, por sigurisht t’i plotesoje kriteret e nje modele.

“Kosova Sot”: Sa i kushtoni rendesi dukjes suaj?
Liburneta Xhemajli: Dukjes sime i kushtoj shume rendesi, por nuk jam aq e fokusuar pas pasqyres. Zakonisht, kur dal gjithnje ve nje grim te thjeshte, e nganjehere fare.

“Kosova Sot”: Cfare veshje preferoni me shume dhe ku furnizoheni me teper?
Liburneta Xhemajli: Gjate dites zakonisht vishem me rroba sa me sportive dhe gati cdo here jam ne atlete, ndersa mbremjeve vishem me elegante. Sa i perket furnizimit, zakonisht i blej ne Shkup dhe Prishtine.

“Kosova Sot”: Preferoni te vishni me shume funde apo pantallona, kepuce apo sandale?
Liburneta Xhemajli: Deshiroj veshje sportive, por gjithnje nisem nga fakti se ne cfare vendi do te shkoj, nisur nga veshjet elegante me shume i pelqej pantallonat dhe kepucet.

Liburneta Xhemajli Jovani
/liburneta prezanton veshjet e firmes "jovani", photo public domain/

“Kosova Sot”: Me cilat modele keni me shume shoqeri?
Liburneta Xhemajli: Me te gjitha modelet kam shoqeri, por do ta vecoja Leoreta Jupen.

“Kosova Sot”: Merreni me sport?
Liburneta Xhemajli: Jo, ne realitet nuk merrem me asnje lloj sporti, por me deshire luaj volejboll.

“Kosova Sot”: Si po ju shkojne mesimet?
Liburneta Xhemajli: Ende jam ne shkolle te mesme ne perfundim te klases se 10-te ne gjimnaz gjuhesor ne Ferizaj. Mesimet me shkojne shume mire.

“Kosova Sot”: Kur keni kohe te lire, cfare beni?
Liburneta Xhemajli: Gjate kohes se lire dal me shoqeri, shetis neper vende te ndryshme.

“Kosova Sot”: Cili eshte udhetimi juaj i preferuar?
Liburneta Xhemajli: I pelqej shume udhetimet, sidomos ne Egjipt.

“Kosova Sot”: Ne cfare rasti mund te genjeni?
Liburneta Xhemajli: Nuk i dua genjeshtrat. Gjithnje kam deshire te perballem me realitetin.

“Kosova Sot”: Ku do t’ju pelqente te jetonit?
Liburneta Xhemajli: Pelqej te vizitoj te gjitha vendet, por per te jetuar nuk do ta kisha nderruar vendlindjen.

“Kosova Sot”: Cila eshte karakteristika juaj me e spikatur?
Liburneta Xhemajli: Cdo njeri ka personalitetin e vet dhe ne kete rast dallohem edhe si modele me cmim.

“Kosova Sot’’: A do te kete ndonje risi te ju?
Liburneta Xhemajli: Po, do te kete, por me mire le te jete befasi tani per tani.

“Kosova Sot”: Cfare mesazhi do t’iu kishe dhene adhuruesve tuaj?
Liburneta Xhemajli: I pershendes shume adhuruesit e mi, sidomos vajzat, te cilat duan te merren me kete profesion. /k.bajrami/kosova sot/02.05.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: gjemajli xhemaili
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

INTERVIEW: LIBURNETA Xhemajli
With the beautiful spektaklit, successfully dreamland
Liburneta participation continues through various beauty shows, and presenting collections of major local companies. Recently, it has introduced a catalog of the best commercial center in the country, "Park City"

Beauty that is Liburneta Xhemajli reaches success in her modeling career. With its success has been greater in the culmination of the first price at Ford Super Model of the World 2008 Kosovo ", which reached the estimated beautiful this spektakli. Liburneta has since continued participation through various shows beauty, but besides that it is presenting collections of major local companies. Recently, she has conducted commercial catalog of the best center in the country, "Park City", which says feels satisfied with this presentation. For more about her work speaks for "Kosova Sot".

"Finally I had many offers. Some of them I agreed with much pleasure, while some other are not accepted because I did not have enough time. Finally I made catalog commercial center with the best in the country 'City Park" , has said Liburneta.

"Kosova Sot": We talk about something recent projects that you worked?
Liburneta Xhemajli: Finally, I had many offers. Some of them I agreed with much pleasure, while some other are not accepted because I did not have enough time. Finally I made catalog commercial center with the best in the country, "Park City".

"Kosova Sot": How are you doing modelling?
Liburneta Xhemajli: the first steps in areas of modeling first started nearly 2 years and am very satisfied. Working very well and go with many successes.

"Kosova Sot": Think about recent areas of modeling is developing Visible in Kosovo?
Liburneta Xhemajli: It is true that design, recently, in Kosovo has begun to develop very well, compared to years past.

"Kosova Sot": What do you think the models in Kosovo?
Liburneta Xhemajli: hmmm. Some of our models have chosen the right profession, some of them have yet to work to reach the footbridge modes.

"Kosova Sot": What a girl needs to be models?
Liburneta Xhemajli: Besides length, which is primary in modeling, a girl to be models must have beauty, but of course to meet the criteria of a model.

"Kosova Sot": How much attention you pay to your appearance?
Liburneta Xhemajli: Dukjes devote more of my importance, but I am not so focused after pasqyres. Usually, when ve ever emerge a bit simple, and sometimes at all.

"Kosova Sot": What would you prefer to dress more and more where supply?
Liburneta Xhemajli: during the day usually dress with clothes and sports as I am in here almost every athlete, while the elegant evening dress. Regarding supply, usually buy in Skopje and Pristina.

"Kosova Sot": like to wear pants or more late, shoes or sandals?
Liburneta Xhemajli: I'd like sports clothes, but always go by what country the fact that we will go, starting from the very elegant clothes like pants and shoes.

"Kosova Sot": With which models have more company?
Liburneta Xhemajli: With all models I have company, but will Leoreta cites Jupen.

"Kosova Sot": Get with the sport?
Liburneta Xhemajli: No, we actually do not deal with any sport, but play like volleyball.

"Kosova Sot": How are your classes go?
Liburneta Xhemajli: I am still in high school at the end of that class in college to 10-linguistic in Ferizaj. Lessons to go very well.

"Kosova Sot": When you have free time, what you do?
Liburneta Xhemajli: During free time the company out, ride through different countries.

"Kosova Sot": What is your favorite tour?
Liburneta Xhemajli: I enjoy many trips, especially in Egypt.

"Kosova Sot": In what case can lie?
Liburneta Xhemajli: Do not like lies. Ever I would like to perballem reality.

"Kosova Sot": Where would you like to live?
Liburneta Xhemajli: like to visit all countries, but to live would not have changed country.

"Kosova Sot": What is your most prominent characteristics?
Liburneta Xhemajli: Everyone has their own personality and in this case stand out as models with price.

"Kosova Sot'': Is there will be a novelty to you?
Liburneta Xhemajli: Yes, there will be, but better let him be surprise for now.

"Kosova Sot": What message would you give to your fans?
Liburneta Xhemajli: I welcome my very adhuruesit, especially girls, that want to deal with this occupation.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online