All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Malda Susuri. Show all posts
Showing posts with label Malda Susuri. Show all posts

Tuesday, 22 November 2011

Malda Susuri Babysiter ne Prapaskenen e Kenges Magjike

Malda Susuri, babysiter ne paskuinta

Pothuajse te gjithe artistet e Kenga Magjike ishin te fokusuar tej mase tek paraqitja e tyre e jashtme dhe performanca ne skena, ndersa malda Susuri nuk e ka vrare mendjen per asnje prej ketyre te dyjave. Ajo ka qene e preokupuar duke mbajtur ne krahe nje femije, te cilin nuk mesuam dot se i cilit ishte. Ndoshta kengetares i kishte besuar dikush femijen e vet gjate kohes qe kendonte ne skene, prandaj edhe Malda ka qene tej masa e angazhuar me kete detyre. Fundja, keshtu nisin sprovat e rendesishme te jetes, duke u bere kujdestare femijesh e me pas mendon per familjen tende. /shqiptarja/nentor 2011/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Malda Susuri, babysitting backstage

Tuesday, 29 June 2010

Malda Susuri, Nje Surprize Per Gjyshin e Vet!


/photo public domain/

Malda Susuri organizoi ekspozite per nder te krijimtarise se gjyshit
Befason gjyshin ne ditelindjen e tij te 77-te

“Doja qe gjyshit tim t’i beja surprize per nder te 77-te vjetorit te lindjes, duke i hapur ekspoziten personale te krijimtarise se tij jetesore. E ndjeja t’i organizoja kete ekspozite. E kam bere me deshiren me te madhe. Shpresoj qe gjithcka te shkoje per se mbari, dhe gjyshi te ndahet i kenaqur me gjithcka te organizuar. Eshte nje pune qe e kam bere me zemer”, keshtu thekson mes tjerash, gjate nje bisede per “Infopress”, kengetarja Malda Susuri, duke rrefyer per organizimin e ekspozites per nder te gjyshit te saj, piktorit dhe aktorit, Sulejman Lokaj

Perkujtimi i te vdekurve, vecanerisht fytyrave publike, permes nje mbledhjeje komemorative apo nje fjalim rasti per vepren e tij jetesore, tashme eshte bere si nje rregull i pashkruar. Por, kengetarja Malda Susuri nuk deshi qe dicka e ngjashme te ndodhte me nje njeri shume te dashur per te – me gjyshin e saj. Ajo ka zgjedhur qe te ngrite ne piedestal vepren e tij, tash sa ai eshte gjalle e shendoshe. Te henen mbrema, Malda ka organizuar nje ekspozite veprash te gjyshit te saj, Sulejman Lokaj, me rastin e 77- vjetorit te lindjes se tij. Kengetarja ka zgjedhur pikerisht 77- vjetorin e lindjes se tij, per t’i ofruar si nje dhurate organizimin e nje ekspozite veprash te tij.

E organizova me deshiren me te madhe

“Doja qe gjyshit tim t’i bej surprize per nder te 77-te vjetorit te lindjes, duke i hapur ekspoziten personale te krijimtarise se tij jetesore”, keshtu thekson mes tjerash, gjate nje bisede per “Infopress”, mbesa Malda teksa ben me dije se ajo eshte kunder organizimeve e shpalosjes se vlerave te nje njeriu vetem pas vdekjes se tij. “Jam kunder atyre organizimeve qe behen pas vdekjes se nje njeriu, duke ngritur lart vepren e tij. Per kete doja qe gjyshit tim t’i organizoj nje ekspozite personale te krijimtarise jetesore”.

Deri para dy ditesh, aktori dhe piktori Sulejman Lokaj nuk ishte ne dijeni per kete organizim. Ai e kuptoi vetem atehere kur mbesa e kishte pyetur per njerezit qe donte t’i kishte ne ekspoziten qe po ia organizonte. “ I tregova vetem kur me duhej ta pyesja per se ke do te donte ta ftonte ne kete ekspozite. Dhe e pashe qe ky organizim e gezoi tej mase”, thekson kengetarja. “E ndjeja t’i organizoja kete ekspozite. E kam bere me deshiren me te madhe. Shpresoj qe gjithcka te shkoje per se mbari, dhe gjyshi te ndahet i kenaqur me gjithcka te organizuar. Eshte nje pune qe e kam bere me zemer”, tregon Malda, para fillimit te ekspozites.

Pervec familjareve e miqve te piktorit, te pranishem kishte shume nga fytyrat publike e qytetare qe donin te shihnin per se afermi vepren e piktorit. /melihate gashi/infopress/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Malda Susuri exhibition organized to honor the creativity work of grandfather
Grandfather birthday surprises in his 77 th

"I wanted my grandfather to do a surprise to honor the 77th anniversary of the birth, the opening exhibition of his personal creativity vital. I felt to organize this exhibition. I've done with greater desire. I hope that everything mbari go for that, and grandfather of divided happy with everything organized. It is a job that I made with my heart, "so states, among other things, during a conversation about" Infopress "Malda Susuri singer, confessing to organize an exhibition in honor of her grandfather, painter and actor, Sulejman Lokaj

Commemoration of the dead, especially celebrities, through a commemorative meeting or an opportunity to address its vital work, already been done as an unwritten rule. But the singer refused to Malda Susuri something similar happen with a man very dear to - with her grandfather. She has chosen to raise the pedestal his work, as it is now safe and sound. Monday evening, Malda has organized an exhibition of works by her grandfather, Sulejman Lokaj, during the 77 - year anniversary of his birth. The singer has chosen exactly the 77 - anniversary of his birth, to offer as a gift organize an exhibition of his works.

The organizova with greater desire

"I wanted my grandfather to make a surprise to honor the 77th anniversary of the birth, clearing the personal exhibition of his vital creativity", so states, among other things, during a conversation about "Infopress, as does the grandchildren Malda suggests that it is against the unfolding events that values a man only after his death. "I'm against those organizations that are made after the death of a man, raising up his work. For this I wish my grandfather to organize an exhibition of vital personal creativity.

Until two days, actor and painter Suleyman Lokaj was aware of this organization. He understood only if the grandchildren had asked for people who like to have the exhibition that is his stage. "I told him only when I had to ask for that you would like to invite to this exhibition. And I saw that this organization of extremely enjoyed, "said the singer. "I felt to organize this exhibition. I've done with greater desire. I hope that everything mbari go for that, and grandfather of divided happy with everything organized. It is a job that I made with my heart, "explains Malda, prior to exhibition.

Besides the family members of friends of the painter, was present from the very public faces of citizens who want to watch closely the work of the painter.
]]

Wednesday, 6 May 2009

Malda Susuri Flet Per Vetura!

Malda Susuri
/photo ashagraphics/

Interviste me kengetaren Malda Susuri
Nuk e keqperdor famen ne trafik

Kengetarja e re dhe e talentuar, Malda Susuri deri tash e ka deshmuar veten ne kenge. Ajo para dy vjetesh, ne festivalin e muzikes moderne “Top Fest”, qe cdo vit mbahet ne Tirane, mori cmimin si debutantja me e mire e festivalit. Kesaj radhe, Malda flet per pervojen e saj ne komunikacion. Ajo tregon si ka nisur te vozise dhe nga cila moshe. Malda tregon se pse per momentin nuk ka veture.

“Kosova Sot”: Cilen veture e mbani mend nga femijeria juaj?
Malda Susuri: Veturen, te cilen e mbaj mend nga femijeria ime eshte “Porchea”, e cila veture gjithmone me ka lene pershtypje dhe me ka pelqyer jashtezakonisht shume.

“Kosova Sot”: Kur keni filluar te interesoheni me seriozisht per veturen?
Malda Susuri: Ne moshen 9- vjecare kam filluar te interesohem me shume per veturen, ndersa qe nga mosha 11-vjecare kam filluar te mesoj te vozis.

“Kosova Sot”: A keni patente shofer?
Malda Susuri: Patente shoferi kam prej disa vjetesh dhe po ashtu vozis prej vitesh.

“Kosova Sot”: Per momentin, cfare veture vozisni?
Malda Susuri: Per momentin, nuk kam veture fare, por shume shpejt besoj se do te kem ndonje veture te re.

“Kosova Sot”: Cfare veture do te donit te vozisni?
Malda Susuri: Do te doja te vozisja “Chrysler PT Cruiser”.

“Kosova Sot”: Cilin nga ngasesit boteror te veturave preferoni?
Malda Susuri: Normalisht se me ka pelqyer gjithmone Mihael Shumaher, ai ka qene dhe mbetet legjende e Formula 1.

“Kosova Sot”: A ndodh qe te vozisni edhe jashte vendit dhe ne cilin vend keni vozitur?
Malda Susuri: Po me ka rene te vozis shpesh jashte Kosoves dhe kryesisht kam vozitur ne vendet fqinje, si ne Shqiperi, Maqedoni dhe Mal te Zi.

“Kosova Sot”: Cilat vende i konsideroni me te pershtatshme per te vozitur dhe cilat me te rrezikshme?
Malda Susuri: Te rrezikshme jo, mirepo te neveritshme jane rruget apo komunikacioni i Kosoves.

“Kosova Sot”: Sa eshte shpejtesia me e larte, te cilen e keni arritur ndonjehere?
Malda Susuri: Nuk jam e dhene pas shpejtesise se madhe, prandaj asnjehere nuk i kam kushtuar vemendje.

“Kosova Sot”: Cfare nuk pelqeni te shoferet ne Kosove?
Malda Susuri: Nuk me pelqen fakti se shumica e ngasesve ne Kosove nuk i respektojne rregullat e komunikacionit, pastaj si pasoje e kesaj ndodhin edhe aksidente te shumta, te cilat nganjehere jane edhe fatale.

“Kosova Sot”: A keni shpesh probleme me trafik dhe sa ju ndihmon fama ne trafik?
Malda Susuri: Si te gjithe, edhe une kam probleme ne trafik. E sa i perket fames, nuk ndikon dhe nuk kisha dashur te ndikoje ne asnje menyre. /b.zyberi/kosova sot/06.05.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Interview with the singer Malda Susuri
I do not misuse fame in traffic

New singer and talented, Malda Susuri so far has proved itself in the songs. She first two years, the festival of modern music "Top Fest", which is held every year in Tirana, received the award as the best debut of the festival. This time, Malda speaks for its experience in communications. It shows how to paddle and has started by that age. Malda shows that though for the moment there is no car.

"Kosova Sot": What cars remember from your childhood?
Malda Susuri: car, which I remember from my childhood is "Porchea" that the car has always left impressed and extremely liked more.

"Kosova Sot": When you started to seriously interesoheni with the car?
Malda Susuri: age 9 - year I started to fall more for the car, while the 11-years of age I started to get a paddle.

"Kosova Sot": Do you have a driver driving license?
Malda Susuri: driver's license for several years and I also row for years.

"Kosova Sot": Currently, what vozisni car?
Malda Susuri: Currently, I have no car at all, but many believe will soon obtain a new car.

"Kosova Sot": What car would like to vozisni?
Malda Susuri: I would like to paddle "Chrysler PT Cruiser."

"Kosova Sot": What the World ngasesit vehicles prefer?
Malda Susuri: Normally that always liked Michael Shumaher, he has been and remains the Formula 1 legend.

"Kosova Sot": Does that happen even vozisni abroad and which country you vozitur?
Malda Susuri: Yes with the paddle often dropped out of Kosovo and I vozitur mainly in neighboring countries such as Albania, Macedonia and Montenegro.

"Kosova Sot": What countries consider to be appropriate to vozitur and that dangerous?
Malda Susuri: not dangerous, but the roads are disgusting or communications Kosovo.

"Kosova Sot": What is with high speed, which you have ever achieved?
Malda Susuri: I am not given after that great speed, so I never paid attention.

"Kosova Sot": What not like the drivers in Kosovo?
Malda Susuri: am not with the fact that most of ngasesve in Kosovo does not respect the rules of communication, then this occurs as a result of the numerous accidents, which are sometimes even fatal.

"Kosova Sot": Do you have problems with traffic and often it helps fame in traffic?
Malda Susuri: As everyone, I have also problems in traffic. And regarding fames, and does not affect the church should not affect in any way.
]]

Thursday, 30 April 2009

Malda Susuri ne Top Koha Music KTV

Malda Susuri Mysafire ne Top Koha Music, KTV, 29.04.09 (Te Alba Morina)

Malda Susuri dhe videoklipi i saj "Vetem shko" ka zene vendin e pare kete jave ne top listen muzikore te televizionit KTV. Gjithcka ne lidhje me klipin dhe gjera te tjera interesante ne lidhje me te, festivalet ku ka marre pjese dhe planet e saja per te ardhmen, ka treguar Malda si mysafire e Alba Morines, njeherit autore e emisionit "Top Koha Music".- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online